ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Από τις μεγαλύτερες ομάδες που έχω βρεθεί»

«Από τις μεγαλύτερες ομάδες που έχω βρεθεί» 

27/9/2012

«Από τις μεγαλύτερες ομάδες που έχω βρεθεί»
Μπορεί να έχει φορέσει την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Γουέστ Χαμ ωστόσο ο Ρόι Κάρολ θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους που έχει βρεθεί στην καριέρα του. Ο γκολκίπερ των Πειραιωτών, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για την… απόλαυση του να παίζει κάθε εβδομάδα, την συνεργασία του με τον έμπειρο Κοντρέρας και τον νεαρό Μανωλά αλλά και το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο.

Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας μίλησε στη NOVA. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε:

Ρόι, συμφωνείς ότι η νίκη σας επί του Πανθρακικού που συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση, ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή, με το σκεπτικό πως τόνωσε την ψυχολογία σας καθώς υπήρχε απογοήτευση απ' την ήττα απ' την Σάλκε.

«Οπουδήποτε και αν κερδίζεις, αυτό δίνει μία ώθηση στην ομάδα. Στο παιχνίδι που έχει προηγηθεί και νικήσαμε με 4-1, κάπου προς το τέλος χαλαρώσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα μας ήταν χειρότερη σε σχέση με εκείνη του πρώτου.. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει πρόσφατα πρέπει ν' αντιληφθούν τι σημαίνει Ολυμπιακός. Σ' αυτό το σύλλογο πρέπει να παίζεις 90 λεπτά σε φουλ ρυθμό. Πρόκειται για σπουδαίο κλαμπ. Πρέπει να το καταλάβουν. Και θα συμβεί αυτό στο μέλλον γιατί πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα. Κάθε νίκη μας βοηθάει. Το ματς του Σαββάτου είναι πολύ σπουδαίο για εμάς. Ο αντίπαλος απέχει τέσσερις βαθμούς. Επομένως, αν νικήσει, αυτό θα σημαίνει πως θα έχουμε χάσει και θα τους αισθανόμαστε πολύ κοντά μας. Εμείς καλούμαστε να νικάμε σε όλα τα ματς και ν' απομακρυνθούμε απ' τις υπόλοιπες ομάδες».

Συμφωνείς πως όσο θα κυλάει ο καιρός, θα βελτιώνεται η εικόνα της ομάδας με το σκεπτικό πως υπάρχει νέος προπονητής στον πάγκο και αρκετοί νέοι παίκτες στο ρόστερ;

«Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε κάποιος να με πει γέρο. Έχω δει αλλαγές προπονητών, ομάδες ν' αλλάζουν, νέοι παίκτες να προστίθενται. Εάν όμως στα πρώτα ματς διατηρηθεί ένας κορμός ένδεκα ποδοσφαιριστών και γνωριστούν αυτοί μεταξύ τους, σιγά - σιγά η ομάδα θα βρει ρυθμό. Απ' τα προηγούμενα ματς, απουσίασα σε ένα. Στα δύο τελευταία ματς είχα μπροστά μου τους ίδιους στόπερ, ενώ στα πρώτα παιχνίδια ήταν άλλο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Το θέμα είναι να συνηθίσεις τους παίκτες με τους οποίους συνεργάζεσαι. Όταν αυτό συμβαίνει για 4-5 διαδοχικά παιχνίδια, αποκτάς και κοινές εμπειρίες, βελτιώνεσαι σαν ομάδα. Όταν βεβαίως υπάρχουν τραυματισμοί, η κατάσταση δυσκολεύει για τον προπονητή. Αλλά η ομάδα δουλεύει στους αγώνες και στις προπονήσεις. Θα πρέπει να δεθούμε το ταχύτερο δυνατό».

Αλήθεια, πως είναι η συνεργασία με τον Κοντρέρας και τον Μανωλά, που τους είχε στα δύο παιχνίδια μπροστά σου στο κέντρο της άμυνας;

«Ήταν δύσκολο. Μπορώ να καταλάβω τους νεαρούς ποδοσφαιριστές γιατί όταν προηγείσαι με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, μετά χαλαρώνεις. Έχουμε επαφή (σσ. με τον Μανωλά), Μιλάει πολύ καλά αγγλικά, γιατί τα δικά μου ελληνικά είναι υποτυπώδη. Σίγουρα, θα πρέπει να μάθω τη γλώσσα καλύτερα. Συνεννοούμαστε πολύ καλά στην άμυνα. Προσπαθώ να του μιλάω λίγο περισσότερο γιατί είναι νεαρός. Βεβαίως, δίπλα του υπάρχει ένας έμπειρος αμυντικός. Γενικά στην ομάδα υπάρχει ένα μείγμα νεαρών και έμπειρων ποδοσφαιριστών. Θεωρώ πως αυτή η τακτική του συλλόγου είναι πολύ σωστή. Να προσθέτει νεαρούς ποδοσφαιριστές τους οποίους μπορούν να καθοδηγήσουν οι πιο έμπειρου. Αν οι νεαρότεροι μάθουν απ' τους πιο έμπειρους, τότε θα βελτιωθούν».

Σε ότι αφορά στον Ατρόμητο... Δεν ξέρω αν είχες τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τι εικόνα έχεις;

«Γνωρίζουμε πως ο αντίπαλος είναι καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν δέχονται εύκολα γκολ. Νομίζω ότι αυτό που δέχθηκαν ήταν το πρώτο σε τέσσερα ματς. Είναι συμπαγής στην άμυνα. Εμείς, όμως, διανύουμε πολύ καλή περίοδο. Έχουμε τέσσερα στα τέσσερα. Είμαστε πρώτοι. Θέλουμε να πάμε εκεί και να νικήσουμε όπως σε κάθε παιχνίδι. Η αποστολή θα είναι δύσκολη. Πόσο μάλλον επειδή παίζουμε εκτός έδρας. Γνωρίζουμε την πίεση που θ' αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο η ομάδα είναι έτοιμη. Ο προπονητής μας προετοιμάζει για το ματς του Σαββάτου. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση. Και αν στον αγώνα δώσουμε το 100% θα φύγουμε νικητές».

Για εσένα προσωπικά πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η περίοδος στη ζωή σου. Είσαι βασικός στον Ολυμπιακό, έχεις επιστρέψει στην Εθνική ομάδα. Ο κόσμος σε αγαπάει. Προκάλεσες έως και το ενδιαφέρον μίας παλιάς σου ομάδας, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έστειλε συνεργείο στην Ελλάδα του επίσημου τηλεοπτικού δικτύου της για να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα για εσένα. Αυτήν την περίοδο πως την βιώνεις;

«Είναι πολύ καλό για εμένα. Πριν από έναν χρόνο έψαχνα δουλειά για έξι μήνες. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, να μην παίζω ποδόσφαιρο για έξι - επτά μήνες. Ξέρω πως είναι να μην έχεις σύλλογο. Είναι πολύ δύσκολο. Πλέον, έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι μία απ' τις μεγαλύτερες ομάδες στις οποίες έχω βρεθεί. Έχει φοβερές εγκαταστάσεις. Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε τέλεια κατάσταση. Χαίρεσαι να έρχεσαι εδώ. Μου αρέσει που είμαι και πάλι σε δράση. Όταν δεν έχεις δουλειά, είσαι σπίτι σου και παρακολουθείς ματς το Σαββατοκύριακο, εκεί καταλαβαίνεις πόσο τυχερός είσαι που παίζεις επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό ακριβώς λέω στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Απολαύστε την κάθε στιγμή, ακόμη και όταν δεν αγωνίζεστε. Να ευχαριστιέστε το κάθε λεπτό ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, γιατί μετά θα έχετε μπόλικο χρόνο να ξεκουραστείτε. Απολαύστε το όσο μπορείτε».

Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις δύο λόγια για την επιστροφή του Αλέκου Ράντου, με τον οποίο είχες τη δυνατότητα να συνεργαστείς πέρυσι.

«Ναι, είναι ωραίο που τον βλέπω να επιστρέφει στην ομάδα. Είναι δουλευταράς. Αυτό χρειάζομαι. Χαίρομαι που επέστρεψε. Ήδη έκανε την πρώτη του προπόνηση».


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου