ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί επιλέχθηκε ο Ράντος

Γιατί επιλέχθηκε ο Ράντος

Ο Αλέκος Ράντος πιάνει ξανά δουλειά στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού αντί του Βασίλη Αλεξούδη και ο "Κόκκινος Πλανήτης" αποκαλύπτει το λόγο της αλλαγής προσώπου στην εκγύμναση των τερματοφυλάκων της ομάδας. Το RedPlanet.gr έχει το ρεπορτάζ.
Στις 28 Ιουνίου 2012, ο Αλέκος Ράντος έλυσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό έπειτα από έξι χρόνια επιτυχημένης παρουσίας ως γυμναστής τερματοφυλάκων στην ομάδα που υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής για εννέα ολόκληρα χρόνια (1989-1998). Στις 24 Σεπτεμβρίου, επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι. Δεν πέρασαν καν τρεις μήνες. Το RedPlanet.gr εξηγεί γιατί γύρισε στην ομάδα ο 46άχρονος (21/10/1966) προπονητής τερματοφυλάκων.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά και την προσπάθεια του Βασίλη Αλεξούδη, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα στις 4 Ιουλίου ως αντικαταστάτης του Αλέκου Ράντου στη θέση του γυμναστή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού. Απλά, το γεγονός πως ο 59άχρονος προπονητής τερματοφυλάκων βρίσκεται στο στάδιο αποκατάστασης από πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της διοίκησης να επαναφέρει τον Αλέκο Ράντο στις τάξεις της ομάδας. Ο Ολυμπιακός έχει, φυσικά, συμβόλαιο σε ισχύ με τον Βασίλη Αλεξούδη, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής των προπονητών τερματοφυλάκων της ομάδας Νέων και της Ακαδημίας, καθώς και του σκάουτινγκ τερματοφυλάκων του πειραϊκού συλλόγου. Ένας ρόλος που του ταιριάζει πολύ, αν κρίνουμε από την πολύ καλή δουλειά που έκανε στο παρελθόν, αναδεικνύοντας το ταλέντο νεαρών τερματοφυλάκων.

Η αλλαγή σκυτάλης έγινε καθαρά για αγωνιστικούς λόγους. Λόγω της εγχείρησης που έκανε ο Βασίλης Αλεξούδης τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η ένταση στις προπονήσεις δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Επειδή παρακολουθήσαμε το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο Άχενκιρχ της Αυστρίας, πρέπει να τονίσουμε πως η εκγύμναση των τερματοφυλάκων είχε ποικιλία στις ασκήσεις. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Πιρές αποτέλεσε το "στήριγμα" του Βασίλη Αλεξούδη, ο οποίος έδινε τις οδηγίες και έφτιαχνε το καθημερινό πρόγραμμα της εκγύμνασης τερματοφυλάκων, αλλά δεν μπορούσε να εκτελέσει άνετα τις ασκήσεις εξαιτίας του γνωστού προβλήματος τραυματισμού. Αυτό το σκέλος είχε αναλάβει ο Πορτογάλος γυμναστής τερματοφυλάκων, τον οποίο έφερε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Θυμίζουμε πως ο Πιρές αποδεσμεύτηκε τέλη Αυγούστου από τον Ολυμπιακό, καθώς η παρουσία του κρίθηκε πως δεν είναι και τόσο απαραίτητη...

Η χαμηλή ένταση στις προπονήσεις των τερματοφυλάκων το τελευταίο διάστημα είχε αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κάρολ, που ξεκίνησε βασικός, έκανε τα λαθάκια του στους αγώνες με τη Βέροια και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Μέγκιερι, ο οποίος έπαιξε στο μοναδικό ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας έως τώρα (κόντρα στη Σάλκε) παρουσιάστηκε αγνώριστος και έδειξε επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία. Στην πειραϊκή ομάδα αποφάσισαν πως κάτι πρέπει να αλλάξει και να αυξηθεί η ένταση στις προπονήσεις προκειμένου οι τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας (Κάρολ, Μέγκιερι, Γιαννιώτης) να έχουν την καλύτερη δυνατή εκγύμναση και προετοιμασία πριν από τους αγώνες.


 
Στον Ολυμπιακό αποφάσισαν πως κάτι έπρεπε να αλλάξει στην εκγύμναση και προετοιμασία των τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας. Ο Αλεξούδης τράβηξε το κουπί μόνος του το τελευταίο διάστημα μετά την αποχώρηση του Πιρές και δεν ήταν σε θέση λόγω του τραυματισμού του να δώσει το 100% στις προπονήσεις. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Αλέκου Ράντου το περασμένο καλοκαίρι, αλλά έκρινε πως είναι η κατάλληλη επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Άλλωστε, ο 46άχρονος προπονητής τερματοφυλάκων πιστώνεται την αγωνιστική μεταμόρφωση του Μπάλας Μέγκιερι, ο οποίος ήρθε εντελώς αδούλευτος το καλοκαίρι του 2010 στον Ολυμπιακό, σε ηλικία 20 ετών, αλλά πέρυσι, στη δεύτερη μόλις σεζόν του στο μεγάλο λιμάνι (2011/12). κέρδισε με το σπαθί του τη θέση βασικού τερματοφύλακα, μετά την άστοχη επιλογή του Φράνκο Κοστάνσο το καλοκαίρι του 2011. Ο Ούγγρος βελτιώθηκε μέσα από την προπόνηση και στα 21 προς 22 του κατάφερε να ανταποκριθεί ως βασικός τερματοφύλακας των Νταμπλούχων Ελλάδας.

Τόσο ο Ρόι Κάρολ όσο και ο Μπάλας Μέγκιερι δεν έχουν κανένα παράπονο από τον Βασίλη Αλεξούδη, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε αν συνυπολογίσουμε πως προερχόταν από επέμβαση στο γόνατο και δεν μπορούσε να δουλέψει όπως θα ήθελε. Ωστόσο, η εκτίμηση των Κάρολ και Μέγκιερι προς τον Ράντο και τη δουλειά του είναι δεδομένη. Ο Αλέκος Ράντος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα, έχει δουλέψει με τους Κάρολ και Μέγκιερι, δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και στο μεγάλο λιμάνι περιμένουν άμεσα αποτελέσματα.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου