ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΤΣΙ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ????

Δώδεκα χρόνια κάθειρξη!

ΑΘΗΝΑ 01/10/2002

 
Προς... παράδοση ο Μάκης!
Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μάκη Ψωμιάδη. Συγκεκριμένα το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλλε την Τρίτη κάθειρξη 12 ετών, τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και πρόστιμο 10.000 ευρώ στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ, που καταδικάστηκε για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Η ποινή δεν εξαγοράζεται, ούτε έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ο Ψωμιάδης οδηγήθηκε αρχικά στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ελάχιστη δυνατή ποινή, αυτή της 10ετούς κάθειρξης και το δικαστήριο, μετά από σύσκεψη, επέβαλε στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ 12ετή κάθειρξη. Η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, επικαλούμενη λόγους υγείας και επαγγελματικών υποχρεώσεων, ωστόσο το αίτημα της δεν έγινε δεκτό. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στον Αρειο Πάγο.
Η κατηγορία σε βάρος του Μάκη Ψωμιάδη αφορούσε τη δημοσίευση στην εφημερίδα «Το Ονομα» τον Φεβρουάριο του 1996 εγγράφου τράπεζας του εξωτερικού στο οποίο ο Κώστας Λαλιώτης - που έχει καταθέσει τη μήνυση-εμφανιζόταν σαν αποδέκτης μεγάλου χρηματικού ποσού. Ο παράγοντας της ΑΕΚ στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ειλικρινή μεταμέλεια, ενώ ξεκαθάρισε πως εξαπατήθηκε από την πηγή που του έδωσε το έγγραφο.
Και μετά το τέλος της δίκης, ο Μάκης Ψωμιάδης επέμενε για την αθωώτητα του: «Είμαι αθώος. Ο κ. Λαλιώτης και οι άνθρωποι που ήρθαν και παρέλασαν σήμερα από αυτή την αίθουσα, υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντας, επηρέασαν το δικαστήριο σε μεγάλο βαθμό για να βγάλει αυτή την απόφαση. Φεύγω από αυτή την αίθουσα με το κεφάλι ψηλά διότι είμαι αθώος. Πρώτη φορά στην ιστορία και στα χρονικά της Ελλάδος, καταδικάζεται ένας άνθρωπος για μια υπόθεση που δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Δεν μπορεί καμιά απόφαση δικαστηρίου και κανένας Λαλιώτης να σταματήσει την ΑΕΚ», είπε ο κ. Ψωμιάδης. Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου, εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Κώστας Λαλιώτης. «Για μια ακόμη φορά μίλησε η δικαιοσύνη. Ο Μάκης Ψωμιάδης καταδικάστηκε ως πλαστογράφος, ως συκοφάντης, ως σκευωρός», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως από την πλευρά της υπεράσπισης εκφράζονταν η αισιοδοξία ότι ο Μάκης Ψωμιάδης σύντομα θα είναι ελεύθερος. Ο συνήγορος του Big Mac, Παναγιώτης Βασιλακόπουλος, δήλωσε σε αθλητικό ραδιοφωνικο σταθμό ότι ήδη έχει ασκηθεί έφεση κατά της αποφάσεως του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων και το συντομότερο δυνατό θα ασκηθεί νέα έφεση αναστολής εκτέλεσης της ποινής. «Αυτό εξαρτάται από το πότε θα συνεδριάσει το πενταμελές εφετείο Αθηνών. Έχει καθορισμένες μέρες συνεδρίασης. Αν συνεδριάσει αύριο (Τετάρτη) θα κάνουμε την αίτηση μας. Οι διαδικασίες δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, αλλά μέχρι να βγει η απόφαση από το πενταμελές εφετείο ο κύριος Ψωμιάδης θα εκτίει κανονικά την ποινή του. Ο νόμος λέει ότι αν συντρέχουν οικογενειακοί, επαγγελματικοί ή οικονομικοί λόγοι και δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει ο κατηγορούμενος στο εξωτερικό, τότε μπορεί να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής».
***Το μεσημέρι είδε τον πατέρα του να οδηγείται στη φυλακή, το απόγευμα κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα και το βράδυ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη. Ο Σταύρος Ψωμιάδης, εμφανώς επηρεασμένος από τα γεγονότα, εξέφρασε στο Star Channel την απογοήτευσή του για την τροπή της υπόθεσης και τόνισε ότι καθοριστικό ρόλο στο ύψος της ποινής έπαιξαν οι πιέσεις του Κώστα Λαλιώτη και των υπόλοιπων υπουργών προς τους δικαστές: «Δεν βρέθηκε κανένας μάρτυρας να υπερασπιστεί τον πατέρα μου. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι βαριά για πλαστογραφία και ο πατέρας μου δεν το γνώριζε ότι ήταν πλαστό το έγγραφο. Το είχε ελέγξει με τραπεζίτες και τους είχαν πει ότι ήταν γνήσιο», είπε ο Σταύρος Ψωμιάδης και δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα στο...κουμάντο της «Ενωσης». «Καλώ τους φίλους της ομάδας να έρθουν στο γήπεδο για να δουν την καλύτερη ομάδα του κόσμου απέναντι στην ΑΕΚ. Προχωράμε κανονικά, η ΑΕΚ δεν σταματάει εδώ, συνεχίζει για να γίνει μεγάλη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μου είπε να προσέχω την ΑΕΚ και να ακολουθήσω τα βήματά του για να την κάνω μεγάλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου