ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ο Τζεμπούρ…αρχισούζας!

Ο Τζεμπούρ…αρχισούζας!

16 Ιουλίου, 2011 
ΤΖΕΜΠΟΥΡΜόλις ολοκληρώθηκε η βραδινή προπόνηση του Ολυμπιακού, ο Αλγερινός πήρε ένα ποδήλατο και έδειξε σε όλους τις ικανότητες του! Το ..μενού περιελάμβανε σούζες και άλλα κόλπα από τον Τζεμπούρ που έδειξε γιατί ειναι ο..αρχιπλακατζής στην ομάδα και σίγουρα έχει καταφέρει να έχει να τους κερδίσει όλους!
Οι συμπαίκτες του αποθέωσαν τον Αλγερινό, λέγοντας του να κάνει κι άλλα, ενώ το χειροκρότημα δε σταματούσε μετά την επίδειξη του τρομοκράτη!
Εξαιρετική η ατμόσφαιρα στον Ολυμπιακό που χτίζεται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες!

www.olympiacos24.gr

Φανταστικός Κατσίβελης!

Φανταστικός Κατσίβελης!

16/07/2011

Έχοντας στις τάξεις της έναν εξαιρετικό Κατσίβελη, η Εθνική Νέων επικράτησε της Τουρκίας με 78-63 για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μπιλμπάο.

Χωρίς υπερβολή ο γκαρντ του Ολυμπιακού έκανε πράγματα και θαύματα, τελειώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους (7/13 βολές, 3/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο, 4 λάθη και 13 κερδισμένα φάουλ!

Έτσι το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου και «κουβαλάει» στην επόμενη φάση μία νίκη (την αποψινή) και μία ήττα (από την οικοδέσποινα Ισπανία). Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Γερμανία (18/7), την Ιταλία (19/7) και την Ουκρανία (20/7), διεκδικώντας μία θέση στα προημιτελικά.

Δεκάλεπτα: 29-14, 46-29, 62-50, 78-63.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τοζ 6, Μπαϊγκιούλ 2, Σεκέρογλου, Κιοκσάλ 7, Ονγκιουνέρ, Σενλί 1, Ετζέ 9 (1), Μουτάφ 9 (1), Αλντεμίρ 19 (17ρ.), Σανλί 10

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Κατσίβελης 23 (4/5τρ., 10ρ.), Ψαρόπουλος 9, Ιωακειμίδης 4, Αντωνάκης 3 (1), Μοτσενίγος 12 (2), Παπαντωνάκος, Κανονίδης 12 (4/6τρ.), Κουκουλάς 3, Γεωργάκης 1, Χρυσικόπουλος 11 (1τρ., 6ασ.)
 
www.thrylos.gr

"Παίρνει μπρος" ο Μιραλάς!

"Παίρνει μπρος" ο Μιραλάς!

"Οικογενειακό διπλό" 11 εναντίον παικτών για πρώτη φορά, περιελάμβανε η απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου (16/7), η οποία και πάλι έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή. Ωραίο γκολ πέτυχε ο Μιραλάς. Δείτε το! Μεταδίδει από το Ζέεφελντ ο απεσταλμένος του RedPlanet.gr, Παναγιώτης Γκαραγκάνης.
Μία ώρα και δέκα λεπτά διήρκεσε η απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου. Οι παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν για μία ακόμα φορά κάτω από καταρρακτώδη βροχή, κάτι που πλέον έχουν συνηθίσει. Ο καιρός στο Ζέεφελντ είναι τόσο απρόβλεπτος...
Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Στην απογευματινή προπόνηση έλαβε χώρα για πρώτη φορά "οικογενειακό διπλό" με 11 παίκτες εναντίον άλλων 11 (τα προηγούμενα οικογενειακά διπλά ήταν με λιγότερους παίκτες σε κάθε ομάδα) στα 3/4 του γηπέδου.

Οι "κίτρινοι" νίκησαν με 2-0 τους "κόκκινους" με δύο ωραία γκολ των Ριέρα και Μιραλάς. Ο Ισπανός με ωραίο αριστερό σουτ "τρύπησε" τα δίχτυα του Δασκαλάκη (η μπάλα πέρασε μέσα από αυτά!), ενώ ο Βέλγος ολοκλήρωσε το τελικό σκορ με δεξί πλασέ, έπειτα από κλέψιμο και πάσα του μαέστρου Ιμπαγάσα.


 
Στον αγώνα 11Χ11, υπήρξαν δυνατά μαρκαρίσματα. Οι παίκτες κυνήγησαν κάθε φάση, είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και αγωνίστηκαν με πάθος παρά την καταρρακτώδη βροχή.


 
Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με διάταξη 4-4-1-1.

Για τους κόκκινους, στο τέρμα κάθισε αρχικά ο Νίκος Παπαδόπουλος και στη συνέχεια ο Δασκαλάκης, ο οποίος δέχθηκε και τα δύο τέρματα. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Μανιάτης, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Χολέμπας. Οι Μοδέστο και Σουμπίνιο αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Κατάι να αγωνίζεται δεξιά στη μεσαία γραμμή, τον Τζεμπούρ αριστερά και τον Φουστέρ σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πάντελιτς.


 
Για τους κίτρινους, ο Κοστάνσο ήταν ο τερματοφύλακας. Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Γκαλίτσιος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο και Βαλεριάνος. Ουρτάδο και Ιμπαγάσα έπαιξαν ως κεντρικοί μέσοι, με τον Χαβίτο δεξιά στη μεσαία γραμμή, τον Ριέρα αριστερά και τον Νικλητσιώτη σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Μιραλάς, που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Κόκκινοι: Νίκος Παπαδόπουλος (Δασκαλάκης), Χολέμπας, Μοδέστο, Σουμπίνιο, Πάντελιτς, Κατάι, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Μανιάτης, Τζεμπούρ, Φουστέρ.

Κίτρινοι: Κοστάνσο, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Νικλητσιώτης, Μιραλάς, Γκαλίτσιος, Χαβίτο, Ριέρα, Ουρτάδο, Βαλεριάνος, Ιμπαγάσα.

Μπαλαντέρ: Γκρμπιτς

Οι Γιάννης Φετφατζίδης, Όλοφ Μέλμπεργκ και Ντένις Ρόμενταλ ακολούθησαν για μία ακόμα φορά ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Πέταρ Γκρμπιτς προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα και πήρε μέρος και στο "διπλό".

Δείτε μία μακρινή μπαλιά ακριβείας του Βαλεριάνου στον Χαβίτο και τα "μπράβο" του Βαλβέρδε στον "Βάλε".

 
Την προπόνηση παρακολούθησε για μία ακόμα φορά αρκετός κόσμος, αφού περίπου 50 Έλληνες (!) φίλαθλοι του Ολυμπιακού έδωσαν το "παρών" και φωτογραφήθηκαν με τα ινδάλματά τους, μέσα στη βροχή!

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την απογευματινή προπόνηση:

"Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας γυμνάστηκαν σήμερα και το απόγευμα (18:00 τοπική ώρα). Ο ηλιόλουστος πρωινός καιρός έδωσε τη θέση του σε δυνατή συνεχή βροχή, υπό την οποία έγινε όλη η προπόνηση που περιλάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ασκήσεις με μπάλα και δίτερμα.

Στο πρόγραμμα της ομάδας εντάχθηκε ο Γκρμπιτς, ενώ ο Φετφατζίδης ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα ατομικής προπόνησης. Ο Φέισα συνέχισε την αντιφλεγμονώδη θεραπεία που ακολουθεί.

www.redplanet.gr

Πολυεργαλεία

Πολυεργαλεία

16/07/2011
ΣΕΕΦΕΛΝΤ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΠ.ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν από κάτι χαρακτηρίζεται το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού δεν είναι άλλο από τους παίκτες που λέμε πολυεργαλεία. Ο Βαλβέρδε δημιουργεί αυτές τις ημέρες στην Αυστρία μια ομάδα που θα εντυπωσιάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη την προσεχή σεζόν, ωστόσο για να το καταφέρει αυτό χρειάζεται τα κατάλληλα υλικά.

Με μια προσεκτική ματιά στο ρόστερ της ομάδας θα διαπιστώσει κανείς ότι απαρτίζεται, σε μεγάλο βαθμό, από ποδοσφαιριστές που φημίζονται για την ομαδικότητά και την εργατικότητά τους, αλλά, και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό. Αρκετοί παίκτες είναι αυτό που λέμε πολυεργαλεία. Αγωνίζονται σε περισσότερες, της μιας, θέσεις και αυτό χαροποιεί αφάνταστα τον Ερνέστο Βαλβέρδε που γνωρίζει ότι μπορεί να παίξει με τους παίκτες που έχει στα χέρια του, να πειραματιστεί και να βρει λύσεις σε πιθανές απουσίες βασικών στελεχών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο σημαντικά πολυεργαλεία του Θρύλου:

Επίσημα στη Μιλάνο ο Νίκολας

Επίσημα στη Μιλάνο ο Νίκολας 

16/07/2011

Με μια τυπική ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός έκανε επισήμως γνωστό σήμερα αυτό που γνώριζε όλος ο μπασκετικός κόσμος αρκετές ημέρες τώρα. Ότι ο Ντρου Νίκολας αποτελεί πλέον παρελθόν για τους «πράσινους». Η λιτή ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Χώρισαν και τυπικά οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Ντρου Νίκολας».

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, με την οποία αποχαιρέτησε τον Ντρου Νίκολας, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, εξέδωσε με την σειρά της ανακοίνωση, με την οποία καλώσορίζει τον αμερικάνο γκαρντ στην ομάδα της.

Έτσι ο Νίκολας θα μετακομίσει στο Μιλάνο, όπου δεν θα αισθανθεί μόνος, αφού πέραν του συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Αντώνη Φώτση, που υπέγραψε και αυτός, και ο Γιάννης Μπουρούσης θα ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή της ομάδας, Σέρτζιο Σκαριόλο.

Σειρά στις... πράσινες αποχωρήσεις παίρνει ο Ρομέιν Σάτο.
www.thrylos.gr/

Ρατσιστής διαιτητής στο... FIFA 11 (video)

Ρατσιστής διαιτητής στο... FIFA 11 (video)

16/07/2011

Η μάστιγα του ρατσισμού έχει "τρυπώσει" ακόμα και στο Playstation 3. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η κόκκινη κάρτα που έδειξε λευκός διαιτητής σε έναν έγχρωμο παίκτη, αν και το φάουλ είχε κάνει ξεκάθαρα λευκός συμπαίκτης του στο FIFA 11!


www.thrylos.gr

Φορτσάτος ο Μανιάτης

Φορτσάτος ο Μανιάτης

16 Ιουλίου, 2011
Ο Γιάννης Μανιάτης πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ που κατατάχθηκε στα highlights της προετοιμασίας
ΜΑΝΙΑΤΗΣΗ φόρα που έχει ο Μανιάτης φαινόταν από την ένταξή του στην ομάδα για την προετοιμασία, καθώς δεν κρατιόταν να ακολουθήσει τους υπόλοιπους συμπαίχτες του και ζήτησε από μόνος του να μεταβεί νωρίτερα στο Ζέεφελντ, ενώ η άδειά του ήταν μέχρι την Πέμπτη.
Η δυναμική παρουσία του Μανιάτη , σφραγίστηκε χθες από ένα εκπληκτικό γκολ που πέτυχε.
Έφυγε από δεξιά στο δίτερμα, και βλέποντας τον Κοστάντσο να είναι πιο έξω από ότι έπρεπε στην εστία του, έκανε μια λόμπα με το δεξί και η μπάλα κατέληξε στη γωνία του Αργεντίνου γκολκίπερ.
Το συγκεκριμένο γκολ του Μανιάτη, μπορεί να συγκριθεί με εκείνο του Τοροσίδη, που πέτυχε πριν δυο μέρες, όταν έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό και με ένα ωραίο ψιλοκρεμαστό, την έστειλε στα δίχτυα του Φράνκο.

www.olympiacos24.gr

«Σκασμένος» ο Μέγιερι

«Σκασμένος» ο Μέγιερι 

16 Ιουλίου, 2011 

ζεεφελντΟ Μπάλας Μέγιερι δεν μπορεί να κάνει άσκηση με  μπάλα και για το λόγο αυτό είναι «σκασμένος» που δεν έχει πλήρη συμμετοχή στις προπονήσεις στο Ζέεφελντ
Πέραν απο τις ασκήσεις χωρίς μπάλα, ο Ούγγρος απλά παρακολουθεί τους συμπαίκτες του να αγωνίζονται στο δίτερμα και νοιώθει σαν…θηρίο στο κλουβί!
Υπομονή Μπάλας!

www.olympiacos24.gr

Ρεπό και οι «κομμένοι»

Ρεπό και οι «κομμένοι»

16 Ιουλίου, 2011
ΜΗΤΡΟΓΛΟΥΟι παίκτες που δεν ταξίδεψαν στο Ζέεφελντ βρίσκονται εκτός πλάνων Βαλβέρδε και  εξακολουθούν να προπονούνται κάτω από τις οδηγίες των Γκόγκιτς και Κάσερες, στις αθηλτικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.
Μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου, έρχεται αύριο η μέρα ξεκούρασης , αφού την Κυριακή θα έχουν ρεπό.
Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί γι'αυτούς διπλή προπόνηση.

www.olympiacos24.gr/

Το «παρατσούκλι» του Χολέμπας

Το «παρατσούκλι» του Χολέμπας

16 Ιουλίου, 2011 
«Μηχανάκι» αποκαλούσαν τον Χολέμπας οι συμπαίχτες του, λόγω της φυσικής του κατάστασης
ΧΟΛΕΜΠΑΣΜπορεί να προκαλούν εντύπωση με την ευκολία που ανταποκρίνονται στα προγράμματα φυσικής κατάστασης οι Μοντέστο, Μιραλάς και Ιμπαγάσα, αλλά και ο Χολέμπας κερδίζει συνεχώς έδαφος λόγω της ταχύτητας που αγωνίζεται.
Η σωματική του διάπλαση καθώς και τα πνευμόνια του, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από έναν δρομέα.
Οι επιδόσεις του στις προπονήσεις, έχουν κλέψει τις εντυπώσεις καθώς τρέχει ασταμάτητα, προσπαθεί για να σκοράρει και μαρκάρει ασταμάτητα τον αντίπαλο προκειμένου να τον κόψει.
Όλα αυτά τα στοιχεία, ήταν η αφορμή για να του «χαρίσουν» οι συμπαίχτες του το «…χαϊδευτικό» όρο…μηχανάκι.

www.olympiacos24.gr

Τέθηκε θέμα αρχηγού

Τέθηκε θέμα αρχηγού

16 Ιουλίου, 2011 
Ποιοι θα αποτελέσουν την τριπλέτα της αρχηγίας?
ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣΜετά τη χθεσινή προπόνηση, κατά τη διάρκεια της επιστροφής της αποστολής στο ξενοδοχείο, μέσα στο πούλμαν, συζητήθηκε το θέμα των υποψηφίων αρχηγών.
Μετά την αποχώρηση των Νικοπολίδη και Ντουντού, μόνο ο Τοροσίδης παραμένει από την περσινή σεζόν, ο ποίος θα είναι και ο πρώτος «καπιτάνο» του Θρύλου.
Το περιβραχιόνιο, ως δεύτερος αρχηγός αναμένεται να το φοράει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος δέχτηκε και πειράγματα από τους συμπαίχτες του για το νέο τίτλο.
Όσον αφορά τον τρίτο αρχηγό, σε περίπτωση που δε θα μπορούν αγωνιστούν και οι δύο πρώτοι, ακούστηκαν τα ονόματα των Μέλμπεργκ και Ιμπαγάσα.
Οι οποίοι θα «αναμετρηθούν» για να κερδίσουν την τρίτη θέση του αρχηγού.
Βέβαια, την τελική απόφαση θα την πάρει η διοίκηση, σύμφωνα με το ποιος «έχει» αυτό που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός , το πάθος και το πνεύμα του νικητή.

www.olympiacos24.gr/

Απάντηση Μώραλη στον ΠΣΑΤ

Απάντηση Μώραλη στον ΠΣΑΤ

Ο δ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, απέστειλε επιστολή- απάντηση στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και τον πρόεδρο του Παύλο Γερακάρη.
Επιστολή- απάντηση απέστειλε στον ΠΣΑΤ ο δ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Προς τον

Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών

Υπ' όψιν Προέδρου, κ. Παύλου Γερακάρη

Πειραιάς, 16/07/2011

Αρ. Πρωτ.: 2614

Κύριε Πρόεδρε,

Μου ήταν αδύνατον να διανοηθώ ότι ύστερα από 16 συναπτά χρόνια αδιάκοπης συνεργασίας μου με εκατοντάδες Δημοσιογράφους, εντός και εκτός Ελλάδας εκ των θέσεων μου στην Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, θα αναλάμβανα να αντιμετωπίσω την επίμονη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την επίκληση αόριστων θεσφάτων.

Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους με την σειρά που τα θέτετε στην επιστολή σας.

Α) Νομίζω ότι είναι σαφές γιατί η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δημοσιοποίησε την απάντηση της στον Π.Σ.Α.Τ. Αφενός γιατί η εφημερίδα GOAL είχε ήδη φροντίσει να δημοσιοποιήσει τη δική της καταγγελία στην ιστοσελίδα της (sentragoal.gr) γεγονός για το οποίο προφανώς και δεν θεωρήσατε απαραίτητο να εγκαλέσετε τους διευθυντές της εφημερίδας και μέλη σας και αφετέρου γιατί η δημοσιοποίηση  της δικής μας επιστολής δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένδειξη διαφάνειας και διάθεση πληροφόρησης του συνόλου των φιλάθλων και του συνόλου των δημοσιογράφων, των απόψεων μας.

Β) Δεν ξέχασα, ούτε ξεχνώ την τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον Αντιπρόεδρο του Π.Σ.Α.Τ., κ. Αντώνη Αντωνόπουλο, όμως κατά τη συνομιλία μας, αφού ερωτήθηκα για το θέμα των συνεντεύξεων και αφού εξήγησα τις θέσεις μας, δεν άκουσα σε καμία περίπτωση ότι υπήρχε στην απόφαση μας οτιδήποτε μεμπτό ή αντιδεοντολογικό. Ως εκ τούτου θεώρησα ότι δεν υπήρχε το παραμικρό θέμα σε σχέση με τον Π.Σ.Α.Τ. Από την άλλη πλευρά όμως θα μπορούσατε ως Π.Σ.Α.Τ. να ζητήσετε εγγράφως την άποψη της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, προτού προβείτε  στον αφορισμό μας (της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και εμένα προσωπικά) και να μην αρκεστείτε σε προσωπικές τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες όπως εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε δεν ήταν επαρκείς, ειδικά δε αφού όπως φαίνεται ήσασταν αποφασισμένοι για την δικαίωση του αιτήματος της εφημερίδας GOAL να παίρνει συνεντεύξεις από όποιους θέλει, είτε αυτοί το επιθυμούν είτε όχι.

Γ) Τρέμω στην ιδέα ότι ίσως αύριο να πρέπει να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχη επίθεση σας αν δεχθείτε παρόμοια «καταγγελία» από την εφημερίδα DERBY, ΠΡΑΣΙΝΗ ή ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, που ίσως επιθυμήσουν (αν και δεν το νομίζω) να εξασφαλίσουν συνεντεύξεις των ποδοσφαιριστών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και γιατί όχι πρόσβαση, στο προπονητικό κέντρο, στο ιατρείο και στα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών αφού όλα αυτά αποτελούν, κατά την εκ καθέδρας άποψη σας, πηγές ειδήσεων. Ο ισχυρισμός μου αυτός αφορά τη φράση σας ελεύθερη πρόσβαση σε ΟΛΕΣ τις πηγές ενημέρωσης.

Δ) Επειδή ίσως να μην είναι διακριτά για κάποιους εκτός ποδοσφαιρικών ομάδων τα όρια του ιδιωτικού και δημόσιου βίου, οφείλουμε να τονίσουμε ότι όλοι οι χώροι προετοιμασίας της ομάδας μας είναι ιδιωτικοί και η πρόσβαση σε αυτούς, ως πηγών ειδήσεων γίνεται αποκλειστικά κατόπιν αδείας της ομάδας μας και όχι του Συνδέσμου σας ή της εφημερίδας GOAL. Στην έκταση λοιπόν που επιθυμεί και το θεωρεί σκόπιμο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ο δημοσιογράφος της εφημερίδας GOAL, όπως και όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του, εξακολουθεί να έχει πρόσβαση. Κανένας όμως ποδοσφαιριστής μας δεν υποχρεούται να παραχωρήσει συνέντευξη σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη εφημερίδα.

Ε) Ίσως επειδή ειλικρινά δεν διαθέτω τους δικούς σας αγώνες, να θεωρώ λανθασμένα ότι την όποια δεοντολογία έχει θεσπίσει ο Σύνδεσμος σας, την εφαρμόζει κυρίως στο να εξασφαλίσει την σωστή υπηρέτηση του Δημοσιογραφικού λειτουργήματος μεταξύ των μελών του. Αλλά επειδή πραγματικά με ενδιαφέρει, όπως άλλωστε έκανα πάντα, να συνδράμω το έργο των αθλητικών Δημοσιογράφων με τους οποίους είχα, έχω και θα εξακολουθήσω να έχω άριστες σχέσεις και επειδή ίσως οι φίλαθλοι συμφωνώ μαζί σας ότι δεν έχουν ανάγκη να παρακολουθούν ίσως περιττές αντιπαραθέσεις, θα ήθελα να μου αποστείλετε απόσπασμα του καταστατικού σας ή κάποιου Δημοσιογραφικού χάρτη δεοντολογίας ή δικαιωμάτων Δημοσιογράφων (διεθνών ή εντοπίων) όπου ορίζεται ότι η παραχώρηση συνέντευξης αποτελεί υποχρέωση του συνεντευξιαζόμενου.

ΣΤ) Στην επιστολή σας αποφεύγετε επιμελώς να αναφέρετε την επίμαχη λέξη συνέντευξη και προσπαθείτε με γενικόλογες περιγραφές ιδανικών να την αντικαταστήσετε. Γιατί άραγε δεν τοποθετήστε επ' αυτού του απλού ερωτήματος:

Η παραχώρηση συνέντευξης είναι δικαίωμα ή υποχρέωση; Γιατί εάν είναι υποχρέωση, τότε οι ποδοσφαιριστές μας δεν θα κάνουν τίποτε άλλο από το να παραχωρούν συνεντεύξεις.

Τέλος, θα ήθελα να σας υποβάλλω και ένα πρακτικό ερώτημα. Εάν ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποφασίσει να παραχωρήσει μία συνέντευξη σε εφημερίδες που απευθύνονται εκ της φύσεως τους αποκλείστηκα ή κυρίως σε φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα πρέπει αυτή να δοθεί ταυτόχρονα και στις περίπου 15 αθλητικές εφημερίδες, πολλαπλάσια sites, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια; Αν δεν το πράξει αποτελεί αντιδεοντολογική συμπεριφορά σύμφωνα με την άποψη του Συνδέσμου σας;

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μώραλης

Αντιπρόεδρος - Διευθυντής Επικοινωνίας

ΥΓ.1: Θα παρακαλούσα όπως μας εξηγήσετε ποιες πρακτικές και θεωρίες μας εννοείτε ότι δεν μπορούν να είναι αποδεκτές, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας.

 
www.redplanet.gr

Δύο εβδομάδες εκτός ο Φέισα-Βίντεο από την πρωινή

Δύο εβδομάδες εκτός ο Φέισα- Βίντεο από την πρωινή
Στον τομέα της φυσικής κατάστασης δούλεψε αρκετά σήμερα ο Ολυμπιακός. Ο Λιούμπομιρ Φέισα αναμένεται να είναι έτοιμος σε 15 μέρες περίπου, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης από Δευτέρα. Στον αντίποδα ο Πέταρ Γκριμπς το απόγευμα θα είναι ετοιμοπόλεμος. Μεταδίδει από το Ζέεφελντ ο απεσταλμένος του "Κόκκινου Πλανήτη", Παναγιώτης Γκαραγκάνης.
Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η αποκατάσταση του τραυματισμού του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος από Δευτέρα αναμένεται να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.
Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ο Γιάννης Φετφατζίδης ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα σε γκρουπάκι μαζί με τον Πέταρ Γκρμπιτς, ο οποίος το απόγευμα θα τεθεί στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε.


 
Στο άλλο δίδυμο, οι Ντένις Ρόμενταλ και Όλοφ Μέλμπεργκ προπονήθηκαν μόνοι τους, καθώς είναι πιο πίσω σε σύγκριση με τους συμπαίκτες τους, στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ελέω της καθυστερημένης τους άφιξης στο Ζέεφελντ.


 
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Λιούμπομιρ Φέισα, ο γιατρός του Ολυμπιακού σε διευκρινιστική του τοποθέτηση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τόνισε πως θα επανέλθει σε φουλ ρυθμούς σε περίπου 15 μέρες. Έχει υποστεί θλάση α' βαθμού στον αριστερό του προσαγωγό με την θεραπεία για την φλεγμονή να κρατάει 4-5 μέρες και το υπόλοιπο διάστημα να έχει να κάνει με την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

Από 'κει και πέρα, η πρωινή προπόνηση κράτησε 1 ώρα και 25 λεπτά και τα πρώτα 40 λεπτά περιλάμβαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης με τους παίκτες να δουλεύουν στην ένταση και την έκρηξη κάνοντας αρκετές ταχύτητες.




 
Στην συνέχεια, έπαιξαν κορόιδο και κατοχή της μπάλας, με τους τερματοφύλακες να προπονούνται μόνοι τους, υπό την καθοδήγηση του Αλέκου Ράντου.


 
Να σημειώσουμε ότι, την προπόνηση των πρωταθλητών παρακολούθησαν περίπου 15 Έλληνες, ενώ προς τέλος του προγράμματος έκαναν την εμφάνιση τους 5 Ισπανοί ποδηλάτες, οι οποίοι τα είπαν με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία με τον Θρύλο.



Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ για την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου (16/7):

"Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας συνέχισαν, στο ηλιόλουστο σήμερα Ζέεφελντ της Αυστρίας, την προετοιμασία τους με την προπόνηση που έγινε στις 10:00 τοπική ώρα.

Ο Φέισα, που έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον μακρό προσαγωγό αριστερά, έχει ήδη ξεκινήσει και θα ακολουθήσει για τις τέσσερις με πέντε πρώτες ημέρες θεραπεία με αντιφλεγμονώδη, προκειμένου να υποχωρήσει η φλεγμονή. Ακολούθως θα επανεξεταστεί από τον γιατρό της ομάδας και το πρόγραμμα του θα συνεχιστεί για περίπου τέσσερις με πέντε ημέρες ακόμα με πρόγραμμα κινητοποίησης, προκειμένου να επανέλθει το σημείο του τραυματισμού του στην πρότερη κατάσταση ελαστικότητας, έτσι ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε πιθανότητα υποτροπής. Ακολούθως θα επανεξεταστεί εκ νέου και θα αρχίσει το πρόγραμμα της σταδιακής του επανένταξης στην ομάδα. Ο χρόνος που περίπου θα χρειαστεί για την επανένταξή του στην ομάδα υπολογίζεται στις 12 με 15 ημέρες, από την ημέρα του τραυματισμού του.

Σταθερά βελτιωμένη είναι η κατάσταση του τραυματισμού του Φετφατζίδη. Ο ποδοσφαιριστής ακολούθησε και σήμερα έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και αφού υποβληθεί στα τελικά τεστ ασκήσεων με μπάλα αναμένεται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να ενταχθεί στο πρόγραμμα των υπολοίπων συμπαικτών του.

Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησε ο Γκρμπιτς, περισσότερο για προληπτικού λόγους καθώς το απόγευμα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας.

www.redplanet.gr/

Φίλος του Πατέρα παίρνει τον ΠΑΟΚ


Φίλος του Πατέρα παίρνει τον ΠΑΟΚ

 16.07.2011
Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει τις εξελίξεις στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι λέει για Ζαγοράκη, Βρύζα αλλά και Σαχπατζίδη και πώς εμπλέκεται ο Νικόλας Πατέρας.
Φίλος του Πατέρα παίρνει τον ΠΑΟΚ
• Φίλοι από τη Θεσσαλονίκη συνήθως καλά πληροφορημένοι στα του ΠΑΟΚ, μου λένε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα ο Δικέφαλος θα αλλάξει διοικητικό-ιδιοκτησιακό καθεστώς.
• Ο Σαχπατζίδης με τον Φλωρίδη θα αναλάβουν, λέει, τα ηνία. Πρώτα θα βάλουν ένα εκατομμύριο ευρώ για τις άμεσες ανάγκες της ΠΑΕ και στη συνέχεια θα «τρέξουν» το σύλλογο βάζοντας τα λεφτά που χρειάζονται.
• Ο Βρύζας θα είναι ο άνθρωπός τους στον ΠΑΟΚ κι ο Ζαγοράκης θα αποτελέσει γρήγορα παρελθόν. Έτσι μου λένε, έτσι σας «λέω».
• Κι επιπλέον μου λένε και κάτι άλλο: ότι οι καινούργιοι και δη ο Σαχπατζίδης είναι φίλος με τον Νικόλα Πατέρα.
• Και φυσικά δεν το γράφω γιατί είναι κανένα…κακό. Μην παρεξηγηθούμε κιόλας. Όμως, είναι ένα , πώς να το «πω», ντεσού για κάποιους επίδοξους «αγοραστές» ενός μεγάλου συλλόγου, η γνωριμία τους με ένα ποδοσφαιράνθρωπο.
Μην ξεχνάμε ότι ο Πατέρας ήταν επί ενάμιση χρόνο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κι επί έξι μήνες πρόεδρος της Λίγκας. Μαζί του δε, ο Παναθηναϊκός πήρε το μοναδικό του πρωτάθλημα την τελευταία εφταετία.
Ακόμη και τώρα είναι εκ των σοβαρών μετόχων του Παναθηναϊκού και είναι σαφές μέσα κι από όσα…ακούσαμε τον τελευταίο καιρό ότι ασχολείται με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, παρότι εκτός διοίκησης της ΠΑΕ.
Πηγή: sport-fm.gr

Κρεμάει την σφυρίχτρα του ο Σέγκος


Κρεμάει την σφυρίχτρα του ο Σέγκος

16.07.2011 Ο διαιτητής Γιώργος Σέγκος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση πως δεν θα συμμετάσχει σε καμία αθλητική δραστηριότητα…
Κρεμάει την σφυρίχτρα του ο Σέγκος
Αναλυτικά:
«H αναφορά του ονόματός μου στα υπό δίωξη πρόσωπα ήταν ένα γεγονός που με συγκλόνισε και με προβλημάτισε πάρα πολύ. Σ' ένα λεπτό ένιωσα όλα αυτά που έχτιζα τόσο χρόνια να απειλούνται με κατάρρευση.
Επειδή για μένα ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα η αξιοπρέπειά μου, η ηθική μου κι η αποδοχή μου από την κοινωνία του ποδοσφαίρου, αλλά και ευρύτερα, αποφάσισα να μη συμμετάσχω σε καμία αθλητική δραστηριότητα (σεμινάρια διαιτησίας, αγώνες κ.τλ.), μέχρι να εξαφανιστεί, όπως είμαι βέβαιος, κάθε ψόγος που μου αποδίδεται.
Έτσι θα μπορέσω να επιστρέψω στα γήπεδα με τις ίδιες συνθήκες που το έκανα όλα αυτά τα χρόνια, κοιτάζοντας όλους στα μάτια κι υπηρετώντας το τίμιο, αξιόπιστο και ειλικρινές ποδόσφαιρο».

Βλέπει Ρίβερς ο Θρύλος

Βλέπει Ρίβερς ο Θρύλος

16/07/2011
Σε έξυπνες επιλογές και όχι απαραίτητα δαπανηρές θα κινηθεί στο μετεγγραφικό παζάρι ο Ολυμπιακός, προκειμένου να ενδυναμώσει το ρόστερ του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ένας παίκτης που κοιτάζουν οι Πειραιώτες είναι ο Κέι Σι Ρίβερς.

Στα... χνάρια της επιλογής του εκπληκτικού Ντέιβιντ, ο οποίος είχε αποκτηθεί από την γαλλική Αντίμπ, ο εν λόγω αναδείχτηκε τρίτος σκόρερ στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα με 17,2 πόντους και πρόκειται για έναν χαρισματικό σκόρερ, που μπορεί να παίξει τόσο στο "2" όσο και στο "3".

Ο 24χρονος Αμερικανός, έφυγε από τη Ροάν τα Χριστούγεννα και πήγε στη Βίρτους Μπολόνια, κάνοντας εντυπωσιακά πράγματα. Είναι πολύ καλός και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ στα συν του είναι το γεγονός πως πρόκειται για ελεύθερο παίκτη που μπορεί να διαπραγματευτεί τη μετεγγραφή του χωρίς η ομάδα του να αξιώνει χρήματα.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να εξετάζει πολύ προσεκτικά την περίπτωσή του και λογικά μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται, να μας απασχολήσει για τα καλά το όνομά του. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να αρχίσουν σιγά σιγά τις κινήσεις τους, ώστε το ρόστερ να δυναμώσει και ο Αμερικανός βρίσκεται στη λίστα.

www.thrylos.gr/

Απίστευτες κατηγορίες για Σακίλ!

Απίστευτες κατηγορίες για Σακίλ!

16/07/2011

Το "αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς...", ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Σακίλ Ο' Νιλ και του Ρόμπερτ Ρος.
Ο δεύτερος έκανε μηνυτήρια αναφορά κατά του Shaq, υποστηρίζοντας πως ο Ο' Νιλ οργάνωσε και χρηματοδότησε μία σειρά από φόνους και επιθέσεις κατά ανθρώπων που τον έβλαψαν...
Σύμφωνα με το κειμένο της μήνυσής του, που αποκάλυψε η αμερικανική ιστοσελίδα tmz.com: «ο Ο' Νιλ ζητούσε και κατεύθυνε -επί σειρά ετών- τον Ρος να κάνει προσωπικές χάρες και τον κατεύθυνε να κάνει διάφορες αποστολές, συμπεριλαμβανομένου και του φόνου ενός μέλους συμμορίας που είχε φερθεί άσεμνα στον Ο' Νιλ μπροστά στη σύζυγό του Σόνι».
Αυτά και άλλα πολλά αναφέρονται μέσα, με τον δικηγόρο του βετεράνου άσου να σχολιάζει απλά πως «οι παράξενες κατηγορίες του Ρόμπερτ Ρος είναι επιστημονικής φαντασίας. Ο Σακίλ Ο'Νιλ έγινε φίλος με τον κύριο Ρος σε μία προσπάθεια να αλλάξει τη ζωή του και δυστυχώς ο κύριος Ρος την καταχράστηκε ξανά και ξανά».

/www.thrylos.gr/

Παρ' ολίγον συμπλοκή μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (video)

Παρ' ολίγον συμπλοκή μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (video)

16/07/2011


Το μίσος της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα είναι απύθμενο και μεταφέρθηκε μέχρι και τις ΗΠΑ.

Οι Καστιγιάνοι βρίσκονται τούτη την εποχή πέρα από τον Ατλαντικό για μία μίνι τουρνέ (επίκειται και των Καταλανών) και κατά την περιήγησή τους στο πανεπιστήμιο UCLA ήρθαν αντιμέτωποι με μία ομάδα φίλων των "μπλαουγκράνα".

Οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης πίκαραν τους "μερέγκες" και ένας εκ των προπονητών δεν άντεξε και πλησίασε προς το μέρος τους με άγριες διαθέσεις.

Παρ' ολίγον συμπλοκή μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (video)

www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν βιασύνες σε ..ύπουλους τραυματισμούς

Δεν υπάρχουν βιασύνες σε ..ύπουλους τραυματισμούς

16 Ιουλίου, 2011 
ΘΕΟΣΟ γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, για τον τραυματισμό του Λιούμπομιρ Φέισα, δίνοντας σημαντικές λεπτομέρειες αναφορικά με το πως βλέπουν την αποθεραπεία των παικτών στον Θρύλο.
Ο κ. Θέος τόνισε ότι ο “Λιούμπο” έχει υποστεί θλάση α' βαθμού στον αριστερό του προσαγωγό και έχει ξεκινήσει θεραπεία για την φλεγμονή, η οποία θα κρατήσει 4-5 μέρες.
Στη συνέχεια, το ιατρικό τημ θα δουλέψει πάνω στη αποκατάσταση του προβλήματος στο μυ.   Όλοι γνωρίζουν ότι η θλάση είναι ένας “πονηρός” τραυματισμός, που χρειάζεται προσοχή, για να μην υπάρξει περίπτωση υποτροπής και για το λόγο αυτό στον Ολυμπιακό δεν έχουν κανέναν λόγο να βιαστούν και να δώσουν το “οκ” στον παίκτη να προπονηθεί, χωρίς να βεβαιωθούν ότι δεν είναι 100% έτοιμος

www.olympiacos24.gr

Iσπανοί ποδηλάτες αποθέωσαν Βαλβέρδε! (video)

Iσπανοί ποδηλάτες αποθέωσαν Βαλβέρδε! (video)

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης του Σαββάτου (16/7). Μεταδίδει από το Ζέεφελντ της Αυστρίας, ο απεσταλμένος του RedPlanet.gr, Παναγιώτης Γκαραγκάνης.
Δείτε σε δύο βίντεο τη συνάντηση του Ερνέστο Βαλβέρδε με συμπατριώτες του ποδηλάτες στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.
Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Η πρωινή προπόνηση μόλις είχε τελειώσει... Πέντε ποδηλάτες φτάνουν στο Αθλητικό Κέντρο του Ζέεφελντ και φωνάζουν "Βαλβέρδε, Βαλβέρδε".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανταπέδωσε με χαιρετισμό και κατευθύνθηκε προς το μέρος του. Για δύο-τρία λεπτά, ο 47άχρονος τεχνικός συζήτησε σε άριστο κλίμα με τους συμπατριώτες του, οι οποίοι του ευχήθηκαν μία καλή σεζόν στην πειραϊκή ομάδα.

Δείτε σε βίντεο το τετ α τετ του Βαλβέρδε με τους συμπατριώτες του.


Τετ ατ τετ Βαλβέρδε με Ισπανούς ποδηλάτες by redplanetgr


Τετ ατ τετ Βαλβέρδε με Ισπανούς ποδηλάτες (2) by redplanetgr
www.redplanet.gr/

Η «βόμβα» του Πατέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «βόμβα» του Πατέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος ήταν ο παίκτης που έφερε ο Νικόλας Πατέρας όταν ανέλαβε την προεδρία του Παναθηναϊκού και σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών; Πώς τον έπεισε να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι κάνοντας το «μπαμ» του καλοκαιριού και τι ακολούθησε.
Η «βόμβα» του Πατέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στις 16 Ιουλίου του 2008 φτάνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» φανερά ενθουσιασμένοι σπεύδουν στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν.

«Παρακαλάνε» για να φτάσουν το… τάλιρο!



 16.07.2011
Απογοητευτική είναι η κίνηση των διαρκείας στον Παναθηναϊκό, καθώς σε σχέση με πέρυσι ανανεώνουν 1 στους 10! Η ΠΑΕ άρχισε να στέλνει μηνύματα στα κινητά για να… μαζέψει κόσμο.

«Παρακαλάνε» για να φτάσουν το… τάλιρο!
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι απογοητευμένος από τις εξελίξεις στην ομάδα, από το διοικητικό «μπάχαλο» και την αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από την κίνηση ή καλύτερα την στασιμότητα που υπάρχει στα διαρκείας. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν διατεθεί από το «τριφύλλι» μόλις 3.519 κάρτες…
Νούμερο απογοητευτικό, αν θυμηθούμε πως πέρυσι οι «πράσινοι» είχαν ξεπεράσει το φράγμα των 30.000. Και το αναφέρουμε αυτό, καθώς μέχρι τις 20 Ιουλίου, σήμερα έχουμε 15, είναι η ημερομηνία που οι παλιοί κάτοχοι μπορούν να ανανεώσουν το διαρκείας τους με μία σημαντική έκπτωση. Με πρόχειρους υπολογισμούς δηλαδή, μόλις 1/10 φίλους του Παναθηναϊκού, που είχε πέρυσι διαρκείας, θέλει να βρίσκεται και φέτος στο γήπεδο για να βλέπει την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει πάρα πολύ την διοίκηση, καθώς οι «πράσινοι» περιμένουν με αγωνία τα χρήματα από τα διαρκείας, αφού οι μέτοχοι δεν φαίνεται να… συγκινούνται για να βάλουν κάτι στο ταμείο. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να «σπρώξουν» τον κόσμο να ανανεώσει, τις τελευταίες ημέρες στέλνουν στους περσινούς κατόχους το εξής μήνυμα: «Στήριξε την ομάδα. Ανανέωση την Κ. Διαρκείας σου μέχρι τις 20/7, εξασφάλισε την ίδια θέση και κέρδισε έκπτωση από 10% έως 30% στο www.paotickets.gr.»
Δεν ξέρουμε αν μετά τα… παρακάλια της διοίκησης, οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» θα πάνε να αγοράσουν διαρκείας, ωστόσο όποιοι το επιθυμούν, έχουν ακόμα χρόνο. Στις 22 Ιουλίου η διαδικασία θα «ανοίξει» και για τις νέες αγορές, ενώ η διάθεση Καρτών Διαρκείας θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου».

Ατομικό και σήμερα για Φέτφα – Γκρίμπιτς

Ατομικό και σήμερα για Φέτφα – Γκρίμπιτς

16 Ιουλίου, 2011 
φετφατζιδηςΑτομικό πρόγραμμα ακολουθούν και  στην σημερινή πρωϊνή προπόνηση οι Γιάννης Φετφατζίδης και Πέταρ Γκρίμπιτς.
Οι δύο ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουν το πρόγραμμα που ακολουθούν και σταδιακά θα επανενταχθούν στο πρόγραμμα των υπολοίπων συμπαικτών τους.
Ο Γιάννης Φετφατζίδης ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα λόγω των ενοχλήσεων που είχε στον τένοντα του τις τελευταίες μέρες οπότε κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο.
Ο Γκρίμπιτς έχει ένα μικρό προβλημα στο πόδι χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του και γι΄αυτό δεν κάνει προπόνηση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.
www.olympiacos24.gr

Διπλή προπόνηση σήμερα πριν το αυριανό ρεπό

Διπλή προπόνηση σήμερα πριν το αυριανό ρεπό

16 Ιουλίου, 2011 
MANIATIS 2Με διπλή προπόνηση συνεχίζεται σήμερα στο Ζέεφελντ η επίπονη προετοιμασία του Ολυμπιακού.
Στι1 11.00 ώρα Ελλάδος είναι η πρώτη προπόνηση ενδεχομένως με έμφαση στην φυσική κατάσταση των παικτών ενώ το απόγευμα στις 19.00 η δεύτερη με ασκήσεις τακτικής με μπάλα και ίσως δίτερμα.
Χθες οι πρωταθλητές προπονήθηκαν το πρωϊ στο γήπεδο ενώ το απόγευμα το μενού είχε..βάρη και γυμναστήριο.
Τρέξιμο, βάρη, ιδρώτας, κούραση είναι το σκηνικό της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία όμως αύριο όλα αυτά δεν ισχύουν αφού υπάρχει ρεπό για όλους…..
www.olympiacos24.gr/

Ξεκίνημα με ζέσταμα και…κορόϊδο

Ξεκίνημα με ζέσταμα και…κορόϊδο

16 Ιουλίου, 2011 
ΖΕΕΦΕΛΝΤΑπό τις 11.00 ώρα Ελλαδός βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωϊνή προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.
Το μενού μέχρι τώρα περιλαμβάνει ζέσταμα, τρέξιμο και το γνωστό..κορόϊδο.
Ο καιρός είναι δροσερός ενώ και ο ήλιος κάνει δειλά δειλά την εμφανισή του.

www.olympiacos24.gr

Φουλάρει πάλι για Ελληνικό

Φουλάρει πάλι για Ελληνικό

16/07/2011
Φαίνεται πως βρίσκεται μια άκρη για το κλειστό του Ελληνικού, ώστε να αποτελέσει την έδρα του Ολυμπιακού τα προσεχή χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι άνθρωποι της ερυθρόλευκης ΚΑΕ και οι υπεύθυνοι του γηπέδου φαίνεται πως έχουν βρει κοινούς τόπους διαπραγμάτευσης και συζήτησης, κάτι που σημαίνει πως πολύ πιθανό να υπάρξει deal αυτή την φορά και ο Ολυμπιακός να αφήσει φέτος το ΣΕΦ.

Τόσο στην χρονική διάρκεια όσο και στα χρήματα φαίνεται να βρίσκεται άκρη και περισσότερο από ποτέ η ομάδα είναι κοντά στο να αποχωριστεί την επί πολλά χρόνια έδρα της και να μετακομίσει σε ένα μικρότερο αλλά πιο "καυτό" γήπεδο.

Τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα, απλά υπάρχει η αίσθηση πως τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα σε σχέση με πριν.

www.thrylos.gr/

Σκάει η... βόμβα μεγατόνων!

Σκάει η... βόμβα μεγατόνων!
 
16/07/2011

Έτοιμος να τινάξει την μπάνκα στον αέρα είναι ο Παναθηναϊκός, απαντώντας έτσι στη μετεγγραφή του Γέστε στον Ολυμπιακό ή την διαφαινόμενη (και ομολογουμένως αξιόλογη) του Γκούντγιονσεν στην ΑΕΚ. Ο Τοτσέ (με τον τόνο στο "ε" παρακαλώ) είναι προ των πυλών της Παιανίας και αποτελεί αναμφίβολα πράσινη ρελάνς στους δυο μεγάλους αντιπάλους.

Ο φορ της Καρταχένα (θα μπορούσε να είναι και τίτλος μεξικάνικης σειράς του Star) θα αποτελέσει τον διάδοχο του Τζιμπρίλ Σισέ και αναμένεται ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις των διαρκείας. Οι φίλοι του "τριφυλλιού" είναι συνεχώς πάνω από το κουμπί του refresh στον υπολογιστή τους ή μέσω Iphone στις διακοπές τους και περιμένουν την οριστική συμφωνία, ώστε να σπεύσουν στο "Ελ. Βενιζέλος".

Βλέπετε λοιπόν ότι δεν κάθονται οι πράσινοι διοικούντες, αλλά έχουν σηκώσει μανίκια και δουλεύουν σκληρά για την ενδυνάμωση του ρόστερ. Επόμενη κίνηση θα είναι μάλλον η επιστροφή του Ρανγκουέλ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Μίτου και Μπικόφσκι βρίσκονται κοντά στο να γυρίσουν και να κλείσουν την καριέρα τους, φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού. Εν αναμονή των "καυτών" εξελίξεων...

Τιμή μου ο Ολυμπιακός

Τιμή μου ο Ολυμπιακός

16/07/2011

Μέσω του Ινιάκι Ιμπάνιεθ έστειλε το μήνυμά του στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Βάσκος μεσοεπιθετικός, Φραν Γέστε, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.
Ο 32χρονος άσος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και θα παίξει για λογαριασμό του πρωταθλητή Ελλάδας.
Την Τετάρτη αναμένεται στην χώρα μας ο ποδοσφαιριστής, που θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στο Έρμελο της Ολλανδίας, εκεί που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Όπως αναφέρει ο "Πρωταθλητής", ο Γέστε θέλησε να πει τα εξής στον πρόεδρο του Ολυμπιακού: «Θα κάνω τα πάντα για να σας δικαιώσω! Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και θα κάνω αυτό που ξέρω καλά τόσα χρόνια.
Είναι τιμή μου να αγωνιστώ σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και να δουλέψω ξανά με έναν προπονητή όπως ο κ. Βαλβέρδε με τον οποίο είχα συνεργαστεί άριστα και στο παρελθόν. Ξέρω το μέγεθος του κλαμπ, τη δυναμική του, το ρόστερ που διαθέτει και είμαι ανυπόμονος να έρθω».

www.thrylos.gr

Ποτέ στον Παναθηναϊκό

Ποτέ στον Παναθηναϊκό

16/07/2011
Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για τον Μάκη Ψωμιάδη, τους αδελφούς Αγγελόπουλου και την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό.
Ο πρώην ερυθρόλευκος σέντερ και νυν άσος της Αρμάνι Μιλάνο, μίλησε στην εφημερίδα "ΦΩΣ των Σπορ" και πρόσθεσε πως είναι καθαρός, ενώ η καριέρα του άλλαξε μέσα σε λίγα 24ωρα χωρίς να έχει κάνει κάτι παράνομο ποτέ.
Επιπροσθέτως, ο Καρδιτσιώτης διεθνής άσος τόνισε πως δεν θα πήγαινε ποτέ στον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μπουρούση:
Για την πολύκροτη συνομιλία με τον Μάκη Ψωμιάδη που ουσιαστικά του στοίχισε την παραμονή στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε: «Ήταν μια συνομιλία με τον κύριο Ψωμιάδη, ο οποίος είναι και πατέρας της κοπέλας μου. Όσον αφορά τον τρόπο που μιλάω, όλοι γνωρίζουν και πως μιλάω και τον χαβαλέ που μπορώ να κάνω. Αναφέρομαι ωστόσο σε κάτι εντελώς νόμιμο. Και στην Εθνική και στις ομάδες μου ουδέποτε έχω ασχοληθεί με κάτι απαγορευμένο. Μέσα από την πρώην ομάδα μου μπορούν να το επιβεβαιώσουν ότι ελάχιστες φορές πήρα συμπληρώματα και το γνωρίζουν όλοι οι αρμόδιοι και οι συμπαίκτες μου. Δεν ήμουν ποτέ υπέρ αυτού.
Πήρα συμπληρώματα αυτή τη φορά, αλλά τίποτε παράνομο. Για να ντοπαριστείς όπως λένε ή να πάρεις αυτού του είδους τα φάρμακα πρέπει να πάρεις μαι σειρά από απαγορευμένα. Σταδιακή θεραπεία θέλει το ντοπάρισμα, αναγκάστηκα με αυτό που μου έτυχε να τα μάθω.
Εγώ δεν είμαι κανένας τρελός να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο γνωρίζοντας τη ζημιά που μπορεί να πάθω. Για να παίξεις κάποια παιχνίδια καλά δεν έχεις ανάγκη τέτοια πράγματα. Εγώ πήρα συμπληρώματα διατροφής αποδεδειγμένα. Έκανα εξετάσεις, όλα τα χρόνια έκανα τεστ και ποτέ δεν υπήρξε κάτι εναντίον μου».
Για το πως αντιμετώπισε τον πρώτο διάλογο που βγήκε στον «αέρα»: «Πρώτα από όλα με ψυχραιμία, αφού ήξερα ότι αυτό που είχα πάρει ήταν εντελώς καθαρό. Σίγουρα εσκεμμένα κάποιοι έδωσαν παραπάνω έμφαση στο όνομά μου, και αυτό αποδείχτηκε μέσα από τα κανάλια, sites και εφημερίδες.
Για την φράση «τελείωσε το φάρμακο»: «Ναι, συμφωνώ. Είναι λάθος μου και το λέω. Ο τρόπος που μιλάω, ο χαβαλές. Και μέσα στα αποδυτήρια λέω τέτοια. Αντί να πω «φέρε ντεπόν», έχω πει «φέρε να φτιαχτούμε»! Τι σημαίνει; Και όλοι το έχουμε κάνει νομίζω. Κάποτε μου είπε ένας παλιός παίκτης ότι έπιναν κόκα κόλα και έλεγαν «φέρε το φάρμακο να σωθούμε». Εντάξει, βγήκε η συνομιλία, αλλά κάνει «μπαμ» ότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν κακό και σε μένα και στο χώρο του μπάσκετ. Εκπροσωπούσα και μία ομάδα, ένα άθλημα. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που συνέβη. Ως την Αμερική έφτασε. Κάποιοι ήθελαν να κακό και σε μένα γι' αυτό το θέμα, να κάνουν την κριτική τους και να ασχοληθούν πάρα πολύ με αυτό»
Για το αν θεωρεί ότι πέρα από την έρευνα κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός εις βάρος του: «Ναι, σίγουρα. Αυτό που είπα από την πρώτη μέρα ήταν: Αν τον πεθαμένο τον βάζουν τρία μέτρα κάτω από τη γη, εμένα με έβαλαν δεκαπέντε. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι από αυτή τη συνομιλία έπαθα μεγάλη ζημιά και ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος».
Για το αν η συνομιλία φαίνεται ύποπτη: «Ναι όντως φαίνεται ύποπτη για όποιον δεν με γνωρίζει. Ξέρω ότι είμαι καθαρός και ότι δεν έχω πάρει απαγορευμένη ουσία. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει σωστά. Από εκεί και πέρα ορκίστηκα ότι δεν θα χαριστώ σε κανένα που με έβλαψε, και όσο πάει, μόνο και μόνο για την τόση στενοχώρια που έχουν περάσει οι γονείς μου και τα αδέλφια μου. Ναι, η συνομιλία που βγήκε φαίνεται όντως ύποπτη, αλλά εγώ δεν πήρα τίποτα απαγορευμένο. Τι είναι ο κύριος Ψωμιάδης; Κανένας ειδικός και επιστήμονας για να μου δώσει κάτι απαγορευμένο;»
Για το αν έχει μιλήσει πρόσφατα με τον Μ.Ψωμιάδη: «Όχι, δεν έχω μιλήσει. Υπάρχουν στοιχεία, όλα θα τα βρουν, το είπα από την πρώτη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι απαγορευμένο. Εξάλλου το τεστ με δικαίωσε, και όλη τη σεζόν υπήρχαν τακτικοί έλεγχοι από τον Ολυμπιακό».
Από αυτή την ιστορία έμαθε ποιοι είναι οι φίλοι του: «Μετά από αυτό που έγινε πολλοί εξαφανίστηκαν. Κοντινοί άνθρωποι, που ήταν κάθε μέρα μαζί μου εξαφανίστηκαν. Δεν πειράζει, μαθαίνεις από αυτά και προχωράς».
Για το αν έχει αλλάξει η καθημερινότητά του: «Η αλήθεια είναι ότι από τότε που έγινε αυτό δεν θέλω να κυκλοφορώ. Να μη δίνω δικαιώματα. Είμαι αντιδραστικός άνθρωπος και μπορεί κάποιος να μου πει κάτι και να αρπαχτούμε. Ούτε στον γάμο του Σπανούλη δεν πήγα. Το εξήγησα στον Βασίλη και κατάλαβε. Δεν είχα διάθεση να εμφανιστώ».
Για τον έλεγχο της WADA: «Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι 7-8 μέρες πριν γίνει αυτό έγινε ξαφνικός έλεγχος από την WADA και εξεταστήκαμε εγώ και ο Μαυροκεφαλίδης. Βγήκαν λοιπόν και μίλαγαν για ντόπες και πως ολόκληρη WADA, ένας διεθνής οργανισμός κάλυψε εμένα. Γίνονται αυτά; Μόνο και μόνο όταν το διάβασα τρελάθηκα. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι».
Το διαζύγιο με τον Ολυμπιακό: «Το να μείνω στην ομάδα ήταν απίθανο. Να πω επίσης ότι σε μία άλλη συνομιλία με τον κύριο Ψωμιάδη μου έλεγε: Μη στεναχωριέσαι, μη χαλιέσαι με κανέναν. Ξέρει καλά αυτός τι έχω τραβήξει και με πήρε να με ενθαρρύνει. Λίγοι στάθηκαν δίπλα μου. Ακόμη και συμπαίκτες μου ελάχιστοι στάθηκαν κοντά. Σίγουρα η συνομιλία έπαιξε τεράστιο ρόλο. Αν ήταν μόνο το συμπλήρωμα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, όμως ο χαρακτηρισμός έπαιξε τεράστιο ρόλο. Και όπως λύθηκε η συνεργασία δεν μπορώ να κρατήσω κακία. Πράξαμε ότι θα μπορούσε ο καθένας να πράξει»
Για την πιο αξέχαστη στιγμή και τι θα του λείψει περισσότερο: «Ο κόσμος μας και οι αντιδράσεις του στα καλά ματς. Σε αυτά που ήταν στο γήπεδο. Που να το δεις αυτό αλλού; Κακά τα ψέμματα , ο Ολυμπιακός έχει τον κόσμο να παθιάζεσαι παραπάνω. Να θες να παίξεις και με ένα πόδι...
Θα μου λείψει ο κόσμος μας και σίγουρα το Καραϊσκάκη, γιατί πήγαινα και έβλεπα μπάλα. Σε πολλα παιχνίδια. Και το ευχαριστιόμουν με την ψυχή μου... Δεν είναι το ίδιο με το να βλέπεις Ίντερ ή Μίλαν. Θα μου λείψουν αυτά».
Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα και σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό: «Μα εδώ έχουν ακουστεί ότι προσπαθούσα να φύγω από τον Ολυμπιακό για να πάω στον Παναθηναϊκό. Δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό. Είσαι σε μία μεγάλη ομάδα; Τέλος. Δεν γίνεται να πας στην αντίπαλη. Εκεί που σε φτύνουν δεν γλείφεις. Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν θα ήθελα ποτέ να πάω. Μπορεί μετά από κάποια χρόνια να γυρίσω στον Ολυμπιακό».
www.thrylos.gr/

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Όλα του ΠΑΟ δύσκολα κι ο Λάζος τραυματίας…


Όλα του ΠΑΟ δύσκολα κι ο Λάζος τραυματίας…

 15.07.2011
Έντεκα μέρες πριν από το πρώτο ματς με την Οντένσε, ο Παναθηναϊκός στο 0-0 με τη Σίβασπορ, έδειξε πως θέλει δουλειά ακόμα. Αμφίβολος ο Χριστοδουλόπουλος
Όλα του ΠΑΟ δύσκολα κι ο Λάζος τραυματίας…
Οι πράσινοι είχαν μεν δυο δοκάρια (Πετρόπουλος, Καραγκούνης), παίζοντας καλά κατά διαστήματα, προβλημάτισαν όμως δε σε όλες τις γραμμές, ιδίως στην άμυνα, είτε στο πρώτο μέρος που έπαιξαν οι «βασικοί», είτε στο δεύτερο που έπαιξαν οι «αναπληρωματικοί».
Μάλιστα, αν δεν ήταν οι επεμβάσεις του Τζόρβα στο πρώτο 30λεπτο, οι Τούρκοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, καθώς ήταν φανερά ανώτεροι από τους αντιπάλους τους.
Έτσι έπαιξε!
Φιλικό μονταρίσματος με τη Σίβασπορ και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής στους βασικούς, προκειμένου να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την ομάδα του. Τρίτο διαφορετικό αμυντικό δίδυμο, Μπουμσόνγκ – Σαριέγκι, με τον Βύντρα στα δεξιά και τον Σπυρόπουλο στα αριστερά. Ο Σιμάο σε ρόλο κόφτη, με τους Νίνη, Κατσουράνη μπροστά του, ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε δεξιά, ο Λέτο αριστερά και ο Πετρόπουλος στην κορυφή!
Ανέτοιμος, πλήγμα με Λάζαρο!
Τρεξίματα, αλλυλοκαλύψεις, κίνηση και καλή ανασταλτική λειτουργία ζητούσε πριν το ματς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να δείξουν αυτά που ήθελε ο Πορτογάλος. Από τα πρώτα λεπτά του ματς φάνηκε η αδυναμία στην ανάπτυξη, Κατσουράνης και Νίνης «παγιδεύτηκαν» από τους Μεχμέτ, Καντίρ, η Σίβασπορ πήρε τον έλεγχο του ματς και έβγαινε άνετα στην επίθεση, με τα άκρα, ειδικά τον Βύντρα να δυσκολεύεται να καλύψει τα κενά. Οι Τούρκοι με τον Νεράμο να χρησιμοποιεί το πόδι του και τον Ερμάν να ανακατεύει την άμυνα του Παναθηναϊκού είχαν την πρωτοβουλία, όμως σε τέσσερις φάσεις τουλάχιστον βρήκαν απέναντι τους το εμπόδιο του Τζόρβα, αλλά και τα αντανακλαστικά του Σαριέγκι. Οι δυο τους μαζί με τον Σιμάο ήταν και οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού, με τον Μοζαμβικανό να προσπαθεί μόνος να σώσει κάτι από την κακή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.
Ο Νίνης δεν μπορούσε να περάσει μπαλιά σωστή μπροστά, ο Κατσουράνης δυσκολευόταν αρκετά, ο Λέτο δεν έπαιρνε μπάλα, αλλά όποτε γινόταν δεν είχε καθαρό μυαλό, ενώ η… κακή ημέρα ολοκληρώθηκε με τον τραυματισμό του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος σε ανύποπτη φάση δεν πάτησε καλά και έφυγε αμέσως για το… νοσοκομείο. Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως θα χάσει και τα δυο ματς με την Οντένσε.
Οι φωνές του Ζεσουάλδο Φερέιρα έπιασαν τόπο μετά το 30’, οι Μεχμέτ, Καντίρ παρουσίασαν σημάδια κόπωσης, ο Σιμάο «δάγκωνε» και ο Κατσουράνης είχε υπομονή. Ο Παναθηναϊκός απείλησε και στο 36’ ύστερα από κλέψιμο του Μοζαμβικανού, κάθετη του 32χρονου αμυντικού μέσου ο Πετρόπουλος είδε το σουτ του να καταλήγει στο δοκάρι. Οι «πράσινοι» είχαν κίνηση για ένα δεκάλεπτο, βελτιώθηκαν αμυντικά, όμως το ματς έκλεισε με μια καλή φάση για τους Τούρκους, όμως ο Ερνάν δεν βρήκε στόχο…
Νέα ενδεκάδα, χωρίς γκολ!
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε όλη την ενδεκάδα, εκτός από τον Μαρίνο που μπήκε στη θέση του Χριστοδουλόπουλου στο α’ μέρος. Με σύστημα 4-2-3-1 τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, Σεϊταρίδη, Ιωαννίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Μπιάρσμιρ, στην άμυνα, Καραγκούνης, Πλεσί τα δυο αμυντικά χαφ, ο Δημούτσος αριστερά, δεξιά ο Μαρίνος, ο Φουρλάνος σε ρόλο επιτελικού με τον Κλέιτον να παίρνει θέση στην κορυφή.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο φρέσκος, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο. Ο Καραγκούνης ήταν κινητικός και είχε την καλύτερη φάση του ματς, όμως το φάουλ που εκτέλεσε βρήκε το δοκάρι του Μποχράν. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι κουράστηκαν, οι αλλαγές τους αποσυντόνισαν και το β’ μέρος κύλησε με τη μπάλα να παίζεται στο χώρο του κέντρου και τις φάσεις να είναι μετρημένες. Ο Κλέιτον είχε ένα καλό σουτ που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 80’ ο Κοτσόλης… μιμήθηκε τον Τζόρβα και έβγαλε με τα πόδια το σουτ του Εβανς. Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία του Μπράις Μουν, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή του, με τον Νοτιοαφρικάνο να παίρνει τη θέση του Φουρλάνου και τον Δημούτσο να πηγαίνει στον άξονα. Ο Μουν έδωσε αέρα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει και θα μπορούσε να το κάνει στο 84’ όμως η έξυπνη σέντρα σουτ του Σεϊταρίδη σταμάτησε στον Μπορχάν.
Πηγή: gazzetta.gr

Γρίπη, ιός... Παναιτωλικός!

Γρίπη, ιός... Παναιτωλικός!

15.07.2011 Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον Μπάμπη Τεννέ στο Καρπενήσι όπου προετοιμάζεται ο Παναιτωλικός αφού είδε στην λίστα της… ίωσης να βρίσκονται πλέον έντεκα ονόματα!
Γρίπη, ιός... Παναιτωλικός!
Συγκεκριμένα τα… νέα πρόσωπα που δεν προπονήθηκαν λόγω ίωσης είναι οι Πασάς, Μπουμάλ, Ετζενγκέλε, Κούσης και Σμίλτος, ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης κλινήρεις είναι και οι Θεοδωρίδης, Καραμαλίκης, Κουτρομάνος, Αναστασιάδης, Δέντσας και Τσενάμο! Οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν μόνο απογευματινή προπόνηση στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου.

Στην καλύτερη πεντάδα ο Σπανούλης

Στην καλύτερη πεντάδα ο Σπανούλης 

15/07/2011

Δύο παίκτες του Θρύλου, ένας πρώην και ένας νυν, συγκαταλέγονται στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των Ανδρών.

Ο λόγος για τους Βασίλη Σπανούλη και Γιάννη Μπουρούση. Ο πρώτος πήρε τη δεύτερη θέση (μετά τον Διαμαντίδη) στην κατηγορία των γκαρντ, συγκεντρώνοντας 15 ψήφους, ενώ ο παίκτης, πλέον, της Μιλάνο έλαβε 16 ψήφους στην κατηγορία των σέντερ και «έπιασε» την κορυφή.
www.thrylos.gr/
 

Τιμήθηκε στα Χανιά ο Γλυνιαδάκης

Τιμήθηκε στα Χανιά ο Γλυνιαδάκης

15/07/2011
Το ολοήμερο οικολογικό - αθλητικό σχολείο του δήμου Χανίων επισκέφθηκε σήμερα ο σέντερ του Ολυμπιακού Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Το σχολείο παρακολουθούν 150 παιδιά και ο Χανιώτης διεθνής "δίδαξε" σε αυτά, μερικά από τα μυστικά του μπάσκετ.

"Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να δείξω σε μικρά παιδιά λίγα μυστικά από το μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος που ο αθλητισμός αρέσει σε μικρά παιδιά .Ελπίζω να ακολουθήσουν όποιο άθλημα τους ταιριάζει".

Ο Γλυνιαδάκης, κατά την παρουσία του στο κλειστό γυμναστήριο όπου γίνονται τα μαθήματα, παρέλαβε από το δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον αθλητισμό.
 
www.thrylos.gr

Οι πέντε εντολές

Οι πέντε εντολές

15/07/2011

Σέεφελντ: Αποστολή Σπύρος Γρομητσάρης

«Θέλω να διορθώσουμε κάποια πράγματα που δεν κάναμε σωστά πέρυσι», έχει πει στους παίκτες ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Γιατί πολύ απλά ο Βάσκος τεχνικός, θέλει ο Ολυμπιακός της επόμενης περιόδου να είναι ακόμα καλύτερος. Να είναι πιο ελκυστικός και να παίξει ποιοτικότερο ποδόσφαιρο.

Ο Βαλβέρδε ξέρει στον τρίτο του πλέον χρόνο στην ομάδα (και δεύτερο συνεχόμενο…) ότι ο κόσμος του Θρύλου είναι απαιτητικός. Για να μπορέσει να τον ικανοποιήσει, πρέπει να οι παίκτες να ακολουθήσουν κατά γράμμα πέντε εντολές. Απλές, αλλά συνάμα τόσο βασικές…

1) Κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα
Ο Βαλβέρδε δεν θέλει να βλέπει παίκτες… κολώνες. Να κάθονται ακίνητοι και να περιμένουν να έρθει η μπάλα στα πόδια τους. Ζητά κίνηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις τοπ ομάδες.

2) Αλληλοκάλυψη
Ο Βαλβέρδε δουλεύει αρκετά στο συγκεκριμένο κομμάτι. Θέλει τα δίδυμα που συνεργάζονται ανάλογα με τις θέσεις, να καλύπτουν ο ένας τον άλλο. Και αυτό θέλει να γίνει από ένα σημείο και μετά αυτόματα. Για παράδειγμα πρέπει οι παίκτες να καλύπτουν τα νώτα ενός συμπαίκτη τους, όταν αυτός ανέβηκε στην επίθεση και άφησε κενό στα μετόπισθεν.

3) Πειθαρχία
Μην νομίσετε ότι ο Βαλβέρδε είναι προπονητής που κρατά μαστίγιο και γκαζώνει συνεχώς τους παίκτες. Ξέρει πότε να επέμβει, ξέρει πότε πρέπει να κάνει παρατηρήσεις. Θέλει πειθαρχία έξω από το γήπεδο και φυσικά μέσα σε αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προπονήσεις εδώ στο Σέεφελντ δεν θέλει οι παίκτες να κάνουν του κεφαλιού τους, ούτε στα διαλείμματα. Ακόμα και για νερό, θέλει να πηγαίνουν συγκεκριμένη ώρα και όταν το πει αυτός…

4) Πρέσινγκ
Από την πρώτη του θητεία, στην πρώτη κιόλας προπόνηση ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε δείξει στους παίκτες ότι θα πιέζουν ασταμάτητα. Η άποψή του αυτή φυσικά και δεν έχει αλλάξει. Πρόκειται για τον αγαπημένο του ποδοσφαιρικό νόμο. Θέλει οι ερυθρόλευκοι να πνίγουν τον αντίπαλο και να τον οδηγούν στο εύκολο λάθος. Και στο κομμάτι δουλεύει κάτι παραπάνω από πολύ…

5) Κατοχή μπάλας
Ο Θρύλος που έχει στο μυαλό του ο Βάσκος, είναι μια ομάδα που να έχει την κατοχή της μπάλας και οι πάσες να διαδέχονται η μία την άλλη σε γρήγορους ρυθμούς. Να κάνει παιχνίδι κυριαρχίας και να βρει τρόπους με τις συνεχείς πάσες για να διασπάσει τις κλειστές άμυνες. Και στο πρωτάθλημα, ο Θρύλος συναντά ομάδες που παίζουν πίσω από την σέντρα…
www.thrylos.gr/
 

Τελευταία προσφορά για Ντεσπέιν

Τελευταία προσφορά για Ντεσπέιν

15 Ιουλίου, 2011 
ΝΤΕΣΠΕΙΝΝέα αντιπροσφορά έκανε ο Ολυμπιακός στον Ντεσπέιν προκειμένου να παραμείνει
Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, μείωσαν την οικονομική διαφορά που τους χωρίζει με τον εκπρόσωπο του παίχτη  στις 20.000 ευρώ προσφέροντας  και προκαταβολή 60.000 ευρώ.Η νέα αυτή πρόταση αποτελεί και τελεσίγραφο για τον Ντεσπέιν, καθώς είναι το καλύτερο δυνατόν που μπορεί να προσφέρει η διοίκηση του Θρύλου.
Βέβαια, ο μάνατζερ του παίχτη, Πάολο Μποτζόρντο επιμένει να ζητάει  στο χέρι 90.000 ευρώ.
Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» θα περιμένουν μέχρι σήμερα την εξέλιξη του θέματος με τον Ντεσπέιν  κι αν δεν πάρουν απάντηση ή αν αυτή είναι αρνητική, τότε θα στρέψουν την προσοχή τους σε άλλες λύσεις.
Ο Κουβανός ακραίος ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του όταν αυτή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες το 2007, αλλά έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια θέλοντας να φύγει από την Κούβα.
Ο ύψους 1,94 μ. ακραίος τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Βραζιλία με τη φανέλα της Φουτούρο Αρασουτούμπα.

www.olympiacos24.gr/

«Είναι ένα όνειρο να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ»

«Είναι ένα όνειρο να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ»

15 Ιουλίου, 2011 
MAT_7095Ο Γιάννης Μανιάτης ανοίγει την καρδιά του αποκλειστικά στο olympiacos24.gr και μιλά για όλους και για όλα.
Χαρακτηρίζει όνειρο την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό,θεωρεί ότι φέτος η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη, θυμάται την 6άρα επί της ΑΕΚ και το ματς της φιέστας και ελπίζει να παραμείνει για πολλά χρόνια στο Λιμάνι.
Φίλες και φίλοι, ο Γιάννης Μανιάτης «αποκαλύπτεται» στο olympiacos24.gr, σε μια αποκλειστική συνέντευξη, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση.
Ας την απολαύσουμε…




Τελικά έγιναν όλα όσα ονειρευόσουν; «Είναι πολύ σημαντικό που πήγα στον Ολυμπιακό τον Γενάρη γιατί θα με βοηθήσει για αυτήν την χρονιά. Ηθελα πάρα πολύ να μάθω το πώς παίζει ο Ολυμπιακός, τον τρόπο παιχνιδιού και να μπω στο κλίμα της ομάδας. Κύλησαν όλα καλά και μέσα σε λίγους μήνες έγινα πρωταθλητής».
Αν και έχει παίξει ξανά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, για το Τσάμπιονς Λιγκ είσαι ανυπόμονος; «Είναι ένα όνειρο να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας από τους λόγους που ήρθα στον Ολυμπιακό Γιατί κατακτώντας το πρωτάθλημα κάθε χρόνο μπορούμε να παίζουμε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος με την ομάδα που έχουμε μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και να κάνουμε μια καλή πορεία»
Πως προσαρμόστηκες τόσο γρήγορα; «Το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό μετράει για μένα. Ολοι οι παίκτες με υποδέχτηκαν πολύ και με βοήθησαν να προσαρμοστώ πολύ εύκολα».
Φυσικά υπάρχουν και διαφορές ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό. Μεγαλύτερες απαιτήσεις…
«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Εχει απαιτήσεις. Πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό κάθε χρόνο και κάθε χρόνο να κατακτάμε το νταμπλ. Σίγουρα και ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού είναι πολύ διαφορετικός. Παίζουμε πολύ επιθετικά γιατί πρέπει πάντα να είμαστε πρωταγωνιστές».

Φέτος η χρονιά θα είναι πιο απαιτητική. Ετσι δεν είναι; «Θα είναι πιο δύσκολη λόγω των περισσότερων παιχνιδιών. Αλλά η ομάδα έχει δείξει από πέρσι ότι παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Φέτος θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Οι περισσότεροι είμαστε ίδιοι, γνωριζόμαστε έχουμε και τις προσθήκες. Υπάρχει και το Τσάμπιονς Λιγκ το οποίο είναι κίνητρο για όλους μας. Αυτό που θέλουμε στο τέλος είναι να νικάμε κάθε παιχνίδι και στο τέλος που θα κάνουμε τον απολογισμό να έχουμε κατακτήσει το νταμπλ και να έχουμε κάνει μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε; «Είναι πολύ σημαντικό ότι παρέμεινε στην ομάδα. Ολοι τον ξέρουμε. Κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Μας μαθαίνει κάθε μέρα και κάτι καινούργιο σε όλους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βρίσκεται συνέχεια δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε και μας δίνει συμβουλές».
Φέτος πολλοί λένε ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πιο εύκολό του πρωτάθλημα. Συμφωνείς;«Δεν είναι εύκολο να κατακτάς ένα πρωτάθλημα. Για μένα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να μπαίνεις και να βλέπεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο τέλος θα δείξει εάν θα είμαστε πρωταθλητές, που πιστεύω ότι θα είμαστε».
Ποιο ήταν τελικά το μυστικό της περσινής επιτυχίας; «Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι αυτή η ομάδα έχει πολλούς παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Και το καλό κλίμα φυσικά που βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο… Όπως και οι προπονήσεις. Ολο αυτό το μείγμα βγαίνει κάθε Κυριακή στον αγώνα».
Αποφάσισες να ενσωματωθείς στην προετοιμασία 3 μέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Γιατί;
«Για όλη την ομάδα το κομμάτι της προετοιμασίας είναι ότι πιο σημαντικό. Ηθελα να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και γι’ αυτό γύρισα. Ηθελα να ξεκινήσω προπονήσεις και πιστεύω πως εδώ στο Ζέεφελντ είναι ιδανικές συνθήκες. Και αυτό θα μας βγει σε καλό μέσα στην χρονιά».
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί έντονα το σενάριο περί πώλησης του Τοροσίδη. Είσαι έτοιμος εσύ να αντεπεξέλθεις ως βασικός δεξιός μπακ του Ολυμπιακού; «Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε υποθετικά. Από εκεί και πέρα εγώ πάντα είμαι έτοιμος και όταν μου ζητηθεί θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα…»
Η έδρα θα παίξει το πιο σημαντικό ρόλο για το Τσάμπιονς Λιγκ; «Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη. Το έζησα στους έξι μήνες που είμαι στην  ομάδα. Είναι ότι καλύτερο. Βοηθάει πάρα πολύ ο κόσμος και θα τους χρειαστούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί είναι άλλο επίπεδο. Ελπίζω να ανταπεξέλθουμε σε αυτό και αν δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».



Ποια στιγμή κρατάς από πέρσι; «Δύο παιχνίδια. Το ματς με την ΑΕΚ και αυτό της φιέστας. Σίγουρα το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντικό γιατί ξέραμε ότι αν κερδίζαμε θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Φυσικά και το μεγάλο σκορ αλλά και το ωραίο ποδόσφαιρο που παίξαμε. Και βέβαια η φιέστα. Πρώτη φορά το ζούσα και ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα».
Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από μερικά χρόνια στον Ολυμπιακό; «Είμαι καινούργιος ακόμα. Δεν μπορώ να το φαντάζομαι ακόμα. Εχω όνειρα στο μυαλό μου. Ελπίζω να μείνω πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό και να κατακτήσω όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους».

www.olympiacos24.gr