ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Τα αποτελεσματα της Super League (videos)

 Τα αποτελεσματα της Super League (videos)

28/10/2013

Aρης-Πλατανιας 1-2

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία ο Πλατανιάς επικράτησε του Άρη
«Μπαλωθιά» του Πλατανιά στο «Βικελίδης» με Γουνδουλάκη

Την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας πανηγύρισε ο Πλατανιάς, που επικράτησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Άρη με 2-1 (43΄ Τόρες, 83΄ Γουνδουλάκης - 72΄ Ουντότζι) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Ο Άρης προσπάθησε και πέτυχε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού, είχε διάθεση και καλή κυκλοφορία αλλά δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και ως εκ τούτου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει άμεσα και να φτάσει στην επίτευξη κάποιου τέρματος.

Μια άστοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάτου στο 6ο λεπτό και μια κεφαλιά του Ουντότζι από σέντρα του Ίμπε, που επίσης πέρασε άουτ στο 22΄, ήταν οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις ως το 43ο λεπτό, οπότε οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το «Κλεάνθης Βικελίδης» σκοράροντας στη μοναδική ευκαιρία τους στο πρώτο 45λεπτο: ο Μοράλ σέντραρε από αριστερά και ο Τόρες τελείωσε υποδειγματικά τη φάση κάνοντας το 0-1 με εν κινήσει αριστερό σουτ, σκοράροντας για τρίτη συνεχή αγωνιστική το τρίτο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Μιλίνκοβιτς μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη για να φτάσουν στην ισοφάριση κι έτσι στο 50΄ ο Γιωργαλλίδης εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Παπαδόπουλου, ενώ στο επόμενο λεπτό η προσπάθεια του Ουντότζι κατέληξε άουτ.

Σταδιακά οι Κρήτες ισορρόπησαν, όμως δέχθηκαν την ισοφάριση ακριβώς στο σημείο που φαινόταν να κρατούν άνετα το αποτέλεσμα: στο 72ο λεπτό ο Τάτος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ουντότζι, που έπαιζε τραυματίας από το πρώτο ημίχρονο, έκανε το 1-1 με κεφαλιά, σκοράροντας επίσης για τρίτη συνεχή αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι δεν έμελλε πάντως να χαρούν για πολύ, καθώς στο 83΄ ο πολύπειρος Φανούρης Γουνδουλάκης κινήθηκε υποδειγματικά στο χώρο, ο Μοράλ τού έβγαλε ιδανική κάθετη πάσα και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Διούδη για το 1-2, δίνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Tα γκολ της αναμετρησης
 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουντότζι - Φαΐσκα, Μοράλ, Δημήτρης, Στόλερ, Ράφαελ, Γιωργαλλίδης

ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς):
Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Ηρακλής, Τριανταφυλλάκος, Τάτος, Ουντότζι, Νταμαρλής (85΄ Σουνάς), Παπαδόπουλος, Ίμπε (57΄ Σταυρόπουλος), Έλσνερ


ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Δημήτρης (71΄ Ραφαέλ), Φερνάντεζ, Φαΐσκα, Σιώπης, Τετέ, Αγκιλέρα (86΄ Ιντζίδης), Τόρες, Μοράλ, Μπέλιτς (67΄ Γουνδουλάκης)

Συναρπαστικό ματς έγινε στη Βέροια, όπου τελικά γηπεδούχοι και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΣ 2-2

Ισόπαλος 2-2 έληξε ο αγώνας της Βέροιας, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 9ης ημέρας για τη Σούπερ Λίγκας.

Πήρε το βαθμό ο ΠΑΣ από την τελευταία Βέροια

Τα γκολ της Βέροιας, η οποία παρέμεινε στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα με μόλις έξι βαθμούς, σημείωσαν οι Καλτσάς (32`) και Μπαργκάν (39`), ενώ για τον ΠΑΣ Γιάννινα που βρέθηκε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίωρο, σκόραραν οι Ίλιτς (5`) και Κοροβέσης (29`). Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λίλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69`.

Το ηπειρωτικό συγκρότημα, μόλις στο 5ο λεπτό, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από λάθος του Σιόντη, ο Ίλιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο γκολ, όμως αυτή τη φορά ο Αναστασόπουλος είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Σέρβο άσο.

Το 0-2, πάντως, για τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν άργησε να έρθει αφού στο 29` ο Κοροβέσης με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας, για να έρθει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ολική επαναφορά της Βέροιας. Στο 32` και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεν, ο Καλτσάς έπιασε το σουτ στην κίνηση και έκανε το 1-2, ενώ στο 39` ο Μπαργκάν ισοφάρισε για τους γηπεδούχους σε 2-2 με αριστερό ευθύβολο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Η Βέροια μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε για το τρίτο γκολ. Μάλιστα απέκτησε αριθμητικό προβάδισμα στο 69` μετά την αποβολή του Λίλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως λίγο το δοκάρι και λίγο ο Βελλίδης κράτησαν την ισοπαλία. Στο 85` από την εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν, η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων, ενώ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε εξαιρετικά το σουτ του Ζεζίνιο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

Tα γκολ της αναμετρησης


 ΒΕΡΟΙΑ (Στόικα): Αναστασόπουλος, Μοχάμεντ Ελ Φαρντού, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Τραπ (67` Ζεζίνιο), Μρντάκοβιτς, Μπαργκάν (90`+1 Μάνος), Ορέστες, Σισόκο, Καλτσάς, Σιόντης (84` Σεγκούντο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Παντελίδης): Βελλίδης, Βίλα Εμιλιάνο (75` Ντάσιος), Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς (83` Ντε Βινσέντι), Τσουκαλάς (73` Κεϊτά), Μιχαήλ, Κοροβέσης, Τζημόπουλος, Στρούνα, Λίλα.

 Ο Πανιώνιος κατέφερε με ανατροπή να κερδίσει τελικά τον Απόλλωνα 2-1

 ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-2


ΤΕΛΙΚΟ: Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος 0-2

Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον φορμαρισμένο Ατρόμητο (4η νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια) και γνώρισε την ήττα στην έδρα της με 2-0. Το δεύτερο γκολ των “κυανόλευκων” ο... εορτάζων, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο Ατρόμητος στάθηκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο των Πηγαδίων, εφτανε σχετικά εύκολα έξω απ' την περιοχή της Ξάνθης και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12' με το πλασέ του Ναπολεόνι. Οι Ακρίτες στην συνέχεια προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοση τους (κυρίως με τις ατομικές προσπάθειες του Κάλβο), αλλά οι Περιστεριώτες τους κράτησαν με σχετική ευκολία μακρυά από τα καρέ τους, ενώ στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ επικίνδυνοι

Το ημίχρονο έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο για τους “κυανόλευκους”, αφού ο Παπαδόπουλος γιόρτασε την ονομαστική του γιορτή με γκολ, κάνοντας στο 44' το 0-2. Οι φιλοξενούμενο προσπάθησαν με την έναρξη της επανάληψης να φανούν απειλητικοί, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία του Ατρόμητου δεν τους το επέτρεψε, πέρα από τη φάση του 63', με το χαμένο τετ-α-τετ του Σολτάνι.

Οι Περιστεριώτες έλεγξαν το ματς, δεν δέχθηκαν παραπάνω πίεση κι έτσι έφυγαν από τα Πηγάδια με το “διπλό” το οποίο τους διατήρησε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας.


Tα γκολ της αναμετρησης




Ξάνθη (Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας (70' Χοσέμι), Παΐτο, Φλίσκας, Ντιέ (75' Βασιλακάκης), Κάλβο, Σουάρεθ (46' Μάνταλος), Σολτάνι, Σολάρι
Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ουμπίδες (90'+1 Γεωργίου), Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο (81' Γκαρσία), Ναπολεόνι (65' Καραγκούνης), Παπαδόπουλος

 Πανιώνιος-Απόλλων 2-1
 Με πρωταγωνιστή και σκόρερ το νεαρό διεθνή Δημήτρη Κολοβό, ο Πανιώνιος νίκησε με ανατροπή τον Απόλλωνα Σμύρνης 2-1 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λιγκ.
Ο Κολοβός έσωσε την «παρτίδα» για τον Πανιώνιο
Ο Κολοβός σημείωσε και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων (63', 78') απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», που προηγήθηκε με τον Μίνγκα στο 21ο λεπτό αλλά στο τέλος δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την έκτη ήττα της στο πρωτάθλημα.

Ύστερα από ένα ισορροπημένο πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, με το δυνατό μακρινό σουτ του Κολοβού να περνά ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Τζόρβα. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Απόλλων άνοιξε το σκορ με τον Μίνγκα, ο οποίος νίκησε τον Κούρο στον αέρα, μετά τη σέντρα του Φαρινόλα και έγραψε το 0-1.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να επιδείξει άλλες συγκινήσεις, αλλά η επανάληψη ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Στο 49' ο Γκουέλα μπήκε μόνος στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, υποχρεώνοντας τον Γιαννακόπουλο σε σωτήρια επέμβαση.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν το βαθμό πίεσης προς τους αντίπαλους και αφού στο 61' ο Γιάννου σπατάλησε σπάνια ευκαιρία χάνοντας στο τετ-α-τετ με τον Τζόρβα, στο 63' ο Κολοβός έφερε το παιχνίδι «στα ίσα» με προβολή στο γύρισμα του Κούρου, σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Ο νεαρός διεθνής δεν σταμάτησε εκεί όμως, αφού στο 78ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αδυναμία του Δεληζήση να απομακρύνει την μπάλα και με ωραίο πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Αλέξη Τζόρβα και χάρισε τη δεύτερη συνεχόμενη και συνολικά τρίτη νίκη του Πανιώνιου στο πρωτάθλημα.


Tα γκολ της αναμετρησης
 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σ. Τριτσώνης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούρντι, Αραβίδης - Έγκον, Παντελιάδης, Μίνγκας, Φαρινόλα, Βέρτζος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Κολοβός (83΄ Λαμπρόπουλος), Μενδρινός, Μητρόπουλος, Ντούνης (46΄ Γιάννου), Αραβίδης, Καλτσάς (67΄ Καμπάνταης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές):
Τζόρβας, Χατζηζήσης (69΄ Βέρτζος), Παντελιάδης, Αλβάρεζ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Έγκον (58΄ Τσοκάνης), Καμαρά, Γκουέλα, Φαρινόλα, Μίνγκας (82΄ Μπάρκογλου)

Με χαρακτηριστικά άνεση πέρασε και ο ΠΑΟΚ από τη Κομοτηνή, επικρατώντας 3-0 του Πανθρακικού. Τον αγώνα επισκίασε σοβαρός τραυματισμός οπαδού του δικεφάλου, που έπεσε στο κενό

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 3-0

Με εντυπωσιακή νίκη και εμφάνιση πέρασε ο ΠΑΟΚ από την Κομοτηνή στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, κερδίζοντας την ομάδα του Πανθρακικού με 3-0, χάρη σε δύο γκολ του Λούκας (11', 47') και ένα αυτογκόλ του Εμπόου (72'), ενώ ο «Δικέφαλος» έχασε και πολλές ακόμη ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερη έκταση του σκορ.

«Διπλό» του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή με σούπερ Λούκας...
Με σύμμαχο την παράδοση (έξι σερί νίκες σε ισάριθμες εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις) οι φιλοξενούμενοι «κυνήγησαν» το γρήγορο γκολ. Και το πέτυχαν μόλις στο 11ο λεπτό όταν μετά από πάσα του Νίνη, ο Λούκας με εξαιρετική ενέργεια και κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για το συγκρότημα του Στέφενς.

Στο 16` ο Λούκας μετά από πάσα του Στοχ έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Σέρεμετ, ενώ στο 33`, η κεφαλιά του Σαμαρά μετά τη σέντρα του Σκόνδρα, έστειλε την μπάλα να περάσει «ξυστά» από την εστία του Σέρεμετ.

Η «πλάστιγγα» της νίκης έγειρε ακόμη περισσότερο προς την πλευρά του ΠΑΟΚ, όταν με την έναρξη του ημιχρόνου, ήρθε και δεύτερο γκολ. Πρωταγωνιστής εκ νέου ο Λούκας, ο οποίος με αριστερό σουτ πάνω στην κίνηση (από την σέντρα του Στοχ) έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Σέρεμετ.

Οι φιλοξενούμενοι, στο 65ο λεπτό, έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να «κλειδώσουν» τη νίκη, όταν το σουτ του Λούκας εκτός περιοχής απέκρουσε προσωρινά ο Σέρεμετ, όμως ο Αθανασιάδης αν και βρέθηκε ολομόναχος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Το τρίτο γκολ ήρθε τελικά στο 72`, όταν από το κόρνερ του Λούκας, ο Εμπόου βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μπροστά στο τέρμα και χάρη στην πίεση του Αθανασιάδη έστειλε με... πλασέ την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σέρεμετ. Ο Στοχ, στο 85`, έχασε ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αφού το σουτ με καλές προϋποθέσεις από πλάγια θέση, πέρασε άουτ. 


 Tα γκολ της αναμετρησης

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες:
Σέρεμετ, Ντιόγκο - Αθανασιάδης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο (62` Ιγκόρ), Μίκουλιτς, Ζεκίνια, Λαδάκης (87` Πόποβιτς), Σαρακατσάνος, Κάσες (56` Τζάνης), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ρομέου.

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Πέρεθ Λουκας, Στοχ, Βιτορ Μιγκελ, Λαζαρ, Κατσουράνης (83` Κατσικάς), Αθανασιάδης (75` Τομας Νέτσιντ), Νίνης (66` Βούκιτς).

Οπαδός του ΠΑΟΚ έπεσε στο κενό


Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην Κομοτηνή, οπαδός του ΠΑΟΚ έπεσε στο κενό. Αμέσως στο γήπεδο βρέθηκε ασθενοφόρο όπου μετέφερε τον άτυχο φίλαθλο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Ο οπαδός του ΠΑΟΚ υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αναμένεται να οδηγηθεί στο χειρουργείο. 


Ο ΟΦΗ έκανε το... λάθος να προηγηθεί στο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός τον τιμώρησε κερδίζοντας τελικά με 5-1, με τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς να αποθεώνουν τον Λουτσιάνο Γκαλέτι

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-0

Την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας του Εργοτέλη με 2-0 και βάζοντας παράλληλα “τέλος” στο αήττητο σερί των Κρητικών. Χαρίστηκε ο διαιτητής στον Λαγό, δείχνοντας κίτρινη κάρτα με την έναρξη της επανάληψης – Σημαντικές επεμβάσεις από Καπίνο – Στα τελευταία λεπτά μπήκαν τα γκολ των “πράσινων

 ΤΕΛΙΚΟ: Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-2

Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι από τους Κρητικούς κυρίως στο δεύτερο μέρος και πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους την φετινή σεζόν ενώ επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ και Πανθρακικό.

Εξαρχής ανοικτό παιχνίδι στο Παγκρήτιο, με καλό ρυθμό και τις δυο ομάδες να δείχνουν πως θέλουν να παίξουν επιθετικά. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε δυναμικά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 3', με το τετ-α-τετ του Χάντι. Ο Παναθηναϊκός απ' την άλλη θέλησε αρχικά να... χτίσει τις επιθετικές του προσπάθειες και να αναπτυχθεί πιο ορθολογικά αλλά στην συνέχεια η επίθεση με το κέντρο φάνηκαν “αποκομμένες” κι έτσι οι πρώτες του προσπάθειες προήλθαν από τα σουτ των Μπεργκ (13') και Φιγκερόα (18').

Οι Κρητικοί συνέχισαν να ελέγχουν το ματς, το “τριφύλλι” έδειξε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και στο 30' οι γηπεδούχοι ήρθαν για δεύτερη φορά πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο Καπίνο απέκρουσε το σουτ του Μπαντιμπαγκά μέσα απ' την περιοχή (αρκετή δουλειά για τον διεθνή πορτιέρε των “πράσινων” στο πρώτο μέρος).

Με την επανέναρξη του, το ματς πήρε... φωτιά, όταν -μετά το σκληρό φάουλ του Λαγού στον Μπαντιμπαγκά- ο διαιτητής Τοπούζης έδειξε κίτρινη κάρτα, με τους γηπεδούχους να ζητούν την αποβολή του παίκτη. Ο Παναθηναϊκός έδειξε στη συνέχεια να “πατά” καλύτερα, αλλά δεν είχε την τελική πάσα που θα τον έφερνε προ του γκολ. Αντίθετα, οι Κρητικοί έχασαν κλασική ευκαιρία στο 79', με τον Μπαντιμπαγκά. Τελικά, το τέρμα που έδωσε τη νίκη στο “τριφύλλι” ήρθε στο 83', από τον Λουτσιάνο Φιγκερόα (το τρίτο του στο πρωτάθλημα).

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει σε αυτή την εξέλιξη, αλλά βρήκε για μία ακόμη φορά τον Καπίνο μπροστά του. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του ματς, από την αλλαγή του Αναστασίου, τον Κουτρουμπή. Να θυμίσουμε πως οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Τετάρτη (30/10) στο ίδιο γήπεδο στη ρεβάνς του κυπέλλου (2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού το πρώτο ματς).


Tα γκολ της αναμετρησης

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (86' Αναστασάκος), Πίτσος, Σαρρής, Μεχια, Καρντόζο (89' Χαλκιαδάκης), Πελέ, Ρομάνο, Μπαντιμπανγκά, Χαντί (68' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν (81' Αμπεϊντ), Φιγκερόα (88' Κουτρουμπής), Μπεργκ (93' Κλωναρίδης)


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0

Ήταν ένα από χειρότερα ματς που έχουμε παρακολουθήσει στην εφετινή Super League. Παρά το ότι τα περισσότερα ματς του Αστέρα έχουν φάσεις, ρυθμό και σασπένς αυτό κόντρα στο Λεβαδειακό ήταν ένα από τα πιο αδιάφορα -σε χαρακτηριστικά- παιχνίδια των Αρκάδων.
Ο Λεβαδειακός κατέβηκε στην Τρίπολη με ξεκάθαρο στόχο να μην δεχθεί γκολ. Ο Καραγεωργίου παρέταξε δύο ζώνες άμυνας και άφησε μόνο στην επίθεση τον ταχύτατο Κάντζι. Ο Σενεγαλέζος δημιούργησε κινδύνους στην άμυνα του Αστέρα και είχε δύο ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο μέρος.

Tα γκολ της αναμετρησης

Ο Αστέρας είχε την πρώτη του ευκαιρία από στημένη μπάλα και κεφαλιά του Εντό. Τη δεύτερη φορά που έφτασε στην περιοχή του Πρζιρόφσκι πανηγύρισε και ένα εντυπωσιακό γκολ. Ο Ντε Μπλάσις με ψαλιδάκι μετά από βολέ (!) του Ερνάντεζ σημείωσε ένα γκολ που θέτει υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς!
 Ο αγωνας
31ο λεπτό: Εκτέλεση κόρνερ για τους Αρκάδες, ο Εντό θα πάρει την κεφαλιά όμως ο κίπερ του Λεβαδειακού με διπλή προσπάθεια θα διώξει.

37ο λεπτό: Ο Ενράντες εκτέλεσε το ελεύθερο, ο Ντε Μπλάσις άφησε τη μπάλα να σκάσει και με ψαλιδάκι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού σκόραρε για το 1-0!

41ο λεπτό: Αντεπίθεση για τον Λεβαδειακό με τον Κονέ που θα τον κόψει τελευταία στιγμή ο Ερνάντες. Η μπάλα στρώθηκε στον Γιάντση που δεν θα μπορέσει να σκοράρει σε κενό τέρμα.

52ο λεπτό: Ο Γκρατσίνι πήγε να σκοράρει με τακουνάκι, όμως δεν βρήκε σωστά τη μπάλα που πήγε αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού

72ο λεπτό: Ωραία αντεπίθεση του Αστέρα από τα αριστερά με τον Κοντοέ, που έστρωσε στον Ουρτάδο στο κέντρο της περιοχής κι αυτός με πλασέ έκανε το 2-0.
Πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους οι Βοιωτοί είχαν την ευκαιρία να μειώσουν αλλά ο Ερνάντεζ σταμάτησε σε τετ α τετ τον Κονέ.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε και πάλι λίγες και καλές στιγμές ενώ οι Αρκάδες χρειάστηκαν τη συνεργασία των αλλαγών Κοντοέ-Ουρτάδο για να φτάσουν στο 2-0. Κατά τα άλλα κάποια μακρινά σουτ του Μπακασέτα δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η μη χρησιμοποίηση του Μάντζιου από τον Καραγεωργίου που άρχισε με ήττα στον πάγκο των Βοιωτών.
MVP:
Ο Ντε Μπλάσις. Σημείωσε το γκολ της χρονιάς και έκανε όλες τις δουλειές. Έπαιξε χαφ, μπακ και σέντερ φορ. Είναι ό,τι καλύτερο για τον εφετινό Αστέρα.
Αδύναμος κρίκος:
Ο Μουλόπουλος δεν έκανε σωστό υπολογισμό στο βολέ του Ερνάντεζ, έπιασε αέρα και ο Ντε Μπλάσις βρέθηκε μόνος για να κάνει το μαγικό ψαλιδάκι και να ανοίξει το σκορ.
Σχόλιο αγώνα:
Ο Αστέρας δεν μάγεψε με την εμφάνιση του, αλλά ήταν ουσιαστικός. Βέβαια σε αυτό χρειάστηκε και η συνεισφορά του κορυφαίου εφέτος παίκτη του, Πάμπλο Ντε Μπλάσις. Πολύ αμυντικό το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Κάντζι να είναι πολύ μόνος στην επίθεση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΦΗ 5-1

 Με νίκη συνέχισε για την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε του ΟΦΗ στο «Στάδιο Καραϊσκάκη» με 5-1 σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Μήτρογλου (4΄, 52΄), Χολέμπας (58΄), Μανιάτης (85΄) και Γιαταμπαρέ (86΄) ενώ ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Λαμπρόπουλο στο πρώτο λεπτό. Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Μπούρμπου με δεύτερη κίτρινη στο 75΄.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον ΟΦΗ, που κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο πρώτο λεπτό, καθώς ο Λαμπρόπουλος σούταρε από το ύψος της περιοχής και με τη βοήθεια του δοκαριού "πάγωσε" το "Γ. Καραϊσκάκης".

Η χαρά των κρητικών κράτησε τρία λεπτά καθώς ο Κάμπελ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπούρμπος έχασε τον Μήτρογλου, και ο τελευταίος με κεφαλιά έκανε το 1-1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ αλλά η καλή άμυνα του ΟΦΗ δεν του το επέτρεπε, παρά των δύο, τριών καλών ευκαιριών των γηπεδούχων.

Ένα λεπτό πριν την κανονική διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακό κέρδισε πέναλτι, σε χέρι (αμφισβητούμενο) του Ζόρο μετά από προσπάθεια του Βάις. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μήτρογλου, αλλά ο Δασκαλάκης κατάφερε να πέσει στη σωστή γωνία και να κρατήσει το 1-1 ως σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα εξάλεπτο «καθάρισε» το ματς. Στο 52΄ μετά απο άλλη μια καλή σέντρα του Κάμπελ από αριστερά, ο Δασκαλάκης έχασε τη μπάλα και ο Μήτρογλου με κεφαλιά σε κενή εστία έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (2-1).

Εξι λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ, ο Χολέμπας το εκτέλεσε απευθείας, συρτά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη για τρίτη φορά στο σημερινό ματς. Ο Κάμπελ ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, μέσα σε ένα δίλεπτο, έδωσε δύο ακόμη ασίστ σε Μανιάτη (85΄) και Γιαταμπαρέ (86΄), που διαμόρφωσαν το τελικό 5-1. Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Μπούρμπου με δεύτερη κίτρινη στο 75΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουτσιάνο Γκαλέτι που επέστρεψε στο Καραϊσκάκη ως αντίπαλος, αποθεώθηκε από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 74ο λεπτό.
 
Tα γκολ της αναμετρησης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης (76΄ Μανιάτης), Εντιγκά, Βάις (46΄ Γιαταμπαρέ), Κάμπελ, Σαβιόλα, Μήτρογλου (65΄ Ολαϊτάν).

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Κάλαιτζιτς (62΄ Ογιος), Φραγκουλάκης, Παπάζογλου (74΄ Γκαλέτι), Λαμπρόπουλος (62΄ Κουτσιανικούλης).

 Η επόμενη (10)η αγωνιστική

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (15:00, NS2)
Π.Α.Ο.Κ. – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (17:15, NS2)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:30, NS1)

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (15:00, NS2)
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΒΕΡΟΙΑ (17:15, NS7)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ (17:15, NS2)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (17:15, NS3)
Ο.Φ.Η. – ΑΡΗΣ (19:30, NS1)

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (19:30, NS1)


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου