ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ολυμπιακός - Σιένα 65-82 (VIDEO)

Ολυμπιακός - Σιένα 65-82

Ο Ολυμπιακός έχασε στο ΣΕΦ από την Σιένα 65-82 και πάει στην Ιταλία για να ρεφάρει την ήττα και να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του. Πλήρωσαν τα 22 λάθη τους οι ερυθρόλευκοι, έχασαν τα ριμπάουντ και ήταν άστοχοι από την περιφέρεια. Δείτε το βίντεο του αγώνα.
O Ολυμπιακός πλήρωσε τα πολλά λάθη (22) που έκανε στο παιχνίδι, έχασε την μάχη στα ριμπάουντ (27-30) και ήταν ιδιαίτερα άστοχος από την περιφέρεια (4/18τρ.). Παράλληλα, ήταν κακός τόσο στο πρώτο, όσο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την κατά πολύ βελτιωμένη Σιένα να παίρνει προβάδισμα εξ αρχής στον αγώνα, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος, με τους Ιταλούς να κατακτούν μία σπουδαία νίκη με σκορ 65-82 στο ΣΕΦ. Πλέον, η σειρά ήρθε στα ίσα (1-1) και οι ερυθρόλευκοι την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψουν στην Τοσκάνη για να πάρουν, τουλάχιστον, ένα "διπλό", ώστε να επανακτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας. Γέμισε το φαληρικό στάδιο, βροντερό "παρών" από τον κόσμο που δημιούργησε μία όμορφη και "καυτή" ατμόσφαιρα, αλλά που έφυγε απογοητευμένος. Τίποτα δεν χάθηκε, σαφώς και μπορούν να πάρουν την πρόκριση οι Πειραιώτες, ψηλά το κεφάλι!
Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν στο ημίχρονο να ρίξουν την διαφορά (31-39), πλησίασαν αρκετές φορές μέχρι το -4, αλλά πάντα σε εκείνο το σημείο η Σιένα έκανε καθοριστικά σερί τα οποία την κράτησαν σε απόσταση μέχρι την λήξη ενώ στο τέλος έφερε την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της (+17, 65-82). Για τους Πειραιώτες το πάλεψαν οι Μαυροκεφαλίδης (16π, 7ρ), Παπαλουκάς (5π, 5ασ, 3κλ), Νεστέροβιτς (10π, 4ρ) και Σπανούλης (12π, 5ασ, 2κλ, 5λ) ενώ από τους Ιταλούς ξεχώρισαν οι Χέρστον (19π, 11ρ), Καουκένας (14π, 3ασ) και Ράκοβιτς (12π,5ρ).


Το ματς

Κακό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό και πολλά λάθη

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τους Σπανούλη, Γκόρντον, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση, με τον κόσμο στην κερκίδα να έχει δημιουργήσει μία "καυτή" και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. H Σιένα κατάφερε αυτή την φορά να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση με τον Ζήση, αλλά ο Σπανούλης με ένα εντυπωσιακό μπάσιμο ισοφάρισε (2-2) στο 3’, με τις δύο ομάδες να παίζουν εξ αρχής δυνατή άμυνα και να ρίχνουν "ξύλο". Στο επόμενο λεπτό ο Παπανικολάου έγραψε το 5-2 με τρίποντο, το οποίο το πανηγύρισε έξαλλα, με τους ερυθρόλευκους στη συνέχεια να πιέζουν με ιδανικό τρόπο τους Ιταλούς, αναγκάζοντας τους να κάνουν κακές επιλογές. Λάθη, όμως, πραγματοποίησαν και οι Πειραιώτες στην επίθεση, όντας ολίγον νευρικοί, δίνοντας λάθος πάσες και κάνοντας βήματα σε εύκολες φάσεις, με το σκορ στο 6’ να είναι 6-4 και τον Ίβκοβιτς να παίρνει τάιμ-άουτ. Το παιχνίδι ήταν "κλειστό" στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και αρκετά διαφορετικό από το ματς της Τρίτης (22/3).

Η Σιένα έφερε το σκορ στα ίσα (6-6) με τον Χέρστον με βολές, απάντησε στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο ο Σπανούλης, αλλά οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να κάνουν λάθη, έχοντας πραγματοποιήσει 5, μόλις, στο 7’, με τον Ίβκοβιτς να ρίχνει στο παιχνίδι τον Παπαλουκά, με τον Καουκένας να έχει κάνει το σκορ 8-10. Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο βελτιώθηκε και κάνοντας ένα σερί 4-0 με καλάθια από τους Μαυροκεφαλίδη και Red-Bill πήρε ξανά το προβάδισμα (12-10) στο 8’, αλλά για τελευταία φορά στον αγώνα, καθώς οι μαχητικοί Ιταλοί αντέδρασαν, παίρνοντας μία σημαντική διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί 10-0 μέσα σε δύο λεπτά, με πρωταγωνιστές τους Καουκένας, Γιάριτς και Λαβρίνοβιτς, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει τους πράσινους να προηγούνται με σκορ 12-20, καθώς οι Πειραιώτες έκαναν κακές επιλογές στην επίθεση.

Κατάφερε να μαζέψει την διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς φρέσκαρε την πεντάδα του, επέλεξε χαμηλό σχήμα με τρία γκαρντ, χρησιμοποιώντας τους Γκόρντον, Παπαλουκά, Χαλπερίν, Έρτσεγκ και Νεστέροβιτς. Η Σιένα όμως ήταν αυτή που σκόραρε στο ξεκίνημα φέρνοντας την διαφορά για πρώτη φορά στο παιχνίδι σε διψήφιο αριθμό (12-22, +10), με τον "Ντούντα" να αναμένει την αντίδραση των παικτών του. Ο Χέρστον στη συνέχεια έφερε την ομάδα του στο +12 (12-24), αλλά ο Έρτσεγκ απάντησε από την περιφέρεια(15-24), με τον κόσμο να βάζει φωνή και να στηρίζει με δυναμικό τρόπο τους ερυθρόλευκους. Ο αντίπαλος, όμως, συνέχιζε να δείχνει αποφασισμένος για το "διπλό" με τον Στόουνροκ να ευστοχεί από τα 6.75μ (15-27) στο 13’. Ο Σέρβος τεχνικός, σε εκείνο το σημείο, έριξε στην μάχη τον Σπανούλη αντί του Παπαλουκά, με τον Λαβρίνοβιτς, όμως, να ευστοχεί σε τρίποντο "μαχαιριά" φέρνοντας την διαφορά σε "νταμπλ-σκορ" (15-30) για τους πράσινους στο 14’, με την ομάδα του Ολυμπιακού να έχει κάνει 11 λάθη στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, πράγμα που της στοίχησε την επαφή με το σκορ.

Στο 16’ οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν να ροκανίζουν την απόσταση με τους Νεστέροβιτς και Red-Bill (20-32), αλλά η ιταλική άμυνα "δάγκωνε" με τους Πειραιώτες να δυσκολεύονται να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, είτε από την περιφέρεια, είτε κοντά στο καλάθι, με μόνη λύση τις βολές ενώ στην αντίπερα όχθη η Σιένα συνέχιζε να τιμωρεί με τους Ζήση και Καουκένας φτάνοντας ξανά στο +15 (23-38) στο 18’. Οι Σπανούλης και Νεστέροβιτς πάλευαν να κρατήσουν τους γηπεδούχους "ζωντανούς" στην επίθεση, ρίχνοντας την διαφορά στο -11 (27-38) στο 19’, αλλά στη συνέχεια ο "Red-Bill" χρεώθηκε με τρίτο φάουλ και πέρασε στον πάγκο. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός αντέδρασε με ιδανικό τρόπο, καταφέρνοντας να πάει στα αποδυτήρια με μονοψήφια διαφορά. Ο "Ντούντα" έριξε στην μάχη τον Πελεκάνο, ο οποίος έβγαλε μία σημαντική άμυνα, ο Παπαλουκάς έφυγε στον αιφνιδιασμό ευστοχώντας σε τζαμπ σουτ, ενώ στη συνέχεια ήρθε ένα ακόμη "fast-break" από τους Πειραιώτες, με τον Παπανικολάου, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, να μειώνει με ένα δύσκολο μπάσιμο σε 31-39, όντας το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.


 
Ισορροπημένο παιχνίδι στην τρίτη περίοδο

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Παπαλουκά, Γκόρντον, Παπανικολάου, Έρτσεγκ και Μπουρούση, με τον Ζόραν να ρίχνει την διαφορά στο -4 (35-39) στο 22’, με δύο σερί καλάθια από εκείνον και τους ερυθρόλευκους να δείχνουν αποφασισμένοι ώστε να παίξουν παθιασμένη άμυνα. Η Σιένα, όμως, απάντησε αμέσως με ένα σερί 5-0 με καλάθια από τους Καραρέτο και Ζήση, αλλά στη συνέχεια ανάλαβε δράση στην επίθεση ο Μπουρούσης, ο οποίος σκόραρε πρώτα με τρίποντο και μετά με καλάθι κοντά στην ρακέτα, φέρνοντας τους Πειραιώτες ξανά στο -4 (40-44) στο 23’. Οι μαχητικοί Ιταλοί, όμως, δεν τα παράταγαν και κατάφεραν για ακόμη μία φορά να ξεφύγουν με νέο σερί (40-48), με το ματς να εξελίσσεται σε θρίλερ. Ένα τρίποντο από τον Παπαλουκά ξεσήκωσε την κερκίδα (43-48), με τις δύο ομάδες να σκοράρουν εναλλάξ.

Στο 27’ ο Μαυροκεφαλίδης κράταγε σε απόσταση «αναπνοής» τον Ολυμπιακό (47-52), αλλά η Σιένα αυτή την φορά ήταν ιδιαίτερα εύστοχη, με τον Ζήση να κάνει ένα προσωπικό σερί 4-0, ανεβάζοντας την διαφορά στο +9 (47-56) και την κερκίδα προς στιγμήν να "παγώνει". Ο Λουκάς βρήκε ξανά τον δρόμο προς το καλάθι, ο Σπανούλης μπήκε στο παρκέ, οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να πιέσουν στο μισό γήπεδο, με τον Νεστέροβιτς να γράφει το 51-58 στο 19’ και τους Πειραιώτες να προσπαθούν να κάνουν την ανατροπή. Οι άμυνες των γηπεδούχων, όμως, δεν έπιασαν, η Σιένα είχε τον τρόπο της, με τον Χέρστον να σημειώνει τρίποντο και να ανεβάζει την διαφορά ξανά στο +10 (51-61), με την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να χάνει στις τελευταίες φάσεις πολλά ριμπάουντ.

Δεν κατάφερε να "γυρίσει" το ματς και η σειρά ήρθε στο 1-1

Λίγο πριν την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο κόσμος χάρισε ένα «ζεστό» χειροκρότημα στην ομάδα του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να διατηρηθούν ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι, ώστε να ανατρέψουν υπέρ τους την κατάσταση. Με βολή του Μαυροκεφαλίδη και λέι-απ του Νεστέροβιτς η διαφορά έπεσε στο -7 (54-61), αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να είναι εύστοχοι, έκαναν ένα σερί 5-0, με τρίποντο μαχαιριά του Στόουνροκ, με την διαφορά να φτάνει στο +12 (54-66) στο 33’, με τον χρόνο, πλέον, να πιέζει τους Πειραιώτες.

Ο Λουκάς στη συνέχεια ευστόχησε σε βολές, αλλά οι Ιταλοί απάντησαν με έμμεσο τρίποντο του Καουκένας, με την διαφορά να φτάνει το +13 (58-71) στο 35’ και τους Ιταλούς να έχουν την ψυχολογία υπέρ τους.  Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν κακές επιλογές στην επίθεση, να κάνουν λάθη, με την Σιένα να τα εκμεταλλεύεται όλα αυτά, φέρνοντας στο 38’ την διαφορά στο +17 (60-77) με καλάθια των Ράκοβιτς και Γιάριτς, με τον κόσμο να ξεκινάει να αποχωρεί απογοητευμένος από το ΣΕΦ, καθώς οι φιλοξενούμενοι, πλέον, είχαν "κλειδώσει" υπέρ τους το ματς. Οι Ιταλοί, στο τέλος, έχοντας τη νίκη στο "τσεπάκι" τους έπαιξαν ελεύθερα, δίχως άγχος και με την μπάλα, πλέον, να είναι πολύ ελαφριά, έφεραν την διαφορά  στο +17 (65-82) με τρίποντο του Καουκένας, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση τους, με την σειρά να γίνεται 1-1 και τον Ολυμπιακό να πηγαίνει την επόμενη εβδομάδα στην γειτονική χώρα για να πάρει, τουλάχιστον, ένα "διπλό". "Θρύλε μπορείς, μπορείς να προκριθείς!", φώναξε ο κόσμος στους παίκτες μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Tα δεκάλεπτα: 12-20, 31-39, 51-61, 65-82

Ανά δεκάλεπτο: 12-20, 19-19, 20-22, 14-21

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5(1), Νεστέροβιτς 10, Σπανούλης 12, Μπουρούσης 7(1), Μαβροκεφαλίδης 16, Παπανικολάου 5(1), Έρτσεγκ 9(1), Γκόρντον 1

Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Ζήσης 9(1), Χάιρστον 19(1), Καραρέτο 6, Ράκοβιτς 12, Λαβρινόβιτς 8(1), Καουκένας 14(1), Μιχελόρι, Γιάριτς 7, Στόουνροοκ 7(2)

Aναλυτικά, τα στατιστικά της ομάδας του Ολυμπιακού στο ματς:

Aναλυτικά, τα στατιστικά της ομάδας της Σιένα στο ματς:


www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου