ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


30/04/2013


Συνεχίζεται το «σκανάρισμα» στην Ισπανία

29/04/2013
 Ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος παρακολουθούν οι άνθρωποι του Πλατανιά.

Συνεχίζεται το «σκανάρισμα» στην Ισπανία
Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ του Πλατανιά θα βρίσκονται στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Για αυτό τον λόγο συνεχίζεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Κρητικών, με τους Στέλιο Βαρουξάκη και Δημήτρη Μαθιουλάκη να βρίσκονται ακόμη στην Ισπανία και να εξετάζουν υποψήφιους στόχους.

Οι δύο παράγοντες παρακολουθούν αγώνες των μικρότερων κατηγοριών (Β' και Γ'), ώστε να εντοπίσουν κάποιες αξιόπιστες φθηνές επιλογές για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα υπάρχει το φιλικό με τον ΟΦΗ (17:30).

Στη σύνθεση του Πλατανιά, όμως, θα βρίσκεται και ο 21χρονος Βραζιλιάνος που δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες από τους «κόκκινους», ο οποίος ταξίδεψε με έξοδα του μάνατζέρ του στα Χανιά και δείχνει αποφασισμένος να παραμείνει στην ομάδα.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται πίσω από τον σέντερ φορ και, μάλιστα, ο Άγγελος Αναστασιάδς έχει σχηματίσει θετική άποψη για εκείνον.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει κιόλας…

Πριν το Πάσχα οι εξελίξεις στη Βέροια

29/04/2013
 Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη με τη διοίκηση της Βέροιας που θα κρίνει το μέλλον του στην ομάδα.

Πριν το Πάσχα οι εξελίξεις στη Βέροια
Τη νίκη με 2-1 πανηγύρισε η Βέροια κόντρα στην Κοζάνη στο φιλικό παιχνίδι που είχε χαρακτήρα… εορταστικό. Η «Βασίλισσα του Βορρά» στον πάγκο της είχε τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, του οποίου ακόμη το μέλλον δεν είναι ξεκάθαρο.

Ο Έλληνας τεχνικός με τον οποίο η Βέροια σώθηκε και παρέμεινε στην Σούπερ Λίγκα αναμένεται να έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ομάδας πριν το Πάσχα, ώστε να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι.

Ωστόσο, εξελίξεις αναμένονται όσον αφορά και στους παίκτες. Στόχος της διοίκησης είναι να κρατήσει στο δυναμικό της τους ποδοσφαιριστές που είναι σε καλή ηλικία και έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο τη φετινή σεζόν.

Εξαίρεση αποτελούν οι Γεωργέας και Ορέστες. Ο πρώτος αν και είναι 36 ετών φέτος βοήθησε πολύ την ομάδα, ενώ όσον αφορά τον Ισπανό μέσο πρόθεση της ομάδας είναι να του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Μένει ή δεν μένει

29/04/2013
 Εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν στην Κέρκυρα, κυρίως όσον αφορά το μέλλον του Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο των Φαιάκων.

Μένει ή δεν μένει
Το τι θα γίνει με τον Γιάννη Παπακώστα και το αν θα συνεχίσει στον πάγκο της Κέρκυρας και τη νέα σεζόν θα το μάθουμε μέσα στην εβδομάδα. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Έλληνας τεχνικός παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

Αν τελικά αποφασίσει να μείνει στην τεχνική ηγεσία των Φαιάκων θα αρχίζει από τώρα τον σχεδιασμό για τη νέα περίοδο που θα βρει την Κέρκυρα στην Football League.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις λύσεις συμβολαίων και με τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση αλλά η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις. Οι σίγουροι που δεν θα συνεχίσουν στην Κέρκυρα είναι οι Γιάντσης, Ηλιάδης και Αγρίτης των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και θα αποχωρήσουν αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να εξοφληθούν.

Βλέπει τους δανεικούς ο Καραγεωργίου

29/04/2013
 Τους δανεικούς παίκτες της Ξάνθης θέλει να τσεκάρει ο Νίκος Καραγεωργίου.

Βλέπει τους δανεικούς ο Καραγεωργίου
Το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας έχει αρχίσει ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος επέστρεψε στη Ξάνθη ύστερα από οχτώ χρόνια, έχει ως πρώτο μέλημα να τσεκάρει τους δανεικούς παίκτες της ομάδας, ώστε να δει αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα ο Καβαλιώτης τεχνικός σε συνεργασία με το επιτελείο της ακριτικής ομάδας θα αξιολογήσει τους Ντανίλε Κούτεφ που έχει δοθεί στην Καβάλα, τον Λάζαρο Γκατσολάρι, ο οποίος είναι στον Αιγινιακό, τον Φώτη Δουμάνη που παίζει στα Χανιά, τον Γιώργο Λαζαρίδη παίκτη της Καλαμαριάς και τον Παύλο Καθάριο του Πιερικού.

«Πολλοί μνηστήρες για τον Γιοβάνοβιτς»

Σίγουρος πως αν ο Γιοβάνοβιτς δεν συνεχίσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ θα υπάρξουν πολλοί «μνηστήρες» για εκείνον εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χρήστος Κόντης.

«Πολλοί μνηστήρες για τον Γιοβάνοβιτς»
Ο Χρήστος Κόντης γνωρίζει καλύτερα από όλους τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφού συνεργάστηκαν στην επιτυχημένη περίοδο για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κατέκτησε χθες το πρωτάθλημα μαθηματικά.

Ο βοηθός του Σέρβου προπονητή τόνισε πως στην περίπτωση που ο Γιοβάνοβιτς δεν συνεχίσει στον ΑΠΟΕΛ τότε θα υπάρξουν πολλοί μνηστήρες για εκείνον ενώ τόνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα περί ενδιαφέροντος από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Κόντης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΑΠΟΕΛ:
«Όλες οι ομάδες πέρασαν πολλές δυσκολίες στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο ΑΠΟΕΛ αμφισβητήθηκε πολύ με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν πολύ δύσκολο και ήρθε σε μια στιγμή που όλοι μας το χρειαζόμασταν. Δουλέψαμε πολύ για αυτό και στο τέλος ανταμείφθηκαν οι κόποι μας».

Για το αν έχει επηρεάσει η κρίση το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Οι διοικήσεις των ομάδων τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν αρκετά λεφτά για να φέρουν καλούς παίκτες και έτσι ανέβηκε η ποιότητα του κυπριακού πρωταθλήματος. Είδαμε πολλές ομάδες να διακρίνονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ανόρθωση μπήκε στους ομίλους. Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και δύσκολα οι ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Πιστεύω όμως πως ακόμα και με μικρότερο μπάτζετ μπορεί αν γίνει καλή δουλειά».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και για το ό,τι ακούγεται για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ: «Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα τελευταία χρόνια κάνει αυτό το πράγμα που είπα παραπάνω. Φτιάχνει ομάδες με μικρό μπάτζετ. Ο Ιβάν κατάφερε να φτιάξει μια εντελώς καινούργια ομάδα και έχοντας πολλά προβλήματα, ο ΑΠΟΕΛ πήρε το πρωτάθλημα. Νομίζω πως ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που έχει είναι πως μπορεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να έχει ένας προπονητής για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του παίκτη μέσα στο γήπεδο. Δεν γνωρίζω κάτι αν έχει επαφές με τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επειδή λήγει το συμβόλαιο δεν γνωρίζω τι σκέφτεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν θα πει πως σταματά από τον ΑΠΟΕΛ θα έχει πολλούς μνηστήρες. Έχει πετύχει απίστευτα πράγματα με τον ΑΠΟΕΛ. Ανδρώθηκε σε αυτή την ομάδα αλλά από εκεί και πέρα είναι κάτι που θα αποφασίσει ο ίδιος και δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι».

Για τον Ζόρζε Κόστα που επίσης ακούγεται για τον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ πως ο Ζόρζε Κόστα άλλαξε την εικόνα της ΑΕΛ Λεμεσού, ομάδα που πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Κατάφερε να κάνει μια ομάδα να παίξει πιο όμορφο ποδόσφαιρο αλλά ήρθε στην μέση της χρονιάς και δεν είχε το ραβδάκι για να αλλάξει τα πάντα, όπως δεν το έχει κανένας. Έκανε πολύ καλή δουλειά στο διάστημα που δούλεψε. Νομίζω πως ταιριάζει στην φιλοσοφία του ΠΑΟΚ».

«Κράξιμο» στον Κουμάλο

29/04/2013
 Διαδικτυακή… επίθεση δέχθηκε ο Μπογκανί Κουμάλο. Ένα σχόλιο του αμυντικού του ΠΑΟΚ ήταν η αφορμή για να του απαντήσουν οι οπαδοί της ομάδας… αναλόγως.

«Κράξιμο» στον Κουμάλο
Προφανώς ο Μπογκανί Κουμάλο δεν έχει προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και μετά την ήττα-αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου από τον Αστέρα Τρίπολης έβλεπε παντού δυσαρεστημένα πρόσωπα.

Για αυτό στην αρχή αναρωτήθηκε γιατί όλοι είναι στεναχωρημένοι. Αφού ο Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής πήρε τις «κατάλληλες» απαντήσεις από οπαδούς του ΠΑΟΚ του στυλ, «τι δεν καταλαβαίνεις ρε Μπογκανί;», «κάτι πίνεις και δεν μας δίνεις, δεν εξηγείται αλλιώς» συνέχισε τις αναρτήσεις.

«Είναι κακό να στρέφονται όλοι κατά της ομάδας. Χρειάζεται να μας στηρίξετε και στις καλές στιγμές και στις κακές. Δεν πρέπει να στρέφεστε εναντίον των παικτών ή του τεχνικού επιτελείου. Όλοι μας παίζουμε όσο μπορούμε. Κάποια πράγματα δεν δούλεψαν όπως θα θέλαμε. Αυτό όμως δεν είναι το τέλος του κόσμου. Στηρίξτε την ομάδα στα πλέι-οφ και εμείς συνεχίζουμε» ήταν η απάντηση του Κουμάλο η οποία συνοδεύτηκε ξανά από εκνευρισμένα σχόλια οπαδών».

Πιπίνης: «Τα πάντα για το τρόπαιο»

29/04/2013
 Την υπόσχεση ότι οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας έδωσε ο Χρήστος Πιπίνης, μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Πιπίνης: «Τα πάντα για το τρόπαιο»
Τον καλύτερό τους εαυτό θα δώσουν οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης για να κερδίσουν το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Πιπίνης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και κάθε χρόνο διεκδικεί τίτλους», ανέφερε αρχικά ο αριστερός μπακ των Αρκάδων και πρόσθεσε:

«Αυτή η ομάδα θέλει τίτλους και θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τίτλους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Πιπίνης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για το αν είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και την έξοδο του Αστέρα Τρίπολης στα προκριματικά του Champions League:

«Αν υπήρχε μία τέτοια δυνατότητα, θα επέλεγα το Κύπελλο. Σίγουρα είναι σημαντική η παρουσία της ομάδας στο Champions League, όμως τα τρόπαια είναι εκείνα που μένουν στην ιστορία ενός συλλόγους».

Για τη φετινή πορεία των Αρκάδων στις δύο διοργανώσεις

«Από την αρχή της σεζόν κοιτάζαμε κάθε ματς ξεχωριστά. Σε κάποια φάση μέσα στην σεζόν ρίξαμε το βάρος και στις δύο διοργανώσεις, έχοντας ως στόχο να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο. Παράλληλα, ήμασταν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και ξέραμε ότι δύσκολα θα τη χάσουμε».

Για το πού κρίθηκαν οι δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ:

«Ήμασταν καλύτεροι στα σημεία από τον ΠΑΟΚ. Ήμασταν πιο γρήγορη ομάδα από τη μέση και μπροστά. Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος στην Τούμπα, θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει ή τουλάχιστον να μην χάσουμε. Σημαντικό ρόλο, όμως, έπαιξε στο δεύτερο ματς η έδρα μας, η οποία μας δίνει μεγάλη ώθηση. Θέλαμε ένα γκολ για να προκριθούμε. Εάν, όμως, δεχόμασταν ένα γκολ, τότε δύσκολα θα αλλάζαμε την κατάσταση. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε».

Για τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και κάθε χρόνο διεκδικεί τίτλους. Οι περισσότεροι από εμάς βρίσκονται για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση. Αυτή η ομάδα θέλει τίτλους και θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τίτλους και να δώσουμε χαρά σε όλους όσους υποστηρίζουν την ομάδα μας».

Για το πώς κρίνει τη φετινή σεζόν των «κυανοκίτρινων»

«Η χρονιά δεν είναι κακή. Σίγουρα η ομάδα δεν είναι έτοιμη να παίξει στο Champions League, αλλά έχει βάσεις για να είναι μέσα στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Δεν θέλουμε να απογοητευτούμε εμείς και ο κόσμος με έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό από το Champions League, ώστε να πρωταγωνιστήσουμε τα επόμενα χρόνια».

Για την κατάσταση του Λαουτάρο Φορμίκα

«Είναι ένα λυπηρό γεγονός. Ο Λαουτάρο έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση του. Ευελπιστούμε να επανέλθει και τους επόμενους μήνες να είναι πάλι κοντά μας. Είναι καλά και δόξα τω Θεώ δεν είχε κάτι χειρότερο».

Με Γεωργιάδη στα πλέι οφ

29/04/2013
 Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Γιώργο Γεωργιάδη είναι πολύ πιθανό να πορευτεί στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, με την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη να θεωρείται θέμα χρόνου.

Με Γεωργιάδη στα πλέι οφ
Παράλληλα με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον τελικό του Κυπέλλου, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο της ομάδας.

Η απόφαση έχει ληφθεί από τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έδωσε εντολή για άμεση αντικατάσταση του Έλληνα τεχνικού.

Στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ζύγισαν τα δεδομένα και κρίθηκε πως είναι προτιμότερο στα έξι παιχνίδια των πλέι οφ να πορευτεί με μια προσωρινή λύση και στην συνέχεια να αναζητηθεί ένας τεχνικός εγνωσμένης αξίας.

Έτσι, λοιπόν, ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ σε συνεργασία με τον Ζήση Βρύζα φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Γιώργου Γεωργιάδη (κατέχει το πόστο του τεχνικού διευθυντή) που είναι πολύ πιθανό ν' αναλάβει να καθοδηγήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο φινάλε της σεζόν.

Ένα «ευχαριστώ» για όλους

29/04/2013
 Τέλος καλό, όλα καλά στον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για την τρέχουσα σεζόν, ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε και πλέον, όλοι ετοιμάζονται για διακοπές.

Ένα «ευχαριστώ» για όλους
Το παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό, ήταν το τελευταίο της σεζόν για την ομάδα της Κομοτηνής. Ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι παίκτες του, αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ παράλληλα πέτυχαν και τον στόχο της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα.

Η διοίκηση της ομάδας, με μια ανακοίνωση είχε μόνο «ευχαριστώ» να πει, σε όλους για την στήριξη που παρείχαν στην ομάδα αλλά και στους δημοσιογράφους για την συμμετοχή στο στόχο.

Η ανακοίνωση: «Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους φιλάθλους της που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. Κομοτηνής και υποστήριξαν την ομάδα μας, στην τελευταία επίσημη αναμέτρηση της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Κλείνοντας την ποδοσφαιρική χρονιά με επιτυχία, ευχαριστούμε το τεχνικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές, το προσωπικό, τους φιλάθλους και τα μέσα ενημέρωσης, αναγνωρίζοντας ότι η συμμετοχή όλων ήταν μέγιστη στην επίτευξη των στόχων.

Απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, πράγμα μικρότερο από όλα τα μεγάλα που μας δώσατε. Ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι το ίδιο ή και περισσότερο πετυχημένη με μεγαλύτερη ενεργή συμμετοχή των φίλων της ομάδας.

Τέλος, στον χθεσινό μας αντίπαλο δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος».

Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Δώνη

29/04/2013
 Διαβάστε τι ακριβώς προβλέπει ως αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης το συμβόλαιο του Γιώργου Δώνη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως τροποποιήθηκε η σχετική σύμβαση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Δώνη
Η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε έρθει σε συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό ότι σε περίπτωση που ο σύλλογος επιθυμούσε τη διακοπή της συνεργασίας μαζί του θα έπρεπε να καταβάλλει ρήτρα αποζημίωσης ύψους 200.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά η σχετική παράγραφος στο τροποποιημένο συμβόλαιο του Γιώργου Δώνη αναφέρει:

Το άρθρο 5.4. τροποποιείται ως εξής: «5.4. Σε περίπτωση καταγγελίας της παρούσας από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, χωρίς σπουδαίο λόγο ή από τον Προπονητή για σπουδαίο λόγο από υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση λόγω εύλογης και δίκαιης ποινικής ρήτρας τα παρακάτω ποσά:

α) Αν η καταγγελία γίνει μέχρι και δέκα ημέρες μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/2013, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο των ποσών που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι 31.05.2013 και επιπλέον το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000 €) καθαρά.

β) Αν η καταγγελία γίνει από την ενδέκατη ημέρα μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/2013 και έπειτα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο των ποσών που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι τη λήξη της, ήτοι μέχρι 31.05.2014.








«Γκολ στην αλληλεγγύη»

29/04/2013
 Το εξαιρετικό κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμα μια φορά ο Ατρόμητος, λίγο πριν από την γιορτή του Πάσχα. Αντιπροσωπεία των παικτών βρέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιστερίου.

«Γκολ στην αλληλεγγύη»
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιστερίου «Από Καρδιάς» βρέθηκε αντιπροσωπεία παικτών του Ατρόμητου, προκειμένου να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους άπορους και άνεργους προσφέροντας αρνιά για το πασχαλινό τραπέζι. Εκεί βρέθηκαν η Αναπληρώτρια Διεύθυνουσα Σύμβουλος Κάτια Κοξένογλου, ο βοηθός προπονητή Παναγιώτης Γκουτζίδης και οι ποδοσφαιριστές Γιάννης Σκόνδρας, Ελίνι Δημούτσος, Νίκος Λαζαρίδης, Βαγγέλης Νάστος, Σωκράτης Φυτανίδης.

«Γκολ στην αλληλεγγύη» πέτυχε σήμερα η ομάδα μας η οποία αναδεικνύεται πρωτοπόρος σε (κοινωνικά) θέματα που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές όλων μας.

Τούτες τις μέρες που βιώνουμε την κορύφωση του Θείου Δράματος υπάρχουν συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα τα οποία κάνουν δύσκολη στην καθημερινότητα τους.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος, ως μόνιμη χορηγός, επισκέφθηκε το πρωί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιστερίου «Από Καρδιάς» για να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους άπορους και άνεργους συνανθρώπους μας προσφέροντας αρνιά που θα κάνουν ευχάριστο το πασχαλινό τους τραπέζι.

Σε αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης» εν όψει των Άγιων Ημερών... σκόραραν η Αναπληρώτρια Διεύθυνουσα Σύμβουλος Κάτια Κοξένογλου, ο βοηθός προπονητή Παναγιώτης Γκουτζίδης και οι ποδοσφαιριστές Γιάννης Σκόνδρας, Ελίνι Δημούτσος, Νίκος Λαζαρίδης, Βαγγέλης Νάστος, Σωκράτης Φυτανίδης.

Την αντιπροσωπεία της ομάδας μας υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχαρτουρίδης, ο αντιδήμαρχος και μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ Βασίλης Μπέτσης και η πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ Ξένη Κορόγιαννη.

«Για μια ακόμη φορά ο Ατρόμητος έρχεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι στηρίζει τους πολίτες της πόλης μας που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται από τη μια στιγμή στην άλλη σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές. Ήρθαμε εδώ για να τους πούμε ότι είμαστε δίπλα τους, να δώσουμε κουράγιο και να τους ευχηθούμε να περάσουν σύντομα τον σκόπελο που βρέθηκε στο δρόμο τους. Συμνπορεύομαστε μαζί με τον Δήμο Περιστερίου και στο σπουδαίο έργο που επιτελεί. Καλή Ανάσταση σε όλους» δήλωσε σχετικά η Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος Κάτια Κοξένογλου.

«Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας κι εμείς δείχνουμε ότι αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της. Εύχομαι πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί που σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό, να είναι του τέτοιο καιρό πραγματικά ευτυχισμένοι» τόνισε με την σειρά του ο αρχηγός Γιάννης Σκόνδρας.

Πόζαρε ως… μοντέλο ο Κάκος!

  29/04/2013
 Η καριέρα του ως διαιτητής τελειώνει όπου να ‘ναι. Ο Τάσος Κάκος, όμως, δεν θα «πεινάσει» ποτέ. Διότι εφόσον το θελήσει -αποδείχθηκε ότι- η πασαρέλα τον περιμένει…

Πόζαρε ως… μοντέλο ο Κάκος! (pics)
Είχε προειδοποιήσει -με την ενδυματολογική προσέγγιση στη γιορτή του ΠΣΑΠ. Τότε που έκανε τους υπόλοιπους να νιώθουν ότι πήγαν σαν… λέτσοι να πάρουν τα βραβεία τους.

Ε, πλέον ο Τάσος Κάκος το επιβεβαίωσε: Είναι μοντέλο! Κυριολεκτικά.

Όταν ο φακός φωτογράφησης μόδας που έγινε στην Κέρκυρα λοιπόν (με την υπογραφή του οίκου Θοδωρή Τρανούλη και της «Chiaro haute couture») στάθηκε απέναντί του, ο Έλληνας ρέφερι δεν του έβγαλε… κάρτα. Αλλά έβγαλε το fashion icon που κρύβει μέσα του.

Καμαρώνοντας με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Golden Fox», Αλέξανδρο Μιχαλά και χαρίζοντας μερικές brutal πόζες με την παρτενέρ του για τις ανάγκες της φωτογράφησης, Βανέσα Πίτσιου.

*Οι φωτογραφίες είναι από το «styleland.gr»

«Διαζύγιο» με Δώνη

29/04/2013
 Σε καταγγελία της σύμβασης με τον Γιώργο Δώνη προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Προσωρινά αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεωργιάδης. Διαβάστε την ανακοίνωση.

«Διαζύγιο» με Δώνη
Χωρίζουν οι δρόμοι του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να καταγγέλλει τη σύμβαση με τον Έλληνα τεχνικό για «σπουδαίο λόγο που οφείλεται σε υπαιτιότητά του», όπως τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα οριστικοποιήθηκε ότι ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα πορευτεί στα πλέι οφ με τον Γιώργο Γεωργιάδη στην άκρη του πάγκου του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Η ΠΑΕ Π.A.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση με τον προπονητή της ομάδας κ. Γιώργο Δώνη για σπουδαίο λόγο που οφείλεται σε υπαιτιότητά του.

Οσον αφορά στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο που ταξίδεψε στην Τρίπολη, αλλά και από όσους ονειρεύτηκαν τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

Η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της και έδωσε το δικαίωμα να αμφισβητηθεί η ποιότητα και ο χαρακτήρας της. Υπάρχει όμως ακόμη ένας σοβαρός στόχος, η εξασφάλιση μέσω των play-off, της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν την ποιότητα για να τον πετύχουν. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν την καθοδήγηση του νυν τεχνικού διευθυντή κ. Γιώργου Γεωργιάδη".

Στη Νέα Σμύρνη το μπαράζ ΠΑΟ-Ξάνθη

29/04/2013
 Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και όχι στο ΑΕΛ FC Arena, θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας μπαράζ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της SKODA Ξάνθης, μετά από συμφωνία των δύο ομάδων για οικονομικούς λόγους.

Στη Νέα Σμύρνη το μπαράζ ΠΑΟ-Ξάνθη
Την αλλαγή έδρας του αγώνα μπαράζ για την κατάληψη της 6ης θέσης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια.

Ο αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ξάνθης (που διεξάγεται για την περίπτωση που κάποια από τις ομάδες που θα μετάσχουν στα πλέι οφ δεν αδειοδοτηθεί, συνεπώς δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη), ήταν αρχικά να διεξαχθεί στο ΑΕΛ FC Arena στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έδρα άλλαξε καθώς η διαχείριση του σταδίου ζήτησε πολλά χρήματα για τη διοργάνωση του αγώνα, χρήματα τα οποία φέρονται να ξεπερνούν και τα ακαθάριστα έσοδα που υπολόγιζαν να έχουν οι δύο ομάδες.

Έπειτα από συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων και της διοργανώτριας, το μπαράζ θα διεξαχθεί τελικά στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Η μέρα (Πέμπτη 9 Μαΐου) και η ώρα (20:00) παραμένουν ως είχαν.

Η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια συμφωνίας των δύο ομάδων ο αγώνας κατάταξης ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ, την Πέμπτη 9 Μαϊου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ., θα διεξαχθεί στο γήπεδο Νέας Σμύρνης (αντί του AEL FC ARENA)».

Ζήτησε Φούντα η Σίτι!

29/04/2013
 «Στο μάτι» της Μάντσεστερ Σίτι έχει μπει ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο αγγλικός σύλλογος ζήτησε να δοκιμάσει τον νεαρό χαφ, λαμβάνοντας την απάντηση να περιμένει έως ότου ξεκαθαριστεί η επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

Ζήτησε Φούντα η Σίτι!
Η χρονιά που τελείωσε ήταν μαύρη για την ΑΕΚ. Υπήρξαν κάποιοι παίκτες της ωστόσο -όπως ο Ταξιάρχης Φούντας- που έδειξαν να έχουν προοπτική.

Κι αυτή η προοπτική φαίνεται πως «γυάλισε» και εκτός των τειχών. Η σχετικά καλή χρονιά του νεαρού λοιπόν τράβηξε, ανάμεσα σε άλλους, και το βλέμμα της Μάντσεστερ Σίτι.

Έτσι, Σέρβος ατζέντης που παρουσιάζεται να ενεργεί για λογαριασμό δικό της και του Ρομπέρτο Μαντσίνι απέστειλε φαξ το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας με το οποίο ζητά να δοκιμαστεί ο παίκτης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Σε προηγούμενες διερευνητικές επαφές που είχαν γίνει, δε, με τον αγγλικό σύλλογο, εκείνος φέρεται να κοστολογούσε τον Φούντα μέχρι και 3 εκατ. λίρες.

Όπως και να ‘χει ωστόσο, το καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας που επικρατεί αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει στην ΠΑΕ οποιαδήποτε συζήτηση για ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό ζητήθηκε από τον ατζέντη να επανέλθει με την οποιαδήποτε πρότασή του στις 15 Μαΐου, όταν και η Γενική Συνέλευση που θα έχει προηγηθεί ελπίζεται πως θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για την επόμενη μέρα της «Ένωσης».

«Οι μικροί έχουμε τη στόφα του πρωταθλητή»

29/04/2013
 Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, υποστήριξε πως οι μικροί της ομάδας έχουν την στόφα του πρωταθλητή και θεωρεί πως έρχονται καλύτερες μέρες για το «τριφύλλι».

«Οι μικροί έχουμε τη στόφα του πρωταθλητή»
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος στο περιοδικό «sporty», για τις δικές του βλέψεις στο μέλλον, την πορεία του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα, αλλά και την επόμενη μέρα.

«Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα αν έρθει κάποια πρόταση από το εξωτερικό, το συζητάμε. Όλοι οι μικροί έχουμε την στόφα του πρωταθλητή για να βοηθήσουμε την ομάδα. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και την βαθμολογία, είναι η χειρότερη στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Πιστεύω όμως ότι στην περίπτωσή μας μπορεί να ισχύει αυτό που λέμε ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στον πάτο για να δούμε κάτι καλύτερο. Αφού φτάσαμε όσο πιο χαμηλά γίνεται, από του χρόνου θα πάμε καλύτερα. Έφταιξαν πολλά πράγματα. Τα οικονομικά, οι παίκτες που έφυγαν, οι αλλαγές προπονητών, οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν δεν κατάφεραν να δέσουν όλοι με τους υπόλοιπους. Γενικά ήταν μία πολύ περίεργη χρονιά.

Με σωστό προγραμματισμό και πλάνο, πιστεύω ότι αν όχι του χρόνου, σε δύο χρόνια, ο Παναθηναϊκός θα είναι και πάλι ανταγωνιστικός στοχεύοντας ψηλά. Θα γίνει όπως ήταν ή ακόμη και καλύτερος».

Πριν την καταγγελία, εξώδικο Δώνη!

Το εξώδικο που έστειλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης νωρίτερα ήταν μάλλον ο λόγος που εξοργίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης και προχώρησε σε καταγγελία του συμβολαίου του.

Πριν την καταγγελία, εξώδικο Δώνη!
Ο Δώνης το πρωί της Δευτέρας απέστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητώντας προστασία ώστε να συνεχίσει να προπονεί κανονικά την ομάδα, αφού και ο ίδιος αντιλαμβανόταν πως μετά τον αποκλεισμό από τον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο η κατάσταση ήταν έκρυθμη σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του.

Αυτή η κίνηση φαίνεται πως αποτέλεσε τη «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ιβάν Σαββίδη που λίγες ώρες αργότερα πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε καταγγελία του συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού.

Στον ΣΚΑΪ το Ομόνοια-ΠΑΟ

29/04/2013
 Το κανάλι του προέδρου του Παναθηναϊκού (ΣΚΑΪ) θα μεταδώσει το φιλικό που θα διεξαχθεί την Μεγάλη Τετάρτη στο ΓΣΠ της Κύπρου μεταξύ της Ομόνοιας και του «τριφυλλιού».

Στον ΣΚΑΪ το Ομόνοια-ΠΑΟ
Τηλεοπτική κάλυψη θα έχει το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ομόνοια την Μεγάλη Τετάρτη. Το ματς θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα και θα μεταδοθεί από την συχνότητα του ΣΚΑΙ και οι φίλοι της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από την συχνότητα και να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το «τριφύλλι» ενόψει μπαράζ με την Ξάνθη.

Μικροί μεγάλοι με Πιερικό

29/04/2013
 Με ένα "κράμα" παικτών της πρώτης και της δεύτερης ομάδας θα αγωνιστεί ο Άρης στο αυριανό φιλικό με τον Πιερικό στο «Κλ. Βικελίδης».

Μικροί μεγάλοι με Πιερικό
Μετά το ρεπό της Κυριακής, οι ποδοσφαιριστές του Άρη επέστρεψαν στις προπονήσεις στο Ν. Ρύσιο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αυριανό φιλικό παιχνίδι με τον Πιερικό (18:00), ο Σούλης Παπαδόπουλος κάλεσε και τέσσερις νεαρούς ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής των «κίτρινων».

Συγκεκριμένα τους τρεις επιθετικούς της Κ-20 Παρασκευά Παλιάτσιο (αρχηγός), Νίκο Ζήση και Ηλία Σταυρόπουλο και τον ανασταλτικό μέσο της ομάδας Κ-17 Στράτο Φούσκα.

Από εκεί και πέρα, στο φιλικό με την ομάδα της Κατερίνης δεν θα αγωνιστούν οι Γιάννης Γιαννιώτας, Σωκράτης Διούδης, Νταβίντ Αγκάνθο, Νούνο Κοέλιο, Αλέξανδρος Γιώρης, καθώς και οι εγχειρισμένοι Μιχάλης Γιαννίτσης, Παντελής Αντωνιάδης και Άντι Ρένια.

Για την Μ. Τετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση στο Ν. Ρύσιο, η τελευταία πριν από το Πάσχα.

«Εξηγήσεις» από τον Πανιώνιο

29/04/2013
 Με ανακοίνωσή του ο Πανιώνιος έκανε γνωστό τον λόγο της παραχώρησης του γηπέδου της Νέας Σμύρνης για την πραγματοποίηση του μπαράζ Παναθηναϊκός – ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη.

«Εξηγήσεις» από τον Πανιώνιο
Εξηγήσεις για την παραχώρηση του γηπέδου της Νέας Σμύρνης για να πραγματοποιηθεί σε αυτό ο αγώνας μπαράζ Παναθηναϊκού – ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη έδωσε ο Πανιώνιος με επίσημη ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα της ομαδας.

Σε αυτή ξεκαθαρίζει ότι η παραχώρηση του έγινε βάσει της συμβατικής υποχρέωσης της ΠΑΕ προς την Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει, πως η παραχώρηση του γηπέδου για την διεξαγωγή του αγώνα κατάταξης για την 6η θέση του πρωταθλήματος έγινε βάσει της συμβατικής υποχρέωσης προς τον συνεταιρισμό της Superleague και αφού λήφθησαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις, τόσο από την διοργανώτρια αρχή, όσο και από την Αστυνομία, για την ασφάλεια του γηπέδου, των εγκαταστάσεων της ομάδας μας, των φιλάθλων μας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας της πόλης μας.

Επιτάφιο με… Ολυμπιακό

29/04/2013
 Φιλικό με τον Ολυμπιακό θα δώσει την Μεγάλη Παρασκευή η Ατρόμητος, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Περιστερίου.

Επιτάφιο με… Ολυμπιακό
Μπορεί αγωνιστική δραστηριότητα να μην υπάρχει στον Ατρόμητο, όμως ο Γιώργος Παράσχος ήθελε οι παίκτες του να μην χάσουν τον ρυθμό τους. Την Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει φιλικό με τον Ολυμπιακό, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να έχουν, έστω και φιλικό, αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων στα πόδια τους.

Στα αγωνιστικά, η προπόνηση της Δευτέρας δεν είχε κάποιο απρόοπτο. Οι παίκτες δούλεψαν τόσο στην φυσική κατάσταση όσο και σε τακτικά θέματα, ενώ οι μόνοι που απουσίασαν ήταν οι Ταυλαρίδης και Καραγκούνης. Οι δύο παίκτες συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα.

Χωρίς Γιούρκα η προπόνηση

29/04/2013
 Μετά το διήμερο ρεπό, οι «πράσινοι» μπήκαν σε ρυθμούς μπαράζ, με την πρώτη προπόνηση της Μεγάλης Εβδομάδας να γίνεται χωρίς τον Γιούρκα Σεϊταρίδη ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Χωρίς Γιούρκα η προπόνηση
Χωρίς τον Γιούρκα Σεϊταρίδη έγινε η πρώτη προπόνηση ενόψει Ξάνθης και μπαράζ για την έκτη θέση, αφού ο δειθνής μπακ γυμνάστηκε μόνος του σε πιο χαλαρούς ρυθμούς ούτως ώστε να ξεπεράσει εντελώς τις ενοχλήσεις και να είναι έτοιμος για το παιχνίδι.

Εκτός προπόνησης έμειναν και οι Μαυρίας, Κουίνσι, Φουρλάνος με τους δύο τελευταίους όμως να μην υπολογίζονται καν για το ματς αφού και οι δύο αποχωρούν, ενώ ο ακραίος επιθετικός δεν προλαβαίνει να βοηθήσει την ομάδα του μέχρι την Παρασκευή.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα εκγύμνασης οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν με ζέσταμα και συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας. Ακολούθησε δίτερμα με περιορισμούς και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ελεύθερο δίτερμα.

Δώνης: «Ζητώ ό,τι δικαιούμαι»

29/04/2013
 Ο Γιώργος Δώνης με δηλώσεις του επισήμανε ότι δεν προτίθεται να δώσει το «παρών» στην Θεσσαλονίκη και ξεκαθαρίζει ότι ζητά ό,τι δικαιούται βάσει του συμβολαίου που έχει υπογράψει.

Δώνης: «Ζητώ ό,τι δικαιούμαι»
«Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούμαι», τονίζει ο Γιώργος Δώνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα paokworld με την οποία απαντά στα όσα του καταλογίζουν από την διοίκηση του ΠΑΟΚ.

«Με πληροφόρησαν πως επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη ήταν να αποχωρήσω από τον ΠΑΟΚ καθώς το κλίμα ήταν εχθρικό για μένα και η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έκρυθμη», τονίζει –αρχικά- και συνεχίζει:

«Τους είπα πως δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ καθώς θέλω να συνεχίσω στον πάγκο του ΠΑΟΚ αρκεί αν έχω την απαιτούμενη ασφάλεια, γιατί όλοι γνωρίζετε σε τι εχθρικό κλίμα δούλευα και τι επιθέσεις δεχόμουν κατά καιρούς. Πείτε μου ποιος επαγγελματίας μπορεί να εργαστεί κατά αυτόν τον τρόπο;

Στην ουσία με «εξώθησαν» στην παραίτηση. Έτσι και εγώ δεν ζητάω τίποτα παραπάνω απ’ όσα δικαιούμαι. Ζητάω την αποζημίωσή για μένα και τους συνεργάτες μου», ανέφερε.

Ο πρώην –πλέον- προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στην Αθήνα και δεν προτίθεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να έχει μια συνάντηση με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά», προσθέτοντας ότι τα θέματα θα λυθούν από τους εκπροσώπους και των δικηγόρων των δύο πλευρών αν και είναι κάτι που δεν το ήθελε.

«Διακρίνω μια χαλαρότητα…»

29/04/2013
 Ο Γιάννης Βονόρτας στην πρώτη προπόνηση ενόψει του παιχνιδιού με την Ξάνθη είπε στους ποδοσφαιριστές του πως διέκρινε μια χαλαρότητα και τόνισε πως το μπαράζ είναι πολύ σημαντικό.

«Διακρίνω μια χαλαρότητα…»
Τα σημάδια χαλαρότητας των «πράσινων» στο φιλικό κόντρα στην Ερμιονίδα δεν ήταν και τόσο καλά. Αρκετοί από τους παίκτες του Παναθηναϊκού δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, κάτι που το μαρτυράει και το τελικό 2-1, κάτι, που δεν άρεσε καθόλου στον Γιάννη Βονόρτα. Έτσι, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είπε να πει μερικά πράγματα στους ποδοσφαιριστές του.

«Σας άφησα να χαλαρώσετε από την ένταση του πρωταθλήματος αλλά στο φιλικό και όχι μόνο είδα στοιχεία χαλαρότητας. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά και σκληρά γιατί το μπαράζ είναι σημαντικό. Ξεχάστε τις διακοπές σας, έχουμε μια σημαντική δουλειά να τελειώσουμε»

Ράγιος: «Αφιερωμένη στον πατέρα μου»

29/04/2013
 Στον πατέρα του, που έφυγε από την ζωή πριν λίγο καιρό, αφιέρωσε ο Ρούμπεν Ράγιος την ιστορική πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ράγιος: «Αφιερωμένη στον πατέρα μου»
Οι πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο του Αστέρα Τρίπολης, για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας δεν έχουν ακόμη… κοπάσει.

Ο Ρούμπεν Ράγιος –εκ των κορυφαίων την φετινή σεζόν- θέλησε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας να αφιερώσει την ιστορική νίκη επί του ΠΑΟΚ στον πατέρα του, τον οποίο έχασε πριν λίγους μήνες.

«Αυτή η ιστορική νίκη είναι αφιερωμένη στον πατέρα μου», ανέφερε λιτά ο άσος των Αρκάδων.

Καρέ «αναγέννησης» στην ΑΕΚ

29/04/2013
 Το όραμα του γηπέδου φέρνει συνεχώς συμπαραστάτες στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αυτός όμως σκέφτεται και το αγωνιστικό μέλλον της ΑΕΚ. Ή τουλάχιστον αυτό δείχνει συνάντηση που είχε με Δέλλα, «Λύμπε», Ζήκο

Καρέ «αναγέννησης» στην ΑΕΚ
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ζυμώσεις για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

Την ώρα που η διαφαινόμενη πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη βρίσκει όλο και περισσότερους συμπαραστάτες και υποστηρικτές, το ενθαρρυντικό είναι πως η κινητικότητα δεν περιορίζεται στο θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εν αναμονή λοιπόν της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Μαΐου, στην οποία οι μέτοχοι και η νυν διοίκηση θα κληθούν να υπογράψουν το «αύριο» του συλλόγου (ήτοι το αν θα διαλυθεί η εταιρεία και η ομάδα θα πάει στη Γ’ κατηγορία), ο πρώην ιδιοκτήτης φαίνεται να προχωρά τις επαφές του και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της «Ένωσης».

Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες τον θέλουν να είχε συνάντηση την Κυριακή των Βαΐων με τους Τραϊανό Δέλλα, Άκη Ζήκο και Νίκο Λυμπερόπουλο (έστω κι αν από την πλευρά Μελισσανίδη διαψεύδεται κάτι τέτοιο).

Παρόλο που το περιεχόμενο της συζήτησης λοιπόν δεν έχει διαρρεύσει, το γεγονός πως ο Μελισσανίδης φέρεται να κουβέντιασε με τον προπονητή της ΑΕΚ στα τελευταία ματς, τον βοηθό του κι έναν άνθρωπο που παραμένει ενεργός στο χώρο του ποδοσφαίρου (και πρόσφατα απέρριψε μάλιστα πρόταση του Παναθηναϊκού ν’ αναλάβει τεχνικός διευθυντής) αν μη τι άλλο μαρτυρά πως κάνει πλάνα και για το αγωνιστικό μέλλον.

Πόσω μάλλον όταν και οι τρεις προαναφερθέντες αποτελούν μεγάλες μορφές του συλλόγου και όταν παρουσιάζεται δεδομένη η πρόθεση Μελισσανίδη να συμπεριλάβει όσο περισσότερες τέτοιες μπορεί στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

«Ολόψυχα δίπλα στον Μελισσανίδη»

29/04/2013
 Ο μόνος δρόμος που μοιάζει να υπάρχει για το μέλλον της ΑΕΚ είναι η πρωτοβουλία Μελισσανίδη. Και το (ένδοξο) παρελθόν της, όπως εκφράζεται από τους παλαιμάχους, τάσσεται επίσης στο πλευρό του.

«Ολόψυχα δίπλα στον Μελισσανίδη»
Παρόντες στη συστράτευση της ΑΕΚτζήδικης κοινωνίας γύρω από την πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη δήλωσαν οι παλαίμαχοι του συλλόγου.

Με ανακοίνωσή τους οι μεγάλες δόξες της «Ένωσης» εκφράζουν την «απερίφραστη, ολόψυχη και ομόφωνη» στήριξή τους στις προσπάθειες του πρώην ιδιοκτήτη.

Εύχονται, δε, να στεφθούν με επιτυχία, ώστε γρήγορα να ξαναδούν την ομάδα τους να μεγαλουργεί στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των παλαιμάχων

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η ομάδα μας, στιγμές που αναμφίβολα αποτελούν την δυσκολότερη στιγμή στην ένδοξη ιστορία της, εμείς ως σύνδεσμος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, με αίσθημα ευθύνης δηλώνουμε απερίφραστα, ολόψυχα και ομόφωνα την συμπαράστασή μας στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Είθε να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία όλες οι προσπάθειές του για την αναγέννηση του συλλόγου μας. Όλοι οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είμαστε στο πλάι του και στηρίζουμε το δημιουργικό του έργο. Με την ευχή πάντα να δούμε ξανά την αγαπημένη μας ομάδα να μεγαλουργεί μέσα στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Υ.Γ. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Παλαίμαχο άσο της ΑΕΚ, Κώστα Νεστορίδη, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ».

«Γιατί δεν έγινε στη Λεωφόρο το μπαράζ;»

29/04/2013
 Με ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος οι οργανωμένοι οπαδοί της SKODA Ξάνθης πήραν θέση στην απόφαση της Σούπερ Λίγκας να ορίσει ως έδρα του μπαράζ με τον Παναθηναϊκό το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

«Γιατί δεν έγινε στη Λεωφόρο το μπαράζ;»
Η απόφαση της Σούπερ Λίγκας να πραγματοποιηθεί ο αγώνας μπαράζ του Παναθηναϊκού με την ΣΚΟΝΤΑ Ξάθνη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οπαδών της ακριτικής ομάδας.

Αυτή την εξέφρασαν μέσω μιας ανακοίνωσης που εξέδωσαν στην οποία με αρκετά ειρωνικό ύφος αναφέρουν: «Γιατί δεν έγινε στη Λεωρόρο…»

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της SKODA Ξάνθης:


«Εμείς οι οργανωμένοι οπαδοί της Ξάνθης για να βγάλουμε από την δύσκολη θέση τους αρμόδιους της Σούπερ Λίγδας έχουμε έτοιμη λύση. Την διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ στην παιχνιδομηχανή PlayStation, δίνοντας το δικαίωμα στις ομάδες να κάνουν μεταγραφές του τύπου Messi, Cristiano Ronaldo, Imbrahimovic. Διαιτητής ας οριστεί ο mr Twitter.

Ευχαριστούμε του ιθύνοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου που προσπαθούν τόσο πολύ για την ισονομία, την ισότητα και την αμεροληψία του.

ΥΓ.1 Η μεγάλη μας απορία είναι γιατί δεν έγινε απευθείας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

ΥΓ.2 Μήπως οι λόγοι που ο αγώνας δεν γίνετε στην ουδέτερη Λάρισα έχει να κάνει με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αντίπαλη ομάδα; Ευχαρίστως να κάνουμε έρανο.

Και στην Γη του Πυρός να γίνει το μπαράζ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΥΡΩΠΗ».

Ο Στιβ Ρούτερ ο βοηθός του Αναστασίου

30/04/2013  
Ο άλλοτε υπεύθυνος εκπαίδευσης προπονητών της Αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Στιβ Ρούτερ, θα είναι ο βοηθός του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο Στιβ Ρούτερ ο βοηθός του Αναστασίου
Έναν ισχυρό σύμμαχο στα καθήκοντα προπονητή που θα έχει στον Παναθηναϊκό της νέας αγωνιστικής σεζόν θα έχει ο Γιάννης Αναστασίου.

Πρόκειται για τον Στιβ Ρούτερ ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει υπεύθυνος εκπαίδευσης προπονητών στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία!

Ο άγγλος γνωρίζει καλά τα πράγματα στην Παιανία καθώς είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του τριφυλλιού τρεις φορές και είχε μείνει εκεί όταν ο Γιάννης Σαμαράς εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή στις ακαδημίες του ΠΑΟ.

Στον Παναθηναϊκό, πιστεύουν ότι ο Ρούτερ θα βοηθήσει πολύ και στην υποστήριξη των νεαρών παικτών καθώς όπως ο ίδιος έχει δηλώσει του αρέσει πολύ να δουλεύει με παίκτες μικρής ηλικίας.

«Δεν γνωρίζω αν έχουν έρθει τα χρήματα του ΟΠΑΠ στην ομάδα»

30/04/2013
 Τα λεφτά του ΟΠΑΠ ψάχνουν ακόμα στον Άρη, σύμφωνα με τον Άρη Ναούμ.

«Δεν γνωρίζω αν έχουν έρθει τα χρήματα του ΟΠΑΠ στην ομάδα»
Το πρώην μέλος της ΚΜΑ μίλησε τη Δευτέρα στο «Αθλητικό Metropolis» και τόνισε πως ο Λάμπρος Σκόρδας λέει ψέματα για τις 278.000 ευρώ και, έτσι, έχουν μείνει απλήρωτες υποχρεώσεις στην ΠΑΕ, αναφέρθηκε στα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες αρχαιρεσίες, ενώ στάθηκε και στα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων.

Αναλυτικά:

Για τα χρήματα του ΟΠΑΠ: «Αν έχουν παρθεί αυτά τα χρήματα που ανέρχονται στις 278.000 ευρώ, να μας πει ο κ. Σκόρδας που δόθηκαν. Ένα μέρος του ποσού είπαν θα δοθεί στο προσωπικό της ΠΑΕ, που είναι αρκετό καιρό απλήρωτο. Τα υπόλοιπα θα έπρεπε να πάνε σε άλλες υποχρεώσεις και στην Εφορία. Το κυριότερο συμπέρασμα που βγήκε από τη Γενική Συνέλευση είναι ότι αποφασίστηκαν να γίνουν εκλογές. Να βγούμε εμείς στο βήμα και να εξηγήσουμε στον κόσμο αυτά που τον απασχολούν».

Για το μικρό αριθμό της ΚΜΑ, που έχουν δικαίωμα ψήφου: «Προφανώς και ο αριθμός είναι μικρός, για αυτό αποφασίστηκε στις εκλογές να έχουν δικαίωμα ψήφου και οι κάτοχοι διαρκείας, που ανέρχονται γύρω στις 4.500 άτομα».

Τέλος, επισήμανε πως: «Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει αυτή τη στιγμή για το τι ακριβώς συμβαίνει, είναι ο έχων τον έλεγχο των οικονομικών. Όσοι διοίκησαν από το 2004 και μετά την ομάδα έκαναν ορισμένες λάθος κινήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φέρουν το "καράβι στα ίσια", γιατί "άπλωσαν παραπάνω τα πόδια τους". Με βάση την κοινή λογική, δεν γίνεται ξαφνικά αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι να το "κυβερνήσουν" ξαφνικά σωστά. Κατά τη γνώμη μου, ένας άνθρωπος που διχάζει την οικογένεια του ΑΡΗ δεν μπορεί να μπει μπροστά και να διοικήσει».

Δε σταματάει ο Σαββίδης...

30/04/2013
 Δε σταματάει τις επενδυτικές δραστηριότητες στην Ελλάδας ο Ιβάν Σαββίδης.

Δε σταματάει ο Σαββίδης...
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την αγορά των ΣΕΚΑΠ και «Μακεδονία Παλλάς», έχει δείξει ενδιαφέρον και για την ΕΥΑΘ, ήτοι το 51% της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Πάντως, για την τελευταία θα εξεταστεί το αν οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τα απαιτούμενα τεχνικά και χρηματοοικονομικά κριτήρια, ώστε να πάρουν στα χέρια τους την εταιρία.

Κοέλιο: «Θέλω να μείνω»

30/04/2013
 Την πρόθεσή του να παραμείνει στον Άρη και τη νέα αγωνιστική περίοδο εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νούνο Κοέλιο.

Κοέλιο: «Θέλω να μείνω»
Ο Πορτογάλος αμυντικός χαφ, που ανήκει στην Μπενφίκα, μιλώντας στον «ARENA» αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά και στη μάχη της παραμονής, στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, τον κόσμο της ομάδας και τους νεαρούς παίκτες του ρόστερ.

Αναλυτικά:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρόνια, ειδικά στο τέλος, καθώς παλέψαμε να παραμείνουμε στην κατηγορία και αυτό ήταν ψυχοφθόρο. Προσωπικά νομίζω πήγα καλά, βοήθησα την ομάδα και αυτό ήταν θετικό για μένα».

Για τη μάχη της παραμονής: «Δεν ήταν κάτι εύκολο. Ήταν δύσκολο, υπήρξε φόβος, αλλά ήμασταν όλοι κοντά και καταφέραμε να το ξεπεράσουμε».

Για το καθοριστικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο: «Ήταν ένα παιχνίδι σημαντικό για εμάς. Ξέραμε ότι έπρεπε να νικήσουμε και το κλίμα στα αποδυτήρια μετά ήταν πάρα πολύ καλό. Παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξα, μιλήσαμε με τους συμπαίκτες μου και ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι».

Για το ενδεχόμενο να συνεχίσει και του χρόνου στον Άρη: «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα και τον Άρη. Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο με την Μπενφίκα. Θα μιλήσω μαζί τους και θα δούμε τι θα γίνει, δεν ξέρω ακόμα».

Σχετικά με τον κόσμο του Άρη: «Ο κόσμος του Άρη είναι ενθουσιώδης. Γεμίζουν το γήπεδο και βοήθησαν τους συμπαίκτες μου και εμένα. Ακολουθούν την ομάδα και εκτός έδρας. Αυτό που θα μου μείνει είναι το γκολ που πέτυχα με τον Παναθηναϊκό. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και ο κόσμος με "αγκάλιασε" για αυτό το γκολ».

Για τους νεαρούς παίκτες του Άρη και το ενδεχόμενο να αγωνιστούν κάποιοι στο εξωτερικό: «Οι μικροί παίκτες του Άρη έχουν να μάθουν πολλά. Έχουν δυνατότητες, αλλά θέλουν πολύ δουλειά. Θα μπορούσαν κάποιοι να διακριθούν και στο εξωτερικό, αλλά, όπως είπα, θέλει πολύ δουλειά».

Όλοι οι συνεργάτες του Γεωργιάδη

30/04/2013
 Αφού επελέγη ο Γιώργος Γεωργιάδης να κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ στη θέση του Γιώργου Δώνη, ο Ιβάν Σαββίδης του ανέθεσε «εν λευκώ» το δικαίωμα να πλαισιωθεί από ανθρώπους της δικής του επιλογής.

Όλοι οι συνεργάτες του Γεωργιάδη
Έτσι, ο «μπέμπης», το διάστημα που θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου», θα έχει δίπλα του στελέχη τόσο από την ανδρική ομάδα, όσο και από τις ακαδημίες.

Βοηθός του θα είναι ο Δημήτρης Δανιηλίδης, βοηθός προπονητή στις ακαδημίες, γυμναστής ο Γρηγόρης Καβαλιεράτος, που είναι επί χρόνια δεύτερος γυμναστής στην πρώτη ομάδα και προπονητής τερματοφυλάκων ο Δημήτρης Μούσιαρης από τις ακαδημίες.

Μεγάλη… Λεωφόρος

30/04/2013
 Αύξηση της χωρητικότητας της Λεωφόρου μέχρι 22.000 θέσεις προβλέπει το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου. Σιγουριά από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού για την αδειοδότηση.

Μεγάλη… Λεωφόρος
Η Λεωφόρος θα είναι η έδρα του Παναθηναϊκού όχι μόνο για την επόμενη περίοδο, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Ο Γιάννης Αλαφούζος το επιβεβαίωσε χθες στη διάρκεια της διοικούσας επιτροπής στους συνεργάτες του τονίζοντας παράλληλα πως η χωρητικότητα του γηπέδου θα αυξηθεί σταδιακά. Σε πρώτη φάση με επιπλέον 4.000 θέσεις θα φτάσει τις 20.000, ενώ βάσει όσα του μετέφερε τεχνικός που έκανε σχετική μελέτη μπορεί να ανέβει στις 22.000-25.000.

Όλα αυτά, ωστόσο, όχι άμεσα. Αυτό που προέχει είναι να παραδοθεί το γήπεδο προς χρήση το ταχύτερο δυνατό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα είναι έτοιμο προς χρήση μέχρι τις 15 Ιουλίου, συνεπώς εφόσον η ομάδα αγωνιστεί στην Ευρώπη και στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν έδρα.

Αναφορικά με τα διαρκείας, στόχος είναι να κυκλοφορήσουν το ταχύτερο δυνατό, ίσως και μέσα στο Μάιο. Η διοίκηση θα ήθελε να διατεθεί πενταψήφιος αριθμός καρτών, προκειμένου από τα έσοδα να ανακουφιστεί το ταμείο της ΠΑΕ. Ο Γιάννης Αλαφούζος προτίθεται να έχει επαφές με τους οπαδούς εν όψει της επόμενης σεζόν, καθώς το γήπεδο είναι πιο μικρό, με τις κερκίδες πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο και ο κίνδυνος τιμωρίας ελλοχεύει. Και δεν είναι καιροί για πρόστιμα ή άλλες τιμωρίες. Ενδεικτικό είναι πως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας θα εκδοθεί ομολογιακό δάνειο 5 εκατ. ευρώ, με χρήματα που θα καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος. Εφόσον δεν καταφέρει να πάρει τα λεφτά του πίσω σε βάθος επταετίας, θα μετοχοποιήσει το ποσό.

Πάντως για το ζήτημα της αδειοδότησης ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίστηκε και πάλι αισιόδοξος στα όρια της βεβαιότητας. «Έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες, έχουμε καταθέσει το πλάνο βιωσιμότητας και λογικά δεν θα έχουμε πρόβλημα να πάρουμε αδειοδότηση», τόνισε στους συνεργάτες του.

Ο «τίγρης» είναι σίγουρος

30/04/2013
 Βέβαιος πως η υπόθεση κατασκευής νέου γηπέδου θα προχωρήσει γρήγορα εμφανίζεται ο Δ.Μελισσανίδης. Ενισχύεται το τιμ που τον πλαισιώνει, προχωρούν οι επαφές. Το κόστος και το κέρδος από το όνομα.

Ο «τίγρης» είναι σίγουρος
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμφανίζεται βέβαιος πως θα προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σιγουριά του αυτή δεν βασίζεται μόνο στη δική του αποφασιστικότητα να προχωρήσει ένα… πονεμένο ζήτημα για το σύλλογο, αλλά και στην τεράστια στήριξη που έχει βρει από οικονομικά επιφανείς και όχι μόνο φίλους της ομάδας, όπως και από το γεγονός ότι όλες οι αρμόδιες αρχές, από το Δήμο μέχρι και την κυβέρνηση, δείχνουν έτοιμες να διευκολύνουν το έργο του.

Το κόστος ανέγερσης του γηπέδου υπολογίζεται στα 50-60 εκατ. ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων θα μπουν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το τιμ που τον πλαισιώνει, όπως και από την κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ η απόσβεση θα γίνει σταδιακά όχι μόνο από τα εισιτήρια, αλλά και από τις ήπιες εμπορικές χρήσεις, πιθανώς και από την παραχώρηση του ονόματος του γηπέδου σε κάποια εταιρεία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (όπως συμβαίνει κατά κόρον στην Ευρώπη και γήπεδα όπως το «Etihad» της Σίτι, το «Emirates» της Άρσεναλ ή η «Allianz Arena» της Μπάγερν).

Αναμονή για το αγωνιστικό

Ενώ οι διαδικασίες για το γήπεδο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, δεν συμβαίνει το ίδιο και για το αγωνιστικό κομμάτι. Ο λόγος δεν είναι πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θέλει να ασχοληθεί. Κάθε άλλο… Απλώς αναγκαστικά τηρεί στάση αναμονής, όπως κι όλοι, μιας και το μαχαίρι και το καρπούζι ανήκει στους μετόχους για να αποφασίσουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα και τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Η γενική συνέλευση της ΠΑΕ έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, αλλά η διοίκηση είναι υπό παραίτηση, μέχρι στιγμής ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς παραμένει άφαντος και οι Supporters τηρούν στάση αναμονής.

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, από τη στιγμή που το σενάριο της πτώχευσης και της συμμετοχής στην τρίτη κατηγορία φαντάζει το πιο πιθανό, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της ομάδας. Όμως σε πρώτη φάση ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να διεκδικήσει την προεδρία της, όπως συνέβη το 2005. Απλώς θα επιδιώξει και πιθανότατα θα έχει τη στήριξη της νέας διοίκησης που θα προκύψει από τις εκλογές Ιουνίου.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου