ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ετοιμάζει Ντιόγκο ο Βαλβέρδε για το ματς με τον ΟΦΗ

Ετοιμάζει Ντιόγκο ο Βαλβέρδε για το ματς με τον ΟΦΗ

Ο Λουίς Ντιόγκο είναι ο παίκτης που έχει το προβάδισμα για να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού στο ματς της Κυριακής (4/3, 17:15) με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Η εναλλακτική, πιο "ευέλικτη" λύση που σκέφτεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Σκέψεις για Μοδέστο αντί Μανιάτη.
Δύο... βαρβάτες απουσίες θα έχει στην γραμμή της επίθεσης του ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, την Κυριακή (4/3, 17:15 - Novasports), για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Ως γνωστών, ο Μάρκο Πάντελιτς βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στον δεξί του αστράγαλο και η επάνοδος του στους αγωνιστικούς χώρους προβλέπεται από την καινούργια σεζόν.

Παράλληλα κόντρα στον ΟΦΗ, το παρών δεν θα δώσει ούτε ο Ράφικ Τζεμπούρ, καθώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αποφάσισαν να εκτίσει την ποινή του ο Αλγερινός (συμπλήρωσε κάρτες) στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Έτσι ο μοναδικός παίκτης που απέμεινε στην γραμμή κρούσης είναι ο Λουίς Ντιόγκο και τη δεδομένη στιγμή είναι αυτός που έχει το προβάδισμα για να αναπληρώσει το κενό που δημιουργήθηκε στην επίθεση των Πειραιωτών ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τους Κρητικούς την Κυριακή (4/3).

Ο Βραζιλιάνος από την στιγμή που επανήλθε στον Ολυμπιακό τον Γενάρη (2012) δουλεύει συστηματικά στις προπονήσεις και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την απόδοση του σε όσα ματς έχει λάβει μέρος το τελευταίο 1,5 μήνα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ποντάρει στην δύναμη που μπορεί να προσδώσει στην περιοχή ο Ντιόγκο, την αποτελεσματικότητα του στον αέρα αλλά και το διαρκές πρεσάρισμα του στους αντίπαλους αμυντικούς, γι' αυτό και τον προετοιμάζει για την σκληρή αναμέτρηση στο "Γεντί Κουλέ".

Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός έχει στα πλάνα του και ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης, με ένα επιθετικό σχήμα πιο "ελαφρύ" και ευέλικτο, που με την ταχύτητα και την συνεχή εναλλαγή θέσεων θα μπορούσε να μπερδέψει την άμυνα του ΟΦΗ.

Εφόσον ο Βαλβέρδε το αποφασίσει, στο παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να δούμε μια τριάδα στην επίθεση αποτελούμενη από τους Ρίτσαρντς (δεξιά) - Αμπντούν ή Φετφατζίδη (αριστερά) - Μιραλάς (κορυφή). Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το πιθανότερο είναι πίσω από τον Βέλγο να αγωνιστεί ο Φουστέρ, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας και την μεσαία γραμμή.

Μια ακόμη αλλαγή σε σχέση με τα πρόσφατα παιχνίδια του Ολυμπιακού ενδέχεται να είναι και αυτή του Μοδέστο αντί του Μανιάτη. Ο Έλληνας διεθνής μεσοαμυντικός παίζει ασταμάτητα το τελευταίο τρίμηνο, μεσοβδόμαδα έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, ενώ μετά τον ΟΦΗ υπάρχουν άλλα τέσσερα συνεχόμενα ματς σε Ευρώπη (Μέταλιστ 8 και 15 Μαρτίου) και Ελλάδα (με Άρη εντός και Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 18/3). Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, ο Βαλβέρδε μπορεί να τον κρατήσει στον πάγκο κόντρα στον ΟΦΗ και στην θέση του να αγωνιστεί ο Κορσικανός.

Υπάρχει και η λύση Φέισα για τον 48χρονο τεχνικό, αλλά παρά το γεγονός πως ο Σέρβος γυμνάζεται κανονικά τις τελευταίες 3 εβδομάδες, δεν μοιάζει ακόμη να είναι σε κατάσταση για να ξεκινήσει από την αρχή σε κάποιο ματς.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου