ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012

1/8/2012

*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις για τους Ολυμπιακους αγωνες

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd2bXnYq3WG_MbnS9HZgXQFY0MPdVBBwj4tGU3W-2tAao-FY7eVLsBxOuEikfoifucwe9ibo9NG_TCW2igMmMtg1V9kRUOy8CWoXCjEWLkhOgCIGqm6AEGREi2yDjlHPME6ftJr9Iqi7k/s1600/imageslondon.jpg

Χάλκινο ο Ηλιάδης!

1/8/2012
Χάλκινο ο Ηλιάδης!
Η ελληνική αποστολή πανηγυρίζει το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Πρωταγωνιστής ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος επικράτησε του Βραζιλιάνου, Τιάγκο Καμίλο και ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βάθρου στην κστηγορία -90kg του τζούντο!

«Μπράβο στο παλικάρι που κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας», σχολίασε περιχαρής ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής άφησε πίσω την ήττα από τον Ρώσο, Ντενίσοφ -που του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο- και με δυο νίκες απέναντι στον Αυστραλό, Άντονι με Ippon και τον Βραζιλιάνο, Καμίλιο με ένα Yuko, έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο! Η δεύτερη μεγάλη Ολυμπιακή διάκριση μετά το χρυσό στην Αθήνα το 2004.

Μια προσπάθεια, πάντως που δεν... μερίμνησε να δείξει σε ζωντανή μετάδοση η ΕΡΤ...

«Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό, όλη μου την οικογένεια και τον προπονητή μου. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν εξίσου δύσκολο με το χρυσό του 2004. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να νικήσω!», είπε μετά το τέλος του αγώνα o Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος αφιέρωσε την επιτυχία του στον γιο του, Ηρακλή.

Με την σειρά του ο Νίκος Ηλιάδης, δήλωσε για τον αθλητή του: «Ο Ηλίας είναι φαινόμενο του τζούντο! Ανταμείφθηκαν οι κόποι τεσσάρων χρόνων. Θέλαμε το χρυσό όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Αυτό το μετάλλιο είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα».

Απόλυτος κυρίαρχος ο Γκιούρτα

1/8/2012

Απόλυτος κυρίαρχος ο Γκιούρτα

Τα 200μ. πρόσθιο είναι το άθλημά του και όπως έδειξε στον σημερινό τελικό δεν έχει αντίπαλο. Ο λόγος για τον Ούγγρο, Ντάνιελ Γκιούρτα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και με χρόνο 2:07.28 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ. «Αργυρός» ο Βρετανός Μάικλ Τζέμιεσον, χάλκινο μετάλλιο για τον Ιάπωνα, Ριο Τατεΐσι.

Ο Γκιούρτα με τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα οποία είχε «σαρώσει» ήρθε στον τελικό των 200μ. πρόσθιο ως το μεγάλο φαβορί. Και το απέδειξε με μία εξαιρετική κούρσα στην οποία αρχικά πιέστηκε από τον Ολυμπιονίκη στο Πεκίνο, Κιταζίμα και στα τελευταία μέτρα από τον Τζέμιεσον. Τελικά όμως ο Ούγγρο κατέκτησε το χρυσό και πήρε στην κατοχή του και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Γκιούρτα 2:07.28
2. Τζέμιεσον 2:07.43
3. Τατεΐσι 2:08.29
4.Κιταζίμα 2:08.35
5.Ουέλτς 2:09.02
6.Μπερκλ 2:09.25
7.Ρίκαρντ 2:09.28
8.Γουίλις 2:09.44


Τα… χρειάστηκε η Σαράποβα

1/8/2012

Τα… χρειάστηκε η Σαράποβα

Παραλίγο να την «πατήσει» η Μαρία Σαράποβα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τη «δήμιο» της και στο πρόσφατο Wimbledon, Σαμπίνε Λισίτσκι (No 20). Η Γερμανίδα προηγήθηκε με 1-0 στα σετ, ενώ και στο δεύτερο είχε το προβάδισμα, όντας μπροστά 4-3 γκέιμ και έχοντας το σέρβις.

Ωστόσο, κάπου εκεί ξεκίνησε η… αντεπίθεση της Ρωσίδας, νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης και κάνοντας την ανατροπή σε 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3) τσέκαρε το εισιτήριο της για τα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά τένις.

Εν αντιθέσει με τη δύσκολη πρόκριση της Σαράποβα, η Καρολίν Βοζνιάκι είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στην Ντανιέλα Χαντούκοβα, της οποίας επικράτησε «καθαρά» με 2-0 σετ.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Αζαρένκα (Νο 1) – Κέρμπερ (Νο 7)
Σ. Γουίλιαμς (Νο 4) – Βοζνιάκι (Νο 8)
Κλάιστερς (Νο 36) – Σαράποβα (Νο 3)
Κβίτοβα (Νο 6)- Κιριλένκο (Νο 15)


Λου-κέτο!

1/8/2012

Λου-κέτο!

Σαρωτικός στην κατηγορία των 77 κιλών της άρσης βαρών παρουσιάστηκε ο Λου Ξιαοζούν!

Ο Κινέζος δεν αρκέστηκε στο να «κλειδώσει» το χρυσό μετάλλιο, αλλά το έκανε και με… στιλ, πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ τόσο στο αρασέ (με 175 κιλά) όσο και στο σύνολο (με 379 κιλά)!

Ο Ξιαοζούν αποθεώθηκε από τους θεατές, ενώ χαρακτηριστικό της άνεσης με την οποία επικράτησε, ήταν πως ο συμπατριώτης του, Λου Χαοζιέ, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σήκωσε 19 κιλά λιγότερα στο σύνολο (360).

Την ίδια ώρα το εξαιρετικό ζετέ του Κουβανού Ιβάν Καμπάρ Ροντρίγκες (σήκωσε 194 κιλά, δέκα λιγότερα από τον πρώτο Ξιαζούν) του έδωσε το χάλκινο μετάλλιο με 349 κιλά στο σύνολο.


Το πρώτο σπαθί...

1/8/2012
Το πρώτο σπαθί...
Ο Ρούμπεν Λιμάρντο είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο ατομικό ξίφος μονομαχίας των ανδρών στη ξιφασκία. Ο 27χρονος Βενεζουελάνος επικράτησε με 15-10 στον τελικό του αγωνίσματος του Νορβηγού Μπάρτος Πιασέτσκι και κατέκτησε την πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του.

Τρίτος ήταν ο Νοτιοκορεάτης Γινσούν Τζανγκ, που επικράτησε στον «μικρό» τελικό του Αμερικανού Σεθ Κέλσι με 12-11.

Και χρυσό και ρεκόρ

1/8/2012
Και χρυσό και ρεκόρ

Μπορεί στα πρώτα 300μέτρα να βρισκόταν δεύτερη, 1 δευτερόλεπτο πίσω από την πρώτη Μπελμόντε, ωστόσο η Κινέζα Ζιάο Λιουάνγκ όχι μόνο κατάφερε να πάρει το χρυσό με ένα εκπληκτικό τελευταίο 100αρι, αλλά έκανε και νέο ολυμπιακό ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα.

Η νέα «χρυσή» Ολυμπιονίκης τερμάτισε με χρόνο 2:04.06 και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, «σπάζοντας» το προηγούμενο ολυμπιακό ρεκόρ. Η 20χρονη Κινέζα, στο Πεκίνο είχε πάρει το αργυρό, ωστόσο φέτος στο Λονδίνο δεν άφησε την ευκαιρία να πάρει το χρυσό.

Στη δεύτερη θέση κατέληξε η Ισπανίδα Μπελμόντε Γκαρσία Μιρέια με χρόνο 2:05.25, χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο στη χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Γιαπωνέζα Νατσούμι Χοσι, κάνοντας χρόνο 2:05.48.


Το χρυσό στον Ουτσιμούρα

1/8/2012
Το χρυσό στον Ουτσιμούρα

Ο Ιάπωνας Κοχέι Ουτσιμούρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του σύνθετου ατομικού στην ενόργανη γυμναστική, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο 23χρονος αθλητής, ασημένιος το 2008 στο Πεκίνο αλλά και στο ομαδικό στο Λονδίνο, συγκέντρωσε 92.690 βαθμούς ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στον Γερμανό Μαρσέλ Νγκουγιέν το αργυρό μετάλλιο (91.031 β.), ενώ το χάλκινο κατέκτησε ο Αμερικανός Ντάνελ Λέιβα (90.698β.)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα, δεν είχε εκπρόσωπο στον τελικό του σύνθετου ατομικού.

Αποχαιρέτισε στο διπλό ο Φέντερερ

1/8/2012
Αποχαιρέτισε στο διπλό ο Φέντερερ

Μόνος του τα πηγαίνει καλύτερα… Ενώ λοιπόν νωρίς το απόγευμα ο Ρότζερ Φέντερερ πανηγύρισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, λίγες ώρες αργότερα δεν κατάφερε το ίδιο στο διπλό.

Ο Ελβετός με παρτενέρ τον συμπατριώτη του Στάνισλας Βαβρίνκα γνώρισαν την ήττα με 2-1 σετ, 1-6, 7-6 και 6-3, από τους Ισραηλινούς Άντι Ραμ και Τζόναθαν Έρλιχ. Έτσι το δίδυμο δεν κατάφερε να περάσει στην οκτάδα του διπλού.

Δεν άντεξε ο Παγδατής

1/8/2012
Δεν άντεξε ο Παγδατής
Εκτός συνέχειας Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε ο Μάρκος Παγδατής, καθώς στον τρίτο γύρο του τουρνουά τένις, γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό από το «γηπεδούχο» Άντι Μάρεϊ, με 2-1 σετ (4-6, 6-1, 6-4), παρά το πολύ «δυνατό» ξεκίνημα του.

Ο Κύπριος πρωταθλητής μπήκε πολύ ορεξάτος στην αναμέτρηση, θέλοντας να πάρει τη ρεβάνς από την πρόσφατη κόντρα των δύο στο Wimbledon, όπου στο τέλος είχε πανηγυρίσει και πάλι ο Μάρεϊ. Ο Παγδατής πήρε με σχετική ευκολία το πρώτο σετ και έδειξε έτοιμος να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί στα προημιτελικά.

Ο Βρετανός, όμως άλλαξε εντελώς την εικόνα του στο κεντρικό κορτ και ειδικά το δεύτερο σετ το πήρε… αέρα. Στο τρίτο έκανε γρήγορα μπρέικ, ο Παγδατής προσπάθησε να επιστρέψει, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει μπρέικ μπακ και έμεινε εκτός συνέχειας, την ώρα που ο Σκοτσέζος στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Νικολάς Αλμάγκρο (Νο 12).

Αναλυτικά, αποτελέσματα τρίτου γύρου:

Φέντερερ – Ιστόμιν 2-0 (7-5, 6-3)
Νταρκίς – Αλμάγκρο 0-2 (5-7, 3-6)
Σιμόν – Ντελ Πότρο 1-2 (1-6, 6-4, 3-6)
Χιούιτ – Τζόκοβιτς 1-2 (6-4, 5-7, 1-6)
Τσονγκά – Λόπεθ 2-0 (7-6, 6-4)
Παγδατής – Μάρεϊ 1-2 (6-4, 1-6, 4-6)

Πρώτη παντού!

1/8/2012
Πρώτη παντού!

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποια άξιζε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 69 κιλών της άρσης βαρών δεν άφησε η Γιονγκ Σιμ Ριμ.

Η Βορειοκορεάτισσα σήκωσε τα περισσότερα κιλά στο αρασέ (115), στο ζετέ (146) και φυσικά και στο σύνολο (261) και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Βέβαια για να φτάσει εκεί χρειάστηκε να προηγηθεί ένα μικρό θρίλερ με τη Ρουμάνα Ροξάνα Ντανιέλα Κόκος, η αποτυχία της οποίας στην τελευταία προσπάθεια κράτησε πρώτη τη Ριμ κι άφησε δεύτερη την ίδια (με 256 κιλά στο σύνολο).

Όσο για το χάλκινο μετάλλιο, κατέληξε στη Μαρίνα Σκερμάνκοβα, η οποία σήκωσε τα ίδια κιλά με τη συμπατριώτισσά της Τζίνα Σαζάναβετς, ωστόσο ανέβηκε στο βάθρο λόγω μικρότερου σωματικού βάρους.

Στην κορυφή η Ρωσία

1/8/2012
Στην κορυφή η Ρωσία
Στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου του γυναικείου τουρνουά πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου βρίσκεται η Ρωσία από την Τετάρτη. Οι πρώην Σοβιετικές επικράτησαν με 7-4 της Ιταλίας στο ντέρμπι της ημέρας και έκανε το «δύο στα δύο» στην 30η διοργάνωση, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση. Αντίθετα, η «σεντερόζα» παρέμεινε στην τελευταία θέση και θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Δύσκολη νίκη για την Ουγγαρία κόντρα στην Κίνα με 11-19, της έδωσε τους πρώτους της βαθμούς στον πρώτο όμιλο και άφησε τις Ασιάτισσες στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

Πτώση για Σκαρλάτου

1/8/2012
Πτώση για Σκαρλάτου

Στην 16η θέση, από την 13η που βρισκόταν την Τρίτη, έπεσε η Αγγελική Σκαρλάτου την Τετάρτη έπειτα από την ολοκλήρωση τεσσάρων ιστιοδρομιών.

Η Ελληνίδα ιστιοπλόος που συμμετέχει στην κατηγορία RS-X των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου τερμάτισε 21η στην τρίτη ιστιοδρομία και 11η στην τέταρτη με αποτέλεσμα να βρίσκεται 16η στο σύνολο.

Στην πρώτη θέση η Ισπανία, ενώ ακολουθούν Ισραήλ και Γερμανία.

Συνέχεια για την Αγγελική Σκαρλάτου την Πέμπτη με την πέμπτη (16:00) και έκτη ιστιοδρομία (16:45).

Πανηγυρικά η «σελεσάο»

1/8/2012
Πανηγυρικά η «σελεσάο»

Με το απόλυτο των τριών νικών προκρίθηκε και τυπικά η Βραζιλία στα προημιτελικά του ποδοσφαίρου, καθώς στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας με σκορ 3-0.

Ο νεοαποκτηθείς του Παναθηναϊκού, Κώστας Μπαρμπαρούσης, που αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη «σελεσάο» αναμένεται να ενσωματωθεί άμεσα στις νέες του υποχρεώσεις με τους «πράσινους».

Στον «τελικό» μεταξύ Αιγύπτου και Λευκορωσίας, οι Αφρικανοί πέτυχαν σπουδαία νίκη με σκορ 3-1 και «έκλεψαν» την τελευταία στιγμή το δεύτερο εισιτήριο για τους «8» του τουρνουά.

Στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», η Βραζιλία που είχε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση ήθελε να δώσει μια ακόμα παράσταση στους θεατές. Ο ομοσπονδιακός της ομάδας της «χώρας του καφέ» άφησε στον πάγκο τους Ρομούλο, Πάτο, Χουλκ και Οσκάρ, θέλοντας να τους ξεκουράσει. Ωστόσο, αυτό δεν απότρεψε τον Ντανίλο να ανοίξει το σκορ στο 23΄ και έξι λεπτά αργότερα τον Νταμιάο να διπλασιάσει τα τέρματα της εθνικής του. Ο Σάντρο στο 52΄ έκανε το 3-0 για τους Βραζιλιάνους, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αίγυπτος χρειαζόταν μόνο νίκη και το κατάφερε. Ο Σαλάχ στο 56΄ έκανε το 1-0 με το τρίτο προσωπικό του τέρμα στη διοργάνωση. Μέσα σε έξι λεπτά και συγκεκριμένα στο 73΄ και 79΄ οι Μοσέν και Αμπουτρίκα αντίστοιχα, έδωσαν προβάδισμα τριών γκολ στην εθνική τους. Το μόνο που κατάφεραν οι Λευκορώσοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Βορονκόφ στο 87΄, ωστόσο έμειναν εκτός συνέχειας.

Τελική βαθμολογία τρίτου ομίλου:

1. Βραζιλία 9
2. Αίγυπτος 4
3. Λευκορωσία 3
4. Νέα Ζηλανδία 0


Στην 27η θέση ο Χειμώνας

1/8/2012
Στην 27η θέση ο Χειμώνας

Κατά τρεις θέσεις έπεσε ο Βαγγέλης Χειμώνας έπειτα από την ολοκλήρωση έξι ιστιοδρομιών.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος, που συμμετέχει στην κατηγορία Laser στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τερμάτισε 27ος στην πέμπτη ιστιοδρομία και 33ος στην έκτη με αποτέλεσμα να «πέσει» από την 24η θέση που βρισκόταν την Τρίτη, στην 27η.

Πρώτη η Κύπρος, δεύτερη η Αυστραλία και τρίτη η Κροατία έπειτα από έξι ιστιοδρομίες.

Ο Χειμώνας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του την Παρασκευή με την έβδομη (14:00) και την όγδοη (15:30) ιστιοδρομία.

Το χρυσό στη Λι

1/8/2012
Το χρυσό στη Λι
Η Ξιαοξία Λι είναι η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο ατομικό γυναικών του πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Κινέζα σταρ επικράτησε με 4-1 σετ (11-8, 14-12, 8-11, 11-6, 11-4) στον τελικό του αγωνίσματος της συμπατριώτισσάς της Νινγκ Ντινγκ και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στα 24 της, ύστερα από πολλές κατακτήσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Τιανβέι Φενγκ από τη Σιγκαπούρη, επικρατώντας με 4-0 σετ (11-9, 11-6, 11-16, 11-5) της Γιαπωνέζας Κασούμι Ισικάουα.

Χρυσό και ρεκόρ από Ουίγκινς

1/8/2012
Χρυσό και ρεκόρ από Ουίγκινς

Ο Μπράντλεϊ Ουίγκινς κάνει περήφανη τη Μ. Βρετανία. Ο 32χρονος αθλητής λίγες μέρες μετά τη νίκη του στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ποδηλασία δρόμου (ατομική χρονομέτρηση). Αυτό ήταν το έβδομο ολυμπιακό μετάλλιο και τέταρτο χρυσό για τον κορυφαίο ποδηλάτη, που ξεπέρασε το βρετανικό ρεκόρ των έξι μεταλλίων του Στιβ Ρεντγκρέιβ που είχε πέντε χρυσά κι ένα χάλκινο στην κωπηλασία.

Ο χρόνος του Ουίγκινς ήταν 50:39,34, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Μάρτιν Τόνι (51:21,54) και το χάλκινο ένας ακόμη Βρετανός, ο Κρίστοφερ Φρουμ (51:47,87).


«Χρυσός» ο Μολμέντι

1/8/2012
«Χρυσός» ο Μολμέντι

Στην Ιταλία πήγε το χρυσό μετάλλιο στα Κ1 του κανόε σλάλομ και συγκεκριμένα στον Μολμέντι Ντανιέλε, ο οποίος κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 93.43 και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Αυτό είναι το χρυσό που κατακτά η γείτονα χώρα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο πήγε στον Τσέχο Βαβρίνεκ Χραντίλεκ με χρόνο 94.78, όντας 1.35΄ πιο αργός από το νέο «χρυσό» Ολυμπιονίκη.

Τρίτος βγήκε ο Γερμανός Χάνες Άιγκνερ με χρόνο 94.92, μόλις 14΄΄πιο αργός από το δεύτερο.


Πιο… εύστοχη η Κιμ

1/8/2012
Πιο… εύστοχη η Κιμ
Η Τζάνγκμι Κιμ είναι η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 25 μέτρα αεροβόλου πιστολιού της σκοποβολής. Η 19χρονη Νοτικορεάτισσα είχε 293-298 βολές και συγκέντρωσε 792.4 βαθμούς, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη διάκριση της μικρής καριέρας της.

Δεύτερη ήταν η Κινέζα Γινγκ Τσεν με 288-297 και 791.4 βαθμούς και τρίτη ήταν η Ουκρανή Ολένα Κόστεβιτς με 292-293 και 788.6 βαθμούς.

Χαμένη ευκαιρία

1/8/2012
Χαμένη ευκαιρία

Μία ανάσα από το βάθρο βρέθηκε η Βασιλική Βουγιούκα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξιφασκίας (ατομικό σπάθης), αν και είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ηττήθηκε με 15-12 από την Κιμ Τζιγεόν από την Κορέα και έμεινε εκτός ημιτελικών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντίπαλός της νικήτριας με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό θα είναι η Μαριέλ Ζαγκούνις, χρυσή ολυμπιονίκης σε Αθήνα (2004) και Πεκίνο (2008), που ήταν σημαιοφόρος των ΗΠΑ στην τελετή έναρξης. Η 27χρονη αθλήτρια επικράτησε 15-6 της Κινέζας Μιν Ζου.


«Έπεσε» η Αγραφιώτη

1/8/2012
«Έπεσε» η Αγραφιώτη

Στην 34η θέση, από την 31η που βρισκόταν την Τρίτη, έπεσε η ιστιοπλόος Άννα Αγραφιώτη στην κατηγορία Laser Radial των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνου.

Η 21 ετών αθλήτρια τερμάτισε 34η τόσο στην πέμπτη όσο και στην έκτη ιστιοδρομία, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και βρίσκεται 34η στην συνολική κατάταξη μετά την συμπλήρωση έξι ιστιοδρομιών.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία προηγείται η Ιρλανδία, ακολουθεί το Βέλγιο και στη συνέχεια η Ολλανδία.

Η Αγραφιώτη θα συνεχίσει τις προσπάθειές της την Παρασκευή με την έβδομη (15:35) και την όγδοη (16:50) ιστιοδρομία.


Εκτός συνέχειας Βίκυ/Μαρία

1/8/2012
Εκτός συνέχειας Βίκυ/Μαρία

Δεν θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους στης φάση των «16» του Ολυμπιακού τουρνουά του μπιτς βόλεϊ οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.

Το ελληνικό δίδυμο, που ηττήθηκε το πρωί από τις Κινέζες Ξι και Ξούε, ήθελε στο άλλο ματς του Β΄ομίλου νίκη της Ελβετίας επί της Ρωσίας καθώς στην ισοπαλία υπερτερούσαν των δεύτερων.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Οι Βάσινα/Βοζάκοβα επικράτησαν με 2-1 (21-17, 19-21, 15-9) των Κουν και Ζούμκερ και κατέλαβαν την πρώτη θέση. Δεύτερες οι Κινέζες και τρίτες οι Ελβετές που ισοβάθμησαν με την Εθνική ομάδα, όμως είχαν το πλεονέκτημα.

«Καθάρισαν» Κίνα, Γαλλία

1/8/2012
«Καθάρισαν» Κίνα, Γαλλία
Την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του γυναικείου τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ρου Πεκίνου εξασφάλισαν την Τετάρτη οι Κίνα και Γαλλία. Οι Κινέζες σάρωσαν με 76-52 την Ανγκόλα, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου και ότι και να γίνει στη συνέχεια θα βρίσκονται στην τελική τετράδα. Αντίθετα, οι Αφρικανές θα παλέψουν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές για την πρόκριση. Οι νικήτριες έκαναν ένα επιμέρους σκορ 24-6 στην τρίτη περίοδο και μετέτρεψαν σε «περίπατο το ντέρμπι του πρώτου ημίχρονου.

Κορυφαίες των νικητριών ήταν οι Μα και Τσε με 15 πόντους, ενώ για τις Α
γκολέζες ξεχώρισε η Γκουανταλούπε με 13 πόντους.


Τα δεκάλεπτα: 15-13, 33-31, 57-37, 76-52


Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία, που νίκησε δύσκολα τον Καναδά με 64-60 και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά, αφήνοντας τις Αμερικανίδες στη δεύτερη θέση να ελπίζουν στα ίσα για την πρόκριση. Το ματς ήταν δραματικό σε όλη τη διάρκεια του, όμως οι Γαλλίδες κράτησαν σταθερά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Κορυφαίες των νικητριών ήταν οι Γκομίς με 16 και Γιακούμπου με 14 πόντους, ενώ από τις Καναδέζες ξεχώρισε η Θόρμπουρν με 17 πόντους.


Τα δεκάλεπτα: 12-13, 25-28, 40-42, 60-64

Ανετα στην οκτάδα Σερένα και Κλάιστερς

1/8/2012
Άνετα στην οκτάδα Σερένα και Κλάιστερς

Στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων πέρασαν με ευκολία η Σερένα Ουίλιαμς και η Κιμ Κλάιστερς. Η Αμερικανίδα τενίστρια, νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Βέρα Ζβονάρεβα (Ρωσία, Νο 13) με 2-0 σετ, 6-1 και 6-0. Στην επόμενη φάση θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα Ντανιέλα Χαντούτσοβα (Σλοβακία, Νο 33)-Καρολίν Βοζνιάκι (Δανία, Νο 8).

Η Κλάιστερς (Βέλγιο, Νο 36) επιβλήθηκε της Άνα Ιβάνοβιτς (Σερβία, Νο 12) με 2-0 σετ, 6-3 και 6-4. Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η νικήτρια του Ζαμπίνε Λισίτσκι (Γερμανία, Νο 20)-Μαρία Σαράποβα (Ρωσία, Νο 3).


Στους «8» με… ζόρι ο Φέντερερ

1/8/2012
Στους «8» με… ζόρι ο Φέντερερ

Συνεχίζει την προέλασή του στα κορτ του Λονδίνου, έστω κι αν συναντά δυσκολίες, ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε με αρκετή δυσκολία του Ντένις Ιστόμιν από το Καζακστάν (Νο 35) με 2-0 σετ, 7,5 και 6-3, και πέρασε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκεί ο 31χρονος αθλητής θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Τζον Ίσνερ (ΗΠΑ, Νο 11) και Γιάνκο Τιπσάρεβιτς (Σερβία, Νο 8).

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου