ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Τελικός Λιγκ Καπ: Λίβερπουλ – Κάρντιφ (preview)

Τελικός Λιγκ Καπ: Λίβερπουλ – Κάρντιφ (preview

26/2/2012

Τελικός Λιγκ Καπ: Λίβερπουλ – Κάρντιφ (preview)
Τέρμα τα ψέματα! Το τρόπαιο του Λιγκ Καπ περιμένει τον επόμενο κάτοχό του. Ποιος θα είναι αυτός που θα ανέβει τα 107 σκαλιά του «Γουέμπλεϊ» για να φτάσει στη Βασιλική εξέδρα και να σηκώσει στον ουρανό του Λονδίνου την κούπα; Λίβερπουλ και Κάρντιφ οι «μονομάχοι» που θα παλέψουν στην αρένα του «στολιδιού» της Αγγλίας…

Ιδιαιτερότητες πολλές. Η πολυνίκης του θεσμού με εφτά τρόπαια, απέναντι σε μια πρωτάρα που θέλει να κατακτήσει την κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι «κόκκινοι» του Κένι Νταλγκλίς επισκέπτονται το «Γουέμπλεϊ» για πρώτη φορά μετά το 1996, σε αντίθεση με τους «bluebirds» που θα βρεθούν στον ίδιο αγωνιστικό χώρο για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια!

Η Λίβερπουλ θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη κούπα μετά το 1996, όταν είχε κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας. Αντίστοιχη εμπειρία, η Κάρντιφ… αγνοεί παντελώς. Από τον χαμένο τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, το 2008, διατηρούνται στην ομάδα μονάχα οι Κέβιν ΜακΝόουτον, Στίφεν ΜακΦέιλ και Πίτερ Γουίτινγχαμ.

Συν τοις άλλοις, ένα σόι… στα δύο. Ο εμβληματικός αρχηγός του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, Στίβεν Τζέραρντ, αντιμετωπίζει τον μικρότερο ξάδερφό του που υπερασπίζεται τα μετόπισθεν του ουαλικού συλλόγου, Άντον.

Ο Κένι Νταλγκλίς, υπηρετούσε τον αγαπημένο του συλλόγου από το πόστο του… ποδοσφαιριστή την περίοδο που η Λίβερπουλ κατέκτησε τα πρώτα τέσσερα από τα εφτά συνολικά Λιγκ Καπ της ιστορίας της, από το 1981 έως το 1984. Όπως ο ίδιος υποστήριξε, ο σεβασμός με τον οποίο πορεύτηκε η ομάδα του στην αποδεδειγμένα υποτιμημένη από άλλες ομάδες, διοργάνωση, ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας και της πορείας μέχρι τον τελικό.

Από την πλευρά του, ο Μάλκι Μακάι της Κάρντιφ, μπορεί να μην έχει αντίστοιχη εμπειρία από ανάλογα σημαντικά αθλητικά δρώμενα, αλλά στην ποδοσφαιρική του καριέρα έχει αγωνιστεί σε κρίσιμα παιχνίδια πλέι-οφ ανόδου, γνωρίζει τη φιλοσοφία με την οποία καλείται μια ομάδα να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες στιγμές και η τύχη, εκτός από τους τολμηρούς, ευνοεί και τους πρωτάρηδες!

Μόλις ένα… ραντεβού

Στο Λιγκ Καπ, οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν μονάχα μια φορά. Αυτή, ήταν τον Οκτώβριο του 2007, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με σκορ 2-1 για τον 4ο γύρο του θεσμού, στην επιστροφή του Ρόμπι Φάουλερ στο «Άνφιλντ» με φανέλα αντίπαλης ομάδας.

Στα μεταξύ τους…

Όσες νίκες μετράει η Κάρντιφ επί της Λίβερπουλ στο προσωπικό τους… παρελθόν, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ μετράει τις διπλές! 18 έναντι 9 ο απολογισμός των μεταξύ τους αναμετρήσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει «λευκή» ισοπαλία σε δικό τους παιχνίδι, σε καθένα από τα οποία σημειώνονται κατά μέσο όρο 3,2 γκολ!

Πιθανές συνθέσεις:

Κάρντιφ (4-5-1): Χίτον – ΜακΝόουτον, Χάντσον, Τζέραρντ, Τέιλορ – Κάουι, Γκούναρσον, Γουίτινγχαμ, ΜακΦέιλ, Κόνγουεϊ – Μίλερ

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Ρέινα – Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Χοσέ Ενρίκε – Άνταμ, Τζέραρντ – Χέντερσον, Σουάρες, Μπέλαμι - Κάρολ

 www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου