ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Φωκικός - Ολυμπιακός 3-5 (pics+videos)

Φωκικός - Ολυμπιακός 3-5 (pics+videos)

31/10/2013


Ο κ. Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με αλλαγές, κάνοντας rotation και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει πολύ έως τώρα. Στο τέρμα ήταν ο Μέγιερι. Στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά) ήταν οι Σαλίνο, Αβραάμ, Μετζανί, Βούρος. Στο κέντρο ήταν οι Γιαταμπαρέ-Εντινγκά στον άξονα, Φουστέρ-Βάις (στις πτέρυγες) και στην επίθεση έπαιζαν οι Ολαϊτάν και Σέποβιτς. Το σύστημα άλλαζε, με τον Εντινγκά να μένει μόνος αμυντικός μέσος, τους Φουσέρ-Γιαταμπαρέ μπροστά του σε δημιουργικό ρόλο, τον Βάις και τον Ολαϊτάν στις πτέρυγες και τον Σέποβιτς στην κορυφή.


Η ομάδα μας μπήκε από νωρίς με επιθετική διάθεση στο ματς, δίχως πρόθεση να επαναπαυτεί στο -ομολογουμένως ευρύ- 5-1 του πρώτου αγώνα. Από τα πρώτα λεπτά κιόλας ο Βάις άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες. Στο 7’ ο Φουστέρ έβγαλε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Σέποβιτς τετ-α-τετ με τον Λανζάνο και ο Σέρβος πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Φωκικού. Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν κλεισμένοι στην περιοχή τους και προσπάθησαν να διεκδικήσουν όλες τις πιθανότητές τους στο ματς. Αυτό κάνουν, άλλωστε, όλοι οι αντίπαλοι όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό. Δίνουν το 110%. Στο 8’ ο Φράγκος πήρε μπαλιά από το κέντρο και μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε και έκανε το 1-0 για τον Φωκικό.
Το γκολ, που ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, δεν πτόησε τον Ολυμπιακό, μία ομάδα με μέταλλο νικητή και πρωταθλητή. Οι παίκτες του κ. Μίτσελ ανέλαβαν κατευθείαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ισοφάρισαν άμεσα. Στο 16’ η πίεση που ασκούν διαρκώς οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσε καρπούς, ο Φουστέρ από κόντρα κέρδισε την μπάλα, ο Σέποβιτς που ήταν σε θέση οφσάιντ δεν κυνήγησε την φάση, πράττοντας πολύ σωστά, και ο Ισπανός μέσος, μπήκε με την μπάλα στη περιοχή, σούταρε και έκανε το 1-1 για τον Θρύλο. Στο 22’ ο Βάις μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε παράλληλα στον Ολαϊτάν, ο οποίος σούταρε άστοχα.
Το 2-1 για τον Ολυμπιακό δεν άργησε να έρθει. Στο 24’ ο Βάις… πάτησε γκάζι από αριστερά, με την μπάλα στα πόδια. Έκανε το «ένα-δύο» με τον Σέποβιτς, πήρε ξανά την μπάλα και μέσα από την περιοχή πλάσαρε, νικώντας τον Λανζάνο και δίνοντας το προβάδισμα στον Θρύλο. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έφτασε γρήγορα και σε τρίτο γκολ, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον Ολαϊτάν και τον Φουστέρ. Ο Νιγηριανός κινήθηκε ωραία από δεξιά, πέρασε κεντρικά στον Φουστέρ, ο οποίος έσκαψε υπέροχα την μπάλα ξανά για τον Ολαϊτάν. Εκείνος την υποδέχθηκε ιδανικά, την «τσίμπησε» πάνω από τον Λανζάνο και έκανε το 3-1!
Το 4-1 ήταν και το… κερασάκι στην τούρτα του πρώτου ημιρχρόνου. Ο Εντινγκά έκανε καταπληκτική ενέργεια. Πίεσε στο κέντρο, έκλεψε την μπάλα, προχώρησε προς την περιοχή και βλέποντας τον Λανζάνο να βγαίνει, «έσκαψε» την μπάλα, «κρεμώντας» τον Λανζάνο και πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ, στο 33’.

 
Στο 36', ένα επικίνδυνο γύρισμα του Θέου πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους και δύο λεπτά αργότερα ο Φουστέρ από καλή θέση δεν μπόρεσε να απειλήσει, ύστερα από ωραία προσπάθεια και μεταβίβαση του Γιαταμπαρέ από δεξιά. Ο Στσέποβιτς επιχείρησε -ανεπιτυχώς- για τρίτη φορά να σκοράρει στο 40', όμως ο Λατζάνο απομάκρυνε με τα πόδια το αριστερό σουτ του Σέρβου επιθετικού.

Καλώς τα νιάτα

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μίτσελ άφησε στα αποδυτήρια τους Εντινγκά και Φουστέρ, δίνοντας το βάπτισμα του πυρός σε Σάλιακα (έπαιξε στα άκρα της μεσαίας γραμμής) και Παπασάββα (αγωνίστηκε ως κεντρικός μέσος στο πλάι του Γιαταμπαρέ). Ο Ολυμπιακός είχε πλέον τρεις παίκτες από την ομάδα Νέων στην σύνθεση του, αφού ο Βούρος εξακολουθούσε να καλύπτει το αριστερό άκρο της ερυθρόλευκης άμυνας.

Κατέβασε τους διακόπτες ο Ολυμπιακός

Μετά από έξι λεπτά παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φωκικός ευτύχησε να δώσει για δεύτερη φορά την ευκαιρία στους φίλους του να πανηγυρίσουν όταν ο Ράντι δέχθηκε την μακρινή πάσα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, κατέβασε όμορφα την μπάλα και με δεξί σίγουρο σουτ νίκησε από κοντά τον Μέγκιερι μειώνοντας το σκορ σε 2-4.

Στο 57' ο Σαλίνο έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο Σάλιακας έπιασε ωραίο σουτ πάνω στην κίνηση, όμως είδε την μπάλα να περνάει άουτ. Ο Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του περνώντας τον Παπάζογλου στο ματς αντί του Σαλίνο στο 63ο λεπτό του παιχνιδιού, που σταδιακά έχανε ολοένα και περισσότερο τον ρυθμό του.


Στο 67' ο Στσέποβιτς βγήκε σε θέση για γκολ, αλλά προσπάθησε να δώσει την ευκαιρία στον Σάλιακα να χριστεί σκόρερ, με την άμυνα των γηπεδούχων να απομακρύνει τον κίνδυνο. Οι γηπεδούχοι μείωσαν κι άλλο το σκορ στο 76', όταν ο Άλβαρες με καταπληκτικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Μέγκιερι για το 3-4.

Τον άσο του Φωκικού μιμήθηκε ο Παπασάββας δέκα λεπτά αργότερα. Ο νεαρός μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού έγινε κάτοχος της μπάλας κοντά στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έμεινε όρθιος παρά τα δυνατά μαρκαρίσματα και με ένα πανέμορφο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Λατζάνο που μάζεψε για πέμπτη φορά στο ματς την μπάλα από τα δίχτυα του. Γκολ που πανηγύρισαν έντονα μαζί οι τρεις πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού, ο σκόρερ Παπασάββας μαζί με τους Βούρο και Σάλιακα.


 
Το ματς ολοκληρώθηκε βρίσκοντας νικητή τον Ολυμπιακό με το χορταστικό 5-3. Με συνολικό σκορ 10-4, οι ερυθρόλευκοι πήραν το εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα επόμενα τρία κρίσιμα παιχνίδια (Παναθηναϊκός, Μπενφίκα, ΠΑΟΚ) που ακολουθούν σε διάστημα 8 ημερών, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, το Σάββατο 2/11, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Φωκικός (Γιώργος Κούτσης): Λατζάνο, Πεχλιβανόπουλος, Καλαγκάνης, Πολυχρονάκης, Αλά, Σκαρίμπας (69' Ζαχαρόπουλος), Τζέκος, Θέος, Άλβαρες (89' Κυριάκης), Ράντι, Φράγκος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγκιερι, Σαλίνο (63' Παπάζογλου), Αβραάμ, Μετζανί, Βούρος, Εντινγκά (46' Σάλιακας), Γιαταμπαρέ, Φουστέρ (46' Παπασάββας), Βάις, Ολαϊτάν, Στσέποβιτς.

Αναπληρωματικοί: Χουτεσιώτης, Κάμπελ, Μανωλάς, Σάλιακας, Παπάζογλου, Σάμαρης, Παπασάββας.

* Εκτός αποστολής έμεινε ο Ιγνατίδης.

Γκολ: 8' Φράγκος, Ράντι 51', Άλβαρες 76' / 16' Φουστέρ, 23' Βάις, 25' Ολαϊτάν, 33' Εντινγκά, Παπασάββας 86'.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας

Χωρητικότητα: 1000 θεατές

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Ελευθερίου Φλώριος (ΕΠΣ Αθηνών), Καμπούρης Βασίλειος (ΕΠΣ Εύβοιας)

Τέταρτος διαιτητής: Κάμπαξης Ιωάννης (ΕΠΣ Εύβοιας)

Παρατηρητής: Παπαδάκος Σπυρίδων (ΕΠΣ Λακωνίας)

Κίτρινες κάρτες:  (Φωκικός), (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες:


Με τη λήξη του ημιχρόνου το σκορ έμεινε σε αυτά τα επίπεδα και με την έναρξη της επανάληψης ο κ. Μίτσελ έκανε αλλαγές. Αντί του Φουστέρ έβαλε τον Παπασάββα και αντί του Εντινγκά έβαλε τον Σάλιακα. Ο πρώτος πέρασε αμυντικός μέσος και ο δεύτερος στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Βάις να έρχεται πιο κεντρικά. Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έφερε… γκολ για τον Φωκικό. Ο Ράντι πήρε την μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, σκοράροντας και κάνοντας το 4-2 στο 50’. Στο 55’ ο Σάλιακας έκανε ωραίο σουτ, έξω από την περιοχή. Στο 63’ ο κ. Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του, αποσύροντας τον Σαλίνο και ρίχνοντας στο ματς (δεξί μπακ) τον Παπάζογλου.
Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, μοιραία, έπεσε αισθητά. Η έκταση του σκορ και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έπαιζε καταλυτικό ρόλο σε αυτό. Ο Φωκικός δεν άφηνε το παιχνίδι και προσπαθούσε να πιέσει και να πετύχει και άλλο γκολ. Η διάθεση του Ολυμπιακού να διαφυλάξει δυνάμεις, ενόψει των συνεχόμενων υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, έφεραν στο 75’ το 4-3, με σκόρερ τον Αλβάρεζ.
Στο 86΄ ο Παπασάββας πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με πολύ όμορφο σουτ, νίκησε τον Λανζάνο, κάνοντας το 3-5.
Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και η ομάδα μας πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Pregame του Φωκικός - Ολυμπιακός


Τα highlights της αναμετρησης

Φωκικός - Ολυμπιακός 3-5 Κύπελλο Ελλάδος (30/10... 


Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Οι δηλώσεις του Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στον Φωκικό.
Το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Πόσο εύκολο ήταν για εσάς να κρατήσετε τους ποδοσφαιριστές σας συγκεντρωμένους σε αυτό το παιχνίδι και τελικά τι γεύση σας άφησε;
Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να παίζουμε με σεβασμό κόντρα σε όλους τους αντιπάλους, αλλά και στην ομάδα που εκπροσωπούμε. Εχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και έπρεπε να το συνεχίσουμε χωρίς να πάρουμε ρίσκο για κάποιους παίκτες. Πήραμε δίκαια αυτή την πρόκριση και επίσης με ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Φωκικός ήταν η πρώτη ομάδα που βάζει τρία γκολ στον Ολυμπιακό μετά την Παρί Σεν Ζερμέν. Ένα σχόλιο για αυτό;
Πιστευώ ότι πραγματικά αυτός ο γύρος ήταν λαμπερός όχι μόνο γιατί είχε μεγάλο αριθμό γκολ, αλλά γιατί ο Φωκικός ήταν μία ομάδα που ήθελε να έχει κατοχή μπάλας και κοιτούσε να επιτεθεί. Προσπαθούσε να επιτεθεί και να παίξει ωραία.

Με βάση αυτούς που έπαιξαν σήμερα, μπορούμε να μαντέψουμε ποιοι θα παίξουν το Σάββατο;
Όχι. Απλώς αυτό που προσπαθήσαμε σήμερα ήταν να προστατέψουμε κάποιους από τους παίκτες μας που έχουν κάποιες ενοχλήσεις.

Θεωρείτε ότι είναι η σημαντικότερη εβδομάδα που έρχεται για την ομάδα σας;
Καθοριστικής σημασίας είναι το ματς με την Μπενφίκα. Τα άλλα δύο ματς είναι για το πρωτάθλημα που είναι φυσικά σημαντικά. Εμείς θέλουμε να διατηρούμε το επίπεδό μας σε υψηλά κλιμάκια. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους παιχνίδια, είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σε αυτά τα επίπεδα και έτσι θέλουμε να μείνουμε μέχρι τον Απρίλιο και Μάιο.

Ο κόσμος έξω απαίτησε το διπλό το Σάββατο. Τι έχετε να του πείτε;
Κι εμείς επίσης αυτό απαιτούμε. Όταν ήμουν νέος θυμάμαι ότι πάντα ήθελα να κερδίζω τα πάντα. Πάντα θυμάμαι ότι ήθελα να κερδίζω και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα σε ποια ομάδα βρίσκομαι. Αυτό θέλω και για το Σάββατο. Θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο ματς. Άλλωστε για αυτό απολαμβάνουμε αυτό το άθλημα. Για να παίζουμε τέτοια παιχνίδια.

Θεωρείτε ότι είστε το φαβορί στο ματς με τον Παναθηναϊκό;
Είμαστε σε καλή κατάσταση, όμως τα παιχνίδια πρέπει να τα παίξεις για να τα κερδίσεις. Έχω την αισιοδοξία ότι αν η ομάδα μου είναι σε καλό επίπεδο και εμφανιστούμε όπως τις προηγούμενες μέρες, έχουμε πολλές πιθανότητες. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε στο γήπεδο.

Φέτος έχουν αγωνιστεί σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει ότι έχει μεγάλο βάθος ο Ολυμπιακός ή σημαίνει ότι όποιος δουλεύει στην προπόνηση, θα παίζει κιόλας;
Είναι ένας συνδυασμός και των δύο πραγμάτων. Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες. Μέσα από την προπόνηση κάποιος μπορεί να κερδίσει τη θέση του για να παίξει σε ένα ματς. Είναι μία πίεση όμορφη. Κάποιος θα πρέπει πρώτα να συναγωνιστεί τον εαυτό του, τον συμπαίκτη του και μετά τον αντίπαλο. Αν θέλει κάποιος να παίξει, πρέπει να το κάνει. Αν νομίζει κάποιος ότι θα πάρει εύκολα τη θέση του στην ενδεκάδα, κάνει λάθος.


Το σχόλιο του Ντελβίν Εντινγκά

Ντελβίν Εντινγκά:
«Είναι κάτι ευχάριστο για εμένα. Θα μου δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και να προσφέρω περισσότερα στο σύλλογο. Νομίζω πως η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να το δείξουμε επί του Παναθηναϊκού. Αφήνουμε πίσω την πρόκριση και συγκεντρωνόμαστε στο ντέρμπι όπου θέλουμε να κάνουμε σωστή προετοιμασία».


ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου