ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ελληνική πρεμιέρα και άλλα τρία παιχνίδια στο σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ

Ελληνική πρεμιέρα και άλλα τρία παιχνίδια στο σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ 

14/06/2014



  Την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στη Κολομβία και άλλες τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Αναλυτικά οι αγώνες της τρίτης ημέρας του Μουντιάλ στις ώρες Ελλάδας:

Ελλάδα-Κολομβία 19:00

Χωρίς προβλήματα η Εθνική μας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η χθεσινή προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας στο Μπέλο Οριζόντε, όπου σήμερα, Σάββατο, στις 7  μ.μ. ώρα Ελλάδας,  θα αντιμετωπίσει την Κολομβία στην πρεμιέρα του Γ΄ ομίλου.
Ο Φερνάντο Σάντος δεν αποκάλυψε πάντως τα πλάνα του ούτε την τελευταία στιγμή, αφού παράταξε δύο ομάδες με «μοιρασμένους» ποδοσφαιριστές.

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)


 Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

14/06/2014

Ισπανία - Ολλανδία 1-5

Η Ολλανδία ξεκίνησε το Μουντιάλ 2014 με μία απίστευτη νίκη με 5-1 επί της Ισπανίας με ανατροπή! Από δύο γκολ Φαν Πέρσι & Ρόμπεν, κορυφαίος ο Μπλιντ. Η "Furia Roja" είχε προηγηθεί με πέναλτι... εφεύρεση


Με μία καταπληκτική εμφάνιση η Ολλανδία "σόκαρε" τον πλανήτη, καθώς νίκησε με 5-1 την πρωταθλήτρια κόσμου, Ισπανία, κάνοντας μάλιστα ανατροπή!
Ο πλανήτης βέβαια σοκαρίστηκε και με το ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι Ισπανοί, ενώ όλοι βγάζουν το... καπέλο στον Λουί φαν Χάαλ, ο οποίος με το 5-3-2 πρόσφερε θέαμα με την απίστευτα ταλαντούχα ομάδα των "Oranje".
Ελεύθεροι στην επίθεση οι Ρόμπεν και Φαν Πέρσι πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ έκλεψε τις εντυπώσεις ο Ντάλεϊ Μπιντ με τις απίστευτες μπαλιές στα πρώτα δύο ολλανδικό γκολ.
Η Ολλανδία δεν έχει χάσει ποτέ σε πρεμιέρα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ πήρε μικρή ρεβάνς για την ήττα πριν 4 χρόνια στον τελικό του Μουντιάλ 2010. Επίσης δεν έχει χάσει από παγκόσμια πρωταθλήτρια εδώ και 45 χρόνια (1969 από την Αγγλία η τελευταία ήττα).
Ο Ίκερ Κασίγιας δέχτηκε γκολ μετά από 477 λεπτά (ακολούθησαν άλλα 4) σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Σεπ Μάιερ, ενώ δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τους Βάλτερ Ζένγκα (517) και Πίτερ Σίλτον (500).


 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Φόντε Νόβα"

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (63' Πέδρο), Νταβίντ Σίλβα (78' Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (63' Τόρες).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Ντε Φράι (77' Φέλτμαν), Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (62' Βαϊνάλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (79' Λενς).

Γκολ: 27' πέν. Τσάμπι Αλόνσο / 44' και 72' Φαν Πέρσι, 53' και 80' Ρόμπεν, 64' Ντε Φράι
Κάρτες: 25' Ντε Γκουζμάν, 41' Ντε Φράι, 65' Κασίγιας, 66' Φαν Πέρσι

"Oranje" πάρτι επί των πρωταθλητών

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ήρθε στο 8ο λεπτό, έπειτα από το λάθος γύρισμα του Τζόρντι Άλμπα με το στήθος, ο Ρόμπεν άμεσα έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Σνάιντερ που βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά απέκρουσε ο Ισπανός τερματοφύλακας.
Στο 27' ο Τσάμπι Αλόνσο άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο φυσικά δεν υπήρξε ποτέ, με τον Ριτσόλι να μπερδεύεται από την πτώση του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος όμως πάτησε τον Φλάαρ και έπεσε!
Ο Γέσπερ Σίλεσεν στο 43' έκανε ουσιαστικά την απόκρουση του αγώνα, καθώς σταμάτησε το "σκαφτό" πλασέ του Νταβίντ Σίλβα, το οποίο έβγαλε τετ-α-τετ ο Ινιέστα με μπαλιά... ποίημα.
Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Ντάλεϊ Μπλιντ να βγάλει τρομερή μπαλιά, ο Φαν Πέρσι έφυγε στην πλάτη του Σέρχιο Ράμος και ισοφάρισε σε 1-1, "κρεμώντας" τον Κασίγιας με εντυπωσιακή κεφαλιά από το ύψος της περιοχής.
Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με σκόρερ τον Ρόμπεν, ο οποίος από νέα μπαλιά του Μπλιντ (!) κοντρόλαρε με το αριστερό, απέφυγε τους Πικέ και Ράμος και έπειτα από μικρή κόντρα στον τελευταίο έκανε το 1-2.
Το τρίτο γκολ από τον Στέφαν ντε Φράι (64') στο δεύτερο δοκάρι (έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ) δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Φαν Πέρσι έκανε φάουλ στον Κασίγιας.
Ο πορτιέρε της Ρεάλ στο 72' έχασε την μπάλα σε ένα λάθος που δεν συνηθίζει, ο Φαν Πέρσι έκλεψε την μπάλα και έκανε το 1-4, ενώ το τελικό 1-5 διαμόρφωσε ο Αριεν Ρόμπεν με ένα ακόμη τρομερό γκολ, "χορεύοντας" Κασίγιας και αμυντικούς, έπειτα από μπαλιά του Σνάιντερ.

 

Η φάση του αγώνα

Η Ολλανδία θριάμβευσε με 5-1 της Ισπανίας, κάνοντας ανατροπή, αλλά δεν μπορεί η φάση του αγώνα να μην είναι από το γκολ της "Furia Roja", καθώς το μεγάλο λάθος της πρεμιέρας στο Βραζιλία - Κροατία ακολούθησε ένα ακόμη και μάλιστα μεγαλύτερο, με τον Ντιέγκο Κόστα να πατάει τον Φλάαρ και να πέφτει στην περιοχή, αλλά τον διαιτητή να δίνει ένα απίστευτο λάθος.

 

Ο διαιτητής

Ο Ιταλός, Νικόλα Ριτσόλι, έκανε ένα απίστευτο λάθος, δίνοντας το πέναλτι στο 26', με το οποίο άνοιξε το σκορ η Ισπανία. Ο Ντιέγκο Κόστα πάτησε τον Ρον Φλάαρ και έπεσε, δεν υπήρχε ανατροπή δηλαδή. Νέο μεγάλο λάθος στο 64' στο τρίτο γκολ των Ολλανδών από τον Ντε Φράι, τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει για φάουλ του Φαν Πέρσι στον Κασίγιας.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο αριστερός μπακ-χαφ του Άγιαξ, Ντάλεϊ Μπλιντ, ήταν η αποκάλυψη της αναμέτρησης. Και στα δύο πρώτα γκολ της Ολλανδίας έκανε καταπληκτικές μακρινές μπαλιές σε Φαν Πέρσι και Ρόμπεν, ενώ και αμυντικά φυσικά ήταν καλός.

 

Μας άρεσε

Ο Άριεν Ρόμπεν πέτυχε δύο εξαιρετικά γκολ και λίγο έλειψε στο 87' να συμπληρώσει χατ-τρικ με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση. Φοβερή εμφάνιση, όπως και από Φαν Πέρσι, όχι βέβαια πως κάποιος Ολλανδός δεν έπαιξε καλά.

 

Δεν μας άρεσε

Η συμπεριφορά του πάντα προκλητικού, Ντιέγκο Κόστα. Στο (ανύπαρκτο) πέναλτι που κέρδισε δεν έπεσε επίτηδες, αλλά ζήτησε από τους συμπατριώτες του να σωπάσουν (τους Βραζιλιάνους φιλάθλους δηλαδή). Πάντα τσακωνόταν με τους αμυντικούς και στο 54' έπρεπε να αποβληθεί για την κουτουλιά στον Μπρούνο Μάρτινς Ίντι. Δεν άρεσε φυσικά και η εμφάνιση του Ίκερ Κασίγιας.

 

  Ισπανία - Ολλανδία 1-5 (goals)







 

Μεξικό - Καμερούν 1-0

Το Μεξικό κέρδισε χάρη στο γκολ του Περάλτα με 1-0 το Καμερούν, υπερνικώντας τα εμπόδια του Κολομβιανού επόπτη αλλά και της βροχής στο Νατάλ.


Το Μεξικό νίκησε στην δική του πρεμιέρα στον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ, το Καμερούν με 1-0 , χάρη στο γκολ του Ορίμπε Περάλτα, πιάνοντας την Βραζιλία στην πρώτη θέση. Τα πράγματα μόνο ιδανικά δεν κύλησαν για την "τρικολόρ'', που εκτός από την ακατάπαυστη βροχή στο Νατάλ έπρεπε να ξεπεράσει και τα εμπόδια, εις διπλούν, που της έβαλε το διαιτητικό τρίο από την Κολομβία.
Ο Zιοβάνι ντος Σάντος πέτυχε δύο καθαρά γκολ αλλά υποδείχθηκε σε αμφότερες των περιπτώσεων, εντελώς λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Ο Μεξικανός , Ορίμπε Περάλτα κατάφερε στο 61' να ανοίξει το σκορ για την "τρικολόρ" και να κάμψει την αντίσταση της άμυνας των "λιονταριών". Την Τρίτη 17 Ιουνίου το Μεξικό αντιμετωπίζει στην Φορταλέζα και στην "Αρένα Καστελάο" την διοργανώτρια Βραζιλία.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα ντας Ντούνας"

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Ροντρίγκες, Μάρκες, Ερέρα (90' Σαλσίδο), Λαγιούν, Ντος Σάντος, Μορένο, Γκουαρδάδο (69' Φαμπιάν) Περάλτα (74'Ερνάντες),Αγκιλάρ, Βάσκες
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάντζ, Ασού-Εκοτό, Ενκουλού, Τζεγκουέ (46' Νουνκέ), Σονγκ (80' Oυεμπό), Μουκαντζό, Ετό, Τσουπό-Μοτίνγκ, Σετζού, Εμπιά, Ενό

Γκολ 61' Περάλτα
Κάρτες: 57' Μορένο / 77' Νουνκέ

Με Περάλτα νίκησε βροχή και διαιτητικά λάθη

Η αναμέτρηση στο Νατάλ άρχισε υπό καταρρακτώδη βροχή στο "Εστάντιο ντας Ντούνας", και η οποία δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο πριν από την έναρξή του παιχνιδιού.
Ο Μιγκέλ Ερέρα δεν ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα τον Τσιτσαρίτο Ερνάντες, ωστόσο αυτό δεν αφαίρεσε καθόλου από την επιθετική δύναμη του Μεξικού με την "τρικολόρ" να έχει την δημιουργική πρωτοβουλία και να φτάνει στο γκολ στο 14', το οποίο όμως δεν μέτρησε γιατί ο Κολομβιανός διαιτητής υπέδειξε τον Ζιοβάνι ντος Σάντος σε θέση οφσάιντ.
Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται στο 30' με το Μεξικό και τον Ζιοβάνι ντος Σάντος να είναι πάλι τα θύματα, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ και άστοχη κεφαλιά των Καμερουνέζου αμυντικού, Σονγκ, η μπάλα φτάνει στον Ζιοβάνι Ντος Σάντος που βρίσκεται αφύλακτος σημειώνει το γκολ και υποδεικνύεται ξανά σε θέση οφσάιντ χωρίς να είναι και αυτή την φορά.
Στο 48' ο Περάλτα είχε τετ-α-τετ με τον Ιτάντζ αλλά ο Καμερουνέζος βγήκε γρήγορα και απέτρεψε ένα σίγουρο γκολ που θα έμπαινε σε κρίσιμο χρονικό σημείο.
Δέκα λεπτά αργότερα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ασού-Εκοτό, χτύπησε στο τείχος των Μεξικανών και παραλίγο να σημειώσει ένα γκολ από το πουθενά.
Ό,τι δεν έκανε στο 48' ο Περάλτα το έκανε στο 61' όταν παίρνοντας το ριμπάουντ από απόκρουση του γενικά καλού στο παιχνίδι Ιτάντζ και έβαλε μπροστά την "τρικολόρ",  σκορπώντας χαμόγελα στους Μεξικανούς της κερκίδας.
Με το τέμπο του αγώνα να ορίζεται αποκλειστικά από το Μεξικό, η ανεξήγητη υποχώρησή της ομάδας στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσε την ευκαιρία στο Καμερούν να αναθαρρήσει. Και έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, ειδικά στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν  την κεφαλιά του Μουκαντζό απέκρουσε ο Οτσόα, σώζοντας την εστία του από βέβαια παραβίαση.

 

Η φάση του αγώνα

Δύο φάσεις με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τα ίδια θύματα. Ο Ζιοβάνι ντος Σάντος σημείωσε δύο τέρματα, ένα στο 10' και ένα στο 30', από κανονική θέση υποδεικνυόμενος σε αμφότερες των περιπτώσεων οφσάιντ αν και ευρίσκετο σε κανονική θέση. Ειδικά η δεύτερη περίπτωση, δεν χωράει καμία αμφιβολία.

 

Ο διαιτητής

Ο Κολομβιανός Ουίλμαρ Ρολντάν έπεσε θύμα των λανθασμένων υποδείξεων του επόπτή του και ακύρωσε τα δύο κανονικά γκολ του Μεξικανού, Ζιοβάνι ντος Σάντος. Απέφυγε τις πολλές κίτρινες  κάρτες προτιμώντας να κάνει, ορθώς, συστάσεις στους ποδοσφαιριστές που υπέπεσαν σε σκληρά μαρκαρίσματα.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ορίμπε Περάλτα που έλυσε τον γόρδιο δεσμό της άμυνας του Καμερούν είναι σίγουρα ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής όχι μόνο της ομάδας του αλά και της αναμέτρησης. Θα μπορούσε την θέση αυτή να πάρει ο Ζιοβάνι ντος Σάντος αλλά τα δύο γκολ που πέτυχε ακυρώθηκαν λανθασμένα.

 

Μας άρεσε

Ο Ραφαέλ Μάρκες απέδειξε ότι μόνο για τουρισμό δεν πήγε στην Βραζιλία. Μπορεί να είναι 35 χρονών, αλλά η εμπειρία του σε αυτή την νεανική ομάδα της "τρικολόρ" είναι πραγματικά αναντικατάστατη. Κάλυπτε τους χώρους, βοηθούσε δημιουργικά, αλλά κυρίως κατεύθυνε τους συμπαίκτες του.

 

Δεν μας άρεσε

Ο Σαμουέλ Ετό είναι φύσει και θέσει ο ηγέτης του Καμερούν αλλά δεν το απέδειξε όταν η ομάδα του τον χρειάστηκε.Μέτριος, ίσως επηρεασμένος από τις αποδοκιμασίες των συμπατριωτών του, σχετικά με το θέμα της διαφωνίας του πριμ, στο οποίο υπήρξε υποκινητής δεν βοήθησε ούτε κατ' ελάχιστο τα "λιοντάρια."

  Μεξικό - Καμερούν 1-0 







Χιλή - Αυστραλία 3-1

Η Χιλή είναι στην κορυφή του 2ου ομίλου μαζί με την Ολλανδία, καθώς νίκησε με 3-1 την Αυστραλία, πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (videos)


Δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί η Χιλή και νίκησε με 3-1 την Αυστραλία στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ 2014, έτσι με την Ολλανδία είναι στην κορυφή του 2ου ομίλου μετά την 1η αγωνιστική.
Στις δύο πρώτες τους ευκαιρίες η οι Νοτιοαμερικανοί πέτυχαν ισάριθμα γκολ, με τον Αλέξις Σάντσες στο 12' και τον Χόρχε Βαλδίβια στο 14', αλλά τελικά το βράδυ δεν ήταν τόσο χαλαρό, όσο φαινόταν μετά από 15 λεπτά αγώνα.
Οι Αυστραλοί ισορρόπησαν το ματς με όπλο τα φυσικά τους προσόντα και κατάφεραν να μειώσουν με τον Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος σκόραρε για τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο (2006, 2010, 2014).
Είχαν ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά στο 92' ο Μποσεζούρ έβαλε τέλος στις ελπίδες τους, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 για την Χιλή, η οποία έχει μπροστά ματς... τελικό με Ισπανία.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Αρένα Παντανάλ"

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις, Βιδάλ (60' Φελίπε Γκουτιέρες), Βαλδίβια (68' Μποσεζούρ), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (88' Πινίγια).
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Φράνιτς (49' ΜακΓκάουαν), Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντάβιντσον, Μίλιγκαν, Τζέντινακ, Μπρεσιάνο (78' Τροΐζι), Όαρ (69' Χάλοραν), Λέκι, Τιμ Κέιχιλ.

Γκολ: 12' Αλέξις Σάντσες, 14' Βαλδίβια, 92' Μποσεζούρ / 35' Τιμ Κέιχιλ
Κάρτες: 44' Τιμ Κέιχιλ, 58' Τζέντινακ, 67' Μίλιγκαν, 86' Αράνγκις

Αγχωμένο φαβορί η Χιλή

Η Χιλή έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ που πετυχαίνει δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Ο Αλέξις Σάντσες μετά από φάση διαρκείας άνοιξε το σκορ στο 12' με κοντινό πλασέ στην κλειστή γωνία του Ράιαν.
Ο άσος της Μπαρτσελόνα στο 14' ήταν δημιουργός, καθώς τροφοδότησε τον Χόρχε Βαλδίβια και αυτός με καταπληκτικό πλασέ λίγο μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.
Όπως οι Χιλιανοί σκόραραν στην πρώτη τους ευκαιρία, έτσι και οι Αυστραλοί, με τον Τιμ Κέιχιλ να μειώνει στο 35' με κοντινή κεφαλιά, νικώντας τον κοντό για την θέση του στόπερ, Γκάρι Μεδέλ, έπειτα από την σέντρα του Φράνιτς.
Δύο λεπτά αργότερα ο Μπράβο με το πόδι σταμάτησε το διαγώνιο σουτ του Κέιχιλ, ενώ τερματοφύλακας της Χιλής έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Μπρεσιάνο στην κίνηση στο 56'.
Σπουδαία φάση στο 61' για τους Νοτιοαμερικανούς, με τον Γουίλκινσον να διώχνει την μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή, έπειτα από το πλασέ του Εντουάρντο Βάργκας, μετά την πάσα του Αλέξις Σάντσες.
Οι Αυστραλοί είχαν κάποιες ακόμη μικρές ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση και τελικά ο Ζαν Μποσεζούρ έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες τους στο 92', διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 με χαμηλό διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής (από αριστερά).

 

Η φάση του αγώνα

Τη νίκη της η Χιλή δεν πήρε μόνο επειδή πέτυχε δύο γρήγορα γκολ, αλλά επειδή ο Κλαούντιο Μπράβο στο 56' έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην δεξιά του γωνία στο φοβερό σουτ του Μαρκ Μπρεσιάνο στην κίνηση.

 

Ο διαιτητής

Ο Ιβοριανός, Ντουμαντιέζ Ντουέ, ήταν εξαιρετικός. Το πρώτο ματς του Μουντιάλ 2014 που η διαιτησία δεν είχε προβλήματα.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αλέξις Σάντσες πέτυχε το πρώτο γκολ και έκανε την πάσα στον Χόρχε Βαλδίβια για το δεύτερο. Σχεδόν κάθε επικίνδυνη φάση της Χιλής ξεκινούσε από τα πόδια του άσου της Μπαρτσελόνα.

 

Μας άρεσε

Ο Τιμ Κέιχιλ διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του και πλέον παίζει στράικερ στην εθνική Αυστραλίας. Ψηλός δεν είναι (1.78) όμως είναι κοντοί ο Χιλιανοί και τους δημιούργησε πολλά προβλήματα. Πέτυχε το γκολ της ομάδας του με κεφαλιά (τρίτο Μουντιάλ που σκοράρει!), έχασε και άλλες ευκαιρίες, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε λόγω οφ-σάιντ.

 

Δεν μας άρεσε

Ο Αρτούρο Βιδάλ ήταν θαύμα που έπαιξε, καθώς εγχειρίστηκε πρόσφατα. Δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, δεν έπιασε απόδοση, τουλάχιστον για τα δικά του δεδομένα, αλλά βέβαια μόνο και που έπαιξε για 60 λεπτά είναι ένα μικρό θαύμα. Όταν αντικαταστάθηκε είχε μία περίεργη αντίδραση στον πάγκο, είτε τα έβαλε με την προπονητή του που τον αντικατέστησε, είτε με τον εαυτό του για την εμφάνισή του.

 
Χιλή - Αυστραλία 3-1

Chilenos ganan y son segundos από eluniversocom



ALEX WEB RADIO/TV

Aντίπαλος από το Βέλγιο για τις γυναίκες στο CEV Cup

Aντίπαλος από το Βέλγιο για τις γυναίκες στο CEV Cup 

14/06/2014

βόλεϊ2

Η VDK Gent από το Βέλγιο θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των “32″ του Cev Cup Βόλεϊ Γυναικών μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Οι νταμπλούχες θα υποδεχτούν την Gent στο διάστημα 11-13 Νοεμβρίου ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Γάνδη στο διάστημα 25-27 Νοεμβρίου. Ο νικητής του ζευγαριού θ’ αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή του ζευγαριού Galatasaray-Le Cannet.



ALEX WEB RADIO/TV

Ο μαχητής Ριερα (video)

Ο μαχητής Ριερα (video)

Ο Οριόλ Ριέρα δεν έχει τη φήμη του δεινού σκόρερ, αλλά ανεβάζει διαρκώς τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Οι ομοιότητες με την καριέρα του Νταβίντ Φουστέρ, έστω κι αν δεν αγωνίζονται στην ίδια θέση. Aναλύουμε την πορεία του 28άχρονου Ισπανού επιθετικού, που έμεινε ελεύθερος από την Οσασούνα και αποτελεί υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού.

Ένας φεύγει, όλοι κερδίζουν

Ένας φεύγει, όλοι κερδίζουν

14/06/2014
 
 Ο Βάιος Τσούτσικας καταγράφει στο sport-fm.gr τα οφέλη της ενδεχόμενης μετακίνησης του Περπέρογλου στην Εφές.

Ένας φεύγει, όλοι κερδίζουν
Διαβάζοντας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νίκου Ζέρβα και την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων στην υπόθεση του Περπέρογλου καταλαβαίνεις ότι ο δρόμος του Στράτου είναι μονόδρομος και βγάζει στην Πόλη.

Εκεί τον περιμένει ο Ντούσαν ‘Ιβκοβιτς κι ένα συμβόλαιο που ενδεχομένως να μην μπορεί καν να σκεφτεί ότι θα του δώσει ο Ολυμπιακός. Ακόμα και αν δεν έχει τίποτα ακόμα τελειώσει, μπορείς να πεις ότι αυτή είναι μια μεταγραφή που βγάζει πολλούς κερδισμένους. Ίσως και όλους τους εμπλεκόμενους…

«Παραδώστε ολόκληρα τα ασφαλιστήρια»

«Παραδώστε ολόκληρα τα ασφαλιστήρια»

14/06/2014
 
 Επιστολή στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, με την οποία ζητά για μία ακόμα φορά τη παράδοση των ασφαλιστήριων για τις Εθνικές έστειλε ο αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ, Γιώργος Σκινδήλιας.

«Παραδώστε ολόκληρα τα ασφαλιστήρια»
Ένα νέο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σήμερα στο σίριαλ της άρνησης της ΚΑΕ Ολυμπιακός να επιτρέψει στους αθλητές του να αγωνιστούν στις Εθνικές ομάδες, λόγω του ότι δεν έχει βρει ανταπόκριση από την ΕΟΚ στο αίτημα να της σταλούν τα ασφαλιστήρια των παικτών. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας μάλιστα, σε συνέχεια των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τη θέση της ομοσπονδίας στο θέμα, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Σε αυτή, αναφέρει μεταξύ άλλων πως όσα έχουν διαρρεύσει, ουσιαστικά δικαιώνουν την ΚΑΕ Ολυμπιακός, πως τα ποσά δεν καλύπτουν τους αθλητές.

Αναλυτικά, η επιστολή που απέστειλε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ο Γιώργος Σκινδήλιας:

Και στη μέση ο Μάντζαρης

Και στη μέση ο Μάντζαρης

14/06/2014
 
 Μάχη «αιωνίων» με τον Βαγγέλη Μάντζαρη στη μέση. Η επιμονή του Παναθηναϊκού, η στάση του Ολυμπιακού και η λύση του εξωτερικού.

Και στη μέση ο Μάντζαρης
Ο «πόλεμος» μεταξύ των «αιωνίων» μαίνεται ακόμη και τώρα που έχουν περάσει δέκα μέρες από την ολοκλήρωση των τελικών. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται ως άλλη… ωραία Ελένη ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

«Ήρθαμε για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο»

«Ήρθαμε για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο»

14/06/2014
 
 Συγκρατημένα αισιόδοξος για την παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος παραμονή της αναμέτρησης με την Κολομβία.

«Ήρθαμε για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο»
Με σεβασμό στην Κολομβία, αλλά και στο όνειρο της Εθνικής για μια καλή πορεία τοποθετήθηκε ο Φερνάντο Σάντος, λίγες ώρες πριν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ριχτεί στην μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Ήρθαμε για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αυριανού παιχνιδιού με τους Λατινοαμερικάνους.

Οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

Επίσκεψη-έκπληξη στην Εθνική

Επίσκεψη-έκπληξη στην Εθνική

14/06/2014
 
 Ο Αλεχάντρε Σοάρες, που έκανε καριέρα σε ΑΕΚ, ΟΦΗ και Καλαμάτα, επισκέφτηκε την αποστολή της Ελλάδας στο Μπέλο Οριζόντε.

Επίσκεψη-έκπληξη στην Εθνική

Ένας παλιόφιλος του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε μια ευχάριστη επίσκεψη-έκπληξη στην ελληνική αποστολή. Ο λόγος για τον Αλεχάντρε Σοάρες, ο οποίος έκανε καλή καριέρα στην Ελλάδα με ΑΕΚ, ΟΦΗ και Καλαμάτα.

Ο αποκαλούμενος και «Γιάννης», προσωνύμιο που του κόλλησαν από το πέρασμά του από τη χώρα μας, είχε την ευκαιρία να τα πει με τους Έλληνες διεθνείς συνοδευόμενος από την οικογένειά του.




ALEX WEB RADIO/TV

Η ξεχωριστή τούρτα στον Σάμαρη (video)

Η ξεχωριστή τούρτα στον Σάμαρη (video)

14/06/2014
 Παραμονή του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Κολομβία, ο Ανδρέας Σάμαρης γιόρτασε μαζί με τους άλλους διεθνείς τα γενέθλιά του και έσβησε τα κεράκια σε σχήμα… τούρτας!

Η ξεχωριστή τούρτα στον Σάμαρη (video)

Στο Μπέλο Οριζόντε βρίσκεται από προχθές η Εθνική Ελλάδας, η οποία μετράει αντίστροφα για τον πρώτο της αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας κόντρα στη Κολομβία.

Χθες ήταν τα γενέθλια του Ανδρέα Σάμαρη, ο οποίος έκλεισε τα 25, και όλα τα μέλη της «γαλανόλευκης» αποστολής του ευχύθηκαν χρόνια πολλά και ο διεθνής χαφ έσβησε τα κεράκια της τούρτας που ήταν σε σχήμα… μπάλας.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι σήμερα είναι τα γενέθλια του Κώστα Μανωλά, ο οποίος γίνεται 23 ετών.

Δείτε το σχετικό βίντεο




ALEX WEB RADIO/TV 

Άντε και καλή τύχη μάγκες

Άντε και καλή τύχη μάγκες

14/06/2014
 Στη μάχη του Μουντιάλ ρίχνεται στις 19.00 η Εθνική κόντρα στην Κολομβία και ψάχνει το αποτέλεσμα που θα της δώσει δικαίωμα στην ελπίδα! Μετάδοση από NovaΣΠΟΡ FM και sport-fm.gr.

Άντε και καλή τύχη μάγκες!
Για εμάς το Μουντιάλ αρχίζει τώρα! Για την ακρίβεια στις 19.00 όταν ο Αμερικανός διαιτητής Μαρκ Γκάιγκερ θα σφυρίξει την έναρξη του αγώνα Ελλάδα-Κολομβία, του πρώτου ματς δηλαδή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ξεκινά η διάθεση των διαρκείας

Ξεκινά η διάθεση των διαρκείας

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω ανακοίνωσης γνωστοποίησε πως η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη περίοδο θα αρχίσει στις 16 Ιουνίου. Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι του συλλόγου.
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πώς η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου. Διαβάστε λεπτομέρειες.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

Περασαν 27 χρόνια απο το έπος του 1987 (videos)


Περασαν 27 χρόνια απο το έπος του 1987 (videos)

14/06/2014
 Σαν σήμερα συμπληρώνονταιτης κατάκτησης του Ευρωπαϊκού από την Εθνική ομάδα του Γκάλη, του Γιαννάκη και της παρέας τους.

Το έπος του 1987 που δεν ξεχνιέται ποτέ…
Δεν είναι ακριβώς ντροπή, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι την ακριβή ημερομηνία που το 2005 ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς και τα άλλα παιδιά θριάμβευσαν στην Σερβία, σηκώνοντας το δεύτερο Ευρωμπάσκετ στην ιστορία της Ελλάδας. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για το έπος του 1987. Και ας ήμουν τότε μόλις 15 ετών. Και δεν ξεχνιέται για πολλούς λόγους η 14η Ιουνίου του 1987, 27 χρόνια μετά.

Περιμένουν αποκαλύψεις από Μαρινάκη

Περιμένουν αποκαλύψεις από Μαρινάκη

14/06/2014
 
 Για τις επόμενες μεταγραφές του Ολυμπιακού – και όχι μόνο – περιμένουν να ενημερωθούν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στο σημερινό συνέδριο της «Θύρας 7».

Περιμένουν… αποκαλύψεις από Μαρινάκη
Το ετήσιο συνέδριο της «Θύρας 7» έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον, λόγω της παρουσίας του προέδρου του Ολυμπιακού.

Είναι κάτι που είχε ξεκινήσει επί εποχής Σωκράτη Κόκκαλη και το συνεχίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την προσοχή των οργανωμένων να επικεντρώνεται στις μεταγραφικές υποθέσεις της ομάδας.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Νέος, σπουδαίος αγώνας για τους Βετεράνους

Νέος, σπουδαίος αγώνας για τους Βετεράνους

13/06/2014

Νέος, σπουδαίος αγώνας για τους Βετεράνους
Τον υπ’ αριθμόν 621 αγώνα τους ετοιμάζονται να δώσουν οι Βετεράνοι του Θρύλου.
Οι παλαίμαχοι άσοι της ομάδας μας θα αντιμετωπίσουν τη Δευτέρα (16/6) στις 18:30 στο Άστρος Κυνουρίας τους Βετεράνους ποδοσφαιριστές Βόρειας Κυνουρίας, με τον κόσμο να αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών στο Δημοτικό γήπεδο Άστρους.
Τα μεγαλύτερα ονόματα της ένδοξης ιστορίας του Θρύλου θα ξεκινήσουν στις 14:00 από το πάρκινγκ του «Γ. Καραϊσκάκης» το ταξίδι τους με το πούλμαν της ομάδας για το Άστρος Κυνουρίας, όπου ετοιμάζεται παλλαϊκή υποδοχή!
Ο αγώνας θα διεξαχθεί με κάθε επισημότητα, καθώς έχουν προσκληθεί σε αυτόν οι πολιτικές και αθλητικές αρχές της περιοχής και θα υπάρξουν, όπως συνηθίζουν οι θρύλοι της ομάδας μας, πολλές βραβεύσεις.
Όλα τα έσοδα από τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

ALEX WEB RADIO/TV

Χωρίς οπαδούς η Μίλαν με τον Ολυμπιακό

Χωρίς οπαδούς η Μίλαν με τον Ολυμπιακό

13/06/2014
 Την απόφαση να μην υποστηρίξουν τη Μίλαν στο φιλικό με τον Ολυμπιακό, πήραν οι οπαδοί των «ροσονέρι» που ανήκουν στο σύνδεσμο της Νέας Υόρκης, λόγω του… Κλάρενς Ζέεντορφ.


Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Μίλαν στις 24/7 στην Αμερική, με τον πρόεδρο του συνδέσμου των οπαδών των «ροσονέρι» που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, να ανακοινώνει πως τα 300 μέλη του δεν πρόκειται να δώσουν το «παρών» στις εξέδρες του «Citi Field» και ο λόγος είναι ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκε ο Κλάρενς Ζέεντορφ από τον πάγκο της ομάδας του Μιλάνου!

Σειρά παίρνει ο Ελαμπντελαουί (video)

Σειρά παίρνει ο Ελαμπντελαουί (video)

Διεθνής 7 φορές στην Εθνική Νορβηγίας, παίζει δεξί μπακ, αγωνιζόταν στην Αϊντραχτ Μπραουνσβάικ και είναι θέμα χρόνου η απόκτηση του από τον Ολυμπιακό
Nέα έκπληξη από τον Ολυμπιακό, αφού μετά τον Γκεβόρκ Γκαζαριάν, που βγήκε από το... πουθενά, σειρά παίρνει ο 23χρονος (5/12/1991) διεθνής Νορβηγός δεξιός μπακ, Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος μπορεί να παίξει με άνεση ολόκληρη την πλευρά.

Ο Oμάρ Ελαμπντελαουί (καταγωγή από το Μαρόκο), έχει συμμετοχές σε όλες τις μικρές Εθνικές της Νορβηγίας και το 2013 έπαιξε σε 7 ματς της Ανδρών. Φέτος αγωνίστηκε στην γερμανική Άιντραχτ Μπράουνσβάιγκ, η οποία φέτος υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία της λίγκας.

Ένας Ριέρα για σέντερ φορ (video)

Ένας Ριέρα για σέντερ φορ (video)

Ο σέντερ φορ της Οσασούνα, Οριόλ Ριέρα είναι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, πέτυχε φέτος 13 γκολ και ήταν 12ος σκόρερ στην Primera Division(VIDEO)
Mετά τον Άλμπερτ Ριέρα, ένας άλλος Ριέρα, ο σέντερ φορ Οριόλ, ενδέχεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφού είναι στη λίστα του Μίτσελ και εξετάζεται ενδελεχώς η περίπτωση του.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου  1986 στη Βαρκελώνη, έπαιξε στη δεύτερη και την τρίτη ομάδα της Μπαρτσελόνα , μαζί με τον Μέσι, τον Πικέ, τον Πέδρο και τον Φάμπρεγκας και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα στις 17 Δεκεμβρίου 2003, στο Κόπα Ντελ Ρέι, κόντρα στη Μούρθια, όταν και ο Ράικαρντ τον έβαλε στη θέση του Σαβιόλα.

Οι αντίπαλοι στα ευρωπαϊκά Κύπελλα βόλεϊ γυναικών

Οι αντίπαλοι στα ευρωπαϊκά Κύπελλα βόλεϊ γυναικών

13/06/2014
 
 Την Πέμπτη έμαθαν τους αντιπάλους τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα βόλεϊ γυναικών οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Πανναξιακός.

Οι αντίπαλοι στα ευρωπαϊκά Κύπελλα βόλεϊ γυναικών
Οι «ερυθρόλευκες» στο CEV Cup θα αντιμετωπίσουν τη βελγική VDK Νταμς. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στου Ρέντη 11 με 13 Νοεμβρίου και η ρεβάνς στο Βέλγιο 25-27 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση πρόκρισης, οι νταμπλούχες Ελλάδος θα αντιμετωπίσουν μια εκ των πανίσχυρων Γαλατάσαράϊ (Τουρκία) ή Λε Κανέ (Γαλλία), με τους δύο αγώνες να γίνονται 9-11 Δεκεμβρίου (Ρέντη) και 16-18/12 εκτός έδρας.

Ανακοινώθηκε ο Γκαζαριάν(video)

Ανακοινώθηκε ο Γκαζαριάν(video)

13/06/2014
 Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του συλλόγου», δήλωσε ο Αρμένιος.

Ανακοινώθηκε ο Γκαζαριάν!
Η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Ολυμπιακού είναι γεγονός! Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ με μία λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε την απόκτηση του Γκεβόργκ Γκαζαριάν, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: