ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ο Θρύλος του 2013 ισοφαρισε το ρεκορ του 1965 (pics+video)

Ο Θρύλος του 2013 ισοφαρισε το ρεκορ του 1965 (pics+video)

23/11/2013
 Με τέσσερα γκολ κόντρα στον Πανθρακικό, ο Ολυμπιακός, ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα που κρατούσε από την εποχή του Μπούκοβι.
Θρύλος των γκολ και των ρεκόρ
Του… Μίτσελ την ομαδάρα τη λένε Ολυμπιακάρα…

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή και ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κυνηγούσε από το 1965. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν το καλύτερο ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι και της σεζόν 1965-1966, με έντεκα νίκες και μία ισοπαλία.

Χορταστικό θέαμα και πάλι από τους Πειραιώτες, προηγήθηκαν με τον Μανωλά (21’), όμως ο Ίγκορ (42’) έκανε το 1-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Κάμπελ (53’), Σάμαρης (58’), Σαβιόλα (88’) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι πλέον, ετοιμάζονται για την Παρί Σεν Ζερμέν και το παιχνίδι της Τετάρτης.

Το ματς:

Πολλές αλλαγές, μονοδιάστατη ανάπτυξη και παιχνίδι μόνο από τα δεξιά από τον Ολυμπιακό, έφεραν μια δυσκολία στη δημιουργία φάσεων στο πρώτο μέρος με τον Πανθρακικό. Η ομάδα του Μίτσελ, με τους Φουστέρ και Παπάζογλου να «αλωνίζουν» από τα δεξιά και τον Τσόρι να δίνει βοήθειες προσπαθούσαν, όμως δεν είχαν την μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Κουτσόπουλου. Ωστόσο το γκολ ήρθε με… αγαπημένο τρόπο που θύμισε Μπενφίκα. Ο Μανωλάς, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και πέρασε στο υποσυνείδητο του ίδιου και των συμπαικτών του πως η δουλειά τελείωσε.

Ο Πανθρακικός έμεινε πιστός στην τακτική του. Δεν ανοίχτηκε, δεν έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει δεύτερο γκολ και μάλιστα, άρχισε να βγαίνει και στην κόντρα δειλά-δειλά. Σε μια εξαιρετική από αυτές, ο Ίγκορ, έγινε αποδέκτης της μπάλας και ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Μέχρι το φινάλε αυτού δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, με τον Μίτσελ να έχει πολλά να πει και τον Μάντζιο να είναι πιο ικανοποιημένος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ αποφάσισε να ρίξει στο ματς, τον Κάμπελ, αφήνοντας τον μέτριο Τσόρι στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός αυτομάτως απέκτης περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι του και καλύτερη κυκλοφορία, την ώρα που συνέχιζε να κάνει επιθέσεις από δεξιά. Για να πιεστεί την άμυνα ούτε λόγος, όμως και μπροστά δεν έβγαζε φάσεις. Ωστόσο, για να πάρει ξανά το προβάδισμα χρειάστηκε ο Κάμπελ, η τύχη και μία… ανόητη αντίδραση από τον Κουτσόπουλο. Τα πράγματα έγιναν πιο απλά και λίγο αργότερα ήρθε η ώρα να σκοράρει για πρώτη φορά και ο Σάμαρης.

Το 3-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων» έδωσε την ευκαιρία στον Μίτσελ να σκεφτεί και λίγο την Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα, λίγο αργότερα ήρθε και το ντεμπούτο του Μιγκέλ Τόρες με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τα λεπτά κυλούσαν, μέχρι το φινάλε, δεν άλλαξε κάτι και οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη τους ισοφάρισαν ένα σερί καλύτερης εκκίνησης στο πρωτάθλημα που κρατάει από το μακρινό 1965-1966 και την περίφημη ομάδα του Μπούκοβι.
Για ένα ημίχρονο δυσκόλεψε ο Πανθρακικός τον Ολυμπιακό στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Ο Μανωλάς στο 21' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ο Ιγκόρ με πλασέ στο 42' ισοφάρισε για το 1-1 των πρώτων 45 λεπτών. Και μπορεί ο Μίτσελ να είχε αφήσει εκτός αποστολής τους Μήτρογλου, Μανιάτη, Σιόβα, Χολέμπας προκειμένου να τους δώσει ανάσες, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός ευτύχησε να δει σε καταπληκτική βραδιά τον Ανδρέα Σάμαρη. Ο Έλληνας διεθνής μέσος έδωσε δύο ασίστ και σκόραρε το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα με απευθείας εκτέλεση φάουλ (58'), οδηγώντας ουσιαστικά τους Πειραιώτες στο άνετο 1-4, όπως διαμορφώθηκε στην επανάληψη. Ο Κάμπελ επιβεβαίωσε την περίοδο φόρμας που διάγει με το... περίεργο γκολ του στο 53', ενώ ο Σαβιόλα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 88'. Σημαντικό γεγονός και το ντεμπούτο το Μιγκέλ Τόρες με τα ερυθρόλευκα.
 
Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η στήριξη του κόσμου σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι, με περίπου 2000 οπαδούς του Ολυμπιακού να βρίσκονται στις κερκίδες του γηπέδου.
Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-4-1-1, έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Ρομπέρτο. Παπάζογλου, Αβραάμ, Μανωλάς και Μπονγκ ήταν η τετράδα της αμυντικής γραμμής (από δεξιά προς αριστερά0, με τους Σάμαρη και Εντινγκά δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεξιά στην πτέρυγα ο Φουστέρ, αριστερά ο Βάις και ο Ντομίνγκες σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Σαβιόλα.

Από την πλευρά του, ο Άκης Μάντζιος προτίμησε ένα 4-4-2 επιλέγοντας τους Κουτσόπουλο, Χρήστου, Παπαγεωργίου, Μαξίμ, Σαρακατσάνο, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου, Μπαϊκαρά, Κάσες, Τζάνη και Ιγκόρ στο βασικό σχήμα των γηπεδούχων.

Χωρίς ρυθμό και φάσεις

Με τον Πανθρακικό να αμύνεται με όλους τους παίκτες του πίσω από την μπάλα και τον Ολυμπιακό να έχει μια ανούσια υπεροχή, ξεκίνησε το ματς και έτσι πορεύθηκε στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος όλου του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν και να βρουν μια ευκαιρία να απειλήσουν στην κόντρα, ενώ τις λίγες φορές που επιχείρησαν να επιτεθούν οργανωμένα "πατούσαν" στην πλευρά του ποιοτικού Κάσες. Από μια σέντρα του Ισπανού στο 13', ο Μπαϊκαρά με ωραία προσποίηση κατάφερε να ξεγελάσει την άμυνα των ερυθρολεύκων αλλά δεν κέρδισε κάτι παραπάνω από ένα κόρνερ.

Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες προσπαθούσαν περισσότερο από την δεξιά πτέρυγα να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα δίχως όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Με προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και δίχως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Κουτσόπουλου σε κανονική ροή παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να βρει την λύση από μια στημένη φάση.
 
Σημάδεψαν σωστά Σάμαρης και Μανωλάς...

Ο Σάμαρης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Μανωλάς σηκώθηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ του Πανθρακικού, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό για το 0-1 στο 21'.
 
Ο Μάντζιος φώναζε στους παίκτες του να ξυπνήσουν, ο Μίτσελ επίσης δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του, ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξαν πολλά. Από σέντρα του Ντιόγκο στο 29', ο ...Μπονγκ πήγε να βγάλει φάση για τους γηπεδούχους καθώς το γύρισμα του στον Ρομπέρτο ήταν παρακινδυνευμένο, αναγκάζοντας τον Ισπανό γκολκίπερ να απομακρύνει όπως-όπως. Ο Μπαϊκαρά πήρε το διώξιμο και από μακριά επιχείρησε να σκοράρει, αλλά χωρίς επιτυχία.

Μετά το μισάωρο η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού "ζωήρεψε", Μπονγκ και Βάις συνεργάστηκαν και πήραν πρωτοβουλίες, δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις στην περιοχή των γηπεδούχων αλλά μέχρι εκεί.
Αντίθετα μια φάση που ξεκίνησε από την αριστερή πλευρά της επίθεσης του Πανθρακικού, μετουσιώθηκε σε γκολ. Στο 42' ο Κάσες γύρισε ωραία στον Τζάνη και ο τελευταίος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε στον αμαρκάριστο Ιγκόρ.

 
Ο Βραζιλιάνος φορ με μονοκόμματο πλασέ από θέση μέσα αριστερά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρομπέρτο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους γηπεδούχους. Με μια πολύ καλή, αλλά άστοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του "Τσόρι", ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Κάμπελ αντί Ντομίνγκες...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μίτσελ στην ανάπαυλα να περνάει τον Κάμπελ στην θέση του Ντομίνγκες. Ο Κοσταρικανός πήγε στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Βάις έμεινε αριστερά και ο Φουστέρ πήρε θέση πίσω από τον Σαβιόλα, με την διάταξη του Ολυμπιακού να μοιάζει πλέον περισσότερο με 4-2-3-1.

Στο 51' ο Πανθρακικός βγήκε στην κόντρα με καλές προϋποθέσεις, ωστόσο ο Ρομπέρτο διάβασε το γύρισμα του Μπαϊκαρά στον Ιγκόρ και βγήκε έγκαιρα εκτός περιοχής απομακρύνοντας τον κίνδυνο με τα πόδια.

...και γκολ made by Κόστα Ρίκα

Γρηγορότερα ίσως από ό,τι θα περίμενε και ο ίδιος, ο Μίτσελ είδε την αλλαγή του να πιάνει τόπο. Ο Βάις από αριστερά είδε την κίνηση του Κάμπελ στο δεύτερο δοκάρι και με διαγώνια πάσα έψαξε τον Κοσταρικανό. Ο 21χρονος κυνηγός έπιασε την κεφαλιά από δύσκολη γωνία, η μπάλα πήρε μια πολύ περίεργη τροχιά και με φάλτσα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου και στα δίχτυα του Πανθρακικού για το 1-2 στο 53'!

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή, όταν ο Ιγκόρ με ωραία μεταβίβαση έψαξε τον Κάσες στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Ισπανός παρά την προβολή δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.
 
"Σου το' πα;"

Ο Μπονγκ στο 58' ανέβηκε την πλευρά και κέρδισε ένα φάουλ στην γωνία της μεγάλης περιοχής. Ο Ανδρέας Σάμαρης ανέλαβε την εκτέλεση και με αριστοτεχνικό χτύπημα έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην εστία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Κουτσόπουλου. Το 1-3 για τον Ολυμπιακό ήταν γεγονός, με τον σκόρερ να γυρίζει στον πάγκο της ομάδας βάζοντας το δάχτυλο στο κεφάλι του και φωνάζοντας "σου το' πα;", απευθυνόμενος στον φυσιοθεραπευτή Παναγιώτη Μαρινάκη όπου αφιέρωσε και το τέρμα. Ο Σάββας Θεοδωρίδης ωστόσο ήταν αυτός που έσπευσε πρώτος να τον αγκαλιάσει.


 
Στο 62' ο Ιγκόρ έψαξε και πάλι τον Κάσες, η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ. Στο ίδιο λεπτό ο Μασάντο αποτέλεσε την δεύτερη αλλαγή του Μίτσελ, αντικαθιστώντας τον Βάις. Ο Ζεκίνια πήρε την θέση του Κάσες στο 67'. Τρία λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός έφτασε πολύ κοντά στην μείωση του σκορ, όταν στην εκτέλεση φάουλ του Τζάνη από δεξιά, ο Παπαγεωργίου εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση αλλά ο Ρομπέρτο ήταν σε ετοιμότητα.

Ντεμπούτο Τόρες και επιστροφή Σαβιόλα στα γκολ

Έφτασε και η στιγμή για το ντεμπούτο του Μιγκέλ Τόρες με τα ερυθρόλευκα. Ο Μανωλάς αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στον δεξί του πόδι και ο Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του στο 75' περνώντας τον 27χρονο Ισπανό μπακ στην θέση του Έλληνα διεθνή στόπερ. Ο Τόρες πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Παπάζογλου να μετατίθεται στο πλάι του Αβραάμ σαν στόπερ.

 
Ένα απρόσεκτο γύρισμα του Σάμαρη στο 81' λίγο έλειψε να στοιχίσει στους Πειραιώτες, αλλά ο ξανά ο Ρομπέρτο ήταν σε εγρήγορση και με έγκαιρη έξοδο απομάκρυνε την μπάλα προ του Ιγκόρ. Στο 84' ο Έλληνας διεθνής μέσος έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά ο Κουτσόπουλος αντέδρασε σωστά στο τετ-α-τετ και έδιωξε σε κόρνερ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλαν οι ερυθρόλευκοι στο 88'. Ο Σαβιόλα έδωσε στον Σάμαρη, που την κατάλληλη στιγμή πέρασε την μπάλα πάνω από τους αμυντικούς του Πανθρακικού και λίγο πριν αυτή σκάσει στο έδαφος, ο Αργεντίνος με ένα "τσίμπημα" την έστειλε στα δίχτυα του εμβρόντητου Κουτσόπουλου!

Το τελευταίο σφύριγμα του Μήτσιου στο παιχνίδι βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 4-1 στο ΔΑΚ Κομοτηνής, με τους ερυθρόλευκους να παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 34 βαθμούς μετά τις 12 πρώτες αγωνιστικές.

Η επόμενη αποστολή του Μίτσελ και των παικτών του είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης (27/11), όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Παρί Σεν Ζερμέν του Λοράν Μπλαν, στο "Παρκ ντε Πρενς" για την 5η αγωνιστική του Champions League.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Παπαγεωργίου, Ζος, Χρήστου, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου (84’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Κάσες (67’ Ζεκίνια), Τζάνης, Ίγκορ (93’ Ζδράβος).

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Μίκουλιτς, Σκλιοπίδης, Πόποβιτς, Καθάριος

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (75’ Τόρες), Σάμαρης, Εντιγκά, Βάις (62’ Μασάντο), Φουστέρ, Τσόρι (46’ Κάμπελ), Σαβιόλα.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Σαλίνο, Γιαταμπαρέ, Ολαϊτάν.

Γήπεδο: Δ.Α.Κ. Κομοτηνής 
Χωρητικότητα: 6200 θεατές
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Ηπείρου), Πασχάλης (Ηπείρου)
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (ΕΠΣ Αθηνών) Κίτρινες κάρτες:  9' Ιγκόρ, 30' Μπαϊκαρά, 38' Τριανταφύλλου, Παπαγεωργίου 58', 83' Σαρακατσάνος, 86' Ζεκίνια (Πανθρακικός), (Ολυμπιακός)
Κόκκινες κάρτες: -

Στατιστικά Αγώνα

1 Goal 4
1 Ασίστ 3
8 Τελικές Προσπάθειες 10
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
2 Κεφαλιές 3
2 Αποκρούσεις 1
21 Επεμβάσεις 6
33 Κλεψίματα 27
14 Φάουλ 9
2 Οφσάιντ 2
1 Κόρνερ 7
44 Λάθη 48
5/15 Γεμίσματα 4/29

Tα goals και τα highlights της αναμετρησης

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού, στη Συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί του Πανθρακικού.
Πόσο ευχαριστημένος είστε από την εμφάνιση της ομάδας σας πέρα από το σκορ; Κυρίως σκοράρατε με στημένα.
«Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και από το γεγονός ότι μετά από μία δύσκολη εβδομάδα που είχαμε κάνει πριν από 15 μέρες καταφέραμε και συνεχίσαμε με νίκη. Μεσολάβησε και η διακοπή του πρωταθλήματος και θα μπορούσε να μας αποσπάσει την προσοχή. Αυτό συνέβη μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν ανώτεροι».
Ήταν δύσκολο να πείσετε τους παίκτες σας ότι πριν από το ματς με την Παρί, υπήρχε και ο Πανθρακικός;
«Όχι μόνο δεν πρέπει να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να είναι και υποχρέωσή μας να σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να έχουμε όλοι επίγνωση ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις και σε κάθε παιχνίδι όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Εμείς έχουμε πρόθεση να είμαστε πάντα όπως στο δεύτερο μέρος και όχι στο πρώτο όπου μας έλειπε η συγκέντρωση και η κατοχή της μπάλας που είναι σημαντικό στοιχείο της ομάδας μας. Είναι αλήθεια πώς σήμερα μας δημιούργησε κάποιες δυσκολίες η αντίπαλη ομάδα, αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε στο μάξιμουμ πάντοτε, ειδικά όταν ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς».
Χωρίς τον Μήτρογλου ο Ολυμπιακός πέτυχε πάλι 4 γκολ. Λέει τίποτα για εσάς αυτό το πράγμα;
«Εγώ προτιμώ να βάζουμε τέσσερα γκολ και να είναι και ο Μήτρογλου μαζί μας. Μέχρι στιγμής τον θέλουμε και τον αγαπάμε γιατί έχει κερδίσει τον σεβασμό μας και την αγάπη μας».
Πώς είδατε τον Πανθρακικό;
«Είναι μία ομάδα που ίσως να ήταν υπερβολική η ήττα. Στο πρώτο ημίχρονο μας δημιούργησε δυσκολίες, όμως, στην επανάληψη έπεσε αρκετά το ηθικό τους. Είναι μία ομάδα που είναι καλά δουλεμένη. Έχει προπονηθεί πολύ καλά. Καμιά φορά η ποιότητα στις ομάδες φαίνεται στα αποτελέσματα, αλλά ο Πανθρακικός μου αρέσει σαν ομάδα».
Πώς σχολιάζετε την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην ενδεκάδα;
«Ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για τον Αβραάμ, ήμασταν σίγουροι ότι μπορούμε να στηριχθούμε πάνω του και περιμένουμε και ανυπομονούμε για το πότε θα είναι 100% έτοιμος. Τον θέλουμε για να μας βοηθήσει περισσότερο και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη θέση».


Τάσος Παπάζογλου:
«Τα παιχνίδια αυτά κρύβουν παγίδες. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ρόστερ. Σήμερα, ξεκουράστηκαν κάποιοι διεθνείς, εμείς ήρθαμε για τη νίκη και τα καταφέραμε. Υπάρχουν δύο και τρεις ισάξιοι σε κάθε θέση και μπορεί ο προπονητής να κάνει ροτέσιον. Ο καθένας που μπαίνει δεν εμφανίζονται κενά στην ομάδα».
Για την Παρί Σεν Ζερμέν: «Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως έχει φτιαχτεί για τα δύσκολα και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε».

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών


Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αμέσως μετά τη νίκη επί του Πανθρακικού.
Ανδρέας Σάμαρης:
«Όλα έχουν γίνει πολύ γρήγορα. Από εκεί και πέρα έχω βρει μία ομάδα που έχει αυτούς τους στόχους και αγωνίζεται στο Champions League και πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και προσπαθώ και εγώ από την πλευρά μου να βοηθάω. Είναι κάτι που μέχρι πέρυσι το έβλεπα στην τηλεόραση και τώρα είμαι μέσα και είμαι πολύ περήφανος για αυτά που ζω τόσο με την εθνική Ελλάδας όσο όμως και στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη με τον Ολυμπιακό».

Για τον Μίτσελ και την εμπιστοσύνη που του δείχνει είπε: «Η εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο προπονητής μου παίζει μεγάλο ρόλο και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και δημόσια για αυτό. Με έχει βοηθήσει σε κομμάτια τακτικής, πώς να κινούμαι μέσα στο γήπεδο, αλλά και με τα συνεχόμενα παιχνίδια που μου δίνει. Θέλω να πω όμως πως έχω να δώσω ακόμη περισσότερα στη συνέχεια τόσο για τον κόσμο, όσο για τον προπονητή μου, αλλά και για τους συμπαίκτες μου και τον Ολυμπιακό. Και ο κύριος Μίτσελ είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την πορεία μου στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή».

Όσον αφορά για το γκολ που σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανέφερε: «Τελευταία επιλογή ήταν να σουτάρω, αλλά ζύγισα τις επιλογές μου και επέλεξα να το πάω απευθείας και έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το αφιέρωσα στον φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Παναγιώτη Μαρινάκη, το έκανα γιατί το πρωί του είχα πει ότι θα βάλω γκολ και γύρισα και του το είπα όταν το σημείωσα. Σίγουρα είναι θέμα ψυχολογίας, η θέση που αγωνίζομαι έχει περισσότερες ευθύνες και πρέπει να είσαι πιο υπεύθυνος και συγκεντρωμένος. Αυτό με έχει μαζέψει στο παιχνίδι μου και προσπαθώ να παίζω με λιγότερες επαφές και έτσι έχω προσαρμοστεί επάνω στα θέλω της ομάδας».

Για τις ασίστ σε Μανωλά και Σαβιόλα είπε: «Ο Κώστας ξέρουμε ότι πηδάει καλά στις στημένες φάσεις, προσπάθησα να σημαδέψω αυτόν ή τον Αβραάμ. Στο γκολ του Σαβιόλα παίξαμε το ένα-δύο αλλά δεν μου αρέσει να πω εγώ κάτι για την πάσα μου, η κίνηση του Σαβιόλα με ανάγκασε να δώσω την πάσα και αφού σκόραρε έτσι φαίνεται και η ασίστ».

Για τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν ανέφερε: «Έχουμε πιθανότητες για την πρώτη θέση. Είναι 90 λεπτά, 11 εναντίον 11 και δεν πρέπει να το δούμε όσον αφορά με τα εκατομμύρια της ομάδας. Δεν φοβόμαστε την Παρί αλλά την σεβόμαστε. Την κοιτάξαμε στα μάτια για 60 λεπτά και πιστεύω πως αν είμαστε όπως τότε στο Καραϊσκάκη, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και πάμε για ό,τι καλύτερο».
Τέλος, για την πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ, σχολίασε: «Θα περιμένουμε την κλήρωση να δούμε τους αντιπάλους μας. Είμαι αισιόδοξος ότι η Εθνική θα περάσει στους «16» και εύχομαι μέσα από την ομάδα μου τον Ολυμπιακό να συνεχίσω να αγωνίζομαι να βρεθώ και εγώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου