ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Διευκρινίσεις για τα ΑΜΕΑ

Διευκρινίσεις για τα ΑΜΕΑ

17/9/2011
Δημιουργήθηκε ένα θέμα στο ματς με τη Μαρσέιγ με αφορμή παράπονα ανθρώπων με ειδικές ανάγκες οι οποίοι πήγαν στο Καραϊσκάκη και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να μπουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν στο παιχνίδι. Όπως ήταν φυσικό, επειδή είναι ένα σημαντικό θέμα, έπρεπε ζητηθεί και η γνώμη του Ολυμπιακού. Για ποιό λόγο δεν επετράπη η είσοδος σε ορισμένους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες; Η απάντηση που ζητήσαμε και πήραμε από τους αρμοδίους του Ολυμπιακού είναι η εξής:

«Με βάση τις εγκρίσεις που υπάρχουν από τους αρμόδιους φορείς ασφαλείας, στο Καραϊσκάκη μπορούμε να φιλοξενήσουμε 40 ΑΜΕΑ. Και όταν λέμε ΑΜΕΑ, ως γνωστόν, συμπεριλαμβάνονται και άνθρωποι που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι και όχι μόνο όσοι κινούνται με ειδικό αμαξίδιο. Στην Α1 λοιπόν μπαίνουν 20 ΑΜΕΑ και άλλοι 20 στην άλλη, το σύνολο 40 οι οποίοι εισέρχονται όλοι στο γήπεδο δωρεάν. Όταν συμπληρωθεί αυτός ο αριθμός είναι αδύνατη μετά η είσοδος για οποιονδήποτε άλλο. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες ασφαλείας. Αν γίνει κάτι και υπάρχουν επιπλέον ΑΜΕΑ από το επιτρεπόμενο όριο θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα και θα είμαστε υπόλογοι. Δεν ήταν δική μας η απόφαση, υπακούσαμε στους κανονισμούς ασφαλείας. Και πάντα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι 40 πρώτοι μπήκαν. Όσον αφορά στο πάρκινγκ, είχαμε δώσει την εντολή στους φύλακες του Ρ3 και στην Τροχαία να επιτρέψουν την είσοδο σε ΟΛΟΥΣ όσοι είχαν την απαραίτητη μπλε κάρτα από τη Νομαρχία η οποία έχει τη φωτογραφία και το όνομα του ανθρώπου με ειδικές ανάγκες. Όσοι την είχαν πέρασαν δίχως κανένα πρόβλημα».

Αυτά μας είπαν από τον Ολυμπιακό και μας τόνισαν πως υπάρχει σκέψη, στο επόμενο ματς, να... καπαρώσει κάθε ενδιαφερόμενος τη θέση του καλώντας σε συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό μέρες πριν από το παιχνίδι. Όσοι πάρουν εγκαίρως θα μπουν στο γήπεδο. Όσοι πάρουν αφού έχει ήδη συμπληρωθεί ο αριθμός των 40 ανθρώπων θα πάρουν τη συμβουλή να μην μπουν στον κόπο να πάνε στο Καραϊσκάκη για να μην ταλαιπωρηθούν αδίκως αφού δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.
 
www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου