ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Γινονται θαυματα Μεγαλη Εβδομαδα στο Champions League?

Γινονται θαυματα Μεγαλη Εβδομαδα στο Champions League?
01/04/2013
Preview Μπαρτσελονα-Μπαγιερν

Την Μεγάλη Εβδομάδα συνηθίζονται τα θαύματα, αλλά η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από ένα τέτοιο για να ανατρέψει το σε βάρος της 4-0 απέναντι στην Μπάγερν στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League το βράδυ της Τετάρτης στο «Καμπ Νου».

Η ομάδα που θα προκριθεί θα διατηρήσει ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Μόλις τρεις ομάδες στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης έχουν ανατρέψει διαφορά τεσσάρων γκολ. Μάλιστα θύμα υπήρξε ο Γιουπ Χάινκες, ως ποδοσφαιριστής της Γκλάντμπαχ, όταν η ομάδα του στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1985/86 είχε κερδίσει με 5-1 τη Ρεάλ στη Γερμανία, αλλά ηττήθηκε με 4-0 στη ρεβάνς. Στον πρώτο γύρο του Κυπελλούχων την περίοδο 1961/62 η Λεϊσόες απέναντι στη Λα Σο-ντε-Φοντς και η Παρτιζάν απέναντι στην ΚΠΡ στον δεύτερο γύρο του UEFA τη σεζόν 1984/85 είχαν ανατρέψει το 6-2 του πρώτου ματς με 5-0 και 4-0 αντίστοιχα. Στα χρονικά του Champions League η μεγαλύτερη ανατροπή ήταν αυτή στα προημιτελικά της σεζόν 2003/04, όταν η Λα Κορούνια είχε επιβληθεί 4-0 της Μίλαν στο «Ριαθόρ» στη ρεβάνς του 4-1 στο «Σαν Σίρο».


Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από το 2-2 στο «Σαν Μαμές» και διατηρεί διαφορά έντεκα βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Τίτο Βιλανόβα δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Άλμπα και τον τραυματία Πουγιόλ, ενώ αμφίβολος είναι ο Μασεράνο.

Η Μπάγερν μετά το 1-0 επί της Φράιμπουργκ έφτασε τις 14 σερί νίκες και παρέμεινε αήττητη για 22ο ματς στην Bundesliga, την οποία έχει κατακτήσει εδώ και καιρό μαθηματικά. Ο Γιουπ Χάινκες, που ξεκούρασε και πάλι παίκτες, δεν θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τους τραυματίες Χόλγκερ Μπαντστούμπερ και Τόνι Κρόος, ενώ επανέρχεται ο Μάριο Μάντζουκιτς που εξέτισε την ποινή του και θα πάρει τη θέση του Μάριο Γκόμεζ στην κορυφή της επίθεσης.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα. Στο όριο των καρτών είναι από πλευράς Μπαρτσελόνα οι Ζεράρ Πικέ και Άλεξ Σονγκ, ενώ από την Μπάγερν οι Ντάντε, Φίλιπ Λαμ, Λουίς Γκουστάβο, Μάριο Γκόμεζ, Χάβι Μαρτίνεθ και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Παράδοση

Άλλες έξι φορές στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες. Το 1996 συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με την Μπάγερν να παίρνει την πρόκριση καθώς μετά το 2-2 στο Μόναχο επικράτησε με 2-1 στη Βαρκελώνη. Το 1998 τέθηκαν αντιμέτωπες στους ομίλους του Champions League με τους Βαυαρούς να κερδίζουν εντός (1-0) κι εκτός έδρας (1-2). Το 2009 η Μπαρτσελόνα απέκλεισε την Μπάγερν στα προημιτελικά του Champions League με 4-0 στο «Καμπ Νου» και 1-1 στον επαναληπτικό. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν 19 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες ως γηπεδούχοι απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Μπάγερν σε ισπανικό έδαφος έχει 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Σε διπλά ματς απέναντι σε Ισπανούς οι Βαυαροί έχουν 8 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς, ενώ οι Καταλανοί απέναντι σε Γερμανούς μετρούν 13 προκρίσεις και 4 αποκλεισμούς. Σε ημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων η Μπάγερν έχει 9 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς, ενώ η Μπαρτσελόνα 6 προκρίσεις και 7 αποκλεισμούς.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου