ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η Ευρωπη παιζει μπαλλα...

Η Ευρωπη παιζει μπαλλα...

29/10/2013

 Oι Έλληνες της...Ευρωπης

Γιώργος Σαμαράς και Παντελής Καπετάνος έδωσαν με γκολ τους την εκτός έδρας νίκη σε Σέλτικ και Στεάουα Βουκουρεστίου αντίστοιχα, ενώ πολύ καλά τα πήγαν και όλοι σχεδόν οι Έλληνες της Ιταλίας. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν 55 Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Αρκετά καλό ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο για πολλούς Έλληνες του εξωτερικού. Φυσικά και ξεχωρίζουν οι Γιώργος Σαμαράς και Παντελής Καπετάνος, οι οποίοι σκόραραν, οι Έλληνες της Serie A και ο Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος αγωνίστηκε στη μεγάλη νίκη της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
Διαβάστε τι έκαναν αυτή την αγωνιστική που μας πέρασε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι 55 Έλληνες του εξωτερικού.

Αγγλία - Έπαιξε μόνο ο Φακίνος

Μόνο καλή δεν ήταν αυτή η αγωνιστική για τους Έλληνες της Αγγλίας. Ο Σκοτ Πάρκερ έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε κι έτσι ο Γιώργος Καραγκούνης έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον πάγκο. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τον Χάρη Μαυρία, που για δεύτερο παιχνίδι με τον Γκας Πογιέτ στον πάγκο δε συμπεριλήφθηκε στην αποστολή χάνοντας το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Νιούκαστλ. Εκτός αποστολής ήταν και οι Απόστολος Βέλλιος (Έβερτον) και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο), ενώ αλλαγή μπήκε στην ήττα της Μάργκεϊτ ο Γιαννούλης Φακίνος.

 

Ισπανία - Σταθερά ο Μπουγαΐδης, χρόνος συμμετοχής σε Βύντρα

Στα τελευταία λεπτά πέρασε ο Λουκάς Βύντρα ως αλλαγή στη νίκη της Λεβάντε επί της Εσπανιόλ (3-0), σε αντίθεση με τον Νίκο Καράμπελα, ο οποίος δε βρισκόταν αυτή τη φορά στην αποστολή. Σημαντική νίκη πήρε η Γρανάδα, όμως, για άλλο ένα παιχνίδι ο Ορέστης Καρνέζης έμεινε στον πάγκο, αφού προτιμήθηκε ο Ρομπέρτο. Όσον αφορά τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη, ο οποίος αγωνίζεται με τη Γρανάδα ΙΙ, ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ προσέθεσε ένα ακόμη 90λεπτο στο ενεργητικό του στη νίκη επί της Σεβίλλης ΙΙ (2-0).

Ιταλία - Έπαιξαν σχεδόν όλοι

Πολύ καλό ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες της Ιταλίας, αφού  ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δεν αγωνίστηκαν. Ωστόσο, δεν ήταν πολλοί εκείνοι που γεύτηκαν τη νίκη. Ο Βαγγέλης Μόρας έπαιξε σε όλο το παιχνίδι στην ήττα της Ελλάς Βερόνα από την Ίντερ (4-2), σε μία αναμέτρηση που το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Ο Μόρας, μάλιστα, αποβλήθηκε μετά το σφύριγμα της λήξης, όπως και ο Ισάκ Μπελφοντίλ, λόγω μεταξύ τους αψιμαχίας. Βασικός για μία ακόμη αγωνιστική ήταν και ο Παναγιώτης Κονέ στη νίκη της Μπολόνια επί της Λιβόρνο (1-0), ένα παιχνίδι που είδε από τον πάγκο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ενώ για 70 λεπτά αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στη λευκή ισοπαλία της Κατάνια με τη Σασουόλο.
Για ένα ημίχρονο έπαιξε ο Σάββας Γκέντσογλου στη νίκη της Σαμπντόρια επί της Αταλάντα (1-0), ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Φετφατζίδη στην ήττα της Τζένοα από τη Γιουβέντους (2-0), όπου ο 22χρονος πήρε κάποιες προσπάθειες πάνω του χωρίς να έχει στηρίγματα, αφού οι Γενοβέζοι δεν ανέβαζαν πολλούς παίκτες στις επιθέσεις τους. Ως αλλαγή αγωνίστηκε και ο Βασίλης Τοροσίδης, στην ιστορική νίκη της Ρόμα επί της Ουντινέζε, με την οποία οι «τζαλορόσι» ισοφάρισαν το ρεκόρ της Γιουβέντους (2005/06). Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν πολύ σταθερός αμυντικά, αλλά δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες λόγω και του αριθμητικού μειονεκτήματος της Ρόμα. Όσο για τον Μάριο Οικονόμου, ήταν εκτός αποστολής στην ήττα της Κάλιαρι από τη Λάτσιο.
Τέλος, για τη Serie B, η Νοβάρα, στην οποία αγωνίζονται οι Γιάννης Ποτουρίδης και Γιώργος Κατίδης, υποδέχεται τη Δευτέρα την Τσεζένα, ενώ εκτός αποστολής ήταν οι Δημήτρης Βοσνακίδης και Λάμπης Κιάκης στις ισοπαλίες που έφεραν Μπάρι και Κάρπι με Τραπάνι και Λατίνα αντίστοιχα.

Γερμανία - Απογοήτευση...

Ούτε ένας παίκτης δεν αγωνίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Bundesliga. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος είχε παίξει λίγο στη μεσοβδόμαδη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Άρσεναλ, έμεινε στον πάγκο στο μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ με τη Σάλκε. Εκτός αποστολής ήταν για λογαριασμό των "βασιλικών μπλε" ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που παραμένει τραυματίας. Ούτε οι Παναγιώτης Βλαχοδήμος και Γιάννης Γκέλιος συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή στην ήττα της Άουγκσμπουργκ από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (2-1), ο προπονητής της οποίας, Σάμι Χίπια, δεν έδωσε ούτε σε αυτή την αγωνιστική τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στον Κώστα Σταφυλίδη.
Όσον αφορά την Bundesliga 2, ο Στέλιος Μαλεζάς αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στη βαριά ήττα της Φορτούντα Ντίσελντορφ από την Πάντερμπορν (1-6), ενώ ο Γιάννης Γιαννιώτας έμεινε στον πάγκο. Για το ίδιο πρωτάθλημα το βράδυ της Δευτέρας η Καϊζερσλάουτερν του Κώστα Φορτούνη υποδέχεται την Μπόχουμ.
Τέλος, για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας βασικός ξεκίνησε ο Νίκος Ιωαννίδης, ο οποίος έπαιξε για 55 λεπτά, στη νίκη της Χάνσα Ρόστοκ επί της Χάλεσερ, ενώ για δεύτερη φορά φέτος αγωνίστηκε ο Αντώνης Ράπτης, που μπήκε στο 80’, στην ήττα της Στουτγκάρτερ Κίκερς από την Σάαρμπρουκεν. Από εκεί και πέρα, στον πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος στη νίκη της Ρέγκενσμπουργκ επί της Ροτ Βάις (3-1), ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Χρήστος Παπαδόπουλος (Λειψία) και Γιάννης Σιμώσης (Βάκερ Μπούργκχαουζερ).

Σκωτία - Γκολ ο Σαμαράς

Εξαιρετική ήταν αυτή η εβδομάδα για τον Γιώργο Σαμαρά. Ο Έλληνας επιθετικός αγωνίστηκε βασικός τόσο την Τρίτη στη νίκη της Σέλτικ επί του Άγιαξ (2-1), όσο και την Κυριακή στο διπλό της ομάδας του επί της Πάτρικ Θιστλ. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, μάλιστα, βρήκε δίχτυα φτάνοντας έτσι τα τέσσερα γκολ σε έξι εμφανίσεις στην SPL.

Παρτικ Θισλ - Σέλτικ 1-2 από el-buitre99

Βέλγιο - Νίκη με Γκαλίτσιο για Λόκερεν

Για μία ακόμη αγωνιστική της Jupiler League ο Γιώργος Γκαλίτσιος ήταν ο μόνος Έλληνας που αγωνίστηκε. Ο 27χρονος αμυντικός έπαιξε σε όλο το παιχνίδι στη νίκη της Λόκερεν επί της Βάασλαντ-Μπέβερεν (0-2). Αντιθέτως, εκτός αποστολής έμεινε ο Στέργος Μαρίνος στην ισοπαλία της Ζούλτε Βάρεχεμ με τη Σαρλερουά, ενώ εκτός 18αδας έμειναν και οι Βαλεντίνος Βλάχος και Σπύρος Φουρλάνος, που ανήκουν στη Μπριζ.

Τουρκία - Βασικός ο Γκέκας, πάγκο ο Φωτάκης

Δεν κατάφερε αυτή την αγωνιστική να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος ήταν Βασικός στην ήττα της Κόνιασπορ από την Μπούρσασπορ, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Γιώργος Φωτάκης στη νίκη της Σανλιούρφασπορ επί της Γκαζιάντεπ

Ρουμανία - Σκόραρε ο Καπετάνος

Στην κορυφή του ρουμανικού πρωταθλήματος παρέμεινε η Στεάουα Βουκουρεστίου με την εκτός έδρας νίκη επί της Μπράσοβ. Ο Παντελής Καπετάνος όχι μόνο αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, αλλά ήταν κι εκείνος που έδειξε τον δρόμο προς τους τρεις βαθμούς με γκολ στο 2'. Ο Έλληνας επιθετικός έπαιξε για ένα ημίχρονο και στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι του Champions League κόντρα στη Βασιλεία. Τη Δευτέρα παίζουν οι Σεγκαέτα Ναβοντάρι του Λεωνίδα Παναγόπουλου και Κονκόρντια του Μανώλη Παπαστεριανού.

Liga I. FC Braşov – Steaua, 1-2 από antonis_tsir

Οι υπόλοιποι Ελληνες-Ευρωπαιοι

Χωρίς τον Θανάση Πέτσο πήρε το ντέρμπι της  Βιέννης κόντρα στην Αούστρια η Ραπίντ (0-1). Ο 22χρονος ήταν εκτός αποστολής χάνοντας μόλις για δεύτερη φορά φέτος αγώνα της ομάδας του. Όσον αφορά τον άλλο Έλληνα της Αυστρίας, τον Ταξιάρχη Φούντα, ο 18χρονος έπαιξε την Τρίτη σε όλο το παιχνίδι της Λίφερινγκ, αλλά ήταν εκτός αποστολής στην αναμέτρηση της Παρασκευής.
Στη Βουλγαρία ο Στέλιος Ηλιάδης ήταν ξανά βασικός στη νίκη της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1-0), σε αντίθεση με τον Κώστα Καζναφέρη, που για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι δεν αγωνίστηκε. Την ήττα από τη Χορνόμορετς γνώρισε η Χόβερλα του Σωτήρη Μπαλάφα, ο οποίος πήρε φανέλα βασικού, αλλά αντικαταστάθηκε στο 53', ενώ εκτός αποστολής και αυτή την αγωνιστική έμεινε ο Παναγιώτης Λαγός (Βόρσκλα).
Για μία ακόμη αγωνιστική στη Σουηδία αγωνίστηκε ο Πάνος Δημητριάδης, ο οποίος ξεκίνησε και έγινε αλλαγή στο 78' στη συντριβή της Μπρομαμποϊκάρνα από την ΑΙΚ, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος στην ήττα της Ασιρίσκα από την Βάρμπεργκ (4-1). Τέλος, εκτός αποστολής έμειναν οι Αντώνης Ρίκα (Ρεντ Σταρ) και Βασίλης Αποστολόπουλος (Πούσκας), ενώ ξανά στον πάγκο ήταν ο Κώστας Λάμπρου (Φέγενοορντ).

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου