ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αγγιξε το θαυμα-Παρί Σεν-Ζερμέν - Ολυμπιακός 2-1(pics+video)

Αγγιξε το θαυμα-Παρί Σεν-Ζερμέν - Ολυμπιακός 2-1(pics+video)

Η πρόκριση περνάει από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο "Παρκ ντε Πρενς", έφτασε κοντά στη φάση των "16" του Champions League , αλλά στο φινάλε ήρθαν τα πάνω-κάτω. Η Μπενφίκα με γκολ στο 90' νίκησε την Άντερλεχτ με 3-2 στο Βέλγιο και στο ίδιο λεπτό η Παρί Σεν-Ζερμέν σκόραρε με τον Έντινσον Καβάνι, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 2-1.
 
 "Φτηνό" γκολ δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι, που είχαν ισοφαρίσει με τον Κώστα Μανωλά στο 80', το γκολ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς από το 7ο λεπτό. Με νίκη, όμως, επί της αδιάφορης Άντερλεχτ, οι Νταμπλούχοι της χώρας μας προκρίνονται ό,τι και να γίνει στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με παίκτη περισσότερο έπαιξαν οι παίκτες του Μίτσελ σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος λόγω της αποβολής του Μάρκο Βεράτι στο 46'. Ο Μίτσελ ρίσκαρε, αλλά στο τέλος της η ομάδα έχασε τη συγκέντρωσή της, γνωρίζοντας την ήττα. Οι Πειραιώτες σεβάστηκαν υπερβολικά την ομάδα του Λοράν Μπλαν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που είχαν υπέρ τους το αριθμητικό πλεονέκτημα.
Δεύτερη φετινή ήττα του Ολυμπιακού στον τρίτο όμιλο του Champions League και γενικότερα στη σεζόν, και αυτή από την Παρί Σεν-Ζερμέν. Η Πρωταθλήτρια Γαλλίας νίκησε τον Πρωταθλητή Ελλάδας με 2-1 στο "Παρκ ντε Πρενς", στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, χάρη σε γκολ του Έντινσον Καβάνι στο 90ό λεπτό. Την ίδια ώρα που η Μπενφίκα κέρδιζε την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες με 3-2 χάρη σε γκολ του Ροντρίγκο Μορένο Μασάντο, στο 90ό λεπτό. Δεν μας θέλει η μπάλα, αλλά την 6η και τελευταία αγωνιστική τα πράγματα είναι απλά: ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Άντερλεχτ στις 10 Δεκεμβρίου, σφραγίζει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την πρόκρισή του στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μπενφίκα-Παρί, είναι το άλλο ματς του γκρουπ στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό η Παρί άνοιξε το σκορ με τον Ιμπραχίμοβιτς. Το πείραμα Μπονγκ-Χολέμπας στην αριστερή πτέρυγα δεν πέτυχε και ο Καμερουνέζος έγινε αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης από τον Βάις. Στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός δεν είχε την κατοχή της μπάλας υπέρ του, αλλά μέτρησε τις δύο κλασικότερες ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα, τις οποίες έχασε ο Κώστας Μήτρογλου.

Στο 46', ο Βεράτι αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν για ένα σχεδόν ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω. Ο Μίτσελ ρίσκαρε ξανά και τα έπαιξε όλα για όλα, αλλά ο Ολυμπιακός έπαιζε βιαστικά και επιπόλαια. Σεβάστηκε υπερβολικά την Πρωταθλήτρια Γαλλίας και έδειξε να μην πιστεύει ότι μπορεί να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο 80', όμως ο Μανωλάς ισοφάρισε σε 1-1 μετά την εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας, με τον Ντομίνγκες να είσαι σε θέση οφσάιντ πριν σκοράρει ο Έλληνας στόπερ. Οι Πειραιώτες δεν έπαιξαν για να κρατήσουν το αποτέλεσμα στο τέλος, η ομάδα παρέμενε ανεβασμένη ψηλά, και μία κάθετη πάσα του Τιάγκο Μότα στον Καβάνι "έπιασε στον ύπνο" την ερυθρόλευκη άμυνα, με την Παρί να κατακτά τη νίκη και την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο.

Το πιο άσχημο, όμως, της αποψινής βραδιάς είναι ο τραυματισμός του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος από το 79' και μετά έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί γόνατο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάκωση έσω πλαγίου και απουσία 20 ημερών, κάτι που, αν επαληθευτεί, θέτει νοκ-άουτ από τον αγώνα της σεζόν κόντρα στην Άντερλεχτ. Στο ματς με την Πρωταθλήτρια Βελγίου δεν υπολογίζεται και ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.
Συγκλόνισαν ξανά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού: 1750 φίλοι της ομάδας δεν έπαψαν στιγμή να επευφημούν την ομάδα στο "Παρκ ντε Πρενς".
 

Η βαθμολογία στον τρίτο όμιλο:

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 13 (15-3)
2. Ολυμπιακός 7 (7-7)
3. Μπενφίκα 7 (6-7)
4. Άντερλεχτ 1 (3-14)

Ο αγώνας

Ο Μπλαν παρέταξε την Παρί Σεν-Ζερμέν με σύστημα 4-3-3 και όλα τα του επιθετικά όπλα στο αρχικό σχήμα. Ο Σίριγκου υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Φαν ντερ Βιλ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ. Ο Τιάγκο Μότα ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Βεράτι σε θέση μέσα δεξιά στην τριάδα του κέντρου και τον Ματουϊντί σε ρόλο αριστερού εσωτερικού χαφ. Ο Ιμπραχίμοβιτς έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Καβάνι δεξιά και τον Λαβέτσι αριστερά.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και μία έκπληξη στο αρχικό σχήμα, με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Μπονγκ-Χολέμπας στην αριστερή πτέρυγα (για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν) και την απόφαση να μείνει στον πάγκο ο Ντομίνγκες. Ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ. Ο Καμερουνέζος αριστερός μπακ είχε να αγωνιστεί στο Champions League απο τις 2 Οκτωβριου και την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άντερλεχτ (0-3). Οι Σάμαρης και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και πίσω από τον επιθετικό, που ήταν φυσικά ο Μήτρογλου. Ο Κάμπελ κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Χολέμπας την αριστερή. Ο Κοσταρικανός εξτρέμ πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στο φετινό Champions League. Ο Ισπανός προπονητής προτίμησε ένα άκρως αθλητικό και γρήγορο σχήμα, με πολλά τρεξίματα και φυσικές δυνάμεις. Ο Φουστέρ έπαιξε στη φυσική του θέση, ενώ ο Μίτσελ ενίσχυσε τα άκρα της ομάδας, θέλοντας να διαφυλάξει όσο μπορεί τα νώτα λόγω της επιθετικότητας των γηπεδούχων και των ακραίων μπακ τους (Φαν ντερ Βιλ και Μάξουελ), που ανεβαίνουν διαρκώς πολύ ψηλά και κάνουν παιχνίδι. Βέβαια, σε αυτό το σχήμα ήταν φανερή η έλλειψη ενός παίκτη που θα κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή και θα... σπάσει το ρυθμό του αγώνα.

Η Παρί είχε από το ξεκίνημα τον έλεγχο της μπάλας. Η κατοχή έφτασε στο υπέρ της 71%-29%, στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός απείλησε. Και έχασε σημαντικές ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα με τον Κώστα Μήτρογλου. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 5ο λεπτό, όταν ο Μανιάτης έσκαψε την μπάλα για τον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε με το αριστερό από θέση μέσα αριστερά εντός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Μία αδράνεια, όμως, της ερυθρόλευκης άμυνας σχετικά νωρίς στο ματς έδωσε το γρήγορο προβάδισμα στην Πρωταθλήτρια Γαλλίας. Ο Καβάνι με μία έξοχη πάσα με το δεξί άνοιξε την άμυνα του Ολυμπιακού στα δύο. Ο Μπονγκ όχι μόνο δεν πρόλαβε τον Φαν ντερ Βιλ, αλλά είδε τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του, στη σέντρα του Ολλανδού δεξιού μπακ από τα δεξιά. Η σέντρα ήταν παράλληλα και ο Ιμπραχίμοβιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο, ο οποίος δεν κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ο Σουηδός επιθετικός πέτυχε το 8ο γκολ του στο φετινό Champions League. Το συγκρότημα του Μπλαν προηγήθηκε με 1-0, μόλις στο 7ο λεπτό.


Ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Όταν, όμως, έβγαινε μπροστά, κυρίως με αντεπιθέσεις, ήταν επικίνδυνος. Στο 12', ο Σάμαρης με εκπληκτική μπαλιά από την άμυνα τροφοδότησε τον Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός έφυγε στην αντεπίθεση και έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό πόδι. Ο Μήτρογλου πλάσαρε με το αριστερό στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, με τον Σίριγκου να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 26', ο Μήτρογλου δοκίμασε το αριστερό του πόδι από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε στον Τιάγκο Μότα, και κατέληξε κόρνερ, με την μπάλα να περνάει κοντά στο αριστερό δοκάρι. Η Παρί είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ολυμπιακός τις πιο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Στο 31', ο Μάξουελ έπαιξε το ένα-δύο με τον Ματουϊντί στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα αριστερά και έκανε το γύρισμα προς τον Καβάνι, αλλά ευτυχώς ο Ουρουγουανός επιθετικός ήταν σε λανθασμένη θέση και δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα. Στο 34', όμως, ο Μήτρογλου έχασε τη δεύτερη κλασική του ευκαιρία στο ματς. Ο Χολέμπας έκανε την ατομική ενέργεια από το χώρο του κέντρου και με πάσα-τάκλιν (!) η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε με το αριστερό απέναντι στον Σίριγκου, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν ιδανικό. Έτσι, ο Ιταλός τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 36', ο Φουστέρ τροφοδότησε έξυπνα τον Μήτρογλου εντός περιοχής, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα μάρκαρε σωστά τον επιθετικό του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Σκωτσέζο διαιτητή της αναμέτρησης. Στο 37', ο Σάμαρης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κάμπελ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Πίσω από τον Κοσταρικανό εξτρέμ βρισκόταν ο Μήτρογλου, που ήταν έτοιμος να έρθει σε επαφή με την μπάλα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μία εντυπωσιακή απόκρουση του Ρομπέρτο. Ο Καβάνι σούταρε διαγώνια από θέση μέσα δεξιά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Ισπανό τερματοφύλακα, ο οποίος με το δεξί χέρι απομάκρυνε τον κίνδυνο. Εκπληκτική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο είχε για τον Ολυμπιακό ο Λεάντρο Σαλίνο. Δεν έχασε μονομαχία ο Βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας, συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στατιστικά ημιχρόνου

4-7 τελικές
3-3 στην εστία
3-2 αποκρούσεις
0-5 κόρνερ
7-6 φάουλ
71-29% κατοχή μπάλας

Ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 46', με την έναρξη της επανάληψης. Ο Βάις πήρε τη θέση του Μπονγκ και ο Χολέμπας μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Σλοβάκο μπροστά του. Ο Μπονγκ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο μέρος από την πλευρά του. Δεν πέρασε ένα λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο και η Παρί έμεινε με δέκα παίκτες! Ο Βεράτι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, απολύτως δικαιολογημένα, καθώς τράβηξε από πίσω τον Φουστέρ στο ύψος της μεσαίας γραμμής. Ο Ιταλός μέσος είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη στο 29' για ηθελημένο χέρι στο κέντρο του γηπέδου. Δύο κίτρινες κάρτες, σε δύο φάσεις για τον Βεράτι, αλλά ήταν ορθότατη η αποβολή του. Ο Ολυμπιακός είχε σχεδόν ένα ημίχρονο μπροστά του, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από την Πρωταθλήτρια Γαλλίας. Το σκηνικό με την κυκλοφορία της μπάλας άρχισε σιγά-σιγά να αλλάζει. Στο 50', ο Μπλαν έβαλε στο ματς τον χαφ Ραμπιό αντί του εξτρέμ Λαβέτσι. Στο 52', ο Ιμπραχίμοβιτς εκτέλεσε φάουλ με δύναμη από μακρινή απόσταση και ο Ρομπέρτο έδιωξε εκπληκτικά και δύσκολα σε κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα, καθώς παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα η Παρί έπαιζε στην έδρα της και διατηρούσε τον πρώτο λόγο. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πια μια άγρια ομορφιά. Ο Μίτσελ διαπίστωσε πως έλειπε ο συνδετικός κρίκος στη μεσαία γραμμή με την επίθεση. Στο 57', ο Ντομίνγκες πήρε τη θέση του Σαλίνο, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά έγινε αλλαγή για λόγους τακτικής. Ο Μανιάτης πέρασε δεξιά στην άμυνα, ο Φουστέρ δίπλα στον Σάμαρη, και ο Ντομίνγκες πίσω από τον Μήτρογλου. Ο Ισπανός τεχνικός τα έπαιξε όλα για όλα προκειμένου να γυρίσει το ματς. Ο Ολυμπιακός είχε ισορροπήσει πλέον σε μεγάλο βαθμό το ρυθμό του αγώνα και την κατοχή μπάλας. Η Παρί, όμως, απειλούσε. Στο 61', έπειτα από αντεπίθεση, ο Ιμπραχίμοβιτς σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, υπό την πίεση του Χολέμπας, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε ψυχραιμία πάνω στο χορτάρι και ήταν επιπόλαιος στις κινήσεις του... Λανθασμένες μεταβιβάσεις, ακραίες ατομικές προσπάθειες. Παρέμενε, όμως, μέσα στο παιχνίδι και τη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Στο 67', ο Φαν ντερ Βιλ έκανε σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Βάις (στα πόδια του Σλοβάκου εξτρέμ) και ο Τόμσον χαρίστηκε στον Ολλανδό, δείχνοντάς του κίτρινη αντί κόκκινη κάρτα. Επικράτησε σύρραξη επειδή ο Βάις δεν τήρησε το φερ-πλέι, αλλά αυτό είναι θέμα διαιτητή. Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν είχε κλασική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και ο χρόνος κυλούσε... Στο 72', ο Ραμπιό σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής και ο Ρομπέρτο με το αριστερό χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Τρίτη μεγάλη απόκρουση του Ισπανού τερματοφύλακα. Στο 74', ο Ρομπέρτο έδιωξε ενστικτωδώς την μπάλα, ύστερα από διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Σάμαρη και Ματουϊντί, με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια του παίκτη των γηπεδούχων.

Στο 77', ο Σαβιόλα πήρε τη θέση του Κάμπελ. Φουλ επίθεση για τον Ολυμπιακό για να πάρει έστω την ισοπαλία από την αναμέτρηση. Στο 79', ο Μαρκίνιος πήρε τη θέση του Ιμπραχίμοβιτς. Στόπερ έβαλε ο Μπλαν για να θωρακίσει την άμυνά του. Κάτι έλειπε από τους φιλοξενούμενους: η ουσία στο παιχνίδι τους. Σε εκείνο το σημείο ο Μήτρογλου είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού. Και ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα, με τον Έλληνα επιθετικό να πιάνει το δεξί του πόδι. Κι όμως! Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε! Σε 1-1!

Από στημένη φάση! Ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μανωλάς σηκώθηκε ψηλότερα από τον Τιάγκο Σίλβα και πήρε την κεφαλιά. Ο Ντομίνγκες ήταν σε θέση οφσάιντ (αλλά δεν μας νοιάζει!) και εξ επαφής επιχείρησε την προβολή με το αριστερό, ο Σίριγκου έδιωξε ενστικτωδώς, στρώνοντας την μπάλα στον Μανωλά! 
Ο Έλληνας στόπερ με αριστερό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία! Πανηγύρι! Ο Έλληνας στόπερ σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς Champions League.
Στο 82', ο Μανιάτης δέχθηκε κίτρινη κάρτα και δεν θα δώσει το "παρών" στο τελευταίο ματς με την Άντερλεχτ. Ο Μήτρογλου μπήκε στο 83΄στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, καθώς πονούσε στο δεξί γόνατο.
 
 Οι ερυθρόλευκοι είχαν πληγωθεί στο πρώτο ματς με την Παρί από τις στημένες φάσεις, αλλά με μία τέτοια ισοφάρισε την Πρωταθλήτρια Γαλλίας. Στο 86', ο Λούκας Μόουρα πήρε τη θέση του Ματουϊντί. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε έξυπνα στα τελευταία λεπτά, την ώρα που η Μπενφίκα πετύχαινε νικητήριο γκολ στην έδρα της Άντερλεχτ στο 90' (2-3), η Παρί έκανε το 2-1 στο "Παρκ ντε Πρενς". Κάθετη πάσα του Μαρκίνιος, με την άμυνα του Ολυμπιακού να είναι ανεβασμένη ψηλά, και ο Καβάνι με ευθύβολο δεξί σουτ διαμόρφωσε το 2-1. Κρίμα... Κρίμα κι άδικο για την τεράστια προσπάθεια. Η ομάδα του Μπλαν δεν συγχώρησε μία νέα στιγμή αδράνειας. Ο Ουρουγουανός επιθετικός πετάχτηκε ανάμεσα σε Μανιάτη και Μανωλά και καθόρισε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
  
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με περισσότερες τελικές προσπάθειες το ματς (11 έναντι 9), αλλά ηττήθηκε. Πλέον, η πρόκριση περνάει από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στις 10 Δεκεμβρίου. Με νίκη επί της αδιάφορης βαθμολογικά Άντερλεχτ, ο Θρύλος τσεκάρει το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
 
Τα γκολ του αγώνα:

All Goals Paris Saint-Germain 2-1 Olympiakos... 

Συνολικά στατιστικά:


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί Σεν-Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Τιάγκο Σίλβα (αρχηγός), Άλεξ, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουϊντί (86' Λούκας Μόουρα), Βεράτι, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς (79' Μαρκίνιος), Λαβέτσι (50' Ραμπιό).

Αναπληρωματικοί: Ντουσέζ, Μαρκίνιος, Ντιν, Μενέζ, Ραμπιό, Παστόρε, Λούκας Μόουρα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Μανιάτης (αρχηγός), Χολέμπας, Μανωλάς, Σαλίνο (57' Ντομίνγκες), Μπονγκ (46' Βάις), Σάμαρης, Φουστέρ, Σιόβας, Κάμπελ (77' Σαβιόλα), Μήτρογλου.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Παπαδόπουλος, Μασάντο, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Βάις, Σαβιόλα.

*Εκτός 18άδας έμειναν οι Ολαϊτάν, Γιαταμπαρέ, Χουτεσιώτης.


Γκολ: 7' Ιμπραχίμοβιτς, 90' Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν), 80' Μανωλάς (Ολυμπιακός)

Γήπεδο: "Παρκ ντε Πρενς"

Χωρητικότητα: 48.712 θεατές

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Βοηθοί διαιτητές: Άλαν Μάλβανι (Σκωτία), Ντέρεκ Ρόουζ (Σκωτία)

Βοηθοί περιοχών: Στίβεν ΜακΛιν (Σκωτία), Κέβιν Κλάνσι (Σκωτία)

Τέταρτος διαιτητής: Ντέιβιντ ΜακΓκίτσι (Σκωτία)

Παρατηρητής: Έουγκεν Στρίγκελ (Γερμανία)

Κίτρινες κάρτες: 29' Βεράτι, 66' Φαν ντερ Βιλ, 67' Ματουϊντί, 88' Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν) , 49' Μανωλάς, 67' Ντομίνγκες, 71' Βάις, 82' Μανιάτης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: 46' Βεράτι (Παρί Σεν-Ζερμέν, δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Η κριτική των παικτών

Ρομπέρτο: Δεν έφερε ευθύνη σε κανέναν από τα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. Αντίθετα όσες φορές χρειάστηκε επενέβη εντυπωσιακά, σταματώντας τους Καβάνι, Ματουϊντί αλλά και το φάουλ-οβίδα του Ιμπραχίμοβιτς. Κράτησε τον Ολυμπιακό στο ματς μέχρι την ισοφάριση του Μανωλά. Πολύ καλό ματς από τον Ισπανό πορτιέρο.

Σαλίνο: Χωρίς πολλά λόγια, ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, όταν και πήρε τα μέτρα του Λαβέτσι δίχως να αφήσει τον Αργεντίνο να φανεί απειλητικός. Μαχητικός, πρώτος στην μπάλα και με αγωνιστικό τσαμπουκά. Άφησε την θέση του στον Ντομίνγκες στο 56', καθώς ο Μίτσελ ήθελε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Έκανε σωστά την δουλειά του και με το παραπάνω.

Μανωλάς: Στην φάση του πρώτου τέρματος έχουν χαθεί τα μαρκαρίσματα στην περιοχή και ο διεθνής στόπερ δεν είχε την καλύτερη σωστή τοποθέτηση με αποτέλεσμα ο Ιμπραχίμοβιτς να σκοράρει αμαρκάριστος από την μικρή περιοχή. Προϊόντος του χρόνου ανέβασε την απόδοση του, στην επανάληψη είχε 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ με το δικό του γκολ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε προσωρινά το παιχνίδι. Δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, έχασαν μαζί με τον Μανιάτη τον Καβάνι στην φάση που έκρινε το παιχνίδι...

Σιόβας: Μια από τα ίδια ισχύουν και για τον έτερο στόπερ του Ολυμπιακού. Με κακές τοποθετήσεις και επιπόλαιες μεταβιβάσεις στο πρώτο μέρος, έδειξε να ανεβάζει την απόδοση του στην επανάληψη αλλά δεν κατάφερε να πιάσει τα υψηλά στάνταρ προηγούμενων εμφανίσεων του. Πάλεψε το ματς αλλά μέχρι εκεί.

Μπονγκ: Η προσπάθεια του ήταν φιλότιμη αλλά όχι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Από την πλευρά του η Παρί έκανε τις περισσότερες επικίνδυνες επιθέσεις της στο πρώτο μέρος, ενώ συχνά ο Καμερουνέζος διεθνής άσος έχανε τον Καβάνι. Επιθετικά, πλην μιας καλής σέντρας προς τον Μήτρογλου, δεν πρόσφερε ιδιαίτερα. Αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον Βάις.

Σάμαρης: Στο πρώτο ημίχρονο αδυνατούσε να περιορίσει την δράση των μέσων της Παρί, έχοντας προβλήματα τόσο ανασταλτικά, όσο και όταν καλούνταν να δημιουργήσει παιχνίδι από "χαμηλά". Δυσκολευόταν να ακολουθήσει τον ρυθμό της αναμέτρησης που έδιναν οι αντίπαλοι χαφ. Με την αποβολή του Βεράτι στις αρχές του δεύτερου 45λεπτου τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Σάμαρη που βρήκε τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο. Με δεδομένο πως είχε απέναντι του παίκτες τεράστιας κλάσης, η προσπάθεια του κρίνεται θετική.

Μανιάτης: Έτρεξε χιλιόμετρα, κάλυψε χώρους, είχε όμως θέμα με το κράτημα και την σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την θέληση του αρχηγού να προσφέρει στο ματς, ωστόσο πρωταγωνίστησε αρνητικά μαζί με τον Μανωλά στην φάση του 90', όταν και ο Καβάνι κινήθηκε ανάμεσα τους σκοράροντας το νικητήριο τέρμα της Παρί ΣΖ.

Κάμπελ: Έμεινε πιστός στην τακτική, έδωσε πολύτιμες βοήθειες ανασταλτικά στον Σαλίνο και είχε την καταπληκτική μεταβίβαση στον Μήτρογλου στην πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι στο 12ο λεπτό. Θα μπορούσε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες απέναντι στον Μαξουέλ, καθώς όσες φορές το επιχείρησε δημιούργησε καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Αντικαταστάθηκε στο 77' από τον Σαβιόλα.

Χολέμπας: Είχε μπόλικα προβλήματα από τον Φαν ντερ Βιλ στο ματς, που του πήρε τον αέρα από το ξεκίνημα και τον περιόρισε σε παθητικό ρόλο. Ανασταλτικά ο Μίτσελ περίμενε σίγουρα περισσότερα από τον παίκτη του, που επιθετικά ήταν από τα πιο "ζωντανά" στοιχεία του Ολυμπιακού και είχε την ατομική προσπάθεια που κατέληξε στην δεύτερη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου στο παιχνίδι. Στην επανάληψη αγωνίστηκε σαν μπακ και είχε πολύ καλή απόδοση, όντας από τους κορυφαίους των Πειραιωτών.

Φουστέρ: Πάλεψε φιλότιμα σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης στο "Παρκ ντε Πρενς", έχοντας καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι. Πήρε την δεύτερη κίτρινη - κόκκινη του Βεράτι στις αρχές της επανάληψης, γεγονός που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε εντέλει να εκμεταλλευθεί όπως θα ήθελε. Στο 36' είχε εξαιρετική πάσα εντός περιοχής στον Μήτρογλου, όμως η σωτήρια επέμβαση του Τιάγκο Σίλβα απέτρεψε το μοιραίο για την Παρί. Καλό ματς από τον Ισπανό άσο.

Μήτρογλου: Είχε δύο ευκαιρίες από αυτές που φέτος δεν χαρίζει... κάστανα. Δυστυχώς η "στραβή" μέρα εκτελεστικά έκατσε στο "Παρκ ντε Πρενς". Δύο φορές τον σταμάτησε ο Σίριγκου σε φάσεις που ο Μήτρογλου συνήθως τις τελειώνει με ευκολία. Βγήκε εκτός περιοχής προσπαθώντας να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, είχε σωστές και λάθος ενέργειες, ενώ στα τελευταία λεπτά έμεινε στο γήπεδο σφίγγοντας τα δόντια όντας τραυματίας. Το μεγαλύτερο κακό είναι πως κατά τα φαινόμενα χάνει το ματς του Φαλήρου με την Άντερλεχτ.

Βάις: Όταν ο Μίτσελ τον πέρασε στην θέση του Μπονγκ στην ανάπαυλα ήλπιζε να δει από τον Βάις συγκεκριμένα πράγματα. Με την όρεξη έμεινε ο Ισπανός τεχνικός, αφού ο Σλοβάκος ήταν εκνευριστικός. Το κεφάλι κάτω, το μυαλό στην ντρίμπλα και το σουτ, λάθος μεταβιβάσεις και αδιαφορία στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Μηδέν εις το πηλίκον.

Ντομίνγκες: Μπήκε για να δώσει ηρεμία και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο δεν πέτυχε πολλά πράγματα. Σίγουρα ο Μίτσελ θα περίμενε κάτι παραπάνω από τον "Τσόρι".

Σαβιόλα: Αντικατέστησε τον Κάμπελ στο 77' αλλά δεν πρόλαβε ουσιαστικά να μπει στον ρυθμό της αναμέτρησης.

Τα σενάρια για την πρόκριση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός άγγιξε την απευθείας πρόκριση στους ''16'', αλλά μετά τα γκολ της Παρί και της Μπενφίκα στο φινάλε θέλει ίδιο (ή καλύτερο) αποτέλεσμα από τους Πορτογάλους την τελευταία αγωνιστική.
Ο Ολυμπιακός είχε το εισιτήριο για τους "16" στα χέρια του με το 1-1 στο Παρίσι και το 2-2 στις Βρυξέλλες. Η Μπενφίκα, όμως, στη συνέχεια κέρδισε με σκορ 2-3 και τα δεδομένα άλλαξαν. Και μπορεί η πρόκριση να παραμένει ανοιχτή μετά τα γκολ στο 90' της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπενφίκα, αλλά βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των Πρωταθλητών Ελλάδας.
Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται την αδιάφορη Άντερλεχτ (10/12) την τελευταία αγωνιστική και θέλουν ίδιο (ή καλύτερο) αποτέλεσμα από τους Πορτογάλους που φιλοξενούν την επίσης αδιάφορη Παρί. Και αυτό γιατί υπερτερούν της Μπενφίκα στην ισοβαθμία.

Η βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 13
2. Ολυμπιακός 7
3. Μπενφίκα 7
4. Άντερλεχτ 1

Τελευταία αγωνιστική:
Ολυμπιακός - Άντερλεχτ
Μπενφίκα - Παρί ΣΖ

Είκοσι μέρες έξω ο Μήτρογλου,χανει Αντερλεχτ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Κώστας Μήτρογλου αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για 20 μέρες εξαιτίας του τραυματισμού του στο ματς με την Παρί ΣΖ. Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό για την εμφάνιση στο "Παρκ ντε Πρενς".
Στο 90' ο Καβάνι στέρησε τον βαθμό της ισοπαλίας στον Ολυμπιακό, καθώς το γκολ του Ουρουγουανού διεθνή στράικερ της Παρί ΣΖ σήμανε και την ήττα με 2-1 για τους Πρωταθλητές Ελλάδας στο "Παρκ ντε Πρενς".
Τα κακά μαντάτα για τους Πειραιώτες δεν σταματούν εκεί, καθώς εκτός από το παιχνίδι, χάνουν κατά τα φαινόμενα και τον Κώστα Μήτρογλου για την πλέον κρίσιμη αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στο Φάληρο στις 10/12.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο τραυματισμός του 25χρονου επιθετικού στο δεξί του πόδι (κάκωση έσω πλαγίου), στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο "Παρκ ντε Πρενς", αναμένεται να τον κρατήσει εκτός γηπέδων για τις επόμενες 20 ημέρες.

Φόβοι που αν επαληθευτούν, σημαίνει πως ο Μήτρογλου δεν θα δώσει το παρών στο ματς με την Άντερλεχτ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (10 Δεκεμβρίου) όπου μια ενδεχόμενη νίκη θα σημάνει αυτομάτως και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Έλληνας επιθετικός, με την επιστροφή του στην Αθήνα, θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Από εκεί και πέρα στο στρατόπεδο των Πειραιωτών επικρατεί ικανοποίηση για την συνολική εικόνα και την προσπάθεια της ομάδας στο 90λεπτο με την Παρί Σεν-Ζερμέν, όπου ο Ολυμπιακός πάλεψε σε όλο το ματς για το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο "γλίστρησε" μέσα από τα χέρια του λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης.

Στην πειραϊκή ΠΑΕ υπάρχουν παράπονα για την στάση της Δημόσιας Τηλεόρασης όσον αφορά την περιγραφή του αγώνα και είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να απαγορευθούν οι δηλώσεις των παικτών στο κανάλι.

Τα ξένα ΜΜΕ για τη νίκη της Παρί επί του Ολυμπιακού

"Αποστολή εξετελέσθη για την Παρί" σύμφωνα με τους Γάλλους, που δίνουν τα εύσημα σε Καβάνι και Ιμπραχίμοβιτς. Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τη νίκη των Παριζιάνων επί του Ολυμπιακού στο φινάλε.
Η αντίδραση των ξένων ΜΜΕ στη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 επί του Ολυμπιακού:
A Bola: Ο αετός συνεχίζει να ονειρεύεται. Η Μπενφίκα νίκησε την Άντερλεχτ (3-2) και παραμένει στην κούρσα για την πρόκριση στους "16".

Record: Ο Ροντρίγο δίνει ζωή στο όνειρο των εκατομμυρίων. Σκόραρε στο τελευταίο λεπτό και εξασφάλισε τουλάχιστον το Europa League.

Equipe: Αυτή τη φορά, έγινε! Αν και ισοφαρίστηκε από τον Ολυμπιακό δέκα λεπτά πριν το τέλος, η Παρί κατέλαβε την κορυφή στα τελευταίε λεπτά παίρνοντας τη νίκη με 2-1.
 
Le Parisien: Η Παρί νίκησε τον Ολυμπιακό (2-1) και προκρίθηκε στους "16" ακολουθώντας τις Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Οι παίκτες του Λοράν Μπλαν πήραν μία δύσκολη αλλά άξια νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού.

Sport24.com: Αποστολή εξετελέσθη για την Παρί.

Marca: Ο Ολυμπιακός εξαρτάται από τον ίδιο, η Παρί εξασφάλισε την πρωτιά. Η Παρί επιβλήθηκε του Ολυμπιακού και καπάρωσε την πρώτη θέση. Οι παίκτες του Μίτσελ προκρίνονται αν νικήσουν την Άντερλεχτ στην Αθήνα στην τελευταία αγωνιστική.
 
As: Ο Καβάνι έδωσε το θρίαμβο και εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Champions League. Στους Γάλλους αρκούσε ένας πόντους για να είναι στην επόμενη φάση, όμως ο Ουρουγουανός έκρινε το ματς στο φινάλε. Σκόραρε επίσης ο Ίμπρα.

Sportmediaset: Ίμπρα και Καβάνι νικούν τον Ολυμπιακό. Παρί, Σίτι και Μ. Γιουνάιτεντ πετούν στους "16".

Gazzetta dello Sport: Ο Καβάνι στέλνει την Παρί στον δεύτερο γύρο. Ολυμπιακός και Μπενφίκα σε τροχιά πρόκρισης.
  Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση


Οι δηλώσεις του Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιο ή άδικο αποτέλεσμα ή για τύχη και ατυχία. Πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα και να κοιτάξουμε την Άντερλεχτ. Να νικήσουμε και να προκριθούμε.
Στις πέντε αγωνιστικές έχει φανεί ότι αξίζουμε την πρόκριση και για αυτή θα παλέψουμε κόντρα στην Άντερλεχτ.
Έχω σήμερα την εντύπωση ότι όταν το ματς ήταν 1-1 η Παρί θα ήθελε να τελειώσει εκείνη τη στιγμή να τελειώσει το ματς. Ούτε έψαχνε την ευκαιρία που της δόθηκε στο τέλος. Φυσικά έχει την ποιότητα και τους παίκτες, δεν μπορεί κανείς να πει κάτι διαφορετικό.
Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι η επιλογή των παικτών. Είχαμε δύο προβλήματα σήμερα. Δεν κάναμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει και δείξαμε περισσότερο σεβασμό στην Παρί. Σε πολλές περιπτώσεις μας έλειπε η τόλμη σε πολλές επιθέσεις μας, σεβαστήκαμε υπερβολικά τον αντίπαλο.
Το πιο θετικό που μας μένει είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίζει για τη νίκη σε οποιοδήποτε γήπεδο και με οποιονδήποτε αντίπαλο. Το αρνητικό είναι ότι δεν μπορείς να δέχεσαι γκολ στο τελευταίο λεπτό με τον αντίπαλο να έχει λιγότερους παίκτες.
Ο Μήτρογλου έκανε καλή δουλειά, βοήθησε και σήμερα. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που έχει βελτιώσει στο παιχνίδι του. Είμαστε ανήσυχοι με τον τραυματισμό του, θα ξέρουμε αύριο ακριβώς για πόσες μέρες δεν θα τον έχουμε.


Οι δηλώσεις των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αμέσως μετά τον αγώνα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ρομπέρτο
«Πάμε σε όλα τα γήπεδα για να κερδίσουμε και πιστεύουμε πως μπορούμε να το κάνουμε. Παρότι η Παρί έπαιξε με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο προσπάθησε να επιτεθεί. Εμείς είχαμε το δώρο μας με την αποβολή, αλλά δυστυχώς δεν αξίζαμε να δεχτούμε δεύτερο γκολ. Μέχρι το φινάλε είχαμε την πρόκριση στα χέρια μας, αλλά τώρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε στο γήπεδό μας. Αυτή τη στιγμή εξαρτόμαστε μόνο από τον εαυτό μας, σε αντίθεση από την Μπενφίκα. Αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος και αυτό το προνόμιο το έχουμε κερδίσει χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα.
Και σήμερα οι φίλαθλοι ήταν στο πλευρό μας. Όπου κι αν είμαστε νιώθουμε τη ζεστασιά και την υποστήριξή του. Μαζί τους είμαστε πιο δυνατοί».

Κώστας Μανωλάς

«Είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν φοβόμαστε κανέναν. Δεν κοιτάμε ούτε μπάτζετ ούτε τίποτα και κάνουμε μόνο όσα μας λέει ο προπονητής μας. Είδαμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη. Έκαναν μία ευκαιρία και έβαλαν ένα γκολ. Στην έδρα μας δεν φοβόμαστε κανέναν. Όλοι είμαστε ικανοποιημένοι και έχουμε αυτοπεποίθηση. Πάμε για τη νίκη και μόνο και πιστεύω ότι θα την πετύχουμε. Δουλεύω στις στημένες φάσεις για να βοηθάω την ομάδα. Το γκολ το αφιέρωσα στη μητέρα μου»

Οι δηλώσεις της Παρί Σεν-Ζερμέν

Διαβάστε τι δήλωσαν ο πρόεδρος της Παρί Σεν-Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, και οι Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα, Τιάγκο Μότα.
Ανακουφισμένοι με την πρόκριση στη φάση των "16" του Champions League δήλωσαν οι άνθρωποι της Παρί Σεν-Ζερμέν.
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: "Παίξαμε καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν διαφορετικά. Δείξαμε όμως ψυχραιμία και χαρακτήρα, όπως επίσης και μαχητικότητα. Δεχτήκαμε ένα γκολ, αλλά τελικά αντιδράσαμε και πήραμε τη νίκη. Κουράστηκα στο τέλος και ο προπονητής με αντικατέστησε. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορούσα, παίζοντας στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Ο στόχος της πρόκρισης στους 16 επετεύχθη, περιμένουμε την κλήρωση και θα δούμε. Όσο προχωράμε, θα δυσκολεύουν και οι αντίπαλοι".

Τιάγκο Σίλβα: "Ξέραμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο. Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε και να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση, αλλά μετά την αποβολή του Βεράτι το έργο μας έγινε πάρα πολύ δύσκολο. Είμαι ικανοποιημένος, γιατί είναι δύσκολο να παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι στο Champions League. Ήμασταν καλά οργανωμένοι παίζοντας και με δέκα παίκτες και στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε χάρη στην προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη στήριξη".

Τιάγκο Μότα: "Καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και την πρώτη θέση στον όμιλο. Ήμασταν πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα μετά την αποβολή του Βεράτι, αλλά έχουμε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα και κερδίσαμε με την καρδιά μας, κάτι που είναι σημαντικό. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις παίζοντας με δέκα παίκτες".

Νασέρ Αλ Κελαϊφί: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ειδικά μετά την αποβολή του Βεράτι. Αποδείξαμε ότι φέτος είμαστε πολύ δυνατοί, ιδιαίτερα πνευματικά, κερδίζοντας παρότι παίζαμε με δέκα παίκτες. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Είναι πολύ σημαντικό ότι εξασφαλίσαμε την πρόκριση και μάλιστα σαν πρώτοι. Συνεχίζουμε αήττητοι και ελπίζω να τα πάμε εξίσου καλά και στη συνέχεια".

Μπλαν: "Μας έβαλε σε μπελάδες η αποβολή"

Το σχόλιο του προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, Λοράν Μπλαν, για τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού. "Μας έβαλε σε μπελάδες η αποβολή".
Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν σχολίασε πως έβαλε σε μπελάδες την ομάδα του το γεγονός πως αγωνίστηκε με 10 παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής τηςΠαρί Σεν Ζερμέν, Λοράν Μπλαν, για τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού: "Είναι θετικό ότι κερδίσαμε και εξασφαλίσαμε την πρώτη θέση. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Αρχίσαμε καλά το ματς, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν τα δεδομένα με την αποβολή. Θα προτιμούσα, σαφώς, να παίζαμε με έντεκα μέχρι τέλος.

Η κόκκινη μάς έβαλε σε μπελάδες. Όμως είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που αντεπεξήλθαμε στις συνθήκες αυτές.

Ήταν ένα καλό μάθημα. Κερδίσαμε χάρη στην προσπάθεια όλων των παικτών. Μετά την πρώτη θέση θα μπορέσουμε να κάνουμε λίγο rotation εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Βεράτι, αλλά αυτή τη φορά ήταν άτυχος. Σε αυτό το επίπεδο δεν πρέπει να κάνεις τέτοιο λάθος. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Το θέμα δεν θα πάρει συνέχεια".



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου