ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μονόδρομος οι περικοπές

Μονόδρομος οι περικοπές 

23/03/2011

Μονόδρομος οι περικοπές
Την οδό της σφιχτής οικονομικής πολιτικής θα ακολουθήσει Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν, με το ποσοστό των περικοπών να καθορίζεται από το αν θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μόνο ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι πιθανό να αυξήσει το ποσοστό του στην ΠΑΕ, κάτι που θα φανεί στο διοικητικό συμβούλιο, από το οποίο θα κριθεί και ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς. Σηφάκης η εναλλακτική του Τζόρβα.
Περικοπές θα γίνουν. Αυτό είναι μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ύστερα από την μελέτη των οικονομικών δεδομένων από τη διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού. Αν θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μπουν στα ταμεία της ομάδας 10-15 εκατομμύρια ευρώ τότε οι περικοπές θα είναι περιορισμένες, όπως και οι πωλήσεις, αλλά και πάλι θα υπάρξουν.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι «πράσινοι» παίζει και το financial fair play που θέλει να εφαρμόσει ο Μισέλ Πλατινί από το 2013 και σύμφωνα με το οποίο κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει έξοδα το πολύ όσα είναι τα έσοδά της, αλλά και από τα έσοδα το 70% να ξοδεύεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα και το υπόλοιπο 30% για τα άλλα τμήματα της ΠΑΕ. Για να μπορεί λοιπόν ο Παναθηναϊκός να συμβαδίζει με τους νέους κανονισμούς της UEFA, θα πρέπει να μειώσει κατά πολύ το μπάτζετ του. Αυτό θα επιτευχθεί με τη μείωση των αποδοχών ορισμένων παικτών, αλλά και την πώληση τουλάχιστον εντός βασικού ποδοσφαιριστή.

Όλα αυτά θα αποφασιστούν στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του «τριφυλλιού» που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου. Στη συγκεκριμένη σύγκληση των μετόχων της ομάδας είναι σίγουρο πως δεν θα παρευρεθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε αντίθεση με τον Νικόλα Πατέρα. Επίσης θα γίνει γνωστό αν θα ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχει τη διάθεση να αυξήσει το ποσοστό του, καλύπτοντας τα μεγαλύτερο μέρος από την Α.Μ.Κ.

Τις εξελίξεις του Δ.Σ. περιμένει και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για να μάθει τι μπάτζετ θα έχει στη διάθεσή του, ώστε να αρχίσει το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Επίσης και ο Τζιμπρίλ Σισέ περιμένει της διοικητικές εξελίξεις για να διαπιστώσει αν θα υπάρξει κάποια προοπτική για την επόμενη σεζόν ή αν θα αποδυναμωθεί η ομάδα, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και την απόφασή του περί παραμονής.

Σηφάκης ο αντι-Τζόρβας

Το κενό του Αλέξη Τζόρβα, σε περίπτωση που αυτός πωληθεί σε ομάδα του εξωτερικού το καλοκαίρι (υπάρχει ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες), θέλουν να είναι έτοιμοι να καλύψουν στον Παναθηναϊκό. Πρώτος στόχος των «πρασίνων» είναι ο Μιχάλης Σηφάκης του Άρη, ο οποίος πρώτον είναι Έλληνας και δεύτερον είναι από τους πιο σταθερούς στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Στα υπ’ όψιν είναι και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας, όπως και ο Μάχο του Πανιωνίου. Αν τελικά δεν φύγει ο Τζόρβας και με δεδομένο ότι ο Καρνέζης θα παραχωρηθεί δανεικός, τότε το «τριφύλλι» θα κινηθεί για την απόκτηση εντός πορτιέρο που θα αγωνίζεται ως δεύτερος.
www.sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου