ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ιβκοβιτς: «Καθαρό και άγριο μάτι» *VIDEO*


Ιβκοβιτς: «Καθαρό και άγριο μάτι» *VIDEO*

24 Μαΐου, 2011 
24052011320Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του ΕΣΑΚΕ με την συμμετοχή των προπονητών και αθλητών Ολυμπιακού -- Παναθηναϊκού πριν την έναρξη της σειράς των τελικών του Πρωταθλήματος Basket της Α1 και το olympiacos24.gr ήταν εκεί.
Η συνέντευξη τύπου έγινε στο ξενοδοχειο DIVANI CARAVEL.
  • Από τον Ολυμπιακό, βρίσκονταν στο πάνελ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο  Ντούσαν Ίβκοβιτς ενώ για τον Παναθηναϊκό οι Μάικ Μπατίστ και Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
  • Η φετινή συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς είχε μια καινοτομία, καθώς αντί οι προπονητές να κάνουν την κλασική τοποθέτηση, τους ζητήθηκε να κάνουν αυτοί μια ερώτηση προς τους παίκτες τους.
  • Η διαδικασία ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη.
«Με τους παίκτες δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά ερωτήματα, υπάρχουν επαφές με το μάτι», ανέφερε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και συμπλήρωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. «Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας».
Ο «Ντούντα» επανήλθε και με μια απλή ατάκα, έδωσε το σύνθημα για τους τελικούς. «Δεν χρειάζονται λόγια. Οι παίκτες πρέπει να έχουν καθαρό και άγριο μάτι».
«Τα καλύτερα ματς στην Ευρώπη»
Ακολούθως ζητήθηκε από τον προπονητή του Ολυμπιακού να σχολιάσει το φετινό πρωτάθλημα της Α1. «Το μπάσκετ είναι το πρώτο άθλημα και παραδοσιακό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να το κρατάνε μόνο δύο ομάδες. Θα υπήρχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον με μια ισχυρή λίγκα και η Εθνική σίγουρα θα ήταν πιο δυνατή.
Από τη πρώτη συνάντηση με τον ΕΣΑΚΕ τον Οκτώβριο, πιστεύω ότι προχωράμε καλύτερα, αν και δεν έχουμε γεμάτα γήπεδα. Αυτά τα ματς είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη. Ξέρω πόσο σέβεται ο υπόλοιπος κόσμος αυτά τα παιχνίδια. Στα προηγούμενα τρία ντέρμπι δείξαμε κάτι καλό και δεν πρέπει να ξεχάσουμε το θέμα της βίας».

«Το 3-0 δεν σημαίνει τίποτα»

Ο Ίβκοβιτς ρωτήθηκε κατά πόσο δυσκολεύει τον Ολυμπιακό, το γεγονός πως έχει κερδίσει και τα τρία φετινά ματς με τον αιώνιο αντίπαλο. Ο Σέρβος προπονητής για μια ακόμη φορά ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. «Για μένα το 3-0 δεν σημαίνει τίποτα. Κάνοντας μια μικρή ανάλυση, στο πρώτο ματς κερδίσαμε στο τέλος δίκαια. Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός δεν θέλησε να κερδίσει. Το τρίτο έγινε τη τελευταία στιγμή. Εμείς δεν έχουμε κανένα πλεονέκτημα, απέναντι στο πρωταθλητή Ευρώπης. Πιστεύω να γίνουν πέντε καλά παιχνίδια. Αυτό το 3-0 είναι γεγονός, μόνο που δεν ήταν αληθινή κατάσταση».
Η τελευταία ερώτηση είχε να κάνει με το αν υπάρχει εγωισμός μεταξύ Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς για το ποιος θα κερδίσει τους τελικούς της Α1. «Εμείς είμαστε οικογένεια. Είμαστε φίλοι, σαν οικογένεια με τον Ζέλικο απ' όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχει εγωισμός», ήταν η απάντηση του προπονητή του Ολυμπιακού.
Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς:
«Όλοι καταλαβαίνουν την ποιότητα αυτών των δύο ομάδων που παίζουν σε υψηλό επίπεδο και θα έχουμε και μια ακόμα ομάδα που θα παίξει στα προκριματικά. Είναι καλό ότι δεν υπήρχαν προβλήματα βίας. Μπορούμε να το διατηρήσουμε και είμαι χαρούμενος για αυτό.
Όλα τα ματς κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Το πρώτο παιχνίδι θα παιχτεί στο ΣΕΦ και αυτό είναι το πιο δυσκολο. Ξέρουμε ότι αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές θα πρέπει να κερδίσουμε 3 φορές τον Ολυμπιακό. Είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε. Το παιχνίδι είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και όχι Ιβκοβιτς -- Ομπράντοβιτς».
Λ.Μαυροκεφαλίδης:
«To  3-0 υπέρ του Ολυμπιακού πως είναι ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά τώρα αυτά ξεχνιούνται εύκολα. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις».
Μ.Μπατίστ
«Kανείς δεν θέλει να χάνει. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας. Είναι δύσκολο για μας. Χρειάζεται να κερδίσουμε. Αφήνουμε ό,τι έχει προηγηθεί πίσω μας. Είναι σαν να είναι το πρώτο ματς. Πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Έχουμε δυο μέρες μπροστά μας και πρέπει να εστιάσουμε στη θέληση μας να κερδίσουμε. Ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε τι σημαίνει ένα ματς στο ΣΕΦ«.



www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου