ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Να είναι αυτός που πρέπει

Να είναι αυτός που πρέπει

Ο Σπανούλης στο TOP-16 δεν είναι super όπως στην πρώτη φάση, καθώς, πλέον, παίζουν καλύτερα και οι υπόλοιποι, αλλά την Πέμπτη (1/3) το βράδυ (21:45) θα πρέπει να είναι αυτός πρέπει. Ηγέτης.
Την Πέμπτη (1/3) το βράδυ (21:45) ο Ολυμπιακός θα δώσει το σημαντικότερο του παιχνίδι στην τρέχουσα σεζόν στην Euroleague. Σε ένα ματς "τελικό", οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχτούν την Γαλατασαράι στο ΣΕΦ, έχοντας ως μόνο στόχο τη νίκη με +2 ώστε να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά, κατακτώντας την 2η θέση στον όμιλο τους.
Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται σωστή προετοιμασία (αγωνιστικά και ψυχολογικά) και καλή διαχείριση (τακτική) την ώρα του αγώνα από το προπονητικό-τιμ. Το μυαλό να στροφάρει, να πονηρεύεται και να είναι σε εγρήγορση. Οι παίκτες από την πλευρά τους χρειάζεται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση, βγάζοντας (πέρα από ικανότητες) ψυχή, πάθος, διάθεση και θέληση στο παιχνίδι. Σε αυτά τα ματς, όμως, τα οποία είναι κρίσιμα, καθοριστικά και χαρακτηρίζονται "τελικοί", χρειάζεται να μιλήσουν και οι μεγάλοι παίκτες, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες να δώσουν το κάτι παραπάνω. Και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, είναι ένας από αυτούς και θα πρέπει κόντρα στην Γαλατασαράι να παρουσιαστεί ηγέτης και μπροστάρης στην προσπάθεια της ομάδας ώστε να φτάσει σε αυτή την πολύτιμη νίκη.

Ο Red Bill ήταν καταπληκτικός στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας συγκλονιστικές εμφανίσεις. Υπήρξαν ματς τα οποία κέρδιζε μόνος του, ενώ στην επίθεση έδειχνε ασταμάτητος. Σε 9 ματς είχε μέσο 19.8 πόντους (59.7%δ, 44.1%τρ, 88.1%β), πραγματοποιώντας, μάλιστα, και ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με τους 29 πόντους που σημείωσε κόντρα στην Μπιλμπάο στο ΣΕΦ. Το γεγονός, βέβαια, πως οι υπόλοιποι δεν... τραβούσαν, είχε ως αποτέλεσμα το "βάρος" να πέφτει (σχεδόν αποκλειστικά) σε εκείνον, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε από το να "βομβαρδίζει" τα αντίπαλα καλάθια, βοηθώντας, παράλληλα, και στο οργανωτικό κομμάτι (4.9 ασίστ ανά αγώνα).

Στη συνέχεια, όμως, τραυματίστηκε, επανήλθε, αλλά στο TOP-16 η απόδοση του είναι ελαφρώς πεσμένη. Δεν παίζει άσχημα, αλλά δεν είναι αυτός που ήταν στην πρώτη φάση της Euroleague. Στους "16" έχει 14.6 πόντους μέσο όρο (50%δ, 31.6%τρ, 79.3%β), ποσοστά χαμηλότερα σε σύγκριση με το ξεκίνημα, ενώ δεν βοηθάει ανάλογα και στην δημιουργία (2 ασίστ ανά αγώνα), κάνοντας παράλληλα και περισσότερα λάθη (3.7λ, 4.4λ). Αυτό, βέβαια, έχει κάποια εξήγηση. Καταρχάς, στο γεγονός πως οι αντίπαλες άμυνες, πλέον, ήταν υποψιασμένες και σε κάθε ματς τον μάρκαραν και τον πίεζαν ασφυκτικά (με πολλά dοuble-team). Δεύτερον, στο ότι σε αυτή την φάση ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην επίθεση και σε άλλους παίκτες, καθώς πέρα του Γιώργου Πρίντεζη (ο οποίος μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη είναι οι κορυφαίοι παίκτες των Πειραιωτών στην διοργάνωση καθ' όλη την σεζόν), είδε με ικανοποίηση να προσφέρουν και να ανεβάζουν την απόδοση τους οι Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, ενώ εξελίχθηκε σε "λαχείο" η μεταγραφή του Ρίτσαρντ Ντόρσεϊ.

 
Σαφώς και είναι θετικό στο ότι, πλέον, παίζουν και βοηθούν οι περισσότεροι παίκτες, αλλά στα μεγάλα ματς, στα κρίσιμα, στα καθοριστικά, συνηθίζεται να "μιλούν" οι μεγάλοι παίκτες. Και επειδή ο Βασίλης Σπανούλης είναι "γεννημένος" για αυτά τα παιχνίδια, κάτι το οποίο το έχει αποδείξει στο παρελθόν στην καριέρα του (ίσως ορισμένοι φέρετε αντίρρηση για την χαμηλή απόδοση που είχε στα περσινά ματς με την Σιένα, αλλά ας μην ξεχνάμε πως είχε πρόβλημα τραυματισμού), θα πρέπει κόντρα στην Γαλατασαράι να παρουσιάσει τον καλύτερο του εαυτό στο γήπεδο. Να λειτουργήσει ως ηγέτης, στα δύσκολα να πάρει την ομάδα στις "πλάτες" του και να την βοηθήσει τόσο στην επίθεση, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Να παίξει έξυπνα και να λειτουργήσει ψύχραιμα σε σημαντικά σημεία του αγώνα. Οι Τούρκοι φημίζονται για την καλή τους άμυνα, αν και στην Κωνσταντινούπολη τους "φόρτωσε" με 24 πόντους, οπότε ξέρει τον τρόπο ώστε να "διασπάσει" τα "τείχη" που θα του δημιουργήσουν.

Από τον Ολυμπιακό τονίζουν πως ο αρχηγός την Πέμπτη (1/3) το βράδυ (21:45) θα είναι αυτός που πρέπει. Και θα πρέπει να παρουσιαστεί αυτός που πρέπει. Ο Βασίλης Σπανούλης περιμένει με ανυπομονησία την αναμέτρηση, ενώ δεν κρύβει στον στενό του κύκλο πως για αυτά τα ματς ζει να παίζει, πως αυτά τα παιχνίδια τον εξιτάρουν περισσότερο. Έχει αυτοπεποίθηση και πιστεύει στην πρόκριση. Αυτό που θέλει, όμως, είναι να δώσει ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού δυναμικό "παρών" στο ΣΕΦ. Οπότε, να είστε όλοι εκεί και να στηρίξετε την ομάδα.

Τα στατιστικά του Βασίλη Σπανούλη στην πρώτη φάση:

  Τα στατιστικά του Βασίλη Σπανούλη στο TOP-16:


Οι 29 πόντοι του Σπανούλη κόντρα στην Μπιλμπάο:

One man show by V. Spanoulis (Olympiacos vs... από Pireotis7

  www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου