ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

29/10/2011

Η ομάδα του Πειραιά έχασε τρεις βαθμούς μέσα από τα χέρια της, καθώς δέχτηκε δύο γκολ από δικά της λάθη.


Κοστάνσο: Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ ο... Κοστάνσο. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε μεγάλη απόκρουση σε τετ - α - τετ με τον Τζόρντι και στην επανάληψη έκανε άστοχη έξοδο που δεν άφησε να πάει χαμένη ο Μάντζιος. Παιδικό λάθος από τον πρώην αρχηγό της Βασιλείας, ο οποίος είχε μερική ευθύνη και στο δεύτερο τέρμα.

Μανιάτης: Έτρεξε αρκετά ο Μανιάτης στην δεξιά πτέρυγα, δίνοντας αρκετές μάχες. Παράλληλα, προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να δημιουργήσει φάσεις στην επίθεση. Οι σέντρες, όμως, που επιχείρησε στο πρώτο μέρος στην πλειοψηφία τους, ήταν άστοχες. Στην επανάληψη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και στο 58' έδωσε με εξαιρετικό σκάψιμο την μπάλα στον Μιραλάς, ο οποίος, όμως, αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Λίγο αργότερα μάλιστα ήταν ο δημιουργός του γκολ του Βέλγου, τον οποίο βρήκε με ωραία σέντρα, στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ. Θετικός ο Μανιάτης για ακόμη ένα ματς.

Μέλμπεργκ: Μοιραίος παίκτης ο Μέλμπεργκ στην φάση του 77', καθώς από δικό του λάθος διώξιμο, έπειτα από κόρνερ του Χόρχε Λόπεζ, ο Γεωργίου "εκτέλεσε" τον Κοστάνσο. Νωρίτερα καθάρισε στο 55' για λογαριασμό του Μαρκάνο σε μία φάση που μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή ο Μάντζιος, αλλά στην... ζυγαριά μετράει περισσότερο η άσχημη στιγμή, που στοίχισε και το γκολ της ισοφάρισης. Αυτή είναι η μοίρα των αμυντικών, αλλά ακόμα και οι μεγάλοι παίκτες δικαιούνται κάποιες άσχημες βραδιές.

Μαρκάνο: Είχε αναλάβει την επιτήρηση του Μάντζιου. Σε δύο φάσεις που χρειάστηκε στην πρώτη έκανε τσαφ στο 55', σε μονομαχία του με τον Μάντζιο (σ.σ.: μπήκε επικίνδυνα στην μεγάλη περιοχή και κόπηκε σωτήρια από τον Μέλμπεργκ) και στην δεύτερη στο 72' ο Μάντζιος του πήρε την κεφαλιά στα ίσα, πετυχαίνοντας το γκολ. Δεν ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες ο Μαρκάνο.

Χολέβας: Το πάθος και η δύναμη έχουν γίνει συνώνυμα του Χοσέ Χολέβας. Ο Γερμανός ήταν καλός και βοήθησε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίως πάνω από την σέντρα, καθώς οι αντίπαλοι χαφ είχαν το μυαλό τους μόνο στην άμυνα. Στην επανάληψη ήταν πάλι καλός.

Ορμπάιθ: Για ακόμη ένα ματς αποτέλεσε τον εγκέφαλο στην μεσαία γραμμή του Θρύλου, ο Ορμπάιθ. Αποτέλεσε τον άρχοντα της μεσαίας γραμμής και ουκ ολίγες φορές προσπάθησε με κάποιες κάθετες πάσες να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ανασταλτικά δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα. Στο 70' έδωσε την θέση του στον Μοδέστο, περισσότερο για να πάρει ανάσες, ενόψει Ντόρτμουντ. Μία ακόμη υψηλή πτήση σε απόδοση για τον πολύπειρο Βάσκο.

Μακούν: Εξαιρετικός ο Ζαν Μακούν, ο οποίος έδειξε να έχει προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό στα δεδομένα του Ολυμπιακού. Ο Καμερουνέζος "κατάπιε" αρκετά χιλιόμετρα, ενώ ήταν σχεδόν αλάνθαστος στην πλειοψηφία των πασών του. Ανασταλτικά δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα το διάστημα που αγωνίστηκε και έτσι έριξε το βάρος στην επίθεση. Κυνήγησε μάλιστα το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά δεν ήταν τόσο τυχερός. Κάποια στιγμή, όμως, θα έρθει κι αυτό. Ο Αφρικανός ήταν ο κορυφαίος για λογαριασμό των ερυθρολεύκων, δείχνοντας ότι αποτελεί έναν πολυσύνθετο παίκτη. Στο 79' περισσότερο για λόγους τακτικής αντικαταστήθηκε από τον Πάντελιτς.

Αμπντούν: Δραστήριος ο Αμπντούν στα πρώτα 45', ωστόσο δεν βοήθησε επιθετικά. Είχε αρκετές λάθος πάσες και σέντρες και ως εκ τούτου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε στο 46' με τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Δικαιολογημένα έγινε αλλαγή, καθώς έδειξε να είναι σε κακή βραδιά και να μην του βγαίνει τίποτα στο ματς.

Μιραλάς: Εγκλωβισμένος μέσα στις "συμπληγάδες" ο Μιραλάς στο πρώτο μέρος. Ο Βέλγος δεν φάνηκε καθόλου, με τον Νίκο Αναστόπουλο να είναι αρκετά διαβασμένος και να μην τον αφήνει μόνο του, σε κανένα σημείο του γηπέδου στα πρώτα 45'. Στην επανάληψη, ο Μιραλάς βρήκε κάποιους κενούς χώρους και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν πιο ορεξάτος σημείωσε ένα γκολ και έχασε ένα ακόμα. Θα μπορούσε πολύ περισσότερα να προσφέρει στο ματς ο Βέλγος.

Φετφατζίδης: Μπήκε αρκετά ορεξάτος στο ματς, ζητώντας αρκετές φορές την μπάλα. Κινούμενος πότε αριστερά και πότε δεξιά, είχε κάποιες καλές ενέργειες, ωστόσο και πάλι υστέρησε στα τελειώματα των φάσεων. Στην επανάληψη είχε κάποιες εκλάμψεις, αλλά αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποφύγει την μετριότητα. Παράλληλα, πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του, έτσι ώστε, σταδιακά να ανέβει ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Τζεμπούρ: Κόντρα στην πολυπληθείς άμυνα του ΟΦΗ, ο Τζεμπούρ έβγαινε αρκετά έξω από την περιοχή για να βρει χώρους στο πρώτο ημίχρονο. Την στιγμή που έπρεπε ήταν εκεί, πετυχαίνοντας το γκολ. Στην επανάληψη ήταν καλός, αλλά η εμφάνιση του δεν ήταν αρκετή για να πάρει ο Θρύλος τη νίκη. Ήταν από τους καλούς, ο Αλγερινός.

Ιμπαγάσα: Δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς ο Ιμπαγάσα. Μπήκε στο 46', προκειμένου να βοηθήσει στον έλεγχο και την δημιουργία του παιχνιδιού. Δεν τα κατάφερε, όμως, δείχνοντας επηρεασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Ολυμπιακό. Είναι δεδομένο πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε περίμενε πολλά περισσότερα από τον λάτιν χαφ, ο οποίος μας έχει "κακομάθει".

Μοδέστο: Για άλλο λόγο μπήκε στο 70' ο Μοδέστο, για άλλο τελικά χρειάστηκε. Ο Κορσικανός ρίχτηκε στη... μάχη για να βοηθήσει στην διατήρηση του 2-0, αλλά η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν του επέτρεψε να κάνει την δουλειά του. Λίγο έλειψε να πετύχει "χρυσό γκολ" στις καθυστερήσεις του αγώνα, αλλά η κεφαλιά ήταν πιο αδύναμη από ότι έπρεπε και ο Κάρολ μπλόκαρε την μπάλα.

Πάντελιτς: Μπήκε στο 79' με στόχο να βγάλει τα... κάστανα από την φωτιά. Ο λόγος για τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε από τους συμπαίκτες του και τελικά δεν κατάφερε να κάνει έστω και σ' αυτά τα λιγοστά λεπτά, αισθητή την παρουσία του.

http://www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου