ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Τα αποτελεσματα της Euroleague (videos)

Τα αποτελεσματα της Euroleague (videos)

30/11/2013

Οι αναμετρησεις της Πεμπτης

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έγινε η τέταρτη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τη Ρεάλ που ''σφράγισε'' εισιτήριο για το TOP-16 μετά το 53-84 επί της Λιέτουβος Ρίτας, στο Βίλνιους!
Οι Ρώσοι του Ευγκένι Πασούτιν έκαναν το 3/3 μακριά από το Κράσνονταρ στη φετινή Euroleague αφού επικράτησαν με 53-84 της Λιέτουβος στη Λιθουανία κι έγιναν η πρώτη ομάδα από τον Δ' όμιλο που προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.


Highlights: Lietuvos rytas Vilnius-Lokomotiv... από Euroleague_Basketball

Ζιελόνα Γκόρα - Μάλαγα 67-84

Η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε εκτός έδρας της Ζιελόνα Γκόρα με 67-84 και απέκτησε προβάδισμα έναντι των Πολωνών στη μάχη για την πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague.
Η Ζιελόνα Γκόρα... έμεινε στο σπουδαίο ''διπλό'' επί της Μπάγερν κι έτσι η Μάλαγα πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην Πολωνία με 67-84, κάνοντας έτσι σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση αφού ''έχει'' τους Πολωνούς σε περίπτωση ισοβαθμίας (σ.σ. επικράτησε 101-68 στο ματς του α' γύρου).

 

Ερυθρός Αστέρας-Μακάμπι 76-78

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έμεινε στη σκιά της Λοκομοτίβ Κουμπάν, στην κορυφή της βαθμολογίας, μολονότι αποπειράθηκε να... αυτοκτονήσει στο Βελιγράδι (76-78 επί του Ερυθρού Αστέρα). Πρώτος σκόρερ του ματς, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (22π.). Μοιραίος ο ΝτεΜάρκους Νέλσον.
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπερδεύτηκε, πίστεψε πως το ματς έχει λήξει στο 30' (46-62), με τον Ερυθρό Αστέρα να κάνει ό,τι ξέρει καλύτερα (αντεπίθεση), αλλά να λυγίζει στο φινάλε, όταν ο Νέλσον έπεσε πάνω στον Μαριάνοβιτς και έχασε την μπάλα. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς, με 22π. (9/10 διπ., 4/8 βολές), ενώ πήρε 3 ριμπ., έδωσε μια ασίστ και δεν έκανε λάθος σε 16.29''.

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 72-54

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Γαλατάσαραϊ με 72-54 στο ΣΕΦ, πέτυχε το 7/7 στην Euroleague και έκανε νέο ρεκόρ διαδοχικών νικών από το ξεκίνημα της σεζόν (17/17). Στα 3.08'' πριν τη λήξη, ξέσπασε άγριος καβγάς που στοίχισε την αποβολή των Μπέγκιτς, Μενσά Μπονσού και Πρίντεζη.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας της Γαλατάσαραϊ με 72-54. και σημείωσε την έβδομη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην Euroleague.
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους μετά το πρώτο δεκάλεπτο και πήραν το θετικό αποτέλεσμα.



Μπάμπεργκ-Ρεάλ Μαδρίτης 69-89

Η Ρεάλ Μαδρίτης βελτίωσε το ρεκόρ της σε 16-0 (σε όλες τις διοργανώσεις), κατά την επίσκεψη της στο Μπάμπεργκ. Μετά το 69-72, στο 35.41'', σοβαρεύτηκε και... δεν δέχθηκε ούτε έναν ακόμα πόντο, έως το φινάλε (69-89).
Στην αρχή δεν είχαν όρεξη οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο. Απέκτησαν, όταν η Μπάμπεργκ έφτασε στο 13-4. Και μετά το 49-60 του 30', οι Ισπανοί επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στο 69-72 (35.41''). Αυτό ήταν το τετέλεσται, καθώς η Ρεάλ έκλεισε το ματς με σερί 17-0, επιβλήθηκε 69-89 και έκανε ένα ακόμα βήμα, για την κατοχύρωση της πρώτης θέσης του ομίλου της.

Ναντέρ - Παρτίζαν 62-61

Η Παρτίζαν έψαχνε κόντρα στη Ναντέρ την πρώτη νίκη μακριά από τη Hala Pionir μετά τις 17 Νοεμβρίου 2011. Θα χρειαστεί να κάνει κι άλλη... υπομονή αφού οι Γάλλοι επικράτησαν με 62-61 και παραμένουν σε τροχιά TOP-16.
Οι πρωταθλητές Γαλλίας ξεπέρασαν δύσκολα το εμπόδιο της Παρτίζαν με 62-61, έκαναν το 3-4 στον Α' όμιλο και συνεχίζουν να διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκρισή τους στις 16 καλύτερες ομάδες της Euroleague.

Οι αναμετρησεις της Παρασκευης

Η Μπαρτσελόνα υποχρέωσε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην πρώτη της ήττα (94-81) στην Euroleague, η ΤΣΣΚΑ προκρίθηκε στο TOP-16 μετά το 74-82 επί της Μπουντιβέλνικ ενώ ο Παναθηναϊκός δεν ολοκλήρωσε το come back και ηττήθηκε (79-77) από τη Λαμποράλ Κούτσα.

Οι ''μπλαουγκράνα'' έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της διεκδίκησης της πρώτης θέσης στον Α' όμιλο μετά το 94-81 επί της Φενέρμπαχστε/Ούλκερ, υποχρεώνοντας τους Τούρκους στην πρώτη τους ήττα στη φετινή Euroleague. 
Στην Ουκρανία, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε της Μπουντιβέλνικ με 74-82, έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες στη regular season και εξασφάλισε την πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague. Από την άλλη πλευρά, αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα των γηπεδούχων που ''έπεσαν'' στο 1-6 στον Α' όμιλο. Ο Κάιλ Χάινς σκόραρε τους 10 από τους 18 πόντους του στην τέταρτη περίοδο ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς πέτυχε οκτώ πόντους στα τελευταία 6' της αναμέτρησης με την Μπουντιβέλνικ!

Η Λαμποράλ Κούτσα νίκησε τον Παναθηναϊκό με 79-77, σκοράροντας με 90% στα τρίποντα (9/10) στο πρώτο ημίχρονο! Έτσι οι Βάσκοι πήραν άτυπη ρεβάνς για την ήττα στην Κύπρο κόντρα στον Παναθηναϊκό που γύρισε από το -21 (42-21) όμως ο Δημήτρης Διαμαντίδης αστόχησε στο τρίποντο στα 2'' πριν το τέλος κι έχασε έτσι την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στους ''πράσινους''.
Στη Λιθουανία, η Ζαλγκίρις Κάουνας πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο με 73-71. Ο Τζάστιν Ντέντμοντ εξελίχτηκε σε... άνθρωπο της τελευταίας στιγμής για τους γηπεδούχους αφού πέτυχε το νικητήριο σουτ στα 3.9'' για τη λήξη!
Κατά τα άλλα, η Εφές Αναντολού συνέτριψε την Στρασμπούρ με 88-65, ''ανέβηκε'' στο 4-3 στον Β' όμιλο και θέλει νίκη επί της Μπάμπεργκ την επόμενη εβδομάδα ώστε να σφραγίσει και τυπικά την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Euroleague. Από την άλλη πλευρά, η Στρασμπούρ παραμένει με μόνο μια νίκη σε εφτά αγώνες κι έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στο TOP-16. Ο Σκότι Χόπσον ήταν πρώτος σκόρερ των Τούρκων με 23 πόντους ενώ ο Τζαμόν Γκόρντον τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 7 ασίστ και 5 κλεψίματα!



Στην Ιταλία, η Σιένα πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Euroleague μετά το 71-62 επί της Μπάγερν, διατηρώντας έτσι ζωντανές τις όποιες ελπίδες για πρόκριση στο TOP-16. Πάντως η Μοντεπάσκι ορικά δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας (89-79) στο Μόναχο κι έτσι οι Βαυαροί έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.



Τα καλύτερα της Euroleague

Δείτε σε VIDEO τις καλύτερες στιγμές από τις αναμετρήσεις της Πέμπτης (28/11) για την έβδομη αγωνιστική της Euroleague!
Το πρώτο μέρος της έβδομης αγωνιστικής της Euroleague ολοκληρώθηκε με τις ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να προσφέρουν θέαμα για ακόμα μία φορά.

Regular Season Round 7: Thursday Recap από Euroleague_Basketball

Δείτε VIDEO από τις φάσεις των έξι αγώνων της 7ης αγωνιστικής:





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου