ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE



Διαφορα απο SUPER LEAGUE

25/9/2012ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΦ

Μόνο ο «Σάλπι» προλαβαίνει 

25/9/2012

Μόνο ο «Σάλπι» προλαβαίνει
Στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για το κυριακάτικο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην Τούμπα τέθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός συμμετείχε κανονικά χθες στο πρόγραμμα προπόνησης ξεπερνώντας το πρόβλημα τραυματισμού στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Πάντως είναι αμφίβολο, δεδομένης της καλής συνεργασίας των Αθανασιάδη και Λόρενς στην επιθετική γραμμή αλλά και της μακράς απουσίας του «Σάλπι» από τους αγωνιστικούς χώρους, αν ο τελευταίος θα ριχτεί στη μάχη ως βασικός ή θα είναι αρχικά στον πάγκο.

Σε αντίθεση με τον Σαλπιγγίδη, δεν προλαβαίνουν το ερχόμενο ματς οι Πάμπλο Γκαρσία και Ματέους Βιβιάν. Αμφότεροι είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματά τους και υπό το φόβο υποτροπής (που θα είναι η δεύτερη για τον Ουρουγουανό μέσο) ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» θα τους αφήσει εκτός πλάνων. Έτσι η επανεμφάνισή τους μετατίθεται για το ματς του επόμενου Σαββάτου κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο ή για μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα (20/10).

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται η απάντηση της Πολιτείας στο αίτημα που κατέθεσαν από κοινού ΠΑΟΚ και Άρης για μετακίνηση 1.000 οπαδών των φιλοξενουμένων στα μεταξύ τους φετινά ντέρμπι, αρχής γενομένης από αυτό της Κυριακής. Η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης είναι αρνητική και το γνωστοποίησε με σχετικό έγγραφο που έστειλε, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκει στο κράτος.

Στριμωχτήκαμε… 

25/9/2012

Στριμωχτήκαμε…
Πρωτάθλημα με 18 ομάδες-για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1999/2000 (!)-θα γίνει από την επόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, μετά την απόφαση για αναδιάρθρωση που λήφθηκε χθες. Τα νέα δεδομένα δημιουργούν προβλήματα κι ερωτηματικά για το καλεντάρι της επόμενης περιόδου, που πλέον φορτώνεται με πολλά ματς σε μία μουντιαλική χρονιά.

Με την αύξηση του αριθμού των ομάδων σε 18, οι αγωνιστικές του πρωταθλήματος αυξάνονται από 30 σε 34, ενώ ακόμη είναι ασαφές αν θα διατηρηθούν τα play offs. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, το πρόγραμμα αγώνων φορτώνεται πολύ για τις ομάδες τη στιγμή που η επόμενη σεζόν θα πρέπει να ολοκληρωθεί νωρίς λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η διοργάνωση θα γίνει 12 Ιουνίου με 13 Ιουλίου και-με την Εθνική να έχει πολύ καλές πιθανότητες παρουσίας στην τελική φάση-το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί περίπου ένα μήνα πριν (για να διευκολυνθεί η προετοιμασία της γαλανόλευκης ή έστω για να απελευθερωθούν από τις συλλογικές τους υποχρεώσεις οι μουντιαλικοί παίκτες του πρωταθλήματος).

Πώς θα βρεθούν ημερομηνίες για να γίνουν τα ματς της Σούπερ Λίγκας, ειδικά εφόσον διατηρηθεί το σύστημα των play offs; Μία πιθανότητα είναι η έναρξη του πρωταθλήματος να οριστεί όχι στα τέλη Αυγούστου, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά κάποιες εβδομάδες νωρίτερα. Κάτι τέτοιο μπορεί να μην προσφέρεται λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά ίσως εξυπηρετεί τις ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη και θέλουν να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Άλλος τρόπος για να «χωρέσουν» όλες οι αγωνιστικές είναι η διεξαγωγή περισσότερων εμβόλιμων αγωνιστικών (με παιχνίδια Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη), ενώ ένας τρίτος τρόπος είναι με την τροποποίηση του θεσμού του Κυπέλλου, ώστε οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας να μπαίνουν στη μάχη… αργά και μέχρι τότε στις διαθέσιμες ημερομηνίες να παίζουν πρωτάθλημα.

Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Σούπερ Λίγκα μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση για αναδιάρθρωση.

Μιλά με Νταμπίζα ο Άρης 

25/9/2012

Μιλά με Νταμπίζα ο Άρης
Σε συζητήσεις με τη διοίκηση του Άρη για να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή βρίσκεται ο Νίκος Νταμπίζας. Η παρουσία του στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» στον αγώνα της Κυριακής με την Κέρκυρα δεν ήταν τυχαία. Στον παλαίμαχο αμυντικό, που είχε παρακολουθήσει και την αναμέτρηση που είχε προηγηθεί με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έχει γίνει πρόταση και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις.

Η διοίκηση των «κιτρίνων» θεωρεί πως ο Νταμπίζας με την προσωπικότητα, τις παραστάσεις και την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει πολλά από το συγκεκριμένο πόστο.

Βιτόλο: «Όλοι φταίμε» 

25/9/2012

Βιτόλο: «Όλοι φταίμε»
Ευθύνη όλων είναι τα άσχημα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τον Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός μεσοαμυντικός χαρακτήρισε καλή την εικόνα της ομάδας του απέναντι στον Ατρόμητο, αλλά έκανε λόγο για έλλειψη αυτοπεποίθησης.

«Νομίζω πως ήταν ένα παιχνίδι που το ελέγχαμε κατά 95%. Δεν υπήρξε για εμάς κάποιος... κίνδυνος. Ελέγχαμε και τη μεσαία γραμμή. Από εκεί και πέρα έγινε φάουλ σε ένα δικό μας παίκτη, ο διαιτητής δεν το έκρινε έτσι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούμε γκολ και να λήξει ο αγώνας ισόπαλος», τόνισε ο Βιτόλο και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει μία κατάσταση αυτοπεποίθησης, γιατί η αυτοπεποίθηση είναι αυτή που δίνει νίκες. Υπάρχει μία αρνητική δυναμική, είμαστε άσχημα ψυχολογικά, αλλά επειδή είμαστε άνδρες θα κοιτάξουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Όλοι φταίμε και ο καθένας από εμάς πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για τη νίκη και την αλλαγή. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με σκληρή δουλειά. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να μαχόμαστε. Εμείς μπήκαμε σε αυτή την κατάσταση, εμείς θα βγούμε από αυτή. Όποιος μας υποστηρίζει καλά κάνει, όποιος όχι, θα δει ότι θα αλλάξουμε και θα έρθει μαζί μας».

Ζέκα: «Δώσαμε απαντήσεις, αλλά…» 

25/9/2012

Ζέκα: «Δώσαμε απαντήσεις, αλλά…»
Πολύ καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς χαρακτήρισε την εικόνα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ατρόμητο ο Ζέκα.

«Η ομάδα έπαιξε καλά, έπαιξε καλύτερα από άλλα παιχνίδια. Δώσαμε απάντηση, αλλά δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Συγκριτικά πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι από άλλα παιχνίδια. Είχαμε αυτοπεποίθηση σήμερα, αλλά όταν δεν νικάς έχει άγχος. Σήμερα δείξαμε πως μπορέσαμε να ξεπεράσουμε αυτό το άγχος και πως έχουμε καλή ψυχολογία. Δείξαμε πως έχουμε δύναμη και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήμασταν μπροστά στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι», ανέφερε ο Πορτογάλος μέσος και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια πως είμαστε πίσω στο πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει χαθεί ακόμα τίποτα. Στόχος μας είναι να νικάμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά σήμερα δεν το πετύχαμε. Δείξαμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε τη μάχη και αυτό είναι που θα κάνουμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα».

Επιτέλους… λύση 

25/9/2012

Επιτέλους… λύση
Έστω και την τελευταία στιγμή, ο ΟΦΗ φαίνεται πως βρήκε την άκρη και ήρθε σε συμφωνία με τους 9 ποδοσφαιριστές, οι προσφυγές των οποίων θα έφερναν την ομάδα σε δύσκολη θέση. Οι άνθρωποι των Κρητικών ήρθαν σε συμβιβασμό με τον νομικό εκπρόσωπο, Κίμωνα Ευαγγελάτο και πλέον έχουν να διαχειριστούν τις περιπτώσεις των Χόρχε και Ζόρντι Λόπεζ, Γιάννη Χατζηνικολάου και Γιώργου Γεωργίου.

Το δικαστήριο που ήταν να γίνει σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης συμφώνησε με τους παίκτες να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος από το τηλεοπτικό συμβόλαιο μέσα στις επόμενες ημέρες. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τις τέσσερις περιπτώσεις που είπαμε παραπάνω ενώ την Δευτέρα εκδικάστηκαν άλλες τρεις προσφυγές κατά του ΟΦΗ που έχουν να κάνουν με τις πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας τους Άρη Γαλανόπουλο, Κένταλ Ουκάρ και Ζέλικο Κάλαϊτζιτς. Σε ότι έχει να κάνει με τον πρώτο του έχει επιδικαστεί ένα ποσό της τάξεως των 31.000 ευρώ αλλά ο ΟΦΗ έχει πάρει προθεσμία για να καταθέσει υπομνήματα μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου και μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία στον ΟΦΗ θα προσπαθήσουν να έρθουν σε ένα συμβιβασμό με τον παίκτη για να αποσύρει την προσφυγή. Κάτι που θα επιχειρήσουν να κάνουν και με τους υπόλοιπους.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της χορήγησης άδειας στην ΠΑΕ ΟΦΗ από την Ε.Ε.Α., η Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι και ένα από τα ζητήματα που θα εξετάσει θα είναι και αυτό της χορήγησης άδειας στην κρητική ομάδα.

Δυσκολεύει του Κατσικοκέρη 

25/9/2012

Δυσκολεύει του Κατσικοκέρη
Μειώνονται οι πιθανότητες συμμετοχής του Νίκου Κατσικοκέρη στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο το ερχόμενο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη.

Ο 24χρονος επιθετικός, που υπέστη κάκωση στο μετατάρσιο στον αγώνα με τον ΟΦΗ, έκανε σήμερα φυσιοθεραπεία κι αν δεν μπει εγκαίρως στο κανονικό πρόγραμμα, ο Εμίλιο Φουρτάδο θα παίζει… χωρίς αντίπαλο για την κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναγιώτης Λαγός και ο Βαλεντίνος Βλάχος, που σίγουρα χάνουν το προσεχές παιχνίδι, έκαναν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα αντίστοιχα, ενώ κανονικά γυμνάστηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που χθες είχε αποχωρήσει με ενοχλήσεις στο γόνατο.

Η προπόνηση της Τετάρτης ορίστηκε για τις 18:00. Σε αυτή αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο Θωμάς Μαύρος, προκειμένου να μιλήσει στους παίκτες.

Κανονικά ο «Σάλπι» 

25/9/2012

Κανονικά ο «Σάλπι»
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και στην σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Δώνης είδε τον διεθνή επιθετικό να βγάζει το πρόγραμμα κανονικά και όπως όλα δείχνουν θα προλάβει το ντέρμπι με τον Άρη. Δεν προπονήθηκαν Χακόμπο και Σταφυλίδης.

Ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αρκετό τρέξιμο περιείχε το πρόγραμμα της προπόνησης του «Δικεφάλου του Βορρά» και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έλαβε μέρος χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις. Από την άλλη, ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει πάρει άδεια έτσι ώστε να βρεθεί στην πατρίδα του λόγω οικογενειακού προβλήματος ενώ ο Σταφυλίδης είναι άρρωστος και έμεινε προληπτικά εκτός.

Το απόγευμα υπάρχει και πάλι προπόνηση, στην οποία φυσικά το βάρος θα πέσει περισσότερο στην τακτική. Μετά το διήμερο των διπλών προπονήσεων (χθες και σήμερα), αύριο οι παίκτες του ΠΑΟΚ, θα έχουν ρεπό.

Ορεκτικό ο Παναθηναϊκός, κυρίως πιάτο ο Ολυμπιακός 

25/9/2012

Ορεκτικό ο Παναθηναϊκός, κυρίως πιάτο ο Ολυμπιακός 
Λένε πως τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και η χθεσινή ισοπαλία του Ατρομήτου, κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-1) γέννησε προσδοκίες στους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς για ανάλογη εμφάνιση, ακόμη και νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό (29/9, 19:30), όπως δήλωσε στο www.sport-fm.gr o Λουίς Μπρίτο.

Οι βλέψεις για πρωταθλητισμό, η συνεργασία με τον «Πρίγκιπα» και οι προβλέψεις του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού για την πρώτη πεντάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Σταυρούλα Σάββα:

Για τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό:
«Θέλαμε τους τρεις βαθμούς, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεχτήκαμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μπήκαμε πολύ δυνατά στη συνέχεια και ισοφαρίσαμε. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καλά και νομίζω πως έχει αρκετή πίεση, ιδιαίτερα όσο περνάει ο καιρός και δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλει».

Για την αναμέτρηση της πέμπτης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό:
«Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς έχουμε στόχο το απόλυτο στην έδρα μας και όπου δεν μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, θέλουμε τουλάχιστον την ισοπαλία».

Για τον αποκλεισμό από το Europa League:
«Ο αποκλεισμός ανήκει στο παρελθόν. Ήταν ένας αγώνας, δεν τα καταφέραμε, το αφήσαμε πίσω μας. Θα μπορούσαμε να έχουμε προκριθεί, αλλά αυτό τελείωσε. Πλέον το μυαλό μας βρίσκεται στο πρωτάθλημα και θέλουμε να πλασαριστούμε σε όσο υψηλότερη θέση γίνεται».

Για τη συνεργασία του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς:
«Τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Από την αρχή που ήρθε στην ομάδα μού είχε δείξει ότι αν είμαι σε καλή φυσική κατάσταση θα με χρησιμοποιεί, όπως και κάνει».

Για το πρωτάθλημα:
«Νομίζω πως το πρωτάθλημα θα εξελιχθεί όπως και το περσινό. Λίγες θα είναι οι ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη πεντάδα. Μπορεί ΑΕΚ και Παναθηναϊκός να μην έχουν ξεκινήσει καλά, όμως το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα ανεβάσουν ρυθμούς. Ακόμη και ο Αστέρας Τρίπολης είναι κοντά μας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, θα παίρνουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται, ώστε να πλασαριστούμε στην πρώτη τριάδα».

Δύο εβδομάδες εκτός ο Μαραγκουδάκης 

25/9/2012

Δύο εβδομάδες εκτός ο Μαραγκουδάκης 
Πλήγμα στον Πλατανιά με τον Μάρκο Μαραγκουδάκη, που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της ομάδας των Χανιών με τον Αστέρα στην Τρίπολη, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γιατρού του συλλόγου, Γιάννη Σφυράκη, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.

Ο 30χρονος επιθετικός, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι έχει υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού και χάνει σίγουρα το εντός έδρας ματς με την Skoda Ξάνθη, την προσεχή Κυριακή και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

«Να στηρίξουμε το ποδόσφαιρο» 

25/9/2012

«Να στηρίξουμε το ποδόσφαιρο»
Για τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία οδήγησε τελικά και στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Μποροβήλος.

Ο αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας τόνισε πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 18 ομάδες μέχρι το 2015, πρόσθεσε πως δεν θα μπορούσε να είχε γίνει τίποτε χωρίς την αρωγή της Πολιτείας, ενώ ξεκαθάρισε πως ο συνεταιρισμός πλέον θα ασκεί έλεγχο και εποπτεία στα οικονομικά των μελών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ:
«Είναι πολύ σημαντική συμφωνία. Πιστεύω πως παρά τα προβλήματα του ποδοσφαίρου πρέπει όσοι εμπλεκόμαστε με αυτό να το στηρίξουμε. Φροντίσαμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες ώστε να σταθεί ένα πρωτάθλημα τα επόμενα δύο χρόνια που τα πράγματα αναμένονται ακόμη δυσκολότερα.
Είναι μια ανταποδοτική σύμβαση, όχι χορηγία. Ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη από το άθλημα. Έτσι την επόμενη διετία τα έχουμε πρωτάθλημα 18 ομάδων με συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ και τη Nova μέχρι το 2015 και όταν λήξουν θα συζητήσουμε ξανά».

Για το γεγονός πως η απόφαση για αναδιάρθρωση δεν ήταν ομόφωνη:
«Η Ξάνθη είχε την άποψη πως Βόλος και Καβάλα –εφόσον δικαιώνονται από προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις- έπρεπε να είναι στην μεγάλη κατηγορία, όχι στη Football League. Ο Παναθηναϊκός ήταν κάθετα αντίθετος χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Έχουμε πολλά προβλήματα λόγω της αλλαγής στο φορολογικό, τις κρατήσεις που υπάρχουν από τα έσοδα. Δεν θα μπορούσαμε να πάμε απέναντι στην Πολιτεία, η οποία μας στάθηκε αρωγός και η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων χωρίς τη συνδρομή της θα ήταν από δύσκολη έως αδύνατη».

Για το σύστημα εποπτείας και ελέγχου των οικονομικών των ομάδων από τη Σούπερ Λίγκας:
«Ορισμένες ομάδες είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Τα προβλήματα δεν προέκυψαν από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν υπήρχαν «διόδια». Δηλαδή κανείς δεν κοίταξε λίγο τα οικονομικά των ομάδων για να πει πως υπάρχει κακοδιαχείριση. Σκεφτήκαμε να βρούμε τρόπους ώστε πριν διογκωθούν τα χρέη, να γίνεται έλεγχος. Νομίζω πως οι πάντες, ιδίως οι φίλαθλοι, το θέλουν. Εάν ένας εταίρος δεν είναι υγιής, τότε και ο συνεταιρισμός δεν θα έχει μέλλον. Δεν είναι δυνατό όσοι είμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο να μην θέλουμε το καλό του. Αυτό που θέλουμε είναι μέσα σε νόμιμα πλαίσια, να τελειώσουμε αυτό το πρωτάθλημα όπως το ξεκινήσαμε και σιγά-σιγά οι ομάδες να ξαναβρούν το βηματισμό τους».

Όλα πάνω του… 

25/9/2012

Όλα πάνω του… 
Είναι πλέον οριστικό. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο σημερινό ΔΣ (17:00) επωμιζόμενος όλες τις ευθύνες του συλλόγου και έχοντας το δικαίωμα της υπογραφής.

Αντίθετα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δημήτρης Γόντικας τελικά δεν αποχωρεί μόνο από την προεδρία, αλλά αναμένεται να μην παραμείνει καν σε θέση γενικού διευθυντή.

Στο μεταξύ, οι φήμες περί ανάληψης πόστου στο νέο διοικητικό σχήμα από τον Άγγελο Φιλιππίδη δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής.

Φημολογείται πως η νέα διοίκηση θα περιλαμβάνει λιγότερα πρόσωπα για να είναι το σχήμα πιο… ευκίνητο. Όσο για τη στελέχωσή της, θα είναι από άτομα της εμπιστοσύνης του επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Θέση αντιπροέδρου θα αναλάβει ο συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, Χρήστος Παναγόπουλος.

«Αδικείτε τους εαυτούς σας…» 

25/9/2012

«Αδικείτε τους εαυτούς σας…» 
Παρατηρήσεις για την κακή εμφάνιση και την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο έκανε στους παίκτες της ΑΕΚ στη σημερινή προπόνηση ο Βαγγέλης Βλάχος.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» εξέφρασε τα παράπονά του σε όλη την ομάδα, εξαιρώντας τους Αραμπαζή και Κοντοέ, ενώ έκανε ξεχωριστές παρατηρήσεις σε ορισμένους.

«Είναι πισωγύρισμα αυτή η εμφάνιση που κάναμε. Αδικείτε τους εαυτούς σας και τη δουλειά σας. Ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο που δεν ήμασταν καλοί θα μπορούσαμε να μη χάνουμε, αλλά από δικά μας λάθη δεχθήκαμε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι, ανεβάσαμε την απόδοσή μας, αλλά ήμασταν φλύαροι. παρά την υπεροχή που είχαμε. Μπορώ να πω πως απ' όλους εσάς διασώθηκαν μόνο ο Αραμπατζής με τον Κοντοέ. Όλοι υπόλοιποι ήσασταν κακοί», τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Στον Φουρτάδο είπε: «Δεν είναι εμφάνιση αυτή για επιθετικό της ΑΕΚ. Περιμένω πολλά περισσότερα, από σένα», ενώ απευθυνόμενος στον Κουτρουμπή τόνισε: «Περίμενα σε σένα περισσότερα πράγματα. Στο πρώτο πέναλτι που γίνεται, δεν είναι διώξιμο αυτό που κάνεις. Δεν στέλνεις εκεί τη μπάλα, αλλά έξω από το γήπεδο, όχι πάνω στον αντίπαλο».

Ακολούθως περιέλαβε «πακέτο» τους Γιάγκο και Αρκούδα: «Ξεκινήσατε πολύ καλά τη σεζόν και με αυτή την εμφάνιση αδικήσατε τους εαυτούς σας. Όλοι είχαν να λένε για τον Αρκούδα που ανεβοκατέβαινε την πλευρά. Τι έγινε αυτός ο παίκτης; Το πέναλτι είναι μεγάλο λάθος. Δεν κάνεις τάκλιν εκεί. Κοίτα να ανέβεις και να δούμε πάλι αυτό που πραγματικά μπορείς».

Από τις παρατηρήσεις δεν γλίτωσαν και οι μεσοεπιθετικοί. Στον Φούντα τόνισε: «Είσαι παίκτης γραμμής και δεν πήρες μία πρωτοβουλία να κάνεις μία ενέργεια. Αυτό περιμένω από σένα. Πρωτοβουλίες. Μπορείς να τις πάρεις. Κάν' το, λοιπόν», ενώ στον Γροντή επισήμανε: «Σε άκουσα να λες στις δηλώσεις σου, μετά το ματς, ότι θέλουμε δουλειά. Θεωρείς ότι δεν κάνουμε καλή δουλειά εδώ; Αν έχετε μία άποψη είναι σεβαστή, αλλά να την τεκμηριώνετε. Αν δεν είστε σίγουροι γι' αυτό που λέτε καλύτερα να μη μιλάτε καθόλου. Μην κάνετε καθόλου δηλώσεις».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο εμφανώς εκνευρισμένος Βαγγέλης Βλάχος είπε προς όλη την ομάδα: «Εγώ είμαι εδώ για να δουλεύω, μέχρι τη μέρα που θα φύγω. Μέχρι τα τελευταία λεπτά, θα δουλεύω. Δεν σας έχω... γραμμένους. Νοιάζομαι για σας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε κανονικά. Στο χέρι σας είναι να συνεχίσετε τη σκληρή προσπάθεια και όλοι μαζί να προχωρήσουμε».

Δεν τα λες και λίγα 

25/9/2012

Δεν τα λες και λίγα 
Κάθε άλλο παρά βέβαιος ότι θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του με τον ΠΑΟΚ δεν είναι ο Μάκης Κατσαβάκης στον Άρη.

Με την σημερινή προπόνηση, ο Έλληνας τεχνικός άρχισε να καταστρώνει τα πλάνα του για το ντέρμπι της πόλης, όμως από εκεί που είχε να ανησυχεί μόνο για το επίπεδο ετοιμότητας του Τριανταφυλλάκου φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλοι αμφίβολοι εν όψει Τούμπας.

Πέραν του νεαρού επιθετικού, ο οποίος δεν έχει απαλλαγεί από τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο (προπονείται μόνος του) και είναι πιθανό να τεθεί εκτός πλάνων και γι’ αυτό το ματς, ο Έλληνας τεχνικός έχει να ανησυχεί και για άλλους παίκτες του.

Κατ’ αρχήν για τον Ρούμπεν Πουλίδο. Ο Ισπανός αμυντικός έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς κι είναι αμφίβολος. Από εκεί και πέρα ο Νούνο Κοέλιο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ωστόσο δεν επηρεάζεται η συμμετοχή του. Ούτε των Γιαννιώτα και Ψυχογιού οι οποίοι γυμνάστηκαν συντηρητικά.

Και η ΕΠΟ για Γιούρκα, ΠΑΕ 

25/9/2012

Και η ΕΠΟ για Γιούρκα, ΠΑΕ
Λίγες μέρες μετά την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ήρθε η… σειρά και της πειθαρχικής της ΕΠΟ να καλέσει σε απολογία τόσο τον Γιούρκα Σεϊταρίδη όσο και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις τοποθετήσεις τους αναφορικά με την διαιτησία μετά το ματς με τον Πανθρακικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού έλαβε υπόψη της την από 18-09-2012 Πειθαρχική Δίωξη που ασκήθηκε από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, καλεί για την Πέμπτη 04-10-2012 και ώρα 14:00 σε γραπτή ή προφορική απολογία τον ποδοσφαιριστή Γ.Σεϊταρίδη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, βάσει των διατάξεων των άρθρων 14 παρ. 2και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και άρθρο 35 παρ. 1του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων και 3παρ.1 και 46 παρ. 2 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών ΕΠΟ».

Μάντζιος: «Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ» 

25/9/2012

Μάντζιος: «Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ» 
Το ντέρμπι είναι ντέρμπι, αλλά πάντα υπάρχει φαβορί.

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ-Άρης στην Τούμπα ο Άκης Μάντζιος δίνει το προβάδισμα για τη νίκη στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αν όμως κάποιος μπορεί να κάνει τη «ζημιά» στους γηπεδούχους, αυτός θα είναι ο Νταβίντ Αγκάνθο, τον οποίο συνάντησε ως αντίπαλο την προηγούμενη αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Έχω ζήσει το ντέρμπι, αλλά ήταν άλλο το επίπεδο και οι συνθήκες τώρα. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο γεμάτη και πιο έμπειρη ομάδα. Βέβαια είναι ένα ντέρμπι και είναι καθαρά θέμα ημέρας. Αν δούμε όμως τη γενική εικόνα ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα», εκτίμησε ο προπονητής της Κέρκυρας, σε συνέντευξή του στο Αθλητικό Metropolis.

Απέναντι στους Φαίακες, ο Άρης κατέκτησε την πρώτη νίκη (1-0) της σεζόν. Ποιους παίκτες των «κίτρινων» ξεχώρισε: «Νομίζω ότι ο Αγκάνθο είναι ένας καλός σέντερ φορ, αλλά δεν βρίσκεται στην κατάλληλη φυσική κατάσταση. Έχει την αίσθηση του γκολ και νομίζω ότι θα βοηθήσει πολύ τον Άρη. Ξέρει να κινείται στην περιοχή και έχει καλή τεχνική. Όταν έρθει στο επιθυμητό στάδιο φυσικής κατάστασης θα βοηθήσει περισσότερο, όπως και ο Κοέλιο. Επίσης ξεχώρισε ο Νταμαρλής».

«Ήμασταν αποφασισμένοι κόντρα στην ΑΕΚ» 

25/9/2012

«Ήμασταν αποφασισμένοι κόντρα στην ΑΕΚ»
Πέρα ως πέρα δίκαιη χαρακτήρισε την επικράτηση του ΟΦΗ απέναντι στην ΑΕΚ, ο αμυντικός των Κρητικών, Μανώλης Μονιάκης.

Ο εκ των αρχηγών της ομάδας τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του απέκτησαν ψυχολογία από τη νίκη κόντρα στην «Ένωση», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πρέπει να συνεχίσουν με το «κεφάλι κάτω» την προσπάθειά τους.

«Δουλεύω κάθε μέρα για να είμαι καλύτερος από αγώνα σε αγώνα», είπε για τους προσωπικούς στόχους του με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μανώλης Μονιάκης στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου του:

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Ήμασταν αποφασισμένοι για τη νίκη και τα καταφέραμε πέρα ως πέρα δίκαια. Η άδικη ήττα στη Ν. Σμύρνη από τον Πανιώνιο μας είχε πεισμώσει και ξέραμε ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Η ΑΕΚ παρά τα προβλήματα της παραμένει μεγάλος αντίπαλος, αλλά και ο ΟΦΗ παραμένει μεγάλη ομάδα. Μπήκαμε δυνατά, παθιασμένα και στο τέλος δικαιωθήκαμε με την νίκη μας που με λίγη τύχη θα ερχόταν και με λιγότερα άγχος».

Για τον εαυτό του: «Κάθε αγωνιστική περίοδος είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Φέτος έχω αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, ευτυχώς δεν έχω προβλήματα τραυματισμών και προσπαθώ κάθε μέρα να είμαι καλύτερος. Δουλεύω και θα συνεχίσω να δουλεύω καθημερινά για να είμαι έτοιμος και καλύτερος από αγώνα σε αγώνα».

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα: «Ακόμα είναι νωρίς για το οπουδήποτε συμπέρασμα για την οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς η αλήθεια είναι ότι με τη νίκη μας επί της ΑΕΚ είμαστε σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και εμείς οι παίκτες το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα. Το κεφάλι κάτω και δουλειά. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα γιατί πολύ απλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τίποτα. Συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Το θετικό είναι ότι ο κόσμος μας παραμένει στο πλάι μας και μα δίνει δύναμη σε κάθε αγώνα, ενώ παρά τις πολλές αλλαγές προσώπων το οικογενειακό κλίμα εξακολουθεί να υπάρχει στα αποδυτήρια. Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο…».

Σε απολογία τρεις ΠΑΕ 

25/9/2012

Σε απολογία τρεις ΠΑΕ
Τρεις ΠΑΕ κάλεσε σε απολογία η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τις συμπεριφορές των οπαδών τους, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι κλήσεις αφορούν τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ, οι οποίος θα βρεθούν στο… σκαμνί την προσεχή Πέμπτη (27/9).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 27/09/2012 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 4η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ Πανιώνιος
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ευχαριστήρια επιστολή για Μπάρμπα 

25/9/2012

Ευχαριστήρια επιστολή για Μπάρμπα
Η έγκαιρη επέμβαση του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο βασικός λόγος που ο Γιώργος Μπάρμπας, ποδοσφαιριστής της Βέροιας, είναι καλά στην υγεία του.

Ο παίκτης τραυματίστηκε στο μεταξύ των δύο ομάδων ματς με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα, όμως η παρουσία του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή του συλλόγου των Ιωαννίνων αποδείχτηκε καθοριστική, κάτι που τονίζεται σε ευχαριστήρια επιστολή της «βασίλισσας του Βορρά».

Η επιστολή:

«Κύριε πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να μεταφέρετε τις θερμές ευχαριστίες σας στο γιατρό της ομάδας σας κ. Κωνσταντίνο Πάτρα και στο φυσιοθεραπευτή κ. Φίλιππο Σκόρδο, οι οποίοι συμμετείχαν στην αποκατάσταση της υγείας του ποδοσφαιριστή μας Κώστα Μπάρμπα, η ζωή του οποίου απειλήθηκε κατά την διάρκεια του μεταξύ μας αγώνα. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και είναι ευτύχημα τόσο για την ομάδα σας όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που την υπηρετούν λαμπροί επιστήμονες και πάνω απ' όλα άνθρωποι.

Η ενέργειά τους έφερε πιο κοντά τους φιλάθλους των δύο ομάδων, που παρακολουθούσαν με αγωνία και χειροκρότησαν όλοι μαζί μετά την επιτυχή εξέλιξη της υγείας του ποδοσφαιριστή μας. Είναι σίγουρο ότι με το περιστατικό αυτό θα δοθεί η ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων. Πιστεύουμε ότι η πράξη τους θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, γιατί με αυτό τον τρόπο γίνονται βήματα προόδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τιμή, Γεώργιος Αρβανιτίδης - πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος ΠΑΕ Βέροιας
».

Γελάνε τα… μουστάκια του 

25/9/2012

Γελάνε τα… μουστάκια του
«Τρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση στον Λεβαδειακό ο Γιώργος Παράσχος.

Μετά την πρώτη νίκη στη Σούπερ Λίγκα κόντρα στον Πανιώνιο, στην προπόνηση της Τρίτης ήταν η ώρα για τους Ακόστα και Γεωργίου να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα μετά από αρκετό καιρό απουσίας και να «λύσουν» τα χέρια του Έλληνα τεχνικού.

Μετά το ρεπό που είχαν οι Βοιωτοί την Κυριακή και το χαλάρωμα της Δευτέρας, οι παίκτες του Λεβαδειακού επέστρεψαν σήμερα σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μεγάλο μέρος του προγράμματος, ακολούθησαν κανονικά οι Ακόστα και Γεωργίου, οι οποίοι μετά από αρκετές μέρες που απουσίαζαν λόγω τραυματισμού επανήλθαν και δείχνουν ότι ξεπερνούν τα προβλήματά τους. Τη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί νέα προπόνηση το απόγευμα, στο γήπεδο της Χαιρώνειας.

Γίνεται και «Τσιάρτας» ο Δημητρέλος 

25/9/2012

Γίνεται και «Τσιάρτας» ο Δημητρέλος
Μετά την απομάκρυνση του Βασίλη Τσιάρτα ο Θωμάς Μαύρος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του.

Επειδή υπάρχουν υποθέσεις όμως τις οποίες δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο πρώην εκτελών χρέη τεχνικού διευθυντή (όπως οι διακανονισμοί με τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ) εκείνες θα μεταβιβαστούν… σε ποιον άλλο, στον Ανδρέα Δημητρέλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ένωσης» λοιπόν θα είναι αυτός που θα χειριστεί πλέον το -σημαντικότερο απ’ όλα- θέμα του Ρότζερ Γκερέιρο, αλλά κι αυτά των Λαγού, Αραμπατζή και Ρίκκα.

Ήτοι να ολοκληρώσει την προφορική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τον Πολωνό για «ψαλίδι» στο συμβόλαιό του (που θα προβλέπει πλέον αμοιβή 150.000 ευρώ) και να έρθει σε συμφωνία με τους «παλιούς», τόσο για το διακανονισμό των οφειλομένων τους, όσο και για το ενδεχόμενο να μειωθούν και οι δικές τους αποδοχές.

Σπανός: "Θα φτύσει αίμα ο Ολυμπιακός για να μας νικήσει"

 25/9/2012
Σπανός: "Θα φτύσει αίμα ο Ολυμπιακός για να μας νικήσει" Για την αναδιαρθρώσει του πρωταθλήματος και όχι μόνο, μίλησε ο Γιώργος Σπανος σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ για τον αγώνα που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό τόνισε πως «για μας νικήσει πρέπει να φτύσει αίμα».
Παράλληλα, μίλησε για τον διαιτητή Σπάθα, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για τις προσεχείς εκλογές της ΕΠΟ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γ. Σπανού στον Sentra 103,3
Για το αν η ομάδα έχει υψηλούς στόχους: «Κάτω η μπάλα, εμείς δουλεύουμε και πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πρέπει να μιλάμε λίγο και να δουλεύουμε πολύ», είπε το αφεντικό του Ατρόμητου και πρόσθεσε: «Σίγουρα έχουμε θέσει τους στόχους στην αρχή της σεζόν, θέλουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα δείχνει δυνατότητες για να πετύχει τους στόχους της».
Για τη συνεργασία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Κυλάει άψογα η συνεργασία μας, δεν υπάρχει πρόβλημα, εμείς θέλουμε να δώσουμε τις καλύτερες συνθήκες σε παίκτες και προπονητή. Θεωρώ πως πάμε μέχρι στιγμής πολύ καλά και όλοι ξέρουν πως υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στην ομάδα».
Για τους στόχους που έχει οριοθετηθεί: «Εμείς τους έχουμε οριοθετήσει, θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή καλή χρονιά, όπου βγήκαμε στην 4η θέση. Να μπούμε στα Play οff. Σούπερ επιτυχημένη η χρονιά αν το επαναλάβουμε, εξαιρετική, αν πάμε πιο ψηλά».
Αν ο Ατρόμητος μπορεί τη 2η θέση βάσει της εικόνας των βασικών αντιπάλων: «Σίγουρα η εικόνα των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ δεν είναι αυτή που πρέπει. Κανείς, όμως, από την 4η αγωνιστική δεν παίρνει πρωτάθλημα, ο Ατρόμητος έχει κλείσει ψαλίδα στο αγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει να συνεχίσουμε δουλειά, να είμαστε προσγειωμένοι και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα».
Για το ποια ομάδα υποστήριζε μικρός: «Μικρός ήμουν ΑΕΚ…»
Για τις επαφές της οικογένειας του για την αγορά της ΑΕΚ: «Πράγματι είχαν γίνει επαφές πριν κάποια χρόνια επί Στάθη το 2000, αλλά δεν προέκυψε συνεργασία, όταν αντιλήφθηκαν τα νούμερα. Όταν αναλαμβάνεις ένα μέγεθος σαν την ΑΕΚ για να παράγεις πρέπει να μπορείς κι έτσι δεν προχώρησε».
Για το πώς αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο: «Ανήκω στη 2η κατηγορία, το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής. Μεγάλωσα στα αποδυτήρια και τα γήπεδα, μπολιάστηκα με το μικρόβιο του ποδοσφαίρου με τον πατέρα μου στον Ιωνικό. Υπήρξα ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Δεν βλέπω το ποδόσφαιρο για να κερδίσω ή να πάρω δουλειές στο Δημόσιο».
Για τα λάθη που ΄χει κάνει στα γήπεδα: «Εχω αδικήσει την εικόνα μου με τη συμπεριφορά απέναντι στους διαιτητές».
Για τα χρόνια στη Χαλκηδόνα και τη συγχώνευση με τον Ατρόμητο: «Πραγματικά ήταν πολύ ωραία διαδρομή με τη Χαλκηδόνα, ένα πανεπιστήμιο μέχρι την άνοδο στη Superleague. Κάποια στιγμή που δεν κατέστη εφικτό να συνεννοηθούν Ιωνικός-Χαλκηδόνα, η περιοχή δεν χωρούσε δυο ομάδες. Δεν κατέστη εφικτό η συγχώνευση, οπότε πήραμε την απόφαση. Δεχθήκαμε τότε μία πρόταση από τον κύριο Παπανικόλα και τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη και προχωρήσαμε στη συγχώνευση. Τα πρώτα ένα-δυο χρόνια ο κόσμος του Ατρόμητου ήταν επιφυλακτικός, δικαιολογημένο. Από κάποιους δεν είχε απορροφηθεί η ιδέα της συγχώνευσης βλέποντας, όμως τη δουλειά που κάναμε, ο κόσμος πείστηκε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά».
Για το αν το 2008 του περνά η ιδέα από το μυαλό να τα παρατήσει μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β' Εθνική: «Όχι, δεν πέρασε, επέδρασε ο ποδοσφαιρικός εγωισμός. Δεν άξιζε στην ομάδα ο υποβιβασμός, είπαμε ότι πρέπει να είμαστε περαστικοί στη Β' Εθνική, είχαμε φτιάξει ομάδα Α' Εθνικής. Μία ομάδα παίρνει δυνάμεις από έναν υποβιβασμό και αυτό κάναμε. Σίγουρα η ήττα είναι σαν την κοπριά που μυρίζει άσχημα, αλλά κάνει και καλό και αυτό αποδείχθηκε στην τριετία του Γιώργου Δώνη με το που ανέβηκε η ομάδα. Παίξαμε σε δυο συνεχόμενους τελικούς και μπήκαμε στην τετράδα».
Για το αν η αύξηση της προσέλευσης στο γήπεδο του Ατρόμητου, θα φέρει τίτλους στην ομάδα: «Οι τίτλοι έρχονται πιο εύκολα, όταν υπάρχει κόσμος σε μία ομάδα. Ο Ατρόμητος έχει φτιάξει μία σταθερή βάση κόσμου. Και στους τελικούς είχαμε τη συμπαράσταση 10.000 έστω και αν η πρώτη τους αγάπη δεν είναι ο Ατρόμητος. Μία δεκαετία είχε φθίνουσα πορεία η ομάδα με αποτέλεσμα ο κόσμος να εισχωρήσει στις μεγάλες ομάδες. Εχουμε, όμως, αυξητική, πλέον, δράση».
Για τις υψηλές προσδοκίες του κόσμου: «Ο κόσμος βιάζεται λιγάκι πιστεύω, έχει υψηλές προσδοκίες από την ομάδα. Βλέπω κόσμο που το 1-1 με ΠΑΟ τους στεναχώρησε. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα μεγαλώνει… Και όχι μόνο ο κόσμος, αλλά και οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές δεν ήταν ικανοποιημένοι. Για να καθιερωθούμε θέλει χρόνο και διάρκεια και η διάρκεια θα μας καταξιώσει».
Για το ποια προσέλευση θα τον ικανοποιεί: «Αν φτιάξουμε πυρήνα κόσμου 5.000-6000 κόσμου, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βάλουμε ψηλά τον πήχη».
Για τις σχέσεις με οργανωμένους: «Δεν έχουμε προβλήματα συνδιοίκησης με τους οργανωμένους στον Ατρόμητο, άπαντες κάνουν τη δουλειά τους. Ο κόσμος δεν παρεμβαίνει, οι οργανωμένοι έχουν καλή και οργανωμένη κουλτούρα».
Για τον τελικό του 2011 με την ΑΕΚ: «Ηταν η κορυφαία μου στιγμή σαν παράγοντας η συμμετοχή στον πρώτο τελικό. Η όλη, όμως, ατμόσφαιρα με έκανε να απογοητευτώ. Δεν μπορέσαμε να διεξάγουμε έναν τελικό που να διασφαλίζεται η ισονομία. Ηταν μία πρόχειρη διοργάνωση. Ολοι οι συντελεστές του ματς δεν έκαναν σωστά τη δουλειά. Μιλάμε για μία από τις καλύτερες σφυρίχτρες της χώρας, τον Κάκο και απορώ πως επέτρεψε να γίνει ένας τελικός με κόσμο γύρω-γύρω».
Για το κεφάλαιο Δώνης με την επάνοδο στη Superleague και την αποχώρηση του με προορισμό τον ΠΑΟΚ: «Κάναμε μία έρευνα αγοράς, όταν πετύχαμε άνοδο στη Superleague. Πήραμε πληροφορίες για τη δουλειά και τη φιλοσοφία του. Αρχικά υπογράψαμε για δυο χρόνια. Είχαμε τα πάνω μας και κάτω μας. Στηρίξαμε τον προπονητή μας και νομίζω ότι δικαιωθήκαμε. Εβαλε τις βάσεις των υψηλών στόχων ο Δώνης στον Ατρόμητο. Εγώ έβλεπα κάποια στιγμή ότι ο Δώνης ήθελε να κερδίσει χρόνο για να δοκιμάσει κάτι άλλο. Θέλω να έχουν άπαντες ως πρώτη επιλογή το μαγαζί μου. Πραγματικά τον πιστεύω ως προπονητή για αυτό τον στήριξα σε πρόσφατη συνέντευξη μου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Δεν θα μπορούσα να ξεγράψω συνεργασία 3 ετών. Η ομάδα μεγάλωσε με Δώνη. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο από Δώνη».
Για τη στάση των πρόεδρων των ελληνικών ομάδων σε περιστατικά βίας και όχι μόνο: «Συμφωνώ οι πρόεδροι βάζουν τη σπίθα. Είμαστε κατά βίας, το έχουν καταλάβει οι οργανωμένοι, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».
Για το σύστημα σκάουτινγκ και ακαδημιών που έχει δημιουργηθεί στον Ατρόμητο: «Εχουμε φτιάξει ένα δίκτυο σ' όλη την Ελλάδα. Διευθυντής είναι ο κύριος Μιχαλέτος με αρχισκάουτερ τον Τόλη Αποστόλου. Εχουμε ένα προπονητικό κέντρο με ξενώνες για να φέρουμε παιδιά από επαρχίες. Είναι 30 παιδιά ήδη στις εγκαταστάσεις μας. Προσπαθούμε να αντιγράψουμε κάποια μοντέλα, όπως κάναμε τώρα με τη Νιούκαστλ, έστω και αν τα μεγέθη είναι διαφορετικά».
Για το μέγεθος του μπάτζετ του Ατρόμητου και πως καλύπτεται αυτό: «Το μπάτζετ είναι γύρω στα 4 εκ. ευρώ. Προσπαθούμε να κάνουμε σωστές επιλογές και να δουλέψουμε με σωστή νοοτροπία. Δείτε τι γίνεται στην ΑΕΚ, η οποία προσαρμόστηκε βιαίως στα νέα δεδομένα. Προσπαθούμε, λοιπόν, να πάμε ίσα βάρκα-ίσα γιαλό και το όποιο έλλειμμα καλύπτεται από μένα»
Για το πώς νιώθει που ο ίδιος πληρώνει τις υποχρεώσεις του και άλλοι τις αγνοούν, αλλά εξασφαλίζουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα: «Κάποιες φορές έχω αισθανθεί και ανόητος, όταν πληρώνω. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Πιστεύω ότι τώρα με τις επιταγές της UEFA, την οποία κάθε τρεις μήνες ενημερώνουμε, θα ξεχωρίσουν και θα πετύχουν μόνο οι ομάδες που έχουν σταθερή φιλοσοφία να πετυχαίνουν στόχους»
Για το αν είναι εφικτός ο στόχος του Champions League: «Να μπούμε πρώτα στα play-0ff. Είναι νωρίς, τα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Τα πάντα για τη 2η θέση θα κριθούν στα play off».
Για την εικόνα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και αν μπορούν να βελτιωθούν: «Είναι λίγο δύσκολο να αλλάξει η εικόνα της ΑΕΚ, διότι έχει ρόστερ με παιδιά από τη β' ομάδα, ο Παναθηναϊκός είναι δυνατό όνομα, βαριά φανέλα και μπορεί να βρει λύσεις και να βρεθεί πολύ ψηλά».
Κεφάλαιο Μήτρογλου, μεταγραφές και επιθετικός: «Ο Μήτρογλου είναι ο κορυφαίος Ελληνας επιθετικός, δύσκολο να καλύψεις το κενό του. Πιστεύω στον Κούτσι πολύ για αυτό ήρθε στην ομάδα. Θα μας βοηθήσει και θα πετύχει γκολ. Προσπαθούμε να σκοράρουμε με ομαδική δουλειά. Τους στόχους τους, πάντως, είμαι της άποψης πως τους δίνει η άμυνα…
Η ομάδα διαθέτει Καραμάνο και Καραγκούνη είναι παίκτες με μέλλον και προοπτική. Σαν έτοιμο πήραμε τον Κούτσι. Είναι και θέμα προσαρμογής το γκολ.Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για την ενίσχυση του Γενάρη. Η ομάδα τώρα αξιολογείται. Απόλυτα αρμόδιος είναι ο προπονητής. Θα έχουμε πλήρη εικόνα της ομάδας στο τέλος του α' γύρου».
Για Μπάγεβιτς και πως ήρθε η συμφωνία μαζί του: «Κατ' αρχάς πιστεύω ότι μετά την πορεία των 3 ετών, έπρεπε να επιλέξουμε προπονητή που θα συνέχιζε την ανοδική πορεία. Καταλήξαμε μετά από έρευνα αγοράς στον Μπάγεβιτς, είχαμε οικογενειακές σχέσεις από το παρελθόν. Προσπάθησα να τον πείσω να ξαναβάλει τη φόρμα και να καθίσει στον πάγκο. Τον έπεισε και το πλάνο, τον επιλέξαμε για πρωταγωνιστικές βλέψεις. Ο στόχος ήταν να προοδεύει την ομάδα και να φθάσουμε στο Κύπελλο όσο πιο μακριά γίνεται, μακάρι να πάμε σε έναν 3ο και να το πάρουμε».
Για το πώς αισθάνθηκε μετά τη ρεβάνς με Νιούκαστλ: «Ναι, θα έσκαγα μετά το 2ο ματς με τη Νιούκαστλ. Μετά το 1ο ματς, όπου ήμασταν άτυχοι, πίστεψα ότι στη ρεβάνς θα πουλήσουμε ακριβώς το τομάρι μας. Εκεί κάναμε πολύ καλό ματς, καλύτερο απ' ό,τι στην Ελλάδα, όμως πέρασε η Νιούκαστλ. Εγιναν λάθη από τον ρέφερι, ίσως να ήταν πιο δυνατό brandname της αντιπάλου για το Europa League, πολλά μπορούμε να πούμε για τον διαιτητή του ματς. Αν, πάντως, περνάγαμε, θα μας έδιναν έσοδα για περισσότερα πράγματα».
Για τους δανεικούς και την επίθεση από Παναθηναϊκό το καλοκαίρι περί των δανεισμών από Ολυμπιακό: «Τους δανεικούς τους πληρώνει ο Ατρόμητος. Πάμε σε δανεισμό μόνο αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση. Ενιωσα προσβεβλημένος από την επίθεση του Παναθηναϊκού για τους δανεικούς. Ηταν άστοχη η δήλωση. Εχω πάρει και έχει δώσει παίκτες στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να κτυπήσει τον Ατρόμητο, αλλά τον Ολυμπιακό μέσω της ομάδας μου».
Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Σκόνδρα: «Ο Ολυμπιακός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Σκόνδρα, όμως δεν προέκυψε συμφωνία στο οικονομικό».
Για το αν θα παίξει ο Σουμπίνιο με Ολυμπιακό: «Ο Σουμπίνιο θα παίξει με Ολυμπιακό. Όπως έγινε με τους Τάτο και Μήτρογλου στον τελικό του Κυπέλλου».
Για τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους της Superleague: «Καλές οι σχέσεις μου με Μαρινάκη, όπως με όλους τους πρόεδρους. Μ' αρέσει να με σέβονται και να τους σέβομαι…».
Για παλιότερους χαρακτηρισμούς κατά Σπάθα: «Όταν θέλει ο Σπάθας, είναι διαιτητάρα… Εσείς θα το αξιολογήσετε τι έκανε στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρουμε αν στην αντίπαλη περιοχή δινόταν το πέναλτι που έδωσε… Στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είδα δυο διαφορετικές διαιτησίες. Μέχρι το 1-0 ήταν άριστος, μετά την ισοφάριση δεν μας έδωσε ούτε τον πυρετό του. Πάντως, χθες ήταν μία διαιτησία που δεν αλλοίωσε αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επικεντρωθεί σ' άλλα προβλήματα».
Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Αν ήξερα τι θα γίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν θα πήγαινα στο γήπεδο, είμαστε και εμείς αήττητοι, όπως και ο Ολυμπιακός και για να μας κερδίσει ομάδα μέσα στο Περιστέρι, πρέπει να φτύσει αίμα. Για τα ελληνικά δεδομένα, έχει δυο ενδεκάδες ο Ολυμπιακός, έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι και το Σάββατο θα τα δώσουμε όλα»
Για την αύξηση των ομάδων του χρόνου στη Superleague, γιατί ψήφισε «ναι», ενώ δεν συμφωνεί και για τις καμπάνες που είχαν επιβληθεί πέρσι στις Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου και Ηρακλή: «Ούτε 16 δεν μπορεί να φιλοξενήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, όχι 18 ομάδες…. Δεν μπορείς, όμως, να πας κόντρα στον Συνεταιρισμό, να πας το ρεύμα. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχουν αθλητικές κυρώσεις στις ομάδες. Πέρσι, λοιπόν, δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις της ΕΕΑ για τις τρεις αυτές ομάδες. Το ποδόσφαιρο μας είναι περισσότερο καθαρό απ' άλλα πρωταθλήματα μέσα σ' όλα όσα ακούγονται».
Για τις προσεχείς εκλογές στην ΕΠΟ: «Δεν ασχολούμαι με εκλογές της ΕΠΟ. Δεν θέλω να μπω. Δεν με αφορά το κομμάτι της ΕΠΟ».

Το παλεύει, αλλά κινδυνεύει ο Πανιώνιος 

25/9/2012

Το παλεύει, αλλά κινδυνεύει ο Πανιώνιος
Χωρίς προπονητικό κέντρο κινδυνεύει να μείνει ο Πανιώνιος μετά την αρνητική απάντηση της ΠΑΕ στις προτάσεις του Κώστα Τσακίρη σχετικά με το «Απήλιον». Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των Νεοσμυρνιωτών, δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανταποκριθούν στο οικονομικό βάρος και αντιπροτείνουν είτε να διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς, είτε να μην καταβάλλεται ενοίκιο για μια διετία.

Πλέον αναμένεται η απάντηση του κ. Τσακίρη, από τον οποίο οι «κυανέρυθροι» -σε περίπτωση που η απάντησή του είναι αρνητική- ζητούν να τους δώσει ένα περιθώριο 2-3 μηνών ώστε να βρουν λύση στο πρόβλημα.


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ απέστειλε την Τρίτη την ακόλουθη απάντηση στην ιδιοκτησία του προπονητικού κέντρου «Απήλιον» σχετικά με την πρόταση που της έχει κατατεθεί.

Προς: κ. Κ. Τσακίρη

ΘΕΜΑ: ΑΠΗΛΙΟΝ

Κύριε, πρόεδρε, μετά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ της «ΑΠΗΛΙΟΝ» και της ΠΑΕ και με βάση τα στοιχεία, τα οποία μας δώσατε, καθώς και αυτά που είχαμε στη διάθεσή μας από το παρελθόν, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι αδύνατη η μεταβίβαση της διαχείρισης της «ΑΠΗΛΙΟΝ» στην ΠΑΕ Πανιώνιος με τα λειτουργικά έξοδα που τη βαραίνουν.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και με τα στοιχεία, τα οποία έχουμε στα χέρια μας, το «ΑΠΗΛΙΟΝ» θα επιβαρύνει την ΠΑΕ Πανιώνιος με 350.000 ευρώ ετησίως (έξοδα συντήρησης, διαχείρισης και ενοικίου προς εσάς). Αντιλαμβάνεστε ότι ερχόμαστε περίπου στα ίδια νούμερα σχεδόν με αυτά τα οποία μας κόστιζε η παραμονή στο αθλητικό κέντρο και πριν την πρότασή σας, αλλά και πως παράλληλα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, είναι απαγορευτικά ούτως ή άλλως για την ομάδα μας, ειδικά από την στιγμή που αυτή δεν έχει και την απαιτούμενη ρευστότητα για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες ενός προπονητικού κέντρου.

Ακόμα κι αν προσπαθούσαμε με διάφορους τρόπους να αυξήσουμε τα έσοδα και να μειώσουμε τα έξοδα, αυτό θα απαιτούσε τουλάχιστον δύο σεζόν για να αποδώσει, μιας και η φετινή έχει ήδη ξεκινήσει και υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια παρεμβάσεων. Θέλουμε δε, να σας ενημερώσουμε ότι έπειτα από μελέτη και συζήτηση στο Δ.Σ. της ΠΑΕ και με σκοπό να προσπαθήσουμε, με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε, να συνδράμουμε στη συνέχιση της λειτουργίας της «ΑΠΗΛΙΟΝ», έχουμε να σας κάνουμε τρεις προτάσεις:

1) Να παραμείνει η διαχείριση του κέντρου στην «ΑΠΗΛΙΟΝ» με όλες τις διευκολύνσεις τις οποίες μπορεί να χρειάζεστε, όπως χρησιμοποίηση χώρου από ΠΑΕ Καλλιθέα και ράγκμπι, παραμονή των ομάδων Κ-17 και Κ-20 στο προπονητικό κέντρο «ΑΠΗΛΙΟΝ» και χρησιμοποίηση σε συχνά χρονικά διαστήματα των ποδοσφαιριστών και προπονητών της ΠΑΕ Πανιώνιος για την προώθηση του «ΑΠΗΛΙΟΝ». Η ΠΑΕ Πανιώνιος θα συνεχίσει να καταβάλει στην «ΑΠΗΛΙΟΝ» το ενοίκιο των 9.000€ το μήνα.

2) Να απαλλαγεί η ΠΑΕ Πανιώνιος από το ενοίκιο για τη χρήση του «ΑΠΗΛΙΟΝ» και να αναλάβει τη λειτουργία της «ΑΠΗΛΙΟΝ» για τα επόμενα δύο χρόνια και αναλόγως των αποτελεσμάτων και της τότε οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ, να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

3) Εάν καμιά εκ των ανωτέρω προτάσεων δε σας ικανοποιεί, είμαστε αναγκασμένοι να αποδεχτούμε, παρά το γεγονός ότι δεν το επιθυμούμε, τη δημόσια πρότασή σας για απεμπλοκή της ΠΑΕ από το «ΑΠΗΛΙΟΝ». Σε αυτή την περίπτωση, σας ζητούμε να μας φιλοξενήσετε για 2-3 μήνες στις εγκαταστάσεις σας, ώστε να προετοιμάσουμε απρόσκοπτα τη μετακίνηση της ομάδας σε νέο προπονητικό κέντρο, με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα».

Τα εισιτήρια του Πλατανιάς-Ξάνθη 

25/9/2012

Τα εισιτήρια του Πλατανιάς-Ξάνθη
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις τιμές των εισιτηρίων για το παιχνίδι ανάμεσα στον Πλατανιά και στην Skoda Ξάνθη (Κυριακή 18:15) εξέδωσε η κρητική ΠΑΕ.

Αναφέρονται επίσης τα σημεία προπώλησης αλλά και οι μέρες διάθεσης τους.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιάς:

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς ανακοινώνει ότι η πώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα του Πλατανιά με τη Skoda Ξάνθη, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 18.15, στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2012 – 2013, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.
Η πώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από έξι πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, που είναι τα εξής:

• Πλατανιάς: Τσιριτάκη Ιωάννα.
• Χανιά: Βαλάκης Νίκος, πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
• Χανιά: Ντιγριντάκης Μανώλης, Κισάμου 192.
• Χανιά: Βαστάκη Κατερίνα, Αναγνώστου Γογονή 109.
• Χανιά: Βλαμάκης Νίκος, πλατεία Δικαστηρίων.
• Σούδα: Παπαγεωργίου Γιώργος.

ΤΙΜΕΣ

Γενική είσοδος: Θύρες 1, 2 και 3: 20 ευρώ.
Γενική είσοδος: Θύρα 4: 10 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι από “δω και στο εξής όλα τα εισιτήρια θα είναι αριθμημένα και θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες θέσεις ανά θύρα. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα κάθονται αποκλειστικά και μόνο στη θύρα, στη σειρά και στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό τους.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι κάθε φίλαθλος μπορεί να αγοράζει έως και δύο εισιτήρια από τα προαναφερόμενα πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, προσκομίζοντας την αστυνομική του ταυτότητα. Η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας απαιτείται, ως γνωστόν, και για την είσοδο στο γήπεδο».

Βέλιτς: «Έχουν πέσει οι απαιτήσεις» 

25/9/2012

Βέλιτς: «Έχουν πέσει οι απαιτήσεις»
«Έχει κατέβει ο πήχης των απαιτήσεων. Και δεν πρέπει να γίνεται σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός», υποστήριξε ο Γιάσμινκο Βέλιτς μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στους πράσινους. Ο παλιός τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού υποστήριξε ότι τα λάθη που γίνονται στην ομάδα είναι συνήθως περισσότερα από τα θετικά… Ένα από αυτό είναι και η απαξίωση του ρόστερ που αυτή την στιγμή συμβαίνει…

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιάσμινκο Βέλιτς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο

-Για το χθεσινό παιχνίδι:
«Ο Παναθηναϊκός κινείται στο μοτίβο το περσινό. Στο πρώτο ημίχρονο είναι λίγο καλύτερος και στη συνέχεια –στο δεύτερο ημίχρονο- πέφτει. Εκεί φάνηκε να έχει υπάρχει μεγάλο άγχος και πίεση. Από την στιγμή που ο Ατρόμητος αποφάσισε να αναζητήσει την ισοφάριση, τότε, εύκολα το κατάφερε».

-Για την κατάσταση στην ομάδα:
«Δεν πρέπει και δεν μπορεί να κατεβαίνει ο πήχης. Σήμερα φαίνεται από τα αποτελέσματα και κυρίως από την εικόνα ότι έχει κατέβει ο πήχης των απαιτήσεων.
Το λογικό είναι να είχε εξελιχθεί σαν ομάδα ο Παναθηναϊκός. Όμως διαχρονικά στον Παναθηναϊκό γίνονται λάθη, πολλά λάθη. Και η σούμα μεταξύ λαθών και σωστών αποφάσεων είναι αρνητική».

-Για το ρόστερ:
«Το ρόστερ δεν πρέπει να απαξιώνεται. Δεν μπορεί να αλλάξει και πρέπει να το υποστηρίξεις όποιο και να είναι αυτό. Οι απαιτήσεις πρέπει να είναι μεγαλύτερες όμως από την ομάδα»

Μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ 

25/9/2012

Μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ 
Οριστικά χωρίς οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην Τούμπα, την ερχόμενη Κυριακή (30/9), για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ΠΑΕ είχαν έρθει σε συμφωνία για ανταλλαγή εισιτηρίων στα μεταξύ τους παιχνίδια, όμως μετά την Αστυνομία και η γενική γραμματεία Αθλητισμού άναψε «κόκκινο» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μετά από χρόνια υπήρχε διάθεση από τις δύο ΠΑΕ για μετακίνηση στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ωστόσο ήταν κοινό μυστικό ότι δύσκολα θα ξεπερνιούνταν οι αντικειμενικές δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Η Αστυνομία αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη της μετακίνησης, με την Πολιτεία να συμμερίζεται την εισήγησή της. Έτσι, στις κερκίδες θα βρίσκονται μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ. Αντιστοίχως και στο ματς του επόμενου γύρου.

Τα είπε με Κεφαλογιάννη ο Πουλινάκης 

25/9/2012

Τα είπε με Κεφαλογιάννη ο Πουλινάκης 
Συνάντηση με τον γραμματέα της Ν.Δ, Μανόλη Κεφαλογιάννη, είχε το πρωί της Τρίτης (25/9) στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης.

Σε αυτό το τετ-α-τετ ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε την ευκαιρία να αναλύσει το διοικητικό πλάνο της ομάδας, ενώ μίλησε στον βουλευτή Ηρακλείου και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Από την πλευρά του ο Μανόλης Κεφαλογιάννης υποσχέθηκε στον πρόεδρο του ΟΦΗ πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου ο σύλλογος να βρει λύσεις στα προβλήματα που τον ταλανίζουν.

Να τονιστεί πως η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να συμφωνήσουν να τα ξαναπούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Stop της αστυνομίας στον Αστέρα 

25/9/2012

Stop της αστυνομίας στον Αστέρα
Για ένα ακόμα παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης στην Αθήνα, η αστυνομία δεν επέτρεψε την παρουσία φιλάθλων των Αρκάδων στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες ήρθαν σε συνεννόηση, όμως και πάλι η αστυνομία άναψε κόκκινο φως για μια τέτοια μετακίνηση.

Κατά συνέπεια και σε αυτό το παιχνίδι στην Αθήνα, οι Αρκάδες δεν θα έχουν την συμπαράσταση του κόσμου τους, κάτι που πλέον έχει γίνει μόνιμο φαινόμενο.

Μάλιστα, οι δύο ομάδες πίεσαν ιδιαίτερα την αστυνομία, καθώς ούτε επεισόδια έχουν γίνει ποτέ, ενώ το παιχνίδι δεν είναι και υψηλής επικινδυνότητας. Τελικά, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και την Κυριακή, ο Αστέρας, δεν θα έχει την στήριξη του κόσμου του.

Την Παρασκευή τα εισιτήρια για το ματς με το Περιστέρι 

25/9/2012

Την Παρασκευή τα εισιτήρια για το ματς με το Περιστέρι
Από τα γραφεία της διαχείρισης εισιτηρίων στο Καραϊσκάκη την Παρασκευή θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν στα χέρια τους οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι τα οποία θα έχουν απομείνει αδιάθετα.

Οι ερυθρόλευκοι ενημέρωσαν ότι προτεραιότητα θα έχουν οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας…

Αναλυτικά…

H Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, για τον αγώνα της 5ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των ομάδων ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που θα διεξαχθεί στο "Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου" το Σάββατο 29/9/2012 και ώρα 19:30, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι:

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατεθούν με προτεραιότητα στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, την Τετάρτη 26/9 και την Πέμπτη 27/9 και ώρες 10:00 – 17:00, με την επίδειξη της κάρτας διαρκείας και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς, από τα γραφεία της Διαχείρισης Εισιτηρίων στο Γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" (είσοδος VIP) με τιμή εισιτηρίου 20 €.

Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος θέλει να παραλάβει εισιτήρια άλλων κατόχων διαρκείας θα πρέπει να προσκομίσει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του καθώς επίσης και τις κάρτες διαρκείας.

Τέλος, τα εναπομείναντα εισιτήρια θα διατεθούν στους φιλάθλους μας, με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, την Παρασκευή 28/9 και ώρες 10:00 – 17:00 από τα γραφεία της Διαχείρισης Εισιτηρίων στο Γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" (είσοδος VIP) με τιμή εισιτηρίου 20 €.

Τερζανίδης: «Καλύτερες μέρες στον ΠΑΟΚ» 

25/9/2012

Τερζανίδης: «Καλύτερες μέρες στον ΠΑΟΚ»
Πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση στην απόδοσή του, εμφανίστηκε ο Χρήστος Τερζανίδης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο παλαίμαχος άσος του «Δικέφαλου του Βορρά» επέστησε υπομονή στον κόσμο της ομάδας και ότι σύντομα -και με την παρουσία του νέου μεγαλομετόχου- θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη (3-0): «Φάνηκε μια θετική νοοτροπία. Με χαροποίησε ότι έπαιξε σαν ΠΑΟΚ. Είχε αυτοπεποίθηση και όχι ηττοπάθεια όπως με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το αποτέλεσμα ήρθε μόνο του στη συνέχεια».

Για την 2η θέση στην βαθμολογία: «Με όλο αυτό το οικονομικό πρόβλημα, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δείτε τι συμβαίνει γύρω μας. Τι παθαίνει ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και όλες οι άλλες ομάδες πλην του Ολυμπιακού. Δεδομένου μάλιστα ότι έκανε εκκαθαρίσεις και μείωσε συμβόλαιο είμαι ικανοποιημένος (από την μέχρι τώρα πορεία του). Περιμένω πολύ περισσότερα από τον ΠΑΟΚ».

Για την στάση του κόσμου: «Όταν βλέπει ότι υπάρχει μεγάλος πρόεδρος, όπως τώρα με τον κ. Σαββίδη, υπάρχει η απαιτούμενη υπομονή. Ο κόσμος βλέπει ότι έριξε λεφτά και ότι ελέγχει τα πάντα: από τις εγκαταστάσεις μέχρι το προσωπικό. Μπορεί να κάνει και λάθη, αλλά είναι σε καλό δρόμο».

Για την συνέχεια: «Αυτή τη στιγμή βλέπω ότι είναι σε καλό δρόμο και με λίγη υπομονή θα έρθουν καλύτερες μέρες. Έχει καλή ψυχολογία και του λείπει το άγχος της Ευρώπης. Το υπάρχον υλικό δεν θα άντεχε και στις δύο διοργανώσεις, ιδιαίτερα όταν θα έμπαινε και το Κύπελλο στη μέση».

Για την νέα γενιά του ΠΑΟΚ: «Δεν πρέπει να περιμένει από ένα παίκτη, όπως ο Κάτσε για παράδειγμα που προέρχεται από την β’ εθνική, να σηκώσει άμεσα το βάρος της φανέλας. Θέλει χρόνο, όπως και τα άλλα νέα παιδιά. Ας έχουμε υπομονή και να μην τα δικάζουμε».

Ένας… τραυματισμένος σκόρερ 

25/9/2012

Ένας… τραυματισμένος σκόρερ 
Με μοναδικό πρόβλημα αυτό του σκόρερ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, Ματίας Ιγκλέσιας, επέστρεψε στην Αθήνα, ο Ατρόμητο. Ο Αργεντινός μέσος, ο οποίος με το τέρμα του χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στο σύλλογο των «κυανόλευκων» είχε υποστεί ένα αιμάτωμα στο μετατάρσιο.

Η ακτινογραφία έδειξε πως δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και αφού ακολούθησε θεραπεία, αναμένεται να προπονηθεί την Τετάρτη με την υπόλοιπη ομάδα και να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι υπόλοιποι παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στον Παναθηναϊκό, έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Τέλος υπήρξε και ανακοίνωση για τα εισιτήρια: «Το Γραφείο Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει ότι από αύριο (Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου) ξεκινάει η προπώληση εισιτηρίων του αγώνα του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Το ωράριο λειτουργίας του τμήματος διαχείρισης (οδός Γιαννιτσών, δίπλα από τη θύρα 2) από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή θα είναι 12.00 με 20.00.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: Θύρα 2: 20 ευρώ, Θύρα 3: 40 ευρώ, Θύρα 4: 20 ευρώ, Θύρα 5: 10 ευρώ (για συνοδό), Θύρα 7: 15 ευρώ. Παιδικό εισιτήριο 5 ευρώ.

Για τη αγορά εισιτήριου είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Υπενθυμίζεται ότι η προπώληση αφορά αποκλειστικά τους φιλάθλους του Ατρόμητου καθώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει παραλάβει 1000 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της».

«Ένα ακόμα τούβλο στο χτίσιμο της ΑΕΚ» 

25/9/2012

«Ένα ακόμα τούβλο στο χτίσιμο της ΑΕΚ»
Στο γήπεδο η ομάδα χτίζεται -με εμφανείς στη βαθμολογία τις δυσκολίες.

Το διοικητικό (και κυρίως οικονομικό) χτίσιμο όμως είναι αυτό που προέχει για την ΑΕΚ. Κι εκεί -σύμφωνα με τον Γιώργο Γρυσμπολάκη- μπήκε ένα ακόμα «τούβλο» μετά τη συνάντηση των «Supporters» με τον Δημήτρη Βιντιάδη.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, το μέλος του Δ.Σ. της «Ένωσης» χαρακτήρισε «απόλυτα σοβαρό επιχειρηματία» τον υποψήφιο επενδυτή και «πλήρως στοιχειοθετημένη» την εικόνα του για την ΠΑΕ. Εμφανίστηκε αισιόδοξος, δε, ότι το deal θα ολοκληρωθεί θετικά για την ομάδα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Γρυσμπολάκης στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου

Για τις επαφές των Supporters με τον Βιντιάδη: «Κάναμε μια συνάντηση γνωριμίας με τον κ. Βιντιάδη. Οι Supporters έχουν θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ και είναι ευνόητο ότι ενδιαφέρονται απόλυτα για την επιβίωση και την ανάκαμψη της ΑΕΚ. Ο κ. Βιντιάδης είναι ένας πολύ σοβαρός και θετικός άνθρωπος και όλοι σχηματίσαμε εξαιρετική άποψη από την τρίωρη κουβέντα που είχαμε. Έχει απόλυτα στοιχειοθετημένη εικόνα της κατάστασης και δεν πετάει στα σύννεφα. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Για τη στάση που θα κρατήσουν από ‘δω και πέρα οι Supporters: «Εμείς θα στηρίξουμε τον κ. Βιντιάδη, όπως θα κάναμε με κάθε υγιή επιχειρηματία που θα ήθελε να εμπλακεί στην ΠΑΕ. Και από τη συνάντηση που κάναμε, ο κ. Βιντιάδης μας έπεισε με την προσωπικότητα του και όσα μας είπε ότι είναι τέτοιος. Ούτως ή άλλως και μόνο ότι ψάχνει αναλυτικά τα στοιχεία και μας έχει ζητήσει αρκετές φορές επιπλέον, δείχνει ότι πρόκειται για σοβαρό άνθρωπο».

Για την εντύπωση που αποκόμισε από τη συνάντηση: «Προσωπικά έφυγα με την αίσθηση ότι μπήκε ένα τούβλο παραπάνω στο χτίσιμο της ΑΕΚ. Πλέον είναι θέμα του κ. Βιντιάδη το πώς θα κινηθεί, ωστόσο εμένα έμεινε μια αισιόδοξη εικόνα ότι θα προχωρήσει το θέμα. Αν δεν αισιοδοξούσαμε, δεν θα ήμασταν εδώ. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και πρέπει να τη βοηθήσουμε όλοι μας. Ελπίζουμε λοιπόν ότι όλα θα πάνε καλά και η ΑΕΚ θα ξαναρχίσει να πρωταγωνιστεί και όχι να έχει τη σημερινή κατάντια».

Κι επίσημα τα ηνία στον Αλαφούζο! 

25/9/2012

Κι επίσημα τα ηνία στον Αλαφούζο!
Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της εταιρείας. Ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας πήρε το χρίσμα από τα υπόλοιπα μέλη μετά από τη σχετική ψηφοφορία που έγινε.

Στο νέο διοικητικό σχήμα θέση αντιπροέδρου θα έχει ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Στράτο Σωπήλη. Στη θέση τους παρέμειναν οι Λεωνίδας Πολέμης και Βασίλης Κωνσταντίνου που είχαν και στο προηγούμενο σχήμα το ρόλο των αντιπροέδρων.

Ο Κώστας Ελευθεράκης θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου της ομάδας.

Η έκπληξη πάντως ήρθε από το πρόσωπο του Δημήτρη Γόντικα. Παρά τις πληροφορίες, ότι ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΠΑΕ θα αποχωρούσε από την ομάδα χωρίς να επωμίζεται καμία ευθύνη, τελικά, θα παραμείνει κοντά στην ομάδα εκτελώντας χρέη συμβούλου του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Νίκος Μακρόπουλος, γιος του προέδρου του Ερασιτέχνη, Αχιλλέα θα είναι το 20ο μέλος του νέου σχήματος.

Τέλος, προστέθηκαν οι Ηρειώτης, Σωπήλης, Γεωργίου και Μπούτσικας στο ΔΣ της ΓΗΠΕΛ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ που προηγήθηκε λήφθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

• Τη θέση του Προέδρου ανέλαβε ο κ. Ι. Αλαφούζος μέχρι τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας 2012». Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην ομάδα τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Γόντικα, ο οποίος παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικούσας Επιτροπής.

• Στις θέσεις των αντιπροέδρων επανεξελέγησαν οι κκ. Πολέμης Λ. και Κωνσταντίνου Β., ενώ εξελέγη επίσης ο κ. Παναγόπουλος Χρ.

• Ο κ. Νίκος Μακρόπουλος εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του κ. Α. Καμάρα.
Όλες οι παραπάνω αποφάσεις υπήρξαν ομόφωνες.

Αλαφούζος: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλος» 

25/9/2012

Αλαφούζος: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλος» 
Έτοιμος τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του να παλέψουν μέχρι τέλους για την ανάκαμψη του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος, στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της ΠΑΕ.

Παράλληλα, εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη στήριξή του προς τον Ζεσουάλντο Φερέιρα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έγινε καμία συζήτηση με τον Άγγελο Φιλιππίδη προκειμένου να αναλάβει κάποιο πόστο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος:

«Δεν είναι αλλαγή σελίδας είναι συνέχεια της διοίκησης του κυρίου Γόντικα στα χνάρια της δουλειάς του που ήταν στα χνάρια της προσπάθειαςπου κάναμε. Πρώτος μας στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές δυσκολίες. Φέτος με την ΑΜΚ θα έχουμε όσα έξοδα όσα και έσοδα. Έχουν μπει 2.5εκ. και αυτό καλύπτει το άνοιγμα που έχει γίνει. Κουβαλάμε ένα χρέος, όμως, και ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος θα το έχουμε μειώσει. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα, γιατί υπάρχουν θέματα ΟΥΕΦΑ, οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Και αν θέλετε όλα αυτά τα πράγματα συντελούν σε μία κακή ψυχολογία. Πρέπει και εμείς σαν διοίκηση να βάλουμε πλάτη και ο προπονητής να βοηθήσει. Να έχουμε κατανόησει από το σύνολο.

Ποιος είναι ο πρώτος σας στόχος;

«Νομίζω ότι δεν έχουμε επιλογή καμία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε την ομάδα μας, τους παίκτες μας και να δώσουμε όλη την εμπιστοσύνη μας στον προπονητή. Να έρθει ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να μπορέσουν να αναπτύξουν τις ικανότητες τους. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα έχει πέσει σε μία πολύ κακή συγκυρία. Αυτό την έχει επηρεάσει, θέλουμε να μας βοηθήσει και λίγο η τύχη. Εκτός βέβαια από τα λάθη που έχουν γίνει όταν η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Έχετε δει την γκίνια που έχουμε στο γκολ, που δεν είναι και φυσιολογικό στο κάτω κάτω της γραφής. Ηρεμία, ψυχραιμία και προχωράμε μπροστά. Η ομάδα πρέπει να στηριχθεί».

Για το οργανόγραμμα;

«Δεν έχουμε κάνει ουσιαστικές αλλαγές. Απλά ο κ. Παναγόπουλος θα συμμετέχει στη διοίκηση, θα εκπροσωπεί μαζί με τον κ.Κωνσταντίνου τον Παναθηναϊκό στη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ. Κατά τα άλλα δεν έχουμε γίνει αλλαγές».

Για το αν παραμένει η στήριξη στον Φερέιρα;

«Αυτό είναι προφανές. Είναι ένας πολύ έντιμος και έμπειρος προπονητής, πρέπει να θυμηθούμε την κατάσταση μας την Άνοιξη. Το είχε δηλώσει και ο ίδιος πως θέλει τρία χρόνια για να χτίσει μια μεγάλη ομάδα από την αρχή. Είναι προφανές πως η σημερινή ομάδα θα αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι θέμα συγκυρίας, είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με τον κ. Φερέιρα. Πιστεύω πως θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση που βρισκόμαστε. Είναι σύνθετα τα προβλήματα. Οικονομικά, ένα σύστημα εχθρικό προς τον Παναθηναϊκό. Με τα αποτελέσματα χάνουμε και το δίκιο μας αλλά οι περισσότεροι από εσάς είστε φίλαθλοι, γνωρίζετε πως έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό που δεν είναι καθαρό, ούτε καλό. Ακούγεται και λέγεται ευρύτατα ότι υπάρχει θέμα διαιτησίας, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένο από το επίπεδο της διαιτησίας. Ελπίζαμε ότι θα ήταν καλύτερα αλλά διαψευστήκαμε. Πρέπει πάνω από όλα να παίξουμε μπάλα καλύτερη. Και αν θέλετε και σύμπνοια».

Έχετε κάνει κίνηση για κάποιο δάνειο;

«Όχι. Αυτές είναι γραμμές προεξόφλησης. Διαχειριζόμαστε καλύτερα τα έσοδα του Παναθηναϊκού. Δεν είναι ακριβώς δάνειο».

Για το αν τέθηκε θέμα επιστροφής του Φιλιππίδη;

«Όχι. Δεν έτυχε να μιλήσω με τον κ. Φιλιππίδη. Είναι συμπαθέστατος, όλοι τον συμπαθούν στον Παναθηναϊκό για αυτά που πέρασε. Ο κ. Γόντικας οπωσδήποτε θα είναι εδώ και θα μας βοηθήσει. Άλλωστε ο κ. Γόντικας μαζί με τον κ. Φερέιρα ήταν αυτοί που έφεραν τον Παναθηναϊκό στο σημείο να υπάρχει σήμερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε που βρισκόμασταν. Που ήμασταν έτοιμοι για το πρωτοδικείο. Σήμερα είμαστε μια συντεταγμένη ομάδα, με κακά αποτέλεσματα τα οποία δεν αμφισβητεί κανείς».

Για την Λεωφόρο;

«Δεν έχω κάτι νεότερο. Επιθυμία κάθε Παναθηναϊκού είναι να γυρίσουμε στη Λεωφόρο».

Τα... πηγαδάκια του Αλαφούζου με τους οπαδούς 

25/9/2012

Τα... πηγαδάκια του Αλαφούζου με τους οπαδούς
Μόλις τελείωσε το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος φεύγοντας από τα γραφεία της ΠΑΕ, βρήκε μπροστά περίπου 15 φίλους του «τριφυλλιού».

Εκεί, ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα κι από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε τους διαλόγους…

Στην αρχή, οι οπαδοί του είπαν: «Σε στηρίζουμε, το βλέπεις. Θα είμαστε δίπλα σου. Αλλά κάνε και εσύ όσο πιο γρήγορα μπορείς κάποιες κινήσεις, για να φανούν οι αλλαγές στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα». Με τον Αλαφούζο να απαντάει: «Προσπαθούμε, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λύσουμε».

Μετά, η κουβέντα πήγε στον Φερέιρα. «Όπως στηρίζουμε εσένα, στηρίζουμε και τον Φερέιρα», είπαν στον νέο πρόεδρο του Παναθηναϊκού, με τον τελευταίο να απαντάει: «Και εγώ τον στηρίζω, το έχετε δει με τις πράξεις μου. Ακόμα και σε κόντρα σε μερίδα του κόσμου, που αρχίζει να έχει μία αντίθετη άποψη για αυτόν. Τον στηρίζω γιατί τον πιστεύω».

Κατόπιν, οι φίλοι της ομάδας του μετέφεραν τα παράπονα τους για τους ποδοσφαιριστές: «Τι θα γίνει με τους παίκτες; Φαίνονται αδιάφοροι, βάλτε κάποιον να τους μιλήσει». Τότε, ο Αλαφούζος απάντησε: «Το βλέπω κι εγώ ότι δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουν. Ίσως να παίζει ρόλο το οικονομικό, γιατί είναι απλήρωτοι. Δεν είμαστε τυπικοί σε κάποιους διακανονισμούς που είχαμε. Για αυτό θέλουμε να κλείσουμε αυτό το κομμάτι και ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει έτσι. Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιος έχει πρόβλημα με τον Φερέιρα».

Μετά, οι οπαδοί ζήτησαν να μάθουν την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. «Τα έσοδα μας υπολογίζονται στα 25 εκατομμύρια και τα έξοδα μας στα 28. Μας λείπουν 3 για φέτος. Με την ΑΜΚ που τρέχει, είμαστε εντάξει για φέτος. Ψάχνω να βρω κι άλλα χρήματα στη συνέχεια, για να μας βοηθήσουν να μειώσουμε το έλλειμμα που είναι 27 εκατομμύρια ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια. Θα πάρουμε και ένα δάνειο 5 εκατομμυρίων ευρώ, οπότε στο τέλος της σεζόν θα έχουμε 22 εκατομμύρια και ένα δάνειο που πρέπει να αποπληρώνουμε».

Και συνέχισε. «Κοιτάζω τρόπους για να μεγιστοποιήσω τα έσοδα της ΠΑΕ. Από τα εισιτήρια, τα μισά δεν καταλήγουν σε μας. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Από διάφορες έρευνες που κάναμε με ξένες ομάδες, όπως η Μπενφίκα, είδαμε ότι φέτος θέσπισε ένα μίνι διαρκείας έξι αγώνων με άλλα δώρα για τους φιλάθλους της, στο οποίο έκανε 27.000 πωλήσεις. Κοιτάμε διάφορα, ώστε να μπορεί η ομάδα να προσφέρει στον κόσμο και παράλληλα να παίρνει». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βγουν ειδικά διαρκείας για τα τρία ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό που γίνονται όλα στο ΟΑΚΑ τον πρώτο γύρο.

Υπό το βλέμμα του Πανόπουλου 

25/9/2012

Υπό το βλέμμα του Πανόπουλου
Με τον Χρήστο Πανόπουλο παρόντα πραγματοποιήθηκε η απογευματινή προπόνηση της Ξάνθης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, παρακολούθησε το πρόγραμμα των παικτών, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Δανιήλ.

Μοναδικό πρόβλημα ο Μαρσελίνιο, που γυμνάστηκε μόνος του. Τέλος Ουσταμπασίδης και Βλάχος.

Η προσοχή των Ακριτών είναι στραμμένη στο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, απέναντι στον Πλατανιά στην Κρήτη (Κυριακή, 18:15).

Ο Μαρσελίνιο ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ενώ οι συμπαίκτες του έκαναν ασκήσεις προθέρμανσης με μπάλα, μυική συναρμογή και ασκήσεις κατοχής μπάλας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και τακτική υπό τις οδηγίες του Βασίλη Δανιήλ.

Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τους Νίκο Ουσταμπασίδη και Γιάννη Βλάχο. Πρόκειται για βοηθούς του (πρώην πλέον προπονητή της Θρακιώτικης ομάδας) Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ζητείται… νίκη 

25/9/2012

Ζητείται… νίκη
Με όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του ξεκίνησε ο προπονητής της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος, τη προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Φαίακες ακόμα δεν έχουν πανηγυρίσει τη πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα όλοι στις τάξεις του συλλόγου να θέλουν να πάρουν oπωσδήποτε το πρώτο τους «τρίποντο» κόντρα στους Κρητικούς.

Τώρα όσον αφορά στη προπόνηση της Τρίτης (25/9) κανονικά μέρος σε αυτή πήραν τόσο ο Παναγιώτης Πετρούσης, όσο και ο Θοδωρής Καραπέτσας.

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές προέρχονταν από τενοντίτιδα και θλάση στο δικέφαλο αντίστοιχα, όμως ξεπεράσαν τα προβλήματά τους, με αποτέλεσμα να βγάλουν κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης. 

Ατομικό ο Μπουμσόνγκ 

25/9/2012

Ατομικό ο Μπουμσόνγκ
Σαν να μην έφτανε η κακή αγωνιστική κατάσταση, στον Παναθηναϊκό έχουν να πονοκεφαλιάζουν και με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός στη πρώτη προπόνηση του τριφυλλιού μετά από την ισοπαλία με τον Ατρόμητο, έκανε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία λόγω των ενοχλήσεων που νιώθει στην αριστερή γάμπα από χθες.

Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Σο και ο Φουρλάνος.

Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Δευτέρας στη Λειβαδιά έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας και οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα και στη συνέχεια έπαιξαν δίτερμα.

Πρόβλημα με Λαμπρόπουλο 

25/9/2012

Πρόβλημα με Λαμπρόπουλο
Ενοχλήσεις στον προσαγωγό ένιωσε στη προπόνηση της Τρίτης (25/9) o Ανδρέας Λαμπρόπουλος, με αποτέλεσμα ο νεοαποκτηθείς μέσος του ΟΦΗ να κάνει θεραπεία.

Ωστόσο, θα προσπαθήσει να προπονηθεί την Τετάρτη (26/9) και εφόσον βγάλει το πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις, τότε θα βρίσκεται στα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου, για τον εκτός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα.

Εκτός από τον Λαμπρόπουλο θεραπεία για άλλη μία μέρα ακολούθησαν τόσο ο Χρήστος Μπούρμπος όσο και ο Γιώργος Βαλεριάνος. Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των Κρητικών ακολούθησαν πρόγραμμα με ασκήσεις τακτικής αρχικά, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν παιχνίδια με μπάλα.

Μετά το τέλος της προπόνησης της Τρίτης (25/9) οι ποδοσφαιριστές διοργάνωσαν μπάρμπεκιου στις εγκαταστάσεις του ΒΑΚ για τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Με τα... μούτρα στον Άρη 

25/9/2012

Με τα... μούτρα στον Άρη 
Τα ευχάριστα νέα στον ΠΑΟΚ αφορούν την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Στο πρωινό πρόγραμμα ο διεθνής επιθετικός έδειξε να έχει αφήσει πίσω τον τελευταίο τραυματισμό.

Μετά από καιρό οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» έκαναν διπλή προπόνηση κι έτσι συγκεντρώθηκαν και το απόγευμα στη Ν. Μεσήμβρια εν όψει του Άρη.

Ο Γιώργος Δώνης τους έδειξε πλάνα από την τελευταία αναμέτρηση στην Ξάνθη, ενώ το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στην τακτική.

Ο Σαλπιγγίδης πήρε ξανά κανονικά μέρος, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γκαρσία, Βιβιάν, εκτός έμεινε ο Σταφυλίδης λόγω ίωσης, ενώ απών με άδεια ήταν ο Χακόμπο. Αύριο η ομάδα έχει ρεπό.

Επιστροφή στα… πολύ δύσκολα 

25/9/2012

Επιστροφή στα… πολύ δύσκολα
Στις προπονήσεις επιστρέφουν σημερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχοντας ξεκουραστεί τις προηγούμενες δύο ημέρες! Από την Τετάρτη όμως οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ξεχάσουν την… ηρεμία τους καθώς ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα με τρεις αναμετρήσεις μέσα σε εννέα ημέρες.

Το πρόγραμμα:
29 Σεπτεμβρίου Ατρόμητος – Ολυμπιακός
3 Οκτωβρίου Άρσεναλ – Ολυμπιακός
7 Οκτωβρίου Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

Φυσικά και δεν είναι κάτι το πρωτοφανές αλλά πρόκειται ίσως για το δυσκολότερο πρόγραμμα αγώνων στο οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν.

Και αυτό διότι, το έργο γίνεται δυσκολότερο με δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, με ένα μεγάλο ταξίδι στην Αγγλία.

Άλλο ένα στοιχείο που ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας είναι οι αντίπαλοι…

Οι ερυθρόλευκοι παίζουν με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης για το ελληνικό πρωτάθλημα, δηλαδή, δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και αυτές που μέχρι τώρα δείχνουν να διεκδικούν μια από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός παίζει με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, δηλαδή, με την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου του.

Σε όλα αυτά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει να ξεπεράσει και τους τραυματισμούς των Αμπντούν και Τοροσίδη. Οι δύο τους σίγουρα δεν θα μπορέσουν να παίξουν στο παιχνίδι στο Περιστέρι.

«Με τον κόσμο δίπλα μας μπορούμε πολλά» 

25/9/2012

«Με τον κόσμο δίπλα μας μπορούμε πολλά» 
Σίγουρος πως ο ΟΦΗ με τη βοήθεια του κόσμου του μπορεί να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους του εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο sport-fm.gr ο Θωμάς Καπουράνης.

Εκτός αυτού ο νεαρός επιθετικός μίλησε για τον αγώνα με την ΑΕΚ και πού αυτός κρίθηκε, για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Κέρκυρα, αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Θέμη Λιουδάκη:

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι που κρίθηκε στη δύναμη. Το καλό για εμάς ήταν πως ευτυχίσαμε να σκοράρουμε πρώτοι και να πάρουμε διαφορά δύο τερμάτων. Μάλιστα, αν ήμασταν και πιο προσεκτικοί θα είχαμε νικήσει με ευρύτερο σκορ».

Για την ατμόσφαιρα στο «Γεντί Κουλέ» και κατά πόσο βοηθάει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ:

«Η ατμόσφαιρα στον αγώνα με την ΑΕΚ ήταν φοβερή! Ήταν ένας παραπάνω λόγος ώστε να νικήσουμε. Ο κόσμος του ΟΦΗ βοηθάει πάρα πολύ τα νέα παιδιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποδίδουμε ακόμη καλύτερα».

Για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Κέρκυρα:

«Είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά θα “παλέψουμε” για να πάρουμε και εκεί τη νίκη. Η Κέρκυρα θέλει τους βαθμούς, όπως και εμείς».

Για το αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στις τάξεις του ΟΦΗ μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας:

«Πιστεύω πως έχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Το καλό για εμάς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι πως έχουμε δίπλα μας παίκτες με εμπειρία, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα “μίγμα”, το οποίο είναι ιδανικό»

Για το αν έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Σούπερ Λίγκας:

«Το επίπεδο της Σούπερ Λίγκας με τη Football League 2 που αγωνιζόμουν πέρυσι με τον ΠΑΟ Ρουφ είναι εντελώς διαφορετικό. Ωστόσο, με τις καθημερινές προπονήσεις που κάνω μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά μου είναι εύκολο να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις της κατηγορίας».

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του ΟΦΗ τη νέα σεζόν:

«Για φέτος βασικό στόχος της ομάδας είναι να βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Από εκεί και πέρα αν αυτό συμβεί ο στόχος θα είναι να τερματίσουμε στην υψηλότερη θέση μπορούμε».

Για τους προσωπικούς του στόχους:

«Είμαι σε μία ηλικία που μπορώ να βοηθήσω με τον τρόπο μου την ομάδα. Θέλω να φανώ χρήσιμος στον ΟΦΗ και να τον βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του».

Για τη συνεργασία του με τον Νίκο Αναστόπουλο:

«Πρόκειται για έναν προπονητή, ο οποίος βοηθάει όλα τα παιδιά. Ιδιαίτερα εμάς τους επιθετικούς μας δίνει χρήσιμες συμβουλές, καθώς στο παρελθόν υπήρξε από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιθετικούς».

Για το αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα τους οπαδούς της ομάδας:

«Μαζί με τον κόσμο μπορούμε να κάνουμε πολλά. Όσο είναι δίπλας μας θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ωστόσο, εμείς από τη μεριά μας δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια και να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο».

Για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας που άργησαν να εμπιστευτούν τους Έλληνες παίκτες:

«Οι σύλλογοι θα έπρεπε να είχαν δώσει νωρίτερα την ευκαιρία σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, καθώς υπάρχουν παιδιά με πλούσιο ταλέντου που αν γίνει σωστή δουλειά μαζί τους, τότε έχουν τα φόντα να κάνουν πολλά».

Παράταση για Κουλουχέρη 

25/9/2012

Παράταση για Κουλουχέρη 
Παράταση μέχρι τον Οκτώβριο παίρνει η υπόθεση του Θέμη Κουλουχέρη για τον Άρη.

Η γνωστή οφειλή των 90.000 ευρώ προς τον πρώην αμυντικό των «κίτρινων» βάζει σε κίνδυνο τους «κίτρινους».

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, όπως μπορούσε να συμβεί αφού ο ποδοσφαιριστής είναι ανένδοτος και δεν δέχεται νέο διακανονισμό.

Ο Χρήστος Γρόλλιος ενημέρωσε για τις διαδικασίες εισαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 με την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ να μεταφέρει τις όποιες εξελίξεις κατά πάσα πιθανότητα για τις 9 Οκτωβρίου όταν φαίνεται ότι θα επανεξεταστεί η συγκεκριμένη περίπτωση.

Παράταση για Κουλουχέρη 

25/9/2012

Παράταση για Κουλουχέρη 
Παράταση μέχρι τον Οκτώβριο παίρνει η υπόθεση του Θέμη Κουλουχέρη για τον Άρη.

Η γνωστή οφειλή των 90.000 ευρώ προς τον πρώην αμυντικό των «κίτρινων» βάζει σε κίνδυνο τους «κίτρινους».

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, όπως μπορούσε να συμβεί αφού ο ποδοσφαιριστής είναι ανένδοτος και δεν δέχεται νέο διακανονισμό.

Ο Χρήστος Γρόλλιος ενημέρωσε για τις διαδικασίες εισαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 με την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ να μεταφέρει τις όποιες εξελίξεις κατά πάσα πιθανότητα για τις 9 Οκτωβρίου όταν φαίνεται ότι θα επανεξεταστεί η συγκεκριμένη περίπτωση.

Μέσα και ο Πιπίνης 

25/9/2012

Μέσα και ο Πιπίνης 
Με τον Χρήστο Πιπίνη και τον Μιχάλη Φραγκουλάκη να είναι στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη, ξεκίνησε, ουσιαστικά την Τρίτη, η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο αριστεροπόδαροι άσοι προπονήθηκαν κανονικά, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, όμως το Σάββατο αναμένεται να είναι στη διάθεση του Καρδιτσιώτη τεχνικού για το παιχνίδι με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ.

Στην διπλή προπόνηση της Τρίτης δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και άπαντες είναι έτοιμοι για τη νέα πρόκληση που έχει μπροστά της η ομάδα της Αρκαδίας, η οποία δεν είναι άλλη, από το να φύγει με τη νίκη από το Ολυμπιακό Στάδιο. 

«Ατυχής και επικίνδυνη η τοποθέτηση Αλαφούζου» 

25/9/2012

«Ατυχής και επικίνδυνη η τοποθέτηση Αλαφούζου» 
«Ενέργεια, που φτάνει στα όρια της επικίνδυνης τοποθέτησης και είναι αν μη τι άλλο ατυχής», χαρακτήρισε ο Γιάννης Μώραλης το τελευταίο «τουϊτάρισμα» του Γιάννη Αλαφούζου κατά της NOVA, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «πρέπει να έχει κυρώσεις αυτός που πυροβολεί το ποδόσφαιρο». Τι είπε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας στο συνδρομητικό κανάλι για τα οικονομικά των ΠΑΕ, τη διαιτησία, την αναδιάρθρωση της μεγάλης κατηγορίας, την αναξιοπιστία στο ποδόσφαιρο και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη στη NOVA:


Για την προοπτική να διοικηθεί η λίγκα από τεχνοκράτες και την προσωπική του ενασχόληση με αυτή:

«Η δομή της Σούπερ Λίγκας έπρεπε να ήταν διαφορετική. Να διοικείται από στελέχη. Η πολύ μεγάλη κρίση προσγείωσε το ποδόσφαιρο και θα δημιουργηθεί η ανάγκη για καλύτερες δομές. Εγώ έχω χρόνο να διαθέσω. Με τον Ολυμπιακό δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου. Η καθημερινότητά μου είναι η λίγκα».

Για τα οικονομικά προβλήματα των ΠΑΕ:

«Το ότι ξεκινήσαμε στην ώρα μας και οι 16 ομάδες είναι μια επιτυχία. Αν και πρόκειται για το αυτονόητο, είναι επιτυχία. Υπάρχουν τεράστια οικονομικά θέματα. Δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσουμε και οι 16 στην ώρα μας, γι’ αυτό το θεωρώ επιτυχία. Και πρέπει να τελειώσουμε και τον Μάιο με 16. Δεν θα είναι ούτε αυτό εύκολο, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια».

Για την αναδιάρθρωση της κατηγορίας:

«Σε καμία από τις 16 ομάδες δεν είχε περάσει από το μυαλό να γίνουμε 18. Όλες οι κουβέντες που κάναμε ήταν για την προοπτική μείωσης, όχι αύξησης των ομάδων. Υπό τις παρούσες συνθήκες και στον συγκεκριμένο χρόνο, με απόφαση της ΕΠΟ και τη βούληση της πολιτείας, έπρεπε να γίνουμε 18. Πλέον, βάζουμε μια διετία μπροστά μας για να αλλάξουμε θεσμούς και δομές, να δούμε όλα τα προβλήματα, τα οικονομικά, να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αντέχουμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες».

Για τις αλλαγές στις ποινές των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ:

«Προσωπικά εκτιμώ, ότι κάναμε σωστά και αλλάξαμε τις ποινές για την αδειοδότηση. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ούτε εμείς, ούτε το κανάλι που πληρώνει, ότι δεν θα αδειοδοτηθούν ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός ή κάποιοι άλλοι μεγάλοι σύλλογοι. Δικαιολογημένα έχουν παράπονο οι καλοπληρωτές παράγοντες, αλλά νομίζω πήραμε τη σωστή απόφαση. Μετά θέλαμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και επιτρέψαμε τις μεταγραφές με περιορισμούς. Και πάλι θεωρώ ότι καλά κάναμε. Και ότι βάλαμε να αποκτούν νεαρούς Έλληνες, το κάναμε στοχευμένα, ώστε να έχουμε περισσότερες Έλληνες στο πρωτάθλημα».

Για το σύστημα εποπτείας των οικονομικών των ΠΑΕ που θέλει να δημιουργήσει η λίγκα:

«Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύστημα αυτό-ελέγχου. Οι ΠΑΕ παρασύρονται και δεν έχουν μεθοδολογία να διαχειριστούν τα οικονομικά τους. Θέλουμε ένα σύστημα για να καθοδηγούμε τις ομάδες. Μετά τις αδειοδοτήσεις διαπιστώσαμε ότι 3-4 ομάδες έχουν δυσθεώρητα προβλήματα. Εμείς θέλουμε να μην επιτρέπουμε στις ομάδες να φτάνουν στο σημείο αυτό. Μέσα από ασφαλιστικές δικλείδες, όταν οι ΠΑΕ χρωστάνε, να παρακρατούνται ποσά από το κοινό ταμείο της λίγκας. Πάντως οι περισσότερες διοικήσεις στις προβληματικές ΠΑΕ, είναι πλέον πιο συνειδητοποιημένοι και πιο ώριμοι. Οι ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ και Πανιώνιος έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Οι άνθρωποι που είναι τώρα τις ομάδες αυτές, δεν δημιούργησαν αυτά τα χρέη και τρέχουν να τα καλύψουν. Πρέπει να τους βοηθήσουμε. Αλλά δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο αυτό. Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε μια κεντρική παρακολούθηση για να ελέγχουμε όλα αυτά τα θέματα».

Για τη διαιτησία:

«Η διαιτησία δεν μπορεί να έρθει στη Σούπερ Λίγκα, ανήκει στην ΕΠΟ. Θεωρώ ότι ασχολούμαστε πολύ με τη διαιτησία γιατί δεν είμαστε καλοί σε όλα τα άλλα, δεν έχουμε γήπεδα, έχουμε οικονομικά προβλήματα, δεν γίνονται μεγάλες μεταγραφές. Έχουμε παρόμοια διαιτησία με το ποδόσφαιρο μας. Και προβλήματα με τη διαιτησία έχουν σε όλα τα πρωταθλήματα, σε όλες τις διοργανώσεις. Για μας είναι άλλα τα προβλήματα. Άλλος είναι υπεύθυνος να φτιάξει τη διαιτησία. Δεν νομίζω ότι θα προσφέρει κάτι να έχουμε εκπρόσωπό μας στην ΚΕΔ».

Για την αναξιοπιστία στο ποδόσφαιρο και την κριτική που γίνεται:

«Στο θέμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας φταίμε όλοι. Πρέπει να υπάρξει εσωτερικός κανονισμός συμπεριφοράς, για παράγοντες που κατηγορούν παντού το ποδόσφαιρο, τη διαιτησία κτλ. Δεν γίνεται να αυτοπυροβολούμαστε. Είναι απαράδεκτο απ’ όπου κι αν γίνεται. Δεν γίνεται να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Και κάποια στιγμή πρέπει να λέμε και ονόματα στην Ελλάδα. Αυτός στήνει παιχνίδια, αυτός τα παίρνει κτλ. Όχι συλλήβδην ισοπέδωση. Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε όλο το ποδόσφαιρο αν κάποιοι έχουν παραβατική συμπεριφορά. Φταίει το ποδόσφαιρο που δεν αποφασίζει ο ανακριτής να τελειώσει το θέμα των στημένων και κρατούνται όμηροι τόσοι άνθρωποι;».

Για την τελευταία τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου μέσω twitter:

«Μια τέτοια ενέργεια, που φτάνει στα όρια της επικίνδυνης τοποθέτησης και μάλιστα ενάντια σε μια εταιρία που στηρίζει το ποδόσφαιρο, νομίζω ότι είναι αν μη τι άλλο ατυχής. Πρέπει να επιλαμβάνονται τα όργανα. Πρέπει να έχει κυρώσεις αυτός που πυροβολεί το ποδόσφαιρο. Δεν είναι θετική για το ποδόσφαιρο η αντιπαράθεση δύο συλλόγων, δημιουργεί προβλήματα».

Για τα χρήματα που δίνει το κράτος στο ποδόσφαιρο:

«Το κράτος δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στο ποδόσφαιρο. Αντίθετα, η αστυνομία παίρνει από το ποδόσφαιρο πολλά εκατομμύρια για τις υπηρεσίες της στα γήπεδα, όπως το 10% από τα τηλεοπτικά και το 5% από τα εισιτήρια. Την τριετία 2009-2011, ο ΟΠΑΠ έδωσε διαφήμιση, διότι για διαφήμιση πρόκειται και όχι χορηγία, 53 εκατ. ευρώ στη Σούπερ Λίγκα. Την τριετία 2012-2014 θα δώσει 27 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει 50% μείωση λόγω της κρίσης; Άρα για ποια πρόκληση και υπερβολικά χρήματα μιλάμε; Και η διαφήμιση στη φανέλα ανταποδοτική είναι. Τα 500 χιλ. ευρώ που δίνονται στις ομάδες είναι νούμερο που “παίζει” στην αγορά, δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κρατικοδίαιτο».

Για τη γηπεδική βία:

«Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, πολιτεία, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, τι βία έχουμε, να την καταγράψουμε, να δούμε τις ευθύνες του καθενός και να το αντιμετωπίσουμε».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ:

«Έχουμε μία ψήφο όπως όλες οι Ενώσεις και δεν έχουμε ακόμη τοποθετηθεί».

Φερέιρα: «Πιστέψτε στους εαυτούς σας» 

25/9/2012

Φερέιρα: «Πιστέψτε στους εαυτούς σας»
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει τη στήριξη του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, αλλά θέλει να κερδίσει και τους παίκτες του.

Αφού η αλήθεια είναι, τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει η αλληλοεκτίμηση του παρελθόντος.

Και στην σημερινή προπόνηση, ήθελε να ανεβάσει το ηθικό τους.

«Μας λείπει η αυτοπεποίθηση. Πιστέψτε στον εαυτό σας και θα έρθουν οι νίκες», είπε ο Πορτογάλος στους ποδοσφαιριστές του.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» άκουγαν με προσοχή τον προπονητή τους, ο οποίος συνέχισε. «Φτάσαμε κοντά στη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε για ακόμη μία φορά. Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Και μαζί με την αυτοπεποίθηση που σας λείπει, είναι τα στοιχεία που λείπουν για να έρθουν οι νίκες. Πιστέψτε στον εαυτό σας και όλα θα γίνουν», είπε ο Πορτογάλος θέλοντας να… σπάσει τον πάγο που έχει δημιουργηθεί.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Φερέιρα συνάντησε τον Αλαφούζο με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να του μεταφέρει τι ειπώθηκε στο Δ.Σ. και να του λέει πως τον στηρίζει.

Κούρσα για τρεις… 

25/9/2012

Κούρσα για τρεις… 
Η θέση του προπονητή στην Ξάνθη, παραμένει κενή μετά το διαζύγιο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και έτσι η ακριτική ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του τεχνικού που θα κληθεί να «αναγεννήσει» την ομάδα και να την οδηγήσει καλύτερα στις επόμενες αγωνιστικές.

Τα τρία ονόματα που έχουν γίνει γνωστά, πως βρίσκονται στη λίστα της Ξάνθης είναι από την εγχώρια αγορά. Πιο συγκεκριμένα οι Άγγελος Αναστασιάδης, Νίκος Κωστένογλου και Παύλος Δερμιτζάκης φέρονται να είναι πρώτοι στη σχετική λίστα.

Ο Αναστασιάδης είναι η πρώτη επιλογή, όμως υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες. Ο έμπειρος τεχνικός έχει υψηλό κασέ, την στιγμή που στην Ξάνθη επικρατεί η μείωση στα έξοδα. Παράλληλα, εκείνος δεν έχει διαπιστωθεί, αν αυτή την στιγμή θα ήθελε να επιστρέψει στους πάγκους.

Στην περίπτωση των άλλων δύο τεχνικών τα πράγματα είναι λιγότερο σύνθετα. Τόσο ο Νίκος Κωστένογλου, όσο και ο Παύλος Δερμιτζάκης, είναι ελεύθεροι και πιο προσιτοί οικονομικά, πράγμα που… ισχυροποιεί το χαρτί τους. Είναι δεδομένο πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις και η Ξάνθη, θα έχει προπονητή προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμη στις επόμενες υποχρεώσεις της.

(Ξανά)έρχονται Χάρις-Βιντιάδης! 

26/9/2012

(Ξανά)έρχονται Χάρις-Βιντιάδης! 
Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο τη Δευτέρα (1/10) αναμένεται η πρόταση από Κιθ Χάρις και Δημήτρη Βιντιάδη για την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εφόσον το deal ολοκληρωθεί, το πλάνο προβλέπει εισροή 13 εκατ. ευρώ στα «κιτρινόμαυρα» ταμεία έως το τέλος της σεζόν.

Ήθελε να… ταράξει τα νερά ο Θωμάς Μαύρος, με την απομάκρυνση του Βασίλη Τσιάρτα.

Οι Χάρις και Βιντιάδης ήρθαν, είδαν (το ματς με τον Άρη) και θα… ξανα έρθουν! Στα Σπάτα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως το επενδυτικό δίδυμο θα καταθέσει την πρόταση για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα. Εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν και το deal ολοκληρωθεί, τότε οι υποψήφιοι επενδυτές θα μπουν αρχικά βάζοντας περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ. Όπως εκτιμάται, το ποσό αυτό αναμένεται να φτάσει στα 5 εκατ. μέχρι τον Ιανουάριο, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα φτάσει στα 13 εκατ.

Ωστόσο, αυτό που… καίει περισσότερο τους Χάρις και Βιντιάδης και θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν στην ΑΕΚ, είναι να πάρουν τη δέσμευση από τους μεγαλομετόχους πως θα τους παραχωρήσουν το μάνατζμεντ της ΠΑΕ και παράλληλα να εξασφαλίσουν πως η τιμή της μετοχής στις επόμενες ΑΜΚ δεν θα είναι χαμηλότερη από αυτή στις 5 Οκτωβρίου (1,20 ευρώ).

Ασυμφωνία χαρακτήρων με Τσιάρτα

Η ΑΕΚ φέτος έχει πραγματοποιήσει το χειρότερο ντεμπούτο στην ιστορία της στο ελληνικό πρωτάθλημα και ένας από τους… υπαίτιους ήταν ο Βασίλης Τσιάρτας, σύμφωνα με τον Θωμά Μαύρο. Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήθελε να χτυπήσει «καμπανάκι» ενόψει της συνέχειας και αυτό το έπραξε απομακρύνοντας τον Τσιάρτα από τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Μαύρος απέδωσε την απόφασή του αυτή σε ασυμφωνία χαρακτήρων, ωστόσο το… βαθύτερο νόημα είναι πως η κάκιστη φετινή πορεία της ομάδας πιστώνεται στον Τσιάρτα, καλύπτοντας παράλληλα τον Βαγγέλη Βλάχο.

Μία και μόνη επιλογή 

26/9/2012

Μία και μόνη επιλογή
Μιλώντας μετά το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός –για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της προεδρίας- ο Γιάννης Αλαφούζος στις δηλώσεις του στάθηκε στη μία και μόνη επιλογή που έχουν οι «πράσινοι».

Δηλαδή, να σταθούν στην ομάδα, να στηρίξουν παίκτες και τεχνική ηγεσία, ελπίζοντας έτσι να επανέλθει η ηρεμία και στη συνέχεια η αγωνιστική ανάταση.

Ο κόσμος, πάντως, δείχνει παρά τη δεδομένη λατρεία του στο «τριφύλλι» σημάδια πως κουράστηκε να κάνει υπομονή.

Άλλωστε η εικόνα των ποδοσφαιριστών στα τελευταία παιχνίδια είναι ιδιαίτερα απογοητευτική και είναι λογικό να έχει «ψυχράνει» και τους οπαδούς, οι οποίοι περιμένουν ένα σημάδι από αυτούς.

Ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε την πίστη του πως η μέχρι τώρα παρουσία του Παναθηναϊκού και τα αποτελέσματα που τη συνοδεύουν είναι θέμα συγκυριών και θεωρεί βέβαιο πως η ομάδα θα αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο. Εφόσον αποδειχθεί πως έχει δίκιο, ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα έχει την ηρεμία να ασχοληθεί με τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το σύλλογο. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η φετινή χρονιά μπορεί να σωθεί σχετικά πιο εύκολα.
Τα δύσκολα όμως, δεν σταματούν εκεί. Οπότε είναι λογικό να μην επιθυμεί μια αγωνιστική «φουρτούνα» να προστίθεται στα προβλήματά του.

«Πράσινη» κρούση σε Κετσπάγια 

26/9/2012

«Πράσινη» κρούση σε Κετσπάγια 
Μέχρι στιγμής υπάρχει απόλυτη στήριξη στον Ζεσουάλντο Φερέιρα, ωστόσο σύμφωνα με τον «Τρελό του χωριού» στη SportDay, άνθρωπος που φέρεται να εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό προσέγγισε -κάποτε- τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αρνήθηκε ευγενικά, καθώς τόνισε πως δύσκολα θα σπάσει το συμβόλαιο με την εθνική ομάδα της Γεωργίας.

Στον Ολυμπιακό μπορεί να μην… έπιασε ο Τιμούρ Κετσπάγια, όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει το -σημαντικό- έργο που άφησε στην κυπριακή Ανόρθωση και τη δουλειά που κάνει τώρα στην εθνική ομάδα της Γεωργίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με την SportDay, άνθρωπος που εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό έκανε κρούση στον Κετσπάγια, με τον τελευταίο να χαρακτηρίζει τιμητική την πρόταση, αλλά να την αρνείται ευγενικά, επικαλούμενος το συμβόλαιο που έχει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, το οποίο του γεμίζει τον τραπεζικό λογαριασμό με ένα εκατ. ευρώ ετησίως, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να το σπάσει.

ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου