ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Champions League:Αγγιξε το θαυμα αλλα...(video)

 Champions League:Αγγιξε το θαυμα αλλα...(video)

01/05/2013

Ρεάλ - Ντόρτμουντ 2-0

Η Ρεάλ με ένα γκολ και μία ασίστ του Μπενζεμά στο 82' και το 88' νίκησε 2-0 την Ντόρτμουντ και πλησίασε στο θαύμα, αλλά οι Γερμανοί έχοντας νικήσει 4-1 στον πρώτο ημιτελικό προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία τους (videos)
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ηττήθηκε με 0-2 από την Ρεάλ στην Μαδρίτη, αλλά προκρίθηκε στον τελικό του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία της, καθώς είχε νικήσει με 4-1 στον πρώτο ημιτελικό της Βεστφαλίας.
Η "βασίλισσα" έκανε κακό ματς, μέχρι που μπήκε ο Καρίμ Μπενζεμά στην θέση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν και... ζωντάνεψε, καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια στην καριέρα του.
Ο Μπενζεμά λοιπόν στο 82' άνοιξε το σκορ και στο 88' έδωσε ασίστ για να κάνει το 2-0 ο Σέρχιο Ράμος, αλλά οι Ισπανοί δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα ακόμη γκολ που θα τους έστελνε στον 13ο τελικό της ιστορία τους.
Η Ντόρτμουντ στην 4η συμμετοχή της στα ημιτελικά κατάφερε να περάσει στον τελικό για δεύτερη φορά, με πρώτη να είναι το 1997, όταν στο Μόναχο πήρε την κούπα νικώντας με 3-1 την Γιουβέντους.
 
Σκόρερς: 82' Μπενζεμά, 88' Σέρχιο Ράμος
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν προτιμήθηκε ξανά από τον Καρίμ Μπενζεμά για την κορυφή της επίθεσης της Ρεάλ και στο 4ο λεπτό έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς, όταν ο Μεσούτ Εζίλ τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Ρόμαν Βάιντενφελερ, ο οποίος απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Αργεντινού.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο για πρώτη φορά απείλησε στο 8', αλλά δεν έκανε καλό σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Ο Μάριο Γκέτσε υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο βγήκε μόνος του από τον αγωνιστικό χώρο και μέχρι να μπει ο Κέβιν Γκρόσκροϊτς έχασαν από μία μεγάλη ευκαιρία οι δύο ομάδες.
 Στο 12' λοιπόν ο Ντιέγκο Λόπεθ μπλόκαρε το σουτ του Λεβαντόβσκι, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε δυνατό σουτ από κοντά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Βάιντενφελερ.
Με την συμπλήρωση 14 λεπτών η "βασίλισσα" έχασε και τρίτη μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Μεσούτ Εζίλ βγήκε τετ-α-τετ με τον Βάιντενφελερ, μπορούσε να δώσει αριστερά στον Ρονάλντο, αλλά έκανε σουτ χαμηλό προς την κλειστή γωνία, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.
Τα υπόλοιπα 30 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έγινε απλά κακό ματς, χωρίς καμία απολύτως καλή φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Ντόρτμουντ έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο 50', με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να βρίσκεται σε θέση βολής μετά την πάσα του Μάρκο Ρόις, τον Πολωνό να σουτάρει δυνατά και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ντιέγκο Λόπεθ.
Στο 62' οι Γερμανοί έχασαν δεύτερη τεράστια ευκαιρία, με τον Ρόις ξανά να κάνει σπουδαία πάσα, βγάζοντας μόνο τον Ιλκάι Γκιουντογάν με το τέρμα, αλλά το πλασέ του δεν ήταν προς την γωνία, αλλά προς το κέντρο, έτσι ο Ντιέγκο Λόπεθ έκανε την σπουδαία απόκρουση.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 70' έκανε κακό σουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από την σέντρα του Μεσούτ Εζίλ.
Ο Καρίμ Μπενζεμά στο 82' άνοιξε το σκορ με το 5ο του γκολ στην διοργάνωση και έτσι το κοινό στο "Μπερναμπέου"... ξύπνησε, με την Ρεάλ να ψάχνει πλέον δύο γκολ.
Ο διεθνής Γάλλος μπήκε στην θέση του Ιγκουαΐν και σκόραρε με κοντινό πλασέ, έπειτα από την παράλληλη πάσα του Μεσούτ Εζίλ, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει ο Κακά.
 Η πίεση των Ισπανών αυξήθηκε και στο 88' το σουτ του Μπενζεμά απέκρουσε ο Βάιντενφελερ σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.
Ο Μπενζεμά έγινε από εκτελεστής δημιουργός, κάνοντας την κοντινή πάσα στον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος λίγο έξω από την μικρή περιοχή κοντρόλαρε και με σουτ έκανε το 2-0.
 Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το 3ο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση, έτσι η Ντόρτμουντ θα είναι στο "Γουέμπλεϊ" με αντίπαλο την Μπάγερν ή την Μπαρτσελόνα.
ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο (57' Κακά), Τσάμπι Αλόνσο (67' Κεντίρα), Μόντριτς, Μεσούτ Εζίλ, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (57' Μπενζεμά).
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκιουντογάν, Μπλαστσικόβσκι (91' Φελίπε Σαντάνα), Γκέτσε (14' Γκρόσκροϊτς), Ρόις, Λεβαντόβσκι (87' Κελ).

 

Ο πίνακας των σκόρερς:

12 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

8 γκολ
Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

5 γκολ
Οσκάρ (Τσέλσι)
Ζόνας (Βαλένθια)
Αλάν (Μπράγκα)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

4 γκολ
Κλαούντιο Πισάρο (Μπάγερν)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)
Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)
Ουίλιαν (Σαχτάρ)
Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)
Ελιζέου (Μάλαγα)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Δειτε το βιντεο με τα γκολ


Κλοπ: "Δίκαια στον τελικό"

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχτηκε πως η Ντόρτμουντ δυσκολεύτηκε αρκετά στα τελευταία λεπτά, αλλά εκτιμά πως η ομάδα του δίκαια βρίσκεται στον τελικό του Champions League
Ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, παραδέχτηκε πως τα τελευταία λεπτά στην Μαδρίτη ήταν... ζόρικα για την ομάδα του, αλλά εκτιμά πως δίκαια βρίσκεται στον τελικό του Champions League.
"Ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα στο τέλος", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός αμέσως μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού.
"Νωρίτερα είχα κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες και είχαμε καταφέρει να σκοράρει θα είχαν τελειώσει τα πάντα. Όπως και να έχει, πάιξαμε καλό ποδόσφαιρο. Επικρατήσαμε συνολικά με σκορ 4-3 και δίκαια είμαστε στον τελικό".

Μουρίνιο: "Αν είχαμε σκοράρει νωρίτερα..."

Ο Ζοζέ Μουρίνιο τόνισε πως οι παίκτες του τα έδωσαν όλα και εκτιμά πως αν η Ρεάλ είχε σκοράρει νωρίτερα, τότε ίσως να είχε κάνει την μεγάλη ανατροπή
Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοζέ Μουρίνιο, τόνισε μετά την ρεβάνς με την Ντόρτμουντ πως οι παίκτες του τα έδωσαν όλα.
Οι "βασίλισσα" νίκησε 2-0 με τα τέρματα των Καρίμ Μπενζεμά στο 82' και Σέρχιο Ράμος στο 88', έτσι ο Πορτογάλος αναρωτιέται τι θα είχε γίνει αν η ομάδα του είχε σκοράρει νωρίτερα.
"Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα. Αν είχαμε σκοράρει νωρίτερα, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε την ανατροπή", τόνισε ο Μουρίνιο και πρόσθεσε: "Το κοινό στο Μπερναμπέου ήταν φανταστικό, οι οπαδοί πίστεψαν μέχρι το τέλος, αλλά δεν τα καταφέραμε".

Τα ξένα ΜΜΕ για την πρόκριση της Ντόρτμουντ

Δείτε τι γράφουν τα ευρωπαϊκά Μέσα για τη Ρεάλ Μαδρίτης "που άγγιξε το θαύμα" και την Ντόρτμουντ που πηγαίνει στο "Γουέμπλεϊ".
Πρωταγωνίστριες είναι και οι δύο ομάδες στα ΜΜΕ του εξωτερικού, καθώς άλλα αναφέρονται στη Ρεάλ Μαδρίτης και άλλα στην Ντόρτμουντ.
Κάποια κάνουν λόγο για το "θαύμα που άγγιξε" η ομάδα της Μαδρίτης και άλλα για τους Γερμανούς που θα πάνε στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά μετά το 1997.
Δείτε αναλυτικά τι γράφουν τα ισπανικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά μέσα για τη νίκη της Ρεάλ, η οποία δεν αρκούσε για να προκριθεί στον τελικό:
"As": Η Ρεάλ ένα γκολ μακριά από τον άθλο
"Marca": Δεν έκανε το θαύμα η Ρεάλ
"Sport": Η Ρεάλ αποκλείστηκε
"Bild": Η Ντόρτμουντ πέρασε στον τελικό
"Kicker": Τέλος! Η Ντόρτμουντ είναι στον τελικό του Λονδίνου
"Spiegel": Στον τελικό του Champions League η Ντόρτμουντ
"L' Equipe": Ξύπνησε πολύ αργά
"France Football": Η Ντόρτμουντ ήταν πολύ καυτή!
"Gazzetta Dello Sport": Περήφανη με δύο γκολ η Ρεάλ, αλλά στον τελικό η Μπορούσια
"Corrierre Dello Sport": Ο Μουρίνιο άγγιξε την πρόκριση
"Tuttosport": Καμία ανατροπή
"Daily Mail": Το καθυστερημένο σόου των Μπενζεμά και Ράμος δεν αρκούσε, καθώς η Bundesliga πηγαίνει στο "Γουέμπλεϊ"
"Sky Sports": Κρατήθηκε η Ντόρτμουντ


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου