ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Του πηραν την...παρθενια (5-0)στο πρώτο ιστορικό ντέρμπι Ολυμπιακός Κ15 - ΠΑΟ Κ15

Του πηραν την...παρθενια (5-0) στο πρώτο ιστορικό ντέρμπι Ολυμπιακός Κ15 - ΠΑΟ Κ15

27/10/2013

 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός κάτω των 15..... Οι Πειραιώτες συνέτριψαν τους "πράσινους" με 5-0, αλλά λίγη σημασία έχει σ' ένα ματς με εξαιρετική συμπεριφορά. Τι λένε οι προπονητές για τη δουλειά που γίνεται.


Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και πρωταγωνιστές ήταν οι ποδοσφαιριστές Κ15 των δύο συλλόγων.
Το τελικό 5-0 υπέρ των γηπεδούχων έχει μάλλον την μικρότερη σημασία. Το σημαντικότερο είναι πως από την φετινή σεζόν η Super League συμπεριέλαβε τα τμήματα Κ15 στα επίσημα πρωταθλήματα υποδομών της, γεγονός πολύ σημαντικό για την λειτουργία των Ακαδημιών όλων των ομάδων, όπως άλλωστε τόνισαν και στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα τόσο ο τεχνικός του Ολυμπιακού, όσο και αυτός του Παναθηναϊκού.
Το παιχνίδι έγινε κάτω από πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, με τους γονείς των παιδιών και από τους δύο συλλόγους να παρακολουθούν την αναμέτρηση και να χειροκροτούν τις ενέργειες των πιτσιρικάδων. Οι οποίοι καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα έδειξαν πως θα πρέπει να διεξάγονται όλα τα ντέρμπι.
Πριν ξεκινήσει το ματς, οι ενδεκάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μετά τον καθιερωμένο μεταξύ τους χαιρετισμό, πέρασαν από τους αντίπαλους πάγκους και ασπάστηκαν δια χειραψίας τους προπονητές και τους αναπληρωματικούς.
Μέσα στο γήπεδο δεν δημιουργήθηκε ούτε για μια στιγμή ένταση, ενώ τις δύο φορές που υπήρξε τραυματίας στον αγωνιστικό χώρο, παίκτης της αντίπαλης ομάδας ήταν αυτός που έσπευσε πρώτος να τον βοηθήσει να σηκωθεί. Η συμπεριφορά όλων όσων βρέθηκαν στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη ήταν άψογη και έτσι έμοιαζε εντελώς περιττή και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν εκεί.
Όσον αφορά το παιχνίδι (5η αγωνιστική του 1ου γύρου), το οποίο παρακολουθήσαν και οι Μπερντ Στορκ - Χουάν Ραμόν Ρότσα (αμφότεροι υπεύθυνοι των Ακαδημιών των δύο συλλόγων), όλα κρίθηκαν στο δεκάλεπτο 20'-30', όταν ο Ολυμπιακός σημάδευε τα δίχτυα και ο Παναθηναϊκός τα δοκάρια.
Οι γηπεδούχοι μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ στο 20ο λεπτό με σκόρερ τον Γκλεγκλέ και δύο λεπτά αργότερα ο Λώλος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σκαφίδα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματα του με σκόρερ και πάλι τον Γκλεγκλέ. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έκανε δύο τα οριζόντια δοκάρια του, αυτή την φορά σε σουτ του Βελαδάκη στο 28'.

Ολυμπιακός Κ15 - Παναθηναϊκός Κ15 (Το 2-0 )
 Ο Αμπάρα με κεφαλιά στο 30', ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, και ο Γκλεγκλές με το τρίτο του τέρμα στο 31' έφτασαν το σκορ στο 4-0. Το τελικό 5-0 στην αναμέτρηση διαμορφώθηκε με δυνατό σουτ του Καμπέτση μέσα από την περιοχή.

Ολυμπιακός Κ15 - Παναθηναϊκός Κ15 (ευκαιρία ΠΑΟ) 


Ολυμπιακός Κ15 - Παναθηναϊκός Κ15
 Ολυμπιακός (Θέος): Σκαφίδας, Αμπάρα, Αγγελόπουλος Α., Αγιώτης, Παπαδογιωργάκης (78' Παπαδόπουλος), Ασημάκης, Κωστανάσιος (55' Καμπέτσης), Νικούλης (67' Καραχάνας), Γκλεγκλές (74' Τσιντώνης), Ξενιτίδης, Τσιπιρτίμης.

Παναθηναϊκός (Σίμος - Κυριαζής): Λαμπρόπουλος, Θεοδωρής, Παπαδόπουλος, Ντόκο, Βελαδάκης (72' Αμπίλα), Μανιδάκης, Απειρανθίτης, Λώλος (58' Μέτσο), Βαρέσης, Δημητρούλας, Ζώτος (41' Παπαδάκης).
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι Αναστάσιος Θέος και Γιώργος Σίμος μίλησαν στο Sport24.gr.
Αρχικά ρωτήσαμε τον τεχνικό του Ολυμπιακού για την απόφαση της Super League να διοργανώσει και επίσημα το πρωτάθλημα υποδομών για τα τμήματα Κ15 και αν αυτό είναι ένα επιπλέον εργαλείο στα χέρια των προπονητών.

"Ο Ολυμπιακός δείχνει το σωστό δρόμο..."

"Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό. Έχω πει πως πρέπει να ακολουθούμε τα βήματα της UEFA. Είναι πολύ καλό για τα παιδιά, παίρνουν παραστάσεις, πηγαίνουν σε γήπεδα και σε διάφορες πόλεις, οπότε μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα για να ενταχθούν στην Κ17, και στην συνέχεια στην Κ19. Αυτά είναι πολύ σημαντικά βήματα. Φυσικά χρειαζόμαστε κι άλλες βελτιώσεις σε θέματα γηπέδων και χώρων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως πιστεύω πως η Super League έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει πολύ ώστε να βγουν πιο γρήγορα ταλέντα και σε ακόμη πιο μικρές ηλικίες να δείξουν τις ικανότητες τους".
Όσον αφορά την σημασία που δίνει ο Ολυμπιακός στις Ακαδημίες του τα τελευταία χρόνια, ο κ. Θέος τόνισε: "Αρκετά παιδιά από τις Ακαδημίες έχουν ανέβει στην πρώτη ομάδα. Άλλοι πάνε δανεικοί, άλλοι παραμένουν. Πιστεύω αυτός είναι μονόδρομος για όλους τους συλλόγους, απλά σίγουρα στον Ολυμπιακό υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και αυτό διότι θέλουμε να πρωταγωνιστούμε. Να πηγαίνουμε καλά στην Ευρώπη και στον ελλαδικό χώρο να κατακτούμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Οπότε μοιραία αυξάνεται η πίεση στα παιδιά που πρέπει να δουλέψουν ακόμη πιο καλά και να είναι έτοιμοι γιατί θα συναγωνιστούν παίκτες με μεγάλη εμπειρία από τον ευρωπαϊκό χώρο. Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει δείξει τον σωστό δρόμο, δουλεύει με τις Ακαδημίες και πιστεύω πως θα αυξάνει τους παίκτες που θα ενταχθούν στην πρώτη ομάδα".
Για την άψογη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων: "Για μας αυτό είναι φιλοσοφία ποδοσφαίρου και φιλοσοφία ζωής. Πρέπει να δείχνουμε σε αυτά τα παιδιά, που είναι σε μικρή ηλικία και στην ουσία τα πλάθουμε ποδοσφαιρικά, πως πρέπει να συμπεριφέρονται, να σέβονται τον αντίπαλο. Ένα παιχνίδι είναι, ο καλύτερος να κερδίσει και μέσα από αυτό να γίνουν σωστοί χαρακτήρες, στην ζωή τους γενικά και όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι η φιλοσοφία του Ολυμπιακού αλλά και προσωπικά δική μου. Ό,τι πάνω απ΄όλα είναι ένα παιχνίδι, πρέπει να παίζουμε σωστά, να σεβόμαστε τον αντίπαλο, όπως και όλους τους ανθρώπους στον χώρο του ποδοσφαίρου".
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκλεισε τις δηλώσεις του με ένα γενικό σχόλιο για την εικόνα του αγώνα: "Σε αυτές τις ηλικίες παίζει σημαντικό ρόλο το ποιος θα προηγηθεί. Το καταφέραμε εμείς νωρίς, ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες με τα δοκάρια και εκεί ίσως να γινόταν άλλο παιχνίδι. Δείξαμε πάντως πως ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για το ματς, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια που όμως δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Στις νεαρές ηλικίες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία και η εμπειρία και σε αυτό επικεντρωνόμαστε. Θέλουμε να παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, ώστε τα παιδιά να γίνονται καλύτεροι παίκτες. Το ιδανικό θα είναι να τα συνδυάζουμε όλα αυτά με το αποτέλεσμα και να δίνουμε στα παιδιά καλή ψυχολογία ώστε να συνεχίζουν και για τα επόμενα παιχνίδια".

Δηλώσεις - Αναστάσιος Θέος (τεχνικός Ολυμπιακού)

"Ο ΠΑΟ είναι σε μεταβατικό στάδιο..."

 Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στον κ. Σίμο ρωτώντας τον για το πρωτάθλημα Κ15 που βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα της Super League.
"Είναι μια κίνηση που βοηθάει. Οτιδήποτε και αν γίνεται για τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό βήμα από την Super League και είμαστε φυσικά ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε σε αυτό".
Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός τα δύο τελευταία χρόνια προωθεί πολλά παιδιά στην πρώτη ομάδα και αν αυτό δίνει έξτρα κίνητρο στους παίκτες των Ακαδημιών: "Ναι, είναι ένα επιπλέον κίνητρο και νομίζουμε πως με την πάροδο του χρόνου αυτό θα συνεχιστεί γιατί έχουμε πολλή εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουμε και στο γεγονός πως μεγαλώνουμε παιδιά μέσα σε καλές συνθήκες".
Όσον αφορά το πρόβλημα με το γήπεδο στο Κορωπί: "Δεν το κοιτάμε αυτό. Εμείς προσαρμοζόμαστε σε όλες τις συνθήκες. Είναι ένα μεταβατικό στάδιο για εμάς, φύγαμε από την Παιανία και πήγαμε σε ένα καινούριο αθλητικό χώρο. Κάθε μέρα προσαρμοζόμαστε και κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά".
Για την συμπεριφορά των νεαρών παικτών των δύο ομάδων: "Ήταν πράγματι εξαιρετική η συμπεριφορά των παικτών των δύο ομάδων. Εμείς μεγαλώνουμε παιδιά και μετά ποδοσφαιριστές. Μεγαλώνουμε συμπεριφορές και θέλουμε να φτιάξουμε νέους ανθρώπους και μετά αθλητές. Σήμερα ήταν πολύ όμορφη αυτή η εικόνα και αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες".


Δηλώσεις - Γιώργος Σίμος (τεχνικός Παναθηναϊκού)

Κ20:Οι Νέοι το "καθάρισαν" στο β' μέρος

Οι Νέοι το
Παίζοντας εξαιρετική μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού νίκησε την αντίστοιχη του ΟΦΗ με 3-1.
Η κούραση από τον αγώνα της Τετάρτης στη Λισαβόνα ήταν φανερή παρά τις αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα ο Μπερντ Στορκ. Κάτι που έγινε στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ έπαιζε αρκετά αμυντικά και κρατούσε το μηδέν στην άμυνα.
Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Θρύλος έπαιξε όπως πρέπει και όπως μπορεί. Αποτέλεσμα ήταν να σκοράρει 2+1 φορές. Με τον Γκίνο (57’) που άνοιξε το σκορ και με τον Παπασάββα (78’).
Και ενδιάμεσα υπήρχε το αυτογκόλ του Φάζου (75’) με το οποίο έγινε το 2-1 για τους «ερυθρόλευκους». Νωρίτερα (66’) ο ίδιος είχε ισοφαρίσει για τον ΟΦΗ. Και το φινάλε του ματς έκλεισε με τη μεγάλη ευκαιρία του Γιάνκοβιτς που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στάθηκε άτυχος, καθώς σημάδεψε το δοκάρι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ηλιάδης, Τούφας, Βούρος, Μακροστέργιος, Γκούτσιος (53' Νασιακόπουλος), Παπασάββας, Γκίνο, Πασαλίδης (74 Πασαλίδης), Σάλιακας (65' Λάτσι), Γιάνκοβιτς, Ιγνατίδης.
ΟΦΗ: Γιαγκιόζης, Μπολάκης, Τούγλης, Φάζος, Μπαμπουλάκης, Χύζι (80’ Χρηστάκης), Γκαϊτάν, alΒιτώρος, Μαραθιανός (84’ Βλαχάκης), Μανιδάκης, Ροβίθης (65’ Σακλαμάκης).

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου