ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

O Ερασιτεχνης και...οι επιτυχιες του

O Ερασιτεχνης και...οι επιτυχιες του

24/11/2013

Η νεοφώτιστη και ο… Ολυμπιακός

Τη νεοφώτιστη Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην έβδομη αγωνιστική της Volleyleague, με τις δυο ομάδες να έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους.

Η νέα και ο… Ολυμπιακός!
Τη συνέχεια των θετικών αποτελεσμάτων θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός στην Πάτρα, όπου θα αντιμετωπίσει τη νεοφώτιστη Παναχαϊκή, στην έβδομη αγωνιστική της Volleyleague.

Οι Πατρινοί «καίγονται» για τη νίκη, μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα, ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος απ’ την κορυφή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο ματς δίνει η παρουσία του Γιώργου Λυκούδη στον πάγκο της Παναχαϊκής, ο οποίος για οκτώ χρόνια φορούσε τη φανέλα των «ερυθρόλευκων», ενώ για τρία χρόνια καθόταν στον πάγκο της ομάδας ως βοηθός του Τράβιτσα και του Κοέγιο.

Την «ερυθρόλευκη» φανέλα έχουν φορέσει ακόμα ο Νίκος Ρουμελιώτης, ο Μένιος Ρουμελιώτης, ο Νίκος Αγγελόπουλος και ο Γιάννης Λιβαθηνός.

«Δεν φτάνει η έδρα»
Το μεγάλο όπλο της Παναχαϊκής είναι το γήπεδο της, όμως ο Γιώργος Λυκούδης δείχνει να γνωρίζει πως αυτό δεν φτάνει για να πανηγυρίσει, όπως δήλωσε: «Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Κάθε παιχνίδι είναι για τη σωτηρία. Έχουμε αυτογνωσία και ξέρουμε τη βαρύτητα και τις δυνατότητες του αντιπάλου. Αυτό δε μας εμποδίζει να κάνουμε σχέδια και όνειρα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσης μας, να κρατήσουμε την τακτική μας και κυρίως την υποδοχή μας. Μετά μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό. Οι αγώνες αυτοί είναι ότι καλύτερο για το πατρινό βόλεϊ».

Στόχος η πρώτη εκτός έδρας νίκη

Ο Ολυμπιακός έχει δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα και αναζητά την πρώτη του εφετινή εκτός έδρας νίκη. Οι δύο δοκιμασίες μακριά από το Ρέντη (σε Κηφισιά και Σύρο) δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης μιλώντας για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή δήλωσε: «Έχουμε ένα παιχνίδι με μια ομάδα που θα παίξει ελεύθερα αφού δεν έχει να χάσει κάτι. Εμείς θα πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας και οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Παίζουμε σ’ ένα ιδιαίτερο γήπεδο το οποίο θα έχει πολύ κόσμο και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση στο στόχο. Εμείς παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη και θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί μας στην Πάτρα».

Εντυπωσιακή «ερυθρόλευκη» πρεμιέρα

Με την Μπούικα στην πρώτη της συμμετοχή στην Α1 πόλο γυναικών να πρωταγωνιστεί, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά την πορεία του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 14-5 του Ηρακλή.

Εντυπωσιακή «ερυθρόλευκη» πρεμιέρα
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την φετινή του πορεία στην Α1 πόλο γυναικών, επικρατώντας με 14-5 του Ηρακλή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκες» έδειξαν απ’ την αρχή την υπεροχή τους και χωρίς να αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης, έφτασαν στην άνετη νίκη.

Πρωταγωνίστρια για το σύλλογο του Πειραιά ήταν η Μπάρμπαρα Μπούικα, η οποία στην πρώτη της παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, έστειλε έξι φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 14-5

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-0, 2-2, 5-3, 3-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Πλευρίτου Ελ. 1, Γκουζούλα 1, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 3, Καλογεράκου, Πλευρίτου Μ. 1, Πλευρίτου Βασ., Μπούικα 6, Βασιλακοπούλου Μ,, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Σώρα, Βασιλακοπούλου Α.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παναγιώτης Ιωακειμίδης): Σωτηρέλη, Ασλανίδου, Αβράμη, Τζελέπη, Τζίμα 2, Τριχολίδου, Ζάντου, Καλογερά, Σαρησάββα, Φλώρου Μ. 2, Φλώρου Χ. 1, Καρυπίδου Η., Καρυπίδου

Διαιτητές: Βόσικας, Κατσώνης
Αλυτάρχης: Τάκης Λαγαρός

Ολυμπιακός - Ηρακλής Κηφισιάς 3-1

Την 6η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ πέτυχε το Σάββατο (23/11) η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, επικρατώντας με 3-1 σετ του Ηρακλή Κηφισιάς στο κλειστό του Ρέντη.
Την... τρελή της πορεία στο πρωτάθλημα συνέχισε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκες κερδίζοντας το απόγευμα του Σαββάτου (23/11) με 3-1 σετ τον Ηρακλή Κηφισιάς στο Ρέντη έφτασαν τις 6 νίκες στο πρωτάθλημα της Α1 στο οποίο έχουν διεξαχθεί ισάριθμοι αγώνες αν και βρισκόμαστε στην 7η ημέρα.
Ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά διαστήματα καλό βόλεϊ και ο Γιάννης Νικολάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες του. Ο Ηρακλής Κηφισιάς αν και κυνηγούσε συνέχεια το σκορ κατάφερε να πάρει το 2ο σετ αλλά ο Ολυμπιακός πάτησε... γκάζι και τελείωσε το παιχνίδι. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετά από την ολοκλήρωση του αγώνα σημείωσε:

"Έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς πως όλες οι ομάδες θέλουν προσοχή. Ο Ηρακλής Κηφισιάς ήρθε έπαιξε ελεύθερα στο Ρέντη με στόχο να μας κάνει ζημιά και πήρε ένα σετ συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία που έχει στα τελευταία τρία παιχνίδια. Θέλω να συγχαρώ τα κορίτσια μας αφού έπαιξαν πολύ ώριμα και με πειθαρχημένα με αποτέλεσμα να πάρουμε άλλο ένα τρίποντο.

Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο σε κάθε ματς. Πετύχαμε άλλη μια νίκη αλλά για εμάς έρχεται μια δύσκολη περίοδος με αγώνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Υπολογίζω όλες τις αθλήτριες μου και θέλω να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες για να προσφέρουν στην ομάδα αφού έχουμε πολλά και συνεχή παιχνίδια".

Τα σετ: 25-18, 23-25, 25-18, 25-14.

Ολυμπιακός (Νικολάκης): Κωνσταντίνου 9 (7/24 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 61% υπ. – 48% άριστες), Κις 22 (19/27 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Λαμπρούση 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Μονζόνι 21 (13/21 επ., 8 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Τένεβα 9 (8/23 επ., 1 άσο, 39% υπ. – 28% άριστες), Κονόμι – λ (76% υπ. – 65% άριστες) / Γιώτα 2 (2 άσοι), Κοσμά 4 (2/3 επ., 2 άσοι, 62% υπ. – 38% άριστες), Κοκκινάκη, Τέζα.

Ηρακλής Κηφισιάς (Χουντουμάδης): Κουντουρά 6 (3/6 επ., 3 μπλοκ), Διώτη 12 (8/24 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 46% υπ. – 38% άριστες), Γρηγοράτου 8 (6/8 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Βλαχάκη 14 (10/24 επ., 4 άσοι, 35% υπ. – 18% άριστες), Ντουμιτρέσκου 12 (9/30 επ., 3 άσοι), Γκουντιμένκο 4 (1/7 επ., 3 μπλοκ), Σάκκουλα –λ (63% υπ. – 32% άριστες) / Καπέλου, Γκρέκα 1.

Ολυμπιακός - Γλυφάδα 17-2

Με ακόμη μία νίκη με σκορ 17-2 επί της Γλυφάδας στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά ο Ολυμπιακός διεύρυνε το σερί του στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών.
Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου πέτυχε την 4η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση και παρέμεινε στην κορυφή έχοντας 12 βαθμούς.
Οι ερυθρόλευκοι ήταν ορεξάτοι, έβγαλαν πολλές κόντρες, έπαιξαν άμυνα και δεν άφησαν την Γλυφάδα να πάρει... ανάσα.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και μετά από το γκολ της Γλυφάδας στο φινάλε του, "έτρεξε" ένα ακόμη σερί 10-0 πριν πετύχει στο 1'57 πριν το τέλος του αγώνα το 2ο γκολ (16-2)της Γλυφάδας ο Παντελής Καλογεράκος, ο οποίος έχει δοθεί δανεικός στον ΑΝΟΓ.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ολυμπιακού ήταν ο Γιάννης Φουντούλης με 5 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 4-0, 3-0, 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς 1, Γούνας 1, Καπότσης, Φουντούλης 5, Πρέκας, Ποντικέας, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Μάλιαρακ 4, Σχίζας, Γαλανίδης, Βλαχόπουλος 3, Λιαπάκης.

ΓΛΥΦΑΔΑ (Κρητικός): Πλατίδης, Αργυρακούλης, Πατακός, Πετρόχειλος, Αγγελίδης, Φωτόπουλος, Κατρουζανάκης, Καζάζης, Χρυσανθακόπουλος 1, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Λομβάρδος, Πουλιόπουλος, Καλογεράκος 1, Τσαντές.

Μετά από το τέλος του αγώνα με την Γλυφάδα μίλησαν ο τεχνικός Θόδωρος Βλάχος και ο τερματοφύλακας Κώστας Γαλανίδης.

Θόδωρος Βλάχος: "Δεν αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στο παιχνίδι όπως άλλωστε δείχνει και το τελικό σκορ. Η ομάδα έπαιξε δυνατά και πειθαρχημένα όπως έχουμε σχεδιάσει. Το μυαλό μας είναι στο επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Προ Ρέκο στην Ιταλία. Έχουμε κάποιες ημέρες μπροστά μας να προετοιμαστούμε, να δούμε τα λάθη μας από το πρώτο ματς και να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι για την σπουδαία αυτή αναμέτρηση".

Κώστας Γαλανίδης: "Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς. Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο του προπονητή μας και πήραμε μια άνετη νίκη που μας επιτρέπει να είμαστε στην κορυφή.  Μετά από την Γιουγκ και την ήττα έχουμε πεισμώσει και θέλουμε όσο το δυνατό να προετοιμαστούμε καλύτερα για την Προ Ρέκο. Σε κάθε ματς πρέπει να παίζουμε για τη νίκη. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και ελπίζω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό όποτε αγωνίζομαι".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου