ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

05/03/2013



 


 

 

 

 

 

 

 

 

 Σαν Παναθηναϊκός…

04/03/2013
 Πολλά τα χαμόγελα στις τάξεις του Παναθηναϊκού για τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-2) και τη δυναμική επιστροφή στη μάχη για την είσοδο στα play offs. Συγχαρητήρια από Αλαφούζο.

Σαν Παναθηναϊκός…
Λόγο να αισιοδοξούν έδωσε στους φίλους του μετά από καιρό ο Παναθηναϊκός. Η νίκη και κυρίως η καλή εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-2) επανέφερε τους «πράσινους» δυναμικά στο… κόλπο της πρόκρισης στα play offs, καθώς πέτυχαν για πρώτη φορά σερί νικών και μπήκαν επίσης για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη πεντάδα.

Με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο, όπου η εμφάνισή τους ήταν προβληματική, οι παίκτες του Φάμπρι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, απειλήθηκαν ελάχιστα και κυριάρχησαν μετά το γκολ που πέτυχαν. Βιτόλο, Σο και Ζέκα πήραν τα ηνία στο χώρο του κέντρου με τους δύο πρώτους να χρίζονται σκόρερ, τα άκρα δούλεψαν περίφημα με Σισοκό και Σεϊταρίδη από δεξιά και Μαυρία και Μαρίνο από αριστερά, ενώ η άμυνα δεν αντιμετώπισε προβλήματα, με εξαίρεση το παρ’ ολίγον μοιραίο λάθος του Πίντο.

Μοίρασε «μπράβο»

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρακολούθησε το χθεσινό ντέρμπι από μπουθ στο ΟΑΚΑ. Μετά το τέλος του ματς, εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα της ομάδας, κατέβηκε στα αποδυτήρια και μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του. Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να αρχίσει επαφές με τους ποδοσφαιριστές για να υπογραφούν νέοι διακανονισμοί για τα οφειλόμενα απέναντί τους, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση της ομάδας.

Συνέχεια στο σερί

Ασφαλώς ο Παναθηναϊκός δεν επαναπαύεται. Στις έξι αγωνιστικές που απομένουν έχει δύσκολο πρόγραμμα (Κέρκυρα εντός, ΠΑΟΚ εκτός, Πλατανιά και Πανιώνιο εντός, Ολυμπιακό εκτός και Βέροια εντός) και ο ανταγωνισμός για τα play offs είναι ισχυρός. Από σήμερα και μετά τις απαραίτητες ανάσες η προσοχή στρέφεται στο ματς του Σαββάτου με την ανεβασμένη Κέρκυρα. Από το ματς αυτό θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Βιτόλο (χάνει και το ματς που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ) και Μαρίνος, όπως-εκτός απροόπτου-και ο τραυματίας Τοτσέ.

«Ενδιαφέρον ναι, συμφωνία όχι για Φουρλάνο»

04/03/2013
 Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον, όχι όμως και τη συμφωνία της Κλαμπ Μπριζ για την απόκτηση του Σπύρου Φουρλάνου στέλεχος της βελγικής ομάδας.

«Ενδιαφέρον ναι, συμφωνία όχι για Φουρλάνο»
Ο Σπύρος Φουρλάνος απασχολεί την Κλαμπ Μπριζ, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία για την απόκτησή του, όπως ξεκαθάρισε στη βελγική «Het Laatste Nieuws» ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Βενσάν Μανέρ.

Το συμβόλαιο του 20χρονου μέσου με τον Παναθηναϊκό λήγει το καλοκαίρι και ο ίδιος εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στο Βέλγιο.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει μικρό όφελος αν φύγει ο παίκτης, αφού υπολογίζεται να πάρει 200.000-250.000 ευρώ για τα τροφεία, όπως προβλέπεται από την UEFA.

Μανωλάς: «Έχει προπονητή ο ΟΦΗ…»

04/03/2013
 Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει ο Στέλιος Μανωλάς την πληροφορία πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση του ΟΦΗ για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας.

Μανωλάς: «Έχει προπονητή ο ΟΦΗ…»
Στη διάψευση του δημοσιεύματος που τον θέλει να βρίσκεται σε επαφή με τη διοίκηση του ΟΦΗ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας προχώρησε ο Στέλιος Μανωλάς.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Κρήτης, ο 52χρονος προπονητής τόνισε ότι η ομάδα του Ηρακλείου έχει προπονητή και είπε πως όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας είναι «ψέματα»

«Δεν έχει γίνει και ούτε πρόκειται να γίνει καμία απολύτως επαφή μου με τον ΟΦΗ. Η ομάδα έχει προπονητή και δεν ξέρω για ποιο λόγο υπάρχει αυτό το δημοσίευμα. Είναι ψέματα τα όσα γράφονται και αναξιόπιστα», ανέφερε αρχικά ο Μανωλάς και πρόσθεσε:

«Ποτέ δεν έγινε ούτε από την πλευρά μου, ούτε από την πλευρά του ΟΦΗ η οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά ούτε και πρόκειται να γίνει…».

Την… κάνει ο Νοτιάς

04/03/2013
Ορατό είναι το ενδεχόμενο ο Νίκος Νοτιάς να απεμπλακεί οριστικά από την ΠΑΕ ΑΕΚ (και τις ευθύνες του) μετά τη σημερινή γενική συνέλευση.

Την… κάνει ο Νοτιάς
Εδώ και μία διετία ο Νίκος Νοτιάς… απέχει από τα της ΑΕΚ. Αν και παραμένει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που χρηματοδότησε την ομάδα και ουσιαστικά η τελευταία του προσφορά σε αυτή ήταν το προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Η σημερινή γενική συνέλευση της ΠΑΕ (16:00) αναμένεται να δρομολογήσει την οριστική απεμπλοκή του από την ομάδα, όπως και όλων των ευθυνών του για τα χρέη που δημιουργήθηκαν. Κι αυτό γιατί όλα δείχνουν πως θα περάσει το σχέδιο να περιέλθει ΠΑΕ στα χέρια του κόσμου της ΑΕΚ, με την υποστήριξη του εκπροσώπου του Νίκου Νοτιά, της Ερασιτεχνικής, αλλά και των Supporters!

Το τουλάχιστον αμφιβόλου επιτυχίας και αποτελεσματικότητας σχέδιο που εκπόνησαν οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ και δημοσιοποίησαν χθες με ανακοίνωσή τους, προβλέπει να συγκεντρωθούν 20 εκατ. ευρώ από τον κόσμο της ΑΕΚ, ποντάροντας στο ότι 650.000 φίλοι της ομάδας θα βάλουν από 30 ευρώ.

Με τη μείωση της μετοχής στα 0,30 ευρώ, ακόμη και ένα μικρό ποσό να συγκεντρωθεί από τον κόσμο κι από τη στιγμή που ο Νίκος Νοτιάς δεν πρόκειται να βάλει ούτε… ευρώ, θα αλλάξει η μετοχική σύνθεση και θα ανοίξει ο δρόμος για να αποχωρήσει ο Χιώτης εφοπλιστής από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σβήνει παίκτες από το… απουσιολόγιο

04/03/2013
 Την αποστολή του ΠΑΟΚ για το μεθαυριανό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Γιώργος Δώνης.

Σβήνει παίκτες από το… απουσιολόγιο
Μόνο δύο απόντες μετράει ο Γιώργος Δώνης εν όψει του επαναληπτικού αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου και εκείνο με τον Πλατανιά στην Κρήτη για το πρωτάθλημα.

Στη διάθεση του 44χρονου τεχνικού για το μεθαυριανό ματς με τους Βοιωτούς επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Λάζαρ και Αθανασιάδης, όπως και οι Ολίσε, Σταφυλίδης που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. "Μέσα" και ο Γκαρσία που είχε ξεκουραστεί κόντρα στον Πανιώνιο.

Πλέον στα «πιτς» παραμένουν ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Γιώργος Κατσικάς, οι οποίοι δεν υπολογίζονται για την προσεχή αναμέτρηση.

Όσον αφορά το πρόγραμμα προπόνησης, όσοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι ακολούθησαν πρόγραμμα τακτικής και φυσικής κατάστασης με μπάλα και χωρίς.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζουν οι: Ιτάντζ, Γλύκος, Γιακουμής, Αποστολόπουλος, Κωνσταντινίδης, Έτο, Λίνο, Σταφυλίδης, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Ιντζίδης, Γκαρσία, Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Κίτσιου, Βούκιτς, Καμαρά, Ολίσε, Λόρενς, Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Πέλκας και Αθανασιάδης.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Γεωργιάδης και Κατσικάς.

Βαρύ το κλίμα στην ΑΕΚ

04/03/2013
 Η ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε ψυχολογικό αντίκτυπο στην ΑΕΚ. Το κλίμα βαρύ στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο που πρέπει να αφήσει πίσω τις δύο σερί ήττες και να ετοιμαστεί για Ολυμπιακό.

Βαρύ το κλίμα στην ΑΕΚ
Η ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ είναι στο ναδίρ μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό ήταν ολοφάνερο στην σημερινή προπόνηση. Οι παίκτες της Ένωσης ήταν «σκασμένοι» και δεν είναι μόνο το χθεσινό αποτέλεσμα. Παράλληλα με το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί αλλά και την ήττα από τον Πλατανιά, η ΑΕΚ ξαναμπαίνει σε μπελάδες, κάτι που ήθελε διακαώς να αποφύγει όσο πιο σύντομα γινόταν.

Τώρα όμως ο Έβαλντ Λίνεν ξεκινά να αναζητά τρόπους για να αφήσουν πίσω τις κακές εμφανίσεις και αποτελέσματα στα δύο τελευταία ματς και να αρχίσει να σκέφτεται πως θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, φιλοδοξώντας να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Στην σημερινή προπόνηση, δεν συμμετείχαν οι διεθνείς Χρίστος Παπαδημητρίου και Δημήτρης Γροντής, ενώ ο Βαλεντίνος Βλάχος έκανε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Ο Γερμανός τεχνικός έδωσε ρεπό στους «κιτρινόμαυρους» την Τρίτη (5/3) και επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση είναι το πρωί της Τετάρτης (6/3).

Aξίζει να σημειώσουμε πως για το ματς με τον Ολυμπιακό τιμωρημένοι είναι οι Μητρόπουλος και Αρκούδας ενώ θα αποφασιστεί μέχρι αύριο σε ποιο από τα επόμενα παιχνίδια δεν θα αγωνιστεί ο Ρότζερ Γκερέιρο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Λίνεν: «Διάθεση ναι, αντίδραση… όχι»

04/03/2013
 Ικανοποιημένος από τη διάθεση που έδειξαν κόντρα στον Παναθηναϊκό, όχι όμως και από την αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκαν, εμφανίστηκε μιλώντας στους παίκτες της ΑΕΚ στην προπόνηση ο Έβαλντ Λίνεν.

Λίνεν: «Διάθεση ναι, αντίδραση… όχι»
Με ψυχραιμία υποδέχτηκε την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό ο Έβαλντ Λίνεν.

Μιλώντας στην προπόνηση της Δευτέρας στους παίκτες του, ο Γερμανός προπονητής απέφυγε την απόδοση ευθυνών και απλώς εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν αντέδρασε μετά το πρώτο γκολ, αλλά και για τα πολλά λάθη που έγιναν.

«Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε το παιχνίδι και κάναμε κάποιες φάσεις. Γενικά μέχρι να δεχθούμε το γκολ ήμασταν καλύτεροι, αλλά όταν το δεχθήκαμε, δεν αντιδράσαμε. Μου άρεσε όμως η διάθεση που δείξαμε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, το πάθος που βγάλαμε και η προσπάθεια που κάναμε», τόνισε ο Λίνεν.

Για τις φάσεις που σημάδεψαν το ματς, το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού και τη μεγάλη ευκαιρία του Κατίδη, είπε:

«Έγιναν αρκετά λάθη στη φάση του γκολ του Βιτόλο. Θα μπορούσε ο Μπουγαΐδης να μην γυρίσει τη μπάλα στον Κωνσταντόπουλο, θα μπορούσε αυτός να μην τη δώσει στον Κουτρουμπή, θα μπορούσε ο Κουτρουμπής να την πετάξει έξω και να τελειώσει η φάση ή να τη γυρίσει πίσω», είπε, ενώ απευθυνόμενος στον Κατίδη για το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ που είχε, τόνισε: «Μπορούσες να κάνεις αρκετά πράγματα. Θα μπορούσες να προχωρήσεις, να τον πλασάρεις από την άλλη ή και να πλασάρεις στο κέντρο, αφού ο τερματοφύλακας είχε πέσει ήδη. Όμως, ότι έγινε, έγινε».

Ο Έβαλντ Λίνεν έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια. «Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Είχαμε πει ότι μέχρι το τέλος πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, γιατί μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια», είπε.

«Τα καλύτερα έρχονται…»

04/03/2013
 Αισιόδοξος πως ο Αστέρας Τρίπολης θα καταφέρει πολλά την φετινή σεζόν είναι ο Ρούμπεν Ράγιος των Αρκάδων.

«Τα καλύτερα έρχονται…»
Η νίκη στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το τέταρτο συνεχόμενο νικηφόρο παιχνίδι των Αρκάδων μακριά από την Τρίπολη, κάτι που κάνει άπαντες χαρούμενος, καθώς στον πρώτο γύρο ήταν το μόνο «μελανό» σημείο της ομάδας.

Πλέον, οι παίκτες του Αστέρα συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και φυσικά σε αυτό δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί και ο Ρούμπεν Ράγιος. Ο Ισπανός μέσος, σχολίασε την αναμέτρηση στα Γιάννενα στην προσωπική του σελίδα γράφοντας: «Κάνουμε πολύ καλή χρονιά, αλλά τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη...».

Επεισόδια στη Βέροια

04/03/2013
 Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο Μακροχώρι Ημαθίας, μεταξύ των οπαδών του Άρη που ταξίδευαν στη Βέροια για την αναμέτρηση των δύο ομάδων και οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν σύνδεσμο στο Μακροχώρι.

Επεισόδια στη Βέροια
Οπαδοί του Άρη ενεπλάκησαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Μακροχώρι Ημαθίας, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση των «κίτρινων» με την Βέροια. Οι οπαδοί του Άρη ταξίδευαν για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και ενεπλάκησαν σε επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν σύνδεσμο στο Μακροχώρι.

Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και κάποιοι από αυτούς είναι καταστηματάρχες που βρίσκονταν στην περιοχή και δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα γίνονταν εκείνη την ώρα. Τα πνεύματα ηρέμησαν ύστερα από την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία μετέβη κατευθείαν στο συγκεκριμένο μέρος.

Συνεχίζουν με Πετράκη

04/03/2013
 Διάθεση να στηρίξουν τον Γιάννη Πετράκη έχουν στον ΟΦΗ, παρά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα που έχουν οι Κρητικοί.

Συνεχίζουν με Πετράκη
Μπορεί ο ΟΦΗ να έχει κάνει μια αγωνιστική «κοιλιά» και να έχουν έρθει κάποια αρνητικά αποτελέσματα, όμως οι Κρητικοί έχουν διάθεση να δώσουν πίστωση χρόνου στον Γιάννη Πετράκη, παρά τα όσα ακούστηκαν.

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διάθεση από πλευράς διοίκησης να αλλάξει την κατάσταση, με την έλευση ενός άλλου προπονητή. Τελικά, όπως διαρρέει από την ομάδα υπάρχει το εξής σκεπτικό: «Δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να υπάρξει αλλαγή τεχνικής ηγεσίας. Να διώξουμε τον Πετράκη και να φέρουμε ποιόν αυτήν την εποχή;».

Είναι, πλέον, δεδομένο πως ο Πετράκης παραμένει στον πάγκο και συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με την Βέροια για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

Δεν… τρελάθηκαν ακόμα στην ΑΕΚ

04/03/2013
 Τη φωνή της λογικής άκουσαν -έστω και αργά- στην ΑΕΚ. Αντί του σχεδίου των μικρομετόχων που θα ανέθετε τη σωτηρία στον κόσμο, η ΓΣ αποφάσισε να περιμένει το ραντεβού Μελισσανίδη, Βιντιάδη και Παππά.

Δεν… τρελάθηκαν ακόμα στην ΑΕΚ
Η συζήτηση (και η ενδεχόμενη αποδοχή) του σχεδίου των μικρομετόχων «για κοινωνικοποιημένη ΑΕΚ» είχε δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις στην… κοινωνία του συλλόγου.

Όχι μονάχα διότι θα προσφέρει δίοδο απεμπλοκής στον Νίκο Νοτιά από τις υποχρεώσεις του ως μεγαλομέτοχος.

Αλλά κυρίως επειδή θεωρείται κάτι παραπάνω από απίθανο -με τις σημερινές συνθήκες κι ενώ ανάλογη πρωτοβουλία με μπροστάρη έναν θρύλο όπως τον Θωμά Μαύρο πήγε άπατη- να συγκεντρωθούν 20 εκατ. ευρώ από τον κόσμο.

Αντί να προχωρήσει τη διαδικασία λοιπόν και να περιμένει έπειτα την καταβολή 30 ευρώ από 650.000 φιλάθλους (ώστε να συγκεντρωθούν τα 20 εκατ. ευρώ που προβλέπει το σχέδιο), η ΓΣ αποφάσισε να περιμένει κάτι θεωρητικό ακόμη, αλλά σαφώς πιο… ρεαλιστικό: Τη συνάντηση των Μελισσανίδη, Βιντιάδη και Παππά, που ελπίζεται ότι θα γίνει προσεχώς.

Κατόπιν και επιθυμίας που φέρεται να εξέφρασε ο τελευταίος λοιπόν, ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία και το ραντεβού να γίνει μέσα στη βδομάδα, η ΓΣ (στην οποία το «παρών» έδωσε και ο Άλκης Φωτίου) αποφασίστηκε να διακοπεί για τις 22 Μαρτίου.

Ως τότε η νυν διοίκηση (τα μέλη της οποίας έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της επιτροπής κατάληψης) θα μείνει στη θέση της, με την ελπίδα πως θα έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις, ώστε να παραδώσει τη σκυτάλη σε κάποιον/οιους που θα μπορούν πραγματικά να «σηκώσουν» το οικονομικό βάρος της ΠΑΕ.

Λέντσε: «Αυτή είναι η δουλειά μου»

04/03/2013
 Ο Λάζλο Λέντσε αρχίζει να συστήνεται στον κόσμο του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ούγγρος έχει ήδη τρία τέρματα με την φανέλα των Αρκάδων, στις πρώτες του τρεις συμμετοχές.

Λέντσε: «Αυτή είναι η δουλειά μου»
Στις πρώτες του τρεις συμμετοχές ο Λάζλο Λέντσε έχει σκοράρει τρεις φορές με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και πλέον αρχίζει να βγάζει στο γήπεδο όσα είχε πει ο Μάρτιν Φούλοπ γι’ αυτόν.

Ο Ούγγρος επιθετικός μίλησε σε εφημερίδα της πατρίδας του και συγκεκριμένα την «Nemzetisport» και αναφέρθηκε στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και το προαίσθημα των ανθρώπων των Αρκάδων πως θα πετύχει δύο γκολ.

«Είμαι χαρούμενος που σημείωσα δύο γκολ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι νικήσαμε. Επειδή είμαι τελειομανής, θα ήμουν χαρούμενος αν σε κάθε παιχνίδι μπορώ να σκοράρω, καθώς αυτή είναι η δουλειά μου ως επιθετικός», ανέφερε αρχικά ο Λέντσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο ιδιοκτήτης μου είπε πριν από τα παιχνίδι ότι θα βάλω δύο γκολ! Δύο γκολ σε ένα παιχνίδι είχα να πετύχω από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε είχε έρθει η ώρα. Πίστευα ότι θα βάλω και τρίτο, αλλά δεν τα κατάφερα. Ξεκίνησα καλά στην Ελλάδα, καθώς στις πρώτες τρεις συμμετοχές μου στο πρωτάθλημα έχω σημειώσει τρία γκολ και θέλω να συνεχίσω έτσι. Είναι σημαντικό πως δύο Ούγγροι ποδοσφαιριστές παίζουν σε μια πρωτοκλασάτη ομάδα στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, επισήμανε: «Παίξαμε καλά, αν και ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός. Παλέψαμε ως το τέλος, αν και ήμασταν κουρασμένοι. Είχαμε ενέργεια, δώσαμε σκληρές μάχες με τους αμυντικούς, αλλά μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα, ότι σε τρία παιχνίδια που έχω παίξει έχουμε πάρει εννέα βαθμούς, στους οποίους συνέβαλα κι εγώ. Κρατήσαμε τη δεύτερη θέση και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Πανιώνιος ενόψει…

04/03/2013
 Μετά τη νίκη επί του Πανθρακικού, χάρη στο τέρμα του Μάντζιου, ο Ατρόμητος στρέφει το βλέμμα του στον Πανιώνιο, τον οποίο αντιμετωπίζει για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Πανιώνιος ενόψει…
Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό ανήκει στο παρελθόν για τον Ατρόμητο, αφού από την Δευτέρα η προσοχή έχει στραφεί στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Νίκος Αναστόπουλος είδε την ομάδα του να φεύγει από μία δύσκολη έδρα με το τρίποντο, χάρη σε ένα πολύ όμορφο τέρμα του Βαγγέλη Μάντζιου και πλέον θέλει να γίνει το ίδιο και στην αναμέτρηση με τους Νεοσμυρνιώτες.

Στο πρόγραμμα της Δευτέρας όσοι αγωνίστηκαν στην Κομοτηνή έκαναν πιο χαλαρό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους, την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Εκτός προγράμματος έμειναν οι Μάντζιος και Πίτου Γκαρσία, οι οποίοι πήραν φαρμακευτική αγωγή, ενώ έκανε ατομικό πρόγραμμα και ο Θανάσης Καραγκούνης.

Την Τρίτη, η ομάδα θα έχει ρεπό, ενώ θα επιστρέψει στις προπονήσεις από την Τετάρτη το απόγευμα, ενώ αναμένεται όλοι να είναι έτοιμοι.

«Εάν είμαστε πειθαρχημένοι στην άμυνα θα σκοράρουμε»

04/03/2013
 Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και την φιλοσοφία του Φάμπρι, όπως και τους προσωπικούς του στόχους, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χάρης Μαυρίας.

«Εάν είμαστε πειθαρχημένοι στην άμυνα θα σκοράρουμε»
Για τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού αλλά και τους προσωπικούς του στόχους μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χάρης Μαυρίας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο παίκτης του Παναθηναϊκού στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και τον Τόλη Χριστοφοράκη

- Είναι περίεργη χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Πολλά ακούστηκαν Τελικά, προλαβαίνετε να βγείτε στην πρώτη πεντάδα;
«Ναι, στην αρχή μείναμε πίσω και δεν παίζαμε καλά, αλλά σιγά-σιγά καταλάβαμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο και ο στόχος μας είναι να βγούμε Ευρώπη και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε. Είχαμε πίστη στις δυνατότητες μας και αρχίσαμε να βελτιωνόμαστε. Τώρα πλέον, έχουμε και περισσότερη αυτοσυγκέντρωση».

-Θεωρείς ότι χάνετε χρόνο με τις αλλαγές προπονητών;
«Ναι. Επηρεάζεται η απόδοση αλλά εμείς σαν παίκτες προσαρμοζόμαστε στον εκάστοτε τρόπο. Παίρνει λίγο χρόνο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

-Ο Φάμπρι είναι ένας αμυντικογενής προπονητής;
«Ο προπονητής μας θεωρεί πως όταν κρατάς το μηδέν πίσω, έχεις την δυνατότητα δύο αποτελεσμάτων. Της ισοπαλίας και της νίκης. Και λογικά, θα σκοράρουμε. Και στα δύο πράγματα δουλεύουμε στην προπόνηση αλλά η πειθαρχία στην άμυνα φέρνει αποτελέσματα.

-Ναι αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού βλέπει με καλό μάτι όλο αυτό;
«Είναι περίεργη η χρονιά. Η ομάδα ήταν ευάλωτη και το έχουμε δουλέψει αυτό με τον Φάμπρι. Στην επίθεση ξέρουμε ότι θα βγάλουμε φάσεις. Οπότε, αν και δεν νομίζω να ικανοποιείται ο κόσμος, είναι μαζί μας, μας βοηθάει και εάν έχει λίγη ακόμη υπομονή θα βγάλουμε αυτό που θέλει».

-Εάν δεν ήταν έτσι η σεζόν, πιστεύεις ότι θα έπαιρνες τόσες ευκαιρίες;
«Σίγουρα βοήθησαν οι συνθήκες. Το τάιμινγκ είναι σημαντικό σε έναν παίκτη αλλά κι εγώ από την μεριά μου προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

-Τα όνειρά σου; Είναι να παίζεις στην Εθνική κάποτε με τους συνομηλίκους σου;
«Ναι, σίγουρα. Αμα συνεχίζουμε να παίρνουμε ευκαιρίες τα νέα παιδιά θα αποδείξουμε εάν μπορούμε να παίζουμε σε μια ομαδα και στην Εθνική. Το ιδανικό πάντως για μένα, στις ομάδες, νομίζω ότι είναι να υπάρχουν κάποια έμπειρα παιδιά ώστε να συμβουλεύουν και να βοηθάνε τους νέους να προσαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό».

-Που κρίθηκε το ματς με την ΑΕΚ;
«Θέλαμε να είμαστε πειθαρχημένοι αμυντικά και να παίξουμε από τις πτέρυγες. Είδαμε στο πρώτο μέρος πως δεν μπορούσαμε να το κάνουμε γιατί μας δυσκόλεψε ο ρόμβος που χρησιμοποίησε ο Λίνεν και είπαμε να κρατήσουμε περισσότερο μπάλα στο κέντρο. Το κάναμε καλά και κερδίσαμε δίκαια».

«Διαμόρφωση αρνητικών αποτελεσμάτων»

04/03/2013
 Κάποιες λάθος διαιτητικές αποφάσεις στα τελευταία παιχνίδια του Πανιωνίου, έχουν προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα στην ομάδα, σύμφωνα με όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αντώνης Μανίκας.

«Διαμόρφωση αρνητικών αποτελεσμάτων»
Ναι μεν οι διαιτητές δεν έχουν δόλο εις βάρος του Πανιωνίου, ωστόσο οι λάθος αποφάσεις τους στα τελευταία παιχνίδια έχουν… βοηθήσει στα αρνητικά αποτελέσματα του «Ιστορικού, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Αντώνης Μανίκας.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ξεκαθάρισε πως η διοίκηση πρέπει να κάνει καλύτερες επιλογές διαιτητών, ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος, ενώ εξέφρασε την σιγουριά του πως –έστω και δύσκολα- ο Πανιώνιος δεν θα κινδυνέψει και θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

Για τα διαιτητικά λάθη εις βάρος του Πανιωνίου: «Εμείς στον Πανιώνιο, υπάρχει εντολή από την διοίκηση να μην ασχολούμαστε με την διαιτησία. Ποτέ δεν υπήρξε διαμαρτυρία για την διαιτησία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, η πολιτική των ομάδων είναι να φωνάξεις για να προφυλαχθείς στην συνέχεια. Μετά την αποχώρηση του κ. Τσακίρη, προσπαθήσαμε να μαζέψουμε την ομάδα, τόσο αγωνιστικά, όσο και διοικητικά, έχοντας παίκτες Έλληνες και νεαρούς. Ωστόσο, πλέον έχω κουραστεί να βλέπω αυτά τα παιδιά που έχουν φιλοδοξίες, ανήκουν στην αφρόκρεμα του ποδοσφαίρου μας και να γίνονται δέκτες άστοχων αποφάσεων. Θεωρώ ότι οι διαιτητές μας είναι αξιόλογοι άνθρωποι, χωρίς να έχουν δόλο, όμως οι συγκυρίες δεν ξέρω τι, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αρνητική διαμόρφωση αποτελεσμάτων τελευταία. Κι όχι μόνο στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, το ίδιο συνέβη και πριν 10 ημέρες. Κάποια στιγμή η ηγεσία της διαιτησίας πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή στο θέμα των διαιτητών και να κάνει σωστότερη επιλογή».

Για την οικονομική κατάσταση του Πανιωνίου: «Σίγουρα έχουμε προβλήματα, μετά και την αποχώρηση του κ. Τσακίρη, άστοχα διατηρήσαμε παίκτες με υψηλά συμβόλαια, ενώ θα έπρεπε να είχε λυθεί η συνεργασία μαζί τους. Γιατί αν μη τι άλλο είμαστε από τις λίγες ομάδες που ξέρουμε να αξιοποιούμε έναν καλό ποδόσφαιρο και να τον δημιουργούμε. Αυτό δεν έγινε τα τελευταία χρόνια, γι' αυτό και τώρα έχουμε οικονομικά θέματα».

Για το βαρύ κλίμα προς τον Ελευθερόπουλο: «Λόγω των αποτελεσμάτων, δημιουργήθηκε. Αυτά κρίνουν την μοίρα ενός τεχνικού. Ήταν ένας νέος προπονητής, του δώσαμε την ευκαιρία, ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, δυστυχώς συγκυρίες, τραυματισμοί, κακές διαιτητικές αποφάσεις, έφεραν την ομάδα με κακά αποτελέσματα… Κάναμε αγώνα να τον κρατήσουμε, όμως μετά και την δική του απόφαση, αποχώρησε από τον Πανιώνιο. Είχε την στήριξη όλης της ομάδας από την διοίκηση μέχρι και τους οπαδούς.

Για την παραμονή της ομάδας: «Το πρόγραμμά μας είναι πολύ δύσκολο, όμως η ομάδα μας είναι ανώτερη σε σχέση με αυτές που κινδυνεύουν και θεωρώ ότι έστω και δύσκολα δεν θα έχουμε πρόβλημα παραμονής στην Σούπερ Λίγκα. Ακόμη βέβαια χρειάζεται προσοχή, γιατί δεν έχουμε σωθεί».

Μητρόπουλος: «Θα το γυρίσει πάλι η ΑΕΚ»

04/03/2013
 Στο γήπεδο είναι μαχητής. Και το ίδιο παρουσιάζεται στα λεγόμενά του. Ο Παύλος Μητρόπουλος τόνισε ότι η ΑΕΚ «πρέπει να κρατήσει ψηλά το κεφάλι» και δήλωσε σίγουρος πως θ’ ανατρέψει ξανά την κατάσταση.

Μητρόπουλος: «Θα το γυρίσει πάλι η ΑΕΚ»
Απτόητος από τις δυο ήττες της ΑΕΚ στα παιχνίδια με τον Πλατανιά και τον Παναθηναϊκό έδειξε ο Παύλος Μητρόπουλος.

Ο μέσος της «Ένωσης» απέφυγε να κάνει… μνημόσυνο μετά το κακό αποτέλεσμα (και) στο ντέρμπι.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν άξιζαν την ήττα και θα μπορούσαν να χτυπήσουν το ματς αν ισοφάριζαν στη φάση με τον Κατίδη, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ομάδα του θα ανατρέψει -όπως και πριν λίγο καιρό- την κατάσταση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μητρόπουλος στο sportculture.gr

Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Πιστεύω πως δεν αξίζαμε την ήττα. Ξεκινήσαμε δυνατά, όπως και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο σε μια άτυχη στιγμή δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Δεν πέσαμε όμως ψυχολογικά και θεωρώ ότι αν ισοφαρίζαμε σε 1-1 στην ευκαιρία του Κατίδη, τότε θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Στη συνέχεια, o αντίπαλος πέτυχε και δεύτερο γκολ από μια στημένη φάση και ήταν εύκολο για τον Παναθηναϊκό, που είναι μία έμπειρη ομάδα, να κρατήσει το αποτέλεσμα. Τέτοια αποτελέσματα προκαλούν γκρίνια και με την κατάσταση που υπήρχε όλη την εβδομάδα στην ομάδα, ο κόσμος μπορεί να πιστεύει πως το κλίμα γίνεται δύσκολο.

Παρόλα αυτά, εμείς δουλεύουμε και ξέρουμε πως πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι καθαρά ευθύνη δική μας που δεν καταφέραμε να πάρουμε έστω το βαθμό της ισοπαλίας από τον Παναθηναϊκό, αλλά επιβάλλεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Για τη συνέχεια μετά τις ήττες από Πλατανιά και Παναθηναϊκό: «Εμείς κρατάμε το κεφάλι ψηλά, παρά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα. Στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια με τη Βέροια, πιστεύω ότι παίζονται τα πάντα, για το στόχο που έχουμε φέτος. Και οι δύο είναι τελικοί για εμάς».

Για το αν ήταν γραφτό να αγωνιστεί στην ΑΕΚ: «Πράγματι, νομίζω ότι ήταν γραφτό στο τέλος να αγωνιστώ στην ΑΕΚ. Αυτό δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά τελικά η μεταγραφή έγινε το Δεκέμβριο. Ευτυχώς τα πράγματα για πράγματα για την ΑΕΚ πάνε καλύτερα, από τη στιγμή που έγιναν κάποιες μεταγραφές. Εξάλλου, όλα τα παιδιά μαζί ανατρέψαμε την κατάσταση με τα αποτελέσματα που κάναμε στο δεύτερο και όλοι μαζί θα ανατρέψουμε ξανά την κατάσταση υπέρ μας».

Για το αν παρακολουθεί την πορεία του Παναιτωλικού και αν θα επέστρεφε στο Αγρίνιο μετά το δανεισμό στην ΑΕΚ: «Ναι, παρακολουθώ τον Παναιτωλικό και τα αποτελέσματά του στο πρωτάθλημα της Football League. Εντάξει, σίγουρα έχω συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό και ανήκω σε αυτήν την ομάδα. Το βασικό είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή της ΑΕΚ στην κατηγορία και στη συνέχεια θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε όλα αυτά, αναφορικά με το μέλλον μου».

Για την Εθνική ομάδα: «Αναμφίβολα, είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Μακάρι κάποια στιγμή να έρθει αυτή η στιγμή και για εμένα».

«Βουνό» τα προβλήματα…

04/03/2013
 Δεν ξεκίνησε με τις ιδανικότερες συνθήκες η προετοιμασία του ΟΦΗ, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τη Βέροια, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Βουνό» τα προβλήματα…
Ο Γιάννης Πετράκης είδε εφτά παίκτες του να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και να μην μπορούν να συμμετάσχουν στην προπόνηση της Δευτέρας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα δεν συμμετείχαν οι Μπούρμπος και Ζαχαράκης, οι οποίοι έκαναν θεραπεία, λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνονταν στον δικέφαλο, ο Μονιάκης, που, επίσης, ακολούθησε θεραπεία, λόγω του γνωστού προβλήματος στον προσαγωγό, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Περογαμβράκης και Ιωαννίδης, περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, ο Σόουζα, που έχει άδεια μέχρι την Τρίτη, ώστε να μεταβεί στο Βέλγιο για μια προσωπική του υπόθεση, αλλά και ο Μακρής, που υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς στο γόνατό του, μετά τον τραυματισμό του στο ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τα αποτελέσματα αυτής θα γίνουν γνωστά την Τρίτη.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη και θα είναι διπλή, ενώ για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί μία στις 16:30.

Ατομικό και ο Πρίττας

04/03/2013
 Καλή η τεσσάρα στη Λιβαδειά, όμως η Σούπερ Λίγκα συνεχίζεται για τη SKODA Ξάνθη, με το ιδανικότερο κλίμα στα αποδυτήρια.

Ατομικό και ο Πρίττας
Έτσι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο πρόγραμμα της Δευτέρας, συμπεριέλαβε χωρισμό σε δύο γκρουπ, με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος κόντρα στον Λεβαδειακό να ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε, εκτός του Σπύρου Βάλλα, και ο Σάκης Πρίττας, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ματς της Κυριακής.

Πάντως, κόντρα στον ΠΑΣ την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Φλίσκας και Κομεσίδης.

«Άντε και πρωταθλητές»!

04/03/2013
 Τα δικά τους συγχαρητήρια στην ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ εξέδωσαν οι παλαίμαχοι του συλλόγου.

«Άντε και πρωταθλητές»!
Την περηφάνια τους για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ δήλωσαν (και) οι παλαίμαχοι του συλλόγου. Με ανακοίνωσή τους, οι παλιοί ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» τονίζουν πως ήταν εξαρχής σίγουροι για την επιτυχία των παικτών του Γιώργου Αρβανίτη.

Αφού τους ευχήθηκαν, λοιπόν, μετά το Κύπελλο να πανηγυρίσουν και τον τίτλου του πρωταθλητή, δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τη στήριξή τους και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των παλαιμάχων

«Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ συγχαίρει την ομάδα Χάντμπολ της Ένωσης για την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Όπως είχαμε εκφράσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία του συγκεκριμένου τμήματος της Μάνας ΑΕΚ. Μάγκες, σας ευχόμαστε να στεφτείτε και πρωταθλητές!

ΥΓ: Στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ένα μόνο πράγμα έχουμε να πούμε. Ψηλά το κεφάλι»!

Το μυαλό στον ΠΑΟΚ

04/03/2013
 Η ψυχολογία στον Λεβαδειακό δεν είναι στα καλύτερά της μετά την τεσσάρα από τη SKODA Ξάνθη, όμως την Τετάρτη υπάρχει ο επαναληπτικός των προημιτελικών του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το μυαλό στον ΠΑΟΚ
Έτσι, τη Δευτέρα ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον «Δικέφαλο» στο Δημοτικό Στάδιο. Όσοι αγωνίστηκαν στο κυριακάτικο ματς για περισσότερα από 45’, ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, με το πρόγραμμα του Γιώργου Παράσχου να περιλαμβάνει ασκήσεις τακτικής και αγωνιστικά τετράγωνα.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με πρωινή προπόνηση την Τρίτη στο ίδιο γήπεδο και, στη συνέχεια, θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Χάνει «αιωνίους» ο Ηλιάδης

04/03/2013
 Τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα χάσει ο Στέλιος Ηλιάδης, ώστε να εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστών, λόγω των εφτά καρτών.

Χάνει «αιωνίους» ο Ηλιάδης
Η ΠΑΕ Κέρκυρα θεώρησε σκοπιμότερο να μην αγωνιστεί ο Έλληνας μέσος στα ματς για την 25η και 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ώστε να βοηθήσει στα θεωρητικά πιο εύκολα, στην προσπάθεια για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«H ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα γνωστοποιεί ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες στο σαββατιάτικο αγώνα με τον Πλατανιά, θα εκτίσει την προβλεπόμενη ποινή των δύο αγωνιστικών στους προσεχείς αγώνες με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (Σάββατο, 9/3) και Ολυμπιακό στο ΕΑΚ Κέρκυρας (Κυριακή, 17/3), στο πλαίσιο, αντίστοιχα, της 25ης και 26ηςαγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League – OΠΑΠ».

Στα αγωνιστικά, με μία προπόνηση στον Πλάντραφο ξεκίνησε τη Δευτέρα η προετοιμασία για το ματς με τους "πράσινους" στο ΟΑΚΑ. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Πλατανιά, γυμνάστηκαν χαλαρά, ενώ οι Έντερ, Βενέτης, Γκέσιος, Κυβελίδης είχαν πάρει άδεια από την τεχνική ηγεσία και απουσίασαν.

Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά με παιχνίδια με την μπάλα σε μικρά γκρουπ. Εκτός προγράμματος του Γιάννη Παπακώστα, έμεινε ο Άγγελος Ζουμπουλάκης, ο οποίος συνέχισε τη θεραπεία του, όπως και ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας και αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

Την Τρίτη, υπάρχει γυμναστήριο, ενώ το απόγευμα κανονική προπόνηση στον Ποταμό.

«Απαιτούμε σεβασμό στην φανέλα μας»

04/03/2013
 Το ποτήρι ξεχείλισε για τον Πανιώνιο… Οι Νεοσμυρνιώτες εξέδωσαν ανακοίνωση, έχοντας σοβαρά παράπονα από τις τελευταίες διαιτησίες, με αποκορύφωμα τις αποφάσεις του Ντίτσου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

«Απαιτούμε σεβασμό στην φανέλα μας»
«Βέλη» κατά της διαιτησίας από τον Πανιώνιο με ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα.

Οι Νεοσμυρνιώτες «βράζουν» με τις τελευταίες διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος της ομάδας, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Ντίτσου στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ ξεκαθαρίζει πως όποια τιμωρία και να επιβληθεί, δεν μπορεί να καλύψει τους «κλεμμένους» βαθμούς μέχρι τώρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Κύριοι της διαιτησίας, μην εκλαμβάνεται πλέον την επιλογή μας να μην διαμαρτυρόμαστε για τις λανθασμένες αποφάσεις σας, ως αδυναμία. Το κλείσιμο των ματιών του Κουκουλάκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και η εφεύρεση νέου κανονισμού από τον Ντίτσο στο ματς με τον ΠΑΟΚ ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής μας. Δεν μας καλύπτουν οι τιμωρίες τους και η έξοδός τους από τους πίνακες. Τους βαθμούς που μας έκλεψαν δεν μπορούμε έτσι να τους πάρουμε πίσω. Απαιτούμε σεβασμό στην φανέλα μας, στην ομάδα μας, και στον κόσμο μας».

Τα εισιτήρια στο Πλατανιάς-ΠΑΟΚ

04/03/2013
 Ο Πλατανιάς εξακολουθεί να παλεύει για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα και κόντρα στον ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, θα διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί.

Τα εισιτήρια στο Πλατανιάς-ΠΑΟΚ
Για το θετικό αποτέλεσμα, οι Κρητικοί ποντάρουν στη συμπαράσταση και του κόσμου τους και, έτσι, τη Δευτέρα εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνουν για τα εισιτήρια, τις τιμές τους και τα σημεία διάθεσής τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 19.30 στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 6 έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου ως εξής:

- Από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, από τα γραφεία της ΠΑΕ στον Πλατανιά.

- Από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι από το ενημερωτικό περίπτερο του Δήμου Χανίων, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

ΤΙΜΕΣ

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

- Θύρες 1 και 2: 25 ευρώ

- Θύρα 3: 15 ευρώ».

Διαβόλου… Καλτσάς

Ο Καλτσάς, σε ένα ματς... "κόλαση", με διακοπές, εισβολή οπαδών και σκληρά μαρκαρίσματα, χάρισε το τρίποντο στη Βέροια, με δύο τέρματα και σκορ 3-1, επί του Άρη.

Διαβόλου… Καλτσάς
Τελευταία ενημέρωση 04/03/2013, 22:10
Το πιο αποφασιστικό της βήμα για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα έκανε η Βέροια, η οποία επικράτησε 3-1 του Άρη σε ένα ματς-θρίλερ, με τον Νίκο Καλτσά (65’, 92’) να έρχεται από τον πάγκο και με δύο γκολ, σκόραρε άλλο ένα ο Ολαϊτάν (96’) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Καλαϊτζίδη. Στους 26 βαθμούς πλέον, η «Βασίλισσα του Βορρά», στους 22 ο Άρης, ο οποίος είναι προτελευταίος. Εισβολή από οπαδούς του Άρη, μετά το τρίτο γκολ της Βέροιας και διακοπή για λίγη ώρα.

Το ματς:


Νεύρα, κίτρινες κάρτες και σκληρά μαρκαρίσματα συνέθεταν το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου. Βέροια και Άρης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να… σώσουν το «τομάρι» τους και φυσικά να πάνε ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ήταν σχεδόν… ανύπαρκτες. Από την μία πλευρά, ο Μπαργκάν έφτασε κοντά στο γκολ όμως δεν το πέτυχε, ενώ όσες φορές ο Γιαννιώτας ξεκινούσε κάποιες κούρσες, σταματούσε μόνο με σκληρά φάουλ.

Ενδεικτικό ήταν πως στο πρώτο μέρος υπήρξαν επτά κίτρινες κάρτες, κάτι που μαρτυρούσε με τον πιο σωστό τρόπο το πόσο σκληρό ήταν το παιχνίδι. Μάλιστα, κάποια μαρκαρίσματα, όπως του Γεωργιάδη στον Γιαννιώτα, θα μπορούσαν να έχουν βγάλει από το τσεπάκι του Παππά, ακόμα και την κόκκινη κάρτα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει και τα πάντα να είναι ανοιχτά.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε το ίδιο σκηνικό, με την διαφορά πως ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και άνοιξε το σκορ με τον Αγγελούδη. Αυτό το προβάδισμα προσπάθησε να διατηρήσει στη συνέχεια, όμως ο Καλαϊτζίδης είδε στην πρώτη κίνηση που έκανε από τον πάγκο, να του αποφέρει καρπούς. Ο Καλτσάς πέρασε στο παιχνίδι και λίγο αργότερα, με την βοήθεια του Πουλίδο, ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Κάπου εκεί ο ρυθμός ξανάπεσε με τις δύο ομάδες να αρχίζουν και πάλι τα δυνατά μαρκαρίσματα. Στο 82’ το παιχνίδι διεκόπη για δύο, τρία λεπτά αφού ο Παππάς πήγε στα αποδυτήρια προκειμένου να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο κάποιοι οπαδοί του Άρη. Ο Καλτσάς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και σκόραρε εκ νέου, δίνοντας το προβάδισμα στη Βέροια και την έφερε κοντά σε μια σπουδαία νίκη. Μάλιστα, ο Ολαϊτάν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, την στιγμή που οι οπαδοί του Άρη, έκαναν εισβολή στο γήπεδο. Η κατάσταση εκτονώθηκε, παίχτηκε και το ένα λεπτό που απέμενε και η Βέροια πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Γεωργιάδης (95’ Μπερτέν), Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γεωργέας, Πέρεζ, Ολαϊτάν (), Μπαργκάν (61’ Καλτσάς), Κόστλι.

Στον πάγκο: Κοτταρίδης, Τζημογιάννης, Ιωάννου, Ρεάνο, Μοκάκε.

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Ψυχογιός (27’ Αγγελούδης), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ζαραδούκας, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Γιαννιώτας, Τάτος (90’ Τριανταφυλλάκος), Διαμαντάκος (80’ Τσοκάνης).

Στον πάγκο: Βελλίδης, Οικονομόπουλος, Κοτσαρίδης, Ηρακλής.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

Χάνει και τις ισοβαθμίες ο Άρης!

04/03/2013
 Στο -4 είναι ο Άρης από ΑΕΚ, Βέροια, ΟΦΗ και Πανθρακικό. Μήπως όχι; Κι όμως οι «κίτρινοι» είναι ουσιαστικά στο -5 αφού με το τρίτο γκολ που δέχθηκαν στη Βέροια, έχασαν και την ισοβαθμία.

Χάνει και τις ισοβαθμίες ο Άρης!
Στο -4 είναι ο Άρης από ΑΕΚ, Βέροια, ΟΦΗ και Πανθρακικό.

Μήπως όχι;

Κι όμως οι «κίτρινοι» είναι ουσιαστικά στο -5 αφού με το τρίτο γκολ που δέχθηκαν στη Βέροια, έχασαν και την ισοβαθμία με την ομάδα της Ημαθίας (2-1, 1-3). Με την ΑΕΚ πάνε στα μπαράζ (1-1 και τα δυο παιχνίδια), ενώ χάνουν την ισοβαθμία με τον ΟΦΗ (0-0, 0-2).

Έχουν να παίξουν με τον Πανθρακικό εντός έδρας, αλλά για την ισοβαθμία πρέπει να καλύψουν το 4-0 με το οποίο έχασαν στην Κομοτηνή (χλωμό...).

Επίσης είναι από κάτω και κόντρα στον Πλατανιά (έχει 27) αφού έχασαν και τα δυο ματς. Πέντε αγώνες απέμειναν και για τον Άρη μοιάζουν Γολγοθάς.

Πέντε αγώνες για να καλύψει ουσιαστικά πέντε πόντους τουλάχιστον από μια ομάδα που είναι από πάνω του και να κρατήσει από κάτω και την Κέρκυρα που είναι ουραγός...

Αγγελούδης: «Να τα δώσουμε όλα να μην πέσουμε»

04/03/2013
 Στην πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης, πλέον, μετά και από την ήττα από τη Βέροια αναφέρθηκε ο Νίκος Αγγελούδης με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

Αγγελούδης: «Να τα δώσουμε όλα να μην πέσουμε»
Στην πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης, πλέον, μετά και από την ήττα από τη Βέροια αναφέρθηκε ο Νίκος Αγγελούδης με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

«Δεν έχω να πω κάτι. Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, σήμερα στενοχωρήσαμε τον κόσμο μας. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, δεν πρέπει να πέσει στη Β' ο Άρης και δεν πρέπει να παλεύει για την παραμονή», τόνισε ο άσος των κίτρινων και συνέχισε:

«Θα τα δώσουμε όλα, ελπίζω να τα καταφέρουμε και να πληρώσουν αυτοί που φταίνε που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση ο Άρης».
Τέλος ευχαρίστησε τους οπαδούς της ομάδας του για την στήριξή τους λέγοντας…

«Μόνο ευχαριστώ μπορώ να πω. Δεν μπορώ να πω κάποια λόγια. Δε θέλει λόγια ο κόσμος, έχει χορτάσει από λόγια».

Καλαϊτζίδης: «Η μεγαλύτερη νίκη από όλες»

04/03/2013
Ως την μεγαλύτερη νίκη που πέτυχε στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν η Βέροια χαρακτήρισε αυτή κόντρα στον Άρη ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Καλαϊτζίδης: «Η μεγαλύτερη νίκη από όλες»
Ως την μεγαλύτερη νίκη που πέτυχε στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν η Βέροια χαρακτήρισε αυτή κόντρα στον Άρη ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

«Φτάσαμε σε ένα επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα. Αμυντικά καταφέραμε να ελέγξουμε τις ατομικές ενέργειες των ικανότατων παικτών που έχει ο Άρης. Περιορίσαμε τους αιφνιδιασμού και ελέγξαμε τις στημένες φάσεις. Το τέρμα του Άρη προήλθε σε μια από τις ελάχιστες στιγμές που μας απείλησε ο Άρης. Στο δεύτερο μέρος δημιουργήσαμε και αξιοποιούσαμε τρεις φάσεις και έτσι φτάσαμε στο 3-1», τόνισε για το παιχνίδι και συνέχισε:

«Η νίκη αυτή είναι η σημαντικότερη από όλες μέχρι σήμερα γιατί απομακρυνθήκαμε από τη ζώνη του υποβιβασμού και το πιο σημαντικό, ότι μας έδωσε τη δυνατότητα να ισοβαθμήσουμε με άλλες ομάδες και να ανέβουμε βαθμολογικά στη συνέχεια».

Τέλος αναφέρθηκε στους οπαδούς της ομάδας του για την υποστήριξή τους στον σημερινό αγώνα:

«Ευχαριστούμε τον κόσμο που στήριξε την ομάδα. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται. Εύχομαι ο Άρης να παραμείνει στην κατηγορία, όχι βέβαια εις βάρος της Βέροιας, αλλά γιατί τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις, αφού βάλει σε τάξη τα του οίκου του, να δημιουργηθεί και πάλι η ομάδα που έπαιζε σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Επικεφαλής και στα πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός»

04/03/2013
 Την πεποίθησή του πως, εφόσον ο Παναθηναϊκός μπει στα πλέι οφ, θα καταφέρει να βγει και στο Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε ο Φάμπρι στη NOVA.

«Επικεφαλής και στα πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός»
Διαβάστε αναλυτικά τη μεγάλη συνέντευξη του Ισπανού προπονητή του «τριφυλλιού» στη Nova:

"Να δούμε τα πράγματα αγώνα με τον αγώνα. Το μέλλον χτίζεται με τα αποτελέσματα του παρόντος όπως είπα και την Κυριακή στην συνέντευξη Τύπου. Άρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς του Σαββάτου κόντρα στην Κέρκυρα που είναι σημαντικό. Να προετοιμαστούμε καλά στην διάρκεια της εβδομάδας. Να μπούμε δυνατά και να κερδίσουμε".

Ο Παναθηναϊκός δείχνει καλύτερο πρόσωπο, δείχνει να βρίσκει ρυθμό μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα συμφωνείτε;

"Νομίζω ότι η ομάδα ανεβαίνει. Πιστεύω ότι κάθε φορά έχουμε περισσότερο ψυχή σαν ομάδα και αυτό φαίνεται και σε αμυντικό αλλά και σε επιθετικό επίπεδο και θα έλεγα ότι η ψυχολογική κατάσταση της ομάδας είναι πολύ καλή. Νομίζω ότι οι παίκτες πλέον έχουν καταλάβει ότι πρέπει να τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος για να πετύχουν το στόχο τους".

Στο ματς με την ΑΕΚ δεν μπήκατε καλά στον αγώνα και ανεβήκατε στο δεύτερο μέρος;"Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέραμε ότι τα πρώτα 20 λεπτά θα ήταν σημαντικά Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και με την βοήθεια του κόσμο τους. Νομίζω ότι σταθήκαμε καλά όμως και οριοθετήσαμε τον χώρο μας".

Παίξατε πιο αμυντικά αρχικά;

"Πιστέψαμε ότι αυτό μας συνέφερε αρχικά. Μετά σαλπάραμε, πετύχαμε το πρώτο γκολ και ήμασταν τυχεροί στην φάση της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα ελέγξαμε το παιχνίδι και ήμασταν δίκαια νικητές".

Θεωρείτε ότι οι Βιτόλο, Σο και Ζέκα ήταν τα "κλειδιά" στη νίκη επί της ΑΕΚ;

"Σημαντικό ρόλο παίζει όλη η ομάδα. Τα πράγματα είναι αρκετά ισορροπημένα. Νομίζω ότι η ομάδα είναι δυνατή τόσο στον άξονα όσο και στις πτέρυγες. Πιστεύω ότι κερδίσαμε επειδή οι παίκτες πιέσανε ψηλά όπως ο Γιοκίν και ο Ζέκα και δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ τις εύκολες μεταβιβάσεις. Αυτό είναι κάτι που ζητάμε. Το πρώτο γκολ του Βιτόλο είναι αποτέλεσμα της πίεσης μας".

Ζητάτε από τα αμυντικά χαφ να πατάνε στην περιοχή;

"Το σημαντικό δεν είναι να βρίσκεσαι μόνο σε θέση για γκολ. Το σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στους σωστούς χώρους τη σωστή στιγμή. Ο Βιτόλο διάβασε την φάση και και ήταν εκεί που έπρεπε για να βάλει το γκολ. Βλέπω ότι ο οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να πάει ψηλά είτε από την άμυνα, είτε από το χώρο του κέντρου και αυτό είναι καλό για μας".

Εσείς ήρθατε στα μισά της περιόδου και σε μια δύσκολη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό. Πως το αντιμετωπίζει αυτό ένας προπονητής;

"Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Αλλά ένας προπονητής φτάνει σε ένα μέρος και τότε βεβαίως έχει στην διάθεση του κάποιους παίκτες, κάποιες καταστάσεις άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε την μεγαλύτερη απόδοση με όλα αυτά που διαθέτουμε.

Άρα ουσιαστικά αυτό που πρέπει είναι να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις, όλο τον κόσμο σε μια ιδέα παιχνιδιού που έχουμε στο μυαλό μας. Ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο είναι δύσκολο. Είμαι ένας ειλικρινής άνθρωπος και στην αρχή υπήρχαν 4-5 παίκτες που δεν ήξερα αν θα μείνουν στο ρόστερ, αν θα φύγουν και βεβαίως υπήρχε τον Ιανουάριο αυτού του είδους η κατάσταση που είναι αισθητή και στα αποδυτήρια".

Μα στην προηγούμενη μεγάλη σας νίκη επί του Ατρόμητου έπαιζαν βασικοί οι Βύντρα και Σπυρόπουλος;

"Ναι ακριβώς. Αλλά το θέμα είναι και σε επίπεδο τακτικής και σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Κάτι το οποίο έχει βασικά να κάνει και με την ισορροπία στα αποδυτήρια. Είναι άνθρωποι και όχι μηχανές. Έχουν συναισθήματα και αυτό ήταν σαφές κάποια στιγμή. Τα πράγματα λύθηκαν είμαστε αυτοί που είμαστε τώρα. Συμφωνώ μαζί σας ότι ο Παναθηναϊκός στην διάρκεια της σεζόν όντως ήταν κατώτερος των δυνατοτήτων του. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ομάδα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη και να πάει ακόμα καλύτερα από ότι πάει αυτή τη στιγμή και εγώ θα επιθυμούσα να ήμουν από την αρχή και να είχα κάνει την προετοιμασία".

Γιατί όχι ο Τριανταφυλλόπουλος, αντί του Πίντο, του Μπουμσόνγκ, γιατί για μένα είναι καλύτερος (ερώτηση φίλαθλου);

"Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι από τους καλύτερους παίκτες και θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Όταν μιλάω για μέλλον, εννοώ έναν παίκτη που θα μπορεί να σταθεί στις καλύτερες ομάδες του κόσμου σε λίγα χρόνια χωρίς με αυτό να θέλω να πω κάτι κακό για τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας παίκτης με τον οποίο μιλάω καθημερινά, τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, όπως και στους υπόλοιπούς παίκτες της ομάδας αλλά θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα μπορέσει να αποδείξει όλα όσα έχει τόσο για τον εαυτό του όσο και για την ομάδα".

Εσείς με όσα έχετε δει θα θέλατε να μείνετε και του χρόνου και αν ναι με ποιους στόχους (ερώτηση φιλάθλου);

"Πρέπει να βιώσω το παρών και πρέπει να σκεφτώ μόνο και αποκλειστικά αυτή την περίοδο. Εγώ ήρθα για τον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Θα προσπαθήσω να βιώσω αυτές τις στιγμές με την μεγαλύτερη αφοσίωση και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον".

Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει στην 5η θέση; Και αν μπει στα πλέι οφ μπορεί να βγει η ομάδα πρώτη και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (ερώτηση φιλάθλου);

"Ο πρώτος στόχος είναι να καταφέρουμε να μπούμε στην πεντάδα. Πλέον είναι αποκλειστικά στα... πόδια μας και μόνο από εμάς τους ίδιους και από κανέναν άλλο δεν εξαρτάται και αυτό είναι ένα αβαντάζ. Έχουμε τέσσερις αγώνες εντός έδρας. Θα τα δώσουμε όλα.

Είμαι σίγουρος ότι αν η ομάδα μπει στα πλέι όφ έχει τις ίδιες δυνατότητες όπως όλοι οι άλλοι να τερματίσει επικεφαλής. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον οποιοδήποτε. Επίσης να σας πω ότι αυτού του είδους οι διοργανώσεις μου αρέσουν πάρα πολύ".

Έχουν ακουστεί πολλά όλο το προηγούμενο διάστημα εσείς πλέον αισθάνεται πιο ήρεμος;

"Είμαι ήρεμος. Το βασικό είναι να έχεις την συνείδηση σου ήσυχη. Οι νίκες και τροφοδοτούν και δίνουν ηρεμία. Επίσης να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ για τους παίκτες που δουλεύουν καλά και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουν και να σας πω ότι σήμερα ήταν μια πολύ ήρεμη μέρα".

Θεωρείται ότι πετύχατε μια προσωπική νίκη;

"Δεν είναι θέμα να βασιστώ στο ένα ή στο άλλο. Στο ποδόσφαιρο τη μια στιγμή είσαι καλός την άλλη κακός. Εγώ χαίρομαι για την Παναθηναϊκή οικογένεια, χαίρομαι που τα πράγματα πάνε καλύτερα. Και όσον αφορά τον εαυτό μου είμαι πολλά χρόνια προπονητής, θα σεβαστώ τους πάντες. Βέβαια πάντα σε κάποιον αρέσει να μιλάνε καλά αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι".

Είστε σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, την μεγαλύτερη από αυτές που έχετε δουλέψει. Μιλάτε με παραβολικό τρόπο. Λέτε κάποιες ιστορίες και σας παρεξηγούν, ακούγεται ότι υπήρχε ένταση στα αποδυτήρια και διαψεύδεται. Υπάρχει φήμη μετά τον αποκλεισμό από τον Πλατανιά υπήρχε η διάθεση να σας διώξουν. Μέσα σε δυο μήνες έχετε ζήσει πολλά τρελά πράγματα. Έχετε ξαναζήσει τέτοιες τρελές καταστάσεις μέσα σε δυο μήνες;

"Καταρχήν να πω ότι έχω ένα πλεονέκτημα. Δεδομένου ότι δεν καταλαβαίνω ελληνικά και δεν μπορώ να διαβάσω τίποτα έτσι πάντα σαν τεχνικός είχα το πλεονέκτημα και την τύχη να βρίσκομαι στο περιθώριο. Σεβόμενος πάντα τα όσα λένε οι δημοσιογράφοι εγώ θα έλεγα ότι δεν είχα πολλά προβλήματα και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι από τη μέρα που ήρθα κανείς από τον σύλλογο δεν μου μετέδωσε οτιδήποτε το αρνητικό ή αμφέβαλε για μένα. Και αυτό σας το λέω ειλικρινά. Τουλάχιστον από όσο ξέρω.

Βεβαίως εμφανίστηκαν πράγματα που δεν είναι αλήθεια κιόλας και για αυτό πολλά από αυτά με στεναχωρούν και στεναχωρούν τους ανθρώπους και δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά. Η ομάδα πηγαίνει καλύτερα έχουμε ψηλά το ηθικό μας και η ομάδα αποδεικνύει όσα κάνουμε στην δουλειά μας και αυτό το είδαμε και κόντρα στην ΑΕΚ. Η ομάδα ξέρει πως παίζει, ξέρει τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες πρέπει να μιλούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Προσπαθείτε με διάφορους τρόπους να κεντρίσετε το ενδιαφέρων των ποδοσφαιριστών σας, με διάφορα τρικ, ήταν κάτι που κάνατε και στην Ισπανία;

"Όπως έλεγα και πριν είχα ζήσει και στην Ισπανία πλέι οφ με την Γρανάδα, τα οποία ήταν παιχνίδια ζωής ή θανάτου. Αυτό που προσπαθούμε εμείς οι προπονητές είναι να βάλουμε μέσα στο κεφάλι των παικτών οτιδήποτε για να τους κεντρίσουμε, να είναι συγκεντρωμένοι.

Έτσι λοιπόν προσπαθούμε να βρούμε διάφορα πράγματα. Έτσι προσπαθούμε να κάνουμε κάποια ταινία κάποια φιλμ με σημαντικές σκηνές στο ψυχολογικό επίπεδο που υπάρχουν σε ταινίες μαζί με εικόνες από δικά μας παιχνίδια. Και εν γένει με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. Οτιδήποτε αποτελέσει κίνητρο για τους παίκτες μας είναι χρήσιμο".

Ο μονόλογος του Αλ Πατσίνο όμως ταίριαζε κιόλας;

"Ναι πιστεύω ότι όντως είναι κομμάτι από μια ταινία το οποίο μπορούμε να το παραλληλίσουμε με την πραγματικότητα. Στην ταινία με αυτό το μονόλογο στο έργο ο Άλ Πατσίνο προσπαθούσε να κεντρίσει τους παίκτες του. Το σημαντικό είναι η ομάδα να είναι ομάδα, να παίζουν όλοι για αυτή, να ενεργεί σαν ομάδα, να υπάρχει αλληλεγγύη".

Όταν ο Φιγκερόα είναι έτοιμος, θα προτιμήσει τον Φιγκερόα ή Τοτσέ ή θα παίξουν μαζί (ερώτηση φίλαθλου);

"Ο Φιγκερόα είναι ένας παίκτης που ήρθε λίγο τραυματίας. Πρέπει να πω όμως ότι δουλεύει πάρα πολύ καλά και το τιμ δουλεύει καλά μαζί του για να ανασυνταχθεί. Είναι ένας επαγγελματίας που τα δίνει όλα και την Κυριακή επειδή έλειπε ο Τοτσέ τον βάλαμε στον πάγκο και εκείνος είχε μεγάλη όρεξη να έρθει και να αισθανθεί και πάλι ποδοσφαιριστής. Στο ημίχρονο τον ρώτησα αν ήθελε να παίξει και μου είπε ότι είχε μεγάλη θέληση. Αν και σκεφτήκαμε ότι ήταν κάπως πρώιμο. Αλλά το ματς πήγε καλά και μπήκε τελικά. Διερωτώμαι και εγώ το ίδιο γιατί όχι μαζί και ο Τοτσέ και ο Φιγκερόα".

Μπορείτε να ξεχωρίσετε τρεις παίκτες από τον Παναθηναϊκό που θα μπορούσαν να παίξουν στην Ισπανία και αν έχετε ξεχωρίσει κάποιον ποδοσφαιριστή από την ακαδημία;

"Καταρχήν δεν είμαι πολύ καιρό εδώ και δεν γνωρίζω καλά την ακαδημία και τους νεαρούς και αυτό το λέω ειλικρινά. Να σας μιλήσω για τους νέους παίκτες στο ρόστερ μας ότι είμαι σίγουρος ότι σε λίγο χρονικό διάστημα σε 2-3 χρόνια και θα μιλήσω για την άμυνα της Εθνικής ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι η Εθνική θα απαρτίζεται από γκολκίπερ του Παναθηναϊκού από δεξί και αριστερό μπακ από τον Παναθηναϊκό και από σέντερ μπακ από τον Παναθηναϊκό. Αυτοί οι παίκτες θα μπορούσαν άνετα να παίξουν και σε Ισπανικές ομάδες".

Είναι περισσότεροι από δυο-τρεις δηλαδή;

"Ναι ένας από εκείνους που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό άλλωστε παίζει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Δεν θα έλεγα 1-2 αλλά περισσότεροι και ακόμα και σε μεγάλες ομάδες της Ισπανίας"

Γνωρίζουμε την συμπάθεια σας για την Ρεάλ, με αφορμή το ματς με την Γιουνάϊτεντ θεωρείται ότι η Ρεάλ μπορεί να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρει τον τίτλο και ποια η άποψη σας για την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μίλαν;

"Η προσωπική μου άποψη είναι ότι για την Μπάρτσελόνα τα πράγματα είναι δύσκολα. Όχι όμως αδύνατα. Περνάει μια κρίση την δεδομένη χρονική στιγμή. Όσο για την Ρεάλ, πρόκιεται για μια πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Αλλά νομίζω ότι ο Μουρίνιο ο οποίος ήρθε στο Ισπανικό ποδόσφαιρο ήρθε σε δύσκολη στιγμή. Μια ομάδα με τις δυνατότητες της Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα άλλο πρωτάθλημα θα ήταν πρωταθλητής των πάντων αλλά βρέθηκε κόντρα σε μια από τις καλύτερε ομάδες της ιστορίας την Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά τον αγώνα στην Αγγλία θα είναι σπουδαίος. Πολύ δύσκολος. Πρόκειται για δυο εξαιρετικές ομάδες. Η Μάντσεστερ θα πρέπει να προσέξει να μην δεχθεί αντεπιθέσεις από την Ρεάλ. Γιατί θεωρώ ότι η Ρεάλ είναι η ομάδα με τις περισσότερες κάθετες μπαλιές και επιθετικότητα. Θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα που αυτή τη στιγμή έχει πολύ εύκολο κλέψιμο της μπάλας και γρήγορα να βγει στην κόντρα".

Για την επιλογή της καλύτερης επέμβασης της αγωνιστικής από τον Ράνταν και την παρουσία των Βιτόλο και Ζέκα στην καλύτερη ενδεκάδα υποστήριξε;

"Για μένα ο Καρνέζης είναι ο καλύτερος γκολκίπερ του Ελληνικού πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι είναι ένας μεγάλος παίκτης έκανε ένα εξαιρετικό ματς κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και ο Ζέκα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι σε επίθεση και άμυνα και με πειθαρχία σε όλη την διάρκεια του αγώνα".

«Απόλυτο στην έδρα μας και βλέπουμε»

05/03/2013
 Δύσκολα είναι τα πράγματα για την υπόθεση παραμονή στον Άρη, όπως παραδέχθηκε ο Κώστας Καζναφέρης, που ξεκαθάρισε μετά την ήττα στην Βέροια ότι πλέον χρειάζονται νίκες.

«Απόλυτο στην έδρα μας και βλέπουμε»
Για το παιχνίδι στην Βέροια και την ήττα με σκορ 3-1. «Υπάρχει εκνευρισμός, ήταν ένα παιχνίδι που το είχαμε και δεν το διαχειριστήκαμε σωστά, ούτε καν μετά το 1-1, όπου έπρεπε να κρατήσουμε το «Χ» και να χτυπήσουμε με αντεπιθέσεις, πράγμα που δεν κάναμε. Φτάσαμε σε αυτό το σκορ που είναι πλασματική εικόνα. Το να σταματάς και να ξεκινάς έναν αγώνα δεν είναι το καλύτερο, αλλά εμείς θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στον τρέχων χρόνο του αγώνα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Υπάρχει εκνευρισμός, έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αλλά όσο υπάρχουν ελπίδες εμείς θα κυνηγήσουμε το καλύτερο. Πρέπει να κάνουμε το απόλυτο στην έδρα μας και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε εκτός έδρας».

«Έφτασε η ώρα του ΠΑΟΚ»

05/03/2013
 Την εκτίμηση ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί από τη νέα σεζόν να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, εξέφρασε ο Πάρης Ανδράλας, που σκόραρε με τον Πάνιώνιο κόντρα στην πρώην ομάδα του.

«Έφτασε η ώρα του ΠΑΟΚ»
Στην ιστοσελίδα paok24 κλήθηκε να μιλήσει ο Πάρης Ανδράλας, που προέρχεται από τον δικέφαλο του Βορρά και αυτός ήταν ο λόγος που δεν πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε με τον Πανιώνιο στην ήττα της Τούμπας (4-2).

-τους λόγους που ηττήθηκε ο Πανιώνιος την Κυριακή στην Τούμπα, ο σκόρερ τού πρώτου γκολ της ομάδας του, τόνισε: «Χάσαμε στις λεπτομέρειες, αν κι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Είχε και τέμπο στον αγώνα, όμως παρουσίασε κι αδυναμίες πίσω τις οποίες θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Στο 2-2 ίσως ο διαιτητής, αν δεν ήταν μακριά, να λειτουργούσε καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο 90λεπτο, όμως εμείς με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

-την εκτίμηση του για τον ΠΑΟΚ: «Νομίζω ο ΠΑΟΚ με τις προσθήκες των Λάζαρ, Αθανασιάδη, Καμαρά, Ολίσε αποκτάει μεγαλύτερη ποιότητα. Η ομάδα πλέον έτοιμη, διαθέτει τους κατάλληλους ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο, υπάρχουν και τα χρήματα, επομένως τού χρόνου με 3-4 προσθήκες, θα πάει να πάρει το πρωτάθλημα. Έφτασε η ώρα...».

-το λόγο που δεν πανηγύρισε το γκολ, τόνισε: «Και 30 χρόνια να περάσουν, εγώ έζησα πολλά ωραία πράγματα με την οικογένειά μου κατά τη θητεία μου στον ΠΑΟΚ, πήρα χρήματα και σέβομαι τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω σε τόσο μεγάλη ομάδα».

Πληρωμές στην ΑΕΚ

05/03/2013
 Ένα μέρος από τα χρήματα που τους οφείλονται θα πάρουν μέχρι την Παρασκευή παίκτες και υπάλληλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ…

Πληρωμές στην ΑΕΚ
Τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (ενδιάμεσα ήταν το ματς με τον Πλατανιά στην Κρήτη), έδωσαν μια οικονομική ανάσα στην ΠΑΕ. Η διοίκηση περίμενε αυτά τα ματς και είχε υποσχεθεί πληρωμές…

Ο κόσμος της Ένωσης στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλει η ΑΕΚ, ίσως στην δυσκολότερη καμπή της ιστορίας της και οι διοικούντες θέλουν να κάνουν πράξη τη δέσμευση τους προς παίκτες και υπάλληλους της ΠΑΕ και να βάλουν κάποια από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στους λογαριασμούς τους, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα συμβεί ως την Παρασκευή.

Εκτός λόγω συμφωνίας ο Γιάννου…

05/03/2013
 Χωρίς τον Απόστολο Γιάννου θα υποδεχθεί ο Πλατανιάς τον ΠΑΟΚ στα Χανιά, για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Εκτός λόγω συμφωνίας ο Γιάννου…
Μπορεί να μην είχε γίνει κάτι τέτοιο γνωστό, όταν ο Απόστολος Γιάννου παραχωρήθηκε δανεικός στον Πλατανιά από τον ΠΑΟΚ τον Γερνάρη, ωστόσο, τώρα που οι δύο ομάδες ήρθε η ώρα να κοντραριστούν για το πρωτάθλημα, το θέμα βγήκε προς τα έξω. Έτσι λοιπόν, έγινε γνωστό ότι οι διοικούντες τον δικέφαλο του Βορρά όταν συμφώνησαν με τους Κρητικούς για τον ταλαντούχο επιθετικό, απαίτησαν να μην παίξει στο μεταξύ του ματς, κάτι που φυσικά θα γίνει πράξη.

Και τα γραφεία στην Παιανία!

05/03/2013
 Σκέψεις να μεταφέρουν τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την Λεωφόρο Κηφισίας στις εγκαταστάσεις της Παιανίας κάνουν οι διοικούντες του τριφυλλιού…

Και τα γραφεία στην Παιανία!
Πολύ κοντά σε συμφωνία με την πλευρά Βαρδινογιάννη είναι οι πράσινοι, ώστε να παραχωρηθούν δωρεάν και τη νέα χρονιά οι εγκαταστάσεις της Παιανίας στην ομάδα. Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε επαφές εδώ και αρκετό καιρό με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και όλα συνηγορούν ότι θα έχουμε happy end και το τριφύλλι δεν θα επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα για το προπονητικό του κέντρο.

Ωστόσο, όπως συζητήθηκε και στη τελευταία Γενική Συνέλευση, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρουν στην Παιανία και τα γραφεία της ΠΑΕ. Το υπάρχον κτίριο που νοικιάζει η ΠΑΕ στην Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι κοστίζουν 18.000 ευρώ, ποσό που αν πολλαπλασιαστεί επί 12 μήνες, ισοδυναμεί με το ετήσιο συμβόλαιο ενός παίκτη.

Οι ταυρομάχοι του Φάμπρι

05/03/2013
 Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να πωρώσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ βρήκε ο Φάμπρι. «Κερδίζει» τους παίκτες του ο Ισπανός προπονητής.

Οι ταυρομάχοι του Φάμπρι
Ο Φάμπρι θεωρεί την ψυχολογία πολύ σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι μιας ομάδας. Και πιστεύει πως συχνά αυτή μπορεί να τονωθεί καλύτερα όχι με δικά του λόγια, αλλά με χαρακτηριστικές εικόνες.

Πριν το ματς με την ΑΕΚ, ο Ισπανός τεχνικός πρόβαλε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ένα DVD που περιλάμβανε τρεις ενότητες. Στην πρώτη υπήρχαν πλάνα από ταυρομαχίες, όπου ένας «ματαδόρ» τραυματιζόταν από τον ταύρο και ο τελευταίος ήταν έτοιμος να τον αποτελειώσει, όταν τέσσερις συνάδελφοί του όρμησαν στην αρένα, ο πρώτος για να τον περιθάλψει και οι άλλοι για να τον προστατέψουν. Το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Φάμπρι ήταν σαφές: ζητούσε από τους παίκτες του το ‘ένας για όλους και όλοι για έναν’, αλλά και να επιδείξουν αυτοθυσία.

Στα υπόλοιπα κομμάτια του DVD υπήρχαν η ομιλία του Αλ Πατσίνο από την ταινία «Κάθε Κυριακή», όπου ως προπονητής ομάδας ράγκμπι λέει μεταξύ άλλων στους παίκτες του «… είτε θα γιατρευτούμε μαζί ως ομάδα, είτε θα πεθάνουμε ξεχωριστά». Τέλος, υπήρχε ένα βίντεο μοντάζ με πανηγυρισμούς της ομάδας από γκολ της φετινής περιόδου. Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, ο Φάμπρι πέτυχε το σκοπό του…

Σιγά-σιγά… τους κερδίζει

Ο Φάμπρι φαίνεται πως μέρα με τη μέρα, βοηθούμενος και από τα θετικά αποτελέσματα, έχει αρχίσει να αντιστρέφει το σε βάρος κλίμα του, πρωτίστως μέσα στις τάξεις της ίδιας της ομάδας. Η σχέση του με πολλούς παίκτες πέρασε κρίση και υπήρχαν αρκετοί που είχαν παράπονα από τον εκνευρισμό που μετέφερε με τις φωνές του. Εσχάτως και μετά τις σχετικές συζητήσεις που έχουν γίνει στην ομάδα, αλλά και με τη βοήθεια των Γιάννη Αλαφούζου και Βασίλη Κωνσταντίνου, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ.

Βρέθηκαν τα λεφτά

05/03/2013
 Καθησυχαστικός είναι ο Γιάννης Αλαφούζος για τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να περάσει ο Παναθηναϊκός το σκόπελο της αδειοδότησης. Για το ματς με Βέροια πάει η επιστροφή στη Λεωφόρο.

Βρέθηκαν τα λεφτά
Η αδειοδότηση δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, καθώς σύμφωνα με όσα λέει ο Γιάννης Αλαφούζος στους συνεργάτες του, τα χρήματα που απαιτούνται έχουν βρεθεί. Πρόκειται για ένα ποσό 7-8 εκατ. ευρώ, κάποια εκ των οποίων είναι με τη μορφή δανείου. Σύντομα θα γίνουν και οι επαφές με τους παίκτες στους οποίους θα ζητηθεί να υπογράψουν νέους διακανονισμούς.

Υπενθυμίζεται πως για τις 31 Μαρτίου έχει οριστεί ο έλεγχος από την UEFA, η οποία-υπενθυμίζουμε-έχει επιβάλει στους «πράσινους» μονοετή αποκλεισμό από την Ευρώπη με τριετή αναστολή κι εφόσον ο σύλλογος δεν φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις του, θα απολέσει το δικαίωμα να αγωνιστεί εκτός των τειχών για ένα χρόνο.

Προς… Βέροια η επιστροφή

Στο μεταξύ, η διοίκηση εντείνει τις προσπάθειες επιστροφής στη Λεωφόρο το συντομότερο δυνατό. Το πιο πιθανό είναι να παίξουν εκεί οι «πράσινοι» το τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, απέναντι στη Βέροια ή ακόμη και εκείνο που προηγείται με τον Πανιώνιο.

Κρέμεται από τους τρεις

05/03/2013
 Η συνάντηση των Βιντιάδη, Παππά και Μελισσανίδη θα κρίνει το μέλλον της ΑΕΚ. Έτοιμος να αναλάβει την προεδρία φέρεται ο πρώτος, με τον Κιθ Χάρις στο πλευρό του. Επιφυλακτικοί στη διοίκηση.

Κρέμεται από τους τρεις
Η ΑΕΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Κι επειδή πλάνα σαν αυτό που προτάθηκε για σχέδιο λαϊκής βάσης με τη συγκέντρωσης 20 εκατ. ευρώ από 650.000 φίλους της ομάδας που θα βάλουν από 30 ευρώ έχει τουλάχιστον αμφίβολη αποτελεσματικότητα, οι ελπίδες όλων στηρίζονται πλέον στο πολυαναμενόμενο ραντεβού των Δημήτρη Βιντιάδη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Πέτρου Παππά.

Τα αποτελέσματα αυτού αποφάσισε να περιμένει και η χθεσινή γενική συνέλευση της ΠΑΕ. Ο Πέτρος Παππάς φέρεται να έχει δεσμευτεί προσωπικά ότι θα προγραμματίσει ο ίδιος το ραντεβού, αλλά περιμένει τον Δημήτρη Βιντιάδη να του παρουσιάσει το χρηματοδοτικό του πλάνο, προκειμένου να γίνει συζήτηση όχι σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά με… αριθμούς. Η επαφή Παππά και Βιντιάδη είναι πολύ πιθανό να γίνει την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέχρι τη μεθεπόμενη (ώστε να υπάρχει κάτι χειροπιαστό μέχρι τις 22 Μαρτίου, όταν και ορίστηκε η νέα ΓΣ της ΠΑΕ).

Ο 32χρονος εφοπλιστής αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά από το περιβάλλον του διαρρέεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ στο να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να μπει στην ΑΕΚ. Έχοντας εξασφαλίσει τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για διακανονισμό των χρεών προς το Δημόσιο, βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τους συνεργάτες του και φέρεται να έχει αποφασίσει πως θα είναι ο ίδιος πρόεδρος (!) στην ΠΑΕ, εφόσον τελικά ολοκληρωθεί η απόκτηση των μετοχών από την πλευρά του. Μάλιστα λέγεται ότι ο Κιθ Χάρις εξακολουθεί να είναι στο πλευρό του και πιθανώς να έχει θέση στη νέα εποχή.

Η διοίκηση της ΠΑΕ παραμένει επιφυλακτική και περιμένει πράξεις. Άλλωστε με τα λόγια δεν λύνονται τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η ΑΕΚ έχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας και ελάχιστα έσοδα να περιμένει. Περίπου 60.000 ευρώ από τις εισπράξεις του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα διατεθούν σε παίκτες και υπαλλήλους, αλλά πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων οφειλών που υπάρχουν. Και πλέον απομένουν μόλις δύο ματς στο ΟΑΚΑ, με Βέροια και Πανθρακικό, όπου οι προσδοκίες δεν είναι πολύ μεγάλες για σημαντικές εισπράξεις που θα ανακουφίσουν τα ταμεία της ΠΑΕ.

Σχέδια για Λιβαδειά και Κρήτη

05/03/2013
 Τα πλάνα του Γιώργου Δώνη για τις δύο προσεχείς αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ.

Σχέδια για Λιβαδειά και Κρήτη
Στη σημερινή προπόνηση θα φανεί πως θα διαχειριστεί ο Γιώργος Δώνης το ρόστερ του ΠΑΟΚ για τους δύο – κρίσιμους αγώνες που ακολουθούν με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο Ελλάδας και με τον Πλατανιά για το πρωτάθλημα.

Ο 44χρονος τεχνικός θέλει να διαπιστώσει ποιοι ποδοσφαιριστές είναι απόλυτα έτοιμοι και ξεκούραστοι, ώστε να τους χρησιμοποιήσει στο αυριανό ματς του «Δικεφάλο του Βορρά» με τους Βοιωτούς.

Στη λίστα των... αμφίβολων, ανάλογα με το σε ποιον αγώνα θα παίξουν, είναι οι Γκαρσία, Λίνο, Ολίσε και Σταφυλίδης.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες για διάφορους λόγους δεν μπορούν να παίξουν απανωτά ενενηντάλεπτα και ο Έλληνας προπονητής πρέπει να τους διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Γκαρσία μετά από δύο αγώνες που ήταν βασικός (κόντρα σε Κέρκυρα και Λεβαδειακό) αισθανόταν πολύ κουρασμένος και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έμεινε εκτός αποστολής από το προχθεσινό ματς με τον Πανιώνιο.

Αν σήμερα είναι καλά, τότε είναι πιθανό να είναι στο αρχικό σχήμα που θα παραταχθεί στη Λιβαδειά δίπλα στον Λάζαρ ή τον Κάτσε. Όσον αφορά τον Λίνο, αισθανόταν πολύ κουρασμένος προχθές και ζήτησε από τον Δώνη να αντικατασταθεί στο ημίχρονο.

Μάλλον θα παίξει βασικός αύριο και στην Κρήτη θα αγωνιστεί ο Σταφυλλίδης, ο οποίος μπήκε ξανά στο πρόγραμμα των προπονήσεων.

Από την πλευρά του, ο Ολίσε αν δεν πονάει σήμερα, τότε όλα είναι πιθανά για την χρησιμοποίησή του. Άλλωστε, θεωρείται σημαντική η παρουσία του Λιβεριανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις.

«Καμπάνα» περιμένει τον Άρη

05/03/2013
 Βαρύ πρόστιμο αναμένεται να επιβληθεί στον Άρη για τα όσα εκτυλίχθησαν στο χθεσινό παιχνίδι στο γήπεδο της Βέροιας.

«Καμπάνα» περιμένει τον Άρη
Τα χειρότερα γλίτωσε ο Άρης από την απόφαση του Ανδρέα Παππά να ολοκληρωθεί κανονικά η χθεσινή αναμέτρηση στη Βέροια. Αν ο Αθηναίος ρέφερι διέκοπτε το παιχνίδι, τότε οι «κίτρινοι» δεν θα γλίτωναν σε καμία περίπτωση την αφαίρεση τριών βαθμών.

Ωστόσο, τώρα οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουν με βαρύ χρηματικό πρόστιμο για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στην Ημαθία.

Ο κ. Παππάς αναφέρει στο φύλλο αγώνα: «Υπήρξε διακοπή 15' λόγω εισόδου περίπου 20 οπαδών του Άρη στον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν συνεννοήσεως με τους παράγοντες του Άρη και την αστυνομία, η οποία κινήθηκε τάχιστα, αποχώρησαν και έτσι ξανάρχισε το παιχνίδι και ολοκληρώθηκε».

Παράλληλα, αναφέρεται και η είσοδος οπαδών του Αρη μετά το γκολ του Αγγελούδη. Ωστόσο, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο διαιτητής εξήρε τις προσπάθειες των ανθρώπων του Άρη και στις δυο περιπτώσεις, όπως και το γεγονός ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, για την είσοδο των οπαδών προβλέπεται: «α. χρηματική ποινή 20.000-95.000 ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας. Β. Εάν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή 40.000 ευρώ-240.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές 2-4 αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών».

Το απόλυτο στα εντός έδρας

Πάση θυσία πρέπει ο Άρης να κερδίσει τους αγώνες κόντρα σε Λεβαδειακό (10/3), Πανθρακικό (30/3) και Αστέρα Τρίπολης (14/4) μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αν οι Θεσσαλονικείς κάνουν το απόλυτο μέσα στην έδρα τους, τότε θα έχουν συγκεντρώσει 31 βαθμούς και λογικά θα χρειαστεί 1-2 ακόμη για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτοί θα πρέπει να μαζευτούν στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με ΠΑΣ Γιάννινα (16/3), Ατρόμητο (6/4) και Ξάνθη (21/4).

Ωστόσο, οι οπαδοί του Άρη θέλουν να δουν μία ομάδα αποφασισμένοι και διατεθειμένοι να δώσει την ψυχή της μέσα στο γήπεδο για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής.

ΠΑΟΚ για Μάκο

05/03/2013
 Για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Γρηγόρη Μάκο κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος. Δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση του άλλοτε μέσου της ΑΕΚ το καλοκαίρι.

ΠΑΟΚ για Μάκο
Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Γρηγόρη Μάκου έχει παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. Ο 26χρονος μέσος δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη Μόναχο 1860 και εκτιμάται πως δεν θα παραμείνει στην ομάδα μετά το καλοκαίρι, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2014.

Ο Μάκος έχει φέτος μόλις δέκα συμμετοχές με τα «λιοντάρια» (εννιά στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και μία στο Κύπελλο, συνολικά πέντε ως αλλαγή κι έχει αντικατασταθεί σε τρία ματς). Στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ίνγκολσταντ (1-1) έπαιξε ως αλλαγή και δεν ικανοποίησε τον προπονητή του. «Ο Άκης δεν ήταν στην καλύτερη μέρα του, αυτό το είδαν όλοι. Όμως δεν πρόκειται να ασκήσω δημόσια κριτική σε κανέναν παίκτη», δήλωσε ο προπονητής του, Αλεξάντερ Σμιντ.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει στην ίδια θέση τους Κατσουράνη, Κάτσε και Γκαρσία, με το συμβόλαιο του τελευταίου να λήγει τον Ιούνιο.

Ώρα αποφάσεων στο Περιστέρι

05/03/2013
 Τέσσερις ποδοσφαιριστές μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι στον Ατρόμητο και το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της διοίκησης.

Ώρα αποφάσεων στο Περιστέρι
Πολλές είναι οι ανοιχτές υποθέσεις των συμβολαίων που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι στον Ατρόμητο.

Ένα από αυτά είναι του Σωκράτη Φυτανίδη, όμως οι Περιστεριώτες απάντησαν αρνητικά στην πρόταση που δέχθηκαν πριν από μερικές μέρες από την Τσερνομόρετς για την παραχώρησή του. Έτσι, φάνηκε ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα στο θέμα του Έλληνα στόπερ.

Επίσης, προς συζήτηση είναι οι ανανεώσεις των συμβολαίων του Ράντμαν και Πίτου Γκαρσία. Για τον Κροάτη τερματοφύλακα υπάρχει αμοιβαία επιθυμία να παραμείνει στα κυανόλευκα, ενώ ο Αργεντινός θα γίνει προσπάθεια να παραμείνει στην ομάδα.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο, ο Αναστόπουλος δείχνει να τον εμπιστεύεται και όλα θα κριθούν στους εναπομείναντες αγώνες του Ατρομήτου.

Όσον αφορά τον Σουμπίνιο, πολύ δύσκολα θα γίνει προσπάθεια νέου δανεισμού του από τον Ολυμπιακό, αφού η παρουσία του από το ξεκίνημα της σεζόν είναι απογοητευτική.


ALEX WEB RADIO/TV

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου