ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Euroleague:Ολυμπιακος-Γαλατα:Δηλωσεις πριν απο την αναμετρηση

 Euroleague:Ολυμπιακος-Γαλατα:Δηλωσεις πριν απο την αναμετρηση

  28/11/2013

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ματς της Πέμπτης (28/11, 21:00, Novasports) κόντρα στην Γαλατασαράι στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική της Euroleague. Στόχος των Πρωταθλητών Ευρώπης να πάρουν τη νίκη, τόσο για να εξασφαλίσουν από νωρίς (με συνδυασμό αποτελεσμάτων) την πρώτη θέση στον όμιλο τους, όσο και για να κατορθώσουν το "17 στα 17" στις νίκες, το οποίο και θα αποτελεί το κορυφαίο σερί στην ιστορία τους σε συνεχόμενες επικρατήσεις

Με εξαίρεση τον τραυματία Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και τον Σέντρικ Σίμονς ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης από την εξάρθρωση ωμοπλάτης που είχε υποστεί, οι Πειραιώτες δεν αντιμετωπίζουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

Τόσο ο Έισι Λο, όσο και ο Δημήτρης Κατσίβελης, προπονήθηκαν κανονικά μαζί με την ομάδα στο πρόγραμμα της Τετάρτης (27/11). Ο Αμερικανός γκαρντ είναι δεδομένο πως θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση (δεν έχει ενοχλήσεις στην μέση), ενώ ο Έλληνας γκαρντ ναι μεν ξεπέρασε τις στομαχικές διαταραχές, αλλά λόγω ότι έχει χάσει προπονήσεις πιθανότατα θα μείνει εκτός αποστολής.

Οι Πειραιώτες ανέλυσαν σε βίντεο τα χαρακτηριστικά της τουρκικής ομάδας και σε συνδυασμό με την εικόνα που αποκόμισαν στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην Κωνσταντινούπολη (67-78), κατέστρωσαν το σχέδιο νίκης τους. Υπενθυμίζεται πως οι ερυθρόλευκοι είναι πρώτοι στο γκρουπ (6-0) και ακολουθούν στην δεύτερη θέση Τούρκοι (4-2).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν δυνατά στο ματς από τα πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ώστε να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι και να μην αφήσουν την Γαλατασαράι να πάρει τα ηνία του αγώνα. Άλλωστε, στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού παρατηρείται πως η ομάδα συνήθως ξεκινά νωθρά στις αναμετρήσεις της, με αποτέλεσμα να μένει πίσω και να κυνηγάει το σκορ. Ασχέτως πως στο τέλος κερδίζουν οι ερυθρόλευκοι, αυτή είναι μία... κακή συνήθεια στην οποία θέλουν να βάλουν τέλος.

Παράλληλα, σκοπός των Πρωταθλητών Ευρώπης είναι να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να επιδιώξουν να βγάλουν μπόλικους αιφνιδιασμούς στο τρανζίσιον, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τους Τούρκους που αρέσκονται σε αργό τέμπο.

Η πιθανή 12άδα για την αναμέτρηση: Πέτγουεϊ, Λο, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Παπαπέτρου, Σλούκας, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης.

Μπαρτζώκας: "Εισήγησή μου ο Καββαδάς"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο αλλά παραμένει σε διαδικασία βελτίωσης, ενώ τοποθετήθηκε σχετικά με την απόκτηση του Καββαδά υποστηρίζοντας πως η μετακίνηση δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βαδίζει σε καλό δρόμο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ (28/11) για την 7η αγωνιστική των ομίλων της Euroleague.


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής: "Καλησπέρα σας. Το πρόγραμμα μας έχει το ματς με τη Γαλατά. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Είναι μία ομάδα που έχει τις δυνατότητες να παίξει πολύ καλά.

Η προσθήκη του Χέρστον είναι πολύ σημαντική. Η ομάδα έχει 3 συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει στο μυαλό μας η υποτίμηση του αντιπάλου και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η νίκη.

Έχουμε μεγάλο κίνητρο παρότι είμαστε πιο άνετοι ενόψει της συνέχειας. Η Ευρωλίγκα είναι μία πολύ απαιτητική διοργάνωση και θέλει προσοχή και συγκέντρωση.

Για να κερδίσουμε στο πρώτο ματς κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και έτσι θέλουμε ακόμα ένα ματς για να πάρουμε τη νίκη", επεσήμανε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι μεν σε υψηλό επίπεδο αλλά παραμένει σε διαδικασία βελτίωσης:

"Ευχαριστημένος δεν μπορεί να είναι ποτέ κανείς. Εμείς είμαστε σε μία διαδικασία βελτίωσης της ομάδας. Μέσα σε αυτό προκύπτουν θέματα κάθε μέρα όπου συμβαίνουν πολλά πράγματα. Για παράδειγμα ο τραυματισμός του Σλούκα.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν, λοιπόν αν υπολογίσουμε και τον Σίμονς, ο Ολυμπιακός έχει 16 νίκες συνεχόμενες και εμένα προσωπικά με αφήνει πάρα πολύ ευχαριστημένο αυτό. Σε γενικές γραμμές είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Για το ρεκόρ και την εκδήλωση για την βράβευση του Σπανούλη: "Δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει παηγυρικός χαρακτήρας για το ρεκόρ. Είναι κάτι μου αφήνει ευχαριστημένους και αυτοί που κάνουν ρεκόρ σημαίνει ότι αποτελούν μία καλή ομάδα. Για τον Σπανούλη είμαστε χαρούμενοι για εκείνον".

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός είπε: "Σε κάθε ματς κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε. Η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη σε διάρκεια διοργάνωση. Θέλει σωστή διαχείριση. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα νικών και τίτλων. Να παίρνουμε τα ματς και να βάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους παίκτες στη νοοτροπία της ομάδας. Έχουμε οκτώ νέους παίκτες".

Για τον χαρακτήρα που παρουσιάζει η ομάδα πάντα στην 4η περίοδο, παίζοντας πάντα καλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, μετρώντας καλύτερο σκορ από τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να κερδίζει τα παιχνίδια: "Χωρίς ίχνος παραπόνου θα ήθελα να πω το εξής πάνω σε αυτό. Κοιτάξτε, δεν παίζει ρόλο μοναχά ο χαρακτήρας της ομάδας. Αν θέλουμε να πούμε πως σε μία αρνητική εμφάνιση είμαστε υπεύθυνοι όλοι, έτσι είμαστε όλοι υπεύθυνοι και στα θετικά αποτελέσματα. Το τι παρουσιάζει η ομάδα είναι αποτέλεσμα κάποιας συγκεκριμένης δουλειάς. Το ότι η ομάδα παίζει πάντα καλά στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν οφείλεται μοναχά στον χαρακτήρα των παικτών. Δηλαδή ότι όταν βλέπουν τα δύσκολα παίζουν.

Μπορεί να οφείλετε στο ότι οι παίκτες που παίζουν στο τέλος είναι πιο φρέσκοι. Μπορεί να σημαίνει στο πως χρησιμοποιούνται μέσα στο ματς. Κανείς δεν παίζει συνεχόμενα πολλά λεπτά. Αυτό μπορεί να επιδρά στην απόδοση της ομάδας μέσα στην διάρκεια ενός αγώνα, με αποτέλεσμα να μην έχει σταθερή απόδοση, αλλά στο τέλος πάντα εμείς έχουμε φρέσκους παίκτες. Μπορεί να σημαίνει ότι κάνουμε καλή προπόνηση. Και αυτό σημαίνει ότι και οι παίκτες δουλεύουν πολύ σκληρά.

Θα ήθελα λοιπόν να σας πως ότι η ανάλυση πως έδειξαν χαρακτήρα και δεν τα παρατάνε είναι ένα μέρος της απάντησης. Και θα ήθελα να αναγνωριστεί αυτό σε όλη την ομάδα. Στον γυμναστή της ομάδας, στους παίκτες, στο προπονητικό-τιμ, σε όλους. Δεν έχει να κάνει μοναχά με τον τσαμπουκά και την ψυχή. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα δουλεύει καλά κατά την άποψη μου. Έχει μεγάλο ανταγωνισμό στην προπόνηση με αποτέλεσμα να παίζει για 40 λεπτά σε υψηλό επίπεδο.

Για την επικείμενη απόκτηση του Βασίλη Καββαδά: "Ξέρω ότι έχετε στο μυαλό σας περισσότερο το θέμα του Καββαδά παρά το παιχνίδι με την Γαλατασαράι. Θα σας απαντήσω όμως. Η εισήγηση μου στην διοίκηση είναι ότι πρέπει να πάρουμε τον Καββαδά. Θα σας πω και ποιο είναι το σκεπτικό για αυτό. Το σκεπτικό είναι ότι βασίζουμε πάρα πολύ την ομάδα μας στο πως λειτουργούμε στην προπόνηση. Για κάθε καλή προπόνηση που κάνει ο Πρίντεζης ή ο Πέτγουεϊ την ίδια σημαντική συνεισφορά έχει ο Αγραβάνης. Που τους πιέζει στην προπόνηση με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός. Παράλληλα, για κάθε καλή εμφάνιση του Λοτζέσκι ή του Περπέρογλου, σημαντικό ρόλο έχει παίξει ο Παπαπέτρου. Και φυσικά υπάρχει και το ανάποδο. Δηλαδή όταν μπαίνει ο Αγραβάνης και είναι καλός, αυτό συμβαίνει διότι ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην προπόνηση είναι μεγάλος.

Εκεί υπήρχε έλλειμμα στην ομάδα μας στην θέση πέντε. Δεν είναι ότι χτύπησε ο Σίμονς, αλλά ότι λείπει ο Μαυροειδής από την αρχή της χρονιάς. Ξαφνικά, λοιπόν, ενώ είναι στην επιλογή μας να έχουμε τέσσερις παίκτες σε αυτή την θέση, στο "5", έχουμε μείνει μόλις με δύο με αποτέλεσμα στις ασκήσεις της προπόνησης στην θέση αυτή κάποιος που πρέπει να ξεκουραστεί ας πούμε δύο λεπτά ή πονέσει, εμείς δεν έχουμε κανέναν σαν αλλαγή ώστε να κάνουμε ζευγάρι. Αυτό, λοιπόν, που είπα είναι ότι εφόσον μειώθηκε ο ανταγωνισμός στην συγκεκριμένη θέση στην προπόνηση να δούμε ποιες είναι οι επιλογές μας. Έτσι λοιπόν εγώ εισηγήθηκα στην διοίκηση και η διοίκηση προχωράει ώστε να βρει άκρη με αυτό το θέμα, δηλαδή την μεταγραφή του Καββαδά από τον Πανιώνιο. Με την έννοια πως είναι Έλληνας παίκτης, ταλαντούχος και πιστεύουμε πως μπορεί να μπει στην ομάδα και να μας βοηθήσει. Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί τίποτα. Η διοίκηση βρίσκεται σε μία διεργασία συζητήσεων.

Ο Καββαδάς δεν έχει καμία σχέση με τον Σίμονς. Αν μπορώ να το πως έτσι, έχει σχέση με τον Μαυροειδή. Ένας Έλληνας ψηλός στην θέση ενός άλλου. Καταρχάς να τονίσω πως αν γίνει η μεταγραφή του Καββαδά δεν θα είναι για έξι μήνες. Ούτε γίνεται σε μία θέση να έχεις τρεις ή και τέσσερις ξένους. Και αυτή την στιγμή λοιπόν, ύστερα από αυτή την άσχημη εξέλιξη στην υγεία του Μαυροειδή, το σκεπτικό μας είναι αυτό. Ότι θα πρέπει να έχουμε και έναν Έλληνα παίκτη στην θέση του σέντερ. Αν είναι και 23χρονών και διεθνής, όπως ο Καββαδάς, και με προοπτική παρά τις άσχημες εμφανίσεις του που κάνει φέτος, γιατί όντως δεν παίζει καλά, και είναι μία κατάσταση που συμφέρει τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον παίκτη, τότε να προχωρήσουμε σε αυτή την μεταγραφή. Με αυτή την έννοια να πω ότι είμαι υπόχρεος στην διοίκηση ότι εισήγηση κάνω προσπαθεί πάντα να την υλοποιήσει. Αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό. Νεότερα για αυτό το θέμα θα έχουμε από αύριο".

Για τον τρόπο που θα διαχειριστούν τα παιχνίδια στη συνέχεια: "Δεν πιστεύω ότι η πρώτη ή η δεύτερη θέση διαφοροποιεί τα πράγματα. Από εκεί και πέρα, σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό στην προπόνηση. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να περάσουμε στην επόμενη φάση. Τώρα ποιοι θα παίξουν στα ματς που απομένουν, θα το κοιτάξω μετά το ματς με τη Γαλατά".

Σλούκας: "Να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας"

Ο Σλούκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να επιβάλει τον ρυθμό του κόντρα στην Γαλατασαράι τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο και επεσήμανε πως οι παίκτες δεν έχουν στο μυαλό τους το ρεκόρ. Δείτε το βίντεο.
Ο Κώστας Σλούκας τόνισε πως οι παίκτες δεν έχουν στο μυαλό τους το ρεκόρ νικών κάνοντας το 17-0, το οποίο θα αποτελεί το κορυφαίο στην ιστορία τους, ενώ για το ματς κόντρα στην Γαλατασαράι την Πέμπτη (28/11, 21:00) τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να επιβάλουν το ρυθμό στο παιχνίδι τους, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο. Δείτε στο βίντεο πλάνα από προπόνηση, αλλά και τις δηλώσεις του 23χρονου γκαρντ.
Ο Κώστας Σλούκας είπε τα εξής: "Ο Ολυμπιακός πάντα κοιτάει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το παιχνίδι με την Γαλατά είναι αρκετά διαφορετικό διότι έχουν αλλάξει το ρόστερ τους λόγω των πολλών τραυματισμών που είχαν. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας ώστε να κερδίσουμε και αυτό το ματς.

Περιμένουμε έναν διαφορετικό ρυθμό μπάσκετ να αντιμετωπίσουμε. Παίζουν αρκετά αργά οι Τούρκοι, σε χαμηλό τέμπο. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Να ανοίξουμε το παιχνίδι και να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να στραφούμε στο τρανζίσιον που είμαστε πολύ καλοί.

Θα παίξει φυσικά ρόλο και ο κόσμος μας, καθώς μπορεί να μας βοηθήσει με την παρουσία του, δίνοντας μας ώθηση. Είναι καλή ομάδα η Γαλατασαράι και δεν έχει τίποτα να χάσει απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης. Έχει κάνεις τρεις καλές νίκες το τελευταία διάστημα και δείχνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Στο μυαλό μας δεν έχουμε το ρεκόρ, δεν σκεφτόμαστε πως αν κερδίσουμε θα κάνουμε το καλύτερο ρεκόρ νικών στην ιστορία μας. Εμείς μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για νίκη. Είναι καλό που έχουμε ξεκινήσει μόνο με νίκες, μας ικανοποιεί, αλλά όπως έχω πει αρκετές φορές σημασία έχει τι θα κάνεις στο τέλος, αυτό που μετράει είναι οι τίτλοι".

Πρίντεζης: "Καμία σχέση με το ματς στην Κωνσταντινούπολη"

Ο Πρίντεζης τόνισε πως το ματς με την Γαλατασαράι στο ΣΕΦ δεν έχει σχέση με το πρώτο στην Κωνσταντινούπολη και σχολίασε πως ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να πάρει και την πρωτιά στον όμιλο.
 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης στην ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για το ματς της Πέμπτης (28/11, 21:00) κόντρα στην Γαλατασαράι στον Πειραιά, για την 7η αγωνιστική της Euroleague. Ο 28χρονος φόργουορντ τόνισε πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν έχει σχέση με το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, στο οποίο είχαν επικρατήσει οι ερυθρόλευκοι μέσα στην Τουρκία.
Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε τα εξής: "Αυτό το παιχνίδι με την Γαλατασαράι δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο στην Κωνσταντινούπολη. Είναι και διαφορετική ομάδα η Γαλατασαράι με τις νέες προσθήκες στο ρόστερ της, αλλά και με παίκτες στην ομάδα της οι οποίοι έχουν αναβαθμισμένο ρόλο. Επίσης, πλέον, και σαν ομάδα εμείς είμαστε περισσότεροι ήρεμοι και έχουμε χρόνο ώστε να δουλέψουμε περισσότερο σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού μας.  Έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά υπάρχει και ενδεχόμενο να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο και μαθηματικά, οπότε σαφώς και θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς, ενώ μπορούμε να το δούμε και σαν ένα δυνατό τεστ ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έρχεται.

Τα ρεκόρ δεν παίζουν κανέναν ρόλο αν δεν έρθουν οι τίτλοι στο τέλος της χρονιάς. Το ρεκόρ νικών θα πάρει αξία μοναχά αν ολοκληρώσουμε την σεζόν έχοντας πετύχει τους στόχους μας. Προς το παρόν δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα τα όποιο ρεκόρ. Αυτό που έχει σημασία και μετράει είναι τι κάνεις στο τέλος και οι τίτλοι".




ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου