ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΙΟΥ:«Έξω όσοι ζουν απ’ τη διχόνοια του ΠΑΟ»! (video)

ΑΝΤΩΝΙΟΥ:«Έξω όσοι ζουν απ’ τη διχόνοια του ΠΑΟ»!(video)

15/9/2011
«Έξω όσοι ζουν απ’ τη διχόνοια του ΠΑΟ»!
Την εκκαθάριση του Παναθηναϊκού απ’ τους «αυτόκλητους εκπροσώπους που ζουν απ’ τη διχόνοια και τη γκρίνια του» χαρακτήρισε απαραίτητη ο Κώστας Αντωνίου.

Φιλοξενούμενος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Μπαμ και κάτω», ο πρώην διευθυντής ποδοσφαίρου των «πράσινων» απάντησε σε όλα όσα καταγράφηκαν στη θητεία του:


Απ’ το νταμπλ και τις μεταγραφές των Σισέ-Ζιλμπέρτο, μέχρι εκείνες των Μελίσση-Μάτος. Κι από τη συνεργασία του με τον Φρέιτας μέχρι τις… «υποννοιούλες για μίζες».

Διαβάστε επίσης τι είπε ο Αντωνίου στους Μπάμπη Χριστόγλου, Μιχάλη Τσόχο και Τάσο Νικολογιάννη για το αυξημένο μπάτζετ επί εποχής του, την παραμονή λόγω… πείσματος στη θέση του και τους λόγους που τελικά αποχώρησε απ’ αυτή.




Κώστας Αντωνίου:

-Για τη συνεργασία του με τον Νικόλα Πατέρα:
«Εγώ και ο Πατέρας, που συνεργαστήκαμε, είμαστε υπεύθυνοι για μία διετία. Σταματάει η θητεία μας, τον Μάιο του 2010, μετά το νταμπλ. Στα όσα ακολουθούν δεν εμπλεκόμαστε.

Δουλεύαμε με τον πρόεδρο 15 ώρες την ημέρα και θέλαμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του άξιζε. Ακόμα και τότε είχαμε γκρίνιες. Το πλάνο μας στηριζόταν στην έξοδο στον Champions League και ήταν βιώσιμο. Τα 15 εκατομμύρια ευρώ που λένε για το τωρινό έλλειμα, αν η ομάδα είχε προκριθεί στους ομίλους θα υπήρχε; Η απάντηση είναι όχι.

Φεύγοντας είχαμε ένα μπατζετ αυξημένο, αλλά με τα έσοδα που θα έρχονταν την επόμενη χρονιά από το Champions League, θα καλυπτόταν. Το καλοκαίρι του 2010 αντικαταστάθηκαν 2 ποδοσφαιριστές, από μια ομάδα που πήρε νταμπλ και έχει 24 παίκτες ρόστερ και ήρθαν άλλοι 8. Θα το καταλάβαινα αν ήταν για τα λεφτά και να μειωθεί το ρόστερ. Όμως διαπίστωσα ότι αυτό δεν ίσχυε.

Στην αρχή της χρονιάς του νταμπλ, το 09/10 δώσαμε δανεικούς και πήραμε λεφτά για αυτούς. Ο Μόρις για παράδειγμα που έμεινε να παίζει στην Ισπανία, πήραμε κάποια χρήματα και του πλήρωσαν το συμβόλαιο. Την επόμενη χρονιά δεν πήραμε χρήματα και πληρώσαμε και μέρος του συμβολαίου τους, όπως του Μάτος για παράδειγμα.

Εγώ δεν είχα τη δύναμη να μιλάω στα Μέσα, όπως άλλοι που γράφουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε άδικο. Αυτό το πράγμα δεν 'παλεύεται'».

-Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη:
«Τον Σαλπιγγίδη θέλαμε να τον κρατήσουμε στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω με τι λεφτά υπέγραψε στον ΠΑΟΚ, αλλά εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια να μείνει. Οικονομικά τον ικανοποιούσαμε απόλυτα και ο ίδιος είπε ότι για προσωπικούς λόγους ήθελε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Απόδειξη είναι οι δηλώσεις του ότι έφυγε με ωραίο τρόπο. Είχε πάρει τις αποφάσεις του. Ξέρω ότι είχε και από Αγγλία πρόταση με πολλά λεφτά και δεν τη δέχτηκε».

-Για τα όσα φερόταν ότι είχε πει για τον Μπουτζίκο (σ.σ. ότι τον είχε φέρει ένας θείος του στην ομάδα):
«Επ' ουδενί δεν έχω πει κάτι για τον Μπουτζίκο. Το παιδί μια χαρά είναι σε όλα του. Του ζητάω συγγνώμη αν τον προσέβαλα. Ήταν μομφή για την ομάδα».

-Για τον Σίντνεϊ Γκοβού:
«Είναι ανακριβές ότι ήθελα τον Γκοβού. Δεν τον είχαμε στη λίστα μας. Είπα την άποψή μου στον Νιόπλια. Δεν αμφισβητείται η αξία του παίκτη, αλλά η προσφορά του και αυτή κρίθηκε από την παρουσία του εδώ. Όταν κατηγορηθήκαμε ότι κάναμε ακριβό μπάτζετ, πήγαμε στους "16" του Champions League και του Europa League, ενώ πήραμε και νταμπλ. Πώς αλλιώς να κριθεί η επιτυχία στην Ελλάδα;»

-Για το στόχο που είχε για τον Παναθηναϊκό:
«Στόχος ήταν να κάνουμε περήφανο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Το κάναμε; Είδατε πόσο πήγαν τα διαρκείας στις δύο αυτές χρονιές; Δεν πήραμε ομάδα πρωταθλήτρια και την αναμορφώσαμε. Πήραμε ομάδα που έψαχνε τίτλο».

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο Δημήτρης Σαραβάκος είπε:

-Ο Παναθηναϊκός ξέρουμε όλοι ότι είναι χωρισμένος σε στρατόπεδα. Έτσι δεν μπορεί να μπει στον σωστό δρόμο. Έτσι πιστεύω. Ο Κώστας (σ.σ. Αντωνίου) έκανε κάποια λάθη, ειδικά την πρώτη χρονιά, αλλά πιστεύω ότι είναι ο πιο ικανός για την συγκεκριμένη θέση από όσους έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό. Όλες οι διοικήσεις θα πρέπει να τον έχουν κεφαλή. Είναι τίμιος και έχει πρόγραμμα στη ζωή του. Νομίζω ότι αν ο Παναθηναϊκός μπορέσει κάποια στιγμή να είναι δυνατός, ο Κώστας την αξίζει αυτή τη θέση.

-Να μου λείπει (γέλια).

-Δεν πρέπει να απολογείται σε κανέναν. Είναι αυτόνομος, αυτοδημιούργητος. Εξάλλου, όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο δεν σημαίνει ότι ξέρουν και ποδόσφαιρο. Επαναλαμβάνω πως είναι πολύ ικανός και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι βοήθησε και σε άλλα τμήματα...

«Δεν μου κάνει αίσθηση να πάω στο γήπεδο»
-Υπάρχει και οικονομική κρίση που είναι παγκόσμια. Νομίζω ότι όταν είσαι Παναθηναϊκός και είσαι χωρισμένος πού να πας; Είμαι απογοητευμένος από το ποδόσφαιρο. Από όσα έχουν ακουστεί, που λίγο-πολύ τα ξέρουν όλοι. Παρακολουθώ από την τηλεόραση αλλά δεν μου κάνει αίσθηση να πάω στο γήπεδο.

Συνεχίζει ο Κώστας Αντωνίου:

-Για το γεγονός ότι δεν παρουσιασε ομάδα ανάλογη των χρημάτων που ξοδεύτηκαν:
«Πήραμε μια ομάδα εκτός πρωταθλήματος. Εμείς αναλύσαμε για ποιους λόγους δεν έπαιρνε. Ο Ολυμπιακός ξόδευε πολλές φορές περισσότερα σε μεταγραφές, αν και όχι πάντα πετυχημένα. Φαντάζεστε να έφερνα εγώ τον Ντιόγκο; Είχε γήπεδο, τον κόσμο του ενωμένο και λεφτά από το Champions League κάθε χρόνο, ώστε μπορούσε να ξοδεύει συνέχεια».

-Γιατί δεν έφυγε νωρίτερα:
«Δεν έφευγα γιατί είμαι πεισματάρης, δεν σηκώθηκα να φύγω στην πρώτη αναποδιά. Το ίδιο ήταν και ο Πατέρας. Αλλάξαμε πολλά πράγματα την πρώτη χρονιά και γι΄αυτό πήραμε το νταμπλ. Προσπάθησα, δούλεψα, έφερα μεγάλους παίκτες. Έχει φέρει άλλος ποδοσφαιριστή σαν τον Σισέ; Πουλήσαμε ένα σωρό φανέλες. Το ίδιο και με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα».

-Για τους "γκρινιάρηδες" που υπάρχουν μέσα στην ομάδα:
«Εκνευρίζομαι να υπάρχουν στον Παναθηναϊκό κάποιοι άνθρωποι που ζουν από τη διχόνοια του, από τη γκρίνια του. Χαρακτηρίζονται αυτόκλητοι εκπρόσωποί του. Πηγαίνω στην ομάδα από τα έξι μου. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι».

-Για τις κινήσεις του μεταγραφικά στην τελευταία του παρουσία στον Παναθηναϊκό:
«Ήρθα ξαφνικά στον Παναθηναϊκό για ένα τρίμηνο. Ήρθα και πάλι καλοπροαίρετα. Κάναμε τότε έναν προγραμματισμό με τον Κάρλος τον Φρέιτας. Κόψαμε κάποιους παίκτες, από τους οποίους μερικοί είναι ακόμα στον Παναθηναϊκό. Έτσι θα εξασφαλίζαμε πέντε εκατομμύρια ευρώ. Θα παίρναμε τους Πέτσκο, Ρινάουντο, Χέντρισεκ και Αρμεντέρος. Θα είχαμε και συν 1.5 εκατομμύριο ευρώ από αυτές τις κινήσεις. Έγινε ένα ΔΣ και μας είπε προχωρήστε. Ξαφνικά το θέμα κόλλησε. Εγώ ένιωσα ότι δεν είχα λόγο. Αν δεν προχωρούσαν άμεσα οι κινήσεις, αφού διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα, θα έλεγαν αυτός δεν κάνει κι έτσι αποφάσισα να φύγω. Είχε φύγει κι ο Πατέρας που μπορούσε να μας καλύψει».

-Για τον Φρέιτας:
«Είχα πει ότι ο Φρέιτας δεν αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη. Τον είχα ρωτήσει για πόσους παίκτες ποιος τους είχε πάρει και μου έλεγε όχι. Ο Μπουμσόνγκ που είναι επιτυχημένη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν η βασική επιλογή. Είχε στη λίστα του τον Τσέτο, όπως κι εγώ, για πιο φθηνή επιλογή. Στο τέλος είχε την ευθύνη για μόλις δύο παίκτες. Δεν έχω πει ποτέ κάτι κακό για τον Φρέιτας. Δεν έχω καμία μομφή εναντίον του».

-Γιατί δεν πήρε στόπερ:
Θα μπορούσαμε να φέρουμε ένα καλύτερο στόπερ, αυτό είναι αλήθεια. Υπήρχε η περίπτωση του Κυργιάκου, αλλά άστο στην άκρη αυτό. Τη χρονιά του νταμπλ φάγαμε 17 γκολ και την πρώτη 18. Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα στο δίνουν τα γκολ. Ποτέ η άμυνα. Ήθελα τα λεφτά να πάνε για επιθετικό. Ο Μπουμσόνγκ παίρνει 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν είναι τόσο καλύτερος από τα παιδιά που έχουμε εδώ.

-Για τον Μάτος:
«Είχε έρθει πρόταση για τον Μάτος από την Πόρτσμουθ της τάξης των 6.5 εκατ. ευρώ. Η δική μου πρόταση ήταν να παραχωρηθεί ο παίκτης… αλλά τελικά δεν συνέβη αυτό. Θα έπαιρνε ένα ποσό ο μάνατζερ του παίκτη και τα υπόλοιπα ο Παναθηναϊκός.

Για τον Μελίσση:
«Τη χρονική εκείνη στιγμή υπήρχε βιασύνη. Είχε αλλάξει ξαφνικά ο προγραμματισμός της ομάδας. Δεν υπήρχε η κατάλληλη προετοιμασία και αναγκαστικά έπρεπε να στραφούμε στην ελληνική αγορά. Τότε οι αμυντικοί που βρίσκονταν στην αγορά ήταν ο Μελίσσης και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Παπαδόπουλος δεν ήθελε να έρθει για τους δικούς του λόγους. Από την άλλη, ο Μελίσσης ήταν σε μία πολύ καλή περίοδο της καριέρας του, είχε γεμάτη χρονιά στον ΠΑΟΚ, και συμμετοχές στην Εθνική. Στο μεταξύ, πρέπει να αναφέρω ότι ο Παναθηναϊκός είχε ενδιαφερθεί και παλιότερα στον Μελίσση. Αν είχαμε πάρει τον Μελίσση με 600.000 ευρώ δεν θα μιλούσε κανένας. Κάναμε ένα λάθος, το παραδέχομαι. Στον Παναθηναϊκό κάναμε πάρα πολλές μεταγραφές, μεταξύ των οποίων πολλές επιτυχημένες, αλλά όλοι μιλάνε για τον Μελίσση».

-Για την απομάκρυνση του Εντόι:
«Όπως δέχθηκα να φύγει ο Σόουζα έτσι δέχθηκα να φύγει και ο Εντόι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι τη μια φορά είναι δίκιο ο Τεν Κάτε και την άλλη όχι. Ο προπονητής αποφασίσει. Ο προπονητής είπε δεν μου κάνει. Να σας πω ονόματα που ήρθαν και σπαταλήθηκαν χρήματα και δεν ήρθαν τίτλοι. Εμείς φέραμε τίτλους. Φέραμε πορεία στην Ευρώπη.
Ο Εντόι ήταν με συμφωνία που υπήρχε στον ΠΑΟ. Ανήκε στο 50% σε μια εταιρεία μάνατζερ. Ο προπονητής δεν τον ήθελε. Ήρθε μια πρόταση και τον πουλήσαμε. Την τιμή για έναν παίκτη την βάζει η αγορά. Για τον Σιμάο υπήρχε ενδιαφέρον αλλά ποτέ δεν ήρθε πρόταση. Ήρθε για άλλους παίκτες, για τον Λετο, για τον Σισέ, και αρνηθήκαμε. Κάποια στιγμή είχε έρθει και για τον Βύντρα. Λέγαμε ότι αφού θα βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί να πουλήσουμε τον Σισέ, γιατί να πουλήσουμε τον Λέτο, αφού θα πάρουμε λεφτά».

-Υπάρχουν «μίζες» για τους μάνατζερ από μεταγραφές παικτών;
«Σε ό,τι με αφορά μου είναι αδιανόητο. Κατά καιρούς υπάρχουν… υπονιούλες. Εγώ είμαι διάφανος σαν κρύσταλο. Ξέρω ότι θα μπορούσαν να γίνουν τέτοια πράγματα. Όχι όμως στον Παναθηναϊκό. Τέτοια δεν μπορούσαν να γίνουν. Υπήρχε η διοικούσα επιτροπή που συγκεκριμένα άτομα αποφάσιζαν. Και σε πολλές περιπτώσεις ζήτησα και άλλα άτομα να έρθουν μαζί μου».

-Για τον Σεϊταρίδη:
«Ρωτάω θα τον έπαιρνε κανείς τον Σεϊταρίδη στην καλή του κατάσταση ελεύθερο; Πήραμε ρίσκο. Γιατί λέμε μπορεί να βγει σε ένα δύο χρόνια. Κάναμε και ένα συμβόλαιο ρίσκο. Που έπρεπε να παίξει το 60% των αγώνων και να πάρει πολλά χρήματα»

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο Κριστόφ Βαζέχα, είπε:

«Η συνεργασίας μας με τον Κώστα ήταν άψογη. Τη δεύτερη χρονιά δεν είχαμε καλά αποτελέσματα και δεν είχαν υπομονή να μας αφήσουν κι άλλο να δουλέψουμε. Δεν πειράζει, όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Πιστεύω ότι οι αριθμοί, για τη δουλειά του Κώστα, μιλάνε από μόνοι τους. Τότε που ήταν ο Αντωνίου στην ομάδα, ο Νίκος (σ.σ. Νιόπλιας) στον πάγκο σε συνεργασία με εμένα, καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα στο νταμπλ, ενώ κάναμε και καλά παιχνίδια στην Ευρώπη, όπως αυτά με τη Ρόμα.

Με τον Νίκο δεν είχαμε την εμπειρία για να αναλάβουμε μία ομάδα με τόση πίεση, όση υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Όταν αποφάσισε ο Κώστας με τον Πατέρα να αναλάβουμε την ομάδα εγώ και ο Νίκος, υπήρξαν κάποιοι που είπαν ότι ήμασταν πολύ «λίγοι» και δεν κάνουμε για τον Παναθηναϊκό. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι μια χαρά τα καταφέραμε. Ακόμα κι όταν φύγαμε η ομάδα ήταν πρώτη.

Και τώρα που... λένε ότι ήρθε ένας μεγάλος προπονητής, τα ίδια και χειρότερα συνέβησαν. Αν είχαν συμβεί όλα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στον Παναθηναϊκό, με παρατράγουδα στην προετοιμασία και αποκλεισμούς από την Ευρώπη, και ήμασταν εμείς στον πάγκο, τότε θα χρειαζόταν να φύγω από την Ελλάδα.

Από εδώ και πέρα δεν ξέρω τι περιμένει τον Παναθηναϊκό. Πάντως, πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να τραβήξουμε το καράβι μπροστά.

Τέλος, ο Βαζέχα είπε: «Είχαμε κόντρα και διαμάχη με τον Κώστα και διαφψνούσαμε πολλές φορές. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι η συνεργασία μας ήταν άψογη. Δεν πιστεύω πως υπήρχε καταλληλότερος άνθρωπος για να αναλάβει αυτό το πόστο στον Παναθηναϊκό".

Εκείνη τη στιγμή το λόγο πήρε ο Κώστας Αντωνίου, ο οποίος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Κριστόφ αλλά και τον Νίκο. Ήταν ρίσκο όταν ανέλαβαν την ομάδα, αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν. Ήταν σοβαροί και οδήγησαν την ομάδα στο νταμπλ. Αν δεν είχε κατακτηθεί εκείνο το νταμπλ, ούτε από το σπίτι μου δεν θα μπορούσα να βγω.

-Για την επιλογή του Τεν Κάτε: «Κάναμε μια πολύ γρήγορη έρευνα στην αγορά. Ανάμεσα σε άλλους ήταν και ο Τεν Κάντε. Θεωρώ ότι ήταν ένας πολύ καλός προπονητής. Για αυτό και ο ΠΑΟ περίμενε πάρα πολύ. Την πρώτη χρονιά είχαμε αποτελέσματα. Είχε κάποια ξεσπάσματα στον χαρακτήρα του. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε την αλλαγή γιατί φοβόμασταν όταν αυτό θα επηρέαζε το πρωτάθλημα».

-Για την αναφορά του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς το πρόσωπό του:
«Είναι σίγουρο πως στεναχωρήθηκα. Εξακολουθώ να τιμώ τους ανθρώπους που με πρότειναν στον ΠΑΟ. Είμαι εδώ όμως για να υποστηρίξω τη δουλειά μου και τοα αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ήταν απολύτως επιτυχημένη. Στους στόχους που είχα βάλει ήταν επιτυχημένη. Εγώ πλέον δεν έχω λόγο. Αν με ρωτάτε ποιο σχέδιο πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟ θα σας έλεγα το ίδιο. Τι χρειάζεσαι για διαρκείας; Έναν μεγάλο παίκτη τη σεζόν. Το δεύτερο κομμάτι είναι οι χορηγοί σου. Το τρίτο είναι τα τηλεοπτικά και το τελευταίο είναι τα έσοδα από την Ευρώπη. Αν δεν καταφέρει ο ΠΑΟ να μπαίνει με μια συχνότητα στην Ευρώπη τότε θα πρέπει να ρίξουμε τις απαιτήσεις και να πούμε ότι είναι μικρότερη ομάδα.

-Για την «Γκόλντεν Τιμ»:
«Τα αποτελέσματα εξαιρετικά. Ποιος έβαλε τον Ρότσα στην ομάδα. Ποιος πήρε τον Μαυρία και τον ανέβασε. Ποιος έδωσε συμβόλαιο στον Καπίνο. Αυτά τα παιδιά δεν βλέπουμε τώρα; Ξέρετε τι επενδύσεις κάναμε; Κάποια φορά είχε προταθεί ένας παίκτης πολύ μεγάλο σε αντίστοιχη ηλικία; Ο παίκτης αυτός τώρα παίζει σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ο ΠΑΟ είχε πολύ μικρό μπάτζετ».

-Για το «αύριο» του ΠΑΟ:
«Αν θέλουμε να έχουμε επιτυχίες, τον κόσμο να έχει εισιτήρια, πρέπει να ακολουθήσουμε στρατηγική ότι η Ευρώπη είναι μονόδρομος. Πρέπει να σταματήσει η μιζέρια. Πρέπει ο ΠΑΟ να καθαρίσει από αυτούς που έχουν την δυνατότητα και πουλάνε γκρίνια. Από όποια μεριά και αν είναι. Είναι ο μόνος τρόπος.
Αν αυτή η προσπάθεια συνεχιζόταν για άλλα δύο-τρία χρόνια δεν θα ήμασταν σε αυτή τη θέση. Ο ΠΑΟ είναι μαγαζί γωνία που μπορεί να βγάζει λεφτά και να ζει. Πρέπει να βγαίνει στους ομίλους. Και να πρέπει έναν καλό παίκτη την χρονιά! Πρέπει να έχουμε υπομονή. Δεν μπορεί να κριθεί ένας προπονητής, μια διοίκηση σε μικρό χρονικό διάστημα».

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου