ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ολα τα αποτελεσματα της 5ης αγωνιστικης του Champions League (videos)

Ολα τα αποτελεσματα της 5ης αγωνιστικης του Champions League (videos)

28/11/2013

Απολαυστε συγκεντρωμενα ολα τα videos με τα 53 γκολ που που επιτεύχθηκαν,και τα ρεπορταζ  από τα 16 ματς της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Λεβερκούζεν - Μ. Γιουνάιτεντ 0-5, Σαχτάρ - Σοθιεδάδ 4-0

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στους "16" νικώντας με 5-0 μέσα στο Λεβερκούζεν, ενώ η Σαχτάρ ανέβηκε στην 2η θέση, καθώς επικράτησε με 4-0 της Σοθιεδάδ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στους "16" του Champions League με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς νίκησε με 5-0 την Μπάγερ μέσα στο Λεβερκούζεν.
Η Σαχτάρ προσπέρασε τους Γερμανούς και ανέβηκε στην 2η θέση, καθώς νίκησε με 4-0 την Σοθιεδάδ στο Ντόνετσκ.
Οι Ουκρανοί παίζουν όμως στο "Ολντ Τράφορντ" τελευταία αγωνιστική, έτσι η Λεβερκούζεν ελπίζει πως με νίκη επί της Σοθιεδάδ στην Ισπανία θα περάσει, καθώς και η ManUtd θα κάνει το... χρέος της.

Λεβερκούζεν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-5


Σκόρερς: 22' Βαλένσια, 30' αυτ. Σπάχιτς, 66' Έβανς, 77' Σμόλινγκ, 88' Νανί
Γήπεδο: "ΜπάιΑρένα", Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
Ο Ράιναρτς ήθελε να κάνει "τακουνάκι" στο κέντρο, έτσι ο Καγκάουα έκλεψε την μπάλα και έβγαλε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αντεπίθεση, από την οποία άνοιξε το σκορ ο Αντόνιο Βαλένσια στο 22'.
Η μπάλα έφτασε στον Γουέιν Ρούνεϊ από δεξιά που έκανε την σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην κίνηση ο άσος από το Εκουαδόρ έκανε το 0-1.
Και το δεύτερο γκολ των Άγγλων ήταν δημιουργία του Ρούνεϊ, ο οποίος εκτέλεσε το φάουλ και ο Σπάχιτς με αυτογκόλ έκανε το 0-2 στο 30'.
Στο 66' ο Έβανς πέτυχε το 3ο γκολ των Άγγλων και στο 77' σκόραρε ένας ακόμη αμυντικός για τους φιλοξενούμενους, ο Σμόλινγκ, κάνοντας το 0-4, ενώ το τελικό 0-5 διαμόρφωσε ο Νανί στο 88'.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Ντονάτι, Σπάχιτς, Τοπράκ, Εμρέ Τσαν, Ράιναρτς (70' Χέγκελερ), Λαρς Μπέντερ (81' Κορ), Ρόλφες, Γκονσάλο Κάστρο, Σον Χέουνγκ-Μιν (70' Ντερντιγιόκ), Κίσλινγκ.
MANUTD: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά (70' Μπούτνερ), Φιλ Τζόουνς, Γκιγκς, Βαλένσια (79' Άσλεϊ Γιανγκ), Καγκάουα, Νανί, Ρούνεϊ (80' Άντερσον).

Σαχτάρ - Σοθιεδάδ 4-0


Σκόρερς: 37' Λουίζ Αντριάνο, 48' Αλέξ Τεϊσέιρα, 68' και 87' Ντόουγκλας Κόστα
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Στο 35' ο Ντάριο Σρνα είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν δύο λεπτά αργότερα να ανοίξουν το σκορ με τον Λουίζ Αντριάνο.
Ο Ντόουγκλας Κόστα εκτέλεσε γρήγορα και... πονηρά το κόρνερ χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, η άμυνα ήταν απροετοίμαστη και ο Λουίζ Αντριάνο την "τσίμπησε" και την έστειλε στα δίχτυα του Μπράβο για το 1-0 στο 37' (βρήκε πρώτα και στο δοκάρι).
Στο 48' η Σαχτάρ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Αλέξ Τεϊσέιρα να κάνει το 2-0, έπειτα από το βολέ του Πιάτοβ και την κακή κεφαλιά του Ίνιγο Μαρτίνεθ, ο οποίος αντί να διώξει, "έστρωσε" την μπάλα στον Βραζιλιάνο.
Από Βραζιλιάνο και το τρίτο γκολ, με τον Ντόουγκλας Κόστα να κάνει το 3-0 στο 68' με καταπληκτικό σουτ στο "γάμα" του Μπράβο, ενώ ο ίδιος σκόραρε ξανά στο 87' για το τελικό 4-0.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Σεβτσούκ, Φρεντ, Στεπανένκο, Ντόουγκλας Κόστα, Μπερνάρντ (69' Τάισον), Αλέξ Τεϊσέιρα (75' Εντουάρντο), Λουίζ Αντριάνο (72' Φακούντο Φερέιρα).
ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Κανταμουρό, Ανσοτέγι, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια, Ελουστόντο, Ρουμπέν Πάρντο (68' Χάβι Ρος), Τσάμπι Πριέτο, Γκονσάλο Κάστρο, Γκριεζμάν (74' Αχιρέτσε), Βέλα (74' Σεφέροβιτς).

Βαθμολογία


1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 (11-3)
2. Σαχτάρ 8 (7-5)
3. Λεβερκούζεν 7 (8-10)
4. Σοθιεδάδ 1 (1-9)

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαχτάρ
Σοθιεδάδ - Λεβερκούζεν

Σκόρερς


8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

3 γκολ
Ουμούτ Μπουλούτ (Γαλατάσαράι)
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ)
Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Λεβερκούζεν - Μ. Γιουνάιτεντ 0-5



Σαχτάρ - Σοθιεδάδ 4-0

Ρεάλ - Γαλατάσαράι 4-1, Γιουβέντους - Κοπεγχάγη 3-1

Με 10 παίκτες η Ρεάλ νίκησε 4-1 την Γαλατάσαράι στην Μαδρίτη και πήρε την πρόκριση, ενώ η Γιουβέντους με χατ-τρικ του Βιντάλ επικράτησε 3-1 της Κοπεγχάγης και ανέβηκε στην 2η θέση
Η Ρεάλ νίκησε με 4-1 την Γαλατάσαράι και προκρίθηκε στους "16", ενώ έπαιζε μάλιστα με 10 παίκτες από το 26', λόγω αποβολής του Σέρχιο Ράμος.
Η Γιουβέντους πέρασε στην 2η θέση, καθώς νίκησε με 3-1 την Κοπεγχάγη, χάρη σε χατ-τρικ του Βιντάλ (με 2 πέναλτι) και μετά τη 1η της νίκη κρατά την πρόκριση στα χέρια της.
Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί θέλουν απλά να μην ηττηθούν από την Γαλατάσαράι στην Πόλη για να προκριθούν.

Ρεάλ - Γαλατάσαράι 4-1


Σκόρερς: 37' Μπέιλ, 51' Αρμπελόα, 63' Ντι Μαρία, 81' Ίσκο / 38' Ουμούτ Μπουλούτ
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
Στο 26ο λεπτό η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σέρχιο Ράμος.
Ο Ισπανός κράτησε δύο φορές τον Ουμούτ Μπουλούτ, ο οποίος ήταν έτοιμος να βγει τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, έπεσε έξυπνα και εκτός από το φάουλ κέρδισε και την αποβολή του αντιπάλου του.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η "βασίλισσα" κατάφερε να ανοίξει αυτή το σκορ, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να κάνει το 1-0 στο 37' με εντυπωσιακή μακρινή εκτέλεση φάουλ, με τον τερματοφύλακα, Εράι Ιστσάν, να φέρει πάντως ευθύνη.
Ένα λεπτό μόλις αργότερα απάντησαν οι Τούρκοι, με τον Ουμούτ Μπουλούτ να κάνει το 1-1 στο 38' , νικώντας στο τετ-α-τετ τον Κασίγιας, έπειτα από την φοβερή ασίστ του Ντιντιέ Ντρογκμπά.
Η Ρεάλ προηγήθηκε ξανά στο 51' με τον Άλβαρο Αρμπελόα, έπειτα από ασίστ του Άνχελ ντι Μαρία και το 3-1 έγινε στο 63' με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά με σκόρερ τον Αργεντινό και δημιουργό τον Ισπανό.
Ο Ίσκο στο 81' διαμόρφωσε το τελικό 4-1, καθώς "χόρεψε" την τουρκική άμυνα, κέρδισε μία κόντρα, "χόρεψε" έναν ακόμη αμυντικό και με πλασέ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Εράι Ιστσάν.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο (74' Καρβαχάλ), Καζεμίρο (59' Τσάμπι Αλόνσο), Ιγιαραμέντι, Ίσκο, Μπέιλ, Ντι Μαρία, Χεσέ Ροντρίγκεθ (28' Νάτσο).
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Εράι Ιστσάν, Εμπουέ, Γκιοκχάν Ζαν, Σετζού, Νουνκέ, Φελίπε Μέλο (88' Τσεϊχούν Γκιουλσελάμ), Σελτσούκ Ινάν, Μπρούμα (63' Σνάιντερ), Αμραμπάτ (67' Ριέρα), Ντρογκμπά, Ουμούτ Μπουλούτ.
*κόκκινη 26' Σέρχιο Ράμος

Γιουβέντους - Κοπεγχάγη 3-1

Σκόρερ: 29' πεν., 60' πέν. και  Βιντάλ / 56' Μέλμπεργκ
Γήπεδο: "Γιουβέντους Στέιντιουμ", Τορίνο
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Ο Λαρς Γιάκομπσεν αψυχολόγητα χρησιμοποίησε το χέρι του μέσα στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι η Γιουβέντους, με το οποίο ο Αρτούρο Βιντάλ έκανε το 1-0 στο 29' για τους Ιταλούς.
Η απάντηση από τους Δανούς ήρθε στο 56', από έναν Σουηδό, τον Όλαφ Μέλμπεργκ, ο οποίος σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του και έκανε το 1-1 με σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.
Ο Μέλμπεργκ όμως τρία λεπτά αργότερα ανέτρεψε στην περιοχή τον Γιορέντε και η "Γιούβε" κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, ο Βιντάλ ανέλαβε ξανά την εκτέλεση, ευστόχησε και πάλι, κάνοντας το 2-1 στο 60'.
Ο Χιλιανός στο 63' ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, κάνοντας το 3-1 με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Πολ Πογκμπά.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μαρτίν Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Βιντάλ (83' Ογκμπόνα), Πογκμπά, Πίρλο, Παντοΐν (69' Μαρκίζιο), Κουάντουο Ασαμόα, Τέβες (81' Βούτσινιτς), Γιορέντε.
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Γιάκομπσεν, Μέλμπεργκ, Σίγκουρντσον, Μπένγκτσον, Ντιλέινι (76' Αουάνκουα), Κλαουντεμίρ, Μπολάνιος (61' Κρίστενσεν), Γκίσλασον, Τουτού (81' Πούριε), Γιόργκενσεν.

Βαθμολογία

1. Ρεάλ 13 (18-5)
2. Γιουβέντους 6 (9-8)
3. Γαλατάσαράι 4 (7-14)
4. Κοπεγχάγη 4 (4-11)

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)
Γαλατάσαράι - Γιουβέντους
Κοπεγχάγη - Ρεάλ

Σκόρερς

8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

3 γκολ
Ουμούτ Μπουλούτ (Γαλατάσαράι)
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ)
Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Ρεάλ - Γαλατάσαράι 4-1



Γιουβέντους - Κοπεγχάγη 3-1

Παρί Σεν-Ζερμέν - Ολυμπιακός 2-1

Ο Ολυμπιακός κρατούσε το εισιτήριο για τους "16" στα χέρια του, όμως ένα γκολ (της Μπενφίκα) στο Βέλγιο κι άλλο ένα (του Καβάνι) στο Παρίσι στα τελευταία λεπτά, μεταθέτει την υπόθεση πρόκριση τη τελευταία αγωνιστική. Άδικη ήττα (2-1) για τους Πειραιώτες που πάλεψαν στην έδρα της Παρί των εκατομμυρίων!
Τα ματς της 5ης αγωνιστικής πλησίαζαν προς το τέλος τους... Είχαμε φτάσει κοντά στο 90' και ο Ολυμπιακός κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), που σε συνδυασμό με το 2-2 στο Άντερλεχτ- Μπενφίκα, τον έφερνε στους "16" του Champions League.
Για όσους δεν κατάλαβαν το ξαναγράφουμε: Η ομάδα του Μίτσελ θα έπαιρνε την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της, μια αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων. Και το καλύτερο; Χωρίς να ηττηθούν ούτε μια φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι! Μοιάζει ιδανικό και μακρινό σενάριο, αλλά ήταν πραγματικότητα!
Αν τα δύο ματς τελείωναν στο 90', ο Ολυμπιακός θα ζούσε μια από τις ομορφότερες βραδιές του στο Champions League, όμως στο τέλος σκόραρε και ο Ροντρίγκο για την Μπενφίκα (3-2) και ο Καβάνι για την Παρί (2-1) και του χάλασε τα σχέδια.
Αναλυτικά τα σενάρια της πρόκρισης
Επειδή όμως με τα "αν" δεν κάνεις προκοπή και επειδή τα ματς (σωστά) έχουν και καθυστερήσεις, στο Λιμάνι ξεχνούν ό,τι έγινε και πόσο άδικα τους φέρθηκε η τύχη και πλέον κοιτάζουν τον τελικό με την αδιάφορη Άντερλεχτ στο "Γ. Καραϊσκάκης" (10/12). Ουσιαστικά η ομάδα του Μίτσελ ζητά τη τελευταία αγωνιστική, ό,τι ζητούσε και πριν το ματς στο Παρίσι. Οπότε ψυχραιμία...
Στα του αγώνα τώρα, οι Πειραιώτες δέχτηκαν ασφυκτική πίεση και συνάμα ένα γρήγορο γκολ στα πρώτα λεπτά (7'), όμως αναθάρρησαν και ήταν σαφώς καλύτεροι στο πρώτο μέρος (και με περισσότερες τελικές προσπάθειες).
Είκοσι μέρες έξω ο Μήτρογλου
Στο ξεκίνημα της επανάληψης (46') ήρθε και το δώρο με την αποβολή του Βεράτι, να κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα για τους Πειραιώτες... Τελικά, η πολυπόθητη ισοφάριση ήρθε στο 80' με τον Μανωλά (ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης ο Τσόρι), όμως ο Καβάνι του "έκλεψε" τον βαθμό στο 90ο λεπτό.
Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για την ήττα από την Παρί
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μανιάτης συμπλήρωσε κάρτες και θα αγωνιστεί κόντρα στην Άντερλεχτ, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί με τον Κώστα Μήτρογλου, που αποχώρησε τραυματίας.

Η βαθμολογία του 3ου Ομίλου

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 13 (15-3)
2. Ολυμπιακός 7 (7-7)
3. Μπενφίκα 7 (6-7)
4. Άντερλεχτ 1 (3-14)

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Παρκ ντε Πρενς"
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)
Βοηθοί: Άλαν Μάλβενι (Σκωτία) - Ντέρεκ Ρόουζ (Σκωτία)
Τέταρτος: Ντέιβιντ Μακγκίτσι (Σκωτία)
Βοηθοί περιοχής: Στίβεν ΜακΛιν (Σκωτία) - Κέβιν Κλάνσι (Σκωτία)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παρί Σεν-Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Αλέξ, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς (79' Μαρκίνιος), Λαβέτσι (50' Ραμπιό).
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57' Τσόρι Ντομίνγκες), Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ (46' Βάις), Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77' Σαβιόλα), Χολέμπας, Φουστέρ, Μήτρογλου.
Γκολ: 7' Ιμπραχίμοβιτς, 90' Καβάνι / 80' Μανωλάς
Κίτρινες: 29' Βεράτι, 66' Φαν ντερ Βιλ, 67' Ματουιντί, 87' Καβάνι/ 49' Μανωλάς, 67' Τσόρι, 71' Βάις, 82' Μανιάτης
Κόκκινες: 46' Βεράτι

Ο αγώνας

Μπλαν VS Μίτσελ
 Με βασικούς και ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές παρέταξε την ομάδα του ο Λοράν Μπλαν, έχοντας όλα τα αστέρια του στο αρχικό σχήμα. Η Παρί ήθελε τη νίκη κι αυτό το απέδειξαν οι επιλογές του Γάλλου τεχνικού, καθώς έβαλε και Καβάνι και Λαβέτσι και Ιμπραχίμοβιτς!
Από την άλλη πλευρά, ο Μίτσελ ξεκίνησε δίχως τους Τσόρι και Σαβιόλα, επιλέγοντας τον Χολέμπας. Συγκεκριμένα, ο αριστεροπόδαρος άσος έπαιξε αριστερά στην επίθεση, έχοντας πίσω του τον Μπονγκ, ενώ ο Φουστέρ μετακινήθηκε στη φυσική του θέση, δηλαδή πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου. Κατά τ' άλλα, δεν είχαμε αλλαγές-εκπλήξεις. Ο Ρομπέρτο έπαιξε τερματοφύλακας, οι Μανωλάς και Σιόβας ήταν σέντερ μπακ, δεξιό μπακ ο Σαλίνο, οι Σάμαρης και Μανιάτης ήταν στα χαφ και ο Κάμπελ στα δεξιά της επίθεσης.
Πάμε τώρα στα της αναμέτρησης... Όταν παίζεις στην έδρα μιας εκ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης, ξέρει πολύ καλά πως η αρχή θα είναι δύσκολη. Εντάξει, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όμως στο Παρίσι ο κανόνας επιβεβαιώθηκε και οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα, από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Οι γηπεδούχοι, πήραν με το "καλημέρα" τα ηνία της αναμέτρησης και έπαιζαν τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο. Παρόλα αυτά ευκαιρία δεν έκαναν και η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους, με άστοχο σουτ του Μήτρογλου στο 5'.
Γκολ με το καλημέρα ο Ζλάταν (1-0)
 Πάνω λοιπόν που αναθάρρησαν οι "ερυθρόλευκοι", ήρθε το γκολ του Ιμπραχίμοβιτς να τους κόψει τα φτερά. Δεν θέλει και πολύ η Παρί για να κάνει τη ζημιά... Μια σέντρα του Φαν ντερ Βιλ από τα δεξιά και ένα πλασέ του αφύλαχτου Ζλάταν, έφεραν το 1-0 και τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση. Το ευχάριστο βέβαια, ήταν πως υπήρχε πολύς χρόνος ακόμη. Σχεδόν ένα 90λεπτο..
Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, δεν το έβαλαν κάτω (δεν το έχουν κάνει ποτέ φέτος και φυσικά δεν θα το έκαναν στο Παρίσι) και προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο, όμως το πάλεψαν και κάτι κατάφεραν. Μπορεί να μην ισοφάρισαν, όμως απείλησαν με δύο σουτ του Μήτρογλου (12', 34') που έδιωξε σωτήρια ο Σίριγκου. Δεν μπορεί να τα βάζει και όλα ο Κώστας...
Εξίσου σημαντικό και ενθαρρυντικό για τους Πειραιώτες, ήταν πως δεν δέχτηκαν ιδιαίτερη πίεση και τη μοναδική φορά που απειλήθηκαν από τους Γάλλους, ήταν με σουτ του Καβάνι (40') που έδιωξε εντυπωσιακά ο Άγιος Ρομπέρτο. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ, πραγματοποιώντας όμως καλή εμφάνιση και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες (περισσότερες από την Παρί).
Το δώρο του Βεράτι
 Οι περισσότεροι παίκτες ήταν σε καλή μέρα και ειδικότερα ο Σαλίνο, ο Κάμπελ και ο Φουστέρ. Αντίθετα, ο Γκαετάν Μπονγκ τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Καβάνι, Φαν ντερ Βιλ και γι' αυτό αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μίτσελ. Ο Ισπανός έβαλε τον Βάις αριστερά στην επίθεση και ο Χολέμπας επέστρεψε στη φυσική του θέση. Το ευχάριστο βέβαια δεν ήταν η αλλαγή, αλλά μια αποβολή. Στο 46' ο Βεράτι είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ολυμπιακός είχε πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα.
Η αριθμητική ανισορροπία άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και έφερε κινήσεις από τους δύο προπονητές. Ο Μπλαν έβγαλε τον Λαβέτσι και έβαλε τον Ραμπιό, ενώ ο Μίτσελ ρίσκαρε ακόμη περισσότερο, βάζοντας τον Τσόρι στη θέση του Σαλίνο και επιλέγοντας τον Μανιάτη για δεξί μπακ.
Κάπως έτσι, το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, δίχως όμως να βλέπουμε ιδιαίτερες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, κυριάρχησαν οι εντάσεις, τα νεύρα, τα σκληρά μαρκαρίσματα και τρία καλά σουτ από Ιμπραχίμοβιτς (61'), Ραμπιό (73') και Ματουιντί (74') που έδιωξε σωτήρια ο Ρομπέρτο.
 Από τον Παράδεισο, στην κόλαση (2-1)
Τα λεπτά περνούσαν λοιπόν και ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα υπερπολύτιμο γκολ που θα του έδινε τον χρυσό βαθμό. Φτάσαμε στο 80' και οι Πειραιώτες κέρδισαν ένα κόρνερ από τα αριστερά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χολέμπας, την πρώτη κεφαλιά πήρε ο Μανωλάς, η μπάλα έφτασε στον Τσόρι (που ήταν σε θέση οφσάιντ) και στη συνέχεια ο Μανωλάς την έσπρωξε στα δίχτυα. Ήταν γεγονός, ο Ολυμπιακός πέτυχε το 1-1!! Το Παρίσι βάφτηκε κόκκινο, όχι όμως για πολύ...
Στα τελευταία λεπτά, ανατράπηκαν τα πάντα. Η Μπενφίκα πέτυχε το 3-2 στο Βέλγιο και οι "ερυθρόλευκοι" δέχτηκαν γκολ στο 90'. Ο Ραμπιό έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Καβάνι και εκείνος με άψογο πλασέ απέναντι από τον Ρομπέρτο, έγραψε το 2-1. Μέσα σε λίγα λεπτά, όλα άλλαξαν για τους Πειραιώτες, που έπαιζαν μάλιστα με τον Μήτρογλου τραυματία, καθώς είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους. Όπως και να 'χει, όλα θα κριθούν στο "Γ. Καραϊσκάκης"...

Άντερλεχτ - Μπενφίκα 2-3

Με γκολ του Ροντρίγκο στο 90' η Μπενφίκα νίκησε με 3-2 την Άντερλεχτ μέσα στο Βέλγιο και έπιασε τον Ολυμπιακό στην 2η θέση, έτσι ελπίζει σε πρόκριση την τελευταία αγωνιστική
Η Μπενφίκα νίκησε με 3-2 την Άντερλεχτ μέσα στο "Κόνσταντ Βάντεν Στοκ", έτσι έπιασε στην 2η θέση τον Ολυμπιακό.
Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, έτσι αν νικήσει τους Βέλγους τελευταία αγωνιστική στο "Καραϊσκάκης" θα προκριθεί και ας νικήσει η Μπενφίκα την Παρί στην Λισαβόνα.

Στο Βέλγιο οι "αετοί", βρέθηκαν να χάνουν, έκαναν ανατροπή και τελικά πήραν το "διπλό" χάρη σε γκολ του Ροντρίγκο στο 90'.

Άντερλεχτ - Μπενφίκα 2-3


Σκόρερς: 18' Μπεμπά, 77' Μάσιμο Μπρούνο / 34' Μάτιτς, 52' αυτ. Μπεμπά, 90' Ροντρίγκο
Γήπεδο: "Κόνσταντ Βάντενστοκ", Άντερλεχτ
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
Ο κεντρικός αμυντικός, Σανσέλ Μπεμπά, άνοιξε το σκορ για την Άντερλεχτ στο 18ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των Βέλγων στο "Κόνσταντ Βάντεν Στοκ" στην φετινή διοργάνωση.
Από εκτέλεση κόρνερ του Πρατ η μπάλα έφτασε στον Ν'Σακαλά, ο οποίος βρήκε τον Μπεμπά στην περιοχή, αυτός κέρδισε την κόντρα με τον Λουιζάο και πλάσαρε τον Αρτούρ για το 1-0.
Η απάντηση από την Μπενφίκα ήρθε στο 34' με τον Νεμάνια Μάτιτς να κάνει το 1-1 με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ένσο Πέρες.
Η ανατροπή για την Μπενφίκα ολοκληρώθηκε στο 52' με το αυτογκόλ του Μπεμπά, ο οποίος έτσι σκόραρε και για δύο ομάδες στην αναμέτρηση!
Ο Νικολάς Γκαϊτάν έκανε εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή και το αριστερό σουτ, η μπάλα δεν είχε κατεύθυνση προς το τέρμα, αλλά κόντραρε στον Μπεμπά και κατέληξε στα δίχτυα του Προτό.
Από εξαιρετική μπαλιά του Άντονι Βάντεν Μπόρε ο Μάσιμο Μπρούνο με φοβερό σουτ ισοφάρισε σε 2-2 στο 77', αλλά στο 90' ο Ροντρίγκο βγήκε στην αντεπίθεση και νίκησε τον Προτό, χαρίζοντας τη νίκη στην Μπενφίκα με 3-2.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Βάντεν Μπόρε, Μπεμπά, Νάιτινκ (73' Ρόναλντ Βάργκας), Ντεσχάχτ (55' Ατσεαμπόνγκ), Κουγιατέ, Ζιλέ, Πρατ, Μάσιμο Μπρούνο, Ν'Σακαλά, Μίτροβιτς.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Μάτιτς, Ένσο Πέρες (87' Ροντρίγκο), Φέισα, Μάρκοβιτς (89' Καβαλέιρο), Γκαϊτάν (72' Σουλεϊμάνι), Λίμα.

Βαθμολογία

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 13 (15-3)
2. Ολυμπιακός 7 (7-7)
3. Μπενφίκα 7 (6-7)
4. Άντερλεχτ 1 (3-14)

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)
Μπενφίκα - Παρί Σεν-Ζερμέν
Ολυμπιακός - Άντερλεχτ

Σκόρερς


8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

3 γκολ
Ουμούτ Μπουλούτ (Γαλατάσαράι)
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ)
Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Άντερλεχτ - Μπενφίκα 2-3

ΤΣΣΚΑ - Μπάγερν 1-3, Μάντσεστερ Σίτι - Πλζεν 4-2

Η Μπάγερν νίκησε 3-1 την ΤΣΣΚΑ στο χιονισμένο Χίμκι, έτσι είναι η μόνη που έχει το απόλυτο μετά από 5 αγωνιστικές και μάλιστα έκανε ρεκόρ στο CL με 10 σερί νίκες. Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να της "κλέψει" την κορυφή, καθώς νίκησε 4-2 την Πλζεν
Η Μπάγερν Μονάχου έκανε το "5 στα 5", καθώς νίκησε με 3-1 την ΤΣΣΚΑ στην Ρωσία και είναι η μόνη με το απόλυτο (το έχασε η Ατλέτικο).
Αριεν Ρόμπεν, Μάριο Γκέτσε και Τόμας Μίλερ πέτυχαν τα γκολ των Βαυαρών στο Χίμκι, όπως και στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία πριν 4 μέρες (0-3).
Η Μπάγερν μάλιστα έκανε ρεκόρ, καθώς έγινε η πρώτη στην ιστορία του Champions League που φτάνει τις 10 συνεχόμενες νίκες!
Δεν εξασφάλισε όμως την πρώτη θέση, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 4-2 την Βικτόρια Πλζεν, έχει 12 βαθμούς και αν νικήσει στο Μόναχο και καλύψει το 1-3 του πρώτου ματς θα τερματίσει πρώτη.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπάγερν 1-3


Σκόρερς: 62' πέν. Χόντα / 17' Ρόμπεν, 56' Γκέτσε, 66' πέν. Τόμας Μίλερ
Γήπεδο: "Αρένα Χίμκι", Χίμκι
Διαιτητής: Αντονί Γκοτιέ (Γαλλία)
Η Μπάγερν έπαιξε χωρίς επιθετικό, αλλά δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει και στα δύο ημίχρονα στο Χίμκι.
Ο Άριεν Ρόμπεν άνοιξε το σκορ στο 17' με εξαιρετικό αριστερό πλασέ στην κίνηση μετά από πάσα του Τόμας Μίλερ και ο Μάριο Γκέτσε με όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 56'.
Ο Κεϊσούκε Χόντα μείωσε στο 62' με εκτέλεση πέναλτι και με τον ίδιο τρόπο ο Τόμας Μίλερ έκανε το 1-3 στο 65'.
Ρόμπεν, Γκέτσε και Τόμας Μίλερ είχαν σκοράρει και οι τρεις πριν τέσσερις μέρες στην μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία.
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Ναμπάμπκιν, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενίκοβ, Βέρνμπλουμ, Μιλάνοφ (90' Βιτίνιο), Ζούμπερ (68' Ράσμους Ελμ), Τόσιτς, Χόντα, Μούσα (80' Μπαζέλιουκ).
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ (28' Τιάγκο Αλκάνταρα), Χάβι Μαρτίνεθ (79' Κίρχοφ), Κρόος, Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν, Γκέτσε (88' Γιούλιαν Γκριν).

Μάντσεστερ Σίτι - Βικτόρια Πλζεν 4-2


Σκόρερς: 33' πέν. Αγκουέρο, 65' Νασρί, 78' Νεγκρέδο, 89' Τζέκο / 43' Χοράβα, 69' Τετσλ
Γήπεδο: "Σίτι οφ Μάντσεστερ", Μάντσεστερ
Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς (Τουρκία)
Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Φραντίσεκ Ραιτόραλ χρησιμοποίησε το χέρι του στην μεγάλη περιοχή και ο Σέρχιο Αγκουέρο από το 11 βήματα άνοιξε το σκορ στο 33' με το 6ο γκολ του στην φετινή διοργάνωση.
Οι Τσέχοι απάντησαν πριν το ημίχρονο, καθώς ο Τόμας Χοράβα έκανε το 1-1 στο 43', "εκτελώντας" τον Τζο Χαρτ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή.
Ο Σαμίρ Νασρί στο 65' έδωσε ξανά προβάδισμα στους "πολίτες" με πλασέ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Χεσούς Νάβας, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 2-2 ο Στάνισλαβ Τετσλ από ασίστ του Κόλαρ.
Ο Άλβαρο Νεγκρέδο μπήκε στο 75' και στο 78' έκανε το 3-2 με το 5ο γκολ του στην διοργάνωση, ενώ ο Έντιν Τζέκο διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο 89'.
ΣΙΤΙ: Χαρτ, Μάικα Ρίτσαρντς, Ντεμιτσέλις, Λέσκοτ, Κολάροβ, Χάβι Γκαρθία, Φερναντίνιο (64' Γιαγιά Τουρέ), Μίλνερ, Νασρί (75' Νεγκρέδο), Αγκουέρο (46' Χεσούς Νάβας), Τζέκο.
ΠΛΖΕΝ: Κοζάτσικ, Ραϊτόραλ, Τσιζόβσκι, Προχάζκα, Λιμπέρσκι, Χοράβα, Χόρβατ, Πετρζέλα (73' Κοβάρικ), Ντούρις (90' Βάγκνερ), Κόλαρ (86' Μπάκος), Τετσλ.

 

Βαθμολογία


1. Μπάγερν 15 (15-2)
2. Μάντσεστερ Σίτι 12 (15-8)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (7-15)
4. Βικτόρια Πλζεν 0 (4-16)

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)
Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι
Βικτόρια Πλζεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Σκόρερς

8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

3 γκολ
Ουμούτ Μπουλούτ (Γαλατάσαράι)
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ)
Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

ΤΣΣΚΑ - Μπάγερν 1-3



Μάντσεστερ Σίτι - Πλζεν 4-2

Βασιλεία - Τσέλσι 1-0, Στεάουα - Σάλκε 0-0

Η Βασιλεία ήταν πολύ ανώτερη από την Τσέλσι και με γκολ του Σαλάχ στο 87' επικράτησε με 1-0, έτσι ανέβηκε στην 2η θέση, καθώς η Σάλκε έμεινε στο 0-0 με την Στεάουα. Οι Άγγλοι προκρίθηκαν παρά την ήττα, ενώ Σάλκε - Βασιλεία θα παλέψουν τελευταία αγωνιστική για το 2ο εισιτήριο
Η Βασιλεία πήρε την δεύτερη νίκη της στον όμιλο και αυτή επί της Τσέλσι, καθώς επικράτησε των Άγγλων με 1-0 στην Ελβετία.
Ήταν πολύ ανώτερη και λυτρώθηκε με γκολ του Σαλάχ στο 87', ενώ ανέβηκε στην 2η θέση, καθώς η Σάλκε έμεινε στο 0-0 με την Στεάουα στο Βουκουρέστι.
Η ομάδα του Ζοζέ Μοουρίνιο πάντως κατάφερε παρά την ήττα να εξασφαλίσει πρόκριση, καθώς έχει 9 βαθμούς, 8 η Βασιλεία και 7 Σάλκε, οι οποίες παίζουν μαζί την τελευταία αγωνιστική (3 βαθμούς η Στεάουα).

Βασιλεία - Τσέλσι 1-0

Σκόρερ: 87' Σαλάχ
Γήπεδο: "Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ", Βασιλεία
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Η Βασιλεία ήταν ανώτερη σε όλο το ματς, είχε τελικές προσπάθειες 14-0 όταν κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 87' με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση και νίκησε στο τετ-α-τετ τον Τσεχ.
Αμέσως μετά η Τσέλσι κατάφερε να κάνει την πρώτη της τελική με τον Ραμίρες (89'), με τις τελικές να είναι τελικά 16-1!
Την τελευταία αγωνιστική η Βασιλεία παίζει στην Γερμανία με την Σάλκε και αν δεν ηττηθεί θα προκριθεί.
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Φόζερ, Σερ, Ιβάνοφ, Τόλαντ Τζάκα (71' Αζετί), Σερί Ντι, Ελ Νερί, Φάμπιαν Φράι, Σαλάχ, Στόκερ (92' Σάουρο), Στρέλερ (78' Σιό).
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκάρι Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Οσκάρ (55' Αζάρ), Ουίλιαν (86' Ντε Μπράινε), Ετο'ό (42' Τόρες).

Στεάουα - Σάλκε 0-0

Γήπεδο: "Αρένα Νατσιονάλα", Βουκουρέστι
Διαιτητής: Μπας Νάιχαϊς (Ολλανδία)
Στο "Αρένα Νατσιονάλα" έπεφτε χιόνι, δεν μπήκε κανένα γκολ, έτσι η Στεάουα βγήκε νοκ-άουτ, ενώ η Σάλκε για να περάσει πρέπει να νικήσει στην έδρα της την Βασιλεία στην τελευταία αγωνιστική.
ΣΤΕΑΟΥΑ: Ταταρουσάνου, Πρεπελίτσα (82' Στάντσιου), Σουκάλα, Γκάρντος, Λατόβλεβιτς, Νεάγκου (46' Φερνάντο Βαρέλα), Μπουρτσεάνου, Κιπτσίου (77' Ιάνκου), Αντριάν Πόπα, Τανάσε, Πιοβοκάρι.
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Ουτσίντα, Χέβεντες, Φελίπε Σαντάνα, Αόγκο, Τζερμέιν Τζόουνς, Νόιστεντερ, Μάιερ (74' Ντράξλερ), Φαρφάν, Φουχς (88' Ομπάσι), Σαλάι.

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 9 (11-3)
2. Βασιλεία 8 (4-4)
3. Σάλκε 7 (4-6)
4. Στεάουα 3 (2-9)

Η τελευταία αγωνιστική (11/12)
Σάλκε - Βασιλεία
Τσέλσι - Στεάουα

Σκόρερς

8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

4 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

3 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Βασιλεία - Τσέλσι 1-0



 Στεάουα - Σάλκε 0-0

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1, Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0

Η Ντόρτμουντ νίκησε με 3-1 τη Νάπολι και επέστρεψε στην 2η θέση, ενώ η Άρσεναλ επικράτησε με 2-0 της Μαρσέιγ. Όλα ανοικτά στον 6ο όμιλο, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας
Η Ντόρτμουντ ξεπέρασε τα αμυντικά της προβλήματα και νίκησε με 3-1 τη Νάπολι, κάνοντας σπουδαίο βήμα πρόκρισης, καθώς πήρε και καλό σκορ, αφού είχε χάσει με 1-2 στην Ιταλία.
Η Άρσεναλ διατηρήθηκε στην κορυφή, νικώντας με 2-0 την Μαρσέιγ, χάρη σε δύο γκολ του Γουίλσιρ, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει πρόκριση.
Οι "κανονιέρηδες" έχουν 12 βαθμούς και από 9 Ντόρτμουντ και Νάπολι, έτσι αν χάσουν οι Άγγλοι στην Ιταλία (και νικήσει στην Μασσαλία η Ντόρτμουντ) θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία (θα μετρήσουν τα μεταξύ τους).

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1

Σκόρερς: 10' πέν. Ρόις, 60' Μπλαστσικόβσκι / 71' Ινσίνιε
Γήπεδο: "Βέστφαλενστάντιον", Ντόρτμουντ
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Με εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Ρόις στο 10ο λεπτό η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ, ενώ το πέναλτι το κέρδισε ο Λεβαντόβσκι από κράτημα του Ραούλ Αλμπιόλ.
Στο 30' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, ο Χοσέ Καγιεχόν μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βάιντενφελερ.
Ο Μάρκο Ρόις από εκτελεστής έγινε δημιουργός, καθώς στο 60' έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι και ο Πολωνός έκανε το 2-0.
Οι Ναπολιτάνοι μείωσαν στο 71' σε 2-1 με τον Ινσίνιε να πλασάρει ιδανικά τον Βάιντενφελερ, έπειτα από την ασίστ του Ιγκουαΐν. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Κελ, ενώ από λάθος του Αρμέρο ξεκίνησε η φάση στο 78', στην οποία από ασίστ του Λεβαντόβσκι έκανε το 3-1 ο Ομπαμεγιάνγκ με το 1ο ευρωπαϊκό γκολ στην καριέρα του.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Γκρόσκροϊτς, Σβεν Μπέντερ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Νουρί Σαχίν, Κελ, Μχιταριάν, Μπλαστσικόβσκι (68' Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (81' Πίστσεκ), Λεβαντόβσκι (89' Σίμπερ).
ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Μάτζο, Αλμπιόλ, Φεντερίκο Φερνάντες, Αρμέρο, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί (62' Γκιοκχάν Ινλέρ), Καγιεχόν (66' Ινσίνιε), Μέρτενς, Πάντεβ (76' Ντουβάν Σαπάτα), Ιγκουαΐν.

Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0


Σκόρερ: 1' και 65' Γουίλσιρ
Γήπεδο: "Άσμπαρτον Γκρόουβ", Λονδίνο
Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)
Μόλις 27 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ με τον Τζακ Γουίλσιρ να κάνει το 1-0, με το 2ο πιο γρήγορο γκολ των "κανονιέρηδων" στην διοργάνωση.
Μετά από μπαλιά του Σανιά μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό με εντυπωσιακό πλασέ νίκησε τον Μανταντά.
Ο Ράμσεϊ κέρδισε πέναλτι από τον Ν'Κουλού (μάλλον ήταν εκτός περιοχής η ανατροπή), ο Μεσούτ Εζίλ ανέλαβε την εκτέλεση και ο Στιβ Μανταντά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
Τελικά το 2-0 ήρθε το 65', εκ νέου με σκόρερ τον Γουίλσιρ, ο οποίος σκόραρε με κοντινό πλασέ, έπειτα από ασίστ του Μεσούτ Εζίλ, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει με εξαιρετική μπαλιά ο Ράμσεϊ.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Γουίλσιρ (75' Γουόλκοτ), Ροζίτσκι (75' Καθόρλα), Μεσούτ Εζίλ (81' Αρτέτα), Ζιρού.
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αμπνταλά, Ν'Κουλού, Λούκας Μέντες, Μορέλ, Λεμινά (82' Μπενουά Σεϊρού), Ρομαό, Ιμπουλά (58' Τοβέν), Τζόρνταν Αγιού (57' Βαλμπουενά), Κελιφά, Ζινιάκ.
*χαμένο πέναλτι 38' Μεσούτ Εζίλ

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 12 (8-3)
2. Ντόρτμουντ 9 (7-5)
3. Νάπολι 9 (8-8)
4. Μαρσέιγ 0 (4-12)

Τελευταία αγωνιστική (11/12)
Μαρσέιγ - Ντόρτμουντ
Νάπολι - Άρσεναλ

Σκόρερς

8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

4 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

3 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Ντόρτμουντ - Νάπολι 3-1



 Άρσεναλ - Μαρσέιγ 2-0

Ζενίτ - Ατλέτικο 1-1, Πόρτο - Αούστρια 1-1

Η Ζενίτ χάρη σε εντυπωσιακό αυτογκόλ κατάφερε να μην ηττηθεί από την Ατλέτικο στην Αγία Πετρούπολη, αλλά διατηρήθηκε 2η, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη επίσης με 1-1 η Πόρτο με την Αούστρια
Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν η Ζενίτ με την Ατλέτικο και η Πόρτο με την Αούστρια Βιέννης, έτσι δεν άλλαξε κάτι στον 7ο όμιλο.
Χάρη σε περίεργο αυτογκόλ του Αλντερβάιρελντ η Ζενίτ γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από τους "ροχιμπλάνκος" που έπαιζαν με αρκετούς αναπληρωματικούς.
Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια για την Ατλέτικο, ενώ η Πόρτο για πρώτη φορά στο CL δεν έκανε νίκη στην έδρα της στους ομίλους (!) και αν η Ζενίτ νικήσει στην Βιέννη την τελευταία αγωνιστική οι "δράκοι" θα αποκλειστούν.

Ζενίτ - Ατλέτικο 1-1

Σκόρερς: 74' αυτ. Αλντερβάιρελντ / 53' Αντριάν Λόπεθ
Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Από την εξαιρετική πάσα του Ραούλ Γκαρθία ο Αντριάν Λόπεθ βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιούρι Λοντίγκιν στο 53', με το πλασέ του πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα της Ζενίτ και άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο.
Οι Ρώσοι δεν έδειχναν ικανοί να απαντήσουν, αλλά στάθηκαν τυχεροί, καθώς το 1-1 ήρθε στο 74' με το αυτογκόλ του Τόμπι Αλντερβάιρελντ.
Από την σέντρα του Σμολνίκοβ από δεξιά ο Βέλγος στόπερ έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα πήρε πολύ ύψος και τελικά κατέληξε στα δίχτυα του Κουρτουά, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν έκανε καλό υπολογισμό.
ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Σμολνίκοβ, Χουμπότσαν, Λόμπαρτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Φαϊζούλιν (64' Μπιστρόβ), Σιρόκοβ (64' Αρσάβιν), Σατόβ, Χουλκ, Κερζακόβ.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Αλντερβάιρελντ, Μιράντα, Εμιλιάνο Ινσούα, Γκιλαβονγκί, Γκάμπι, Ραούλ Γκαρθία, Κριστιάν Ροντρίγκες (80' Όλιβερ Τόρες), Κόκε, Αντριάν Λόπεθ.
 

Πόρτο - Αούστρια Βιέννης 1-1

Σκόρερς: 48' Τζάκσον Μαρτίνες / 11' Κίναστ
Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο
Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)
Από λάθος πάσα του Ελιακίμ Μανγκαλά ο Ρόμαν Κίναστ πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή "εκτέλεσε" τον Έλτον, κάνοντας το 1-0 για την Αούστρια μέσα στο "Ντραγκάο" στο 11'.
Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου η Πόρτο κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Τζάκσον Μαρτίνες να κάνει το 1-1 στο 48' με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Μανγκαλά.
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Μάικον, Αλέξ Σάντρο, Φερνάντο, Ντεφούρ (46' Σιλβέστρε Βαρέλα), Λούτσο Γκονσάλες, Ζοζουέ (72' Κιντέρο), Λικά (65' Ρικάρντο Περέιρα), Τζάκσον Μαρτίνες.
ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λίντερ, Κοχ, Ρόγκουλ, Όρτλεχνερ, Σούτνερ (82' Οκότιε), Χόλαντ, Ντίλαβερ (70' Μάντερ), Κίναστ, Ρόιερ, Μουργκ (64' Λέοβατς), Χόζινερ.

 

Βαθμολογία

1. Ατλέτικο 13 (13-3)
2. Ζενίτ 6 (4-5)
3. Πόρτο 5 (4-5)
4. Αούστρια Βιέννης 2 (1-9)

Η τελευταία αγωνιστική (11/12)
Αούστρια - Ζενίτ
Ατλέτικο - Πόρτο

Σκόρερς

8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

4 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

3 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

Ζενίτ - Ατλέτικο 1-1


Πόρτο - Αούστρια 1-1



Σέλτικ - Μίλαν 0-3, Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1

Η Μίλαν έπαιξε ποδόσφαιρο μετά από αρκετό καιρό και νίκησε με 3-0 την Σέλτικ στην Σκωτία, έτσι πάει σε... τελικό με Άγιαξ την τελευταία αγωνιστική, καθώς οι Ολλανδοί νίκησαν με 2-1 την Μπαρτσελόνα στo Άμστερνταμ
Η Μίλαν νίκησε με 3-0 την Σέλτικ μέσα στην Γλασκώβη, διατηρήθηκε στην 2η θέση και έβγαλε νοκ-άουτ τους Σκωτσέζους από την Ευρώπη (σίγουρα 4οι).
Αυτό διότι ο Άγιαξ με εξαιρετική εμφάνιση και με 10 παίκτες από το 48' νίκησε με 2-1 την Μπαρτσελόνα, στην πρώτη ήττα με Χεράρδο Μαρτίνο στην πάγκο της (21ο ματς).
Η Μίλαν έχει 8 βαθμούς και ο Άγιαξ 7, τίθενται αντιμέτωπες στο Μιλάνο τελευταία αγωνιστική, έτσι μόνο με "διπλό" οι Ολλανδοί θα αποκλείσουν τους Ιταλούς.
Στο Άμστερνταμ, όταν ο Άγιαξ πέτυχε το δεύτερο γκολ, έπεσε οπαδός του από τα 10 μέτρα και είναι σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σέλτικ - Μίλαν 0-3


Σκόρερς: 13' Κακά, 49' Σαπάτα, 60' Μπαλοτέλι
Γήπεδο: "Σέλτικ Παρκ", Γλασκώβη
Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Από εκτέλεση κόρνερ του Βάλτερ Μπίρσα ο Κακά βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φόρστερ, ανοίγοντας το σκορ στο 13' για την Μίλαν.
Και το δεύτερο γκολ των Ιταλών προήλθε από εκτέλεση κόρνερ του Μπίρσα, με τον Κριστιάν Σαπάτα να κάνει το 0-2 στο 49' με κοντινή προβολή, έπειτα από την πάσα του Αντόνιο Νοτσερίνο.
Ο Μάριο Μπαλοτέλι στο 60' έκανε το 0-3, νικώντας τον Φόρστερ με πλασέ από δεξιά στην περιοχή, έπειτα από φοβερή μακρινή μπαλιά του Μοντολίβο.
Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν αρχηγός για την Σέλτικ, πήρε μία κίτρινη κάρτα και γενικά είχε αρκετά νεύρα και αρκετές κόντρες με αντιπάλους του.
ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Φαν Ντάικ, Λούστιγκ, Μουλγκρού, Ισαγκίρε, Άμπροουζ, Κόμονς (65' Στόουκς), Καγιάλ (31' Λέντλεϊ), Φόρεστ (80' Ρόγκιτς), Μπούριχτερ, Σαμαράς.
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε (48' Νοτσερίνο), Μπονέρα, Σαπάτα, Εμάνιουελσον, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Μοντολίβο, Πόλι, Μπίρσα (72' Κονστάν), Κακά (80' Ρομπίνιο), Μπαλοτέλι.
 

Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1


Σκόρερς: 19' Σερέρο, 42' Χούσεν / 49' πέν. Τσάβι
Γήπεδο: "Άμστερνταμ Αρένα", Άμστερνταμ
Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Ο Άγιαξ ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση στο "Άμστερνταμ Αρένα" και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 19', με τον Τουλάνι Σερέρο να πλασάρει τον Πίντο από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από σέντρα του Ρικάρντο φαν Ράιν από δεξιά.
Έπειτα από φάση διαρκείας στο 42' ο Άγιαξ διπλασίασε τα τέρματά του, με το κοντινό πλασέ του Χούσεν, έπειτα από το σουτ του Φίσερ και την απόκρουση του Πίντο, ενώ πριν καταλήξει στα δίχτυα κόντραρε και στον Πικέ.
Στο 48' ο Φέλτμαν, έπειτα από αμυντικό λάθος, ανέτρεψε τον Νεϊμάρ στο όριο της περιοχής, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Αίαντα.
Ο Τσάβι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σίλεσεν από τα 11 βήματα και μείωσε στο 49', δίνοντας νέο έντονο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, αλλά δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μόισαντερ, Μπόιλεσεν (34' Κρίστιαν Πόουλσεν), Μπλιντ, Κλάασεν, Σερέρο, Σένε (51' Ντένσβιλ), Φίσερ, Χούσεν (84' Ντουάρτε).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Πουγιόλ (68' Πατρίθιο), Μαστσεράνο, Πικέ, Μοντόγια, Σονγκ, Τσάβι (74' Σέρτζι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Φάμπρεγκας (82' Ανταμά Τραορέ), Πέδρο, Νεϊμάρ.
*κόκκινη 48' Φέλτμαν


Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 10 (10-4)
2. Μίλαν 8 (8-5)
3. Άγιαξ 7 (5-8)
4. Σέλτικ 3 (2-8)

Τελευταία αγωνιστική (11/12)
Μίλαν - Άγιαξ
Μπαρτσελόνα - Σέλτικ

Σκόρερς

8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

4 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)

3 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

Σέλτικ - Μίλαν 0-3



 Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου