ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πανέτοιμος ο Θρύλος!

Πανέτοιμος ο Θρύλος!

Έτοιμος ο Θρύλος για το ματς με την Μέταλιστ (20:00, ANT-1) στο Χάρκοβο. Με συνταγή... Μόσχας η 11άδα. Μαρκάνο αριστερά, δεξιά ο Φουστέρ, με τον Μιραλάς να θέλει το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.
Η μεγάλη ώρα έφτασε! Για την φάση των "16" του Europa League, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το βράδυ (20:00, ANT-1) την Μέταλιστ στο Χάρκοβο, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Στόχος των ερυθρολεύκων να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην "παγωμένη" Ουκρανία, όπως έκαναν και στην Ρωσία επί της Ρουμπίν Καζάν (0-1), ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα ενόψει ρεβάνς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (15/3). Οι Πειραιώτες είναι πανέτοιμοι ώστε να το κάνουν πράξη και να πραγματοποιήσουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κατά πάσα πιθανότητα, αν και συνήθως πάντα ετοιμάζει κάποια "έκπληξη" στο βασικό του σχήμα, αναμένεται να χρησιμοποιήσει στο Χάρκοβο σχεδόν την ίδια ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στην Μόσχα. Κατά 10/11 θα είναι ίδια, με μοναδικό νέο πρόσωπο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο (ήταν τιμωρημένος στην Ρωσία με την Ρουμπίν) και τον Ιβάν Μαρκάνο να μετατίθεται στο πόστο του αριστερού μπακ (είχε παίξει ως στόπερ με Καζάν).

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, ο Μπάλας Μέγκιερι θα είναι ο τερματοφύλακας, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο. Το δεξί άκρο της άμυνας θα το καλύψει ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά ο Ιβάν Μαρκάνο.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής τον ρόλο του "κόφτη" θα τον αναλάβει το "πιτ-μπουλ" Γιάννης Μανιάτης, όντας στην μέση μεταξύ των Πάμπλο Ορμπάιθ και Ζαν Μακούν στον άξονα, αν και ο Ισπανός τεχνικός έκανε και κάποιες σκέψεις ώστε να χρησιμοποιήσει τον Αριέλ Ιμπαγάσα, αντί του Καμερουνέζου. Στην επίθεση, ο Νταβίδ Φουστέρ θα αγωνιστεί (όπως και στην Μόσχα) ως δεξιός χαφ-εξτρέμ στα άκρα, με τον Κέβιν Μιραλάς να παραμένει στα αριστερά, ενώ στην κορυφή θα παίξει ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Θέλει να βάλει το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ ο Μιραλάς

Ευδιάθετος και ανυπόμονος για το ματς με την Μέταλιστ είναι ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος θέλει να καταφέρει να πετύχει στην Ουκρανία το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν το έχει πετύχει ακόμη ο Βέλγος στράικερ και θα κυνηγήσει το να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. "Πάνω απ' όλα αυτό που έχει σημασία είναι να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα η ομάδα, είτε τη νίκη, είτε την ισοπαλία. Αν έρθει το γκολ, ας έρθει. Θέλω πολύ, πάντως, να σκοράρω. Αυτή είναι η δουλειά μου", τόνιζε σε "πηγαδάκι" ο "κόκκινος διάβολος" στο Χάρκοβο. Καλά κάνει και έχει "κάψα" να βρει στόχο ο ταχύτατος επιθετικός των Πειραιωτών, αλλά θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό στο παιχνίδι. Ναι μεν να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά δεν θα πρέπει να "θολώσει" στην επίθεση και να αναλωθεί σε "τραβηγμένες" προσπάθειες.

Στους -5 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο Χάρκοβο

Κάνει αρκετό κρύο στην Ουκρανία. Δεν επικρατεί το πολικό ψύχος που συνάντησαν οι Πειραιώτες στην Μόσχα (-17), αλλά στο Χάρκοβο η θερμοκρασία φτάνει τους -5 βαθμούς Κελσίου. Συνηθισμένοι, πάντως, είναι οι ερυθρόλευκοι, καθώς όπως τόνιζαν και οι ποδοσφαιριστές αστειευόμενοι "μετά από τον παγετό που ζήσαμε στην Μόσχα, το κρύο στο Χάρκοβο είναι... δροσερό".

Φόβοι για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου

Προβληματισμένοι είναι στον Ολυμπιακό με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Οι ποδοσφαιριστές, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και άνθρωποι της ερυθρόλευκης αποστολής, τόνιζαν πως το χορτάρι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Λόγω της χιονόπτωσης που υπήρξε τη νύχτα, αλλά και της υγρασίας, είναι δεδομένο πως μόλις πατηθεί θα γεμίσει με πολύ λάσπη και όσο περνάει η ώρα κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ο αγωνιστικός χώρος θα χειροτερεύει.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου