ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«Έχουμε πολλά να μάθουμε»

«Έχουμε πολλά να μάθουμε» 

10/3/2012

ΙΒΚΟΒΙΤΣΉταν στενοχωρημένος, αλλά όχι απογοητευμένος. Δικαιολογημένα, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι, «γύρισε» το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο κι έχασε τον τίτλο για ένα σουτ. Ορθά λοιπόν, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, είπε ότι οι παίκτες του έχουν πολλά να μάθουν από την ήττα στον τελικό του Σαββάτου, καθώς η σεζόν μόλις «ξεκίνησε». Υπάρχει η σειρά με την Σιένα και φυσικά οι τελικοί των πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό. «Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, στο οποίο κάθε δεκάλεπτο ήταν διαφορετικό. Ξεκινήσαμε πολύ νευρικά, δεν είχαμε έλεγχο και δεχθήκαμε 25 πόντους», είπε ο αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε. «Στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλά. Ήταν, όμως, δύο διαφορετικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός με μεγάλη εμπειρία, ενώ εμείς νεανική με διάθεση να τρέξουμε. Εκεί κρίθηκε το ματς. Κάναμε στο τέλος δύο σουτ χωρίς καμία ισορροπία. Πρέπει να μάθουμε, γιατί έρχονται πλέι-οφ και στην Ευρωλίγκα και στην Ελλάδα».
Ο «Ντούντα» στάθηκε στην απουσία του Εισί Λο και είχε απόλυτο δίκιο, καθώς με τον Αμερικανό το παιχνίδι θα ήταν σίγουρα διαφορετικό. «Είχαμε μια μεγάλη έλλειψη με τον Λο, γιατί δεν υπήρχε κάποιος παίκτης να «ξεφορτώσει» τον Σπανούλη. Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι. Με 23 λάθη φάνηκε ότι μας έλειψε ένας γκαρντ. Με το Λο θα γινόταν διαφορετικό ματς».
Μέσα σ’ όλα έψεξε τον Μάντζαρη που δεν πήρε το τελευταίο σουτ, ενώ ήταν ελεύθερος στα πέντε δευτερόλεπτα. «Αν έκανε το σουτ θα του έδινα σύγχαρητήρια. Έπρεπε να τον κάνουμε ήρωα. Εκεί κρίθηκε το ματς. Κι ας το έχανε. Έπρεπε να το κάνει. Ακόμα κι αν το έχανε, θα μπορούσαμε να πάρουμε το ριμπάουντ».
Στον επίλογο του ρωτήθηκε για την κατάσταση στις εξέδρες. «Οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν με τους φιλάθλους. Κι όταν ήμουν νέος προπονητής κι είχα κάποιους φιλάθλους στην Παρτιζάν που έκαναν μεγάλη φασαρία, πολύ γρήγορα καταφέραμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Θέλει δουλειά με τους φιλάθλους. Η Ελλάδα έχει τον κόσμο που καταλαβαίνει το μπάσκετ. Και στη Σερβία έχουμε τα ίδια προβλήματα. Φυσικά και ο Τύπος μπορεί να βοηθήσει. Είναι λάθος να μιλάμε μετά από ένα τόσο καλό παιχνίδι για τους φιλάθλους».

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου