ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

OGUNSOTO - Nτο ομαντα το στοκο το πρωτη κατηγορια

OGUNSOTO - Nτο ομαντα το στοκο το πρωτη κατηγορια

29/12/2012

Ε, τι να πουμε τωρα, Ογκουνσοτο ειναι αυτος...που χαθηκες ρε αδικημενο παιντι? τωρα ολα καλα στο Ελλαντα , καλο διαιτησια και διαιτητη ντωσει πεναλντυ..

Ε ρε τι να εχει να γινει παλι μολις δεν του δωσουν κανενα πεναλντυ...

δειτε το βιντεο με τις πρωτες του δηλωσεις για τον Ολυμπιακο Βολου

Ας θυμηθουμε την ατακα του με το πεναλτυ


ALEX WEB RADIO/TV

Οι αγώνες της ομάδας πόλο νέων γυναικών

Οι αγώνες της ομάδας πόλο νέων γυναικών

Με τη συμμετοχή 23 συλλόγων θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο νέων γυναικών.
Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να συμμετέχει στον Α’ όμιλο Αττικής οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν (3/1 έως 5/1) στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, τον Εθνικό Πειραιά, τον Νηρέα Χαλανδρίου και τον Ιωνικό Νίκαιας.

Από τον όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας ενώ η τρίτη του βαθμολογικού πίνακα θα παίξει αγώνα μπαράζ με την αντίστοιχη του Β’ ομίλου Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας το πρόγραμμα των αγώνων του ομίλου μας είναι το ακόλουθο:

Α’  ΟΜΙΛΟΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ   ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ  Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

1η  αγωνιστική  Πέμπτη    3/1/2013
ΩΡΑ: 20:30  ΕΘΝΙΚΟΣ  ΟΦΠΦ  -  ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ.
ΩΡΑ: 21:30  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ  - ΑΟ  ΙΩΝΙΚΟΣ  ΝΙΚ.

2η  αγωνιστική  Παρασκευή     4/1/2013
ΩΡΑ: 10:30  ΑΟ  ΙΩΝΙΚΟΣ  ΝΙΚ. -  ΕΘΝΙΚΟΣ  ΟΦΠΦ
ΩΡΑ: 11:30  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ   ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

3η  αγωνιστική  Παρασκευή     4/1/2013
ΩΡΑ: 20:30  ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ.  - ΑΟ  ΙΩΝΙΚΟΣ  ΝΙΚ.
ΩΡΑ: 21:30  ΕΘΝΙΚΟΣ  ΟΦΠΦ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

4η  αγωνιστική  Σάββατο     5/1/2013
ΩΡΑ: 10:00  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ -  ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ.
ΩΡΑ: 11:00  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ  ΟΦΠΦ

5η  αγωνιστική  Σάββατο     5/1/2013
ΩΡΑ: 17:00  ΑΟ  ΙΩΝΙΚΟΣ  ΝΙΚ.  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΩΡΑ: 18:00  ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

ALEX WEB RADIO/TV

Ο Χάινς στο Top-10 της Euroleague (video)

Ο Χάινς στο Top-10 της Euroleague (video)

Μπορει να μην τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του Top-16 και να ηττήθηκε από την Κάχα Λαμποράλ στην Βιτόρια με 82-74 αλλα  οι δύο καταπληκτικές τάπες του Κάιλ Χάινς πάνω σε Λάμπε και Πλάις εμειναν στην ιστορια.Οι δύο μεγαλοπρεπείς τάπες του Κάιλ Χάινς στο ματς κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ μπήκαν στο Top-10 της Euroleague για την 1η αγωνιστική του Top-16.
Δειτε το βιντεο


Ο Χάινς στο Top - 10 της 1ης αγωνιστικής του... από bouklesto18

ALEX WEB RADIO/TV

Μέλμπεργκ και Βαλβέρδε διπλα στον Θρυλο

Μέλμπεργκ και Βαλβέρδε διπλα στον Θρυλο
29/12/2012

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Ισπανία στις 14 Φλεβάρη προκειμένου να αντιμετωπίσει την Λεβάντε στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην φάση των "32" του Europa League.
Ο Όλοφ Μέλμπεργκ ενδέχεται να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λεβάντε στην Ισπανία.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που τώρα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Βαλένθια, έχει ήδη ενημερώσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως θα βρεθεί στις εξέδρες του "Estadi Ciutat de Valencia" και θα παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια των ερυθρολεύκων κόντρα στον ισπανικό σύλλογο.

ALEX WEB RADIO/TV

Σε φουλ ρυθμούς η προετοιμασία

Σε φουλ ρυθμούς η προετοιμασία 

29/12/2012

Στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη βρέθηκαν και το πρωί του Σαββάτου (29/12) οι παίκτες του Ολυμπιακού, συνεχίζοντας την προετοιμασία τους ενόψει του ματς της ερχόμενης εβδομάδας με αντίπαλο τη Βέροια στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (6/1) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
Το πρόγραμμα το πρωί άρχισε με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης και συνεχίστηκε με τους ερυθρόλευκους να χωρίζονται σε δύο γκρουπ. Οι μεν έκαναν ασκήσεις τεχνικής και ελέγχου της μπάλας με τα πόδια και το κεφάλι και οι δε χωρίστηκαν σε επιτιθέμενους και αμυνόμενους και σε μία εστία έκαναν τελειώματα φάσεων.
 Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με άσκηση κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά και πρέσινγκ από όσους "αμύνονταν", σε μικρό χώρο.

Ο Δημήτρης Σιόβας συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασής του, ενώ ο Τζαμέλ Αμπντούν έκανε εκ νέου ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και θεραπεία.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος συνεχίζει να ανεβάζει "στροφές", ακολουθώντας ξανά ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αποκατάστασης και το απόγευμα θα δοκιμάσει εκ νέου να "βγει" στο γήπεδο. Το ραντεβού των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για το απόγευμα μετακινήθηκε από τις 16:30,στις 18:00 .

ALEX WEB RADIO/TV

Οτι πρεπει το φιλικο για συμπερασματα του Πινο

 Οτι πρεπει το φιλικο για συμπερασματα του Πινο
29/12/2012

Το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την Καλλιθέα το πρωί της Δευτέρας (31/12, 10:30) στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστωθεί η αγωνιστική κατάσταση του Χουάν Πάμπλο Πίνο που δείχνει εξαιρετικά στοιχεία στις προπονήσεις.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να δει αγωνιζόμενο και τον Χουάν Πάμπλο Πίνο, ο οποίος δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.
Η απόφαση, άλλωστε, έχει παρθεί και ο Πίνο θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ στο συμβόλαιο των δύο πλευρών θα υπάρξει και προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας.

Υπενθυμιζουμε πως το φιλικό ματς δεν θα είναι "ανοιχτό" για το κοινό και τους εκπροσώπους του Τύπου.

ALEX WEB RADIO/TV

«Πέτυχα πολλά,«Δουλεύω για τον Ολυμπιακό γιατι με συναρπάζει»

«Πέτυχα πολλά,δουλεύω για τον Ολυμπιακό γιατι με συναρπάζει»

29/12/2012 

«Έχω καταφέρει πολλά και είμαι μόνο 38 ετών», δηλώνει για την καριέρα του -γεμάτος αυτοπεποίθηση- ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σε συνέντευξη του. «Δουλεύω για τον Ολυμπιακό. Αυτός με συναρπάζει», προσθέτει.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της καριέρας του, από τις ομάδες στην Πορτογαλία μέχρι και τον Ολυμπιακό δηλώνει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σε συνέντευξή που παραχώρησε.

«Κοιτώντας αυτά τα 10 χρόνια βλέπω πως έχω καταφέρει πολλά και είμαι μόνο 38 ετών. Θέλω να κάνω περισσότερα αλλά είμαι ευχαριστημένος από όσα έχω ήδη πετύχει», αναφέρει ο τεχνικός των ερυθρολεύκων ο οποίος δηλώνει πως τον συναρπάζει ο Ολυμπιακός, καθώς για αυτόν δουλεύει τώρα και εκφράζει την επιθυμία του να κοουτσάρει κάποια στιγμή μια ασιατική ή μια ομάδα από την Άπω Ανατολή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεονάρντο Ζαρντίμ

-Έχεις τα χαρακτηριστικά της ηρεμίας και της γαλήνης στον πάγκο. Πιστεύεις πως βαδίζεις στα χνάρια του Ζοζέ Μουρίνιο;
«Αν μπορώ να γίνω σαν κι αυτόν; Ο Μουρίνιο έχει μια καριέρα γεμάτη από τεράστιες επιτυχίες μέσα σε μια πορεία πολλών ετών. Εγώ τώρα ξεκινάω την καριέρα μου σε ένα μέτριο προς υψηλό επίπεδο. Είναι εντελώς διαφορετικές οι δύο περιπτώσεις. Αντίθετα από τον Μουρίνιο, εγώ πέρασα οκτώ χρόνια από τις χαμηλές κατηγορίες της Πορτογαλίας για να φτάσω σε υψηλό επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας μετά στην αντίστοιχη της Ελλάδας, στο Champions League και το Europa».

-Ήταν πιο δύσκολα τα βήματα στην καριέρα σου;
«Δεν ξέρω αν ήταν πιο δύσκολα. Ήταν μια διαφορετική πορεία. Επομένως δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε συγκρίσεις με αυτόν που τη δεδομένη στιγμή είναι ο κορυφαίος τεχνικός του κόσμου».

-Ποια γλώσσα χρησιμοποιείς στα αποδυτήρια;
«Δεν μιλάω καλά ελληνικά. Γνωρίζω μονάχα λίγες λέξεις. Έχω έναν μεταφραστή να μεταφέρει τις οδηγίες μου. Υπάρχουν 8 παίκτες, μαζί με τους Ισπανούς, που καταλαβαίνουν στο περίπου τα πορτογαλικά. Έτσι καταφέρνουμε να καλύπτουμε το 70% με 80% της ομάδας. Ο μεταφραστής τα λέει στους Έλληνες και στις υπόλοιπες εθνικότητες περνάμε το μήνυμα σε μικρά γκρουπ».

-Είναι δύσκολο να λειτουργήσεις με τόσες διαφορετικές εθνικότητες;
«Δεν είναι εύκολο. Είναι μια καινούργια εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε δύο Σέρβους, δύο Αλγερινούς, έναν Κορσικανό, έναν από το Μάλι που μιλά γαλλικά, έναν Πορτογάλο, έναν Αργεντίνο, έναν Ισπανό και έναν Ούγγρο. Θα έπρεπε να είμαι πολύγλωσσος για να δίνω τις οδηγίες μου. Είναι δύσκολο. Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα δεν είναι να μεταδίδω τις οδηγίες αλλά το συναίσθημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι συναισθημάτων, πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, και αντιλαμβάνομαι πως ο μεταφραστής δεν μπορεί να μεταδώσει το συναίσθημα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία μου».

-Το να κερδίσεις το Europa League θα σου ανοίξει την πόρτα για μεγαλύτερα πρωταθλήματα;
«Το να κερδίζεις είναι πάντα ένας τρόπος να σου ανοίγονται πόρτες. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να το πετύχεις αυτό. Έτσι ανέβηκα σκαλιά στην καριέρα μου και έφτασα μέχρι την Μπέιρα Μαρ με την οποία κάναμε μια εξαιρετική σεζόν αν και μας είχαν φαβορί για υποβιβασμό. Μετά πήγα στην Μπράγκα και τώρα στον Ολυμπιακό. Έφτιαξα την καριέρα μου πάνω σε νίκες, διότι αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο στο ποδόσφαιρο».

-Σε ποια πρωταθλήματα θα ήθελες να δοκιμάσεις μετά το ελληνικό; Στο αγγλικό ίσως;
«Νομίζω πως υπάρχουν τρεις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Σίγουρα η Αγγλία είναι η χώρα του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Όμως θα ήθελα να δοκιμάσω σε διαφορετικές κουλτούρες. Όπως στην Ασία, σε χώρες σαν την Κίνα, την Ιαπωνία ή την Κορέα. Θέλω να έχω εμπειρία από μια Αραβική χώρα όπως το Κατάρ, τα Εμιράτα ή η Αίγυπτος. Το ποδόσφαιρο σου δίνει αυτή την ευκαιρία. Να ζήσεις διαφορετικές εμπειρίες και να διευρύνεις τους ορίζοντες σου. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι με άλλους πολιτισμούς και ίσως καλύτερα από τις δικές μας αρχές».

-Ποιο κλαμπ στον κόσμο σε συναρπάζει περισσότερο;
«Αυτήν τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός. Σταμάτησα να είμαι οπαδός πριν πολλά χρόνια. Το ποδόσφαιρο και η αφοσίωση μου σε ένα κλαμπ με κάνει αδιάφορο για τους υπόλοιπους συλλόγους. Έτσι δρούσα πάντα στην καριέρα μου. Αφιερώνω όσα έχω στον σύλλογο που εργάζομαι. Δεν έχω τον χρόνο ούτε να σκεφτώ, ούτε να έχω αισθήματα για κάποια άλλη ομάδα. Έχω καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν τον σύλλογο που εργάζονται. Οι αναμνήσεις είναι πάντα καλές ή λιγότερο καλές».

-Φοβάσαι να κάνεις λάθος;
«Είχα περισσότερη επιτυχία από ό,τι αποτυχία στην καριέρα μου. Δεν έχω πρόβλημα να αποτύχω. Το λάθος είναι ανθρώπινο. Πρέπει να εμπιστευόμαστε και να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε καλά και να δουλεύουμε ως τα άκρα. Δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να περιμένουμε κάτι να συμβεί από μόνο του. Στην πορεία έχω στερηθεί αρκετά πράγματα. Ρίσκαρα πολύ. Κάποτε με έλεγαν τρελό. Αλλά ήθελα να δω αν μπορώ να τα καταφέρω ή όχι. Αν τα πράγματα κυλούσαν θετικά, τότε θα ζούσα το όνειρο μου. Αν όχι θα γύριζα σπίτι μου. Κοιτώντας αυτά τα 10 χρόνια βλέπω πως έχω καταφέρει πολλά και είμαι μόνο 38 ετών. Θέλω να κάνω περισσότερα αλλά είμαι ευχαριστημένος από όσα έχω ήδη πετύχει».

-Η περίπτωση του Ολυμπιακού ήταν η σίγουρη λύση; Έπαιζε ήδη στο Champions League.
«To Champions League για έναν προπονητή είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην Ευρώπη. Είναι εξαιρετικό να παίζεις σε μια κούρσα τέτοιων διαστάσεων, με τέτοια οργάνωση του παιχνιδιού και σε γεμάτα γήπεδα. Ο Ολυμπιακός πάντα γεμίζει το γήπεδο σε αυτά τα ματς. Αυτά είναι εμπειρίες ζωής που ποτέ δεν θα ξεχάσω».

-Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αναδειχθείς πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει κάποιος επιπλέον στόχος μέσα στη σεζόν;
«Με τον πρώτο γύρο να έχει τελειώσει και την ομάδα αήττητη, ο πρώτος μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος είναι το Κύπελλο Ελλάδας. Βρισκόμαστε ήδη στην φάση των "16". Τώρα θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο μακριά μπορούμε στο Europa League. Παίζουμε με τη Λεβάντε που είναι μια πολύ καλή ισπανική ομάδα αλλά πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες πρόκρισης. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε ανάμεσα στις ομάδες - φαβορί για την κατάκτηση του Europa League αφού υπάρχουν άλλοι, πιο ισχυροί σύλλογοι από εμάς στην διοργάνωση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε φιλόδοξοι. Ας παίξουμε το παιχνίδι».

-Ποιος είναι καλύτερος παίκτης, ο Ρονάλντο ή ο Μέσι;
«Για μένα ο Ρονάλντο είναι καλύτερος σε αρκετούς τομείς. Είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Στο σημερινό ποδόσφαιρο ένας παίκτης δεν μπορεί να σταθεί μόνο με την ποιότητα του τεχνικά. Σήμερα πρέπει να μπορείς να προσφέρεις στο σύνολο της λειτουργίας της ομάδας. Νομίζω πως ο Ρονάλντο υπερτερεί σε αυτό. Εκτός από την ποιότητα, παίζει και σε μια θέση που βοηθάει αμυντικά. Οπότε νομίζω πως είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης από τον Μέσι. Δεν λέω καλύτερος ή χειρότερος, λέω πιο ολοκληρωμένος».

-Πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα; Υπάρχει τόση φτώχεια;
«Όσον αφορά τα κοινωνικά προβλήματα, η Ελλάδα είναι σαν την Πορτογαλία. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν καλύτερα και άλλοι που ζουν χειρότερα. Νομίζω πως οι Έλληνες είναι πιο εκφραστικοί και εκδηλωτικοί για τα πάντα. Αυτό καθορίζει το τρόπο που λειτουργείς. Στην Πορτογαλία είναι πιο ήσυχα και σιγά - σιγά θα υπάρξει αποδοχή για ό,τι συμβαίνει... Οι Έλληνες είναι πιο εκφραστικοί. Αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες όπως στην Πορτογαλία, με την μεσαία τάξη να κινδυνεύει με αφανισμό. Είναι χώρα με εξαιρετική ποιότητα στον τουρισμό, με νησιά, καλή θερμοκρασία και καλό φαγητό. Σας συμβουλεύω να την επισκεφθείτε, όπως λέω και στους Έλληνες να επισκεφθούν τη Μαδέιρα».

ALEX WEB RADIO/TV

Μόνος σίγουρος ο Τάτος

Μόνος σίγουρος ο Τάτος

29/12/2012
 Ο Ανδρέας Τάτος είναι –μέχρι στιγμής- ο μόνος από τους παίκτες του Ολυμπιακού που πρέπει να θεωρείται σίγουρος ο δανεισμός του σε άλλη ομάδα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μόνος σίγουρος ο Τάτος
Την στιγμή που τα πράγματα για τις αφίξεις τον Ιανουάριο φαίνεται να είναι ξεκάθαρα, δεν συμβαίνει το ανάλογο και στο θέμα των αποχωρήσεων στον Ολυμπιακό.

Στην συνάντηση που είχαν προ ημερών ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφασίσθηκε να μειωθεί ο αριθμός του ρόστερ, αλλά ακόμη ο πορτογάλος τεχνικός δεν έχει αποφασίσει ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα κουνήσουν μαντήλι –έστω μέχρι το καλοκαίρι-.

Ο μόνος που πρέπει να θεωρείται σίγουρος ο δανεισμός του είναι ο Ανδρέας Τάτος ο οποίος δεν έχει ικανοποιήσει τον Ζαρντίμ όταν έχει αγωνιστεί βασικός. Έτσι ο πρώην άσος του Ατρομήτου έχει έτοιμες τις βαλίτζες του, με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη δεχθεί κρούσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκας για την παραχώρησή του.

Η ομάδα που φαίνεται να έχει προβάδισμα για την απόκτησή του είναι ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έχουν πάρει το ΟΚ από τον Ολυμπιακό για την παραχώρησή του, ωστόσο απομένει κάτι αρκετά σημαντικό… Η σύμφωνη γνώμη του παίκτη.

Για τον Τάτο έχει ενδιαφερθεί και ο Πλατανιάς με τον Άγγελο Αναστασιάδη να εκτιμά αρκετά τις ικανότητες του παίκτη.

Αν και για τον Τάτο το μόνο που απομένει είναι η ομάδα που θα δοθεί δανεικός, δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο για τους παίκτες που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής.

Τέτοιοι είναι οι Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος και Ζαραδούκας, αλλά –μέχρι στιγμής- ο Ζαρντίμ δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του για την τύχη τους.

Ο Βλαχοδήμος έχει ζητήσει να δοθεί δανεικός γιατί επιθυμεί να έχει παιχνίδια στα πόδια του και βλέπει ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί στο… λιμάνι. Ο Ζαραδούκας δεν τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από τον πορτογάλο τεχνικό , ωστόσο το γεγονός ότι είναι ο μόνος αριστεροπόδαρος μπακ, και ουσιαστικά ο λογικός αντικαταστάτης του Χολέβα ίσως να αποδειχθεί αρκετό για την παραμονή του.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό αφορά τον Φετφατζίδη. Ο νεαρός άσος –σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις- δεν έχει χρόνο συμμετοχής αλλά δεν επιθυμεί να φύγει από τον Ολυμπιακό για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Θέλει να μείνει και να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει στην πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί από τον Ζαρντίμ.

Για τον «Φέτφα», ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ομάδες από την Σούπερ Λίγκα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και από το εξωτερικό.

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει αποφασισθεί από τους ερυθρόλευκους. Στο… λιμάνι πιστεύουν ότι μπορεί εάν ακολουθήσουν την τακτική με τον Μήτρογλου να αποδώσει καρπούς και στην περίπτωση του Φετφατζίδη.


www.sport-fm.gr/

Οταν ο μουστακιας επαιζε μπασκετ..(video)

 Οταν ο μουστακιας επαιζε μπασκετ..(video)

29/12/2012

Ο παλαίμαχος άσος, που το όνομά του απασχολεί την επικαιρότητα λόγω της αποχώρησης από τον ΟΦΗ και της επικείμενης ανακοίνωσης της συμφωνίας με τον Ατρόμητο, είχε ξεκινήσει την καριέρα του από το μπασκετικό τμήμα της Δάφνης.

Ασχέτως αν στη συνέχεια τον κέρδισε το ποδόσφαιρο. Και τα ελληνικά γήπεδα κέρδισαν με τη σειρά τους έναν χαρισματικό σκόρερ.

Με την αγάπη του για το μπάσκετ αλλά και τη συγκεκριμένη ομάδα να είναι δεδομένα, ο αλενατόρε δεν είχε διστάσει να βοηθήσει την Δάφνη από τη θέση του προέδρου προ δεκαετιών, το διάστημα που ήταν ακόμα εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Με τα μουστάκια του και τα όλα του!
Και μη φανταστείτε πως μιλάμε για ερασιτεχνικό επίπεδο. Στην Α2 ήταν εκείνη την εποχή η Δάφνη και διεκδικούσε την άνοδό της στην Α1.
Δειτε βιντεο και θυμηθειτε οι παλαιωτεροι και ενημερωθειτε οι νεωτεροι...


ALEX WEB RADIO/TV

Νέος γυμναστής στις Ακαδημίες του Θρύλου

Νέος γυμναστής στις Ακαδημίες του Θρύλου

29/12/2012

Νέος γυμναστής στις Ακαδημίες του Θρύλου
Με την προσθήκη του Γερμανού προπονητή-γυμναστή Τομπίας Γιούνγκ ενισχύει η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός τα τμήματα υποδομής του Θρύλου.
Η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του Τομπίας Γιούνγκ από το olympiacos.orgQ
«Η Ακαδημία του Ολυμπιακού ενισχύθηκε με τον προπονητή-γυμναστή Τομπίας Γιούνγκ (Tobias Jung). Ο Γερμανός προπονητής έχει γεννηθεί στις 25.01.1983 και προέρχεται από τις Ακαδημίες της Χέρτα Βερολίνου, ενώ έχει εργαστεί και στις ομάδες Πάτερμπορν και Αρμίνια Μπίλεφελντ.
Ο κύριος Γιούνγκ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εκγύμναση και προπόνηση ποδοσφαιριστών όλων των ηλικιών και θα ασχοληθεί με όλες τις ομάδες της Ακαδημίας.
Είναι κάτοχος προπονητικού διπλώματος UEFA A και μιλάει τέσσερις γλώσσες (Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Ολλανδικά)».

www.olympiacos24.gr/

Τον θελουν στον Πειραια

 Τον θελουν στον Πειραια
29/12/2012


Μπορεί να υπάρχει ένα φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Φρανσουά Μοδέστο από την Μπαστιά, η οποία αποτελεί ομάδα της πόλης που γεννήθηκε ο Κορσικανός, αλλά ο Γάλλος αμυντικός του Ολυμπιακού σχολιάζει στο περιβάλλον του πως δεν γνωρίζει τίποτε για το θέμα, επισημαίνοντας πως είναι συγκεντρωμένος στους στόχους των Πειραιωτών και εκφράζει την διάθεση του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν

Αποτι φαινεται στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την αγωνιστική προσφορά του ποδοσφαιριστή, όσο και από τον χαρακτήρα του, καθώς πρόκειται για έναν σοβαρό επαγγελματία και υπάρχουν σκέψεις ώστε να τον αξιοποιήσουν στο μέλλον στην ομάδα σε κάποιο άλλο πόστο, όταν αποφασίσει να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα

ALEX WEB RADIO/TV

Για Τζαμάλ γράφουν οι Πορτογάλοι (video)

Για Τζαμάλ γράφουν οι Πορτογάλοι (video)



Δημοσιεύματα από την πατρίδα του Λεονάρντ Ζαρντίμ θέλουν τους ερυθρόλευκους να εξετάζουν την περίπτωση του Τζαμάλ Μαχαμάτ της Μπράγκα, ποδοσφαιριστή με τον οποίο συνεργάστηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στο παρελθόν.

Ο Τζαμάλ είναι 29 ετών (τον Απρίλιο κλείνει τα 30) κατάγεται από την Τρίπολη της Λιβύης και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου, εκεί δηλαδή που οι πρωταθλητές Ελλάδας θα χρειαστούν ενίσχυση στο μέλλον.

Χρησιμοποιεί, κυρίως, το αριστερό του πόδι και έπιασε το πικ της καριέρας του υπό την παρουσία του Ζαρντίμ στον πάγκο της Μπράγκα. Φέτος ωστόσο δεν έχει το χρόνο συμμετοχής που θα επιθυμούσε και ψάχνεται για μεταγραφή.

Τώρα αν  υπάρχει θέμα θα φανεί ....

Δειτε βιντεο....


ALEX WEB RADIO/TV

Τα εισιτήρια με Μπεσίκτας

Τα εισιτήρια με Μπεσίκτας


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση με την Μπεσίκτας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

"Η Διεύθυνση Εισιτηρίων της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον Αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Top-16 με την BESIKTAS JK ISTANBUL, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 04/01/2013 με ώρα έναρξης 21:45 έχει ξεκινήσει.

Αναλυτικά:

Μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, καθώς και από το Επίσημο Κατάστημα της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καραολή και Δημητρίου 8, 18547 - ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η διάθεση των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 03/01/2013 και ώρες 10:00 – 18:00 και την ημέρα του αγώνα, Παρασκευή 04/01/2013 από τις 10:00  μέχρι και την έναρξή του.

Κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα αγοράς μέχρι δύο (2) εισιτηρίων με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Τιμές

10€

15€

25€

30€

Για εισιτήρια ακριβότερων κατηγοριών παρακαλούμε απευθυνθείτε στα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στο τηλέφωνο 210.45.27.600.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΕΑ (άτομα μόνο με κινητικά προβλήματα)

Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τον Ευρωπαϊκό Αγώνα με την BESIKTAS JK ISTANBUL της 04/01/2013 με ώρα έναρξης 21:45 ενημερώνει τους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα τα ακόλουθα:

* Καλεί τους φιλάθλους να επικοινωνήσουν με την Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο τηλέφωνο  2104527600  μέχρι και την Πέμπτη 03/01/2013, ώστε να παραλάβουν από τη θύρα 8 το DAY PASS. Όσοι δεν επικοινωνήσουν έγκαιρα, δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο.

* Προβλέπεται δωρεάν είσοδος για τους ίδιους και για τον ένα συνοδό τους. Η είσοδος των συγκεκριμένων ατόμων θα γίνει μόνο από την θύρα 8".


ALEX WEB RADIO/TV

 

Προταση σε Ντε Βινσέντι ο Ολυμπιακός. ποια ειναι τα δεδομενα της αποκτησης του....

 Προταση σε Ντε Βινσέντι  ο Ολυμπιακός. ποια ειναι τα δεδομενα της αποκτησης του....

29/12/2012


Επίσημη πρόταση για να  απόκτησει του Ντε Βινσέντι προχώρησε ο Ολυμπιακός που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2013. 
Ο Παναθηναϊκός θέλει και αυτός τον Αργεντινό, ποιος ο φόβος του παίκτη για τους ερυθρόλευκους. 

Διαβάστε αναλυτικά τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο Τομάς Ντε Βινσέντι βρίσκεται στα μεταγραφικά πλάνα του Ολυμπιακού και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ερυθρόλευκοι κινούνται για την απόκτηση του παίκτη από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο ο Αργεντινός είναι στο "στόχαστρο" και του Παναθηναϊκού που επιχειρεί να αποσπάσει την συγκατάθεση του 23χρονου άσου που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2013. Γεγονός που μπορεί να παίξει τον ρόλο του στην έκβαση της υπόθεσης. 

Ο Ολυμπιακός λοιπον έκανε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Ντε Βινσέντι (με το σκεπτικο  ο παίκτης να ενταχθεί στην ομάδα το καλοκαίρι) Ο Ολυμπιακος προσφέρει κάποια χρήματα στον υ ΠΑΣ καθώς και την ευκαιρία στον Γιάννη Χριστόπουλο να επιλέξει ως αντάλλαγμα μέχρι το καλοκαίρι κάποιους από τους παίκτες των Πειραιωτών που είναι διαθέσιμοι προς δανεισμό. Όπως ο Τάτος,Παπάζογλου και Ζαραδούκας.
Στον ΠΑΣ θα προτιμούσαν έναν παίκτη που να παίζει στην θέση του Αργεντινού, ιδίως αν ο Ολυμπιακός επιλέξει να τον κάνει δικό του από τώρα και να μην τον αφήσει μέχρι το καλοκαίρι στα Γιάννινα. Επίσης στην πρόταση του Ολυμπιακού υπάρχουν και κάποια μπόνους για τον ΠΑΣ ανάλογα με τις συμμετοχές του Ντε Βινσέντι με τα ερυθρόλευκα.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του θέλει άμεσα τον παίκτη, δίνοντας του ηγετικό ρόλο. Ο προβληματισμός του Αργεντινού σε ό,τι έχει να κάνει με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είναι πως φοβάται σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής του στην ενδεκάδα καθώς στο ρόστερ των Πειραιωτών υπάρχουν πολλές ποιοτικές λύσεις.

Οι πράσινοι σκοπεύουν από τις αρχές Γενάρη, όταν ο παίκτης θα είναι ελεύθερος να μιλήσει με όποια ομάδα επιθυμεί, να έρθουν σε συμφωνία με τον Ντε Βινσέντι και εν συνεχεία να πάνε στον ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας την υπογραφή του 23χρονου μέσου και να... αναγκάσουν ουσιαστικά τον "Άγιαξ της Ηπείρου" να τον παραχωρήσει με λιγότερα χρηματικά ανταλλάγματα. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να κοντράρει στα χρήματα τον Ολυμπιακό.

Ο Τομάς Ντε Βινσέντι αυτή την ώρα βρίσκεται στην Αργεντινή και αναμένεται να είναι πίσω στα Γιάννενα την Κυριακή (30/12) καθώς έχει μια μέρα παραπάνω άδεια από τους συμπαίκτες του οι οποίοι επιστρέφουν στις προπονήσεις το Σάββατο (29/12) το πρωί. Η έλευση του όμως δεν θα δρομολογήσει και τις εξελίξεις.

Και αυτό γιατί όλα θα γίνουν από την στιγμή που θα φτάσει στην Αθήνα ο μάνατζερ του παίκτη . Ο Σεμπαστιάν Μπουχάν ειδοποίησε τους ανθρώπους του ΠΑΣ ότι θα έρθει στην χώρα μας την Κυριακή 6 Ιανουαρίου και έχει ήδη ζητήσει από τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα να δοθεί στον παίκτη μια μέρα άδεια και να παραμείνει στην Αθήνα μετά την επιστροφή της ομάδας του ΠΑΣ από την Κρήτη έτσι ώστε να μπορέσει ο Αργεντινός να κάνει κάποιες επαφές.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι αρνητικοί με αυτό το ενδεχόμενο και είναι διατεθειμένοι να δώσουν στον παίκτη ένα ρεπό ώστε να τον εξυπηρετήσουν και να μην σταθούν εμπόδιο στις εξελίξεις που αφορούν την καριέρα του ποδοσφαιριστή.

Λιγη υπομονη λοιπον μεχρι τοτε ...

ALEX WEB RADIO/TV

Φιλικο με Καλλιθεα στο Ρεντη

Φιλικο με Καλλιθεα στο Ρεντη

29/12/2012

Ειναι ωρα για ... ξεμουδιασμα από την αγωνιστική απραξία των τελευταίων ημερών στον Ολυμπιακο
Αντί για προπόνηση όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν σε αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα την Καλλιθέα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη το πρωί της Δευτέρας (31/12, 10:30)..

Έτσι ο Ζαρντίμ θα μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του μετά την διακοπή ελέω εορτών και πριν το ματς με τη Βέροια στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (6/1) για την 16η αγωνιστική της Super League. Το φιλικό δεν θα είναι "ανοιχτό" για το κοινό και φυσικά ούτε για τους εκπροσώπους του Τύπου.

ALEX WEB RADIO/TV

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

29/12/2012

Νέος Παναθηναϊκός

28/12/2012Ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού βρίσκονται ο Στέλιος Βασιλείου και ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Δύσκολες οι περιπτώσεις τους, αλλά γίνονται προσπάθειες. Προτεραιότητα η απόκτηση επιθετικού.

Νέος Παναθηναϊκός
Πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου, ταυτόχρονα με την αποχώρηση κάποιων παικτών που θεωρεί πως δεν έχουν προσφέρει τα προσδοκώμενα βάσει δυνατοτήτων και συμβολαίου, είναι να αποκτηθούν νεαροί Έλληνες κι εξελίξιμοι παίκτες. Σύμφωνα με τη SportDay, ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται ζωηρά για δύο ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει στη Σούπερ Λίγκα.

Πρόκειται για τον 21χρονο επιθετικό του Λεβαδειακού, Στέλιο Βασιλείου, που φέτος έχει πετύχει 3 γκολ σε 14 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Ο νεαρός φορ, ωστόσο, έχει συμβόλαιο ως το 2014 με την ομάδα της Βοιωτίας και δεν είναι εύκολο ο Γιάννης Κομπότης να χάσει και δεύτερο επιθετικό αυτό το χειμώνα μετά τη δεδομένη αποχώρηση του Στέφανο Ναπολεόνι.

Λιγότερο περίπλοκη είναι η υπόθεση του Παναγιώτη Σπυρόπουλου. Ο 20χρονος δεξιός μπακ του Πανιωνίου μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Μάλιστα αρνούμενος να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Νέας Σμύρνης τέθηκε εκτός ομάδας. Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν, ει δυνατό, να τον αποκτήσουν άμεσα, δεδομένου ότι ο Λουκάς Βύντρα είναι στην έξοδο. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα επιχειρήσουν να τον κλείσουν από τώρα για το καλοκαίρι, καθώς λήγουν τα συμβόλαια των Σεϊταρίδη και Μαρίνου.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ανεπίσημες επαφές και με τον Τόμας Ντε Βινσέντι, ωστόσο το κόστος για τον μέσο του ΠΑΣ Γιάννινα είναι μεγάλο και φήμες θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει εμπλακεί στην υπόθεση.

Για τον Παναθηναϊκό προτεραιότητα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο αποτελεί η απόκτηση ενός σέντερ φορ, καθώς ο Αντώνης Πετρόπουλος αποχώρησε, δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο με τον Μπρούνο Φορναρόλι προκειμένου να αδειάσει μία θέση ξένου για τον Γιοχέι Καζιγιάμα που έφτασε χθες και σήμερα περνά από την Παιανία, με συνέπεια να απομένει μόνο ο Τοτσέ ως φορ.

Στη χθεσινή πρώτη προπόνηση μετά τις γιορτές, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ξεκαθάρισε στους παίκτες του πως δεν συμφωνεί με τη στοχοποίηση ορισμένων εξ αυτών. «Δεν είναι σωστό να εκτίθενται ηθικά κάποιοι παίκτες και να τους καταδικάζουμε για μια κακή εμφάνιση. Να ξεχάσουμε ό,τι συνέβη στη Βέροια και να προχωρήσουμε ενωμένοι», είπε ο προπονητής στους παίκτες. Πάντως το κλίμα στην Παιανία παραμένει βαρύ...

Πληρώνω. Υπογράψτε…

28/12/2012
 Ένα ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ θα μπει στους λογαριασμούς των παικτών του Παναθηναϊκού σήμερα. Η διοίκηση θα καλέσει τους ποδοσφαιριστές να υπογράψουν νέους διακανονισμούς.

Πληρώνω. Υπογράψτε…
Τα ταμεία της ΠΑΕ μετά από αρκετό καιρό θα γεμίσουν, από κάποια προβλεπόμενα έσοδα από χορηγίες και την UEFA. Όχι όμως για πολύ, καθώς τα λεφτά θα μοιραστούν στους παίκτες για κάποιους διακανονισμούς περσινών οφειλομένων, θα δοθεί ένα μέρος στους νέους παίκτες, αλλά και σε ορισμένους που αποχώρησαν από την ομάδα το καλοκαίρι.

Η διοίκηση θα ζητήσει εν συνεχεία από τους «πράσινους» να υπογράψουν νέους διακανονισμούς για την τμηματική καταβολή των οφειλόμενων της τρέχουσας περιόδου, προκειμένου να περάσει δίχως προβλήματα τον έλεγχο της UEFA που έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά στους παίκτες που έχουν μεγάλα συμβόλαια, με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ η διοίκηση καταλήγει στη λύση-από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μετρητά για να σπάσει τώρα το συμβόλαιό του-να παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι και να φύγει τότε ως ελεύθερος. Για τον Σεμπαστιάν Λέτο θα υπάρχουν εξελίξεις στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, καθώς ο Αργεντινός εξτρέμ αναμένεται τότε στην Αθήνα.

Αισιοδοξεί ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος αισιοδοξεί πως η χρονιά θα βγει για τον Παναθηναϊκό και χωρίς… πρίγκιπα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, εφόσον ο Φεϊζάλ δεν βάλει τα 28 εκατ. ευρώ μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, όταν και λήγει η προθεσμία που έχει για να συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έχει σχεδιάσει τις κινήσεις του. Θα συναντηθεί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Αδαμάντιο Πολέμη και θα ενεργοποιήσει το σχέδιό του για συγκέντρωση ενός ποσού για να καλυφθεί ένα μέρος της αύξησης και να μπουν κάποια χρήματα για να κλείσουν κάποιες τρύπες.

Όσον αφορά στον Φεϊζάλ, η θέση της ΠΑΕ είναι σαφής: καλούν να βάλει τα χρήματα, ειδάλλως δεν θα έχει δικαιολογίες. Η πλευρά του Σαουδάραβα φέρεται χθες με επιστολή να κάλεσε σε ραντεβού στις 4 Ιανουαρίου στην Τράπεζα Πειραιώς για να κατατεθούν εκεί τα 28 εκατ. ευρώ και παράλληλα να δοθούν στον πρίγκιπα οι παραιτήσεις των μελών του ΔΣ.

Αγώνας δρόμου στην ΑΕΚ

28/12/2012
 ΑΕΚ χωρίς… τρέξιμο και άγχος δεν γίνεται. Έστω και αυτές τις ημέρες. Στην «Ένωση» έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση φορολογικής κι ασφαλιστικής ενημερότητας για τις μεταγραφές.

Αγώνας δρόμου στην ΑΕΚ
Το ποσό που απαιτείται δεν έχει συγκεντρωθεί και ο Ανδρέας Δημητρέλος καταβάλει προσπάθειες για να το πετύχει και να τακτοποιήσει το θέμα μέσα στη μέρα, καθώς είναι η τελευταία που μπορεί να το ρυθμίσει στο τρέχον έτος.

Εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στο 2012, θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα, καθώς θα προστεθεί και η δόση του Ιανουαρίου στις οφειλές που θα πρέπει να τακτοποιηθούν.

Εφόσον δεν εξασφαλιστούν οι ενημερότητες, η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να εκδώσει δελτία στους νεοαποκτηθέντες παίκτες (Μητρόπουλο και Πετρόπουλο, για την ώρα).

Περιμένει ενίσχυση, εκτός ομάδας Λαγός και Κοντοές

Η ΑΕΚ προχωρά τις μεταγραφικές υποθέσεις παράλληλα με την προσπάθεια εξασφάλισης ενημερότητας. Η συμφωνία με τον Γιάννη Καραλή είναι δεδομένη κι εκκρεμεί η αποδέσμευσή του από την Κέρκυρα για να υπογράψει. Από εκεί και πέρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον μέσο του Πανσερραϊκού Δημήτρη Ανάκογλου, ενώ δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωση του Βίκτορα Κλωναρίδη.

Στο μεταξύ, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση των Παναγιώτη Λαγού και Γιάννη Κοντοέ. Οι δύο παίκτες τέθηκαν εκτός πλάνων του Έβαλντ Λίνεν και «αποκλείστηκαν» από τα προγραμματισμένα εργομετρικά.

Στο μεταξύ, αύριο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Νέας Ερυθραίας τον Πανερυθραϊκό σε φιλικό ματς (19:00). Ο Παύλος Μητρόπουλος θα κάνει ντεμπούτο, ενώ αμφίβολο είναι αν θα χρησιμοποιηθεί ο Αντώνης Πετρόπουλος, που λογικά από αύριο θα είναι στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν εξασφαλίζοντας τη σχετική άδεια από τον Παναθηναϊκό να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα πριν το νέο έτος.

Η ώρα της αλήθειας

28/12/2012
 Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην ΑΕΚ με την ανακοίνωση που θα εκδώσει το αργότερο αύριο ο Δημήτρης Βιντιάδης, αλλά και τη συνάντησή του με την Original 21 το Σάββατο. Ταμειακή διευκόλυνση ζητεί η ΠΑΕ.

Η ώρα της αλήθειας
Περιθώρια για νέες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν. Η ΑΕΚ είναι τελευταία στη βαθμολογία, έχει ανάγκη από ενίσχυση και χρήματα για να καλύψει τις πολλές υποχρεώσεις που έχει.

Ο Δημήτρης Βιντιάδης έχει αντιληφθεί πως πρέπει να απευθυνθεί στον κόσμο που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, προκειμένου να σταματήσει η αβεβαιότητα και να τους καθησυχάσει. Αυτό θα το πράξει μέχρι το Σάββατο, μετά και τη νέα επαφή που θα έχει με τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Ο τελευταίος πιέζει προκειμένου να γίνει από τον νεαρό εφοπλιστή μία ταμειακή διευκόλυνση ύψους 250.000 ευρώ, προκειμένου αρχικά να εξασφαλιστεί φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα (απαιτούνται 150.000 ευρώ) για να μπορούν να εκδοθούν δελτία στους νεοαποκτηθέντες παίκτες κι εν συνεχεία θα μπορεί να βγει ο Ιανουάριος.

Γιατί σε τέτοιο σημείο έχει φτάσει πλέον η ΠΑΕ, να βγάζει μετά βίας τις υποχρεώσεις του μήνα, δίχως ασφαλώς να μπορεί να καλύψει χρέη του παρελθόντος. Στις τάξεις της διοίκησης αισιοδοξούν πως ο Δημήτρης Βιντιάδης θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα για ταμειακή διευκόλυνση, σε ένδειξη καλών προθέσεων και απέναντι στον κόσμο που περιμένει υπομονετικά από το Σεπτέμβριο λίγο «φως».

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακοίνωση του Δημήτρη Βιντιάδη θα είναι σε θετική κατεύθυνση. Θα εξηγεί την πορεία των επαφών του για τη συγκέντρωση των κεφαλαίων που απαιτούνται για να μπει στην ΠΑΕ (λέγεται πως του έλειπαν γύρω στα 4 εκατ. ευρώ), αλλά και τις δυσκολίες που συναντά και αφορούν κυρίως στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ρυθμιστεί το χρέος της ΑΕΚ προς το Δημόσιο. Μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα ορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την είσοδό του στην ομάδα ή όχι.

Τη Δευτέρα ανακοινώνει Αναστόπουλο

Την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα «ανηφορίσει» από το Ηράκλειο για την Αθήνα, αναμένεται να επισημοποιηθεί η έναρξη της συνεργασίας του Νίκου Αναστόπουλου με τον Ατρόμητο.

Τη Δευτέρα ανακοινώνει Αναστόπουλο
Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση 28/12/2012, 08:19
Η συμφωνία των δύο πλευρών πρέπει να θεωρείται δεδομένη και θα αφορά συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου με οψιόν επέκτασης για την επόμενη περίοδο. Πάντως τόσο από πλευράς της ομάδας του Περιστερίου, όσο και από το περιβάλλον του προπονητή γίνεται σαφές πως η παραίτησή του δεν έχει καμία σχέση με τον Ατρόμητο και δεν κρύβεται από πίσω ο Γιώργος Σπανός.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Νίκος Αναστόπουλος είχε φθαρεί ψυχολογική στα δυόμισι χρόνια παρουσίας του στον ΟΦΗ από τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Τώρα του δίνεται για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα η ευκαιρία να δουλέψει σε μια νοικοκυρεμένη και δίχως τέτοιες σκοτούρες ομάδα, που στόχο δεν έχει την παραμονή αλλά την έξοδο στην Ευρώπη.

Φήμες για Μάντζιο

Η επικείμενη πρόσληψη του «αλενατόρε» φέρνει στο προσκήνιο τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο Ατρόμητος δεδομένα αναζητεί επιθετικό και ο 29χρονος φορ, που είχε άριστη συνεργασία με τον Αναστόπουλο πέρυσι στον ΟΦΗ, φημολογείται έντονα πως μπορεί να μετακομίσει στο Περιστέρι. Άλλωστε αποχωρεί από το Αζερμπαϊτζάν, όπου είχε ένα απογοητευτικό πρώτο μισό της φετινής περιόδου.

Επιστροφή με… επισκέψεις

Σήμερα επιστρέφουν οι παίκτες του Ατρομήτου στις προπονήσεις και αρχίζει η προετοιμασία εν όψει του αγώνα με την Κέρκυρα την επόμενη Κυριακή. Ο προπονητής της ομάδας Νέων, Μάρκος Δήμος, θα έχει την ευθύνη των προπονήσεων μέχρι να αναλάβει ο Αναστόπουλος. Πιθανό είναι να περάσει για να αποχαιρετήσει τους παίκτες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ τις επόμενες μέρες θα περάσει από την προπόνηση και ο Γιώργος Σπανός για να μιλήσει στους παίκτες. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θέλει να καταστήσει σαφές πως δεν θεωρεί τους ποδοσφαιριστές άμοιρους ευθυνών για τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Κύπελλο.

Τη Δευτέρα ανακοινώνει Αναστόπουλο

28/12/2012
 Την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα «ανηφορίσει» από το Ηράκλειο για την Αθήνα, αναμένεται να επισημοποιηθεί η έναρξη της συνεργασίας του Νίκου Αναστόπουλου με τον Ατρόμητο.

Τη Δευτέρα ανακοινώνει Αναστόπουλο
Η συμφωνία των δύο πλευρών πρέπει να θεωρείται δεδομένη και θα αφορά συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου με οψιόν επέκτασης για την επόμενη περίοδο. Πάντως τόσο από πλευράς της ομάδας του Περιστερίου, όσο και από το περιβάλλον του προπονητή γίνεται σαφές πως η παραίτησή του δεν έχει καμία σχέση με τον Ατρόμητο και δεν κρύβεται από πίσω ο Γιώργος Σπανός.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Νίκος Αναστόπουλος είχε φθαρεί ψυχολογική στα δυόμισι χρόνια παρουσίας του στον ΟΦΗ από τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Τώρα του δίνεται για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα η ευκαιρία να δουλέψει σε μια νοικοκυρεμένη και δίχως τέτοιες σκοτούρες ομάδα, που στόχο δεν έχει την παραμονή αλλά την έξοδο στην Ευρώπη.

Φήμες για Μάντζιο

Η επικείμενη πρόσληψη του «αλενατόρε» φέρνει στο προσκήνιο τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο Ατρόμητος δεδομένα αναζητεί επιθετικό και ο 29χρονος φορ, που είχε άριστη συνεργασία με τον Αναστόπουλο πέρυσι στον ΟΦΗ, φημολογείται έντονα πως μπορεί να μετακομίσει στο Περιστέρι. Άλλωστε αποχωρεί από το Αζερμπαϊτζάν, όπου είχε ένα απογοητευτικό πρώτο μισό της φετινής περιόδου.

Επιστροφή με… επισκέψεις

Σήμερα επιστρέφουν οι παίκτες του Ατρομήτου στις προπονήσεις και αρχίζει η προετοιμασία εν όψει του αγώνα με την Κέρκυρα την επόμενη Κυριακή. Ο προπονητής της ομάδας Νέων, Μάρκος Δήμος, θα έχει την ευθύνη των προπονήσεων μέχρι να αναλάβει ο Αναστόπουλος. Πιθανό είναι να περάσει για να αποχαιρετήσει τους παίκτες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ τις επόμενες μέρες θα περάσει από την προπόνηση και ο Γιώργος Σπανός για να μιλήσει στους παίκτες. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θέλει να καταστήσει σαφές πως δεν θεωρεί τους ποδοσφαιριστές άμοιρους ευθυνών για τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Κύπελλο.

Αναλαμβάνει… Λάζοβιτς ο Σαββίδης

28/12/2012
 Προσωπικά έχει αναλάβει την προσπάθεια να ντύσει στα χρώματα του ΠΑΟΚ τον Ντάνκο Λάζοβιτς ο Ιβάν Σαββίδης. «Όπλο» του οι διασυνδέσεις στη Ρωσία, αλλά υπάρχουν δυσκολίες.

Αναλαμβάνει… Λάζοβιτς ο Σαββίδης
Ο 29χρονος Σέρβος περιφερειακός επιθετικός είναι στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του ΠΑΟΚ. Δεν είναι στα πλάνα της Ζενίτ, αλλά η υπόθεση δεν είναι απλή. Ο κυριότερος λόγος είναι πως εισπράττει 2 εκατ. ευρώ ετησίως και για να έρθει στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να δοθεί δανεικός για έξι μήνες και παράλληλα να καλύψει η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ένα σημαντικό μέρος του συμβολαίου του.

Στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ παραμένουν ασφαλώς ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Λούκας. Πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη είναι δύο από τους τρεις προαναφερθέντες παίκτες να αποκτηθούν κι έχει αναθέσει το δύσκολο κομμάτι των διαπραγματεύσεων στον Γκέρμαν Τσιστιακόφ. Ο Γιώργος Δώνης θεωρεί πως και οι τρεις αυτοί παίκτες διαθέτουν την ποιότητα για να κάνουν πιο απρόβλεπτο το παιχνίδι της ομάδας χάρη στις τεχνικές τους αρετές και την ικανότητά τους στο ένας εναντίον ενός.

Επιστροφή στα βάσανα

Μετά την πενθήμερη άδειά τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις. Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει για το ματς με τον Πανθρακικό τους Χακόμπο, Έτο, Κωνσταντινίδη και Γκαρσία, που είναι τραυματίες, ενώ τιμωρημένος είναι ο Αθανασιάδης. Πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί και ο Κώστας Κατσουράνης, που ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα με το γυμναστή και καθημερινά ανεβάζει ρυθμούς. Μάλλον ο διεθνής μέσος θα κάνει ντεμπούτο στο ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα στις 10 Ιανουαρίου.

«Βλέπει» ξανά Καράσκο

28/12/2012
 Στο προσκήνιο επανέρχεται για τον Αστέρα ο Μαουρίτσιο Καράσκο. Ο 25χρονος Αργεντινός επιθετικός είχε απασχολήσει το καλοκαίρι του Αρκάδες, αλλά κάποιες πηγές τον θέλουν ξανά στα υπόψη του Σάκη Τσιώλη

«Βλέπει» ξανά Καράσκο
Ο Καράσκο αγωνίζεται στην Πατρονάτο νε Παρανά, ομάδα δεύτερης κατηγορίας Αργεντινής. Για να αποκτηθεί, ωστόσο, θα πρέπει να ελευθερωθεί μία θέση ξένου.

Εκτός πλάνων είναι οι Αρσενίεβιτς και Καρντάτσιο, αλλά μέχρι να αποδεσμευτούν δεν υπάρχει «χώρος» για άλλον ξένο.

Δεν γινόταν αλλιώς…

28/12/2012
 Αναπόφευκτο, κυρίως λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου, χαρακτηρίζουν το διαζύγιο με το Νίκο Αναστόπουλο οι διοικούντες τον ΟΦΗ. Μακρά η λίστα για τη διάδοχη κατάσταση.

Δεν γινόταν αλλιώς…
Η διοίκηση ήθελε πολύ να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον «αλενατόρε», αλλά πλέον είναι υποχρεωμένη να στραφεί σε άλλες λύσεις. Ακόμη δεν υπάρχει σαφής εκτίμηση σε συγκεκριμένο προπονητή, υπόθεση που έχουν αναλάβει ο Νίκος Μαχλάς και ο Μάνθος Πουλινάκης. Εξετάζονται τόσο λύσεις από την… Κρήτη, όπως οι Μύρωνας Σηφάκης και Γιώργος Πετράκης, που θα δείξουν μεγαλύτερη κατανόηση για τα σοβαρά προβλήματα της ομάδας. Όμως υπάρχουν και άλλοι προπονητές στα υπόψη, όπως δύο παλιοί γνώριμοι, ο Νίκος Νιόπλιας και ο Γιάννης Αναστασίου, αλλά και οι Νίκος Κωστένογλου, Μάκης Χάβος και Σάββας Παντελίδης.

Σε κάθε περίπτωση, η αναζήτηση νέου προπονητή δεν θα γίνει σίριαλ και πρόθεση της διοίκησης είναι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση το συντομότερο δυνατό, καθώς ακολουθούν κρίσιμα ματς με πρώτο αυτό της επόμενης Δευτέρας απέναντι στη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.

«Πού πήγαν τα λεφτά»;

28/12/2012
 Την αναζήτηση των χαμένων εκατομμυρίων από την «αμαρτωλή» ιστορία με την «Empire» συνεχίζει ο Γιώργος Κιντής. Στη δημοσιότητα τα ερωτήματα και οι απαντήσεις σε/από Σταύρο Αδαμίδη και Βασίλη Πουλάκο.

«Πού πήγαν τα λεφτά»;
Δύο και κάτι μήνες μετά τις μηνύσεις που κατέθεσε εναντίον του, ο Γιώργος Κιντής με αφορμή την παραδοχή του πρώην προέδρου της ΠΑΕ πως ξοδεύτηκαν 5,6 εκατ. ευρώ για αθλητικό υλικό, αναζητεί τα… χαμένα 4 εκατ. ευρώ.

Στην επιφάνεια έρχεται η αλληλογραφία των δύο ανδρών μέσω e-mail, στην οποία ο Γιώργος Κιντής αμφισβητεί ότι έγινε οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ από τον Δημήτρη Βιντιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ παραδέχεται πως υπάρχουν μέσα ενημέρωσης που οφείλουν χρήματα στην «Empire».

Το πρώτο e-mail του Κιντή προς τον Αδαμίδη (20/12/2012) αναφέρει:
«Σταύρο,

Θα ήθελα να θέσω και εγγράφως ορισμένα ερωτήματα που ανέκυψαν κατά την προχθεσινή μας συνάντηση.

1. Χρέη Empire

Ανέφερες ότι όταν ανέλαβες την Empire είχε περί τα €7 εκ. υποχρεώσεις, €6 εκ. προς την Puma και €1 εκ. προς το Δημόσιο. Όπως επιβεβαίωσες προχθές κι όπως επαιρόσουν και στον τύπο της εποχής, οι υποχρεώσεις προς την Puma ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Σύμφωνα όμως με τον ισολογισμό της Empire της 31/12/2010 (ανέλαβες και τυπικά μόλις δεκαπέντε ημέρες αργότερα) οι υποχρεώσεις της εταιρείας από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ήταν μόλις 300.000 ευρώ. Πως φτάσαμε συνεπώς στη σημερινή οικτρή κατάσταση;

2. Ισολογισμός Empire

Ο Βασίλης Πουλάκος, οικονομικός διευθυντής της Empire, μου έγραφε στις 26 Αυγούστου «συλλέγω όλα τα παραστατικά να τα ενημερώσω μέχρι και σήμερα και ακόλουθα θα αποτυπώσω την κατάσταση (υπολογίζω ένα εικοσαήμερο εργασίας)». Προφανώς θα του πήρε λίγο περισσότερο χρόνο. Ανέφερες πάντως ότι ο λόγος που δεν έχει δημοσιευθεί ο ισολογισμός είναι γιατί «δεν είχατε χρήματα για τη δημοσίευση». Βάσει όμως των άρθρων 232 και 330 του Ν. 4072/2012 καταργήθηκε από 1/7/2012 η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών, οπότε το μόνο που μένει είναι το τέλος δημοσίευσης στο ΦΕΚ-λιγότερα δηλαδή από 500 ευρώ. Μήπως θα μπορούσε να γίνει έρανος μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Empire; Αν δε συγκεντρωθεί το ποσό, μπορείς να απευθυνθείς και στους μετόχους. Με χαρά πάντως δέχθηκα τη διαβεβαίωσή σου ότι μες στην επόμενη εβδομάδα θα λάβουμε τον ισολογισμό της Empire, καθώς και ότι θα χορηγήσεις εξουσιοδότηση σε λογιστή που θα σου υποδείξει η Original προκειμένου να εξετάσει τα βιβλία και στοιχεία της Empire.

3. Το πιο ενδιαφέρον τμήμα της χθεσινής συνομιλίας μας ήταν αυτό στο οποίο αποδέχθηκες ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει από το 2007 περί τα €5,6 εκ. αθλητικό υλικό. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι τιμολογήσεις αθλητικού υλικού της Puma Hellas προς την ΠΑΕ δεν ήταν εικονικές-το υλικό όντως παραδιδόταν κι αυτό αποδεικνύεται από τα σχετικά δελτία αποστολής. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι το να έχει χρησιμοποιήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ €5,6 εκ. σε αθλητικό υλικό σε πέντε χρόνια δεν είναι λογικό-ούτε αν, αντί για παίκτες, είχε σαρανταποδαρούσες. Το 2006-7 η ΑΕΚ χρησιμοποίησε περί τις €277.000 σε αθλητικό υλικό, όσο περίπου κι οι υπόλοιπες μεγάλες ΠΑΕ. Εφόσον δεν εμφανίζεται απόθεμα αθλητικού υλικού στον ισολογισμό, είναι σαν να άνοιξε η γη και να το κατάπιε. Επειδή δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη διαβεβαίωσή σου ότι κατά τη διάρκεια της θητείας σου «δεν έφυγε ούτε ένα ευρώ», δε φαντάζομαι να έφυγαν σορτσάκια, φανέλες κι άλλο αθλητικό υλικό αξίας εκατομμυρίων. Βάσει της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου που διέταξες, το αθλητικό υλικό της PUMA HELLAS Α.Ε. παραδιδόταν, πέραν των Θρακομακεδόνων, σε δύο αποθήκες, η μία εκ των οποίων μάλιστα μισθωνόταν από την Empire. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως πωλήθηκε (ή δόθηκε παρακαταθήκη) το υλικό αυτό από την ΠΑΕ στην Empire, με αποτέλεσμα να πωληθεί περαιτέρω από την τελευταία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (όπως σου είπα, υπάρχουν στοιχεία ότι αθλητικό υλικό με τα σήματα της ΑΕΚ και της Puma πωλείτο το καλοκαίρι στα καταστήματα TK Maxx στην Αγγλία). Σ' αυτή την περίπτωση βέβαια, με τη δημοσίευση του ισολογισμού της Empire θα δούμε τις αυξημένες πωλήσεις από τη διάθεση των προϊόντων αυτών και η Empire θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην ΠΑΕ το ποσό που εισέπραξε από την πώληση του υλικού αυτού, το οποίο θα πρέπει να είχε κόστος κτήσης το λιγότερο €4 εκ (€5,6 εκ. οι συνολικές παραδόσεις μείον πέντε χρόνια επί €300.000 το χρόνο αθλητικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποίησε η ΠΑΕ). Αν η Empire πούλησε το υλικό αυτό με ένα μεικτό περιθώριο 20%, θα πρέπει να αποδώσει στην ΠΑΕ περί τα €5 εκ. Και με 50% ζημία να το πούλησε, θα πρέπει να αποδώσει €2 εκ. Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφθώ κάποια άλλη εξήγηση για την εμφανιζόμενη κατανάλωση αθλητικού υλικού από την ΠΑΕ, αλλά με χαρά θα ακούσω την άποψή σου. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ήσουν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δεν μπορείς να μην πρόσεξες τι έγινε σε ένα τόσο μεγάλο κονδύλι.

4. Οικονομικός έλεγχος ΠΑΕ από κ. Βιντιάδη

Στην ερώτησή μου αν ο κ. Βιντιάδης έχει προβεί σε οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ, αρχικά απάντησες καταφατικά, εν συνεχεία όταν σε ρώτησα μέσω ποιας εταιρείας μου είπες μέσω των ορκωτών της ΠΑΕ, κι όταν αναρωτήθηκα αν αυτό είναι δυνατόν λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, προσφερόμενος ταυτόχρονα να τηλεφωνήσω στον ορκωτό της ΠΑΕ, διευκρίνισες ότι η ομάδα Βιντιάδη θα χρησιμοποιήσει απλώς την πληροφόρηση από τον τακτικό έλεγχο της ΠΑΕ. Όταν σε ρώτησα περαιτέρω πως γίνεται ο κ. Βιντιάδης να θέλει να επενδύσει τόσα εκατομμύρια χωρίς να χρησιμοποιήσει δικής του επιλογής ελεγκτές, μου απάντησες ότι αυτό «θα έπαιρνε δώδεκα εβδομάδες» (παρότι το 2004 ο έλεγχος από την ομάδα Νικολαΐδη πήρε μόλις δύο εβδομάδες). Επειδή ο τακτικός έλεγχος της ΠΑΕ γίνεται πάντοτε τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη, ο δε κ. Βιντιάδης εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του περί τις 20 Αυγούστου, αναρωτιέμαι αν γνώριζε εξαρχής ο κ. Βιντιάδης ότι η διαδικασία εξαγοράς θα τραβήξει μέχρι το Δεκέμβριο (οπότε και θα γίνει ο τακτικός έλεγχος της ΠΑΕ) και γι αυτό δε διενήργησε δικό του οικονομικό έλεγχο. Κι αν γνώριζε ότι θα φτάσει η διαδικασία ως το Δεκέμβριο, δεν είχε άραγε επαρκή χρόνο (περισσότερο κι από τις δώδεκα εβδομάδες που λες ότι απαιτούνται) για να κάνει το δικό του έλεγχο; Μήπως ο κ. Βιντιάδης δεν προχώρησε σε οικονομικό έλεγχο γιατί έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη σημερινή και στην προηγούμενη διοίκηση;

5. Seymour Pierce

Ανάφερες όμως ότι, παρόλο που ο κ. Βιντιάδης δεν ξόδεψε χρήματα για τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ, έχει καταβάλει τριακόσιες χιλιάδες ευρώ για να προσλάβει τη Seymour Pierce. Επειδή τυχαίνει να έχω γνωρίσει στο παρελθόν τον Jonathan Wright, επικεφαλής του corporate finance στη Seymour Pierce, θα ήθελα να του στείλω ένα email στο οποίο να επαναλαμβάνω αυτά που μας είπες και να του μεταφέρω το ότι η εμπλοκή της εταιρείας στην οποία εργάζεται στην προσπάθεια Βιντιάδη γεμίζει με εμπιστοσύνη τους οπαδούς της ΑΕΚ για το μέλλον της ομάδας. Υποθέτω δε θα είχες κάποιο πρόβλημα μ' αυτό;

6. Hyfold Trading Limited και Motown Enterprises S.A.

Όταν σε ρώτησα για τις δύο αυτές offshore εταιρείες, ανέφερες για τη μεν πρώτη «ότι είναι τα χρήματα κάποιου μετόχου» για την δε δεύτερη ότι «φτιάχτηκε και λειτούργησε για μία μέρα» για να «περάσει κάποιο sponsoring του Νίκου (Νοτιά) για το προπονητικό». Για τη μεν πρώτη εταιρεία, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι είσαι ο μόνος μέτοχος και διευθυντής-βλ. συνημμένα. Για τη δεύτερη, είχα κάποιες πληροφορίες ότι εσύ είσαι ο πραγματικός δικαιούχος της εταιρείας αυτής. Αρκεί νομίζω μία εξουσιοδότηση προς πρόσωπο που θα υποδειχθεί από την Original να λαμβάνει αντίγραφα κάθε εγγράφου σχετικού με την εταιρεία Motown Enterprises S.A., συμπεριλαμβανομένης της κίνησης των τραπεζικών της λογαριασμών, για να αποδειχθεί στα μάτια και του πλέον κακόπιστου ότι η εταιρεία είχε όντως συσταθεί «για μία μόνο ημέρα», όπως είπες. Υποσχέθηκες ότι θα παράσχεις την εξουσιοδότηση αυτή--οπότε δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε το κείμενο. Εκτός αν η εταιρεία είχε συσταθεί από το Νίκο (Νοτιά), οπότε ίσως πρέπει να απευθυνθούμε σ' αυτόν;

Το email αυτό κοινοποιείται και σε ένα στέλεχος της Original. Ελπίζω να βρεις το χρόνο να απαντήσεις σύντομα στα ερωτήματα αυτά».

Το δεύτερο e-mail, με ημερομηνία αποστολής τις 25/12/12, αναφέρει:
«Σταύρο καλημέρα και χρόνια πολλά.

Δεν έχω λάβει απάντηση στο παρακάτω email που σου έστειλα πριν πέντε ημέρες.

Θα σε παρακαλούσα να μου πεις ως αύριο αν προτίθεσαι να απαντήσεις--κι αν ναι, ως πότε».

Αυθημερόν (25/12/12) έφτασε η απάντηση από τον Σταύρο Αδαμίδη.
«Kalispera Yorgo,

Exw pei ston Vasili ton Poulako na epikoinwnisei mazi sou gia ton isologismo k gia ta logistika stoixeia ths Empire k tha to kanei aurio/methaurio. Gia tis upoloipes erwthseis tha sou apantisw leptomerws thn epomeni evdomada afou eimai ektos Athinwn. Oso gia thn epikoinwnia sou me thn Seymour, egw den exw epafi h sxesi me thn Seymour (to engagement einai metaksi ths oikogeneias Vintiadi k ths Seymour) opote boreis na prakseis opws nomizeis».

Όσο για την απάντηση του Βασίλη Πουλάκου; (24/12/12)
«αγαπητε γιωργο,

εστειλα στον σταυρο το μετοχολογιο τηs εταιρειαs, για να προβει στην αποστολη, ειτε με mail ειτε με προσκληση, γνωστοποιησηs για την συγκληση τηs γενικηs συνελευσηs των μετοχων τηs εταιρειαs για τα τυπικα και ουσιαστικα θεματα τηs ΓΣ θα σου θυμισω,ετσι οπωs εχουν τα πραγματα σημερα,τα εξηs

A/διευθυνσειs των μετοχων δεν εχω

Β/εκθεση των ελεγκτων ,για την χρηση 2011,δεν εχω

Γ/πρακτικο γενικηs συνελευσηs δεν εχω

Δ/σε δημοσιευση του ισολογισμου δεν εχω προβει για τουs γνωστουs λογουs (ελλειψη χρηματων για την δημοσιευση και ελλειψη υπογραφηs απο τριτον -εγω και ο σταυροs τον υπογραφουμε )

και συνακολουθα σε υποβολη τηs δηλωσηs φορολογιαs εισοδηματοs δεν εχουμε προβει

ελπιζονταs οτι και μετα την δικη σου παρεμβαση θα λυθουν τα προβληματα».

Ο Γιώργος Κιντής ανταπάντησε ως εξής (24/12/12):
«Βασίλη καλημέρα και χρόνια πολλά.

Ας πιάσουμε ένα-ένα τα θέματα που θέτεις:

Α. Επειδή οι μέτοχοι είναι οι ίδιοι από ιδρύσεως της εταιρείας, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν οι διευθύνσεις τους, Επί των ημερών μου τουλάχιστον τις είχε η ΠΑΕ. Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω γιατί απαιτούνται--όπως δημοσιεύθηκαν τόσοι ισολογισμοί χωρίς να έχει η Empire τις διευθύνσεις των μετόχων, θα μπορούσε να δημοσιευθεί κι αυτός.

Β. Λες ότι δεν έχεις έκθεση των ελεγκτών. Γνωρίζεις, προφανώς, ότι μετά την τροποποίηση των άρθρων 36 και 36Α του ν. 2190/1920 από το 2007, έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές απαιτείται μόνο αν η Α.Ε. έχει κύκλο εργασιών άνω του 1.000.000 ευρώ. Να υποθέσω άρα ότι η Empire είχε κύκλο εργασιών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ;

Γ. Προφανώς. Γιατί για να έχεις πρακτικό γενικής συνέλευσης πρέπει να την συγκαλέσεις πρώτα--και για να γίνει αυτό πρέπει να δημοσιεύσεις ισολογισμό.

Δ. Για το θέμα των χρημάτων για τη δημοσίευση, έγραψα προ πέντε ημερών στο Σταύρο τα εξής: "Βάσει των άρθρων 232 και 330 του Ν. 4072/2012 καταργήθηκε από 1/7/2012 η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών, οπότε το μόνο που μένει είναι το τέλος δημοσίευσης στο ΦΕΚ-λιγότερα δηλαδή από 500 ευρώ. Μήπως θα μπορούσε να γίνει έρανος μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Empire; Αν δε συγκεντρωθεί το ποσό, μπορείς να απευθυνθείς και στους μετόχους". Νόμιζα ότι θα το γνώριζες αυτό ως οικονομικός διευθυντής, αλλά εν πάση περιπτώσει ο Σταύρος δεν έκανε καν τον κόπο να σου το μεταφέρει; Ως προς το θέμα της τρίτης υπογραφής, μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ ποια μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν παραιτηθεί, σε ποιους απευθυνθήκατε και ποιοι αρνήθηκαν να υπογράψουν;

Το πιο σημαντικό, πάντως, στο οποίο θα μπορούσες να βοηθήσεις, είναι στην απάντηση του κατωτέρω ερωτήματος που έθεσα πριν λίγες μέρες στο Σταύρο, χωρίς να λάβω ως τώρα απάντηση:

"Το πιο ενδιαφέρον τμήμα της χθεσινής συνομιλίας μας ήταν αυτό στο οποίο αποδέχθηκες ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει από το 2007 περί τα €5,6 εκ. αθλητικό υλικό. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι τιμολογήσεις αθλητικού υλικού της Puma Hellas προς την ΠΑΕ δεν ήταν εικονικές-το υλικό όντως παραδιδόταν κι αυτό αποδεικνύεται από τα σχετικά δελτία αποστολής. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι το να έχει χρησιμοποιήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ €5,6 εκ. σε αθλητικό υλικό σε πέντε χρόνια δεν είναι λογικό-ούτε αν, αντί για παίκτες, είχε σαρανταποδαρούσες. Το 2006-7 η ΑΕΚ χρησιμοποίησε περί τις €277.000 σε αθλητικό υλικό, όσο περίπου κι οι υπόλοιπες μεγάλες ΠΑΕ. Εφόσον δεν εμφανίζεται απόθεμα αθλητικού υλικού στον ισολογισμό, είναι σαν να άνοιξε η γη και να το κατάπιε. Επειδή δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη διαβεβαίωσή σου ότι κατά τη διάρκεια της θητείας σου «δεν έφυγε ούτε ένα ευρώ», δε φαντάζομαι να έφυγαν σορτσάκια, φανέλες κι άλλο αθλητικό υλικό αξίας εκατομμυρίων. Βάσει της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου που διέταξες, το αθλητικό υλικό της PUMA HELLAS Α.Ε. παραδιδόταν, πέραν των Θρακομακεδόνων, σε δύο αποθήκες, η μία εκ των οποίων μάλιστα μισθωνόταν από την Empire. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως πωλήθηκε (ή δόθηκε παρακαταθήκη) το υλικό αυτό από την ΠΑΕ στην Empire, με αποτέλεσμα να πωληθεί περαιτέρω από την τελευταία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (όπως σου είπα, υπάρχουν στοιχεία ότι αθλητικό υλικό με τα σήματα της ΑΕΚ και της Puma πωλείτο το καλοκαίρι στα καταστήματα TK Maxx στην Αγγλία). Σ' αυτή την περίπτωση βέβαια, με τη δημοσίευση του ισολογισμού της Empire θα δούμε τις αυξημένες πωλήσεις από τη διάθεση των προϊόντων αυτών και η Empire θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην ΠΑΕ το ποσό που εισέπραξε από την πώληση του υλικού αυτού, το οποίο θα πρέπει να είχε κόστος κτήσης το λιγότερο €4 εκ (€5,6 εκ. οι συνολικές παραδόσεις μείον πέντε χρόνια επί €300.000 το χρόνο αθλητικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποίησε η ΠΑΕ). Αν η Empire πούλησε το υλικό αυτό με ένα μεικτό περιθώριο 20%, θα πρέπει να αποδώσει στην ΠΑΕ περί τα €5 εκ. Και με 50% ζημία να το πούλησε, θα πρέπει να αποδώσει ?2 εκ. Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφθώ κάποια άλλη εξήγηση για την εμφανιζόμενη κατανάλωση αθλητικού υλικού από την ΠΑΕ, αλλά με χαρά θα ακούσω την άποψή σου. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ήσουν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δεν μπορείς να μην πρόσεξες τι έγινε σε ένα τόσο μεγάλο κονδύλι."

Τέλος, μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ τον ισολογισμό στη σημερινή τουλάχιστον μορφή του; Ο Σταύρος υποσχέθηκε ότι θα μας σταλεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα».

Και προσθέτει:
Βασίλη, έχω και κάποια ερωτήματα ακόμη:
Μου είχε πει κάποτε ο Σταύρος ότι συγκεκριμένη εφημερίδα χρωστούσε περί το μισό εκατομμύριο ευρώ στην Empire (υπάρχει σχετικό email το Φεβρουάριο του 2010). Το επιβεβαιώνεις αυτό; Εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η οφειλή; Υπάρχουν άλλες οφειλές ΜΜΕ ή/και δημοσιογράφων προς την Empire;

Ο Βασίλης Πουλάκος απάντησε ως εξής στις 27/12/12:
αγαπητε γιωργο ,

παρ οτι πιστευω οτι τα ερωτηματα που θετειs ειναι για λογουs εντυπωσεων και θα τα χρησιμοποιησειs για την δικη σου επικοινωνιακη τακτικη και παρ οτι ωs μηνυομενοs ? δεν ειναι σωστο και πρεπον να απαντω στον μηνυτη? μου (που με την σειρα μου σου δηλωνω ευθεωs οτι ακολουθα θα σε μηνυσω για συκοφαντικη δυσφημιση ) και οτι ολα σου τα ερωτηματα θα απαντηθουν στα αρμοδια οργανα τηs εταιρειαs ,παρα ταυτα και κατα παρεκλιση των ανωτερω...

Α/μιλαω για λογαριασμο μου .απεστειλα στον σταυρο το μετοχολογιο χωριs τιs διευθυνσειs

υπενθυμιζω εδω οτι το νομικο αρχειο τηs εταιρειαs δεν το εχω

Β/δεν μιλαω για ορκωτουs και επειδη ετσι ακριβωs εχουν τα πραγαματα και δεν εχει κυκλο εργασιων ανω του 1.000.000,00 αναφερομαι στουs δυο ελεγκτεs ,λογιστεs-φοροτεχνικουs Α ταξεωs , που ειχαμε ορισει για την χρηση 1/1/2011-31/12/2011

θα επαναλαβω παλι την ελλειψη του νομικου αρχειου τηs εταιρειαs

Δ/τα αρθρα που αναφερειs ισχυουν για τα πεπραγμενα των χρησεων 1/1/2012 και μετεπειτα

για την χρηση 1/1/2011-31/12/2011 ισχυουν τα προτερα (δημοσιευση σε πολιτικη/αθλητικη/τοπικη εφημεριδα /ΦΕΚ και σε επιπεδο νομαρχιαs η εκθεση των ελεγκτων με τιs αναγκαιεs δημοσιευσειs και τα αναλογα προστιμα εκπροθεσμηs υποβοληs) κατα συνεπεια δεν μιλαμε για "λιγοτερα δηλαδη απο 500 ευρω"

τα μελη του ΔΣ τα οποια εκλεχθηκαν με την ΓΣ τηs 30/6/2011 ηταν ΑΔΑΜΙΔΗΣ-ΠΟΥΛΑΚΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΠΟΥΛΑΚΟΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ παραιτηθηκαν αρχεs 10/2011 ετσι εμεινε μονο ο ΣΤΑΥΡΟΣ(με τα γνωστα θεματα τηs νομαρχιαs ...oτι δηλαδη η νομαρχια ουδεποτε ενεκρινε την μειωση των μελων του ΔΣ σε τρια τον αριθμο, ενεκα του καταστατικου τηs εταιρειαs,τα προτερα μελη να εχουν αποχωρησει ...) κατα συνεπεια τριτοs ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

παρα ταυτα...πασα προσφορα,απο πλευραs σταυρου και εμου,ΔΕΚΤΗ

για την συνομιλια σου με τον σταυρο το μονο που μπορω να πω ειναι οτι και κατα την γνωμη μου θα μπορουσε ,το υπερβαλλον ?αθλητικο υλικο τηs ΠΑΕ ΑΕΚ ,να παραχωρηθει στην ΕMPIRE 1924 AE προs εκμεταλλευση ,αλλα τουτο δεν εχει γινει (τουλαχιστον επι των ημερων μου -22/10/2010 μεχρι και σημερον)

ισολογισμοs 1/1/2011-31/12/2011 ειναι ετοιμos προs υποβολη και εγκριση στην επικειμενη γενικη συνελευση των μετοχων

για το μεταγενεστερο mail σου..

με τα οσα στο εντυπο ισοζυγιο του δεκεμβριου του 2011 μου εχει παραδοθει(σου θυμιζω οτι το ιστορικο -λογιστικο αρχειο τηs εταιρειαs παρακολουθειτο απο τον αρχοντα ΠΑΠΑΓΙΑΝNΟΠΟΥΛΟ ,με ετησιεs αποδοχεs ανω των 100.000,00 -επι των ημερων σου αν δεν κανω λαθοs και ακολουθα -και μετα απο ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ενεργειεs ,απο το λογιστηριο τηs παε και για την χρηση 1/1/2012 μεχρι και σημερα απο εμενα προσωπικα ,με το ποσον των 800,00 ευρω μηνιαιωs) NAI υπαρχει οφειλη υψουs 371.688,02 και ΝΑΙ υπαρχουν και αλλεs οφειλεs απο ΜΜΕ (η προελευση τουs ,για τουs λογουs που σου εξεθεσα ανωτερω,αγνοειται)

επι τη ευκαιρια .....μηπωs ,εσυ ωs μετοχοs και με φιλα προσκειμενουs δημοσιογραφουs ,γνωριζειs η οφειλεs να γνωριζειs η αποσιωπειs κατι επ αυτων ?

δεν ξερω...ρωταω...συγνωμη κιολαs».

Την ίδια μέρα (27/12/12), ο Γιώργος Κιντής ολοκληρώνει την ανταλλαγή e-mail με τον Βασίλη Πουλάκοως εξής:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί σε δύο ημέρες φτάσαμε από το «για ό,τι χρειαστείς ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ» στις απειλές για μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση. Κάνε ό,τι νομίζεις, αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι κατά πάγια νομολογία των δικαστηρίων μας (ενδεικτικά, ΑΠ 114/2010) «για τη θεμελίωση του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφημήσεως απαιτείται, [.] ισχυρισμός ή διάδοση από το δράστη για άλλον, ενώπιον τρίτου, ψευδούς γεγονότος». Θα σε παρακαλούσα να μου υποδείξεις συγκεκριμένα τι από τα όσα έχω αναφέρει είναι ψευδές, προκειμένου να μου δώσεις την ευκαιρία το ανακαλέσω.

Σημειώνω τη διαβεβαίωσή σου ότι το αθλητικό υλικό δε μεταβιβάσθηκε ποτέ στην Empire. Επειδή δεν εμφανίζεται απόθεμα αθλητικού υλικού στον ισολογισμό της ΠΑΕ, γνωρίζεις μήπως τι απέγινε; Χρησιμοποιήθηκαν άραγε 5,6 εκ. αθλητικού υλικού σε 5 χρόνια; Αυτό θα ήταν παράλογο. Σε ρωτώ επειδή διετέλεσες και οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ από τον Οκτώβριο του 2010 ως το Μάρτιο του 2012, οπότε θα πρέπει να γνωρίζεις.

Γνώμη μου είναι ότι μετά την 1/7/2012 δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμού. Εν πάση περιπτώσει, δεν τον δημοσιεύεις τουλάχιστον στο σάιτ της Empire, πράγμα που δεν κοστίζει κάτι, και βλέπουμε;

Ως προς το θέμα Παπαγιαννόπουλου, βάσει του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε επί των ημερών σου, είχε λάβει μέχρι και την παραίτησή μου από την ΠΑΕ το 2005 το ποσό των 51.970 ευρώ. Ακόμη και τότε όμως, δεν είχα δικαίωμα υπογραφής.

Επί του προσωπικού τώρα: με κατηγορείς για «επικοινωνιακή τακτική». Θα σου θυμίσω ότι πριν μετέλθω επικοινωνιακές τακτικές, προσπαθούσα μάταια επί μήνες να λάβω απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα-τα οποία παραμένουν ως σήμερα αναπάντητα. Οπότε ναι, αν χρειάζονται επικοινωνιακές τακτικές προκειμένου να παράσχετε τη δέουσα πληροφόρηση, θα τις χρησιμοποιήσω. Δεν είναι παράνομο εξάλλου. Παράνομο είναι να μη δημοσιεύεις ισολογισμό, π.χ., ή να μοιράζεις χρήματα σε συγκεκριμένα ΜΜΕ για να σου γράφουν αγιογραφίες.

Με ρωτάς αν ως «ως μέτοχος και με φίλα προσκειμένους δημοσιογράφους γνωρίζω ή όφειλα να γνωρίζω ή αποσιωπώ κάτι επ' αυτών». Όχι, Βασίλη, δε γνωρίζω κάτι επ' αυτών, ούτε όφειλα να γνωρίζω, ούτε αποσιωπώ κάτι. Ίσως δε θυμάσαι ότι το ποσοστό μου ως μετόχου είναι 0,31% κι ότι ουδέποτε είχα δικαίωμα υπογραφής στην ΠΑΕ ή στην Empire. Σε προκαλώ πάντως αν έχεις κάτι υπόψη σου να το δώσεις στον εισαγγελέα ή στη δημοσιότητα. Θα απαντήσω, χωρίς να σε κατηγορήσω για «επικοινωνιακές τακτικές». Τα μόνα που γνωρίζω επί του θέματος είναι όσα μου είπε ο Σταύρος το Φεβρουάριο του 2010 για οφειλές συγκεκριμένης εφημερίδας προς την Empire-τα οποία επιβεβαίωσες με το email σου.

Ως προς την οφειλή των 371.688,02 από μια εφημερίδα προς την Empire, δεν έχεις παρά να δώσεις στη δημοσιότητα όλες τις οφειλές ΜΜΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι ευεργετηθέντες κι αν είναι φίλα προσκείμενοι προς εμένα. Καλό θα ήταν επίσης να μας εξηγήσει κάποιος την προέλευση των οφειλών αυτών (η οποία, όπως λες, αγνοείται). Ενδιαφέρον θα είχε επίσης η στάση των ΜΜΕ αυτών απέναντι στους κ.κ. Θανόπουλο, Κοζώνη, Αδαμίδη και Βιντιάδη. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος της ΑΕΚ ποια ΜΜΕ χύνουν δάκρυα για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, ενώ ταυτόχρονα την έχουν φεσώσει με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Θα ήθελα ακόμη να σου θέσω δύο γενικότερα ερωτήματα. Πρώτον, σε συνέντευξη σου στη Real News τον προηγούμενο Μάρτιο ανέφερες ότι οι μέτοχοι της ΠΑΕ τη χρηματοδότησαν από την ανάληψη της διοίκησής της από το Σταύρο με 19,5 εκ. Πως είναι δυνατόν κατά τη γνώμη σου να έχει φτάσει η ΠΑΕ σ' αυτό το χάλι όταν οι μέτοχοί της τη στήριξαν με τέτοια ποσά;

Ως δεύτερο ερώτημα, θα μου επιτρέψεις να επαναλάβω αυτό που έθεσα στο Σταύρο: «Ανέφερες ότι όταν ανέλαβες την Empire είχε περί τα ?7 εκ. υποχρεώσεις, €6 εκ. προς την Puma και €1 εκ. προς το Δημόσιο. Όπως επιβεβαίωσες προχθές κι όπως επαιρόσουν και στον τύπο της εποχής, οι υποχρεώσεις προς την Puma ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Σύμφωνα όμως με τον ισολογισμό της Empire της 31/12/2010 (ανέλαβες και τυπικά μόλις δεκαπέντε ημέρες αργότερα) οι υποχρεώσεις της εταιρείας από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ήταν μόλις 300.000 ευρώ. Πως φτάσαμε συνεπώς στη σημερινή οικτρή κατάσταση;»

Τέλος, θα σου πρότεινα να μη χάνεις την ψυχραιμία σου. Ακόμη κι αν έχει γίνει κάτι επιλήψιμο στην Empire ή στην ΠΑΕ, ως μη έχων δικαίωμα υπογραφής θα μπορούσες να κατηγορηθείς μόνο για συνέργεια-αν, λ.χ., υποσχέθηκες στο δράστη τη συγκάλυψη της πράξης του. Εφόσον λοιπόν δε συγκαλύπτεις κάτι, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι».

Πρίττας και… άλλος

28/12/2012
 Η ανακοίνωση απομένει για να επισημοποιηθεί η επιστροφή του Σάκη Πρίττα στη Skoda Ξάνθη. Ωστόσο οι Ακρίτες φέρονται να κινούνται για έναν ακόμη μεσοαμυντικό…

Πρίττας και… άλλος
Ο 33χρονος άσος αποχώρησε από τον Άρη κι επιστρέφει στην ομάδα που υπηρέτησε από το 1999 μέχρι το 2005. Χθες υποβλήθηκε στις εργομετρικές εξετάσεις και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Πάντως παρά την προσθήκη του Πρίττα και την παρουσία των Βασιλακάκη, Φλίσκα και Ντάνι, πληροφορίες θέλουν την Ξάνθη να κινείται για έναν ακόμη παίκτη στη συγκεκριμένη θέση, από την ξένη αγορά. Κάποιοι συνδέουν αυτή τη φημολογία με την πιθανότητα πώλησης του Θοδωρή Βασιλακάκη, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται κάτι μέχρι στιγμής.

Στον αέρα ο Μελίσσης

28/12/2012
 Εκκαθαρίσεις εν όψει στον Πανθρακικό. Ο Άντι Αντίλοβιτς αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν από την ομάδα της Κομοτηνής, αλλά είναι πολύ πιθανό να τον ακολουθήσει ο Χρήστος Μελίσσης.

Στον αέρα ο Μελίσσης

Ο 30χρονος αμυντικός δεσμεύεται μεν μέχρι το καλοκαίρι, αλλά δεν έχει ικανοποιήσει με την προσφορά του και είναι πολύ πιθανό να κληθεί σύντομα για συζητήσεις προκειμένου να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της Λάρισας έχει αγωνιστεί σε μόλις τέσσερα ματς και 153 λεπτά όλα κι όλα στη Σούπερ Λίγκα. Πάντως για να επιτευχθεί το διαζύγιο θα πρέπει να δοθούν κάποια χρήματα στον παίκτη.

Τάτος και στο βάθος… Μάντζιος

28/12/2012
 Προβάδισμα για την απόκτηση του Ανδρέα Τάτου με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό φέρεται να έχει ο Πλατανιάς. Την ίδια ώρα ανεβαίνει στη λίστα για την επίθεση το όνομα του Βαγγέλη Μάντζιου.

Τάτος και στο βάθος… Μάντζιος
Ο 23χρονος μέσος παραχωρείται από τους πρωταθλητές και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως οι… μισές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ο ίδιος θα προτιμούσε να αγωνιστεί στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο.

Ο Πλατανιάς, που έχει καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό κι έχει ήδη δανειστεί από τους Πειραιώτες τον Γιάννη Ποτουρίδη, δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο. Εφόσον ο Άγγελος Αναστασιάδης δώσει τη συγκατάθεσή του, ο Ανδρέας Τάτος έχει πολλές πιθανότητες να κατηφορίσει στην Κρήτη.

Οι νεοφώτιστοι αναζητούν κι έναν επιθετικό. Φήμες ήθελαν να έχουν γίνει διερευνητικές κρούσεις στον Βαγγέλη Μάντζιο και τον Φάνη Γκέκα, αλλά μόνο για τον πρώτο υπάρχει βάση. Πάντως η διοίκηση δεν θα ξεφύγει από το οικονομικό της πλάνο και να υπερβεί τα όρια του προϋπολογισμού.

Παρελθόν από την ομάδα αναμένεται να αποτελέσουν οι Χρήστος Παληγεώργος και Τάσος Δέντσας.

Εκπέμπει SOS, παίρνει Καλτσά ο Άρης

28/12/2012
 Σε αναζήτηση πρώην παραγόντων-πιστωτών βρίσκονται στον Άρη για να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα. Θέμα χρόνου να μετακομίσει ο Καλτσάς στην Θεσσαλονίκη.

Εκπέμπει SOS, παίρνει Καλτσά ο Άρης
Στον Άρη έχουν στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις αφού τα οικονομικά προβλήματα δεν του επέτρεψαν να πετύχει συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές που έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους.

Έτσι, προσπαθούν να βρουν πρώην παράγοντες της ομάδας, που έχουν υπηρετήσει σε διάφορα διοικητικά πόστα και εμφανίζονται ως πιστωτές της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας. Μερικοί από αυτούς είναι οι Αθανασιάδης, Ζαμπέτας, Τζαμπάζης, Παπαϊωάννου, Ορφανίδης, Πόππης, Ευγενίου, Βαλογιώργης, Σαρρής και Μπεκιάρης, οι οποίοι όλοι μαζί εμφανίζουν να έχουν απαιτήσεις περίπου 700.000 ευρώ.

Στους παραπάνω παράγοντες έγινε πρόταση να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που επίσης έχει ζητηθεί από τους νομικούς, αφού περιλαμβάνεται και στο πλάνο βιωσιμότητας που κατατέθηκε με την αίτηση υπαγωγής στο Πρωτοδικείο. Τους ζητήθηκε, δηλαδή, να μετοχοποιήσουν τις απαιτήσεις τους και με αυτόν τον τρόπο να εμφανιστούν ως πιστωτές, βοηθώντας να αυξηθεί το ποσοστό των συναινούντων ή τουλάχιστον να υπογράψουν επιστολή ότι προτίθενται να το κάνουν.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την απόκτηση του Νίκου Καλτσά από τη Βέροια, οι «κίτρινοι» έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή και απομένει το «οκ» από τη «Βασίλισσα του Βορρά» για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του.

«Σειρήνες» για Πόι

  28/12/2012
 Στην μεταγραφική λίστα της Γοδόι Κρουζ βρίσκεται ο Μαούρο Πόι, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή.

«Σειρήνες» για Πόι

Ο άσος του Λεβαδειακού έχει κάνει καλές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα και φαίνεται πως οι συμπατριώτες του καλοβλέπουν τον επαναπατρισμό του. Η Γοδόι Κρουζ ήταν η τελευταία ομάδα του Πόι στην Αργεντινή πριν μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης και σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής, έχει τον μεσοεπιθετικό των Βοιωτών ψηλά στην λίστα της.

Στον Λεβαδειακό θα σκεφτούν να τον παραχωρήσουν αν και εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά αλλά προς το παρόν δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ κάποια πρόταση οπότε συνεχίζουν κανονικά τον προγραμματισμό τους.

«Η υποκρισία σας περισσεύει»

28/12/2012
 Ευθεία επίθεση στον Γιάννη Αλαφούζο εξαπολύει ο Βλάσης Τσάκας με ανακοίνωσή του κατηγορώντας την ΠΑΕ για υπονόμευση της προσπάθειας του πρίγκιπα Φεϊζάλ.

«Η υποκρισία σας περισσεύει»
«Εμείς κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ολοκληρωθεί το deal και εσείς ακριβώς το αντίθετο… Η υποκρισία σας περισσεύει», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπογράφων ως συνεργάτης του πρίγκιπα Φεϊζάλ.

Παράλληλα κάνει λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι από πλευράς διοίκησης της ΠΑΕ και ζητεί να γίνει οικονομικός έλεγχος υπό τους όρους που θέτει η πλευρά του πρίγκιπα. Παράλληλα διατείνεται πως ο εκπρόσωπος του Φεϊζάλ που εμφανίστηκε στην ΠΑΕ δεν είναι… φορτηγατζής, όπως χαρακτηρίστηκε, αλλά έγκριτος οικονομολόγος.

Επίσης ζητεί ραντεβού στην Τράπεζα Πειραιώς για να κατατεθούν τα 28 εκατ. ευρώ και να παραιτηθεί ταυτόχρονα η τωρινή διοίκηση, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν τρομάζει από τις απειλές της πλευράς Αλαφούζου για νομικές διαδικασίες σε βάρος του εφόσον δεν μπουν τα χρήματα.

Αναμένεται η αντίδραση του της διοίκησης Παναθηναϊκού. Ήδη από χθες οι κύκλοι της ΠΑΕ ανέφεραν πως η πλευρά Τσάκα και Φεϊζάλ ετοιμάζει ηρωική έξοδο αφήνοντας για μια ακόμη φορά στα... λόγια τις υποσχέσεις που έδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απόλυτη γελοιοποίηση!

Οι κατά σύμπτωση διοικούντες, οι άνθρωποι που εμφανίστηκαν από το πουθενά, οι όψιμοι Παναθηναϊκάρες συνεχίζουν το ίδιο βρώμικο επικοινωνιακό τους παιχνίδι.

Ενισχύοντας το επικοινωνιακό τους επιτελείο με ένα ακόμα μέλος (της ίδιας - ελεγχόμενης από τη Δικαιοσύνη - παρέας της ΕΡΤ) η μοναδική τους απασχόληση είναι να εκδίδουν καθημερινά και από μια ανακοίνωση, μη σεβόμενοι ούτε τις αργίες. Τόσο πολύ δουλεύουν!!!

Ο κος Κουμουτόπουλος, είναι έγκριτος οικονομολόγος και πάνω από όλα της απολύτου εμπιστοσύνης μας. Εξάλλου τα πτυχία του είναι διαθέσιμα για τον καθένα. Και για να διευκρινίσουμε, ο κος Κουμουτόπουλος είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ και Financial Manager Ανωνύμου Εταιρίας η οποία έχει σαν βασικό μέτοχο την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο στο είδος της, την Tugra Makina. Αλλά αφού ενδιαφέρθηκαν, ας μας εξηγήσουν, εκεί στην ΠΑΕ, την τοποθέτηση!!! (έτσι μας παρουσιάστηκε) του κου Παναγιωτίδη, Πολιτικού Μηχανικού σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο οποίος ανέλαβε την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ!!!

Ποτέ μα ποτέ δεν είπαμε ούτε υπαινιχθήκαμε τίποτα για τις DELOITTE και GRANT THORNTON, τις οποίες σεβόμαστε απόλυτα. Ζητήσαμε να διασταυρώσουμε και να ελέγξουμε στοιχεία του 2012, επικεντρώνοντας την προσοχή μας στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 και να δούμε και την πρόβλεψη για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Ποιος άραγε μπορεί να απαιτήσει την καταβολή 28 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να έχουν δει οι δικής του εμπιστοσύνης σύμβουλοι τα απαιτούμενα στοιχεία? Πόσο μάλλον όταν καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερες «άγνωστες» οικονομικές υποχρεώσεις?

Δυστυχώς οι κύριοι αυτοί (που διευκόλυναν κατά δήλωση τους) την είσοδο του Πρίγκιπα αρνήθηκαν σχεδόν τα πάντα, επικαλούμενοι ζητήματα εμπιστευτικότητας, αν και εμείς οι ίδιοι τους είχαμε προτείνει και σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό εχεμύθειας, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια από τις συνεχείς διαρροές κύκλων και τετραγώνων, καθώς και τις αλλεπάλληλες απαντήσεις μέσω ανακοινώσεων, την απροθυμία τους για εχεμύθεια και όχι μόνο…

Ζητήσαμε εγγράφως τα εξής:

1. Συγκεκριμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη ημέρα στη Τράπεζα όπου τηρείται ο ειδικός λογαριασμός της ΠΑΕ, ώστε να κατατεθεί η τραπεζική επιταγή 28 εκατομμυρίων ευρώ, με ταυτόχρονη παραίτηση-αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ.

2. Έλεγχο όπως εμείς επιθυμούμε με βάση αναλυτική λίστα απαιτήσεων

3. Ουδέποτε ζητήθηκε M.O.U, όπως ψευδώς διαρρέουν για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, απλά δόθηκαν εγγράφως οι προτάσεις μας. Σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτό τα γαϊτανάκι εντυπώσεων, το οποίο προκαλεί η πλευρά της ΠΑΕ, θα αναγκαστούμε να δώσουμε στην δημοσιότητα όλη τη μεταξύ μας αλληλογραφία.

Απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη (εκτός από την αστειότητά τους αφού εμείς δεν έχουμε κοστίσει στην ΠΑΕ ούτε ένα ευρώ, ούτε διαχειριζόμαστε ξένα χρήματα) δε μας ακουμπάνε, ούτε και μας τρομάζουν.

Η Δικαιοσύνη βέβαια θα είχε πολλά να πει για κάποιες κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν ως νόμιμα στοιχεία, με τα οποία παγιδεύσατε και καταφέρατε να αρπάξετε τον Παναθηναϊκό, εμποδίζοντας και τότε την είσοδο του Πρίγκιπα Φαιζάλ που μόλις είχε πάρει την έγκριση από την Ε.Ε.Α. με τραπεζικές εγγυήσεις και νόμιμα έγγραφα και όχι σπέκουλες για συγκέντρωση εκατομμυρίων από ένα δοκιμαζόμενο από την κρίση λαό.

Εσείς παραπλανήσατε, εμείς απλά υποβάλλαμε μια πρόταση η οποία παραδόξως απορρίφθηκε και μας οδηγήσατε, αγνοώντας τις απαιτήσεις μας, σε μία αύξηση Μ.Κ. 15 ημερών με 8 εργάσιμες μόνο. Εμείς κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ολοκληρωθεί το deal και εσείς ακριβώς το αντίθετο. Η χθεσινοβραδινή σας απάντηση στις 23:33 δείχνει και τη σύγχυση και τον πανικό σας. Η υποκρισία σας περισσεύει.

Βλάσης Τσάκας

Συνεργάτης HRH Prince Faisal Bin Abdulaziz Bin Nasser Bin Abdulaziz Al Saud».

Πρότειναν Τσουμάγκα στην ΑΕΚ

28/12/2012
 Το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ… χάσκει μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση Λαγού και Κοντοέ. Και μια λύση που προτάθηκε στην «Ένωση» για να το καλύψει κάπως είναι του Αναστάσιου Τσουμάγκα.

Πρότειναν Τσουμάγκα στην ΑΕΚ
Πρόκειται για τον 22χρονο μπακ που αγωνιζόταν ως το καλοκαίρι ως τον Αστέρα Τρίπολης και πήρε μεταγραφή τον Αύγουστο για την πορτογαλική Λεϊσόες (έπειτα από εισήγηση του παλιού προπονητή των Αρκάδων, Οράσιο Γκονσάλβες).

Παρόλο λοιπόν που μοιάζει να υπολογίζεται απ’ την ομάδα του (έχει 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και 14 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις) μάνατζερ τον πρότεινε, σύμφωνα με τη σημερινή «Ώρα των Σπορ», στην ΑΕΚ.

Κι επειδή ως γνωστόν εκείνη δεν έχει χρήματα για να διαθέσει (εξάλλου έχει γίνει σαφές ότι προτεραιότητα στις επόμενες μεταγραφές θα δοθεί στους εξτρέμ) μόνη περίπτωση να εξεταστεί η περίπτωση Τσουμάγκα από την «Ένωση» μοιάζει το να μείνει εκείνος ελεύθερος.

Κατσικοκέρης: «Δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα για τον Λίνεν»

28/12/2012
 Σε παρερμηνεία των λεγομένων του απέδωσε ο Νίκος Κατσικοκέρης τις αιχμές που φάνηκε ν’ αφήνει σε συνέντευξή του για τον Έβαλντ Λίνεν.

Κατσικοκέρης: «Δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα για τον Λίνεν»
Ο επιθετικός της ΑΕΚ ξεκαθάρισε πως ουδέποτε υπονόησε ότι ο Γερμανός βγάζει την ενδεκάδα με άλλον τρόπο πέραν της προπόνησης.

«Δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα! Προς Θεού. Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου. Έγινε παρεξήγηση και σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω την κατάσταση», είπε αρχικά ο Κατσικοκέρης στο «aek365».

Κι αφού τόνισε ότι «δεν είπα ποτέ ότι η ενδεκάδα βγαίνει από άλλον ή άλλους εκτός του προπονητή», ξεκαθάρισε:

«Αυτό που είπα είναι πως όλα τα παιδιά κρίνονται από την προπόνηση και ο προπονητής είναι αυτός που κρίνει έπειτα στο γραφείο του ποιος θα παίξει, μιλώντας με τους συνεργάτες του και όποιον είναι αρμόδιος για τα αγωνιστικά. Αυτό ακριβώς είπα, όμως βγήκαν άλλα προς τα έξω. Δεν είπα ποτέ ότι κάποιος, λ.χ., από τη διοίκηση λέει στον προπονητή ποιος θα παίξει. Αλίμονο…

Όλοι θέλουν να κριθούν μέσα από την προπόνηση. Έτσι κι εγώ. Πήρα τηλέφωνο τον δημοσιογράφο που μίλησα, του ζήτησα να αλλάξει το κείμενό με τις δηλώσεις μου. Μου ζήτησε συγγνώμη το παιδί. Πίστεψε, κατάλαβε άλλα, απ' αυτά που του είπα. Ευτυχώς το διόρθωσε, αλλά θέλω να το πω κι εδώ, ότι δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Λίνεν βγάζει την ενδεκάδα με βάση όσα του λένε άλλοι»
.

Μπορεί λοιπόν το συγκεκριμένο κομμάτι να το διέψευσε, αλλά τη διάθεσή του να παλέψει με κάθε τρόπο για να μείνει στην ΑΕΚ, ο Κατσικοκέρης την επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν περίμενα ποτέ όταν το καλοκαίρι διάλεξα την ΑΕΚ να συνεχίσω την καριέρα μου, ότι θα φτάναμε στον Γενάρη και θα λέγονται όλα αυτά. Περιμένω να δω κι εγώ τι θα γίνει, αλλά πραγματικά δεν θέλω να πάω πουθενά. Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ, να παλέψω και να τη βοηθήσω.

Με τον προπονητή μου τώρα δεν έχω μιλήσει. Όταν ήρθε, στην αρχή του εξήγησα ότι θα ήθελα λίγο χρόνο συμμετοχής να αποκτήσω διάρκεια. Όπως νομίζω θέλουν όλοι οι παίκτες. Λίγη διάρκεια στο παιχνίδι μου, να βρω τα πατήματά μου. Ελπίζω να πάρω τις ευκαιρίες μου. Ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος από την ως τώρα απόδοσή μου, αλλά γενικά τα πράγματα είναι δύσκολα.

Τουλάχιστον, όταν μπαίνω στο γήπεδο, όπως έγινε στο ματς με τον Ολυμπιακό θέλω να τα δίνω όλα, ακόμα κι αν το παιχνίδι της ομάδας δεν βοηθά έναν επιθετικό. Η ουσία είναι ότι θέλω να μείνω στην ΑΕΚ και να τη βοηθήσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Ό,τι κι αν γίνει όμως η ομάδα πρέπει να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται στον δεύτερο γύρο και να σωθεί»
.

Ο Λίνεν και οι… κομμένοι

28/12/2012
 Αυτοί έδωσαν το «παρών» σήμερα στα Σπάτα. Στην πρώτη μέρα μετά την άδεια του, ο Γερμανός δούλεψε με το γκρουπ παικτών που δεν πέρασαν από εργομετρικά -όπου φέρεται να συμπεριλαμβάνονται οι «κομμένοι»

Ο Λίνεν και οι… κομμένοι
Η άφιξη του χθες το απόγευμα στην Ελλάδα δεν επέτρεψε στον Λίνεν να προλάβει την πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ μετά τις γιορτές. Στη σημερινή ωστόσο, ο Γερμανός βρέθηκε κανονικά, προκειμένου να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές που θα περάσουν τη Δευτέρα από εργομετρικά (οι υπόλοιποι είχαν ραντεβού σήμερα στις 08:00 στο Ιατρικό Κέντρο).

Με διαθέσιμους λοιπόν τους Κατσικοκέρη, Φουρτάδο, Ρίκκα, Τσίτα, Κουρέλλα, Κοτσαρίδη, Γροντή, Παπαδημητρίου, Νικολιά, Μακρυωνίτη, Νικολιά και Αγκιριμπά (οι οποίοι παρουσιάζονται να αποτελούν και τη λεγόμενη «μαύρη λίστα» του) ο Λίνεν περιορίστηκε σε πρόγραμμα με τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα.

Την προετοιμασία, δε, για την επιστροφή της ΑΕΚ στα παιχνίδια θα τη βάλει σε εντονότερους ρυθμούς απ’ το Σάββατο, όταν και έχει προγραμματιστεί προπόνηση το πρωί (10:00) και φιλικό με τον Πανερυθραϊκό το απόγευμα (19:00).

«Φαιδρή η περίπτωση Τσάκα»

28/12/2012
 Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ο «χαρτοπόλεμος» του Παναθηναϊκού με τον Βλάση Τσάκα. Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ τονίζει ότι η περίπτωση του εκπροσώπου του πρίγκιπα «κινείται στο πλαίσιο του φαιδρού».

«Φαιδρή η περίπτωση Τσάκα»
Προσπερνώντας λοιπόν τις κατηγορίες του για «υποκρισία που περισσεύει», επαναλαμβάνει ότι ο Φεϊζάλ μπορεί να δείξει εμπράκτως την πρόθεσης αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου καταθέτοντας τα χρήματα στην ΑΜΚ της 4ης Ιανουαρίου.

Όλα τα υπόλοιπα, όπως αναφέρει, «είναι κουβέντες καφενείου», που από τότε κι έπειτα «ίσως γίνουν υποθέσεις της Δικαιοσύνης».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η περίπτωση του κ. Τσάκα εδώ και καιρό κινείται στο πλαίσιο του φαιδρού. Γι’ αυτό και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν πρόκειται να δώσει καμία συνέχεια στο θόρυβο που ο ίδιος ο Τσάκας προσπαθεί να προκαλέσει γύρω από το πρόσωπό του.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά:

Αν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για την αγορά του Παναθηναϊκού, ας καταθέσει η Αυτού Υψηλότης το ποσό των € 28 εκ. έως τις 4 Ιανουαρίου, τελική προθεσμία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να λάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, όπως έχει δεσμευτεί.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ως τώρα κουβέντες του καφενείου. Αλλά μετά την 4η Ιανουαρίου ίσως γίνουν υποθέσεις της Δικαιοσύνης».

Ή τώρα ή ποτέ…

28/12/2012
 Τις ξεκάθαρες προθέσεις του Δημήτρη Βιντιάδη για το αν θα μπει στην ΑΕΚ ελπίζουν ότι θα μάθουν επιτέλους οι φίλοι της. Επαφή με τον Δημητρέλο και ανακοίνωση αμέσως μετά διαρρέεται ως πρόθεσή του.

Ή τώρα ή ποτέ…
Αν και είμαστε στα Χριστούγεννα, η σημερινή μοιάζει… Μεγάλη Παρασκευή για την ΑΕΚ. Το κλίμα της ωστόσο ελπίζεται πως θα είναι αντιστρόφως ανάλογο.

Κι αυτό διότι παρουσιάζεται ως ειλημμένη η απόφαση του Δημήτρη Βιντιάδη να ξεδιαλύνει το τοπίο γύρω από την είσοδό του στην ΠΑΕ και ως πολύ πιθανότερο το ενδεχόμενο τελικά αυτή να πραγματοποιηθεί.

Πριν το ακούσουν ωστόσο οι φίλοι της, φυσικά δεν πρόκειται να το πιστέψουν. Αμέσως μετά την επαφή που θα 'χει λοιπόν με τον Ανδρέα Δημητρέλο, ο κόσμος θα περιμένει την ανακοίνωση που διαρρέεται ως πρόθεση του Έλληνα εφοπλιστή να εκδοθεί πριν τη συνάντηση του Σαββάτου με την ORIGINAL.

Μια ανακοίνωση στην οποία ελπίζεται πως θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα και -στη χειρότερη περίπτωση- θα δίνει ένα τελικό (και σύντομο) χρονοδιάγραμμα του πότε θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Αναμένεται με ενδιαφέρον, δε, το αν ο Δημητρέλος θα τον έχει πείσει νωρίτερα να κάνει την ταμειακή διευκόλυνση που χρειάζεται για να εκδοθούν οι ενημερότητες και να χρησιμοποιήσει κανονικά η ΑΕΚ τα νέα της αποκτήματα στα παιχνίδια που ακολουθούν. Διότι εφόσον γίνει αυτό, θα υπάρχει πλέον και η πιο πειστική ένδειξη της πρόθεσης Βιντιάδη να αναλάβει τελικά τα ηνία της «Ένωσης».

Χωρίς επτά, αλλά με Κατσικά

28/12/2012
 Επτά απουσίες και μια επιστροφή στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ μετά τα Χριστούγεννα. Κανονικά γυμνάστηκε ο Κατσικάς, απόντες οι Αθανασιάδης, Χακόμπο, Έτο, Κωνσταντινίδης, Γκαρσία, Βιβιάν και Κουμάλο.

Χωρίς επτά, αλλά με Κατσικά
Χωρίς επτά ποδοσφαιριστές πραγματοποιήθηκε η σημερινή (28/12) πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ μετά την εορταστική άδεια των Χριστουγέννων.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι τραυματίες Αθανασιάδης, Χακόμπο, Έτο και Κωνσταντινίδης, ενώ το ευχάριστο είναι ότι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη τέθηκε ο Κατσικάς, ο οποίος έβγαλε το κανονικό πρόγραμμα χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις.

Από εκεί και πέρα, δικαιολογημένα απουσίαζαν οι Γκαρσία και Βιβιάν, που έχουν επιπλέον μέρες άδειας, συν τον Κουμάλο, ο οποίος θα ενσωματωθεί τις επόμενες μέρες στην αποστολή της Νοτίου Αφρικής και θα επιστρέψει μετά το τέλος των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στο Κόπα Άφρικα.

Μύρισε… ΑΕΚ ο Πετρόπουλος

28/12/2012
 Κομμάτι της ΑΕΚ άρχισε να αισθάνεται ήδη ο Αντώνης Πετρόπουλος. Ο Έλληνας επιθετικός συμμετείχε στην πρώτη του… δραστηριότητα ως παίκτης της «Ένωσης», περνώντας εργομετρικά μαζί με τους υπόλοιπους.

Μύρισε… ΑΕΚ ο Πετρόπουλος
Αφού εξασφάλισε τη σχετική άδεια απ’ τον Παναθηναϊκό (ποδοσφαιριστής του οποίου είναι τυπικά ως το τέλος του μήνα) ο Πετρόπουλος είχε το ελεύθερο ν’ αρχίσει να προπονείται με την ΑΕΚ.

Το γεγονός όμως ότι το γκρουπ ποδοσφαιριστών που συμπεριλαμβάνεται στα βασικά πλάνα του Έβαλντ Λίνεν ήταν προγραμματισμένο να περάσει σήμερα από εργομετρικές εξετάσεις έστειλε και τον Έλληνα επιθετικό το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο.

Εκεί υποβλήθηκε στα απαραίτητα τεστ (όπως έγινε και με τους Αραμπατζή, Μοσχονά, Παυλής, Μητρόπουλο, Φέτση, Φούντα, Κορδέρο, Γκερέιρο, Γιάγκο, Αρκούδα, Κουτρουμπή, Κατίδη, Τσαμουρλίδη, Σταματή, Τσούπρο και Τσουκαλά) και από το Σάββατο θα φορέσει πλέον και την κιτρινόμαυρη φόρμα, παίρνοντας μέρος στην πρωινή προπόνηση.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»

28/12/2012
 Στις αλλαγές που έχει φέρει η παρουσία του στον Πανθρακικό αναφέρθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης, ερμηνεύοντας τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας από τότε που ανέλαβε εκείνος την τεχνική ηγεσία της.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»
Ο Έλληνας προπονητής, σε συνέντευξή του Ράδιο "Δίαυλος 92,4", μίλησε για τις μεταγραφικές κινήσεις που πρόκειται να κάνουν οι Θρακιώτες, έπλεξε το εγκώμιο της διοίκησης και του κόσμου και οριοθέτησε τους στόχους για τη φετινή περίοδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης:

Για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας:

«Καταρχήν πριν ακόμα αναλάβω είχα παρακολουθήσει την ομάδα και είχα διακρίνει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Όταν ανέλαβα ήθελα να δω δύο ματς στα οποία η ομάδα έπιασε το μίνιμουμ και το μάξιμουμ απόδοσης. Παρακολούθησα λοιπόν τα παιχνίδια με τον Πλατανιά και με το Λεβαδειακό αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα προσπάθησα με τους συνεργάτες μου να φτιάξουμε μια τακτική στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών. Καταφέραμε λοιπόν να κρατήσουμε ισορροπίες στη φάση άμυνας και στη φάση επίθεσης.

Επίσης μπορέσαμε να βελτιωθούμε στο κομμάτι της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο και να δημιουργήσουμε προβληματισμό στον αντίπαλο. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όχι μόνο δε δεχόμαστε εύκολα γκολ αλλά οι αντίπαλοι δε μας κάνουν και ευκαιρίες.

Επίσης στην επίθεση δημιουργούμε περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ. Το γεγονός ότι τα γκολ που πετυχαίνουμε προέρχονται από συνδυασμένες προσπάθειες είναι θέμα τακτικής αλλά και ποιότητας παικτών. Θεωρώ ότι μεσοεπιθετικά έχουμε παίκτες που κάνουν τη διαφορά».

Για τη συνεργασία με τους παίκτες του:

«Τα παιδιά είναι επαγγελματίες και πολύ καλοί χαρακτήρες. Ο ένας παλεύει για τον άλλον. Όντως έμαθαν γρήγορα αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πιστεύουν στο πλάνο και θεωρώ ότι είναι σημαντικό όταν ένας παίκτης πιστεύει στο πλάνο του προπονητή και ο προπονητής αντίστοιχα στο πλάνο της διοίκησης».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια:


«Τα αποδυτήρια είναι το "α και το ω" σε μια ομάδα. Δεν είναι μόνο οι παίκτες που παίζουν αλλά κι αυτοί που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Αυτούς τους παίκτες πρέπει να τους έχεις ψυχολογικά καλά έτσι ώστε να περιμένουν την ευκαιρία τους κι όταν την πάρουν να επιδείξουν αγωνιστικότητα. Σ' αυτό το θέμα η ομάδα μας είναι σε πολύ καλό δρόμο».

Για τη σχέση του με τη διοίκηση:

«Η διοίκηση προσπαθεί πάντα ώστε να μη λείπει τίποτα από τον προπονητή και τους παίκτες. Έχει δημιουργήσει ένα αθλητικό κέντρο όπου η ομάδα προπονείται σε υψηλό επίπεδο. Όταν ανέλαβα ήμουν απαιτητικός ακριβώς γιατί ήθελα να ανεβούμε επίπεδο ως ομάδα. Οφείλω να πω ότι η διοίκηση δε μου είπε όχι σε τίποτα. Εκτός αυτού η ομάδα δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες και ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό στις μέρες μας».

Για τους φιλάθλους της ομάδας:

«Ο κόσμος στην Κομοτηνή είναι αγνός και αγαπάει την ομάδα. Δε δημιουργεί πρόβλημα και πίεση στους παίκτες. Θεωρώ ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα πρέπει να "πατήσουμε" στη Σούπερ Λιγκ έτσι ώστε να πάμε σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο».

Για το πώς επέστρεψε στον Πανθρακικό:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να αρνηθώ αφού ήξερα την πόλη, την ομάδα, τους ανθρώπους της. Πίστευα και πιστεύω ότι θα βγει κάτι πολύ καλό. Ο Πανθρακικός εκπροσωπεί μια πόλη, ένα νομό γι' αυτό και όταν δημιουργεί, ανεβαίνει το επίπεδο όλου του νομού. Θυμάμαι από την πρώτη παρουσία μου στην ομάδα ότι όταν κερδίζαμε, έβγαινε ς την επόμενη μέρα στην πόλη και έβλεπες κόσμο με ευχάριστη διάθεση».

Για τους φετινούς στόχους:


«Για μένα ο πήχης ανεβαίνει με την εικόνα που δείχνεις κι όχι με τα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή δείχνουμε μια εικόνα που με ικανοποιεί. Ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Είπα και στα παιδιά ότι υπάρχουν παραδείγματα στο παρελθόν από ομάδες που είχαν τους ίδιους βαθμούς με μας στο τέλος του πρώτου γύρου και τελικά υποβιβάστηκαν. Ο πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η εξασφάλιση της παραμονής».

Για το θεσμό του Κυπέλλου:


«Οι 20 βαθμοί και το γεγονός ότι έχουμε ένα βάθος στο ρόστερ μάς δίνουν την άνεση να ασχοληθούμε και με το κύπελλο. Στόχος μας είναι η πρόκριση στους 8 που αν επιτευχθεί θα είναι η παρθενική στην ιστορία της ομάδας. Από εκεί και πέρα βλέπουμε».

Για τη διαχείριση του ρόστερ:

«Πολλά παιδιά χρειάστηκε να αγωνιστούν και έδειξαν ετοιμοπόλεμα. Για παράδειγμα ο Μακρυδημήτρης κλήθηκε να παίξει στόπερ και τα πήγε πολύ καλά. Ο Κουτσόπουλος επανήλθε μετά από ένα μήνα και στα τελευταία έξι ματς δέχτηκε μόλις ένα γκολ.

Ο Μπαϊκαρά παίζει στα τελευταία ματς δεξί μπακ και τόσο αυτός όσο και οι άλλοι ακραίοι ακολουθούν τις εντολές που τους έχω δώσει. Ο Σκλιοπίδης αγωνίστηκε κάποια στιγμή ως αριστερό μπακ. Επίσης ο Μίνγκας και ο Κάσελαν τα πήγαν πολύ καλά. Θεωρώ ότι η τριάδα στα χαφ με Λαδάκη, Μουνάφο και Κάσελαν είναι ό, τι καλύτερο υπάρχει στη Σούπερ Λιγκ».

Για τη μεταγραφική περίοδο και την αποχώρηση του Πρίττα:

«Σε κάθε μεταγραφική περίοδο ο κόσμος θέλει μεταγραφές. Η αλήθεια είναι ότι μεταγραφές χρειάζονται πάντα. Θα έχω μια συνάντηση με τη διοίκηση αλλά δε θέλω να χαλάσω αυτό το ωραίο που έχουμε δημιουργήσει. Θα πάρουμε παίκτες μόνο αν βρούμε κάτι το εξαιρετικό.

Κι αυτό ξέρετε δεν είναι εύκολο να το βρεις το χειμώνα. Αν το βρούμε θα το πάρουμε. Ο Σάκης έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του. Αυτό έγινε κατόπιν επιθυμίας του στην οποία συναινέσαμε εγώ και η διοίκηση. Είναι παίκτης με φιλοδοξίες, έβλεπε ότι τα παιδιά που έπαιζαν στη θέση του πήγαιναν καλά και θεώρησε καλό να πάει κάπου όπου θα είχε χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι θεμιτό.

Επειδή είχα μια συζήτηση μαζί του μού είπε ότι όταν ήρθε είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Τον προγραμμάτισαν για να επανέλθει σ' ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο αλλά λόγω των απουσιών αναγκάστηκε να παίξει νωρίτερα και ως εκ τούτου δεν είχε την απόδοση που θα μπορούσε βάσει της αξίας του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τον εκμεταλλευτήκαμε τον Σάκη. Ωστόσο πρέπει να πω ότι είναι ένα παιδί-διαμάντι και ότι η παρουσία του επηρέασε θετικά τα αποδυτήρια».

Για τους τραυματίες:

«Πρώτα ο Θεός ο Μιχαλόπουλος θα επιστρέψει στα τέλη Ιανουαρίου. Τότε αναμένεται να γυρίσει και ο Μακρυδημήτρης ενώ πιο σύντομα θα επανέλθει ο Μελίσσης. Ο Κάσελαν είναι καλά και μάλιστα ήταν στην αποστολή στο Βόλο ενώ ο Στάθης και ο Σκλιοπίδης θα μπουν στο κανονικό πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα».

Για το προσεχές ματς με τον ΠΑΟΚ:


«Είναι μια ομάδα με υψηλές βλέψεις και καλή φόρμα.Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες ώστε να δείξουν τις δυνατότητές τους».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Βρισκόμαστε σ' ένα μεταβατικό στάδιο με μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Αρης να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Πιστεύω όμως ότι μέσα απ' αυτό μπορεί να βγει κάτι καλό. Το θετικό είναι παίζουν νέα παιδιά στις ομάδες. Βέβαια καλό θα ήταν αυτό να μη γίνεται αναγκαστικά αλλά να είναι προϊόν της φιλοσοφίας των ομάδων. Έστω κι έτσι όμως είναι θετικό αρκεί να υπάρχει υπομονή από τον κόσμο με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΑΕΚ».

Για την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ σε 18 και την αναδιάρθρωση στις χαμηλότερες κατηγορίες:

«Τα όσα γίνονται κάθε χρόνο δείχνουν το κατά πόσο υπάρχει σοβαρότητα στους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα σε Β' και Γ' Εθνική απ' όπου και ξεκινήσαμε όλοι.

Θα πρέπει να υπάρχει κάτι σταθερό για να μπορούν να κάνουν σωστό προγραμματισμό οι ομάδες. Από εκεί και πέρα είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

Θα πρέπει να υπάρχουν δύο επαγγελματικές και οι υπόλοιπες να είναι ερασιτεχνικές αλλά με τη στήριξη της πολιτείας αφού δεν υπάρχουν πλέον οικονομικές δυνατότητες».

Τέλος έστειλε τις ευχές του για τις γιορτές:

«Πάνω απ' όλα υγεία σ' όλο τον κόσμο. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο».

«Μια γροθιά για τον Άρη»

28/12/2012
 Την κρισιμότητα της κατάστασης στον Άρη τόνισε ο Γιάννης Ψηφίδης. Ο νέος πρόεδρος επισήμανε την σημασία υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 και το κλίμα ενότητας που απαιτείται στις τάξεις των «κίτρινων».

«Μια γροθιά για τον Άρη»
«Έχουμε τοποθετήσει τους δύο άμεσους στόχους. Ο πρώτος, η ένταξη στο άρθρο 99. Ο δεύτερος, η άμεση αναρρίχηση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Θα τα αντιμετωπίσομε όλα λειτουργώντας σαν μια γροθιά», είπε κατά την παρουσίαση της νέας διοίκησης, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την φορολογική ενημερότητα σημείωσε πως «με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα. Χρειάζεται 1,5 εκατ. ευρώ που δεν υπάρχει. Πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Έχουμε πληροφορηθεί ότι η κυβέρνηση θα έχει έτοιμο το νέο νομοσχέδιο στα μέσα του μήνα και τότε θα έχουμε φορολογική ενημερότητα. Θα είμαστε προετοιμασμένοι. Εκτός από αυτό υπάρχει μια προσπάθεια που κάνουμε ώστε να την έχουμε μέχρι την άλλη εβδομάδα, αλλά είναι δύσκολο».

Το πιο χαρακτηριστικό απόσπασμα των λεγομένων του:

«Κληθήκαμε να βοηθήσουμε την ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή. Την άνοιξη σαν έκρηξη πληροφορηθήκαμε το ποσό των χρεών της ΠΑΕ. Η διοίκηση της ΠΑΕ έμοιαζε με μισοβουλιαγμένο καράβι. Στο αγωνιστικό, η συγκομιδή 13 βαθμών αναδεικνύει το χάλι που παραλαμβάνει το νέο ΔΣ.

Για την εσωτερική συνοχή, σε 15 μέρες διαπιστώσαμε ότι ο ΑΡΗΣ αποτελεί ένα σώμα διάτρητο. Δεν αρκούν τα παραπάνω αρνητικά. Βρίσκουμε τον κόσμο του ΑΡΗ διχασμένο από παλιούς παράγοντες, προέδρους, ιδιοκτήτες ραδιοφώνων που ενισχύουν τον διχασμό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα. Εμφάνισε μια εξαιρετική συνοχή το νέο ΔΣ και θα την επεκτείνουμε και στα υπόλοιπα τμήματα. Στο αγωνιστικό, των φιλάθλων και στα ΜΜΕ. Πρέπει να μας πιστέψετε. Δεν έχουμε χρόνο. Λειτουργούμε ήδη σε φανταστικούς ρυθμούς και εξηγώ τους λόγους. Έχουμε τοποθετήσει τους δύο άμεσους στόχους. Ο πρώτος, η ένταξη στο άρθρο 99. Ο δεύτερος, η άμεση αναρρίχηση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Θα τα αντιμετωπίσομε όλα λειτουργώντας σαν μια γροθιά.

Προέρχομαι από τον χώρο των επιχειρήσεων και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι φίλο του ΑΡΗ και με έβαλαν στη θέση του προέδρου. Είναι γνωστό σε όλους ότι το σύνολο των εταιριών που ήθελαν να μπουν στο 99 δεν τα κατάφεραν και πτώχευσαν. Αυτό συνέβη γιατί οι δύο βασικοί τομείς τους χτυπήθηκαν σημαντικά. Η κατασκευή προϊόντων και οι πωλήσεις τους.

Η ποδοσφαιρική εταιρία του ΑΡΗ, που προσπαθεί να μπει στο 99 έχει έτοιμες λύσεις για να μπει. Έναν λογικό προγραμματισμό εσόδων. Τα έσοδα από τους χορηγούς και τους πελάτες της. Το δικαστήριο πρέπει να πειστεί ότι ο ΑΡΗΣ θα είναι συνεπής στους διακανονισμούς που θα προτείνει στο κράτος.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να αναρριχηθεί όσο πιο ψηλά μπορεί. Τα έσοδα είναι ανάλογα με τη θέση. Αυτά τα δύο θα δώσουν τη δυνατότητα να υπάρχουν τα χρήματα για την εξόφληση των διακανονισμών.

Είμαστε αυτόνομοι ως προσωπικότητες και θα έχουμε διακριτούς ρόλους, όπως και υποστήριξη και αλληλοσεβασμό μεταξύ μας. Προσφέρουμε διοικητική σταθερότητα αλλά και τη διάθεση συνεργασίας με τους φορείς. Κάθε μέλος διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διοίκηση μιας ομάδας, την οποία προσφέρουμε ανιδιοτελώς. Το επταμελές συμβούλιο, όπως και των ΚΜΑ, ΚΑΕ και ΑΣ δουλεύουν μόνο για τον ΑΡΗ.

Ζητάμε την βοήθεια και τη συσπείρωση του κόσμου για οτιδήποτε θεωρηθεί σκόπιμο από τη διοίκηση. Σεβόμαστε τον κάθε Αρειανό. Τα χρέη είναι χρέη. Έχουν υπογραφές και θα αποδοθούν ευθύνες. Ηθικές και εύχομαι και νομικές.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να συμπεριφέρεται ως μια εταιρία με προοπτική. Δεν με ενδιαφέρει τι γινόταν στο παρελθόν Θα υπάρχουν πρακτικά για όλα. Θα αποφασίζουμε όλοι μαζί για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε.

Ο ΑΡΗΣ με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα. Χρειάζεται 1,5 εκατ. ευρώ που δεν υπάρχει. Πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Έχουμε πληροφορηθεί ότι η κυβέρνηση θα έχει έτοιμο το νέο νομοσχέδιο στα μέσα του μήνα και τότε θα έχουμε φορολογική ενημερότητα. Θα είμαστε προετοιμασμένοι. Εκτός από αυτό υπάρχει μια προσπάθεια που κάνουμε ώστε να την έχουμε μέχρι την άλλη εβδομάδα, αλλά είναι δύσκολο».

Επιστροφή στη ρουτίνα

28/12/2012
 Στις προπονήσεις γύρισαν οι παίκτες της Ξάνθης την Παρασκευή (28/12) μετά από το ρεπό που τους είχε δώσει ο προπονητής τους, Μαρίνος Ουζουνίδης, προκειμένου να γεμίσουν τις «μπαταρίες» τους.

Επιστροφή στη ρουτίνα
Οι ποδοσφαιριστές της ακριτικής ομάδας, αφού ξεκουράστηκαν και πέρασαν τις γιορτινές μέρες με τα συγγενικά τους πρόσωπα επέστρεψαν στην καθημερινή τους ρουτίνα, δηλαδή τις προπονήσεις.

Σε αυτή της Παρασκευής ο Ουζουνίδης έβαλε αρχικά τους παίκτες του να κάνουν αερόβιο τρέξιμο τόσο με όσο και χωρίς την μπάλα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Παράλληλα, για την Κυριακή (30/12) η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τον Αιγινιακό, προκειμένου οι παίκτες της να μπουν σιγά- σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και να είναι έτοιμοι για την κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Μάλιστα, όσοι οπαδοί θέλουν θα μπορέσουν να δουν την συγκεκριμένη φιλική αναμέτρηση δωρεάν.

Στο «Μητέρα» ο Παναθηναϊκός

28/12/2012
 Το ίδρυμα βρεφών «Μητέρα» επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού και χάρισαν δώρα στα παιδιά.

Στο «Μητέρα» ο Παναθηναϊκός
Αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού, βρέθηκε την Παρασκευή στο ίδρυμα βρεφών «Μητέρα». Οι «πράσινοι» μοίρασαν δώρα αλλά και ρούχα στα παιδιά.

Την ομάδα του Παναθηναϊκού σε αυτήν την κοινωνική επίσκεψη εκπροσώπησαν οι Αποστολόπουλος, Κουσίδης, Μαρινάκης, Μαυρίας, Καπίνος, Κοτσόλης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Χουχούμης, Ρότσα, Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνου, Σωπήλης, Χρήστος Δώνης, Ζέκα, Τριανταφυλλόπουλος και Μαρίνος.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου, δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός ήταν πρωτοστάτης σε αυτές τις εκδηλώσεις από την εποχή μου κιόλας. Αυτή τη μέρα προσφέρουμε χαρά στον κόσμο που την έχει ανάγκη», ενώ ο Στέφανος Καπίνο από την μεριά του συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα στη ζωή από αυτά που εμείς θεωρούμε σοβαρά. Ο Παναθηναϊκός πρωτοστατεί σε ανάλογες εκδηλώσεις και ήρθαμε για να δώσουμε αγάπη και χαρά στα παιδιά».

Τα… είπαν Αντωνιάδης και οπαδοί

28/12/2012
 Ξεπεράστηκε η κόντρα ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τον Αντώνη Αντωνιάδη αναφορικά με το θέμα της γνησιότητας της επιταγής του πρίγκιπα, όπως φάνηκε στο σημερινό τετ-α-τετ.

Τα… είπαν Αντωνιάδης και οπαδοί
Λίγο πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», ο Αντώνης Αντωνιάδης, είχε συνομιλία με μία αντιπροσωπεία των περίπου 100 οπαδών που βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Λεωφόρου.

Ο παλαίμαχος άσος των «πράσινων», το προηγούμενο διάστημα είχε προκαλέσει… αναταράξεις στις τάξεις οπαδών και διοίκησης, όταν δήλωσε ότι θεωρεί πως η επιταγή του πρίγκιπα είναι αληθινή…

Στην σημερινή συνάντηση με τους οπαδούς πάντως, ο Αντωνιάδης είπε: «Έχετε δίκιο. Ο Τσάκας δεν είναι άτομο για εμπιστοσύνη. Κάντε όμως υπομονή και θα δούμε»…

Οι οπαδοί του απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν άλλη υπομονή και να περιμένουν τον εκάστοτε πρίγκιπα που φέρνει ο Τσάκας και φάνηκε ότι η παρεξήγηση έχει λυθεί.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την είσοδό του στην αίθουσα, ο Αντώνης Αντωνιάδης είχε χειραψία και με τον Γιάννη Αλαφούζο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», δείγμα ότι η όποια ένταση υπήρξε, έχει καταλαγιάσει πλέον.

Εγκατέλειψε ο Μαυρίας

28/12/2012
 Οι ενοχλήσεις στον αστράγαλο ανάγκασαν τον Χάρη Μαυρία να εγκαταλείψει την προπόνηση της Παρασκευής.

Εγκατέλειψε ο Μαυρίας
Ο νεαρός άσος αποχώρησε και τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε αναλυτικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, εάν φυσικά υπάρχει και έτσι θα ξέρει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, αν θα μπορεί να τον υπολογίζει για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

Παράλληλα, ενσωματώθηκε ο Κουίνσι, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Λαγός. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά, έκαναν ζέσταμα και ασκήσεις τακτικής.

Τέλος ο Δράμι από Πλατανιά

28/12/2012
 Τη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Άρμπερ Δράμι ανακοίνωσε ο Πλατανιάς, στο πλαίσιο του ξεσκαρταρίσματος από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Τέλος ο Δράμι από Πλατανιά
Ο 24χρονος Αλβανός δεν βρισκόταν στα πλάνα του προπονητή του, γι’ αυτό και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για το «διαζύγιο», ενώ το τελευταίο διάστημα ο παίκτης δεν έκανε προπονήσεις με την ομάδα.

Στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας, ο Δράμι αγωνίστηκε μια φορά, μόλις για 17 λεπτά.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Άρμπερ Δράμι, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Πήρε Σμιθ η Ξάνθη

28/12/2012
 Παίκτης της Ξάνθης είναι και επισήμως ο Ράιαν Σμιθ. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής τις τελευταίες μέρες είχε επαφές με τους ανθρώπους του συλλόγου με τους οποίους τα βρήκε σε όλα.

Πήρε Σμιθ η Ξάνθη
Να αναφέρουμε πως ο 26χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην ομάδα της Άρσεναλ το 2003 μένοντας εκεί μέχρι το καλοκαίρι του 2005 χωρίς όμως να καταφέρει να αγωνιστεί μία φορά, ενώ την σεζόν 2005- 2006 δόθηκε δανεικός από τους «κανονιέρηδες» στη Λέστερ.

Στη συνέχεια φόρεσε την φανέλα των Ντέρμπι, Μίλγουολ, Σαουθάμπτον, Κρίσταλ Πάλας, Κάνσας Σίτι.

Τελευταία ομάδα του Άγγλου επιθετικού πριν πάρει μεταγραφή στην Ξάνθη ήταν η Σίβας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ανακοινώνει την συμφωνία της με τον ποδοσφαιριστή RYAN SMITH».

«Καρφιά» Αλαφούζου για Τζίγκερ

28/12/2012
 Τον Γιάννη Βαρδινογιάννη κατονόμασε ως βασικό υπεύθυνο για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την διάρκεια της ΓΣ της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

«Καρφιά» Αλαφούζου για Τζίγκερ
Τεράστιο μερίδιο ευθύνης στον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον ο Παναθηναϊκός, καταλόγισε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που πήραν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, αξίζει να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε η άδεια στο ΔΣ για να συνάψει δάνειο 7.5 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που δεν μπει στις 4 Γενάρη ο πρίγκιπας με τα 28 εκατ. ευρώ ή δεν καλυφθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ που θα γίνει αμέσως μετά από τους μετόχους. Αναφορικά με το ενδεχόμενο δάνειο, εγγυητές θα μπουν μέλη της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" και φυσικά ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να γίνει μείωση 50% στις συνδρομές μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά και να μειωθούν οι τιμές για τη νέα χρονιά. Όσο για το ρόστερ, αυτό που ειπώθηκε είναι ότι με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις παικτών, τα συμβόλαια των υπολοίπων δεν θα ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του Αντώνη Αντωνιάδη αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την γνησιότητα της επιταγής του πρίγκιπα.

Για την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος, είπε: «Όπως έχω πει, για το ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να χρωστάει 28 εκατομμύρια, οφείλεται στον τρόπο που διοικήθηκε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,3,4 χρόνια. Θέλετε να σας πω ότι το 58% το είχε ο Βαρδινογιάννης. Εσείς μπορείτε να τον πείσετε… Ο λόγος που υπήρξαν τα προβλήματα στην πολυμετοχικότητα ήταν γιατί δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει. Όσον αφορά το θέμα για το αν είμαι μπροστινός κάποιου, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν αν είμαι… ελέφαντας.», ήταν τα λόγια του προς τους περίπου 300 οπαδούς των «πράσινων» που παρακολούθησαν την διαδικασία και ζητούσαν επίμονα να κατονομάσει τους υπαίτιους για την κατάσταση των οικονομικών της ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Αλαφούζος, αναφορικά με την υπόθεση του πρίγκιπα, είπε: «Θα περιμένουμε μέχρι τις 4 Γενάρη για να δούμε αν θα βάλει τα λεφτά. Από εκεί και πέρα είτε θα πρέπει να γίνει αύξηση 15 εκατ. ευρώ και να συμμετέχουν σε αυτήν νυν και νέοι μέτοχοι, είτε να πάρουμε δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ με εγγυητή εμένα και όποιον άλλον θέλει».

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που βρέθηκε στο... στόχαστρο του Αλαφούζου, καθώς ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στους Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας: «Θέλω να σας πω κάτι. Ανέλαβα πρόεδρος γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει. Εγώ ήθελα να αναλάβω την προεδρία της Συμμαχίας. Όλοι εμείς που προσφέραμε στην Συμμαχία, ήρθαμε στον Παναθηναϊκό όταν δεν ήταν κανένας άλλος… Κανείς δεν έχει έρθει να μου πει ότι θέλει να βάλει χρήματα ή να αναλάβει διευθύνον σύμβουλος και να μοιραστούμε τις ευθύνες. Είναι πολύ μοναχική η θέση. Κάποτε τελειώνουν τα καλά και Πρωταθλήματα να κερδίσουμε. Ο Κόκκαλης που μου είναι αντιπαθής, είδατε τι προσέφερε και πως έφυγε… Παρεμπιπτόντως, εύχομαι να φύγει έτσι και ο Μαρινάκης».

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στην εξυγίανση του Παναθηναϊκού και το πώς αυτή μπορεί να επιτευχθεί, τονίζοντας: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να σωθεί, να εξυγιανθεί και να μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός. Η φιλοσοφία μας δεν εξαντλείται στη διάσωση του Παναθηναϊκού. Πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός με τη βοήθεια των οπαδών του μπορεί να εξυγιανθεί. Ο τρόπος που είχε διοικηθεί ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ο καλύτερος, είχε πάρα πολλά και παράλογα έξοδα, πολλά χρήματα που επενδύθηκαν πήγαν χαμένα και με την εμπειρία που σιγά σιγά αποκτώ, σας λέω ότι ο Παναθηναϊκός αξιοποιώντας τα δικά του παιδιά και βρίσκοντας παίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορεί να φτιάξει καλύτερη ομάδα. Έχω εκπλαγεί με τον τρόπο που στήθηκε ο Παναθηναϊκός από πλευράς κόστους.

Δεν υπάρχει περίπτωση από τα μέλη να μαζέψουμε 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Θέλουμε, εάν συμφωνεί το Σώμα, να ληφθεί ένα δάνειο από την Συμμαχία με προσωπικές εγγυήσεις μελών που είναι διατεθειμένοι να τις βάλουν. Εγώ είμαι ένας από αυτούς.
Στόχος είναι ο προϋπολογισμός είναι να μειωθεί του χρόνου από 28 εκατ. ευρώ στα 13 εκατ. ευρώ. Αυτό μπορεί να γίνει όχι μόνο χωρίς να πέσει το ποιοτικό επίπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά αντιθέτως πιστεύω ότι το επίπεδο θα ανέβει. Κάποιοι παίκτες σαν τον Μπουμσόνγκ που στοιχίζει πάνω από 2 εκατ. ευρώ
».

Όσο για το θέμα της αναπροσαρμογής της εγγραφής μελών για τη νέα σεζόν, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να έχουμε περισσότερα μέλη. Όπως είπαμε ήδη, για την τρέχουσα σεζόν θα πάμε σε μείωση 50%. Θα ήθελα να εξουσιοδοτήσουμε το Δ.Σ. να προχωρήσει σε μείωση των τιμών της συνδρομής για την επόμενη σεζόν. Το ΔΣ θα κάνει εισηγήσεις και μετά θα γίνει νέα ΓΣ και θα παρθούν αποφάσεις. Όταν ξεκίνησε η Συμμαχία είχαμε μεγάλη πίεση χρόνου. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση και άδεια για να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε ό,τι χρειάζονταν.

Είχαμε και τις εκλογές τον Ιούνιο και δεν είχαμε χρόνο να παρουσιάσουμε αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Στο Σωματείο ανήκει το 58% των μετοχών και κανένα μέλος από εμάς, ατομικά δεν έχει μετοχές. Θα φτιάξουμε πακέτα βασισμένα στα πακέτα που έχουν μεγάλες ομάδες του εξωτερικού που προσφέρουν άλλες τιμές σε διαφορετικές κατηγορίες οπαδών. Π.χ. η οικογενειακή συμμετοχή είναι 60 ευρώ. Δεν θέλω να μπω σε τιμές γιατί δεν έχει νόημα. Η κάρτα μέλους από του χρόνου θα είναι και εκπτωτική
»

Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του Μπουμσόνγκ, ο Αλαφούζος, τόνισε: «Κατά τη δική μας εκτίμηση ο Μπουμσόνγκ είναι υγιέστατος και υπάρχουν και ιατρικές γνωματεύσεις ότι είναι υγιέστατος»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε και ο Αντώνης Αντωνιάδης για να μιλήσει για το θέμα της επιταγής και την «φασαρία» που έγινε γύρω από τα λεγόμενά του. «Ήθελα να απαντήσω στον τελευταίο ομιλητή. Ήθελα να σας ενημερώσω και εσάς, ότι το τάχα εγώ είπα ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία απέτυχε. Εγώ είπα ότι δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία στις εγγραφές λόγω των γνωστών θεμάτων που ξέραμε. Την πήρε ένας δημοσιογράφος στο Φως και την έκανε θέμα. Έδωσα εξηγήσεις στο Δ.Σ. Πάει αυτό… Μας αρέσει να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Για το δεύτερο θέμα, έκανα μία παρέμβαση στην ΕΡΑ Σπορ, καθώς ακούστηκε μία ανακρίβεια. Στο τέλος με ρωτάει «τι γίνεται με τον Πρίγκιπα» και απάντησα ότι τώρα είναι στο χέρι του Πρίγκιπα. Αν δεν τα βάλει να εξαφανιστεί από προσώπου γης. «Ναι», μου λέει «αλλά την επιταγή»; Του λέω ότι την έχω τσεκάρει ότι έχει εκδοθεί. Όχι ότι την έχω δει. Σημασία έχει στις 4 του μηνός να βάλει τα λεφτά. Εμένα, η θέση μου είναι εδώ. Μαζί ξεκινήσαμε. Επιτρέπεται να βγει ανακοίνωση εναντίον μου; Τέλος πάντων», ήταν τα λόγια του.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος και είπε: "Εγώ δεν θα απαντήσω, αν και θα μπορούσα. Δεν θα κάνουμε δίκη εδώ πέρα".

Ολοκληρώνοντας τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, κλήθηκε να τοποθετηθεί και για το θέμα της επιστροφής της ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας: «Έγινε έλεγχος στο έδαφος, ώστε να είναι ευθύ. Τις επόμενες μέρες θα μπει ο χλοοτάπητας. Σε διάστημα 20 ημερών, θα μπορεί να πατηθεί και το χόρτο θα είναι έτοιμο για αγώνες. Τα έργα στους εσωτερικούς χώρους θα ξεκινήσουν σε περίπου 20 μέρες».

«Καθαρίζει» και… ψάχνει

28/12/2012
 Η πόρτα της εξόδου, αναμένεται να ανοίξει σύντομα στον Πανθρακικό, αφού ο Παύλος Δερμιτζάκης, έχει κατασταλάξει στους παίκτες που δεν χρειάζεται.

«Καθαρίζει» και… ψάχνει
Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή στα τελευταία παιχνίδια, ενώ είναι δεδομένο πως θα υπάρξει προσπάθεια για ενίσχυση τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξουν και αποχωρήσεις, αφού μετά τον Αντίλοβιτς, την πόρτα θα διαβούν… οι Κοντογουλίδης, Μοσχάκης και Βιγιαρέχο, οι οποίοι δεν βρίσκονται στα πλάνα του Μακεδόνα τεχνικού.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι μια που απασχολεί τον «Δέρμι», ενώ θα υπάρξει κίνηση για αμυντικό μέσο αλλά και για έναν μεσοεπιθετικό που θα δίνει ανάσες και στον Βαϊρουά.

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΟΦΗ

28/12/2012
 Παρελθόν από τον ΟΦΗ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποτελέσει μετά τον Νίκο Αναστόπουλο και ο βοηθός του, Ανδρέας Σκέντζος, ο οποίος θα συνεχίσει να προπονεί την ομάδα για λίγες μέρες ακόμη.

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΟΦΗ
Αυτό επισπεύδει τις εξελίξεις στο μέτωπο του προπονητή που απασχολεί του Κρητικούς, των οποίων ο πάγκος έχει μείνει κενός μετά την παραίτηση του Νίκου Αναστόπουλου, όμως αν και γράφονται πολλά ονόματα από την ελληνική αγορά οι άνθρωποι του συλλόγου ακόμη δεν έχουν ξεχωρίσει κάποιον από αυτούς ως διάδοχό του.

Ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει στο «στρατόπεδο» του ΟΦΗ, καθώς πλησιάζει το κρίσιμο εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη.

Μάλιστα, αν οι Κρητικοί θα προχωρήσουν για την απόκτηση των Βλαχοδήμου και Τάτου με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό θα κριθεί από τον νέο τεχνικό της ομάδας του Ηρακλείου.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής (28/12) ο Σκέντζος έβαλε τους παίκτες να κάνουν ασκήσεις τακτικής. Ατομικό έκαναν οι Ζαχαράκης, Βερόν, Σόουζα, Σίσιτς, ενώ ο Σαρ θα επιστρέψει στο Ηράκλειο από τις διακοπές του το Σάββατο (29/12).

«Με πλεόνασμα ο Παναθηναϊκός»

28/12/2012
 Ο Γιάννης Αλαφούζος, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», έκανε λόγο για πλεόνασμα στα οικονομικά του συλλόγου. «Η χρονιά βγαίνει. Υπάρχουν έσοδα» δήλωσε.

«Με πλεόνασμα ο Παναθηναϊκός»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αρχικά, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, όσον αφορά τη φετινή σεζόν, αλλά και αισιόδοξος για τα επόμενα χρόνια, αν συνεχιστεί ο φρόνιμος τρόπος λειτουργίας της ομάδας.

«Αποφασίσαμε να μειώσουμε την τιμή της συνδρομής στην “Παναθηναϊκή Συμμαχία”. Εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. να προχωρήσει τις ενέργειες για να παρθεί ένα δάνειο και να αντιμετωπίσουμε την οικονομική πραγματικότητα» είπε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος, συνοψίζοντας όσα αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Μάλιστα, αναφερόμενος στον δανεισμό των 7,5 εκατ. ευρώ, τόνισε: «Ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία με κάποια τράπεζα, αλλά πρέπει πρώτα να παρθεί έγκριση γιατί είμαστε Σωματείο. Όπως είδατε, λειτουργούμε δημοκρατικά. Ο καθένας έλεγε τη γνώμη του και αποφασίστηκε το Δ.Σ. να προχωρήσεις στις ενέργειες που πρέπει να κάνει για να πάρουμε ένα δάνειο».

Για τους σκοπούς του Σωματείου, ο εμπνευστής του, δήλωσε: «Σκοπός είναι να βρούμε χρήματα για τις υποχρεώσεις της ομάδας, τις οποίες θα αποπληρώσουμε σιγά – σιγά. Πιστεύω ότι έχουμε και μικρό πλεόνασμα τη φετινή χρονιά. Για φέτος, ο Παναθηναϊκός βγαίνει. Έχουμε βέβαια και τις εκκρεμότητες των 28 εκατ. ευρώ. Του χρόνου ελπίζω σε μεγαλύτερο πλεόνασμα γιατί υπάρχουν αρκετά έσοδα και με το δάνειο, όπως επίσης και τις εισφορές μετόχων θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κατάσταση της ομάδας».

«Τελειώνουν» δύο

28/12/2012
 Έτοιμοι να αποχωρήσουν από την Βέροια είναι οι Σήφης Δασκαλάκης και Νταμιάν Μπελόν. Οι δύο παίκτες δεν υπολογίζονται και σύντομα αναμένονται επίσημες τοποθετήσεις.

«Τελειώνουν» δύο
Ο μεν Δασκαλάκης αγωνίστηκε μόλις μια φορά στον πρώτο γύρο, κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα, ενώ από τότε έχει δει όλα τα παιχνίδια από τον πάγκο. Από την άλλη πλευρά ο Μπελόν είχε κάποιες παραπάνω συμμετοχές, αφού έπαιξε επτά φορές.

Οι δύο παίκτες έχουν ενημερωθεί πως δεν είναι στα πλάνα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ενώ θα ακολουθήσουν τους Τόμας, Ζε Βίτορ και Μπεθέρα.

Βίοι αντίθετοι για Ζαχαράκη- Χαριτωνίδη

28/12/2012
 Από την μία πλευρά ο Μανώλης Ζαχαράκης ανεβάζει σιγά- σιγά ρυθμούς και από την άλλη ο Λάζαρος Χαριτωνίδης υποβλήθηκε σε επέμβαση το απόγευμα της Παρασκευής (28/12) σε κλινική του Ηρακλείου.

Βίοι αντίθετοι για Ζαχαράκη- Χαριτωνίδη
Πιο συγκριμένα, ο δεξιός αμυντικός των Κρητικών πριν από περίπου δέκα μέρες είχε υποστεί θλάση πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ωστόσο, ο Μανώλης Ζαχαράκης από την Δευτέρα (31/12) θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και θα βρίσκεται στα πλάνα του νέου τεχνικού των Κρητικών για το παιχνίδι με την Ξάνθη.

Αντιθέτως, ο Λάζαρος Χαριτωνίδης θα χρειαστεί πέντε μήνες, τουλάχιστον, προκειμένου να αγωνιστεί και πάλι, αφού έχει υποστεί μερική ρήξη χιαστών. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός εγχειρίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής από τον γιατρό του ΟΦΗ, Γιώργο Στεφανουδάκη, με απόλυτη επιτυχία.

Ο νεαρός αμυντικός ήταν προγραμματισμένο να μπει στο χειρουργείο στην Πέμπτη (27/12), όμως επειδή ταλαιπωρούταν από μία γρίπη οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως η επέμβαση θα ήταν καλύτερο να γίνει άλλη μέρα, καθώς υπήρχαν πιθανότητες να μολυνθεί το μόσχευμα που θα χρησιμοποιούνταν στο γόνατό του.

Παρόλα αυτά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε υποστεί τον ίδιο τραυματισμό πριν από ένα χρόνο, δεν δείχνει να το βάζει κάτω, ενώ έχει δηλώσει σε άτομα του οικογενειακού του κύκλου πως αυτή η περιπέτεια θα τον κάνει ακόμη πιο δυνατό τόσο ως παίκτη όσο και ως άνθρωπο.

Παρελθόν ο Κοτίτσας

28/12/2012
 Τέλος και επίσημα απο τον Λεβαδειακό ο Ευθύμης Κοτίτσας, καθώς έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τους Βοιωτούς.

Παρελθόν ο Κοτίτσας
Ο Κοτίτσας δεν κατάφερε να πείσει με την παρουσία του τον Γιώργο Παράσχο ότι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν απο τον Λεβαδειακό.

Ο 26χρονος αμυντικός βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου, όπου έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τους Βοιωτούς και πλέον θα αναζητήσει άλλη ποδοσφαιρική στέγη.

Η Παρασκευή περιελάμβανε διπλή προπόνηση για τους παίκτες του Λεβαδειακού, με την προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Το Σάββατο οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου θα περάσουν απο αιματολογικές εξετάσεις, ενώ αντιπροσωπεία της ομάδας, μαζί με μέλη της διοίκησης θα βρεθούν στα γραφεία της ΠΑΕ, η οποία με πρωτοβουλία της θα πραγματοποιήσει «Προσφορά Αγάπης», όπου θα μοιραστούν τρόφιμα και ρουχισμό σε οικογένειες, οι οποίες προτάθηκαν από τους κατόχους των διαρκείας.

Η Πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Άρη

28/12/2012
 Ακόμα και στον Άρη που καθημερινά πασχίζει για την οικονομική του επιβίωση, οι γιορτές είναι μια ευκαιρία ώστε όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα να ξεφύγουν για λίγες ώρες.

Η Πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Άρη
Η πρωτοχρονιάτικη γιορτή της ΠΑΕ Άρης, θα γίνει την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο ARIS SPORTS CAFE. Στην εκδήλωση θα παραστούν το διοικητικό συμβούλιο, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα και οι υπάλληλοι του συλλόγου με τις οικογένειές τους.

* Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί το εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής «Ιωάννου» και πιο συγκεκριμένα τον κ. Μιχάλη Ιωάννου για την ευγενική του χορηγία στην εκδήλωση.

Όλοι ήταν εκεί εκτός από τον Καραλή

28/12/2012
 Με μοναδικό απόντα τον Γιάννη Καραλή, ο οποίος θεωρείται «ξένο σώμα» από την ομάδα, έγιναν οι προπονήσεις της Κέρκυρας την Παρασκευή (28/12) μετά την άδεια των Χριστουγέννων.

Όλοι ήταν εκεί εκτός από τον Καραλή
Ο τεχνικός των Φαιάκων, Άκης Μάντζιος, δεν έβαλε δύσκολα στους ποδοσφαιριστές του, καθώς δεν ήθελε να τους κουράσει ιδιαίτερα από την πρώτη προπόνηση μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, ο έμπειρος τεχνικός ήδη έχει ξεκινήσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το δύσκολο εκτός έδρας ματς απέναντι στον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αυτοί που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ήταν οι Γιάντσης, Ηλιάδης, Διαμαντόπουλος με τον τελευταίο να ταλαιπωρείται από διάστρεμμα.

Επιβραβεύει Ντούνη και Κούρο

28/12/2012
 Πρόθεση να καλέσει το συντομότερο τους Ντούνη και Κούρο, ώστε να αναπροσαρμόσουν τα συμβόλαιά τους, έχει διοίκηση του Πανιωνίου.

Επιβραβεύει Ντούνη και Κούρο
Η προσφορά τους αν μη τι άλλο μέχρι στιγμής στον Πανιώνιο είναι πολύτιμη και αυτό είναι κάτι που φαίνεται πώς δεν πέρασε απαρατήρητο από τους διοικούντες της ομάδας.

Ο λόγος για τον Μάρκο Ντούνη και τον Αλέξανδρο Κούρο, την προσφορά των οποίων αναγνωρίζει η διοίκηση των «κυανέρυθρων», πρόθεση της οποίας είναι να αναπροσαρμόσει συμβόλαια των δύο παικτών, με σημαντική βελτίωση των αποδοχών τους.

Οι δύο παίκτες αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθούν για να τους γίνει η πρόταση για αναπροσαρμογή. Εξέλιξη σίγουρα πιο ευχάριστη, από εκείνη που είχε η περίπτωση του Σπυρόπουλου.

Προς Παιανία ο Σπυρόπουλος

29/12/2012
 Πολύ κοντά στον Παναγιώτη Σπυρόπουλο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Προς Παιανία ο Σπυρόπουλος
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η διοίκηση του «τριφυλλιού» έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον 20χρονο δεξιό μπακ του Πανιωνίου, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» θα καταβάλουν προσπάθεια να τον εντάξουν από τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη στο δυναμικό του έναντι ενός μικρού ποσό που θα πάρουν οι Νεοσμυρνιώτες.

Πάντως, ο Σπυρόπουλος έχει το δικαίωμα να υπογράψει από την 1η Ιανουαρίου για την ομάδα που θα αγωνίζεται από τη σεζόν 2013/14.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Στέλιου Βασιλείου του Λεβαδειακού.

Από το περιβάλλον του παίκτη προκύπτει ότι ισχύει η συγκεκριμένη πληροφορία, όμως ο πρόεδρος των Βοιωτών – Γιάννης Κομπότης – έχει υψηλές απαιτήσεις για την παραχώρησή του.

Το συμβόλαιο, άλλωστε, του 21χρονου φορ λήγει το καλοκαίρι του 2014.

Μπορεί να «κόψει» τον Λέτο

29/12/2012
 Νομικά καλυμμένος είναι ο Παναθηναϊκός στην ενδεχόμενη εξάμηνη διακοπή του συμβολαίου του Σεμπαστιάν Λέτο, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Μπορεί να «κόψει» τον Λέτο
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η διοίκηση του «τριφυλλιού» έψαξε νομικά το θέμα και βρήκε ότι την καλύπτει ο νόμος, ακόμα και για μονομερή διακοπή συμβολαίου.

Ωστόσο, όπως φέρεται να είπε ο Γιάννης Αλαφούζος μετά το τέλος της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης, οι «πράσινοι» επιθυμούν να έχουν τη συγκατάθεση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

«Υπάρχει μία διάταξη, ένας νόμος, που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα να κάνει μονομερή διακοπή συμβολαίου σε παίκτη που είναι ανενεργός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Λέτο και ο νόμος μας δίνει αυτό το δικαίωμα. Αλλά εμείς θέλουμε να βρούμε μία λύση από κοινού να πάρει ένα ποσό ο παίκτης, όσο δεν παίζει, να κάνουμε διακοπή και όταν ξαναπαίξει μπάλα, το ξαναβλέπουμε
», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ και συνέχισε:

«Ο Λέτο, πάντως, είναι ένας παίκτης, που θα μπορούσαμε να κάνουμε μία υπέρβαση και να δώσουμε ένα συμβόλαιο πάνω από 300.000 ευρώ. Για παίκτες στυλ Λέτο μπορούμε να το κάνουμε».

Ο Λέτο αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και τότε θα σημειωθούν οι όποιες εξελίξεις στην υπόθεσή του. Ο ίδιος, πάντως, παρουσιάζεται ενοχλημένος από τις κινήσεις του Παναθηναϊκού…

Δεν μπορούν να παίξουν

29/12/2012
 Χωρίς τον Αντώνη Πετρόπουλο και τον Παύλο Μητρόπουλο θα αγωνιστεί η ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Δεν μπορούν να παίξουν
Στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ένωση προέκυπτε ότι στερείται φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας προκειμένου να ολοκληρώσει τις όποιες μεταγραφικές κινήσεις, όμως οι διοικούντες υποστήριζαν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και προχώρησαν τις συμφωνίες με τους δύο ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα, ο Ανδρέας Δημητρέλος διαβεβαίωνε πως τα 110.000 ευρώ που θα έπρεπε να καταβληθούν στο ΙΚΑ μέχρι χθες υπήρχαν και η υποχρέωση της ΠΑΕ θα τακτοποιούνταν εγκαίρως. Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πληρώσει το ασφαλιστικό Ταμείο, επειδή δεν έχει να πληρώσει.

Έτσι προκύπτει το ερώτημα αν τα χρήματα υπήρχαν και χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτηση των Πετρόπουλου, Μητρόπουλου ή δεν υπήρχαν και περίμεναν τους υποψήφιους αγοραστές να δώσουν ένα χέρι βοηθείας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και αν δεν λυθεί, η ΑΕΚ δεν θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους δύο νέους παίκτες. Όπως και να 'χει, οι ποδοσφαιριστές δεν θα είναι στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Για να ανατραπεί αυτό οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να βρουν μέχρι την προσεχή Τετάρτη -οπότε συνεδριάζει η επιτροπή μεταγραφών- τα χρήματα για να πληρώσουν το ΙΚΑ, προκειμένου να λάβουν την ασφαλιστική ενημερότητα και ταυτόχρονα να έχει ολοκληρώσουν τις επαφές με την Εφορία για την έκδοση της φορολογικής.

Οι πιθανότητες να προλάβει η ΑΕΚ είναι μηδαμινές. Διότι η ΠΑΕ έχασε την ημερομηνία πληρωμής του ΙΚΑ και το ποσό που πρέπει να δώσει διπλασιάστηκε. Οι 220.000 ευρώ που απαιτούνται, λοιπόν, φαντάζουν… αστρονομικό ποσό.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογική ενημερότητα, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την ΠΑΕ, όλα είναι κανονισμένα. Συγκεκριμένα ο Δημητρέλος φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον -διαλλακτικό μετά την προ μηνών επίσκεψη της «Original» στο γραφείο του- διευθυντή της ΦΑΕ Αθηνών, Σταύρο Καββαδία, για την έκδοση νέας προσωρινής χειρόγραφης ενημερότητας.

Ο μόνος που θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα και να λύσει τα χέρια του Λίνεν είναι ο Δημήτρης Βιντιάδης. Μέσω ταμειακής διευκόλυνσης. Μέχρι τώρα όσες φορές είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα ο Ελληνας εφοπλιστής το είχε αρνηθεί. Πλέον στην ΑΕΚ ελπίζουν να προκύψει κάποιο ευχάριστο νέο από τη σημερινή συνάντηση του υποψήφιου αγοραστή με την «Original».

Αν ο Βιντιάδης τελικά δεν κάνει την κίνησή του, η ΠΑΕ θα προσπαθήσει να ρίξει τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο ΙΚΑ μέσω... τρικ. Δηλαδή εφόσον έχει βγει εκτός της ρύθμισης, δεν θα πληρώσει τη διπλάσια λόγω προστίμου δόση, αλλά θα κάνει νέα αίτηση για ρύθμιση, καταβάλλοντας ως προκαταβολή 40.000 ευρώ.


ALEX WEB RADIO/TV