ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
28/9/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

Το (ξανα)πήρε κι αυτό ο Μέσι

28/9/2012
Το (ξανα)πήρε κι αυτό ο Μέσι
Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι ήρθε πρώτος στην ψηφοφορία του “Onze Mondial” για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, μπροστά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ραμαντέλ Φαλκάο. Οι αναγνώστες του γνωστού γαλλικού περιοδικού τον ανέδειξαν στην κορυφή με ποσοστό 47.45! Ο Αργεντινός άσος είδε τίτλους όπως το Τσάμπιονς Λιγκ και το ισπανικό πρωτάθλημα να ξεφεύγουν από τα χέρια της Μπαρτσελόνα, όμως σε προσωπικό επίπεδο έσπασε τα κοντέρ, σημειώνοντας 82 γκολ σε 69 εμφανίσεις τη σεζόν 2011-2012 με τους «μπλαουγκράνα» και την εθνική του ομάδα. Η άτυπη αυτή διάκριση προστέθηκε σε εκείνες του 2009 και του 2011, ενώ μελλοντικά έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον σημερινό πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985) και τον Ζινεντίν Ζιντάν (1998, 2000, 2001) που έχουν επίσης από τρεις κατακτήσεις.

Προετοιμάζονται για τον Κριστιάνο…

28/9/2012
Προετοιμάζονται για τον Κριστιάνο…
Δύο μέρες έχουν απομείνει για τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Λα Κορούνια και ήδη στο στρατόπεδο της Ντεπορτίβο προετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για αυτή την αναμέτρηση. Τρανή απόδειξη η προπόνηση των τερματοφυλάκων από τον Χοσέ Σαμπάντε, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει «ζεστούς» τους τρεις πορτιέρο της ισπανικής ομάδας. Ο λόγος είναι ότι η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα θέλει να είναι προετοιμασμένη για τα ασύλληπτα σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δυσκολεύει πάντα τους αντίπαλους γκολκίπερ.

Σκέψεις ανανέωσης με Καπαρός

28/9/2012
Σκέψεις ανανέωσης με Καπαρός
Έτοιμοι να προσφέρουν πρόωρη επέκταση συμβολαίου στον Χοακίν Καπαρός είναι οι διοικούντες την Μαγιόρκα. Ο 56χρονος τεχνικός, έχει κερδίσει με τα αποτελέσματά και την αγωνιστική παρουσία της ομάδας την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να κληθεί να υπογράψει μέχρι το 2016. Ο Καπαρός, βρίσκεται στο «τιμόνι» των νησιωτών από τον Οκτώβριο του 2011, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου τον Μίκαελ Λάουντρουπ. Το έργο του φάνηκε από πέρυσι, αλλά ιδιαίτερα φέτος η Μαγιόρκα βρίσκεται στην 3η θέση μετά από πέντε αγωνιστικές, έχοντας συγκεντρώσει μάλιστα έντεκα βαθμούς. Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η «El Mundo», η απόφαση για υπογραφή νέου τετραετούς συμβολαίου είναι ειλημμένη από τη διοίκηση και μένει να συμφωνήσει και ο 56χρονος προπονητής που το καλοκαίρι είχε προτάσεις και από Βαλένθια, Σεβίλλη. Στις τάξεις της ομάδας πάντως, υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και η συνεργασία με τον Καπαρός θα ανανεωθεί για τέσσερα ακόμα χρόνια.

Άλβες: «Ναι, με ήθελε η Παρί»

28/9/2012
Άλβες: «Ναι, με ήθελε η Παρί»
Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε κινηθεί την πρόσφατη μεταγραφική περίοδο για την απόκτηση του Ντάνι Άλβες, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό «RMC». Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία που ήθελε τους επιχειρηματίες από το Κατάρ να παρακολουθούν την περίπτωση του Βραζιλιάνου μπακ-χαφ της Μπαρτσελόνα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη. «Η αλήθεια είναι ότι η Παρί Σεν Ζερμέν έχει φέρει πολλούς ανθρώπους και έχει χτίσει ένα όμορφο πλάνο. Αυτό το καλοκαίρι ήταν πολύ κοντά στους εκπροσώπους μου και θέλησαν να μάθουν αν είναι δυνατό να με αποκτήσουν. Παρόλα αυτά, οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες, αφού η ρήτρα αποδέσμευσής μου ήταν πολύ υψηλή και στη συνέχεια αποφάσισαν να ψάξουν για άλλους παίκτες», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και πρόσθεσε: «Όσον αφορά το ενδεχόμενο να παίξω ή όχι κάποια στιγμή στο γαλλικό πρωτάθλημα, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Δεν κλείνω καμία πόρτα. Εάν η Μπαρτσελόνα δεν με θέλει άλλο κάποια μέρα…».

Σίλβα: «Δεν υπάρχει τέτοια ρήτρα στο συμβόλαιό μου»

28/9/2012
Σίλβα: «Δεν υπάρχει τέτοια ρήτρα στο συμβόλαιό μου»
Καμία ρήτρα που του επιτρέπει να αποχωρήσει οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί από την Μάντσεστερ Σίτι για τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα δεν υπάρχει στο συμβόλαιό του, όπως τόνισε ο Νταβίντ Σίλβα στον ισπανικό Τύπο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός των «πολιτών» δήλωσε χαρούμενος από τις συνθήκες στο Νησί και εξέφρασε την επιθυμία να κατακτήσει πολλούς τίτλους. «Ανανέωσα το συμβόλαιό μου, επειδή είμαι χαρούμενο εδώ. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα και θα παλεύουμε για τίτλους. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο αυτό το θέμα, όχι μόνο για το μέλλον, απολαμβάνοντας τον εαυτό μου και να προσπαθήσω να κερδίσω τίτλους», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός άσος και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό μου που να μου επιτρέπει να αποχωρήσω για τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα».

Προσπαθούν να είναι έτοιμοι για το «clasico»

28/9/2012
Προσπαθούν να είναι έτοιμοι για το «clasico»
Αγώνα δρόμου για να προλάβουν να είναι έτοιμοι για το «clasico» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (στις 07/10) κάνουν ο Κάρλες Πουγιόλ, ο Αντρές Ινιέστα και ο Ζεράρ Πικέ. Για τους δύο διεθνείς αμυντικούς της Μπαρτσελόνα υπάρξουν επιφυλάξεις, όμως ταυτόχρονα επικρατεί αισιοδοξία ότι θα βρεθούν μπροστά από τον Βίκτορ Βαλντές σε αυτό το κρίσιμο ματς. Ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» τραυματίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Χετάφε και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις με έξι εβδομάδες. Αυτομάτως μηδενίζονται οι πιθανότητες ο σκληροτράχηλος στόπερ να παίξει με τη Ρεάλ, όμως όταν μιλάμε για τον Πουγιόλ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και θα κάνει ό,τι περνάει από τα… πόδια του για να λάβει μέρος σε αυτό το ματς. Από την πλευρά του, ο Πικέ συνεχίζει να ανεβάζει ρυθμό από τραυματισμό που είχε υποστεί στο αριστερό πόδι στο παιχνίδι με την Σπαρτάκ Μόσχας στις 19 Σεπτεμβρίου. Το ιατρικό επιτελείο του καταλανικού συλλόγου είχε εκτιμήσει ότι ο διεθνής κεντρικός αμυντικός θα επιστρέψει σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Χθες, όμως, έβγαλε τον γύψο από το πόδι του και όλα δείχνουν ότι η αποθεραπεία του βρίσκεται σε καλό δρόμο. Όσον αφορά τον Ινιέστα, η υπόθεσή του είναι διαφορετική από εκείνες των άλλων δύο. Ο διεθνής χαφ τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Ισπανίας με την Γεωργία στις 11 Σεπτεμβρίου και η πρώτη διάγνωση ανέφερε ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο ομάδες. Ο χρόνος που είχε εκτιμηθεί έχει περάσει, αλλά το πρόβλημα του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη - σύμφωνα με την UEFA – δεν έχει ξεπεραστεί και αυτό προβληματίζει τον Τίτο Βιλανόβα.

«Δε νομίζω να έρθει ο Ράμος στην Μπάρτσα»

28/9/2012
«Δε νομίζω να έρθει ο Ράμος στην Μπάρτσα»
Εξαιρετικά απίθανο είναι το ενδεχόμενο ο Σέρχιο Ράμος να γίνει παίκτης της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σάντρο Ροσέλ στο αμερικανικό δίκτυο «ESPN». Ο Ισπανός αμυντικός φέρεται να βρίσκεται σε κόντρα με τον Ζοσέ Μουρίνιο και ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι ένας από τους δύο θα αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο, ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» τόνισε ότι δύσκολα ο διεθνής στόπερ θα γίνει μέλος της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάντρο Ροσέλ στο αμερικανικό δίκτυο «ESPN»

Για το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Μπαρτσελόνα η Ράμος

«Δεν είναι χαρούμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Σέρχιο Ράμος; Ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, αλλά δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο».

Για τις φήμες που θέλουν τον Νεϊμάρ να είναι κλεισμένος από τους «μπλαουγκράνα»

«Είναι ένας από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που θα ήθελαν οι οπαδοί μας να είναι στην ομάδα, αλλά ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Σάντος μέχρι το 2014».

Για το αν θέλει να πάρει τη «Χρυσή Μπάλα» ο Μέσι ή ο Ινιέστα

«Για εμάς είναι το ίδιο, αφού και οι δύο αξίζουν αυτό το βραβείο. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα».

Δοκιμασία στη Σεβίλλη

28/9/2012
Δοκιμασία στη Σεβίλλη
Αντιμέτωπη με μια από τις ομάδες που μπορούν να της κάνουν την ζημιά τίθεται η Μπάρτσελόνα στο σημαντικότερο παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν. Οι Καταλανοί πηγαίνουν «τρένο» στην αρχή του νέου πρωταθλήματος και κόντρα στους Σεβιγιάνους στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» επιθυμούν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί στην αρχή της κούρσας του πρωταθλήματος και ανταποκριθούν στην υπέρ τους παράδοση. Η Σεβίλλη τα πηγαίνει αρκετά καλά μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έχοντας πάρει μια σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα, το Ριαθόρ. Την ίδια στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Λα Κορούνια στην έδρα της σε ένα παιχνίδι που θέλει να φέρει στα μέτρα της πριν το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Μπαρτσελόνα. Δύσκολη αποστολή έχει η Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία παίζει εκτός έδρας με την Εσπανιόλ, ενώ η Βαλένθια υποδέχεται την Σαραγόσα στο «Μεστάγια» με στόχο την επιστροφή στις νίκες.


Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Σάββατο, 29/09
Βαλένθια – Σαραγόσα (17:00)
Μάλαγα – Μπέτις (19:00)
Σοσιεδάδ – Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:00)
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα (23:00)

Κυριακή, 30/09
Γρανάδα – Θέλτα (13:00)
Βαγιαδολίδ – Ράγιο Βαγιεκάνο (17:00)
Οσασούνα – Λεβάντε (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λα Κορούνια (20:50)
Εσπανιόλ – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:30)

Δευτέρα, 01/10
Χετάφε – Μαγιόρκα (22:30)
 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  


Ετοιμάζει «Κάρα» για Σίτι

28/9/2012
Ετοιμάζει «Κάρα» για Σίτι
Πανέτοιμος για το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Φούλαμ στην Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Μάρτιν Γιόλ αναμένεται να ξεκινήσει τον «Κάρα» είτε ως βασικό, είτε να του δώσει χρόνο συμμετοχής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο «τυπάρας» έχει πάρει ήδη χρόνο συμμετοχής με τις ρεζέρβες της Φούλαμ, όμως πλέον όλα δείχνουν ότι θα παίξει και με την κανονική ομάδα κόντρα στους «πολίτες» στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Ο προπονητής των «cottagers» έχει κάποιους «πονοκεφάλους», λόγω τραυματισμών παικτών του και έτσι ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού, πιθανώς αγωνιστεί για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το Twitter του συλλόγου, όπου τονίζεται ότι: «Ο Καραγκούνης αναμένεται να παίξει κάποιο ρόλο στο αυριανό παιχνίδι». «Ο Γιώργος Καραγκούνης προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο. Αγωνίστηκε για 60λεπτά με τις ρεζέρβες και αναμένεται να έχει ενεργή συμμετοχή αύριο», τόνισε ο Γιόλ σχετικά με τον Καραγκούνη σε συνέντευξη που παραχώρησε

Σούσο: «Για αυτό δεν πήγα στη Ρεάλ»

28/9/2012
Σούσο: «Για αυτό δεν πήγα στη Ρεάλ»
Τον λόγο για τον οποίο ακύρωσε τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης για να γίνει παίκτης της Λίβερπουλ εξήγησε ο Σούσο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «COPE». Ο 18χρονος χαφ επρόκειτο το 2009 να πάει από την Κάντιθ στη «βασίλισσα», όμως οι συμβουλές του Ράφα Μπενίτεθ του άλλαξαν τα όσα είχε συμφωνήσει με τους παράγοντες των «μερένχες». «Είχα συμφωνήσει σε όλα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η μεταγραφική είχε φτάσει στην τελική ευθεία, όμως τότε ο Ράφα Μπενίτεθ με κάλεσε και μου είπε ότι με πιστεύει και θα μπορούσα να πάω στη Λίβερπουλ», ανέφερε αρχικά ο νεαρός μέσος και πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση. Αγαπάω αυτό τον σύλλογο και είναι ο καλύτερος για εμένα. Ποτέ δεν έχω σκεφτεί να πάω πουθενά αλλού. Νιώθω άνετα εδώ και δεν έχω πρόθεση να αποχωρήσω».

Δεν αλλάζει ο άνθρωπός, Αρσέν

28/9/2012
Δεν αλλάζει ο άνθρωπός, Αρσέν
Καμία διάθεση να προβεί σε αλλαγές στη μεταγραφική πολιτική της Άρσεναλ δεν έχει ο Αρσέν Βενγκέρ, παρά το γεγονός πως ο σύλλογος του Λονδίνου ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ. Ο Γάλλος προπονητής τόνισε πως θα ξοδέψει χρήματα για αποκτήσεις ποδοσφαιριστών μόνο εάν η διοίκηση παραχωρήσει κάποιον παίκτη. Η Άρσεναλ ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων που φτάνουν στα 37 εκατομμύρια λίρες, με τις παραχωρήσεις των Σεσκ Φάμπρεγκας, Σαμίρ Νασρί και Γκαέλ Κλισί να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού ισολογισμού. Παρά το γεγονός πως τα …ταμεία της ομάδας είναι γεμάτα, ο Βενγκέρ τόνισε πως «δεν πρόκειται να αλλάξει η μεταγραφική πολιτική του συλλόγου» και επιμένει στην πάγια τακτική του. «Τα οικονομικά στοιχεία είναι καλά. Είναι ευχάριστο να βλέπεις πως όλα πηγαίνουν καλά, είναι πολύ ευχάριστο. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσο καλούς οπαδούς που ανέβασαν τα έσοδα μας τόσο πολύ και ξέρω πως πρέπει να συνεχίσουμε να τους κρατούμε ευχαριστημένους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε», τόνισε ο Βενγκέρ για να συμπληρώσει πως «κανείς στο σύλλογο δεν φοβάται να ξοδέψει, αλλά το να δώσεις αλόγιστα ποσά για παίκτες δεν εγγυάται την επιτυχία». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Άρσεναλ, τα έσοδα από τις εισπράξεις εισιτηρίων αλλά και από τη χρήση του «Emirates» τις ημέρες των αγώνων έφτασαν στα 95 εκατομμύρια.

Τέσσερις αγωνιστικές στον Τέρι!

27/9/2012
Τέσσερις αγωνιστικές στον Τέρι!
Σε αντίθεση με το δικαστήριο του Λονδίνου, η FA έκρινε ένοχο τον Τζον Τέρι για την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης στον Άντον Φέρντιναντ και του επέβαλε τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών! Η ποινή, είναι ακριβώς η μισή από αυτή που είχε επιβληθεί στον Λουίς Σουάρες, πέρυσι, για ίδιο περιστατικό σε κόντρα με τον Πατρίς Εβρά. Η ακροαματική διαδικασία στο «Γουέμπλεϊ», όπου στεγάζονται τα γραφεία της FA διήρκησε τέσσερις μέρες. Σε αυτές, ο Τζον Τέρι παρέμεινε πιστός στη θέση του και την υπερασπιστική γραμμή που παρουσίασε και στο δικαστήριο του Λονδίνου, τον περασμένο Ιούλιο. Δηλαδή, πως ακόμη και ο Άντον Φέρντιναντ δεν τον είχε ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά να εξαπολύει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς το μέρος του και πως ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το διαδίκτυο, στο οποίο παρενέβη άνθρωπος που… διαβάζει χείλη, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει πειστικό επιχείρημα εις βάρος του αρχηγού της Τσέλσι. Την Τετάρτη, μάλιστα, ο Τέρι προσκόμισε στην ομοσπονδία και γραπτές καταθέσεις των Φάμπιο Καπέλο και Φράνκο Μπαλντίν, που έπαιρναν σαφή θέση υπέρ του ποδοσφαιριστή. Βέβαια, μόνο έκπληξη δεν θα πρέπει να προκαλεί αυτό, αφού ο Καπέλο είχε υποστηρίξει τον Τέρι από την πρώτη στιγμή και μάλιστα έφτασε στην παραίτηση από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, λόγω του συγκεκριμένου θέματος αλλά και για το γεγονός πως δεν του επέτρεπαν από την FA να μιλήσει. Αφού, λοιπόν, τον περασμένο Ιούλιο, το δικαστήριο του Λονδίνου αθώωσε τον αρχηγό των «μπλε», ήρθε η FA, αμέσως μετά από την απόφαση αυτή, να διενεργήσει δική της έρευνα για να τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή σε αθλητική πλαίσια. Ο Τέρι αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, την περασμένη Κυριακή – μια μέρα δηλαδή πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας από την FA – «τραβιόταν» επί τέσσερις μέρες στο «Γουέμπλεϊ» και τελικά άκουσε πως θα πρέπει να απουσιάσει από τα τέσσερα επόμενα ματς της Τσέλσι. Βέβαια, η τιμωρία του θα μπει σε ισχύ μετά από 14 μέρες. Τόσες δηλαδή, όσες είναι η διορία που θα έχει ο παίκτης από τη στιγμή που θα πάρει στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης της FA για να αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση. Αν, πάλι, την αποδεχτεί, τότε θα ξεκινήσει από το Σαββατιάτικο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς». Σημειώνεται, δε, ότι του επιβλήθηκε και πρόστιμο 220.000 λιρών.

«Σεβόμαστε την απόφαση για Τέρι»

27/9/2012
«Σεβόμαστε την απόφαση για Τέρι»
Η Τσέλσι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως αποδέχεται την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών που επέβαλε η FA στον Τζον Τέρι, για τα ρατσιστικά του σχόλια στον Πατρίς Εβρά. Επιπλέον, οι διοικούντες τους «μπλε» ξεκαθαρίζουν ότι, από τη στιγμή που ο Άγγλος σέντερ μπακ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, δεν πρόκειται να… τραβήξουν περισσότερο το θέμα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τσέλσι:

«Η Τσέλσι σέβεται την απόφαση που πήρε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας για τον Τζον Τέρι. Ξέρουμε επίσης ότι ο Τζον έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περισσότερο το θέμα αυτή τη στιγμή».

Θα γεράσει στη Νιούκαστλ!

28/9/2012
Θα γεράσει στη Νιούκαστλ!
Αν διαβάζαμε στην ελληνική αθλητική επικαιρότητα πως μια ομάδα προσέφερε στον προπονητή της συμβόλαιο οχταετούς διάρκειας, πιθανότατα θα ψάχναμε το ημερολόγιο να δούμε αν είναι πρωταπριλιά ή θα το παίρναμε ως σενάριο κάποιου ευφάνταστου συντάκτη. Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εξωφρενικό για τα αγγλικά δεδομένα, καθώς ο Άλαν Πάρντιου ανανέωσε τη συμφωνία του με τη Νιούκαστλ μέχρι το 2020! Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Μάικ Άσλεϊ, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον 51χρονο προπονητή, ο οποίος κοουτσάρει τις «καρακάξες» από το 2010. Μάλιστα βλέπει στο πρόσωπο του Άγγλου τεχνικού τον αντίστοιχο Άλεξ Φέργκιουσον, ή Αρσέν Βενγκέρ. Ο Πάρντιου αναδείχθηκε πέρσι ως ο προπονητής της χρονιάς από την Πρέμιερ Λιγκ και την ομοσπονδία προπονητών. Την καταξίωση του στα αγγλικά γήπεδα την εξαργυρώνει πλέον με νέο συμβόλαιο, τέσσερα χρόνια πριν τη λήξη του ήδη ισχύοντος.

ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

«Θα φτάσει μακριά η Γιουβέντους»

28/9/2012
«Θα φτάσει μακριά η Γιουβέντους»
Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ έφυγε το καλοκαίρι του 2010 από την Γιουβέντους, όμως ακόμη και τώρα που βρίσκεται στην Αργεντινή για λογαριασμό της Ρίβερ Πλέιτ συνεχίζει να παρακολουθεί αγώνες της «Γηραιάς Κυρίας». Μάλιστα, ο Γαλλοαργεντινός στράικερ πιστεύει πως ο ιταλικός σύλλογος θα κάνει σπουδαία πράγματα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ αν συνεχίσει να παίζει έτσι όπως έπαιξε κόντρα στην Τσέλσι για την πρώτη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. «Η Γιουβέντους με εξέπληξε θετικά στον αγώνα κόντρα στην Τσέλσι. Πραγματικά έχουν φτιάξει μία σκληροτράχηλη ομάδα. Το παιχνίδι της είναι οργανωμένο και πάντα έχει πάθος. Κάτι που έδειξε και μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε στον αγώνα με την Τσέλσι. Αν συνεχίσει έτσι θα φτάσει μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ», τα λόγια του Τρεζεγκέ. Ο 34χρονος επιθετικός της Ρίβερ Πλέιτ στις δηλώσεις του στάθηκε και σε μερικούς ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει με την απόδοσή τους στη φετινή «Γιούβε»: «Ο Μπουφόν εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Επίσης, Πίρλο και Βούτσινιτς είναι ποδοσφαιριστές παγκοσμίου κλάσης. Εκτός απ’ αυτούς εκείνοι που με έχουν εντυπωσιάσει με την απόδοσή τους είναι οι Βιντάλ και Μαρκίζιο».

Νέο ρεκόρ πέναλτι στο Καμπιονάτο

28/9/2012
Νέο ρεκόρ πέναλτι στο Καμπιονάτο
Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο δημοσιεύει το σημερινό φύλλο της «Gazzetta dello sport» και αναφέρεται στα πέναλτι που έχουν σφυρίξει οι διαιτητές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές του Καμπιονάτο. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα τα 23 πέναλτι αποτελούν ρεκόρ από τότε που η Serie A έχει 20 ομάδες, τη σεζόν 2004-2005. Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν από τους διαιτητές να σφυρίζουν κάθε επαφή στη μεγάλη περιοχή και να μην αφήνουν τους αμυντικούς να «αλλοιώνουν» το παιχνίδι. Η απόφαση της παρουσίας των «βοηθών» πίσω από τις εστίες, ίσως πάρθηκε για αυτό ακριβώς το λόγο. Περισσότερα μάτια μπορούν να δουν πιο εύκολα τις «παρανομίες». Υπάρχει, εξάλλου, σαφής οδηγία από τις διεθνείς ομοσπονδίες να μην περνούν απαρατήρητα τα μαρκαρίσματα μέσα στη μεγάλη περιοχή, ακόμα και αν αυτό σημαίνει αύξηση του αριθμού των πέναλτι που δίνονται. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο, φαίνεται πως αυτή η οδηγία έχει γίνει πράξη. Τα 23 πέναλτι που μέχρι σήμερα έχουν σφυρίξει οι διαιτητές και αποτελούν ρεκόρ για τη Serie A από τότε που υπάρχουν 20 ομάδες, αποδεικνύουν πως σχεδόν κανένα «παράτυπο» μαρκάρισμα δεν περνά χωρίς τιμωρία. Το παράδοξο είναι πως από τα 23 πέναλτι, μόλις τα 12 έχουν μετουσιωθεί σε γκολ. Μάλιστα, πριν το εύστοχο πέναλτι του Μποριέλο την περασμένη Τετάρτη, το ποσοστό των εύστοχων χτυπημάτων ήταν ακριβώς στο 50%. Ο συντάκτης της «Gazzetta dello sport» αναρωτιέται αν το χαμηλό ποσοστό οφείλεται στην ιδιαίτερη προπόνηση των τερματοφυλάκων ή στο χαμηλό επίπεδο ποιότητας των εκτελεστών, οι οποίοι αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι και δεν είναι σταθεροί, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Πρότυπό του ο Κακά

28/9/2012
Πρότυπό του ο Κακά
Τον θαυμασμό που τρέφει στον Κακά επανέλαβε ο Στέφαν Ελ Σααραουΐ μιλώντας στο κανάλι της Μίλαν. Ο νεαρός επιθετικός, ωστόσο, ζήτησε από όλους τους οπαδούς να μην τον συγκρίνουν με τον Βραζιλιάνο άσο, αφού τα χαρακτηριστικά τους είναι διαφορετικά. Η «κατάρα» του Σαν Σίρο, που μέχρι την περασμένη Τετάρτη εμπόδιζε τις ομάδες του Μιλάνου να πετύχουν νίκη στην έδρα τους, έσπασε χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον της Κάλιαρι ο Στέφαν Ελ Σααραουΐ. Ο νεαρός άσος, παράλληλα, έδωσε πίστωση χρόνου στον προπονητή του, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος βρίσκεται από την αρχή της χρονιάς σε διαρκή αμφισβήτηση. Το επίσημο κανάλι της Μίλαν αφιέρωσε, δίκαια, στον Ελ Σααραουΐ εγκωμιαστικά σχόλια, μαζί με μια συνέντευξη στην οποία ο νεαρός επανέλαβε πως πρότυπό του είναι ο Κακά. «Πάντα το έλεγα πως ο Κακά είναι το πρότυπό μου. Αυτό δεν σημαίνει πως μοιάζουμε σαν παίκτες, αφού έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό παρακαλώ όλους τους φιλάθλους μας να μην μας συγκρίνουν. Άλλος παίκτης εκείνος, άλλος εγώ», τόνισε ο Ελ Σααραουΐ. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του νεαρού άσου; «Ονειρεύομαι την εθνική, όπως κάθε νέος παίκτης. Θα ήθελα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και ελπίζω πως θα πείσω τον Πραντέλι με τις εμφανίσεις μου πως αξίζω να παίζω με το εθνόσημο στο στήθος. Για να το πετύχω αυτό, βέβαια, πρέπει να παίζω καλά με τη Μίλαν. Μακάρι να καθιερωθώ στην ομάδα», απαντά ο παίκτης. Κλείνοντας τη συνέντευξή του στο κανάλι της Μίλαν, ο Ελ Σααραουΐ αποκάλυψε ένα στοίχημα που έβαλε με τον αρχηγό της ομάδας, Μάσιμο Αμπροζίνι. «Αν μέχρι το Δεκέμβριο πετύχω 7 γκολ, ο Μάσιμο θα μου κάνει δώρο τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Θα το παλέψω, λοιπόν και για την ομάδα και για μένα», λέει γελώντας ο νεαρός.

Ελπίζει για το ντέρμπι ο Σνάιντερ

28/9/2012
Ελπίζει για το ντέρμπι ο Σνάιντερ
Μήνυμα προς όλους τους οπαδούς της Ίντερ έστειλε μέσω του Twitter ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ, στο οποίο τους υπόσχεται να δουλέψει σκληρά και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν από το νέο τραυματισμό του. Ο Σνάιντερ με τον τρόπο αυτό αφήνει ένα μικρό ενδεχόμενο να μη λείψει από το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν στις 7 Οκτωβρίου. Το παιχνίδι της Ίντερ στη Βερόνα κόντρα στην Κιέβο, προσφερόταν σαν μια καλή ευκαιρία για να ξεπεραστεί η οδυνηρή ήττα που υπέστη η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι από τη Σιένα. Η νίκη με 2-0 μπορεί να ήρθε δύσκολα, έδωσε, ωστόσο το δικαίωμα στην ομάδα του Μιλάνου να πλησιάσει την κορυφή της βαθμολογίας, βελτίωσε, παράλληλα, την ψυχολογία των παικτών. Η νίκη αυτή επισκιάστηκε από το νέο μυϊκό τραυματισμό του Γουέσλεϊ Σνάιντερ, ο οποίος υπέστη θλάση δεύτερου βαθμού. Ο τραυματισμός αυτός υποχρεώνει τον Ολλανδό να απουσιάσει τόσο από το ματς της 6ης αγωνιστικής κόντρα στη Φιορεντίνα, όσο και από το ντέρμπι με τη Μίλαν για την 7η αγωνιστική. Ο Σνάιντερ θέλησε να δώσει κουράγιο τόσο στον ίδιο όσο και στον εαυτό του με ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter και σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο μεγάλο ματς της 7ης Οκτωβρίου. «Καλημέρα σε όλους. Θα δουλέψω σκληρά για να επανέλθω το συντομότερο και πιο δυνατός από πριν. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη», αναφέρει ο Σνάιντερ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ίδιος ακόμα ελπίζει στην παρουσία του στο ντέρμπι του Μιλάνου.

Γιούβε, αρχίζουν τα δύσκολα…

28/9/2012
Γιούβε, αρχίζουν τα δύσκολα…
Η απώλεια βαθμών της Γιουβέντους στο ματς με την Φιορεντίνα την προηγούμενη αγωνιστική, έδωσε την ευκαιρία στην Νάπολι να συνεχίσει να συγκατοικεί στην κορυφή με τους «μπιανκονέρι». Επιπλέον για την πρωταθλήτρια το πρόγραμμα αρχίζει να γίνεται αισθητά πιο δύσκολο, αρχής γενομένης από το ματς με την Ρόμα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Δύσκολο ματς και για τον Καβάνι και την παρέα του που θα επιχειρήσει να κάμψει την αντίσταση της Σαμπντόρια στην Γένοβα. Βέβαια, οι γηπεδούχοι δεν έχουν στην διάθεσή τους Πότσι και Μάξι, κάτι που σημαίνει ότι επιθετικά θα είναι αποδυναμωμένοι. Στο «Μεάτσα», η Ίντερ που προέρχεται από «διπλό» ψυχολογίας επί της Κιέβο, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά κάτι σαν… 3-5-2 που της βγήκε, θα φιλοξενήσει την Φιορεντίνα. Τέλος, καθόλου εύκολο δεν θα είναι το έργο της Μίλαν που θα δοκιμαστεί κόντρα στην σκληρή και πολύ καλή αμυντικά, Πάρμα.


Αναλυτικά η 6η αγωνιστική του Καμπιονάτο:

Σάββατο, 29/9

Πάρμα-Μίλαν (19:00)
Γιουβέντους-Ρόμα (21:45)

Κυριακή, 30/9
Ουντινέζε-Τζένοα (13:30)
Αταλάντα-Τορίνο (16:00)
Μπολόνια-Κατάνια
Κάλιαρι-Πεσκάρα
Λάτσιο-Σιένα
Παλέρμο-Κιέβο
Σαμπντόρια-Νάπολι
Ίντερ-Φιορεντίνα (21:45)

Πληθαίνουν τα προβλήματα του Φεράρα

28/9/2012
Πληθαίνουν τα προβλήματα του Φεράρα
Με δύο σημαντικές απουσίες είναι αναγκασμένος να παρατάξει τη Σαμπντόρια στο ματς με τη Νάπολι ο Τσίρο Φεράρα. Εκτός του τιμωρημένου Μάξι Λόπες, ο τεχνικός των Γενοβέζων θα στερηθεί τις υπηρεσίες και του Νικόλα Πότσι που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πόδι. Είναι δύο από τις ομάδες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο. Η Σαμπντόρια, προερχόμενη από τη δεύτερη κατηγορία, μετά τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, παρουσιάστηκε ενισχυμένη και έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση. Η Νάπολι, από την άλλη, χριζόταν από όλους ως το απόλυτο αουτσάιντερ, ως η ομάδα που μπορεί να αμφισβητήσει τα πρωτεία από τη Γιουβέντους και μέχρι τώρα επιβεβαιώνει τα προγνωστικά. Οι δυο τους συγκρούονται στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής σε ένα ματς που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο προπονητής της Σαμπντόρια, όμως, Τσίρο Φεράρα, είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα του. Αιτία, η τιμωρία του Μάξι Λόπες, ο οποίος θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του και ο τραυματισμός του Νικόλα Πότσι, που δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ο Πότσι αποχώρησε από το ματς με τη Ρόμα και την Πέμπτη εξετάστηκε από τους καθηγητές Μπαλντάρι και Ματσόλα. Οι γιατροί διέγνωσαν διάστρεμμα στο δεξί του γόνατο, ένα πρόβλημα που δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο υποχρεώνει τον παίκτη να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή, παράλληλα με ξεκούραση, για μερικές μέρες. Αυτό σημαίνει πως ο Φεράρα χάνει έναν ακόμα επιθετικό ενόψει του αγώνα με τη Νάπολι. Ο Πότσι αναμένεται να επανεξεταστεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο μεγαλύτερης ζημιάς.

Καβάνι: «Θέλω να ξεπεράσω τον Μαραντόνα»

28/9/2012
Καβάνι: «Θέλω να ξεπεράσω τον Μαραντόνα»
Το να θεωρείσαι ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, εκτός από τα προφανή οφέλη που έχει, μπορεί να σε φέρει και σε μια εξαιρετικά λεπτή θέση, ειδικά αν αγωνίζεσαι στη Νάπολι. Ο Έντινσον Καβάνι έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο να αποτελεί το επόμενο ενανθρωπισμένο ποδοσφαιρικό θεό στην πόλη ύστερα από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, και οι… πιστοί του δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από μια νέα μεσσιανική πορεία προς νέα ποδοσφαιρικά θαύματα, ήτοι την κατάκτηση ενός «σκουντέτο». Ο ίδιος ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής δεν φιλοδοξεί να συγκριθεί με τον Αργεντινό μύθο, όμως δεν κρύβει ότι έχει ως στόχο να ξεπεράσει τον αριθμό των γκολ που έχει πετύχει ο «Ντιεγκίτο» και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Ο Καβάνι με το χατ τρικ που πέτυχε την Τετάρτη εναντίον της Λάτσιο (3-0) έφτασε τα 72 γκολ, τη στιγμή που το ρεκόρ του Μαραντόνα είναι τα 115 από το 1984 ως το 1991. Μια επίδοση που δε φαίνεται δύσκολο να σπάσει, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο 25χρονος στράικερ διανύει μόλις την τρίτη του χρονιά στους «παρτενοπέϊ» και βρίσκεται σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία. «Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να αφήσω το στίγμα μου στη Νάπολι, μια πόλη που δεν ξεχνάει και να ξεπεράσω τα γκολ του Μαραντόνα», δηλώνει ο ίδιος. Βέβαια ο ευσεβής πόθος τόσο του ποδοσφαιριστή, όσο και των οπαδών, δεν είναι άλλος από την επανάληψη των θριάμβων του 1987 και του 1990 και την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Στόχος που δε μοιάζει τόσο μακρινός όσο άλλοτε, αφού, με τις ομάδες του Μιλάνου να μοιάζουν αποπροσανατολισμένες και μόνο τη Γιουβέντους να κρατάει τον τίτλο του φαβορί, η Νάπολι μοιάζει έτοιμη όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια να κάνει την έκπληξη. Σε αυτή την περίπτωση ο Καβάνι θα έχει εκπληρώσει το ποδοσφαιρικό του πεπρωμένο στον ιταλικό νότο και θα μπορεί κι εκείνος να λατρευτεί ως… ισόθεος.


 ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                           


«Τρένο» σε… δοκιμασία

28/9/2012
«Τρένο» σε… δοκιμασία
Το απόλυτο της Μπάγερν Μονάχου απειλείται, καθώς για την έκτη αγωνιστική δοκιμάζεται στο «Βέζερσταντιον» απέναντι στη Βέρντερ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Μάριο Γκόμεζ και Νταβίντ Αλάμπα θα λείψουν από τους πρωτοπόρους, που την ερχόμενη Τρίτη ταξιδεύουν στη Λευκορωσία για να αντιμετωπίσουν την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο Champions League. Η Σάλκε, εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, πριν υποδεχτεί τη Μονπελιέ δοκιμάζεται στην έδρα της Φορτούνα Ντίσελντορφ του Στέλιου Μαλεζά, μοναδικής ομάδας που δεν έχει δεχτεί γκολ και μέχρι τώρα κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Εκτός μάχης για τους «βασιλικούς μπλε» παραμένει ο τερματοφύλακας Τίμο Χίλντεμπραντ. Η Ντόρτμουντ, που την Τετάρτη κοντράρεται με τη Σίτι στο Μάντσεστερ, φιλοξενεί τη Γκλάντμπαχ δίχως περιθώρια για άλλες απώλειες, καθώς ήδη βρίσκεται στο -7 από την κορυφή. Στραντσλ και Τσάκα είναι οι δύο σημαντικές απουσίες για τους φιλοξενούμενους.


Το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής

Παρασκευή 28/9

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Σάλκε 21:30

Σάββατο 29/9

Λεβερκούζεν-Γκρόιτερ Φιρτ 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 16:30
Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη 16:30
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ 16:30
Αμβούργο-Ανόβερο 16:30
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 30/9

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ 16:30
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς 18:30

Ρόμπεν: «Περασμένα ξεχασμένα»

28/9/2012
Ρόμπεν: «Περασμένα ξεχασμένα»
Την περασμένη αγωνιστική σεζόν Φρανκ Ριμπερί και Άριεν Ρόμπεν μετά από μία σειρά κακών αποτελεσμάτων που είχε η Μπάγερν Μονάχου είχαν «πιαστεί στα χέρια», κάτι που είχε γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ της Γερμανίας. Ωστόσο, ο Ολλανδός άσος δείχνει πως δεν κρατάει καμία κακία πλέον στον συμπαίκτη του και δείχνει πως τον έχει συγχωρήσει για το συγκεκριμένο συμβάν. «Ο Ριμπερί έκανε ένα λάθος πέρυσι και απολογήθηκε για αυτό. Τον έχω συγχωρέσει και οι σχέσεις μεταξύ μας, πλέον, είναι μία χαρά», ήταν τα λόγια του Ρόμπεν. Μάλιστα, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός μίλησε και για την σχέση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές: «Η ηρεμία στα αποδυτήρια της ομάδας είναι καλή. Ωστόσο, θα πρέπει να λέμε ο ένας στον άλλο την αλήθεια. Αυτό δεν είναι πάντα καλό, αλλά πρέπει να γίνεται».

 ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

Ζητείται… νίκη για τη Λιλ

28/9/2012
Ζητείται… νίκη για τη Λιλ

Μονόδρομος είναι η νίκη για τη Λιλ, στο «Ρουτ ντε Λοριάν», κόντρα στη Ρεν, στην αναμέτρηση που ανοίγει το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Ligue 1. Οι «λιλουά» μετρούν πέντε παιχνίδια χωρίς «τρίποντο», με αποτέλεσμα να βρίσκονται στη 12η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει μόλις επτά βαθμούς. Το απόλυτο της Μαρσέιγ απειλεί η Βαλενσιέν, με τη Λιόν να υποδέχεται στο «Ζερλάν» την Μπορντό. Έχει πάρει φόρα για… τα καλά η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία μετρά τρεις σερί νίκες και ψάχνει την τέταρτη, στο «Παρκ ντε Πρενς» κόντρα στη Σοσό. Πολλά τα προβλήματα φέτος για την πρωταθλήτρια Μονπελιέ, καθώς η αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει πάρει μόλις ένα «τρίποντο» φέτος και θα επιδιώξει το δεύτερο στην έδρα της –επίσης προβληματικής- Νανσί.


Αναλυτικά η 7η αγωνιστική

Παρασκευή, 28/9

Ρεν-Λιλ (21:45)

Σάββατο, 29/9

Παρί Σεν Ζερμέν-Σοσό (18:30)
Αζαξιό-Μπρεστ (20:00)
Τρουά-Τουλούζ
Εβιάν-Λοριάν
Νανσί-Μονπελιέ
Νις-Μπαστιά

Κυριακή, 30/9

Βαλενσιέν-Μαρσέιγ (15:00)
Σεντ Ετιέν-Ρεμς (18:00)
Λιόν-Μπορντό (22:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Παρασκευή, 5/10

Σεντ Ετιέν-Νανσί (21:45)

Σάββατο, 6/10

Μονπελιέ-Εβιάν (18:00)
Μπαστιά-Τρουά (21:00)
Λιλ-Αζαξιό
Ρεμς-Νις
Σοσό-Ρεν
Τουλούζ-Βαλενσιέν

Κυριακή, 7/10

Μπρεστ-Μπορντό (15:00)
Λοριάν-Λιόν (18:00)
Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

«Ευγνωμονώ τον Αντσελότι»

28/9/2012
«Ευγνωμονώ τον Αντσελότι»
Πολύ ευχαριστημένος από τους δύο πρώτους μήνες του στο Παρίσι είναι ο Μάρκο Βεράτι, που έχει ήδη ενθουσιάσει τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 19χρονος Ιταλός μιλώντας για τη μέχρι τώρα εμπειρία του στην «πόλη του φωτός», νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον προπονητή του, Κάρλο Αντσελότι και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που τον έχει βοηθήσει σημαντικά. Έφτασε τελευταίος στο Παρίσι, μετά τις μεταγραφές που έκαναν πάταγο του Εζεκιέλ Λαβέτσι, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Τιάγκο Σίλβα. Το νεαρό της ηλικίας του έκανε πολλούς να υποθέσουν πως θα είναι απλώς μια ακόμα προσθήκη σε ένα πλούσιο ρόστερ. Ο Μάρκο Βεράτι, όμως, κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, των συμπαικτών του και την εκτίμηση του κόσμου, που έχει ήδη φωνάξει ρυθμικά το όνομά του. Ο νεαρός παίκτης μίλησε στην «Gazzetta dello sport» για τους πρώτους μήνες της καριέρας του στην Παρί και φάνηκε πολύ ευχαριστημένος. «Όταν ήρθα, περίμενα πως θα παίζω λίγο, αφού η ομάδα είναι γεμάτη παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ο Αντσελότι, όμως, με εμπιστεύτηκε και για αυτό τον ευγνωμονώ. Μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ βασικός και ήδη έχω παίξει περισσότερο από όσο ήλπιζα», τονίζει ο Βεράτι. Ο κόσμος στη Γαλλία είναι ήδη ενθουσιασμένος με αυτόν. «Ανατρίχιασα όταν φώναξαν το όνομά μου στο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου. Αυτό αυξάνει τις υποχρεώσεις μου και με κάνει να θέλω να δουλέψω περισσότερο για να ανταποδώσω την αγάπη που μου δείχνουν.» Από τους συμπαίκτες του, ποιος τον έχει «κερδίσει»; «Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι αυτός που με βοηθάει περισσότερο. Με συμβουλεύει και μου δείχνει πολλά. Για την ποδοσφαιρική του αξία δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει, όλοι τον ξέρουν. Αλλά πρέπει να ξέρουν πως είναι και ένας σπουδαίος άνθρωπος», απαντά ο Βεράτι.



ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου