ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-1

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-1

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού τρέλανε κόσμο και πάλι! Οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας κατέκτησαν το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος, με πανάξια νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη στη Σαντορίνη. Τέταρτη σερί νίκη για την ομαδάρα του Τέλη Σωτήρχου κόντρα στην Ένωση τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες! Τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας για τον Θρύλο!
Εκπληκτικός Απρίλιος για το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Κυπέλλου, καθώς μετά το πρώτο Πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου οι ερυθρόλευκες κατέκτησαν και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος! Οι παίκτριες του Τέλη Σωτήρχου "ισοπέδωσαν" για τέταρτη φορά μέσα σε δεκατρείς ημέρες την ΑΕΚ, νικώντας με 3-1 σετ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη στη Σαντορίνη. Η ομάδα βόλεί γυναικών του Ολυμπιακού κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας.
Οι ερυθρόλευκες έχασαν το πρώτο σετ με 25-20, αλλά στη συνέχεια έκαναν φύλλο και φτερό την ΑΕΚ, την ημέρα των 89ων γενεθλίων της Ένωσης! Με εξαιρετική υποδοχή και σωστές επιλογές στην επίθεση, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις κιτρινόμαυρες.

MVP του τελικού αναδείχθηκε η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, η οποία ήταν σταθερή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ από πλευράς ΑΕΚ, η Κις ήταν πολύ καλή μετά από αρκετό καιρό, αλλά υστέρησαν οι ακραίες της Ένωσης.

Τα σετ: 20-25, 25-16, 25-22, 25-22.


 
Η "χρυσή" βίβλος

1999: Βριλήσσια
2000: Βριλήσσια
2001: Πανελλήνιος
2002: ΖΑΟΝ
2003: Βριλήσσια
2004: Βριλήσσια
2005: Παναθηναϊκός
2006: Παναθηναϊκός
2007: Ματαιώθηκε
2008: Παναθηναϊκός
2009: Παναθηναϊκός
2010: Παναθηναϊκός
2011: Ολυμπιακός
2012: Ολυμπιακός
2013: Ολυμπιακός


 
Οι πολυνίκεις του θεσμού

5 τίτλοι: Παναθηναϊκός (2005, 2006, 2008, 2009, 2010)
4 τίτλοι: Βριλήσσια (1999, 2000, 2003, 2004)
3 τίτλοι: Ολυμπιακός (2011, 2012, 2013)
1 τίτλος: ΖΑΟΝ (2002), Πανελλήνιος (2001)

www.redplanet.gr/

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0

Ο Ολυμπιακός για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδομών Κ-20 της Super League, επικράτησε άνετα με 3-0 του Παναθηναϊκού στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη με σκόρερ τους Λυκογιάννη (2 γκολ) και Ρουγκάλα. Ισόβαθμοι στην κορυφή με τον Ατρόμητο αλλά με ένα ματς λιγότερο οι ερυθρόλευκοι.
Σε περίπατο για τους Πειραιώτες εξελίχθηκε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδομών Κ-20 της Super League. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 3-0 των αντιπάλων τους, έχοντας τις ευκαιρίες για διπλάσια τέρματα, με τον Αναγνωστόπουλο να σώζει την ομάδα του από βαρύτερη ήττα, έχοντας πολλές σωτήριες επεμβάσεις!
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα ο Λυκογιάννης άνοιξε το σκορ!

Από πάσα του Γκίνο, ο αριστεροπόδαρος μπακ-χαφ των Πειραιωτών μπήκε στην περιοχή και από θέση μέσα αριστερά πλάσαρε στην απέναντι γωνία της εστίας του Παναθηναϊκού.

Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 7', αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Ιωαννίδη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ωραία σε κόρνερ ο Αναγνωστόπουλος!

Για πρώτη φορά οι πράσινοι έγιναν απειλητικοί με το επικίνδυνο σουτ του Αναστασόπουλου στο 10' να περνά μόλις άουτ.

Στο 17' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0 όμως αρχικά ο γκολκίπερ του ΠΑΟ απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Γκίνο, με την μπάλα να φτάνει στον Μανώλη Σιώπη που με νέο σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων! Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε στη συνέχεια, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 1-0 υπέρ των Πειραιωτών.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματα του με τον Ρουγκάλα να βρίσκει δίχτυα στο 49'. Από αριστερά ο Γκίνο εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο αρχηγός των ερυθρολεύκων στο δεύτερο δοκάρι με ψύχραιμο πλασέ θα κάνει το 2-0!



Στο 54' οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Κουσίδη να αστοχεί προ του Χουτεσιώτη και τον Λυκογιάννη να τον μιμείται τέσσερα λεπτά αργότερα απέναντι στον Αναγνωστόπουλο.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ νίκησε ξανά τον Λυκογιάννη σε τετ-α-τετ στο 70' και τρία λεπτά μετά ο Αναστασόπουλος από καλή θέση δεν μπορεί να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού.

Στο 76' ο Αναγνωστόπουλος είπε ξανά "όχι", αυτή τη φορά σε φαλτσαριστό σουτ του Ιωαννίδη αλλά στο 80' δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 3-0 των γηπεδούχων με πλασέ του Λυκογιάννη!

Στο 86' χάθηκε η τελευταία - πολύ μεγάλη- ευκαιρία του Ολυμπιακού, όταν ο Σιώπης "τσίμπησε" την μπάλα πάνω από τον Αναγνωστόπουλο αλλά ο Βέργος δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε κενή εστία.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός παραμένει ισόβαθμος με τον Ατρόμητο Αθηνών (σ.σ. κέρδισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ με 2-1) στην κορυφή της βαθμολογίας (από 60 πόντους), με τους ερυθρόλευκους ωστόσο να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο (27 ματς αντί 28 της ομάδας του Περιστερίου). Ξάνθη και ΠΑΟΚ ακολουθούν με 53 πόντους, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 49.

Ολυμπιακός (Στορκ): Χουτεσιώτης, Βούρος (48' Λεάντρο), Ρουγκάλας, Λυκογιάννης, Γκούτσιος, Σιώπης Μ., Σιώπης Δ., Παπασσάβας, Γκίνο (81' Βέργος), Παιδάκης (62΄Δημακάκος), Ιωαννίδης.

Παναθηναϊκός (Σάμιος): Αναγνωστόπουλος, Βόσδου (46' Ρισβάνης), Μαρινάκης, Σκούφος, Μυρθιανός (52' Κουσίδης), Αναστασόπουλος, Δώνης (61' Καστράτι), Σταματάκης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης, Θαναηλάκης.

www.redplanet.gr/

Έξω Κοντρέρας και «Φέτφα»

Έξω Κοντρέρας και «Φέτφα»

13/04/2013
 Ο Πάμπλο Κοντρέρας λόγω ενοχλήσεων και ο Γιάννης Φετφατζίδης για λόγους τακτικής αποκλείστηκαν από την αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Έξω Κοντρέρας και «Φέτφα»
Με ένα απρόοπτο πρόβλημα ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την προετοιμασία του για το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό (19:00, Novasports 1). Ο Πάμπλο Κοντρέρας ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς λόγω κόπωσης, περιορίστηκε σε ατομικό πρόγραμμα και για να προφυλαχθεί έμεινε εκτός αποστολής.

Έκπληξη αποτελεί και το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μείνει εκτός 18άδας ο Γιάννης Φετφατζίδης, ενώ αντίθετα μάλλον αναμενόμενες είναι οι απουσίες από την αποστολή των Ντιακιτέ, Πάντελιτς, Πίνο, Γιαννιώτη και Λυκογιάννη.

Αναλυτικά, στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι εξής 18 ποδοσφαιριστές: Κάρολ, Μέγιερι, Αμπντούν, Παπαδόπουλος, Τζεμπούρ, Φέισα, Μανιάτης, Φουστέρ, Γκρέκο, Χολέβας, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπάζογλου, Σιόβας, Βλαχοδήμος.

Ο Μίτσελ δούλεψε πολύ με τους παίκτες του στην τακτική δίνοντας έμφαση στο τελείωμα των φάσεων, την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας.

www.sport-fm.gr/

Μοντεστό: «Δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία»

Μοντεστό: «Δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία»

13/04/2013
 Το ντέρμπι είναι ντέρμπι και δεν παίζουν ρόλο οι βαθμολογικές θέσεις του Ολυμπιακού και τον Παναθηναϊκού, πιστεύει ο Φρανσουά Μοντεστό.

Μοντεστό: «Δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία»
Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά, κάτι που αποτυπώνεται στις δηλώσεις του Φρανσουά Μοντεστό στην κάμερα της NOVA. Ο Κορσικανός αμυντικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι που ακολουθεί με τους «πράσινους» και τόνισε πως η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, αυτή την στιγμή, δεν παίζει κανένα ρόλο στο μεταξύ τους παιχνίδι, καθώς είναι ένα ντέρμπι και το γόητρο παίζει σημαντικό ρόλο.

Αναλυτικά τι είπε στην κάμερα της NOVA:

Φρανσουά, παρά την έλλειψη βαθμολογικού κίνητρου, καθώς έχετε εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, συμφωνείς πως είναι πάντα ιδιαίτερα τα ντέρμπι «αιωνίων»;

«Σίγουρα, είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς. Σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν παίζει τίποτα ρόλο, ούτε η βαθμολογική διαφορά, ούτε η διαφορά δυναμικότητας. Όλα αυτά μπαίνουν στην άκρη. Είναι πολύ σημαντικό ματς για εμάς τους παίκτες, για όλους τους ανθρώπους στην ομάδα. Φυσικά και για τον κόσμο, ο οποίος θέλει μόνη τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό, ξέρω τι σημαίνει ένα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω και έχω την αίσθηση πως όλα θα πάνε καλά για εμάς».

Η διαφορά των 37 βαθμών τι σημαίνει για τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων; Επηρεάζει τις ισορροπίες στο ντέρμπι;

«Η διαφορά των βαθμών ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μόνο στα χαρτιά. Βέβαια, επηρεάζει το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο, τον οποίο εμείς έχουμε πάρει. Από εκεί και πέρα όταν πρόκειται για ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δε νομίζω ότι παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το οποίο μπορώ να αναφέρω είναι η Μπαρτσελόνα. Μία εκπληκτική ομάδα των τελευταίων ετών η οποία κάθε φορά που βρίσκεται απέναντι στην Εσπανιόλ, στο τοπικό ντέρμπι, πάντα αντιμετωπίζει δυσκολίες. Διευκρινίζω πως η Εσπανιόλ συνήθως βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά στη βαθμολογία. Η διαφορά στη βαθμολογία ανάμεσα στις δύο ομάδες δε νομίζω πως θα παίξει ρόλο. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να κάνουμε αυτό που θέλει όλος ο κόσμος, να το κερδίσουμε».

Αυτό φάνηκε και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, όπου πήγατε ως φαβορί, αλλά τελικώς έληξε ισόπαλο το ματς, ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε ακόμη και να πάρει τη νίκη. Συμφωνείς;

«Πάντα είναι ιδιαίτερα αυτά τα παιχνίδια. Και φάνηκε στον πρώτο γύρο, όπου ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός, άσχετα απ' τη διαφορά δυναμικότητας ή τη βαθμολογική διαφορά. Είχαμε φέρει 2-2. Προς το τέλος του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες ευκαιρίες. Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να μην είχαμε μείνει στην ισοπαλία. Αλλά νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να λειτουργήσει ως καλό παράδειγμα για εμάς, ώστε να σκεφτόμαστε πως την Κυριακή δε θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Να μην επαναπαυτούμε και να σκεφτόμαστε πως μπορούμε να κερδίσουμε εύκολα τον Παναθηναϊκό. Αλλά ότι θα χρειαστεί να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε».

Πόσο διαφορετικός είναι ο Παναθηναϊκός του πρώτου γύρου σε σχέση με την ομάδα που θα αντιμετωπίσετε την Κυριακή;

«Είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσουμε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Απ' τον πρώτο γύρο έχουν γίνει αρκετές αλλαγές. Έχουν έρθει νέοι ποδοσφαιριστές. Έχουν γίνει αλλαγές στην τεχνική ηγεσία. Εμείς, δεν μπορούμε να σταθούμε στο πως θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη. Έχουμε μελετήσει κάποια πράγματα. Πηγαίνουμε προετοιμασμένοι σε αυτό το ματς. Το σημαντικό είναι πως θα παίξουμε εμείς. Θέλουμε να παίξουμε με τον τρόπο που ξέρω τα τελευταία χρόνια εδώ στον Ολυμπιακό. Δηλαδή να πιέζουμε, να κλείνουμε τον αντίπαλό μας και να προσπαθούμε να σκοράρουμε. Αυτό θα κυνηγήσουμε να κάνουμε και τώρα. Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού μένουν εκτός αγωνιστικού χώρου και δεν μας απασχολούν».

Ο κόσμος θέλει πολύ τη νίκη. Και το απέδειξε με τον τρόπο που «έτρεξε» για να προμηθευτεί εισιτήρια. Θα ήθελες να πεις κάτι στους φίλους του Ολυμπιακού που θα γεμίσουν το Καραϊσκάκη;

«Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό για εμάς η ανταπόκριση που έχει δείξει ο κόσμος. Θεωρώ ότι ακόμη και 60.000 ή 70.000 αν χωρούσε το γήπεδο, θα γέμιζε για αυτό το παιχνίδι. Φάνηκε αυτό απ' το γεγονός πως απ' την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια, έδωσαν δυναμικό «παρών» στα εκδοτήρια για να τα αποκτήσουν. Σχεδόν τα «εξαφάνισαν». Είναι πραγματικά κάτι πολύ όμορφο. Μας δίνει ιδιαίτερη δύναμη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους το ανταποδώσουμε. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτός ο κόσμος έχει ανάγκη τη νίκη. Έχει ανάγκη να δει τον Ολυμπιακό να επικρατεί του αντιπάλου του. Και αυτό θέλουμε και εμείς να κάνουμε. Γιατί σημαίνει πολλά μία νίκη και για τον κόσμο, αλλά βέβαια και για εμάς».

Και σε προσωπικό επίπεδο τι κρατάς απ' τη χρονιά που πλησιάζει προς το τέλος;

«Ναι, ήταν πραγματικά μία πολύ σημαντικά σεζόν. Και σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος, καθότι κατάφεραν να κερδίσω ένα ακόμη πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Αλλά νομίζω και σε συλλογικό επίπεδο ήταν μία σεζόν η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, καθότι η ομάδα έφθασε στην κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος. Είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, το οποίο θα μείνει χαραγμένο στην ιστορία. Και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω την ομάδα η οποία επέτρεψε σε εμένα και σε όλους τους συμπαίκτες μου να είμαστε εδώ παρόντες σε αυτή τη μεγάλη και ιστορική στιγμή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο ο οποίος ήταν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δίπλα μας και μας ώθησε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να βάλουμε το τέταρτο αστέρι στη φανέλα μας. Και θέλω φυσικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους παλαιότερους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, χωρίς τη βοήθεια των οποίων η ομάδα δε θα μπορούσε να είχε φτάσει σε τόσα πολλά πρωταθλήματα, ώστε εμείς να είμαστε εδώ σήμερα και να κατακτούμε το 40ο. Χρειάζεται πραγματικά να θυμόμαστε όσους έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια και να ξέρουμε το έργο τους, αλλά και τι έχουν αφήσει για την ομάδα».

www.sport-fm.gr/

Έμειναν… 82 εισιτήρια για το ντέρμπι!

Έμειναν… 82 εισιτήρια για το ντέρμπι!

13/04/2013
 Μόλις 82 εισιτήρια έχουν μείνει αδιάθετα για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όπως ανακοινώθηκε από τους «ερυθρόλευκους».

Έμειναν… 82 εισιτήρια για το ντέρμπι!
Αν θέλετε να παρακολουθήσετε από κοντά τον κυριακάτικο αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και δεν έχετε προμηθευτεί ακόμη εισιτήριο, μάλλον δεν έχετε πολλές ελπίδες να το κάνετε.

Όπως ανακοινώθηκε από την πειραιώτικη ΠΑΕ, μόλις 82 εισιτήρια απέμειναν και αυτά θα τεθούν προς διάθεση το πρωί της Κυριακής.

Η ανακοίνωση:

«Από την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ανακοινώνεται ότι αύριο Κυριακή (14/04), θα διατεθούν τα τελευταία 82 εισιτήρια διαφόρων τιμών για τον αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, από τα εκδοτήρια, έξω από την Θύρα 25, με ώρες διάθεσης 10:00 έως την εξάντληση τους.

Επίσης παρακαλούνται οι γονείς να ΜΗΝ φέρουν παιδιά για την ασφάλεια τους επειδή το γήπεδο είναι γεμάτο.

Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και κάθε φίλαθλος για να τα προμηθευτεί πρέπει να επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.

Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού».

www.sport-fm.gr/

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις του Σαββάτου

Oι αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις του Σαββάτου 

13/04/2013

Ενημερωθείτε για τις αθλητικές τηλεοπτικες μεταδόσεις  για να ξέρετε τι σας γίνεται...


Ποδόσφαιρο

14:00 Σαν Πάουλι – Μόναχο 1860 (Bundesliga 2), ΟΤΕ Sport 3
16:00 Σαχτάρ Ντ. – Ζόρια (Ukraine Premier), Action 24
16:30 Μπάγερν Μ. – Νυρεμβέργη (Bundesliga), ΟΤΕ Sport 2
16:30 Γκρόιτερ Φιρτ – Ντόρτμουντ (Bundesliga), ΟΤΕ Sport 3
16:30 Φορτούνα Ντ. – Βέρντερ Βρ. (Bundesliga), ΟΤΕ Sport 4
17:00 Βαγιαδολίδ – Χετάφε (Primera Division), ΟΤΕ Sport 1
19:00 Πεσκάρα – Σιένα (Serie A), ΟΤΕ Sport 3
19:00 Λεβάντε – Λα Κορούνια (Primera Division), ΟΤΕ Sport 1
19:30 Σάλκε – Λεβερκούζεν (Bundesliga), ΟΤΕ Sport 2
19:45 Ρόντα – Φίτεσε (Eredivisie), Action 24
21:00 Εσπανιόλ – Βαλένθια (Primera Division), ΟΤΕ Sport 1
21:00 Γκένκ – Λόκερεν (Play off, Jupiler League), Action 24
21:45 Αταλάντα – Φιορεντίνα (Serie A), ΟΤΕ Sport 2
23:00 Μάλαγα – Οσασούνα (Primera Division), ΟΤΕ Sport 1
02:15 Λανούς – Ολ Μπόις (Torneo Final), Novasports 2

Μπάσκετ

22:00 Μπιλμπάο – Λοκομοτίβ Κουμπάν (Eurocup Final), Eurosport 2
02:00 Σάρλοτ Μπόμπκατς – Μιλγουόκι Μπακς (NBA), ΟΤΕ Sport 2

Τένις

18:00 WTA Κατόβιτσε (Ημιτελικά), Eurosport 2
21:00 ATP 250 Series Χιούστον (Ημιτελικά), ΟΤΕ Sport 4
23:00 ATP 250 Series Χιούστον (Ημιτελικά), ΟΤΕ Sport 4

Φόρμουλα 1

05:50 Γκραν Πρι Κίνας, Ελεύθερα Δοκιμαστικά (3), ΟΤΕ Sport 1
08:50 Γκραν Πρι Κίνας, Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά, ΟΤΕ Sport 1

 ALEX WEB RADIO/TV

Ο καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

Ο καιρος στα Ελληνικα γηπεδα
13/04/2013


Ενημερωθειτε για τις καιρικες συνθηκες που θα επικρατουν στα Ελληνικα γηπεδα στην 27η αγωνιστικη της SUPER LEAGUE














ALEX WEB RADIO/TV

Η Ευρωπη παιζει μπαλλα...

Η Ευρωπη παιζει μπαλλα...

13/04/2013

Η "μάχη" των Μίλαν και Νάπολι για την 2η θέση ξεχωρίζει στα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά και το ντέρμπι κορυφής, Αϊντχόφεν - Άγιαξ, ενώ υπάρχει ο ημιτελικός του FA Cup, Τσέλσι - Σίτι, αλλά και ο τελικός του πορτογαλικού Λιγκ Καπ, Μπράγκα - Πόρτο. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα...
Ίσως στην μοναδική χώρα της Ευρώπης που γίνεται μεγάλη "μάχη" στην κορυφή, στην Ολλανδία, διεξάγεται το σπουδαιότερο ματς του Σαββατοκύριακου.
Αυτό είναι το ντέρμπι κορυφής, Αϊντχόφεν - Άγιαξ και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως αν νικήσουν οι γηπεδούχοι τότε ίσως έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση (Αϊντχόφεν, Άγιαξ και Φιτέσε) με την Φέγενοορντ να έχει μόλις έναν βαθμό λιγότερο.
 
Από εκεί και πέρα μεγάλα ματς γίνονται στην Ιταλία, με την Μίλαν να υποδέχεται την Νάπολι έχοντας 4 βαθμούς λιγότερους και μία μεγάλη ευκαιρία να μπει ξανά για τα καλά στην διεκδίκηση της 2ης θέσης, ενώ την Δευτέρα η Λάτσιο φιλοξενεί την Γιουβέντους.
Στην Αγγλία γίνονται 7 από τα 10 ματς της αγωνιστικής, καθώς υπάρχουν και οι ημιτελικοί του FA Cup, Μίλγουολ - Γουίγκαν και Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στην Πορτογαλία διεξάγεται ο τελικός του λιγκ καπ μεταξύ Μπράγκα και Πόρτο.

Το πρόγραμμα των σημαντικότερων πρωταθλημάτων:

Αγγλια:Premier League - 33η αγωνιστική


Σάββατο
Άρσεναλ - Νόριτς (17:00)
Άστον Βίλα - Φούλαμ
Έβερτον - ΚΠΡ
Ρέντινγκ - Λίβερπουλ
Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ
Κυριακή
Νιούκαστλ - Σάντερλαντ (14:00)
Στόουκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:05)
Αναβολή
Τσέλσι - Τότεναμ
Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Μπρομ
Γουίγκαν - Σουόνσι

Αγγλια:FA Cup - Ημιτελικά


Σάββατο
Μίλγουολ - Γουίγκαν (19:15)
Κυριακή
Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Ιταλια:Serie A - 32η αγωνιστική


Σάββατο
Πεσκάρα - Σιένα (19:00)
Αταλάντα - Φιορεντίνα (21:45)
Κυριακή
Παλέρμο - Μπολόνια (13:30)
Κιέβο - Κατάνια (16:00)
Κάλιαρι - Ίντερ
Τορίνο - Ρόμα
Τζένοα - Σαμπντόρια
Πάρμα - Ουντινέζε
Μίλαν - Νάπολι (21:45)
Δευτέρα
Λάτσιο - Γιουβέντους (21:45)

Ισπανια:Primera Division - 31η αγωνιστική


Παρασκευή
Μπέτις - Σεβίλλη (23:00)
Σάββατο
Βαγιαδολίδ - Χετάφε (17:00)
Λεβάντε - Ντεπορτίβο (19:00)
Εσπανιόλ - Βαλένθια (21:00)
Μάλαγα - Οσασούνα (23:00)
Κυριακή
Ράγιο Βαγιεκάνο - Σοθιεδάδ (13:00)
Ατλέτικο - Γρανάδα (18:00)
Σαραγόσα - Μπαρτσελόνα (20:00)
Μπιλμπάο - Ρεάλ (22:00)
Δευτέρα
Μαγιόρκα - Θέλτα (22:00)

Γερμανια:Bundesliga - 29η αγωνιστική

Παρασκευή
Φράιμπουργκ - Ανόβερο (21:30)
Σάββατο
Μπάγερν - Νυρεμβέργη (16:30)
Βόλσφμπουργκ - Χόφενχαϊμ
Μάιντς - Αμβούργο
Γκρόιτερ Φιρτ - Ντόρτμουντ
Φορτούνα Ντόσελντορφ - Βέρντερ
Σάλκε - Λεβερκούζεν (19:30)
Κυριακή
Στουτγκάρδη - Γκλάντμπαχ (16:30)
Άουγκσμπουργκ - Φρανκφούρτη (18:30)

Γαλλια:Ligue 1 - 32η αγωνιστική


Παρασκευή
Βαλανσιέν - Σεντ-Ετιέν (21:30)
Σάββατο
Τρουά - Παρί Σεν-Ζερμέν (18:00)
Αζαξιό - Νανσί (21:00)
Εβιάν - Ρεν
Λοριάν - Μπαστιά
Μπορντό - Μονπελιέ
Μπρεστ - Ρεμς
Κυριακή
Νις - Σοσό (15:00)
Λιόν - Τουλούζ (18:00)
Λιλ - Μαρσέιγ (22:00)

Ολλανδια:Eredivisie - 30ή αγωνιστική


Παρασκευή
Φένλο - Τσβόλε (21:00)
Σάββατο
Ρόντα - Φιτέσε (19:45)
Μπρέντα - Νάιμεχεν (20:45)
Χεράκλες - Χρόνινχεν
Ντεν Χάαχ - Τβέντε (21:45)
Κυριακή
Χέρενφεν - Βίλεμ (13:30)
Άλκμααρ - Ουτρέχτη (15:30)
Βάαλβαϊκ - Φέγενοορντ
Αϊντχόφεν - Άγιαξ (17:30)

Tουρκια:SüperLig - 29η αγωνιστική


Παρασκευή
Τράμπζονσπορ - Όρντουσπορ (20:00)
Σίβασπορ - Γκεντσλέρμπιρλιγί
Σάββατο
Μερσίν - Μπούρσασπορ (16:00)
Καράμπιουκσπορ - Γαλατάσαράι (19:00)
Κυριακή
Κασίμπασα - Ακσιχάρ Μπελεντίγεσπορ (13:30)
Γκαζιάντεπσπορ - Κάισερισπορ (16:00)
Φενέρμπαχτσε - Εσκισέχιρσπορ (19:00)
Ελάζιγκσπορ - Ιστανμπούλ
Δευτέρα
Μπεσίκτας - Αντάλιασπορ (20:00)

Βελγιο:Jupiler League - 33η αγωνιστική (3η των play-offs)


Παρασκευή
Ζούλτε-Βάρεχεμ - Σταντάρ Λιέγης (21:30)
Σάββατο
Γκενκ - Λόκερεν (21:00)
Κυριακή
Άντερλεχτ - Μπριζ (19:00)

Κύπρος - 27η αγωνιστική (1η των play-offs)


Σάββατο
ΑΕΚ - Ομόνοια (16:30)
ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση
Δόξα - ΕΝΠ
ΑΕΛ - Απόλλων
Κυριακή
Αλκή - Ολυμπιακός (16:30)
Νέα Σαλαμίνα - Εθνικός


Πορτογαλια:*Taça da Liga - Τελικός


Σάββατο
Μπράγκα - Πόρτο (21:45)

Σκωτια:*Scottish FA Cup - Ημιτελικά


Σάββατο
Χιμπέρνιαν - Φόλκερκ (14:30)
Κυριακή
 Νταντί Γιουνάιτεντ - Σέλτικ (14:45)


ALEX WEB RADIO/TV

Τα ζευγαρια που ανεδειξε η κληρωση σε Champions League και Europa League

 Τα ζευγαρια που ανεδειξε η κληρωση σε Champions League και Europa League

13/04/2013

Αποφεύχθηκε ο "εμφύλιος" στο Champions League

Mπάγερν-Μπαρτσελόνα και Ρεάλ-Ντόρτμουντ τα ζευγάρια των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Τσέλσι-Βασιλεία και Φενέρμπαχτσε-Μπενφίκα ανέδειξε η κληρωτίδα στα ημιτελικά του Europa League.
Από τα χέρια του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ βγήκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του Europa League στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας.
Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Μπάγερν Μονάχου, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες βρίσκονταν και πέρυσι στα ημιτελικά της διοργάνωσης ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε ουσιαστικά την θέση της Τσέλσι.
Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ έχουν κατακτήσει το τρόπαιο τουλάχιστον μία φορά.
Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων με τους Βεστφαλούς να μένουν αλώβητοι. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στο "Μπερναμπέου" ενώ επιβλήθηκε στο Ντόρτμουντ 2-1 κατακτώντας την πρώτη θέση του γκρουπ.
 Σε έξι ματς η Μπορούσια μετρά μόλις μία νίκη απέναντι στους "μερένγκες".
Αντιστοίχως οι Βαυαροί αναμετρήθηκαν με την Μπαρτσελόνα την περίοδο 2008/09 στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα.
Στην "Αλιάν Αρίνα" οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ενώ η Μπαρτσελόνα συνέτριψε στη ρεβάνς του "Καμπ Νόου" την Μπάγερν Μονάχου με 4-0.
 
Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα (23/4 - 1/5)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης (24/4 - 30/4)
Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν 23 και 24 Απριλίου τα πρώτα ματς, 30 Απριλίου και 1 Μαΐου οι ρεβάνς, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στο "Γουέμπλεϊ" στις 25 Μαΐου.
Είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί νέο ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία σεζόν στο Τσάμπιον Λιγκ καθώς μέχρι στιγμής έχουν επιτευχθεί 351 γκολ ενώ το ρεκόρ είναι 355.
Τελευταία φορά που αγωνίστηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ομάδες από την ίδια χώρα ήταν το 2008 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε την Τσέλσι.


Η κλήρωση του Europa League
H κλήρωση των ημιτελικών του Europa League που προηγήθηκε χρονικά ανέδειξε ντέρμπι μεταξύ Μπενφίκα και Φενέρμπαχτσε, ενώ η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την έκπληξη του προηγούμενου γύρου, Βασιλεία που απέκλεισε την Τότεναμ.
Προϊστορία υπάρχει ανάμεσα στην τουρκική ομάδα και τους "Αετούς της Λισαβώνας" καθώς είχαν αναμετρηθεί το 1975 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η Μπενφίκα συνέτριψε στην Πορτογαλία με το εμφατικό 7-0 τους Τούρκους, ενώ στη ρεβάνς τα "καναρίνια" επιβλήθηκαν με το ισχνό 1-0.
Η Φενέρμπαχτσε φιλοδοξεί έπειτα από 13 χρόνια να φτάσει στο τέλος του δρόμου όπως είχε κάνει η Γαλατασαράι.
Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Φενέρμπαχτσε-Μπενφίκα
Βασιλεία-Τσέλσι
Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν 25 Απριλίου τα πρώτα ματς και 2 Μαΐου οι ρεβάνς, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 15 Μαϊου στο "Άμστερνταμ Αρίνα".


ALEX WEB RADIO/TV

Yδατοσφαιριση Ολυμπιακου:Μάλιαρακ: "Νίκη για τον κόσμο μας"-Αβραμίδου: "Ματς - πρόκληση για τις δύο ομάδες"

Yδατοσφαιριση Ολυμπιακου:Μάλιαρακ: "Νίκη για τον κόσμο μας"-Αβραμίδου: "Ματς - πρόκληση για τις δύο ομάδες"

 13/04/2013

 

Μάλιαρακ: "Νίκη για τον κόσμο μας" 

Το Σάββατο (13/4, 19:30) ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο κολυμβητήριο Πειραιά τον Παναθηναϊκό και ο Μπλάι Μάλιαρακ τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν καμία διάθεση να υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους.
"Πληροφορήθηκα ότι οι φίλαθλοι μας εξάντλησαν ήδη τα εισιτήρια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι στο Καραϊσκάκης. Εύχομαι ανάλογη ατμόσφαιρα να έχει και το δικό μας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και να παίξουμε μπροστά σε γεμάτη εξέδρα", τόνισε αρχικά στο "www.olympiacos.org" o Μπλάι Μάλιαρακ και πρόσθεσε:
"Η νίκη σε αυτό το παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία για τον κόσμο μας, για την ομάδα και γενικότερα για τον σύλλογο. Επίσης, θέλουμε να διατηρήσουμε το νικηφόρο σερί μας στις εγχώριες διοργανώσεις και να παίξουμε καλό πόλο.

Δεν υποτιμούμε τον αντίπαλό μας που μπορεί να έρθει με πεσμένη ψυχολογία εξαιτίας του αποκλεισμού από το κύπελλο αλλά δεν θα έχει καθόλου άγχος".

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται πριν από την έναρξή του από το κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά.

Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4

Κολ. Ποσειδώνιο  14.30:  ΠΑΟΚ – ΝΟ ΧΙΟΥ (Αδαμάσογλου, Κυράνης)

Κολ. Νέας Σμύρνης  16.00:  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Σκαλοχωρίτης, Αχλαδιώτης)

Κολ. Π. Φαλήρου  16.00 :  ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Σταυρόπουλος, Κουρτίδης)

Κολ. Ηλιούπολης  18.00:  ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Δαμιανάκης, Μικεδάκης)

Κολ. Εθν. Πειραιά 19.30:  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπουδραμής, Κουρτίδης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/4

Κολ. Νέας Σμύρνης 14.30:  ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Μπουδραμής, Κωνσταντινίδης)

Η Βαθμολογία

1.       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                   18           18           0              0              296-69                  54

2.       ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ         19           17           1              1              288-96                  52

3.       ΝΟ ΧΙΟΥ                           18           14           1              3              206-112                43

4.       ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ               18           11           0              7              209-155                33

…………………………………………………………………………………………………………………….

5.       ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ             18          10             2                6           155-161               32

6.       ΠΑΟΚ                                19          10             1                8           169-177               31

7.       ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                18           5              1              12           112-212               16

8.       ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ                        18           4              3              11           131-184               15

Αβραμίδου: "Ματς - πρόκληση για τις δύο ομάδες"

Η Άλκηστη Αβραμίδου χαρακτήρισε ως ματς - πρόκληση και για τις δύο ομάδες το ντέρμπι με την Βουλιαγμένη (13/4, 19:00), τονίζοντας πως αυτό το παιχνίδι θα είναι δυσκολότερο από του πρώτου γύρου στον Πειραιά.
Η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και τόνισε τα εξής:
"Όπως κάθε παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη έτσι και η αναμέτρηση του Σαββάτου είναι ντέρμπι. Αυτοί οι αγώνες είναι το αλατοπίπερο της Α1 και αποτελούν πρόκληση και για εμάς αλλά και για τις πολίστριες της Βουλιαγμένης καθώς μαζί με τα παιχνίδια της Ευρώπης είναι τα πολύ δυνατά της χρονιάς.

Το παιχνίδι θα είναι δυσκολότερο από αυτό του πρώτου γύρου. Αφενός γιατί παίζουμε εκτός έδρας και αφετέρου γιατί η Βουλιαγμένη θα είναι πιο προσεκτική μετά την ήττα που γνώρισε στον Πειραιά.

Σε κάθε αγώνα πέφτουμε στην πισίνα με μοναδικό στόχο να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα και να εφαρμόσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Το ίδιο θα κάνουμε και το Σάββατο.

Με δεδομένο πως η ομάδα μας είναι πολύ νεανική, από τόσο δυνατά παιχνίδια μόνο κέρδη αποκομίζει και πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον".


ALEX WEB RADIO/TV

Σωτήρχος: "Να κρατήσουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας"-MVP του πρωταθλήματος η Γιακουμή!

 Σωτήρχος: "Να κρατήσουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας"-MVP του πρωταθλήματος η Γιακουμή!

   12/04/2013 

 

Σωτήρχος: "Να κρατήσουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας"

Ο Τέλης Σωτήρχος δήλωσε αισιόδοξος για την κατάκτηση του νταμπλ, που θα είναι κάτι τρομερό για το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού. Τι υποστήριξαν οι Γιακουμή, Κοσμά και Κωνσταντίνου.
Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε τον Ηρακλή Κηφισιάς με 3-1 σετ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό της διοργάνωσης.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τέλης Σωτήρχος, είπε: "Εκτός από την δική μας κόπωση είχαμε από την άλλη να αντιμετωπίσουμε και τον ξεκούραστο αντίπαλο. Τα κορίτσια ξεπέρασαν τον εαυτό τους και την κούραση τους και πήραν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στην αρχή είχαμε κακή υποδοχή, αλλά βελτιωθήκαμε και πήραμε δύσκολα το 2ο σετ. Μετά όλα κύλησαν πιο εύκολα.

Τώρα χρειαζόμαστε ξεκούραση και ηρεμία. Αύριο στον τελικό είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε Κυπελλούχοι, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Με βάση την εικόνα μας στους τελικούς της Α1 κόντρα στην ΑΕΚ, μπορούμε. Δεν λέω ότι το μυαλό μας ήταν στην... Καλντέρα, αλλά σίγουρα έπρεπε να δείξουμε υπομονή, επιμονή, πίστη και συγκέντρωση και τελικά τα καταφέραμε.

Λογικά, η ΑΕΚ θα περάσει εύκολα και θα είναι η 4η φορά που θα παίξουμε οι δύο ομάδες μέσα σε 10 ημέρες. Να κρατήσουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας γιατί θα είναι κάτι τρομερό να κατακτήσουμε το πρώτο μας νταμπλ".

H αρχηγός του Ολυμπιακού, Δήμητρα Γιακουμή, σχολίασε: "Ξεκινήσαμε πάρα πολύ νωθρά μπήκαμε, κουρασμένες στο παιχνίδι και ο Ηρακλής δεν μας επέτρεψε να βρούμε τον ρυθμό μας. Στη συνέχεια, όμως, βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα για να το ξεπεράσουμε. Βρήκαμε ρυθμό μας και τον επιβάλαμε στο παιχνίδι για να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Γνωρίζαμε ότι ο Ηρακλής θα ερχόταν καλά προετοιμασμένος, είναι μια πολύ καλή ομάδα, μας πίεσε στο σέρβις, χάλασε την υποδοχή μας και δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις. Θεωρώ ότι καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν η ισοφάριση γιατί άλλαξε η ψυχολογία μας, πατήσαμε καλύτερα στα πόδια και πλέον κάνουμε σχέδια για τον αυριανό τελικό που ελπίζω να είμαστε και πάλι οι νικήτριες".

Η Σοφία Κοσμά δήλωσε: "Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριες μου, τα καταφέραμε σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Έρπεπε να μπούμε με αυτοπεποίθηση, αλλά στο πρώτο σετ δεν παίξαμε καλά καθώς μας βγήκε η κούραση και το άγχος. Στα επόμενα σετ δείξαμε πως είμαστε πρωταθλήτριες, παίξαμε συγκεντρωμένες, επιβάλαμε τον ρυθμό μας και τη δύναμη μας και καταφέραμε να πάρουμε ένα καθαρό σκορ απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ο Ηρακλής ήταν ξεκούραστος και ειχε τον χρόνο να μας διαβάσει, αλλά εμείς δειξαμε πόσο μεγάλη ομάδα είκμαστε. Στον τελικό, λογικά απέναντι στην ΑΕΚ, πάμε να το... ξανακάνουμε, αν και θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δεν ειχαμε εύκολο ημιτελικό όπως θα έχει η ΑΕΚ, αλλά μάλλον θα μας βοηθήσει αυτό. Θέλουμε το νταμπλ για πρώτη φορα στον Ολυμπιακό".

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου σημείωσε: "Ήμασταν έτοιμες αγωνιστικά για αυτο το παιχνίδι, αλλά μετά από μια εβδομάδα έντονη, ήμασταν λίγο κουρασμένες. Μπήκαμε λοιπόν λίγο νωχελικά στο πρώτο σετ, αλλά ευτυχώς βρήκαμε αγωνιστικότητα και ψυχολογία για να κερδίσουμε τα επόμενα σετ και το παιχνίδι. Δείξαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ καθώς στο πρωτάθλημα ήμασταν πίσω με 2-0 στις νίκες, αλλά το ανατρέψαμε, κερδίσαμε με 3-2 και αυτό έκανε το πρωτάθλημα πιο γλυκό. Πιστευω στην ομάδα μου και σιγουρα ο Ολυμπιακός αξίζει φέτος το νταμπλ. Όλες οι κοπέλες το θέλουμε πάρα πολύ και εύχομαι αύριο να είμαστε και Κυπελλούχες".

MVP του πρωταθλήματος η Γιακουμή!

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Δήμητρα Γιακουμή, αναδείχθηκε ως η MVP του πρωταθλήματος 2012-13!
Ο Ολυμπιακός με επικό come back "γύρισε" την σειρά με την ΑΕΚ και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 βόλεϊ γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος. Μάλιστα λίγο αργότερα ήρθε μια ακόμη διάκριση, καθώς η αρχηγός των ερυθρολεύκων, Δήμητρα Γιακουμή, αναδείχθηκε ως η MVP του πρωταθλήματος 2012-13!
Μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι συντάκτες του βόλεϊ και οι προπονητές των ομάδων της Α1 Γυναικών, Πολυτιμότερη Αθλήτρια (MVP) του πρωταθλήματος 2012-2013 αναδείχθηκε η αρχηγός του Ολυμπιακού Δήμητρα Γιακουμή.

"Ειλικρινά δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους", ήταν η πρώτη της αντίδραση της όταν ενημερώθηκε για την προσωπική της διάκριση μετά το τέλος της προπόνησης του Ολυμπιακού στο κλειστό της Σαντορίνης κι αφού πρώτα ρωτούσε και ξαναρωτούσε για να μάθει αν ήταν κάποιο αστείο.

"Στην καριέρα μου είχα βγει άλλη μια φορά MVP πριν από δύο χρόνια μετά από ένα παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και τώρα είμαι MVP του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι μια απίστευτη εβδομάδα… Πρώτος τίτλος πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, πρώτος τίτλος MVP για μένα. Όλα μοιάζουν ιδανικά και θα είναι τέλεια αν καταφέρουμε να κάνουμε και το νταμπλ", ήταν τα τελευταία της λόγια με το πρόσωπό της να λάμπει από χαρά και περηφάνια.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από την Γιακουμή, ψήφους πήραν οι συμπαίκτριες της στον Ολυμπιακό Ράντι Τένεβα, Στέλλα Χριστοδούλου, Σοφία Κοσμά, καθώς και η Μπίλιανα Γκλιγκόροβιτς του Ηρακλή Κηφισιάς 
 
 
ALEX WEB RADIO/TV

Ηρακλής Κηφισιάς - Ολυμπιακός 1-3

Ηρακλής Κηφισιάς - Ολυμπιακός 1-3

"Ηφαίστειο" στη Σαντορίνη οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας, πήραν πανάξια την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ! Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού νίκησε τον Ηρακλή Κηφισιάς με 3-1 σετ, στον πρώτο ημιτελικό του Final-4, δείχνοντας χαρακτήρα μετά το πρώτο χαμένο σετ. Οι ερυθρόλευκες στοχεύουν στο πρώτο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος και στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου Κυπέλλου Ελλάδας.
Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να διεκδικήσει και να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας!
Στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 της Σαντορίνης, οι ερυθρόλευκες νίκησαν τον Ηρακλή Κηφισιάς με 3-1 σετ και το απόγευμα του Σαββάτου (13/4), στις 17:00, θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, που νίκησε τον Φιλαθλητικό/Λαρισαϊκό με 3-0 σετ στον δεύτερο ημιτελικό.

Οι παίκτριες του Τέλη Σωτήρχου δεν μπήκαν καλά στο ματς και έχασαν το πρώτο σετ με 25-18, καθώς ο Ηρακλής Κηφισιάς πίεσε πολύ από τη θέση του σερβίς και δικαιώθηκε, καθώς η υποδοχή του Ολυμπιακού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

Από εκεί και πέρα, όμως, οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας έπαιξαν ως Ολυμπιακός και κατέκτησαν τα τρία επόμενα σετ, μαζί και τη νίκη-πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκες βελτίωσαν την υποδοχή τους και τελείωσαν καλύτερα τις επιθέσεις με αποτέλεσμα να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκηνικό.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες έφτασαν πόντο-πόντο μέχρι το 24-24, όπου δύο λάθη για τον Ηρακλή (το ένα από την έμπειρη Γκλιγκόροβιτς), επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή.

Η ψυχολογική ανάταση για τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε το 2ο σετ, έδωσε νέα πνοή στις παίκτριες του Τέλη Σωτήρχου στο ξεκίνημα του 3ου, όπου πήραν από νωρίς μεγάλη διαφορά στο σκορ. Παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής μείωσε προς το τέλος του σετ, οι ερυθρόλευκες βρήκαν τον τρόπο να μην απειληθούν και να "καθαρίσουν" με 25-20.


 
Αντίστοιχο ξεκίνημα είχε το 4ο σετ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 7-2, αλλά τον Ηρακλή να ξαναμπαίνει γρήγορα στο ματς. Ωστόσο, η Ράντι Τένεβα τελείωσε ψύχραιμα όσες μπάλες πήρε, η υποδοχή του Ηρακλή χάλασε σε πολλές περιπτώσεις και η νίκη κατέληξε στα χέρια του Ολυμπιακού με 25-22.

Πολύ καλό παιχνίδι για τις νικήτριες έκανε η Στέλλα Χριστοδούλου, πολλές μπαλιές πήρε η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, ενώ καθοριστική στις κρίσιμες φάσεις ήταν η Τένεβα. Για την ομάδα της Κηφισιάς, η Καραγκούνη προκάλεσε πολλά προβλήματα από τη θέση του σέρβις, αρκετά καλή ήταν η Γκλιγκόροβιτς, ενώ ανέτοιμη εμφανίστηκε η Γιώτα, που έκανε αρκετά λάθη.

Να σημειωθεί πως η πειραϊκή ομάδα κέρδισε για τέταρτη φορά τον Ηρακλή Κηφισιάς κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.


 
Τα σετ: 25-18, 24-26, 20-25, 22-25.

Ηρακλής Κηφισιάς (Κώστας Παπαδόπουλος): Γκλιγκόροβιτς 8 (3/6 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Καραγκούνη 8 (6/18 επ., 2 άσοι, 38% υπ. - 12% άριστες), Ιβάνοβα 17 (12/35 επ., 5 μπλοκ., 36% υπ. - 25% άριστες), Λαμπρούση 7 (3/10 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ ), Γέλιτς 14 (13/28 επ., 1 μπλοκ), Γιώτα 8 (3/12 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Κίτσου –λ (38% υπ. – 12% άριστες) / Διώτη 1.

Ολυμπιακός (Τέλης Σωτήρχος): Κωνσταντίνου 13 (9/33 επ., 4 άσοι, 38% υπ. – 00% άριστες), Κοσμά 5 (4/12 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. – 10% άριστες), Τρατς 8 (5/16 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Γιακουμή 14 (8/16, 3 άσοι, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 7 (5/7 επ., 2 άσοι), Τένεβα 18 (17/35 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. - 35% άριστες), Κονόμι –λ (56% υπ. – 32% άριστες) / Λούκοβιτς 4 (2/8 επ., 2 μπλοκ), Τέζα



www.redplanet.gr/