ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

H τελευταία ευκαιρία του Κέσελ

H τελευταία ευκαιρία του Κέσελ

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενεργοποίησε και πάλι τον Μάρκο Κέσελ. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του ώστε να αναδείξει το ταλέντο του, αλλά και αποδείξει πως έχει θέση στον Ολυμπιακό του μέλλοντος.
Είναι μυστήριο πράγμα αυτό που συμβαίνει με τον Μάρκο Κέσελ. Πραγματοποιεί, κάθε καλοκαίρι, καταπληκτικές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της Σερβίας, αλλά με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να πιάσει την ίδια απόδοση. Και να πεις πως είναι θέμα προπονητή; Με τον ίδιο τεχνικό δουλεύει και στις δύο ομάδες: Ντούσαν Ίβκοβιτς. Για το θέμα αυτό, μάλιστα, ο "Ντούντα" έχει ερωτηθεί αρκετές φορές από δημοσιογράφους. "Κόουτς, γιατί αυτή ή αντίθεση, τι συμβαίνει;". Ακόμη και ο "σοφός", όμως, δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση. Έχει τονίσει, βέβαια, πως στον Πειραιά ο 24χρονος φόργουορντ, τις τελευταίες δύο σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί με τραυματισμούς, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Έχει να κάνει τόσο με την νοοτροπία, όσο και με την εργατικότητα του Μάρκο Κέσελ. Δεν δουλεύει όσο πρέπει ο Σέρβος σμολ-φόργουορντ, με αποτέλεσμα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς να τον τιμωρεί συχνά, αφήνοντας τον σε αρκετά ματς ακόμη και εκτός αποστολής. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως πριν μερικούς μήνες τέθηκε ακόμη και θέμα παραχώρησης του σε άλλον σύλλογο ως δανεικός, καθώς διοίκηση και προπονητής είχαν απογοητευτεί από την προσφορά του στην ομάδα. Και με όλα αυτά, βέβαια, ο παίκτης έχασε την αυτοπεποίθηση του και στη συνέχεια "χάλασε" η ψυχολογία του. Από την στιγμή, όμως, που έμεινε στον Πειραιά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έπρεπε να τον αξιοποιήσει και το προσπάθησε. Στην πρώτη φάση της Euroleague, στην τρέχουσα σεζόν, του έδωσε ευκαιρίες και παιχνίδια στα πόδια του, αλλά, δεν... έπεισε. Εξαιρέσεις: οι καλές εμφανίσεις του στην Ιταλία απέναντι στην Καντού (11π, 3/4τρ, 4ρ), και στην Ισπανία κόντρα στην Κάχα (10π, 2/3τρ).

Στα υπόλοιπα ματς, όμως, ήταν άνευρος, άστοχος στην επίθεση και αρνητικός στην άμυνα. Όχι, δεν περιμένουμε σε κάθε παιχνίδι από τον Μάρκο Κέσελ να σημειώνει 5-6 τρίποντα, αλλά, το δυνατό του σημείο, που είναι το αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, να το δουλέψει, να το βελτιώσει και να το σταθεροποιήσει σε υψηλό επίπεδο. Να δείξει μεγαλύτερη θέληση και προσήλωση στα ανασταλτικά του καθήκοντα, να βρει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα, να λειτουργεί περισσότερο μυαλωμένα μέσα στο παρκέ, να μην είναι αφηρημένος και να βγάλει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του.

Επίσης, ναι μεν στην καριέρα του έχει αποδείξει πως -κατά περιόδους- είναι ικανότατος τριποντέρ, αλλά δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στο σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα. Χρειάζεται να εμπλουτίσει το ρεπερτόριο του στην επίθεση και να προσπαθήσει να γίνει καλύτερος και στο "inside game" κοντά στο καλάθι. Να δουλέψει το σουτ από μέση απόσταση, αλλά και το να διεισδύει μέσα στην ρακέτα, κάτι στο οποίο αρέσκεται, καθώς τον έχουμε απολαύσει αρκετές φορές να τελειώνει φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα από την "αδύναμη" πλευρά, εκμεταλλευόμενος το άλμα του. Και είναι χαρακτηριστικό πως στην Euroleague φέτος, μέχρι στιγμής, μετράει 11/16 δίποντα (68.8%) και 9/33 τρίποντα (27.3%).

Κατά την διάρκεια του TOP-16, από τις έξι αναμετρήσεις που έδωσε ο Ολυμπιακός, αγωνίστηκε, μόλις, σε ένα ματς, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς είτε να τον αφήνει εκτός αποστολής, είτε να τον κρατάει στον πάγκο ανενεργό για 40 λεπτά. Και αυτό γιατί ο "Ντούντα" ήταν δυσαρεστημένος με την αγωνιστική εικόνα του συμπατριώτη του, τόσο στις προπονήσεις, όσο και κατά την διάρκεια των αγώνων. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, λοιπόν, τον άφησε στην... κατάψυξη, ώστε ο παίκτης του να μάθει, να λογικευτεί, αλλά και να πεισμώσει, για να δουλέψει περισσότερο και να βελτιωθεί. Στη συνέχεια ο Μάρκο Κέσελ, όντως, παρουσίασε ορισμένα σημεία ανάκαμψης και ο "σοφός" αμέσως τον ενεργοποίησε ξανά στην 12άδα των Πειραιωτών στα playoffs κόντρα στη Σιένα.

Με την παρουσία του απέναντι στους Σιενέζους δεν εντυπωσίασε, αλλά, έδειξε πως ανεβάζει σιγά-σιγά την απόδοση του, παίζοντας με διάθεση και κάνοντας προσπάθεια ώστε να φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, βέβαια, σαφώς και περιμένουν πολλά περισσότερα από εκείνον. Στο χέρι του, όμως, είναι, να δικαιώσει διοίκηση-προπονητές που τον εμπιστεύθηκαν, αλλά και εκείνους που ακόμη πιστεύουν στο ταλέντο, στις ικανότητες και στην αξία του. Πάνω απ' όλα, όμως, να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και  να "σώσει" την τελευταία ευκαιρία που του δόθηκε: να αποδείξει πως έχει θέση στον Ολυμπιακού του μέλλοντος.

Τα στατιστικά του Μάρκο Κέσλ στην Euroleague:

Ο Μάρκο Κέσελ κόντρα στην Καντού εν δράσει:


 www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου