ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μώραλης: "Οφείλουμε να προστατέψουμε το προϊόν μας"

Μώραλης: "Οφείλουμε να προστατέψουμε το προϊόν μας"

Ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στην απόφαση για τη δυσφήμιση του πρωταθλήματος, υπογραμμίζοντας πως τα μέλη της Λίγκας όφειλαν να προστατεύσουν το προϊόν. Η αναφορά του προέδρου της Super League για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.
Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, εξήγησε το σκεπτικό των μελών της Λίγκας και την ομόφωνη ψήφιση της διάταξης για τη δυσφήμιση.
"Είχαμε κάποια σημαντικά θέματα. Η εκλογή των προσώπων της Σούπερ Λιγκ στην ΕΠΟ για τη νέα περίοδο, περιλαμβάνει τα ίδια πρόσωπα, δηλαδή τους κ.κ. Βρύζα, Κομπότη, Πουλινάκη και εμένα τον ίδιο. Θα παραμείνουν οι ίδιοι ομόφωνα. Εγκρίναμε τα οικονομικά αποτελέσματα της περσινής περιόδου ως οφείλαμε στη ΓΣ. Εξουσιοδοτήθηκε η διαρκής νομική επιτροπή που έχουμε προκειμένου να φέρει στον επόμενο ενάμισι μήνα προστάσεις εισήγηση προς το ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση προκειμένου να τροποποιήσουμε θέματα που αφορούν το καταστατικό μας. Η τελευταία αλλαγή έχει γίνει το 2012 και νομίζω πρέπει να δούμε κάποια θέματα.

Το τελευταίο θέμα που συζητήθηκε και έχει πάρει κάποια έκταση από χθες (σ.σ. 28/10) στη δημοσιότητα, αφορά στην προσθήκη ενός άρθρου στο καταστατικό. Θυμίζω πως εξουσιοδοτήθηκε η επιτροπή νομικών προ διμήνου περίπου, προκειμένου να φέρει πρόταση για το πώς μπορούμε να αυτοπροστατευτούμε, να επιβάλλουμε ποινές, σε ανθρώπους οι οποίοι δυσφημούν κατά απαράδεκτο τρόπο, είτε τον συνεταιρισμό, είτε τα πρωταθλήματα του συνεταιρισμού, είτε τους χορηγούς που αυτή τη στιγμή είναι μόνο ο ΟΠΑΠ, είτε το τηλεοπτικό μας συμβόλαιο που αφορά στη Nova.

Ήρθε η εισήγηση αυτή και προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία 2/3 για να ληφθεί μια απόφαση. Εφόσον πληρείται το παραπάνω κριτήριο, θα βγαίνει μια ποινή, την οποία αυτός που έχει κάνει την παράβαση θα μπορεί να την εφεσιβάλλει, με την πειθαρχική μας επιτροπή να αποφασίζει σε τελικό βαθμό. Θεωρούμε ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν και είναι αυτονόητο.

Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος που συμμετέχει στον συνεταιρισμό γίνεται να δυσφημεί τον συνεταιρισμό, ή από τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του καλύπτεται από τα χρήματα του ΟΠΑΠ και του τηλεοπτικού συμβολαίου, να δυσφημεί κατά απαράδεκτο τρόπο όποτε και αν συμβαίνει αυτό, τους χορηγούς και πολύ περισσότερο το πρωτάθλημα στο οποίο λαμβάνει μέρος.

Πήρε λοιπόν το ΔΣ μια απόφαση με την οποία θα μπορεί να αυτοελέγχεται και να τιμωρεί ακραίες συμπεριφορές. Σε ψηφοφορία με 16 παρόντες, 13 είπαν «ναι», 14 μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έστειλε επιστολή. Η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη συμφώνησε στο σύνολο του κειμένου εκτός από τη λέξη συνεταιρισμός. Και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμφώνησε με το νόημα της διάταξης με τον κ. Βρύζα να ζητάει 2-3 μέρες προκειμένου να μελετηθούν κάποια σημεία. Ακόμα και ο Απόλλωνας Σμύρνης τοποθετήθηκε πως είναι εναντίον σε πρακτικές δυσφήμησης και ισοπεδωτικής λογικής, αλλά είναι κάτι που δεν επιθυμεί να ψηφίσει. Τέλος ο Παναθηναϊκός όπως ξέρετε, αποχώρησε πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης. Τέλος πρέπει να εγκριθεί και από την ομοσπονδία για να περαστεί στο καταστατικό μας", τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής.

Για το ντέρμπι, ο κ. Μώραλης ανέφερε: "Η εικόνα που έχω από τη σύσκεψη είναι πως δεν ανέβηκαν ιδιαίτερα οι τόνοι. Ευχή δική μου είναι πρώτα απ' όλα να κρατήσουν χαμηλούς τόνους μέχρι το Σάββατο, μένουν λιγότερο από τέσσερις μέρες. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως το παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί ομαλά. Ασπάζομαι τις ανησυχίες και των δημοσιογράφων αλλά και ανθρώπων του ποδοσφαίρου πως είναι ένα παιχνίδι με πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες και λόγω γηπέδου και λόγω έντασης που υπάρχει το τελευταίο δίμηνο. Για αυτό τονίζω πως πρέπει να κρατηθούν οι τόνοι χαμηλά, ούτως ώστε ακόμα κι αν συμβεί το παραμικρό να μη θεωρηθούν οι δύο ομάδες ή μία εξ αυτών υπαίτιες και πολύ περισσότερο ο συνεταιρισμός. Είναι το μεγάλο ντέρμπι του αθλήματος μας και δεν μπορεί να είναι διαφορετική η ευχή μου".

Σχετικά με το πώς μπορεί ο συνεταιρισμός να επιβάλει σε ένα Μέσο ενημέρωσης, να μην ασκεί κριτική, εφόσον αυτό συνδέεται με κάποια ΠΑΕ: "Αυτό θα το κρίνουν τα μέλη και αν 12 εξ αυτών κρίνουν πως ένα Μέσο που είναι κατοχής κάποιου προέδρου, δυσφημεί σκόπιμα -και αυτό έχει άμεση σχέση με την ΠΑΕ-, τότε θα επιβάλει τις προβλεπόμενες ποινές. Δεν πρόκειται περί φίμωσης, δεν μιλάμε για κριτική ούτε στους διαιτητές, ούτε στην ΚΕΔ ούτε σε κάτι άλλο. Μιλάμε για δυσφημιστικά σχόλια για την ΟΠΑΠ, τη Nova, το πρωτάθλημά μας και τον συνεταιρισμό. Σας φαίνεται λογικό να μπορεί κάποιος που συμμετέχει στον συνεταιρισμό να βάλει εναντίον αυτών των τεσσάρων φορέων; Εγώ δεν το έχω ξανακούσει στη ζωή μου.

Εμείς δεν κρίνουμε το Μέσο, αλλά οφείλουμε να προστατέψουμε το προϊόν μας το οποίο έχει ορισμένους άξονες. Πρώτον ο συνεταιρισμός που συμμετέχουμε όλοι ισότιμα. Δεύτερον το πρωτάθλημά μας. Διοργανώνουμε ένα πρωτάθλημα με προβλήματα, τουλάχιστον από εμένα τα ακούτε δεν τα έχω κρύψει ποτέ. Όπως ορισμένες φορές εκφράζω και την αισιοδοξία μου πως πάμε αρκετά καλά. Τρίτον η χορηγία του ΟΠΑΠ, Μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να έχει διαφωνίες με τον ΟΠΑΠ αλλά εμάς είναι ο χορηγός του πρωταθλήματός μας. Τέταρτον παίρνουμε κάτι παραπάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ από τη Nova. Με αυτά τα χρήματα ζουν οι ομάδες και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους.

Δεν πιστεύω λοιπόν πως είναι κάτι παράλογο να θέλουμε να προστατέψουμε τα τέσσερα αυτά πράγματα. Το αν θέλουν να κριτικάρουν οι παράγοντες ή οποιοσδήποτε άλλος για μία διαιτησία ή για κάποια άλλα όργανα που αφορούν την ΕΠΟ κτλ, είναι κάτι που δεν απασχολεί τη συγκεκριμένη διάταξη. Διαβάζω για φίμωση, διαβάζω διάφορα ακραία πράγματα και επαναλαμβάνω πως μιλάμε για τέσσερα συγκεκριμένα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει όταν βλέπετε πως 16 ΠΑΕ είναι θετικές στο νόημα της διάταξης, νομίζω πως αυτό δίνει μία σημασία στην απόφαση. Δεν νομίζω πως ξαφνικά 15-16 ΠΑΕ αποφάσισαν να φιμώσουν είτε να λειτουργήσουν με ένα τρόπο εκδικητικό απέναντι σε οποιονδήποτε αλλά πρέπει να προστατέψουμε το προϊόν μας. Το ίδιο κάνουν όλοι οι συνεταιρισμοί σε όλο τον κόσμο.

Δεν μπορεί να μην έχουμε μία διαδικασία. Γιατί όπως ξέρετε η πειθαρχική διαδικασία που υπάρχει και από την ΕΠΟ και από την επιτροπή και τους εισαγγελείς δεν αφορά δυσφήμηση. Βγαίνει για παράδειγμα αύριο κάποιος πρόεδρος και δυσφημεί την ΟΠΑΠ. Δεν καλύπτεται αυτή η περίπτωση από κάπου. Ή δυσφημεί τη Nova ή το άθλημά μας ή τον συνεταιρισμό. Αυτά δεν προβλέπονται από μία πειθαρχική διαδικασία στο σύνολό τους. Αυτό που θέλαμε είναι να δώσουμε στο ΔΣ με πολλή αυξημένη πλειοψηφία, να μπορεί να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις. Η πολλή μεγάλη πλειοψηφία που σας ανέφερα, ήταν υπέρ αυτής της άποψης".

Για την αποχώρηση του Παναθηναϊκού: "Ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε καμία εξήγηση για την αποχώρησή του. Άλλωστε δεν ήταν το μοναδικό θέμα στη Γενική Συνέλευση, είχαμε ακόμα και την επιλογή εκπροσώπων, τον οικονομικό απολογισμό και την απαλλαγή ευθυνών του ΔΣ για τα περσινά, δεν ήθελε να συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός και αποχώρησε".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου