ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ο... προάγγελος του Σταδίου Καραϊσκάκη! (photos)

Ο... προάγγελος του Σταδίου Καραϊσκάκη!



 19/8/2011
Κάπου στις αρχές του 2003, όταν είχαν αρχίσει τα έργα ανακατασκευής του σταδίου Καραϊσκάκη το ερώτημα ήταν ένα: πώς θα είναι το νέο γήπεδο; Με ποιο ευρωπαϊκό θα μοιάζει το νέο γήπεδο του Ολυμπιακού; Ολοι ρωτούσαν, ήθελαν να μάθουν και περίμεναν να δουν. Ηταν θέμα. 

Tο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ιντερ, το Stade de Geneve» είναι ο προάγγελος του Σταδίου Καραϊσκάκη. 

Τα έργα κατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 2003 (και διήρκησαν τρία χρόνια) από την Zschokke Construction SA, η οποία αργότερα είχε μαθευτεί ότι είχε ανταλλάξει απόψεις με την εταιρία του κ. Αγιοστρατίτη που είχε αναλάβει την δημιουργία του νέου γηπέδου του Ολυμπιακού. 

Σε ένα βιβλίο μάλιστα ενός Ολλανδού, με θέμα τη σχέση του ποδοσφαίρου με την αρχιτεκτονική, είχε γίνει ιδιαίτερη αναφορά. Και αυτό το βιβλίο,( το οποίο μου είχε προμηθεύσει ο κουμπάρος και «άρρωστος» συλλέκτης αθλητικών εντύπων ανά την υφήλιο, Σωτήρης Μαργέλος), είχα βοηθήσει να καταλήξει στη βιβλιοθήκη της εταιρίας του κ. Αγιοστρατίτη. 

Τέλος πάντων, λεπτομέρειες που ενδεχομένως να είναι άσχετες με το θέμα μας. Το point είναι ότι στο στάδιο που φιλοξενεί αγώνες της Σερβέτ, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα νιώσουν ξένοι. Κοιτάζοντας γύρω θα δουν πολλές ομοιότητες με το δικό τους σπίτι. 

Το ότι στη θέση του φανατικού «ερυθρόλευκου» κοινού θα βρίσκονται ενδεχομένως αρκετοί Ελβετοί (και ενδεχομένως αρκετοί ξενέρωτοι) είναι μια σημαντική λεπτομέρεια. Από πλευράς αισθητικής και πρώτης ματιάς, ωστόσο, οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν θα δουν μεγάλες διαφορές…

ΥΓ.: Είδα την Ιντερ στο  triangolare (το Tim Cup, δηλαδή,) του Μπάρι. Τη Γιούβε την πήρε στα πέναλτι και κόντρα στη Μίλαν νίκησε 1-0. Με γκολ του Μιλίτο, ο οποίος είχε και ένα δοκάρι. Ο Αργεντινός είναι ένα θέμα. Βρίσκει πάλι τον εαυτό του. Και φαίνεται πως θα απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους» αμυντικούς. Υπάρχει, όμως, και το νέο σύστημα που προσπαθεί να εφαρμόσει ο Γκασπερίνι στην Ιντερ. Το 3-4-3 μάλλον… ευνουχίζει τον Σνάιντερ, που λατρεύει να παίζει στον άσο του 4-3—1-2. Επίσης, δημιουργεί κενά στο κέντρο της άμυνας, όταν ο αντίπαλος βγαίνει στην κόντρα επίθεση. Δηλαδή, ό,τι πεις για Μιραλάς...

ΥΓ.2: Ο Κοστάντσο ξέρει καλά το γήπεδο που θα γίνει το ματς. Και ελπίζει σε αυτό το γήπεδο και κόντρα σε αυτόν τον μεγάλο αντίπαλο να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Για να σβήσει την κριτική που του γίνεται. Ο Αργεντινός δεν έχει… κερδίσει ακόμα τον κόσμο. Αρα το φιλικό με την Ιντερ είναι ένα ζητούμενο γι’ αυτόν. 

ΥΓ.3: Ο Βαλβέρδε είναι πολύ τυχερός. Σπάνια βλέπεις έναν πρόεδρο να κάνει όλα τα χατίρια σε έναν προπονητή. Ο Μαρινάκης, πράγματι, τον έχει στον… αφρό τον Ισπανό. Απομένει τώρα και αυτός να ανταποδώσει.

ΥΓ.4: Υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν. Εμένα μου αρέσει να το βλέπω αισιόδοξα. Πρώτον μου αρέσει που ο Ολυμπιακός έχει βγάλει προβλήματα στα φιλικά. Βλέποντάς τα βρίσκεις λύσεις. Και δεύτερον οι θλάσεις μου θυμίζουν το καλοκαίρι της περιόδου 1998/99. Τότε που ο Ολυμπιακός είχε φτάσει ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Λέτε;  Γιατί όχι, αν και τώρα τα δεδομένα στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι εντελώς διαφορετικά. Και πολύ πιο δύσκολα…

ΥΓ.5: Ο Παναθηναϊκός πάντα υπερηφανευόταν για την ευρωπαϊκή του παρουσία. Τώρα έχει 11 ματς χωρίς νίκη στην Ευρώπη. Κάτι που δεν θυμάμαι (και για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ψάξει) να έχει συμβεί στον Ολυμπιακό.  Πώς αλλάζουν οι καιροί… 

ΥΓ.6: Τα μεταγραφικά 




ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ STADE DE GENEVE







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου