ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 70-75

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 70-75

Το πλεονέκτημα έδρας χάθηκε σε μία νύχτα. Ο Παναθηναϊκός με σύμμαχο τη διαιτησία, νίκησε τον Ολυμπιακό με 75-70 στο ΣΕΦ και οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς "γκρέμισαν" ό,τι έχτισαν σε ολόκληρη σεζόν και ο αγώνας της Κυριακής στο ΟΑΚΑ αποκτά χαρακτήρα do or die.
Ακόμη μια φορά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας που εξασφάλισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πλέον οι ερυθρόλευκοι πάνε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για ένα ματς δίχως αύριο. Οι πράσινοι είχαν μια ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράσταση της διαιτησίας και οι "γκρίζοι λύκοι" ήταν η κολόνα που κράτησε όρθιο το "τριφύλλι" στο δυναμικό ξεκίνημα των ερυθρολεύκων, καθώς υπήρξαν φάσεις, όπως τα φάουλ σε Μπουρούση και Τεόντοσιτς, στα οποία "έκλεισαν" τα μάτια. Σίγουρα και οι παίκτες του Θρύλου δεν είναι άμοιροι ευθυνών και έδειξαν ξανά πως τους βαραίνει απίστευτα η ιδέα και μόνο ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς καλούνται τώρα να κερδίσουν τον ΠΑΟ εκτός έδρας προκειμένου να ρεφάρουν την ήττα τους στο πρώτο ματς.
Ο Ολυμπιακός τα πήγε εξαιρετικά στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια αγχώθηκε, ήταν άστοχος (17/45 δ), έχασε αρκετά εύκολα καλάθια, έκανε λάθη και ηττήθηκε στην μάχη των ριμπάουντ (33-38). Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Μπουρούσης (14π, 7ρ), τράβηξε την ομάδα στην αρχή ο Τεόντοσιτς (14π, 4λ), βοήθησε ο Γκόρντον (7π, 5ασ, 3ρ), αλλά όχι και οι υπόλοιποι. Δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τα "πικ-εν-ρολ" του ΠΑΟ, καθώς ξεχώρισαν οι Διαμαντίδης (21π, 9ασ, 5ρ) και Μπατίστ (13π, 6ρ), ενώ έκανε την "ζημιά" ο Μάριτς (14π, 6ρ).

Αναλυτικά το ματς:


Με σούπερ Μίλος και "φωτιά" από την περιφέρεια

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην βασική του πεντάδα τους Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση, ενώ ο Παναθηναϊκός με τους Διαμαντίδη, Σάτο, Τέπιτς, Φώτση και Μπατίστ. Το ματς ξεκίνησε με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να έχουν ξεσηκωθεί στις κερκίδες του ΣΕΦ, ενώ οι δύο ομάδες έπαιζαν με ένταση και πάθος στο παρκέ, δίνοντας αμφότερες μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ολίγον νευρικοί στην επίθεση, καθώς στα τρία πρώτα λεπτά μέτρησαν 4 λάθη, αλλά αυτό δεν τους επηρέασε, καθώς από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήραν προβάδισμα στο σκορ. Στο 5’ οι Πειραιώτες έκαναν ένα σερί 7-0, με τους Μπουρούση, Γκόρντον και τρίποντο του Μίλος, φέρνοντας την διαφορά στο +7 (11-4).

Το μαρκάρισμα του Διαμαντίδη το ανέλαβε ο Γκόρντον , με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να μειώνει σε 13-10, αλλά στη συνέχεια ο Αμερικανός απάντησε με τρίποντο ανεβάζοντας την διαφορά στο +8 (18-10). Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε πάρει "φωτιά" από την περιφέρεια καθώς με νέο εύστοχο σουτ από τα 6.75μ, όντας το δεύτερο του Τεόντοσιτς στο ματς (2/3τρ), βρέθηκε να προηγείται με +9 (21-12). Ο Ίβκοβιτς στη συνέχεια έριξε στη μάχη τον Σπανούλη, αντί του Παπανικολάου, με τους ερυθρόλευκους να παίζουν με τρία γκαρντ, ενώ ακολούθως  πέρασε τον Παπαλουκά αντί του Γκόρντον. Στα επόμενα λεπτά είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση και από τις δύο ομάδες, ενώ στο τέλος του δεκαλέπτου δημιουργήθηκε ένα μικρό επεισόδιο μεταξύ του Ντούντα και των διαιτητών, καθώς ο τεχνικός των Πειραιωτών διαμαρτυρήθηκε έντονα για φάουλ που δεν δόθηκε στον Μπουρούση, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή και το σκορ της περιόδου να γράφει 21-15.

Ερυθρόλευκο μπλακ άουτ στην επίθεση και τα σερί των δύο ομάδων

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ  τρία γκαρντ, τους Παπαλουκά, Χαλπερίν και Σπανούλη, συν τους Έρτσεγκ και Μπουρούση, ενώ και ο Ομπράντοβιτς επέλεξε τρεις "κοντούς", Διαμαντίδη, Σάτο και Νίκολας, συν τους Φώτση και Μάριτς. Οι φιλοξενούμενοι στο 13’ έφτασαν ένα σερί 7-0 (21-19), αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τον δρόμο στο καλάθι με βολές του Red-Bill (23-19). Οι ερυθρόλευκοι, όμως, έδειχναν να έχουν μπλοκάρει επιθετικά για ένα πεντάλεπτο, καθώς δεν έβρισκαν λύσεις, γεγονός το οποίο το εκμεταλλεύτηκαν οι πράσινοι, με αποτέλεσμα να φέρουν το σκορ στα ίσα (23-23) στο 15’. Ο Ίβκοβιτς σε εκείνο το σημείο αντικατέστησε τον αρχηγό με τον Γκόρντον, καθώς ο Θοδωρής δεν ήταν καλός όσο έπαιξε. Ο Σπανούλης, σε εκείνο το σημείο, πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση και με ένα τζαμπ-σουτ από μέση απόσταση έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν και πάλι ρυθμό στο παιχνίδι τους και το νέο σερί τους έφτασε το 6-0 με Γκόρντον και Μαυροκεφαλίδη (29-23), με αποτέλεσμα ο Ομπράντοβιτς να πάρει τάιμ-άουτ.

Στα επόμενα λεπτά επικράτησε μία νευρικότητα και στις δύο ομάδες, ο Διαμαντίδης με κλέψιμο έβαλε το πρώτο καλάθι στο παιχνίδι σε αιφνιδιασμό (30-27) στο ματς, καθώς οι δυο ομάδες δεν έβρισκαν χώρο για να τρέξουν στο γήπεδο, με τον Ίβκοβιτς να παίρνει με την σειρά του τάιμ-άουτ, καθώς έβλεπε τους παίκτες του να μην λειτουργούν σωστά. Όμως, στην συνέχεια, με έμμεσο τρίποντο του Μπατίστ, οι πράσινοι έφεραν το σκορ στα ίσα ξανά (30-30), με τον Τεόντοσιτς να μπαίνει στο παιχνίδι ξανά. Το "τριφύλλι" , από την πλευρά του, έκανε ένα σερί 7-0 και για πρώτη φορά πέρασε μπροστά στο σκορ (30-32) με τον Σάτο. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια απάντησε με κάρφωμα του Μπουρούση, αλλά ο Μπατίστ κράτησε την ομάδα του μπροστά με λέι-απ (32-34). Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Μίλος κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια του για τρίποντο, με τον Σέρβο γκαρντ να ευστοχεί σε όλες τις βολές και να γράφει το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τους Πειραιώτες να προηγούνται με 35-34, με τους πράσινους να μην έχουν σκορ (0/2τρ) από την περιφέρεια στο πρώτο 20λεπτο, ενώ υπήρχε ισορροπία τόσο στα ριμπάουντ (15-14), όσο και στον συσχετισμό των ασίστ (7-8) και των λαθών (8-9) που λατρεύει να εστιάζει ο Ίβκοβιτς.


 
Νευρικότητα, λάθη και πράσινο προβάδισμα

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Κέσελ, Έρτσεγκ και Μπουρούση, με τον Διαμαντίδη από την άλλη πλευρά να σημειώνει το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο ματς. Η απάντηση ήταν άμεση με τον ίδιο τρόπο από τον Ζόραν (38-37), αλλά οι πράσινοι έκαναν ένα σερί 4-0 με τους Καλάθη και Μάριτς και για πρώτη φορά βρέθηκαν στο +3 (38-41). Ακολούθησαν διαδοχικές άστοχες προσπάθειες στην επίθεση τόσο από τους γηπεδούχους, όσο και από τους φιλοξενούμενους, με την νευρικότητα και τα λάθη να επικρατούν στο παιχνίδι, ενώ ο Μπουρούση αστόχησε σε δύο βολές. Ο Μίλος, σε σουτ που πάταγε γραμμή, μείωσε στον πόντο, ο Πρίντεζης στη συνέχεια πέρασε στο ματς, αλλά ο Τεόντοσιτς με την σειρά του ήταν εν μέρει εύστοχος από την γραμμή της "φιλανθρωπίας" (41-43) στο 25΄.Οι ερυθρόλευκοι σε εκείνο το σημείο δεν πάταγαν καλά στο παρκέ, ήταν άστοχοι, είχαν κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ αμυντικά χαλάρωσαν, δίνοντας το δικαίωμα στους πράσινους να αναθαρρήσουν, καθώς βρέθηκαν στο +5 (41-46) με βολές του Μπατίστ.

Στη συνέχεια ο Πρίντεζης με δυσκολία μείωσε προσωρινά, ενώ ο Μπατίστ συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα στο low post στους ερυθρόλευκους καθώς ο Μαυροκεφαλίδης δεν μπορούσε να τον μαρκάρει σωστά. Ο Ίβκοβιτς σε εκείνο το σημείο πέρασε στο ματς μετά από αρκετή ώρα τους Σπανούλη, Χαλπερίν και Παπαλουκά, με την διαφορά να παραμένει στο +5 (45-50) στο 28’, καθώς ο Παναθηναϊκός στο τρίτο δεκάλεπτο έλεγχε το παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, ο Λουκάς με βολές μείωσε, αλλά ο Τέπιτς απάντησε άμεσα (47-52). Ο Μπουρούσης στη συνέχεια ευστόχησε σε βολές (49-53), αλλά το "τριφύλλι" έφερε την διαφορά στο +7 (49-56) με τους Βουγιούκα και Καϊμακόγλου "παγώνοντας" την εξέδρα. Λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Παπαλουκάς κατάφερε να μειώσει με λέι-απ (51-56), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στους πάγκους τους για το κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο.

Έφερε το σκορ στα ίσα με Σπανούλη, αλλά λύγισε στο τέλος

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Παπαλουκά, Σπανούλη, Τεόντοσιτς, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση, ενώ ο Παναθηναϊκός με τους Τέπιτς, Νίκολας, Καϊμακόγλου, Φώτση και Βουγιούκα. Στα πρώτα δύο λεπτά οι ομάδες ήταν άστοχες στην επίθεση, με τον Νίκολας στο 32’ να ευστοχεί σε τζαμπ-σουτ φέρνοντας την διαφορά ξανά στο +7 (51-58). Η απάντηση των ερυθρολεύκων ήταν άμεση, πρώτα με τον αρχηγό που ευστόχησε από την περιφέρεια και στη συνέχεια με έμμεσο τρίποντο (γκολ-φάουλ) του Red-Bill στον αιφνιδιασμό το οποίο αξιοποίησε, με τους Πειραιώτες να σημειώνουν ένα σερί 6-0 μειώνοντας στον πόντο (57-58). Η διαφορά στα επόμενα λεπτά κυμάνθηκε εκεί, καθώς οι δύο ομάδες πετύχαιναν εναλλάξ καλάθια, ενώ με το σκορ να είναι στο 61-64 ο Νίκολας αστόχησε σε δύο βολές στο 35’. Οι ερυθρόλευκοι δεν αξιοποίησαν αυτή την ευκαιρία, καθώς αστόχησαν στην επόμενη επίθεση, με τον Διαμαντίδη με βολές να διατηρεί το προβάδισμα για την ομάδα του (61-66).

Με συνεργασία ψηλών, ο Μαυροκεφαλίδης βρήκε τον Μπουρούση ο οποίος κάρφωσε, αλλά στη συνέχεια με λέι-απ του Καλάθη (63-68) ο Παναθηναϊκός διατηρούσε απόσταση ασφαλείας στο παιχνίδι στο 37’. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν σίγουρο πως θα ήταν δραματικά, ενώ στη συνέχεια ο διστακτικός στο ματς, Σπανούλης, αναθάρρησε και ευστόχησε σε τρίποντο (66-68) με τις κερκίδες στο ΣΕΦ να παίρνουν και πάλι φωτιά. O Red-Bill πήρε τα πάνω του στη συνέχεια και με ένα αποφασιστικό μπάσιμο έφερε το σκορ στα ίσα (68-68) δύο λεπτά πριν το τέλος. Οι Πειραιώτες συγκεντρώθηκαν στην άμυνα, δυσκόλεψαν τους πράσινους, αλλά έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν καθώς ο Σπανούλης αστόχησε. Ο Φώτσης με τρίποντο (1.30'' πριν το τέλος) έφερε την ομάδα του στο +3 (68-71), αλλά ο Παπαλουκάς μείωσε ξανά στον πόντο (70-71) με λέι-απ.  Στα 43’’ πριν την λήξη ο αρχηγός των φιλοξενούμενων έβαλε και τις δύο βολές (70-73). Ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε προσπάθεια για ισοφάριση, οι πράσινοι πήραν το ριμπάουντ και κέρδισαν φάουλ με τον Μπατίστ 27’’ πριν το τέλος. Ο Αμερικανός ευστόχησε στη μία (70-74), αλλά το μπάσιμο στη συνέχεια από τον Παπαλουκά ήταν άστοχο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και ύστερα από 35 σερί νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις ηττήθηκε στο ΣΕΦ με σκορ 70-75.



osfp pao by koukos_81
Τα δεκάλεπτα: 21-15, 35-34, 51-56, 70-75

Ανά δεκάλεπτο: 21-15, 14-19, 16-22, 19-19

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9(1), Γκόρντον 7(1), Σπανούλης 12(1), Πρίντεζης 2, Μπουρούσης 14, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 8, Χαλπερίν, Παπανικολαου, Έρτσεγκ 4(1), Τεόντοσιτς 14(2).

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Μάριτς 14, Μπατίστ 13, Φώτσης 5(1), Σάτο 4, Νίκολας 4, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 21(1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 6, Καϊμακόγλου 2.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού:


Αναλυτικά τα στατιστικά του Παναθηναϊκού:

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου