Ο προπονητής του τμήματος Κολύμβησης του Ολυμπιακού, Νίκος Γέμελος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τις διοργανώσεις που έρχονται και είπε ότι οι Έλληνες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον Θρύλο, τονίζοντας πως θα παίρνει το πρωτάθλημα για όσα χρόνια θέλε και πως ανεπιτυχώς έχουν προσπαθήσει να τον κοντράρουν. Αναλυτικά όσα είπε ο Γέμελος στον »NovaΣΠΟΡ FM 94,6":
Η προπόνηση είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους κολυμβητικούς συλλόγους;
«Οι αθλητές μας προσπαθούν πολύ και δουλεύουν αρκετά στην προπόνηση. Μάλιστα, κάποιοι δεν έχουν πάει ακόμα διακοπές. Προσπαθούν για το καλύτερο και θέλουν να διακριθούν».

Μπορεί ο Ολυμπιακός να παίρνει συνέχεια το πρωτάθλημα στην Ελλάδα;
«Για όσα χρόνια θέλει ο Ολυμπιακός θα παίρνει το πρωτάθλημα, αρκεί να το θέλει εκείνος. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να κοντράρουν τον Ολυμπιακό, όμως δεν τα έχουν καταφέρει. Δεν κάνουμε πρωταθλητισμό για να παίρνουμε βαθμούς, αλλά κάνουμε κάτι παραπάνω. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αθλητές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα διακρίνονται παγκοσμίως»
Τι έχετε να πείτε για τις επιτυχίες του Σπύρου Γιαννιώτη και της Μαριάννας Λυμπερτά;
«Έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στη Σαγκάη. Το “Open Water” είναι ένα καινούργιο άθλημα και έχει μπει στις καρδιές των Ελλήνων κολυμβητών. Είναι πολύ καλά παιδιά και δουλεύουν σκληρά στην προπόνηση. Ο Γιαννιώτης αυτή τη στιγμή είναι στην πισίνα και προπονείται, ενώ η Λυμπερτά – παρότι είναι σε διακοπές – έχει πάρει ένα ειδικό πρόγραμμα για να προπονείται στη θάλασσα».
Τι ψυχολογία έχουν οι αθλητές όταν είναι τόσες ώρες στο νερό;
«Η ψυχολογία του αθλητή είναι το παν. Πώς θα κάνει τα 24 χιλιόμετρα στην πισίνα και να προετοιμαστεί καλύτερα για μία διοργάνωση. Είναι σημαντικός ο ρόλος του προπονητή και ειδικά κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως στο “Open Water”. Προτιμώ να έχω έναν αθλητή που δουλεύει, παρά να έχω έναν αθλητή που θα μείνει ταλέντο».
Τι πιστεύετε, θα έχουμε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;
«Δεν μπορώ να γνωρίζω από αυτή τη στιγμή. Πάντως, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στις διοργανώσεις που έρχονται. Στην Αγγλία είναι απόλυτα έτοιμοι, ένα χρόνο πριν από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Λονδίνο και είναι πολύ όμορφες. Από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να δώσουμε χαρά σε όσους μας πιστεύουν».