ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Σκέψεις για "Φέτφα"

Σκέψεις για "Φέτφα"

Τον παίκτη που θα κληθεί να καλύψει το κενό του τραυματία Άλμπερτ Ριέρα ψάχνει να βρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ενόψει της αναμέτρησης με την Καβάλα. Υποψήφιος και ο Φουστέρ.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αρχικά φαινόταν να επιλέγει τον Κέβιν Μιραλάς για αντικαταστάτη του Ισπανού χαφ και να ξεκίναγε με τον Μάρκο Πάντελιτς στην κορυφή της δύναμης κρούσης.
Ωστόσο στην τελευταία προπόνηση δοκίμασε τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος δεν αποκλείεται τελικά να είναι και ο παίκτης που θα αγωνιστεί στην αριστερή πτέρυγα.

Ο "Φέτφα" έχει καλύψει με επιτυχία το αριστερό άκρο σε ματς της Εθνικής Ελλάδας, δείχνοντας πως μπορεί να στηριχτεί πάνω του ο 46χρονος προπονητής του Θρύλου, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο.

Ο 20χρονος, μπορεί να είναι αριστεροπόδαρος, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε να αγωνίζεται ως αριστερός μέσος.


Ο λόγος που επιλέγεται κυρίως για την δεξιά πτέρυγα είναι γιατί παίζοντας με το αντίθετο πόδι στην συγκεκριμένη πτέρυγα μπορεί να γίνει πολύ πιο επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες.

Παράλληλα, έχει την δυνατότητα να καλύπτει με την άψογη τεχνική του την έλλειψη εκρηκτικότητας που παρουσιάζει και θα χρειαζόταν για να παίξει από τα αριστερά, την θεωρητικά καλή του μεριά.

Συνηθίζει να συγκλίνει προς τα μέσα, αποφεύγοντας τις πολλές σέντρες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επιχειρήσει να εκτελέσει.

Έχει το στιλ παιχνιδιού που ταιριάζει απόλυτα στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και δεν είναι τυχαίο πως έχει ξεκινήσει προσπάθεια καθιέρωσης του ως  δεξιός μέσος.

Με δεδομένες, όμως, τις απουσίες του Ολυμπιακού, ο "Φέτφα" θα πρέπει να δοκιμαστεί και σε μία επίσημη αναμέτρηση στο αριστερό άκρο, έτσι ώστε, να δούμε  το κατά πόσο μπορεί να αντεπεξέλθει και ως αντί Ριέρα.

Υποψήφιος και ο Φουστέρ

Εκτός από τους Κέβιν Μιραλάς και Γιάννη Φετφατζίδη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε σκέφτεται και τον Νταβίδ Φουστέρ για αντικαταστάτη του Άλμπερτ Ριέρα, έστω κι αν συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες από τους δύο συμπαίκτες του.

Ο Ισπανός χαφ με την ταχύτητα του θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αγωνιστεί στα αριστερά, ωστόσο το γεγονός ότι στην μέχρι τώρα καριέρα του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου εκεί, μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει και τώρα κόντρα στους "αργοναύτες".

Ο δεξιοπόδαρος χαφ συνηθίζει να αγωνίζεται κυρίως από την μέση και δεξιά, δείγμα του ότι δεν την έχει και πολύ την αντίθετη πτέρυγα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου