ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012
2/8/2012
Δεν τα κατάφερε ο Καλάργαρης
Δεν τα κατάφερε ο Γιάννης Καλάργαρης να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά των 50μ ελεύθερο. Ο χρόνος του Έλληνα αθλητή δεν του έδωσε την πρόκριση, τερματίζοντας στην όγδοη θέση με χρόνο 22.80.
Ο χρόνος του Καλάργαρη, ο οποίος απείχε πολύ από την καλύτερη του φετινή επίδοση (22.08), τον έφερε στην 30η θέση στη γενική κατάταξη.
Οι Έλληνες ξέρουν από κουπί!
Ο χρόνος τους ήταν 6:02,61 και τερμάτισαν πίσω από τις ΗΠΑ (6:01,72) και μπροστά από τη Γερμανία (6:04,61) έχοντας συνολικά τον τέταρτο καλύτερο χρόνο μεταξύ των έξι ομάδων που πέρασαν στον τελικό. Από τον πρώτο ημιτελικό την πρόκριση πήραν η Μεγάλη Βρετανία (5:58,26), η Αυστραλία (5:59,23) και η Ολλανδία (6:03,71).
Δεν τα κατάφεραν οι Κόνσολας-Μαγδανής
Δεν κατάφεραν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.
Το ελληνικό πλήρωμα με χρόνο 6:40.89 τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς, πίσω από τους Δανούς (6:33.25), Νεοζηλανδούς (6:36.71) και Γερμανούς (6:37.44), χάνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.
Oι Έλληνες κωπηλάτες θα διεκδικήσουν την έβδομη θέση στον μικρό τελικό που θα γίνει το Σάββατο στις 11.40
Εκτός ο Δημητριάδης
Πολύ μακριά από τον ημιτελικό των 100μ. πεταλούδα έμεινε ο Στέφανος Δημητριάδης.
Ο 23χρονος πρωταθλητής της κολύμβησης τερμάτισε τελευταίος στην όγδοη προκριματική σειρά με 54,20’’ κι όπως είναι φυσικό δεν κατάφερε να πάρει θέση στον αποψινό ημιτελικό (22:56).
Ο Δημητριάδης είχε την 40η επίδοση μεταξύ των 43 κολυμβητών που έλαβαν μέρος στα προκριματικά. Ο Μάικλ Φελπς πέρασε με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, 51,72’’, ενώ πρώτος ήταν ο Νοτιοαφρικανός Τσαντ λε Κλος με 51,54’’.
«Χρυσή» η βάρκα των Νεοζηλανδών
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγύρισε η Νέα Ζηλανδία στο διπλό σκιφ ανδρών. Οι Νέιθαν Κοέν και Ζόσεφ Σάλιβαν τερμάτισαν στην πρώτη θέση του τελικού, κάνοντας 6:31.67.
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο, ανέβηκε το πλήρωμα της Ιταλίας με χρόνο 6:32.80, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι αθλητές απο τη Σλοβενία 6:34.35, οι πήραν το χάλκινο.
Με το εν λόγω μετάλλιο η Ιταλία έφτασε στα δέκα (3 χρυσά, 5 ασημένια και 2 χάλκινα), ενώ για τη Σλοβενία ήταν μόλις το δεύτερο (1 χρυσό και 1 χάλκινο).
Η... οικοδέσποινα Μεγάλη Βρετανία πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση.
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…
Στα δύο πρώτα της παιχνίδια, με Κροατία και Ιταλία, έπαιξε πολύ καλά όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.
Στο τρίτο της παιχνίδι η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν την… πάτησε επικρατώντας άνετα του Καζακστάν με 11-4, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Α’ ομίλου της διοργάνωσης.
Δυνατό σημείο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, και πάλι η άμυνα.
Συντήρηση δυνάμεων για τους Έλληνες διεθνείς οι οποίοι, αυτή τη φορά, τα πήγαν πολύ καλά και στον παίκτη παραπάνω (5/7).
Επόμενη αντίπαλος της Εθνικής, η οποία έφτασε τους 4 βαθμούς, η Ισπανία το Σάββατο στις 16:10.
Με ενοχλήσεις στο γόνατο αποχώρησε ο Κώστας Μουρίκης.
Το ματς
Η Εθνική μπήκε καλά στο ματς χρησιμοποιώντας το δυνατό της όπλο ως τώρα στο τουρνουά, την άμυνα της. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε καθαρά στο νερό καθώς δεν χρεώθηκε ούτε με μία αποβολή. Παράλληλα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στον παίκτη παραπάνω με τον Φουντούλη, ενώ ο ίδιος λίγο αργότερα από την περιφέρεια έκανε το 2-0. Μείωσαν με τον Ουσάκοφ (1-2) οι Καζάκοι με περιφερειακό σουτ ενώ είχαν και την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στην εκπνοή του οκταλέπτου με τον Γκοροβόι όμως το σουτ του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Ελλήνων διεθνών συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο. Ξανά χωρίς αποβολή η Ελλάδα διατήρησε το μηδέν στην άμυνά της την ίδια ώρα που απέδιδε πολύ καλά στον παίκτη παραπάνω (3/4 π.π.) σκοράροντας με τους Γιώργο Αφρουδάκη και Γιάννη Φουντούλη. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στην λήξη του οκταλέπτου ο Κώστας Κοκκινάκης, πετυχαίνοντας το γκολ από την περιφέρεια για το 1-6.
Η Εθνική είχε σχεδόν «κλειδώσει» τη νίκη από το πρώτο μισό και έδειξε να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Ο Ντράγκαν Άντριτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του χρησιμοποιώντας και τον Φίλιππο Καραμπέτσο στη θέση του Νίκου Δεληγιάννη. Η καλή άμυνα συνεχίστηκε με τον Γιώργο Αφρουδάκη στον παίκτη παραπάνω να κάνει το 1-7. Ο Γκοροβόι μείωσε σε 2-7 εκμεταλλευόμενος την πρώτη αποβολή με την οποία χρεώθηκε η Ελλάδα. Άμεση η απάντηση από τους διεθνείς μας με τον Φουντούλη να κάνει το 2-8 με πέναλτι, ενώ ο Βαγγέλης Δελακάς στο τελευταίο λεπτό σημείωσε από την περιφέρεια το πρώτο του γκολ (2-9).
Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο οκτάλεπτο με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να δοκιμάζει πράγματα ενόψει της αναμέτρησης με την Ισπανία, το Σάββατο. Το 2-10 έκανε ο Φουντούλης, πάλι με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Γιώργος Αφρουδάκης, ενώ στον παραπάνω ο Μουρίκης νίκησε τον τερματοφύλακα του Καζακστάν, Μαξίμοφ, για να διαμορφώσει το 2-11. Το μόνο που κατάφεραν οι αντίπαλοι της Εθνικής ήταν να μειώσουν με δύο γκολ του Ουκουμάνοφ σε 4-11.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-4, 1-3, 2-2
Καζακστάν (Ντρόζντοφ): Μαξίμοφ, Κουμπάρεφ, Σεκένοφ, Γκοροβόι 1, Πανφίλι, Σμίντερ, Ουσάκοφ 1, Ουκουμάνοφ 2, Ζλιάγιεφ, Ρουντάι, Μανάφοφ, Κόκορι, Σβέντοφ.
Ελλάδα (Άντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Μιράλης, Κοκκινάκης 1, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος, Χ. Αφρρουδάκης, Δελακάς, Γ 1. Αφρουδάκης 3, Φουντούλης 5, Μουρίκης 1, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος.
Χρυσό μετά απο… ντέρμπι
Το τρίτο της χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε η Νότιος Αφρική στην τετράκωπο ανδρών ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου στον εντυπωσιακό τελικό με 6:02.84, στον οποίο η πρώτη θέση άλλαξε αρκετές φορές χέρια.
Το πλήρωμα της Μεγάλης Βρετανίας πήρε το αργυρό μετάλλιο (δέκατο συνολικά), τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με χρόνο 6:03.09.
Μόλις το δεύτερο μετάλλιο της πανηγύρισε η Δανία, με το πλήρωμα της να τερματίζει στην τρίτη θέση και να πανηγυρίζει το χάλκινο μετάλλιο.
«Χρυσά» κουπιά οι Αμερικανίδες
Το 13ο χρυσό μετάλλιο και 30ο συνολικά πανηγύρισαν οι ΗΠΑ στον τελικό της οκτάκωπου γυναικών άνευ πηδαλιούχου. Οι αθλήτριες από τις ΗΠΑ τερμάτισαν στην πρώτη θέση κάνοντας 6:10.59.
Το αργυρό μετάλλιο πήρε το πλήρωμα του Καναδά με 6:12.06.
Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Ολλανδία, η οποία πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6:13.12.
Οι αθλήτριες από τον Καναδά έδωσαν στη χώρα τους το όγδοο μετάλλιο, ενώ το χάλκινο μετάλλιο της Ολλανδίας ήταν το τρίτο.
Σαν σε προπόνηση ο Μάρεϊ
Τόσο εύκολο προημιτελικό, ούτε ο ίδιος ο Άντι Μάρεϊ δεν θα περίμενε. Με χαρακτηριστική ευκολία ο Βρετανός, νούμερο τέσσερα της παγκόσμιας κατάταξης πέρασε το... εμπόδιο του Νίκολας Αλμάγκρο (No 12) με 2-0 σετ (6-4, 6-1) και τσέκαρε εισιτήριο για τα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά τένις, μέσα σε αποθέωση στο κεντρικό κορτ του Λονδίνου.
Ούτε ώρα δεν χρειάστηκε ο Σκοτσέζος τενίστας για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελίκά, έχοντας μάλιστα 15 άσους(!). Ειδικά στο δεύτερο σετ, ο Μάρεϊ έκανε 3 μπρέικ, φτάνοντας για... πλάκα στην τετράδα της διοργάνωσης, όπου τον περιμένει σαφώς πιο δύσκολο «έργο», απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Τζο-Βίλφρεντ Τσονγκά (Νο 6) και Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 2).
Παρέμειναν τελευταίοι οι Δήμου-Πατενιώτης
Δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τη θέση τους, 20η, μετά τις δύο ιστιοδρομίες της τέταρτης ημέρας στην κατηγορία 49er οι Δήμου - Πατενιώτης.
Το ελληνικό δίδυμο στην πρώτη ιστιοδρομία της ημέρας, 7η συνολικά, τερμάτισαν στην 19η θέση, ενώ στη δεύτερη και τελευταία για την Πέμπτη (2/8), πλασαρίστηκαν στην 17η, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στην 20η θέση της γενικής κατάταξης.
Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Αυστραλοί και στη δεύτερη η Μεγάλη Βρετανία.
Στα ημιτελικά Σερένα και Αζαρένκα
Επίδειξη δύναμης έκανε η Σερένα Γουίλιαμς απέναντι στην Καρολίν Βοζνιάκι (Νο 8), με την Αμερικανίδα να κάνει μια... χαψιά την τενίστρια από τη Δανία και πέρασε στα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά τένις με 2-0 σετ (6-0, 6-3).
Εκει θα αντιμετωπίσει την Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία με τη σειρά της προκρίθηκε με 2-0 σετ (6-4, 7-5) κόντρα στην Άντζελικ Κέρμπερ (Νο 7).
Παράσταση για ένα ρόλο από το νούμερο τέσσερα της παγκόσμιας κατάταξης, που πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά στο... ρελαντί, δείγμα της ανωτερότητάς της, βάζοντας... πλώρη για το τρίτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιό της, μετά τα δύο σε Σίδνεϊ (2000) και Πεκίνο (2008) στο διπλό.
Αν όμως η Γουίλιαμς θέλει να φτάσει στον τελικό, θα πρέπει να περάσει πρώτα το εμπόδιο της Αζαρένκα. Η εκπρόσωπος της Λευκορωσίας, νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Γερμανίδα Κέρμπερ και θα προσπαθήσει για την πρόκριση στον τελικό, ώστε να εξασφαλίσει και το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα της.
Πτώση για Παπαθανασίου/Τσότρα
Κατά τρεις θέσεις έπεσε το ελληνικό δίδυμο που συμμετέχει στην κατηγορία Star της ιστιοπλοΐας.
Οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας βρέθηκαν από την 10η θέση στην 13η καθώς ακυρώθηκαν στην 7η ιστιοδρομία ενώ τερμάτισαν 16οι στην 8η ιστιοδρομία.
Στην κατηγορία τους έπειτα από την ολοκλήρωση οκτώ ιστιοδρομιών προηγούνται οι Βρετανοί ενώ τους ακολουθούν Βραζιλιάνοι και Σουηδοί.
Συνέχεια για τους Παπαθανασίου/Τσότρα την Παρασκευή με την 9η (14:05) και 10η (15:20) ιστιοδρομία.
Σκόπευσε… πρωτιά
Χρυσός ολυμπιονίκης στο άθλημα της Σκοποβολής στην κατηγορία Double Trap, αναδείχθηκε ο Βρετανός Πίτερ Γουίλσον. Ασημένιο μετάλλιο για τον Σουηδό Χάκαν Ντάλμπι και χάλκινο για τον Ρώσο Βασίλι Μόσιν.
Ο Γουίλσον συγκέντρωσε 188 βαθμούς, 2 περισσότερους από τον Ντάλμπι (186) και 3 από τον Μόσιν (185).
Ο θηλυκός… Ρομπέν
Ποιος είπε ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν σημάδι;
Το αντίθετο μάλιστα…
Είναι και παρά είναι αν κρίνουμε από τη νέα χρυσή Ολυμπιονίκη στο ατομικό γυναικών στην τοξοβολία, Κι Μπο Μπάε, η οποία στο Λονδίνο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Η Νοτιοκορεάτισσα τοξοβόλος στον τελικό επικράτησε 6-5 της Άιντα Ρομάνα από το Μεξικό, αφήνοντάς την με το ασημένιο μετάλλιο.
Το χάλκινο στο ατομικό γυναικών στην τοξοβολία κατέκτησε η Μαριάνα Αβίτια από το Μεξικό, καθώς στον μικρό τελικό επικράτησε με 6-2 της Κχατούνα Λόριγκ από τις ΗΠΑ.
Υπόθεση ενός δεκαλέπτου
Η Αργεντινή χρειάστηκε ουσιαστικά ένα δεκάλεπτο για να ρίξει στο καναβάτσο την φιλότιμη Τυνησία. Με τους Τζινόμπιλι, Σκόλα και Ντελφίνο να πατούν το γκάζι από τα μέσα της τρίτης περιόδου και έπειτα, ήρθε η νίκη με σκορ 92-69 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου.
Μετά από το ματς αυτό, η Αργεντινή έφτασε στις δύο νίκες ενώ έχει και μία ήττα την ώρα που η Τυνησία δεν έχει ακόμα καταφέρει να πάρει το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα. Ο σούπερ σταρ των Σπερς με 24 πόντους και πολύ καλή εμφάνιση ήταν αυτός που καθοδήγησε και τους άλλους…
Κοντά στην ρακέτα ο Σκόλα με 20 πόντους και στην περιφέρεια ο Ντελφίνο με 21, δεν είχαν αντίπαλο όταν αποφάσισαν να παίξουν ανάλογα με την αξία και την εμπειρία τους και έτσι η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα των Τυνήσιων, που στην πρώτη περίοδο προηγήθηκαν 28-14, κάμφθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.
Τα δεκάλεπτα: 14-28, 40-40, 71-56, 92-69
Αργεντινή: Σκόλα 20, Τζινόμπιλι 24, Μάτα 5, Καμπάτσο 12, Πριγκιόνι, Χ. Γουτιέρες 2, Ντελφίνο 21, Λέιβα, Λ. Γκουτιέρες 3, Νοτσιόνι 3, Καμέριτς
Τυνησία: Σλιμάνε 3, Λανέι 9, Κνιούα 6, Ελ Μαμπρούκ 16, Χαντιντάνε, Χαφσί, Γκαγιάζα, Μπεν Ρομντάνε 12, Ερζίγκ 4, Μείρι 19
Σταθερή η Σκαρλάτου
Την 16η θέση στην κατηγορία RS-Χ της ιστιοπλοΐας διατήρησε η Αγγελική Σκαρλάτου μετά την ολοκλήρωσε και της πέμπτης και έκτης ιστιοδρομίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η 36χρονη αθλήτρια τερμάτισε 19η στην πέμπτη ιστιοδρομία και 16η στην έκτη, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 16η θέση στο σύνολο.
Προηγείται μέχρι στιγμής η Ισπανία και την ακολουθούν Πολωνία και Ισραήλ.
Η Σκαρλάτου θα συνεχίσει την προσπάθεια της το Σάββατο με την έβδομη (14:00) και όγδοη (14:45) ιστιορομία.
«Χρυσός» με ippon
Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγυρίζει ο Ταγκίρ Καϊμπουλάεφ από τη Ρωσία στην κατηγορία των 100 κιλών στο τζούντο ανδρών.
Ο Ρώσος τζουντόκα νίκησε με ippon στον τελικό τον Τουβσινμπαγιάρ Ναϊντάρ από την Μογγολία, αφήνοντάς του το δεύτερο σκαλί του βάθρου με το ασημένιο μετάλλιο.
Τα δύο χάλκινα στην κατηγορία των 100 κιλών, στο ρεπεσάζ, κατέκτησαν ο Γερμανός Ντιμίτρι Πέτερς, ο οποίος νίκησε τον Ουζμπέκο Ραμζιντίν Σαγιντόφ και ο Χένκ Γκρολ από την Ολλανδία, επικρατώντας του Χι Τάε Χβάνγκ από τη Νότιο Κορέα.
Η καλύτερη ρακέτα
Ο Τζι Κε Ζανγκ είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα απλό των ανδρών στο πινγκ πονγκ. Ο 24χρονος Κινέζος πρωταθλητής νίκησε με 4-1 ( 18-16, 11-5, 11-6, 10-12, 13-11) τον συμπατριώτη του Ζάο Ζανγκ στον τελικό του αγωνίσματος και κατέκτησε τον πρώτο του μεγάλο τίτλο, μετά τις επιτυχίες του σε παγκόσμια και ασιατικά πρωτάθλημα.
Το χάλκινο κατέληξε στον Γερμανό Ντιμίτρι Ουτσάροφ, που επικράτησε με 4-2 (12-10, 9-11, 8-11, 13-11, 11-5, 14-12) του Γιουάν Τσουάνγκ από την Ταϊπέι στον «μικρό» τελικό.
Πρώτη η Γαλλία στο Κανόε-Καγιάκ γυναικών
Το χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε η Γαλλίδα Εμιλί Φερ στο Κανόε-Καγιάκ Σλάλομ (Κ1). Ασημένια η Αυστραλή Τζέσικα Φοξ, χάλκινο μετάλλιο για την Ισπανίδα Μαϊαλέν Τσουρό.
Η Φοξ τερμάτισε με χρόνο 105.90 ενώ 106.51 ήταν η επίδοση της Φοξ. Με 106.87 ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου η Τσουρό.
Στα ημιτελικά Φέντερερ, Ντελ Πότρο
Με 2-0 σετ ξεπέρασε το εμπόδιο του Τζον Ίσνερ ο Ρότζερ Φέντερερ και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αργεντίνο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Νο 8 στην παγκόσμια κατάταξη) ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Ιάπωνα Κέι Νισικόρι.
Ο Ελβετός χρειάστηκε 1 ώρα και 25 λεπτά για να επιβληθεί με 6-4 και 7-6 του αντιπάλου του και βρίσκεται πλέον στην ζώνη των μεταλλίων.
Κάτι λιγότερο από δύο ώρες (115’) πήρε στον Ντελ Πότρο για να επικρατήσει με 6-4 και 7-6 του Νισικόρι και τώρα καλείται να κάνει την υπέρβαση απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ προκειμένου να βρεθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Ξανά στο βάθρο οι Η.Π.Α.
Συνεχίζουν να συλλέγουν μετάλλια στην ενόργανη γυμναστική οι Η.Π.Α.
Μετά την κατάκτηση του χρυσού στο ομαδικό των γυναικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανέβουν στο βάθρο και στο σύνθετο ατομικό χάρις στην Γκάμπριελ Ντάγκλας.
Η 17χρονη Αμερικανή στον τελικό του αγωνίσματος συγκέντρωσε 62.232 βαθμούς κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Στη δεύτερη θέση η «αργυρή» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011, Βικτόρια Κόμοβα, που συγκέντρωσε 62.232 βαθμούς. Η 17χρονη Ρωσίδα διεκδικούσε μέχρι την τελευταία στιγμή το χρυσό όμως οι 15.100 βαθμοί που τις δόθηκαν στις ασκήσεις εδάφους δεν ήταν αρκετοί για να ξεπεράσει την Ντάγκλας.
Στη Ρωσία και το χάλκινο μετάλλιο. Η χρυσή στο Παγκόσμιο του Ρότερνταμ το 2012, Αλίγια Μουσταφίνα ήταν αυτή που κατέλαβε την τρίτη θέση με 59.566 βαθμούς.
«Χρυσές» οι Γερμανίδες
Οι Γερμανίδες είναι οι «χρυσές» Ολυμπιονίκεις στο ατομικό σπριντ της ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι Κριστίνα Βόγκελ και Μίριαμ Βέλτε κάλυψαν την απόσταση σε 32.798 στον τελικό του αγωνίσματος και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την πτώση των Κινέζων (Τζίνγιε Γκονγκ, Σουάνγκ Γκούο) που δε βαθμολογήθηκαν, λόγω της αποβολής τους και, μοιραία, έμειναν στη δεύτερη θέση και στο ασημένιο μετάλλιο.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στις Αυστραλέζες (Κάαρλε ΜακΚάλοχ, Άννα Μεάρες),που κάλυψαν την απόσταση σε 32.727 στον «μικρό» τελικό.
Έχασε… έδαφος ο Κοκκαλάνης
Στην έβδομη, από την πέμπτη, θέση έπεσε ο Βύρων Κοκκαλάνης στην κατηγορία RS-X της ιστιοπλοΐας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ο 26χρονος αθλητής τερμάτισε 16ος στην πέμπτη ιστιοδρομία και 15ος στην έκτη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο σύνολο στην έβδομη θέση.
Στην μέχρι τώρα κατάταξη προηγείται η Ολλανδία, ενώ ακολουθούν Γερμανία και Πολωνία.
Ο Κοκκαλάνης θα συνεχίσει την προσπάθεια του το Σάββατο με την έβδομη (16:00) και όγδοη (16:45) ιστιοδρομία.
«Χρυσό» σπριντ
Το δεύτερό τους χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγυρίζουν την Πέμπτη οι Βρετανοί στο ομαδικό σπριντ της ποδηλασίας. Οι Φίλιπ Χάιντες, Κρις Χόι και Τζέισον Κένι έκαναν παγκόσμιο και ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 42.600 και πήραν την πρώτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Γάλλους (Γκρέγκορι Μπαουγκέ, Μίκαελ Ντ΄ Αλμείδα, Κέβιν Σιρό) με χρόνο 43.013.
Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στους Γερμανούς Ρενέ Εντερς, Ρόμπερτ Φόρστεμαν, Μαξιμίλιαν Λέβι) με χρόνο 43.209.
Στα ημιτελικά Σαράποβα, Κιριλένκο
Ρωσικό «εμφύλιο» θα έχουμε στον δεύτερο ημιτελικό του γυναικείου τουρνουά τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού Μαρία Σαράποβα και Μαρία Κιριλένκο ξεπέρασαν τις Κιμ Κλάιστερς και Πέτρα Κβίτοβα αντίστοιχα.
Το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε 2-0 σετ (6-2, 7-5) τη Βελγίδα, πρώην Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, βρίσκοντας κάποιες δυσκολίες μόνο στο δεύτερο σετ.
Η συμπατριώτισσά της, No 15, νίκησε με 2-0 σετ (7-6, 6-3) την Τσέχα, βρίσκοντας δυσκολίες μόνο στο πρώτο σετ.
Σόνι…ντε!
Μάχη με το χρόνο και μόνο... φαίνεται να δίνει η Ρεμπέκα Σόνι στα 200μέτρα πρόσθια καθώς καμία άλλη δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Σε μία πολύ γρήγορη κούρσα η Αμερικανίδα κολυμβήτρια κατάφερε να πάρει το χρυσό αλλά και να σπάσει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει στα ημιτελικά μια μέρα πριν, με χρόνο 2:19.59.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Σατόμι Σουζούκι από την Ιαπωνία με χρόνο 2:20.72, ενώ το χάλκινο μετάλλιο θα πάρει η Γιούλια Εφίμοβα από τη Ρωσία η οποία πέτυχε νέο ρεκόρ Ευρώπης τερματίζοντας στα 2:20.92.
Αναλυτικά οι χρόνοι των αθλητριών στο αγώνισμα:
1.Ρεμπέκα Σόνι 2:19.59
2. Σατόμι Σουζούκι 2:20.72
3. Γιούλια Εφίμοβα 2:20.92
4. Ρίκε Πέντερσεν 2:21.65
5. Μάρθα ΜακΚέιμπ2:23.16
6. Μίκα Λόρενς 2:23.27
7. Σουζάνα Φαν Μπίλτζον 2:23.72
8. Σάλι Φόστερ 2:26.00
Ο Φελπς στο θρόνο του!
Τα είκοσι ολυμπιακά μετάλλια έφτασε ο Μάικλ Φέλπς, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό στα 200μ μεικτή ατομική, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ράιν Λόχτε και παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο το αίμα του πίσω για το χρυσό που του στέρησε ο συναθλητής του στα 400μ της μεικτής.
Ο Φελπς διατηρήθηκε στην πρώτη θέση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και άγγιξε το ολυμπιακό ρεκόρ που είχε πετύχει στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου( 1:54.23), τερματίζοντας σε χρόνο 1:54.27, ενώ ο Λόχτε πέτυχε χρόνο 1:54.90.
Χάλκινος ολυμπιονίκης θα στεφθεί ο Λάσλο Τσεχ από την Ουγγαρία ,ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση με 1:56.22.
Αναλυτικά οι χρόνοι των αθλητών στο αγώνισμα:
Μάικλ Φελπ 1:54.27
Ράιαν Λόχτε 1:54.90
Λάσλο Τσεχ 1:56.22
Τιάγκο Περέιρα 1:56.74
Κοσούκε Χαγκίνο 1:57.35
Κεν Τακακούουα 1:58.53
Τζέιμς Γκόνταρντ 1:59.05
Ντίμπλερ Μάρκους 1:59.10
Οι «αρχόντισσες» του ξίφους
Οι Ιταλίδες είναι οι «χρυσές» Ολυμπιονίκεις στο ομαδικό του ξίφους μονομαχίας της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι γειτόνισσες (Βετσάλι, Ερρίγκο, Ντι Φραντσίσκα, Σαλβατόρι) επικράτησαν με 45-31 των Ρωσίδων (Ντεριγκλάζοβα, Κορομπεγνίκοβα, Σανάεβα) στον τελικό του αγωνίσματος και πήραν την πρώτη θέση, αφήνοντας στις πρώην Σοβιετικές στη δεύτερη και το ασημένιο μετάλλιο.
Η Βαλεντίνα Βετσάλι, έτσι, έφτασε τα έξι χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα τρία στο ομαδικό.
Το χάλκινο πήγε στις Νοτιοκορεάτισσες (Ναμ, Τζουνγκ, Γεόν, Οι), που νίκησαν με 45-32 τις Γαλλίδες στον «μικρό» τελικό.
Χρυσό έκπληξη από την Κρομοβιτζότζο
Τα βλέμματα όλων ήταν πάνω στα φαβορί, όπως η Μίσι Φράνκλιν αλλά στον τελικό των 100μ. ελεύθερο γυναικών, έγινε η έκπληξη. Η Ρανόμι Κρομοβιτζότζο από την Ολλανδία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έκανε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ με 53.05. Αργυρό για την Φράνκλιν, τρίτη η Τανγκ.
Ο κολυμβήτρια από την Ολλανδία έκανε μία εξαιρετική κούρσα και κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση που είχε πάρει μετά το γύρισμα στο 50άρι, μέχρι το τέλος. Έτσι κατέκτησε το χρυσό και έκανε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Στο αργυρό μετάλλιο αρκέστηκε η Φράνκλιν από τις ΗΠΑ με 53.59 ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Κινέζα Γι Τανγκ με 53.60.
Η κατάταξη:
1. Κρομοβιτζότζο 53.05
2.Φράνκλιν 53.59
3.Τανγκ Γι 53.60
4.Γκρέι Ότεσεν 53.77
5.Χάλσαλ 53.77
6.Χέμσκερκ 54.13
7.Ουίλκινσον 54.25
8.Σμιθ 54.28
Μεγάλη Κροατία
Έδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα του πρώτου ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Κροατία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 11-6 της Ιταλίας στο ντέρμπι του γκρουπ, στο οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα και έκαναν το «τρία στα τρία», περνώντας ήδη στα προημιτελικά και αφήνοντας τη «σετεμπέλο» στην τέταρτη θέση, μαζί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Δεύτερη πέρασε η Ισπανία, που δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Αυστραλία, επικρατώντας με 13-9 και αφήνοντας τις αντιπάλους τους στην προτελευταία θέση.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Κροατία 6
Ισπανία 4
Ελλάδα 3
Ιταλία 3
Αυστραλία 2
Καζακστάν 0
Οι ΗΠΑ είναι οι πρωτοπόρες στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης. Οι Αμερικανίδες επικράτησαν με 13-7 της Μεγάλης Βρετανίας, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και άφησαν τις διοργανώτριες στην τελευταία, εκμεταλλευόμενοι και την ισοπαλία ανάμεσα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, που άφησε τους γείτονες στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.
«Ξύπνησε» η Ουγγαρία, που νίκησε τη Ρουμανία με 17-15 και πήρε τους πρώτους της βαθμούς, ελπίζοντας σε πρόκριση στα προημιτελικά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
ΗΠΑ 6
Σερβία 5
Μαυροβούνιο 3
Ρουμανία 2
Ουγγαρία 2
Μ. Βρετανία 0
Της έβγαλε την ψυχή
Με την ψυχή στο στόμα, κόπο και πολύ ιδρώτα η Ισπανία επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας με 79-78. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν το τρία στα τρία και ισοβαθμούν στην κορυφή του δευτέρου ομίλου με τη Ρωσία, την οποία θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο. Οι οικοδεσπότες παρέμειναν χωρίς νίκη και χρειάζονται δύο επιτυχίες απέναντι σε Αυστραλία και Κίνα για να περάσουν στα προημιτελικά.
Οι «φούριας ρόχας», που αγωνίστηκαν ξανά χωρίς τον τραυματία Χουάν Κάρλος Ναβάρο, είχαν εξ αρχής ένα προβάδισμα στα όρια της διψήφιας διαφοράς. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ωστόσο, άρχισαν να απειλούνται από τους γηπεδούχους, που ένα λεπτό πριν το τέλος πλησίασαν στο καλάθι (71-69). Ένα λάθος, ωστόσο, του Ντενγκ αποδείχτηκε καθοριστικό και παρότι οι πεισματάρηδες Βρετανοί μείωσαν στον πόντο με τρίποντο του φόργουορντ των Μπουλς 7’’ πριν το τέλος, ολιγώρησαν και δεν έκαναν φάουλ στην τελευταία επίθεση (!) και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νίκη της Ισπανίας.
Δεκάλεπτα: 24-15, 37-29, 60-48, 79-78.
Ισπανία: Π. Γκασόλ 19, Φερνάντεθ 9 (7 ασίστ), Καλντερόν 19, Ρέγες 4, Κλαβέρ 3, Σαν Εμετέριο 3 (10 ριμπ.), Γιουλ 5, Μ. Γκασόλ 12, Ιμπάκα 5, Σάδα 2.
Μ. Βρετανία: Λόρενς 5, Μενσά-Μπονσού 3, Σάλιβαν 3, Ντενγκ 26 (9 ριμπ., 7 ασίστ), Άρτσιμπαλντ 2, Φρίλαντ 25 (7 ριμπ.), Ρέινκινγκ 5, Κλαρκ 8, Τζόνσον 1, Ατσάρα
Δείχνει τα «δόντια» της…
Εξακολουθούν να αποδεικνύουν την αξία τους οι ΗΠΑ στο γυναικείο τουρνουά βόλεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι Αμερικανίδες επικράτησαν με 3-0 σετ της Κίνας, πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου κα εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά της 30ης διοργάνωσης και μαθηματικά. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τις Ασιάτισσες.
Τα σετ: 26-24, 25-16, 31-29
"Περίπατος" για τη Ν. Κορέα κόντρα στη Βραζιλία με 3-0 σετ, στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου, έφερε τις Ασιάτισσες στη δεύτερη θέση και άφησε σε δύσκολη τη "σελεσάο".
Τα σετ: 23-25, 21-25, 21-25
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
ΗΠΑ 9
Ν. Κορέα 6
Κίνα 6
Τουρκία 4
Βραζιλία 2
Σερβία 0
Την «έπνιξε»
Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Μεγάλη Βρετανία η Αυστραλία. Οι πολίστριες από τη «χώρα των καγκουρό» επικράτησαν με 16-3 των αντιπάλων τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του γυναικείου τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και έκαναν το «δυο στα δύο» στο γκρουπ. Αντίθετα, οι διοργανώτριες παρέμειναν χωρίς πόντο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Αυστραλία 4
Ρωσία 4
Ιταλία 0
Μ.Βρετανία 0
Ισόπαλες 9-9 ήρθαν Ισπανία και ΗΠΑ στο ντέρμπι του πρώτου ομίλου και φαίνεται πως θα περάσουν παρέα στα προημιτελικά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Ισπανία 3
ΗΠΑ 3
Ουγγαρία 2
Κίνα 0
Απορρίφτηκε η ένσταση της Ισπανίας
Το αναμενόμενο πρόεκυψε στην ένσταση της Ισπανίας για το ακυρωθέν γκολ στον αγώνα της Τρίτης κόντρα στην Κροατία για τη δεύτερη αγωνιστική του ανδρικού τουρνουά πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η FINA απέρριψε την ένσταση των Ιβήρων, παρά το γεγονός πως φαίνεται πως η μπάλα περνάει τη γραμμή της κροατικής εστίας.
Η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου δεν προβλέπει στο καταστατικό της τη χρήση βίντεο για να επαληθευτούν αμφισβητούμενες φάσεις.
Έτσι, η νίκη παραμένει στους «χρβάτσκι» με 8-7.
ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου