ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Άλλους τρεις ακόμη παίκτες για την 15άδα

Άλλους τρεις ακόμη παίκτες για την 15άδα

Με την παραμονή του Τζόι Ντόρσεϊ το ρόστερ του Ολυμπιακού έφτασε τους δώδεκα καλαθοσφαιριστές. Επόμενος στόχος να βρεθεί "3άρι" που θα πλαισιώσει τον Παπανικολάου, συν δύο ακόμη βοηθητικοί.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγες ημέρες, διάθεση του κόουτς Γιώργου Μπαρτζώκα είναι το ρόστερ της ομάδας του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν να απαρτίζεται από δεκαπέντε παίκτες. Τώρα διαθέτει δώδεκα. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, μετά την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Τζόι Ντόρσεϊ, πλέον, δεν βιάζονται. Υπάρχει (άλλωστε) μπόλικος χρόνος για αυτές τις τρεις εναπομείναντες κινήσεις, καθώς ας μην ξεχνάμε πως η νέα σεζόν επίσημα ξεκινάει τον Οκτώβρη. Υπομονή λοιπόν.

Το ερυθρόλευκο ρόστερ (όπως είπαμε) πλέον απαρτίζεται από δώδεκα παίκτες (Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Ντόρσεϊ, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Σλούκας, Κατσίβελης). Επόμενος στόχος το να αποκτηθεί ένας ακόμη σμολ-φόργουορντ ώστε να πλαισιώσει τον Κώστα Παπανικολάου στην θέση "3", αλλά και το να έρθουν δύο ακόμη βοηθητικοί-έξτρα παίκτες. Ένας επιπλέον (4ος) σέντερ (θέλουν τον Καββαδά στον Πειραιά) συν ένας φόργουορντ, έχοντας τον ρόλο που είχε πέρσι ο Μιχάλης Πελεκάνος. Η ερχόμενη σεζόν για τον Ολυμπιακό θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς θα αυξηθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ως γνωστόν, η διαδικασία του TOP-16 μεγαλώνει, καθώς τα παιχνίδια στη συγκεκριμένη φάση από έξι ματς θα αυξηθούν σε δεκατέσσερις (!) αναμετρήσεις, από την στιγμή που πραγματοποιήθηκε αλλαγή στο συγκεκριμένο κομμάτι του θεσμού.

Δεν θα δημιουργούνται πλέον τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, αλλά δύο γκρουπ από οκτώ συλλόγους, οι οποίοι θα κοντραριστούν (μέσα-έξω) μεταξύ τους. Το βάθος στον πάγκο, λοιπόν, θεωρείται απαραίτητο από το τεχνικό-τιμ του Ολυμπιακού, το οποίο θα απαρτίζεται από τέσσερις ανθρώπους την ερχόμενη σεζόν: πρώτος κόουτς ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχοντας για στενούς του συνεργάτες τους Χρήστο Παππά (τον είχε στον Πανιώνιο μαζί του), Χρήστο Μαρμαρινό (είναι εδώ και χρόνια στην ομάδα), συν τον Μίλαν Τόμις, ο οποίος προτίμησε φέτος να βοηθήσει τους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης από την θέση του προπονητή και όχι από το πόστο του μάνατζερ.

Παράλληλα, βέβαια, εκτός της Euroleague, υπάρχουν και οι δύο εγχώριες διοργανώσεις, όπως είναι το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ναι, σύμφωνοι, δεν υπάρχει ανταγωνισμός τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς οι "αιώνιοι" είναι... έτη φωτός μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν παύει, όμως, να υπάρχουν παιχνίδια και ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να δίνει δύο ματς (σχεδόν) κάθε εβδομάδα.

Και εφόσον προκριθεί στο TOP-16 ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και ανταγωνιστικός στην Euroleague. Λογικό, είναι, λοιπόν, να υπάρξει κούραση και ανάγκη για ανάσες για τους "βασικούς" παίκτες των ερυθρολεύκων εκείνη την περίοδο, ενώ ας μην ξεχνάμε πως μέσα στο πρόγραμμα είναι και οι ανεπιθύμητοι τραυματισμοί. Οπότε είναι πάντα χρήσιμοι οι λεγόμενοι έξτρα παίκτες σε ένα ρόστερ, οι οποίοι θα έχουν βοηθητικό ρόλο μέσα στην ομάδα σε προπονήσεις και επίσημους αγώνες.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, λοιπόν, Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει κρίνει και έχει αποφασίσει πως θα χρειαστεί ενόψει της νέας σεζόν να έχει στο ρόστερ του δεκαπέντε παίκτες. Δεκαέξι είχε πέρσι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, έναν λιγότερο θέλει φέτος ο Έλληνας τεχνικός (αν και ουσιαστικά ο "16ος" ήταν ο ανενεργός Βασιλόπουλος). Και το "15" είναι ένα λογικό νούμερο, καθώς το να έχεις τέσσερις επιπλέον παίκτες είναι, ολίγον, υπερβολή, συν το γεγονός πως εξυπηρετεί στις προπονήσεις, στα εσωτερικά "διπλά" που γίνονται.

Για παράδειγμα, έχοντας δεκαπέντε καλαθοσφαιριστές στην προπόνηση, οι παίκτες χωρίζονται σε τρεις πεντάδες με διακριτικά (οι "άσπροι", οι "κίτρινοι" και οι "κόκκινοι" για παράδειγμα όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο), οι οποίες κοντράρονται μεταξύ τους στα εσωτερικά διπλά. Παίζουν οι δύο πρώτες και η τρίτη περιμένει το κάλεσμα του κόουτς ώστε να αντικαταστήσει μία από τις δύο κατά την διάρκεια του ματς, με το προπονητικό-τιμ να δουλεύει μαζί με τους παίκτες πάνω σε συστήματα και τακτικές σε άμυνα και επίθεση. Κάπως έτσι λειτουργούσε την περασμένη σεζόν και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και έτσι θα δουλέψει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Βίντεο από προπόνηση του Ολυμπιακού από την περσινή σεζόν στο ΣΕΦ με τις τρεις πεντάδες:

RedPlanet.gr - Προπόνηση στο ΣΕΦ ενόψει Μπιλμπάο από redplanetgr


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου