ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Τα οκτώ ερωτηματικά για του χρόνου

Τα οκτώ ερωτηματικά για του χρόνου

Ο Ολυμπιακός σύντομα θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για τα οκτώ συμβόλαια που "καίνε". Τέσσερα είναι αυτά που εκπνέουν τον Ιούνη και άλλα τέσσερα αυτά των δανεικών που ολοκληρώνονται. Ποιοι είναι πιο κοντά στην παραμονή.
Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα Ελλάδος, ενώ απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές για να συμπληρωθούν οι 30 της Super League.

Ωστόσο οι Πειραιώτες έχουν ρίξει το βάρος στο Κύπελλο, όπου αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο στον τελικό της διοργάνωσης (Σάββατο 28/4, ΟΑΚΑ) και θέλουν το τρόπαιο προκειμένου να πετύχουν το νταμπλ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, στο Λιμάνι θα έχουν έναν εξίσου μεγάλο πονοκέφαλο που έχει να κάνει με την διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Και εκτός από τον φάκελο "Βαλβέρδε", στον Ολυμπιακό υπάρχουν τέσσερα συμβόλαια που λήγουν και άλλα τόσα δανεικών ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται.

Συνολικά δηλαδή 8 υποθέσεις που "καίνε", με τους ερυθρόλευκους να πρέπει να αποφασίσουν ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα αναζητήσουν αλλού την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη.

Τα συμβόλαια που εκπνέουν...

Ιμπαγάσα: Αναμφισβήτητα ένας τεράστιος σε αξία ποδοσφαιριστής ο Αργεντινός μέσος, δυστυχώς όμως στην δύση της καριέρας του. Σε όσα μεγάλα ματς έδωσε το παρών πρόσθεσε στον Ολυμπιακό ηρεμία και ποιότητα, καθοδηγώντας υποδειγματικά τους συμπαίκτες του. Ωστόσο χτυπήθηκε από αλλεπάλληλους τραυματισμούς και σε κρίσιμα σημεία της σεζόν οι ερυθρόλευκοι στερήθηκαν τις υπηρεσίες του. Είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορεί να βοηθήσει τους Πειραιώτες την επόμενη σεζόν, καθώς μοιάζει πλέον να μην μπορεί να αγωνιστεί σε φουλ ρυθμούς πάνω από 60 λεπτά. Ίσως πλέον ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του...

Μέλμπεργκ: Βαθιά υπόκλιση, χειροκρότημα και αναγνώριση στον απίστευτο Σουηδό. Παρά το γεγονός πως "περπατάει' στο 35ο έτος της ηλικίας του, ο Όλοφ Μέλμπεργκ δείχνει να διατηρείται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και σε... δυσθεώρητα στάνταρ απόδοσης! Ο Ολυμπιακός οφείλει να τον πείσει να μείνει τουλάχιστον και την επόμενη σεζόν στο Λιμάνι, όπου θα πρέπει να έχει και την ανάλογη διαχείριση για να βγάλει άνετα τη χρονιά. Όταν ένας παίκτης στην ηλικία του Όλοφ πάει ακόμη και στα ρεπό του (!) για προπόνηση, τα λόγια περιττεύουν.

Μοδέστο: Βοήθησε κυρίως στο πρώτο μισό της σεζόν και τα ευρωπαϊκά ματς. Ωστόσο σε λίγες περιπτώσεις θύμισε τον παίκτη της πρώτης του χρονιάς στον Πειραιά. Είναι φιλότιμος ο Κορσικανός, βγάζει πάθος στο παιχνίδι του αλλά είναι αμφίβολο αν αυτά είναι αρκετά για να ανανεώσει την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Εξάλλου ο Μοδέστο είναι ήδη στα 34 και επί της ουσίας οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Γιάννη Μανιάτη...

Πάντελιτς: Εδώ τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Ο Σέρβος επιθετικός πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν, σκοράροντας με χαρακτηριστική ευκολία και απίστευτα ποσοστά, αποτελώντας ουσιαστικά το back up του Ράφικ Τζεμπούρ. Τον θεωρητικά αναπληρωματικό κυνηγό σου δεν τον κρατάς ύστερα από τέτοια συνεισφορά; Κανονικά ναι! Όμως ο Μάρκο είχε την ατυχία να χτυπήσει σοβαρά στον αστράγαλο του, όπου χρειάστηκε επέμβαση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Με δεδομένο ότι είναι σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία, θα καταφέρει να επιστρέψει το ίδιος δυνατός όπως πριν; Κανείς δεν ξέρει. Και με τον Κώστα Μήτρογλου να δικαιούται μιας ακόμη ευκαιρίας στον Ολυμπιακό μετά την γεμάτη σεζόν με τον Ατρόμητο, ίσως η παρουσία του Μάρκο να μην είναι αναγκαία για τους ερυθρόλευκους.

...και οι δανεικοί

Μακούν: Σε ορισμένα ματς εντυπωσίασε, σε άλλα ήταν απλά καλός και σε κάποια δεν έπεισε. Πρόκειται σίγουρα για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, με παρουσία σε κορυφαία πρωταθλήματα και σε ιδανική ηλικία. Το μόνο ίσως "μείον", τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Εφόσον ο Ολυμπιακός τα βρει με την Άστον Βίλα σε νορμάλ οικονομικά δεδομένα θα ήταν καλό να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Και βεβαίως να ρίξει και ο ίδιος τις απαιτήσεις του.

Ορμπάιθ: Για την αξία του, ούτε λόγος. Προφανώς ο Βάσκος μέσος δεν θα έβαζε ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού αν ήταν 7-8 χρόνια νεότερος ή αν ο Μπιέλσα δεν τον ήθελε στην Μπιλμπάο. Έδωσε πολλά τη φετινή σεζόν, ωστόσο είχε και αυτός τα θεματάκια του με τραυματισμούς, ενώ διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του. Μοιάζει δύσκολο να μπορεί του χρόνου να αγωνίζεται βασικός σε συνεχόμενα ματς. Η παραμονή του θα σήμανε μια καλή βοηθητική λύση για τον άξονα της ερυθρόλευκης μεσαίας γραμμής, με την προϋπόθεση να υπήρχε μπροστά από αυτόν κάποιος εφάμιλλης αξίας για την βασική ενδεκάδα.

Μαρκάνο: Του πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Ολυμπιακού και οι αρχικές του εμφανίσεις ήταν κακές. Η βελτίωση του μετά τον Γενάρη ήταν εντυπωσιακή και έδωσε λύσεις στην άμυνα, σκοράροντας παράλληλα κρίσιμα γκολ. Ωστόσο η τιμή του είναι αρκετά αλμυρή (η Βιγιαρεάλ απέρριψε τον Ιανουάριο προσφορά της Ρουμπίν Καζάν, ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ!) και δύσκολα θα παραμείνει στο Λιμάνι μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του.

Καζίμ-Ρίτσαρντς: Ήρθε σε μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός είχε πολλά ανοικτά μέτωπα και κρίσιμα ματς, γεγονός που δεν επέτρεψε στον Βαλβέρδε να τον χρησιμοποιήσει σε πολλά παιχνίδια. Σε όσα αγωνίστηκε έδειξε ορισμένα θετικά στοιχεία, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει. Περισσότερο δημιουργικός και λιγότερο "εκτελεστής" και μπουκαδόρος, ο Κόλιν δύσκολα θα βρει θέση στον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς, καθώς συν τοις άλλοις είναι "τσουχτερό" το οικονομικό deal (θέλει 1,5 εκ. ευρώ η Γαλατάσαραϊ, με τον ίδιο τον παίκτη να αμείβεται περίπου με άλλα τόσα ετησίως...) για την μετακίνηση του με κανονική μεταγραφή στον Πειραιά.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου