ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

26/9/2012

Πρόβλημα με Πουλίδο στον Άρη 

26/9/2012

Πρόβλημα με Πουλίδο στον Άρη
Δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς η προετοιμασία του Άρη ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Ρούμπεν Πουλίδο αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς και ενδέχεται να χάσει το παιχνίδι απέναντι στον «Δικέφαλο».

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει υποστεί τενοντίτιδα στους προσαγωγούς την οποία οι γιατροί της ομάδας αντιμετωπίζουν με ενέσεις, χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο αποθεραπείας.

Αμφίβολη είναι εξάλλου και η συμμετοχή του Βασίλη Τριανταφυλλάκου, ο οποίος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων.

Αντίθετα, καμία ανησυχία δεν εμπνέει η κατάσταση των Γιαννιώτα, Ψυχογιού και Νούνο Κοέλιο οι οποίοι είχαν ενοχλήσεις από κάποια χτυπήματα αλλά δεν τίθεται ζήτημα να χάσουν το κυριακάτικο ματς.

«Στην ΑΕΚ θα μείνουν όσοι παίζουν και μπορούν» 

26/9/2012

«Στην ΑΕΚ θα μείνουν όσοι παίζουν και μπορούν»
Προβληματισμένος από την αγωνιστική εικόνα και τη βαθμολογική συγκομιδή της ΑΕΚ είναι ο Θωμάς Μαύρος.

Ο πρόεδρος της «Ένωσης» ξεκαθαρίζει πως η κατάσταση απαιτεί να αλλάξουν πολλά προκειμένου να μην ξεφύγει και με δηλώσεις του τόνισε πως στην ομάδα θα παραμείνουν και θα αγωνίζονται μόνο εκείνοι που θα αποδείξουν πως είναι σε θέση να αντέξουν τη φανέλα με το «Δικέφαλο».

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα «Goal»:


«Με αυτήν την εικόνα δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς. Τα πράγματα εκτρέπονται επικίνδυνα και χρειάζεται επέμβαση. Έχουν υπάρξει αρκετά λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας, αλλά δεν είναι ώρα να αναμοχλεύουμε καταστάσεις. Έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Πανιώνιο, που δεν μπορώ να σκέφτομαι καν κάτι λιγότερο από τη νίκη. Το μόνο μας μέλημα είναι οι τρεις βαθμοί που χρειαζόμαστε. Έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία και χρειαζόμαστε νίκες. Να ξέρουν όλοι πως σύντομα η ΑΕΚ όπως τη θέλουμε.

Με προβληματίζει βέβαια η εικόνα στο ματς με τον ΟΦΗ. Στα προηγούμενα ματς ήμασταν καλύτεροι. Στην Κρήτη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήθελα να μπω στο γήπεδο με αυτά που έβλεπα. Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο, που η ομάδα βελτιώθηκε, είχε ανούσια κατοχή της μπάλας και δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Τα παιδιά είναι διαφορετικής γενιάς, με άλλες παραστάσεις και νοοτροπία. Γι’ αυτόν το λόγο θα γίνει συζήτηση μαζί τους για να ανοίξουν την ψυχή τους και να πουν όσα νιώθουν.

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως όποιος δεν μπορεί, όποιος βλέπει… δράκουλες να πάει σπίτι του. Στην ΑΕΚ θα μείνουν και θα παίζουν μόνο όσοι μπορούν. Αν ο γιατρός δεν ποιο είναι το πρόβλημα δεν μπορεί να δώσει το φάρμακο. Θα πρέπει να τεθούν όροι τους οποίους ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να τους φέρει σε πέρας. Η κατανόηση υπάρχει μέχρι ενός σημείου. Πρέπει να δίνουν το 200% σε κάθε παιχνίδι
».

Δεν αλλάζει τίποτα 

26/9/2012

Δεν αλλάζει τίποτα
Τα πλάνα του ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι κόντρα στον Άρη φανέρωσε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση της ίδιας εντεκάδας που έπαιξε την περασμένη αγωνιστική στα Πηγάδια.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την εμφατική νίκη με 3-0 απέναντι στην Ξάνθη και δεν έχει λόγο να αλλάξει κάτι στη σύνθεση της ομάδας.

Παρόλα αυτά δεν παρέλειψε να επισημάνει τα αμυντικά λάθη των ποδοσφαιριστών του και για αυτό έγινε και σχετική βιντεοθεραπεία.

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης συμμετέχει πλέον κανονικά στις προπονήσεις, δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα, αφού έχει χάσει αρκετό έδαφος.

Την ίδια ώρα ο Δώνης είχε την ικανοποίηση να δει τον Γιώργο Γεωργιάδη να ξεπερνάει τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς του και να είναι απόλυτα ετοιμοπόλεμος για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Κανονικά με Ολυμπιακό ο Σουμπίνιο 

26/9/2012

Κανονικά με Ολυμπιακό ο Σουμπίνιο
Κανένας όρος δεν υπάρχει στο συμβόλαιο του Σουμπίνιο που να μην του επιτρέπει τη συμμετοχή στο παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό.

Έτσι, ο δανεικός από τους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστής αναμένεται να αγωνιστεί στο ματς της επόμενης αγωνιστικής.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ντουσαν Μπάγεβιτς σκέφτεται να του δώσει θέση στο βασικό σχήμα, αφού θα στηρίξει πάνω του μεγάλο μέρος των σχεδίων του για το συγκεκριμένο ματς.

Απώλειες για Πλατανιά 

26/9/2012

Απώλειες για Πλατανιά
Με προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία του Πλατανιά ενόψει του παιχνιδιού με την Ξάνθη, καθώς ο Γιάννης Χατζηνικολάου είδε δύο από τους ποδοσφαιριστές του να τίθενται εκτός μάχης.

Ο τραυματισμός του Μάρκου Μαραγκουδάκη στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είναι σοβαρότερος από ό,τι αρχικά πίστευαν στα Χανιά, καθώς έχει υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού και θα απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τουλάχιστον δέκα μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τόσο το παιχνίδι απέναντι στους ακρίτες, όσο και εκείνο κόντρα στον Άρη.

Ταυτόχρονα, η θλάση που ταλαιπωρούσε τον Ρούμπεν Αρότσα υποτροπίασε με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να μείνει εκτός για ακόμη δύο μήνες.

Το ευχάριστο για τον τεχνικό του Πλατανιά, είναι η επιστροφή του Θωμά Ναζλίδη στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, ο οποίος θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα από την προσεχή αγωνιστική.

Με… περίπατο Σίσιτς και Ουντόζι! 

26/9/2012

Με… περίπατο Σίσιτς και  Ουντόζι!
Το βραβείο του MVP της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κατέκτησε ο Μίρνες Σίσιτς, μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ!

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ τερμάτισε… άνετα στην πρώτη θέση με ποσοστό 55,79%, έναντι 25,57 του δεύτερου Στέλιου Βασιλείου.

Επίσης, το βραβείο «Best Goal» της περασμένης αγωνιστικής θα απονεμηθεί στον Σαλόζε Ουντόζι, για το τέρμα του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο επιθετικός του Πλατανιά έπιασε την κορυφή με ποσοστό 65,05%, αφήνοντας δεύτερο τον Φουρτάδο της ΑΕΚ με ποσοστό 18,43%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τη Σούπερ Λίγκα:

Η Super League ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για τη 4η αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Μίρνες Σίσιτς (ΟΦΗ) 55,79%
Στέλιος Βασιλείου (Λεβαδειακός) 25,57
Μάικλ Ολαϊτάν (Βέροια) 18,64%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Σαλόζε Ουντόζι (Πλατανιάς) 65,05%
Χοσέ Φουρτάδο (ΑΕΚ) 18,43%
Χοσέ Χολέβας (Ολυμπιακός) 16,52%

«Το σημαντικό είναι να μείνεις στην κορυφή» 

26/9/2012

«Το σημαντικό είναι να μείνεις στην κορυφή»
Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον Αστέρα Τρίπολης είναι το μυστικό της επιτυχίας των τελευταίων χρόνων, όπως τόνισε ο Χρήστος Πιπίνης σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Ο αριστερός μπακ των Αρκάδων ξεκαθάρισε πως το εύκολο ήταν να φτάσει σε υψηλό επίπεδο η ομάδα του, όμως τα δύσκολα έρχονται τώρα, καθώς καλείται να διατηρηθεί εκεί.

«Ευχαριστώ τον κόσμο του Αστέρα για τη συνεχή στήριξη», τόνισε για τη παρουσία του κόσμου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Χρήστος Πιπίνης στο www.superleaguegreece.net

Πιστεύεις ότι θα καταφέρει ο Αστέρας να βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στα Play-Off;
- Πιστεύω πώς ναι. Έχουμε πολύ καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ και πιστεύω πώς αν βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με σοβαρότητα, στο τέλος που θα κάνουμε ταμείο θα είναι θετικός ο απολογισμός.

Στο φετινό πρωτάθλημα βλέπουμε πολλούς Έλληνες παίκτες. Θεωρείς ότι θα είναι πιο ποιοτικό σε σχέση με τα προηγούμενα;
- Πιστεύω πώς το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα είναι πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό. Θεωρώ πώς οι φίλαθλοι θέλουν να παρακολουθούν στις αγαπημένες τους ομάδες, Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ποια είναι η γνώμη σου για τη φετινή ομάδα, αλλά και για τον κόσμο της;
- Είμαστε καλύτεροι από πέρσι, θεωρώ πώς έχουμε καλύτερο ρόστερ και αυτό θα βοηθήσει να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Θα ήθελα ωστόσο, με την ευκαιρία που μου δίνεται, να ευχαριστήσω δημόσια τον κόσμο της ομάδας για την υποστήριξη του στην ομάδα, αλλά και σε μένα προσωπικά. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Τρίπολη, με υποδέχτηκαν όλοι με μία μεγάλη και ζεστή αγκαλιά.

Υπάρχουν σκέψεις για το μέλλον σου; Αν ναι ποιες είναι αυτές;
- Στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνο ο Αστέρας και δεν το κρύβω πώς θέλω να μείνω πολλά χρόνια στην Τρίπολη. Θεωρώ πώς εδώ υπάρχουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, να ασχοληθεί μόνο με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό καθημερινά στο γήπεδο.

Αγωνίζεσαι σε μια θέση που κατά γενική ομολογία σπανίζει από Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ποια πιστεύεις ότι είναι τα φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ποδοσφαιριστής, για να ανταποκριθεί ως αριστερό μπακ;
- Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο αριστερός μπακ πιστεύω πώς πρέπει να έχει μία σειρά από τεχνικά και φυσικά χαρακτηριστικά που να βοηθάει την ομάδα του και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η ταχύτητα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, η δύναμη στη συνέχεια, ο καλός αμυντικός προσανατολισμός που πρέπει να διαθέτει και φυσικά στην άλλη άκρη του αγωνιστικού χώρου καλές επιθετικές πρωτοβουλίες, βοηθώντας τους συμπαίκτες του.

Η έξοδος του Αστέρα Τρίπολης στην Ευρώπη, δεδομένης και της φετινής ευρωπαϊκής του πορείας, συμπεριλαμβάνεται στους στόχους της ομάδας?
- Σίγουρα το ταξίδι στην Ευρώπη μας άρεσε πολύ, ζήσαμε όλοι ξεχωριστές εμπειρίες και θεωρώ πώς είναι μέσα στους στόχους μας και φέτος.

Ερχόμενος στον Αστέρα, πίστευες ότι η καριέρα σου ως ποδοσφαιριστής θα είχε αυτή την εξέλιξη και θα καταφέρνατε ως ομάδα να αγωνιστείτε στο Europa League;
- Ήξερα πώς ήρθα σε μία καλά οργανωμένη ομάδα, που θέλει κάθε χρόνο να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Σιγά-σιγά και με πολύ δουλειά και προσπάθεια, καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα ψηλό επίπεδο. Το σημαντικό όμως δεν είναι να φτάνεις στην κορυφή, αλλά να μείνεις εκεί. Αυτό προσπαθούμε καθημερινά στον Αστέρα, να σταθεροποιηθούμε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;
- Υπάρχει ένα καλό και οικογενειακό κλίμα σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Από κει και πέρα, γίνεται μία συστηματική δουλειά στην προπόνηση από τον κ. Σάκη Τσιώλη και τους συνεργάτες του, ενώ όπως προανέφερα νωρίτερα, στον Αστέρα η διοίκηση της ομάδας, σου εξασφαλίζει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να ασχοληθείς μόνο με το ποδόσφαιρο.

Επόμενος αγώνας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Πως προετοιμάζεστε για αυτό το ματς;
- Με πολύ σοβαρότητα, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, με ιστορία, με κόσμο, με καλούς ποδοσφαιριστές.

Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο ποδοσφαιριστή;
- Να είναι συγκεντρωμένος στο στόχο του, να αγαπάει αυτό που κάνει και να μην απογοητεύεται στις δυσκολίες που τυχόν συναντήσει στην καριέρα του.

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;
- Επειδή το πρόγραμμα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι αρκετά φορτωμένο και απαιτεί αρκετά πράγματα που πρέπει να ακολουθήσει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, το μόνο που κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου είναι να βγω με καλούς φίλους για ένα καφεδάκι.

Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής με τι θα ήθελες να ασχολείσαι;
- Αν συνέβαινε αυτό, πιστεύω πώς θα ήμουνα και πάλι στον αθλητισμό κάνοντας κάποιο άλλο σπορ. Δεν ξέρω ποιο θα ήταν αυτό, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μακριά από το χώρο του αθλητισμού

Πρόβλημα στα μετόπισθεν 

26/9/2012

Πρόβλημα στα μετόπισθεν 
Μετά το… πάγιο πρόβλημα του Μπουμσόνγκ στη γάμπα, εκτός προπονήσεων τέθηκε και ο Βελάσκες λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο.

Με συνέπεια, ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο στο Κυριακάτικο ματς εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, να μείνει με μοναδικό στόπερ τον Πίντο.

Αντιθέτως, ο Σο ξαναμπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων την Τετάρτη, αλλά υπολογίζεται για μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη…

Επιπλέον, ούτε ο Σισοκό προπονήθηκε με τους υπόλοιπους στην Παιανία, αφού ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης μια και είναι κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια.

Τώρα, αναφορικά με τα μετόπισθεν, αν ο Βελάσκες δεν καταφέρει να προπονηθεί και την Πέμπτη, τότε δύσκολα θα προλάβει το ματς με τον Αστέρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο Πίντο θα είναι ο μοναδικός σίγουρος στόπερ και θέση δίπλα του θα πάρει ο Βύντρα. Με τον Μαρίνο ή τον Σεϊταρίδη να καλύπτουν το δεξί άκρο. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μετά την αυριανή προπόνηση βέβαια, όπως και το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει ο Φερέιρα. Πάντως, ο Πορτογάλος γενικά θα πρέπει να ανησυχεί για την αμυντική του γραμμή, διότι ο Μπουμσόνγκ τον τελευταίο καιρό, αντιμετωπίζει πολύ συχνά πρόβλημα στη γάμπα, σημείο, που δεν είναι εύκολο…

Κατά τα άλλα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού την Τετάρτη στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας έκαναν ζέσταμα και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις με πάσες. Στο σημείο αυτό, οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στον αγώνα με τον Ατρόμητο εκτέλεσαν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης. Οι υπόλοιποι επιδόθηκαν σε παιχνίδια 1v1, 2v2 και 3v3 και ακολούθως έπαιξαν δίτερμα.

Πολλή… θεραπεία στου Ρέντη 

26/9/2012

Πολλή… θεραπεία στου Ρέντη 
Με αρκετή… θεραπεία ξεκίνησε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Οι Βασίλης Τοροσίδης, Τζαμέλ Αμπντούν, Λιούμπομιρ Φέισα και Γιάννης Φετφατζίδης δεν ήταν στη διάθεση του Λεονάρντο Ζαρντίμ, λόγω των προβλημάτων που τους ταλαιπωρούν, ενώ την πρώτη του προπόνηση -ύστερα από την επιστροφή του- με τους «τερματοφύλακες» έκανε ο Αλέκος Ράντος.

Με μείον τέσσερις παίκτες ξεκίνησε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ματς της πέμπτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα, οι Βασίλης Τοροσίδης και Τζαμέλ Αμπντούν, οι οποίοι αποχώρησαν με θλάση από την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, έκαναν θεραπεία και γυμναστήριο και φυσικά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής τους κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου.

Το ίδιο… θεραπευτήριο επισκέφτηκαν και οι Λιούμπομιρ Φέισα και Γιάννης Φετφατζίδης. Ο Σέρβος μέσος αισθανόταν ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να είναι σε θέση την Πέμπτη (27/9) να ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα. Όσον αφορά τον «Φέτφα», ταλαιπωρείται από ένα οστικό οίδημα στο δεξί γόνατο και γι’ αυτό δεν προπονήθηκε σήμερα, με την κατάστασή του να επανεκτιμάται αύριο.

Τέλος, την πρώτη του προπόνηση με τους τερματοφύλακες του Ολυμπιακού, μετά την επιστροφή του, πραγματοποίησε ο Αλέκος Ράντος. Οι «ερυθρόλευκοι» θα γυμναστούν και το απόγευμα στις 17:30.

Λάζαρ: «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα» 

26/9/2012

Λάζαρ: «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα» 
Σε ρυθμούς ντέρμπι κινείται η Θεσσαλονίκη εν όψει της κόντρας του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

Στα δύο στρατόπεδα και ιδιαιτέρως σε εκείνο του «Δικέφαλου του Βορρά» που μοιάζει να έχει το πάνω χέρι για την επικράτηση, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, όπως τόνισε ο Κοστίν Λάζαρ.

Ο Ρουμάνος μέσος έχει καταλάβει τη σημασία που έχει για τον κόσμο το συγκεκριμένο ματς και «ποντάρει» στον άσο, δεδομένου και του ενθουσιασμού που θα δώσει η υποστήριξη από την εξέδρα.


Αναλυτικά, όσα είπε στον “Sport 103 fm”:

Για την ευρεία νίκη (3-0) επί της Ξάνθης: «Δεν το περιμέναμε αυτό το σκορ, παίζαμε εκτός έδρας με μία καλή ομάδα, σε δύσκολη έδρα και δεν περιμέναμε να ανοίξει έτσι το παιχνίδι. Ήταν πολύ σημαντική νίκη αυτή στην Ξάνθη, την είχαμε ανάγκη ψυχολογικά, μας βοήθησε, όπως φαντάζομαι και τον κόσμο».

Για την βελτίωση στην απόδοση του ΠΑΟΚ: «Πρώτα απ’ όλα παίξαμε πειθαρχημένα, με βάση όσα μας είπε ο προπονητής και κυρίως αγωνιστήκαμε για την ομάδα και την φανέλα. Έτσι πρέπει να παίζουμε πάντα αλλά καμιά φορά δεν σε πάει το παιχνίδι».

Για το ατυχές αποτέλεσμα (ήττα 1-0) με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι: «Σίγουρα μία ομάδα ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο δεν γίνεται να παίζει καλά συνέχεια. Ήταν εκτός έδρας ματς με μία πολύ καλή ομάδα. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και καινούργια παιδιά που προσαρμόζονται τώρα και είναι δύσκολο να υπάρχει σταθερότητα».

Για την συνολική παρουσία του «Δικέφαλου του Βορρά» ως τώρα: «Χάνουμε λίγο σε ομοιογένεια, είναι και τα νέα παιδιά που είπα και πριν και το θέμα ότι ήρθαν αρκετοί καινούργιοι παίκτες, ενώ έφυγαν πολλοί από τους παλιούς. Οι μεταπτώσεις έρχονται γιατί μέσα από τα ματς προσπαθούμε να βρεθούμε».

Για τις επόμενες υποχρεώσεις: «Με σιγουριά θα το έλεγα αυτό, εφόσον οι λόγοι είναι αυτά τα θέματα που είπα σιγά σιγά θα βρίσκουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα. Αυτό είναι και θέμα προπονητή, είναι καινούργιος και πρέπει να κάνουμε κάποια νέα πράγματα. Είναι όλα αυτά μαζί αλλά και η καινούργια φιλοσοφία του προπονητή. Κάθε προπονητής έχει καινούργιο στυλ, σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να βρει κοινό σημείο με τους παίκτες και να μας περάσει αυτά που θέλει. Ελπίζω φέτος να κάνουμε πολύ καλύτερη χρονιά από φέτος».

Για τον αποκλεισμό από τη Ραπίντ Βιέννης στην Ευρώπη: «Είμαστε νέα ομάδα, με καινούργιους παίκτες, χωρίς ομοιογένεια και ήταν δύσκολο να βγάλουμε κάποια στοιχεία στο γήπεδο τόσο γρήγορα».

Για την δική του απουσία από τον κρίσιμο επαναληπτικό στην Αυστρία: «Δεν είμαι ο μοναδικός παίκτης σε αυτή την ομάδα, όσοι έπαιξαν έδωσαν το 100%, απλώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε. Θα δώσουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα».

Για το ντέρμπι της πόλης με αντίπαλο τον Άρη στην Τούμπα: «Αυτό που λέμε εμείς μόνο νίκη, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Είμαστε σε καλή κατάσταση, δεν έχουμε και την κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχουμε περισσότερο χρόνο να ξεκουραστούμε και ο ενθουσιασμός από την εξέδρα θα βοηθήσει τα νέα παιδιά».

Για τις βλέψεις των Θεσσαλονικέων στο φετινό πρωτάθλημα: «Αν εξαιρέσουμε την ΑΕΚ που είναι σε δύσκολη κατάσταση, μεταξύ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ θα κριθεί το πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή και ποιοτική ομάδα».

«Έτσι θα επιστρέψει ο κόσμος» 

26/9/2012

«Έτσι θα επιστρέψει ο κόσμος» 
Είναι γεγονός ότι οι μισοάδειες κερκίδες της Τούμπας έχουν προβληματίσει άπαντες στον ΠΑΟΚ.

Συνεπώς και τους ποδοσφαιριστές.

Ο Γιώργος Φωτάκης, μιλώντας ως ένας από τους πιο παλιούς παίκτες στο ρόστερ του «Δικεφάλου» εμφανίστηκε βέβαιος ότι με τα κατάλληλα αποτελέσματα ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο.

Όμως εξήγησε ότι θα χρειαστεί υπομονή και χρόνος για να φτάσει η ομάδα στο πικ των δυνατοτήτων της.


Αναλυτικά, όσα είπε στο “Libero 107,4”:

Νιώθεις καλύτερα τώρα, γιατί δεν συμμετείχες στην προετοιμασία; «Δεν έκανα προετοιμασία με την ομάδα φέτος. Εχασα αρκετό έδαφος με αποτέλεσμα να έχω μείνει πίσω. Με τη βοήθεια όλων προσπάθησα να μπω όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να προλάβω την ομάδα και να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα με το μάτι σου το καλοκαίρι; «Σε μία προπόνηση με την ομάδα, είχα ένα χτύπημα στο μάτι από μία μπαλιά. Αυτό μου έφερε μετατραυματικό καταρράκτη και έπρεπε να κάνω μία επέμβαση αμέσως μετά τη λήξη του Euro. Αυτό έγινε το Πάσχα. Δε με επηρέασε αγωνιστικά, φορούσα φακό επαφής. Ήθελα να κάνω την επέμβαση γρήγορα για να είμαι και εγώ καλύτερα».

Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να αναπληρώσεις το χαμένο έδαφος; «Δεν μπορώ να το απαντήσω, γιατί έχω κάνει όλες τις προετοιμασίες στην καριέρα μου ως τώρα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Πιστεύω να μη μου βγει σε κακό. Το πιο βασικό είναι τα παιχνίδια. Μέσα από εκεί βρίσκεις αγωνιστικό ρυθμό. Όσες προπονήσεις και να κάνεις, το παιχνίδι σου δίνει ώθηση και αντοχή».

Πώς βιώνεις τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα από το καλοκαίρι; «Ξημερώνει μια άλλη μέρα για τον ΠΑΟΚ. Έχει έρθει ένας καινούργιος προπονητής αρκετά φιλόδοξος. Θέλει χρόνο και ο προπονητής, γιατί θέλει να περάσει ένα αγωνιστικό προφίλ που δεν ήμασταν συνηθισμένοι και αυτό έχει επιπτώσεις. Η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας φέτος, είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας. Άλλες φορές το έχουμε καταφέρει άλλες όχι, αλλά όπως είπα χρειάζεται χρόνο για να το κάνουμε αυτό».

Έχεις παίξει σε πολλές διαφορετικές θέσεις στον ΠΑΟΚ. Είναι εκνευριστικό ή πλεονέκτημα; «Μου αρέσει να αγωνίζομαι στον άξονα. Αν ο κ .Δώνης με χρησιμοποιεί στα πλάγια δεν έχω κάποιο πρόβλημα, γιατί οι δικοί μας χαφ κλείνουν περισσότερο στον άξονα. Έχω αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Μετά τη νίκη και την εμφάνιση στην Ξάνθη, πιστεύεις ότι βρίσκει ρυθμό η ομάδα; «Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Κάναμε κάποια λάθη που ευτυχώς δεν πληρώσαμε, όπως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μπορεί να υπάρχουν μεταπτώσεις, από τη στιγμή που είμαστε καινούργια ομάδα, έχουμε άπειρους παίκτες και θέλουμε χρόνο».

Θεωρείς ότι μέσα από το πρόγραμμα που ακολουθεί, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει πιο ψηλά; «Είμαστε αναγκασμένοι να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε αυτό της Κυριακής με τον Αρη και όλοι ξέρουμε τη σημασία που έχει. Πρέπει να τα βλέπουμε ένα-ένα και όχι τι θα γίνει μετά από 5 αγωνιστικές. Βασικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε την Κυριακή. Και μετά θα ασχοληθούμε με τον ΟΦΗ».

Που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα; «Πρέπει να κοιτάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει πέσει. Μπορούμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Πιστεύω πρέπει να είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις. Και καλή ομάδα έχουμε και το πρόγραμμα μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Αν πιάσουμε την απόδοση της Ξάνθης και έχουμε την ίδια αγωνιστική πειθαρχία στο τέλος θα είμαστε πολύ ψηλά».

Η ομάδα έχει ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη; «Ασφαλώς και ήταν ένα σοκ για εμάς. Προκριθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια με καλύτερες ομάδες. Κάναμε λάθη και εμείς οι παίκτες. Εμείς το έχουμε ξεπεράσει και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θα κάνουμε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο»

Είσαι από τους πιο παλιούς στην ομάδα. Σας απασχολεί η απουσία του κόσμου από το γήπεδο; Το συζητάτε στα αποδυτήρια; «Ασφαλώς και μας στεναχωρεί. Τα τρία τελευταία χρόνια η Τούμπα ήταν κατάμεστη. Ολοι φταίνε όταν κάτι δεν πάει καλά. Αν πάμε καλά σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο».

Είναι μέσα στους στόχους σου το Μουντιάλ της Βραζιλίας με την Eθνική ομάδα; «Είναι πολύ μακριά για να το σκέφτομαι από τώρα. Το μόνο που θέλω είναι να βοηθάω τον ΠΑΟΚ να κερδίζει κάθε βδομάδα. Αν κληθώ στην εθνική θέλω να το κάνω και εκεί. Είναι ένα παιδικό όνειρο βέβαια το Μουντιάλ».

Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Έχει γίνει κάποια κρούση ως τώρα; «Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κουβέντα…».

Πρόβλημα με Μπουκουβάλα 

26/9/2012

Πρόβλημα με Μπουκουβάλα
Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας εγκατέλειψε την σημερινή προπόνηση της Κέρκυρας, μετά από σύγκρουση που είχε με συμπαίκτη του. Στον 24χρονο ποδοσφαιριστή μάλιστα χρειάστηκε να τοποθετηθούν και τέσσερα ράμματα στο κεφάλι με την κατάστασή του να επανεκτιμάται αύριο.

Χωρίς άλλα προβλήματα ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση, με το ενδιαφέρον όλων να είναι στραμμένο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ (29/9, 17:15).

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δούλεψαν κυρίως στην τακτική και στην ανάπτυξη παιχνιδιού με όλους τους παίκτες (πλην Μπουκουβάλα) να ολοκληρώνουν κανονικά το πρόγραμμα.

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη, 27/9) με απογευματινή προπόνηση (17:30).

Επίσης αύριο στις 12:30, ο Άκης Μάντζιος μαζί με έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της Media day που καθιέρωσε από εφέτος το γραφείο τύπου της ΠΑΕ.

Συνεχίζουν μαζί 

26/9/2012

Συνεχίζουν μαζί
Στην ανανέωση της συνεργασίας τους για ακόμα ένα χρόνο προχώρησαν ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά του συλλόγου. Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την από κοινού πορεία τους για το καλό της ομάδας των Ιωαννίνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της για ακόμη μια σεζόν, με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου».

Δηλώσεις έκανε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣ Γιάννινα, Πασχάλης Μόσχογλου, ο οποίος είπε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε και φέτος την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, στην ομάδα των απανταχού Ηπειρωτών, τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο, τον Γεν. Δ/ντη και όλα τα μέλη του Δ.Σ της Τράπεζας για την εμπιστοσύνη τους στο έργο μας να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική με ήθος, αξιοπρέπεια και περηφάνια, αξίες που χαρακτηρίζουν τους απανταχού Ηπειρώτες . Η αναπτυξιακή πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, της Τράπεζας που είναι δίπλα στον Ηπειρώτη καθημερινά στις δυσκολίες του, προϋποθέτει την ενδυνάμωσή και υποστήριξη της ενεργά από όλους εμάς του Ηπειρώτες και τους φιλάθλους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!».

Για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, μίλησε και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Ηπείρου, Βασίλης Τσουκανέλης, λέγοντας: «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στέκεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια δίπλα στην ομάδα όλων των Ηπειρωτών, στον αγαπημένο μας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία αναγνωρίζοντας τη συμβολή της ομάδας στο κοινωνικό αλλά και οικονομικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, θεωρεί υποχρέωση της να συμβάλλει στη νέα προσπάθεια συμμετέχοντας και φέτος στο χορηγικό πρόγραμμα της. Με ομόφωνη λοιπόν απόφαση του Δ.Σ συμμετέχουμε στην εφετινή προσπάθεια του ΠΑΣ και καλούμε όλους τους Ηπειρώτες να κάνουν το ίδιο πυκνώνοντας στις τάξεις της ομάδας μας, αλλά και της τράπεζας μας. Θα μας δοθεί έτσι η δυνατότητα να υποστηρίξουμε ακόμη πιο ενεργά κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα».

Έρχεται ο Λέτο 

26/9/2012

Έρχεται ο Λέτο
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου ο Σεμπάστιαν Λέτο επιστρέφει στην Αθήνα.

Ο Αργεντινός θα κάτσει για ένα μήνα περίπου στην Ελλάδα συνεχίζοντας την αποθεραπεία του εδώ, βλέποντας παράλληλα τους συμπαίκτες του και παιχνίδια του Παναθηναϊκού από κοντά.

Τέλη Οκτώβρη, ο "Σέμπα" θα επιστρέψει στην Ιταλία για να συνεχίσει και πάλι εκεί την αποθεραπεία του.

Η οποία, μέχρι στιγμής πάει καλά, αλλά παρόλα αυτά, φέτος, δύσκολα υπολογίζεται. Αφού και τέλη Φεβρουαρίου να είναι έτοιμος, μέχρι να βρει ρυθμό το πρωτάθλημα θα έχει λήξει. Επίσης, το «στοίχημα» σε τέτοιου τύπου εγχειρήσεις δεν είναι το πότε θα επιστρέψει ο αθλητής, αλλά το πώς. Αφού το θέμα μετά τις μεταμοσχεύσεις στο γόνατο είναι να επιστρέψεις στην ίδια κατάσταση.

10 μέρες έξω ο Μπουμσόνγκ

Ο Μπουμσόνγκ ταλαιπωρείται από πέρυσι από ένα μυϊκό πρόβλημα στη γάμπα. Και το σημείο αυτό, είναι πολύ ύπουλο. Ειδικά για τους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία και στα βαριά κορμιά… Για τον λόγο αυτό, ο Γάλλος, από πέρυσι σε αρκετές προπονήσεις έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης. Όπως και φέτος. Οι ενοχλήσεις που ένιωσε ξανά στη γάμπα στο ματς με τον Ατρόμητο, ανησύχησαν όλους στην Παιανία.

Έτσι, σε συνεννόηση του παίκτη με το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, αποφασίστηκε να κάνει θεραπεία και να μείνει λίγες μέρες έξω, ούτως ώστε να μην το κουράσει περαιτέρω και πάθει θλάση, η οποία θα τον άφηνε αρκετό καιρό έξω. Άρα, εκτός από την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή, ο Γάλλος θα χάσει και αυτή της Πέμπτης με την Τότεναμ και δεν αποκλείεται να μην πάει ούτε στην Ξάνθη την επόμενη Κυριακή. Διότι μετά το ματς με τους Ακρίτες, υπάρχει διακοπή και ο έμπειρος στόπερ θα είναι σε καλή κατάσταση.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου