ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Καμία βιασύνη για Ζαραδούκα


Καμία βιασύνη για Ζαραδούκα

Στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται με την περίπτωση του Γιάννη Ζαραδούκα, ο οποίος θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε κάποιο φιλικό του Αυγούστου.

Ο Γιάννης Ζαραδούκας έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει δυνατός στην αγωνιστική δράση και να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.
 
Ο Έλληνας αριστερός οπισθοφύλακας ακολούθησε μέρος της προπόνησης του Σαββάτου (7/7), αν και την Παρασκευή (6/7), την πρώτη ημέρα στο Άχενκιρχ, πήρε μέρος σε ολόκληρο το πρόγραμμα εκγύμνασης.

Ακόμα και στο οικογενειακό διπλό.

Όπως μας εξήγησε ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, μετά το τέλος της σημερινής (7/7) προπόνησης, ο "Ζάρα" τηρεί κατά γράμμα το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ο 27άχρονος παίκτης είναι στον πέμπτο μήνα μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, και η πορεία της αποκατάστασης, που ακολουθεί, κυλάει ομαλά.

Το γόνατό του έχει αντιδράσει πολύ καλά και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης συνεχίζονται. Μπορεί να γυμνάζεται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά δεν πιέζεται προκειμένου να μην υπάρξει επιβάρυνση στο αριστερό εγχειρισμένο πόδι του.

Όπως μας είπε ο κ. Θέος, ο Ζαραδούκας δύσκολα θα αγωνιστεί στα δύο φιλικά επί αυστριακού εδάφους, με Σπαρτάκ Μόσχας και Αλάνια Βλαντικαβκάζ, και εκτός απροόπτου αναμένεται να αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής από τα φιλικά παιχνίδια του Αυγούστου. Στην ομάδα δεν βιάζονται για την επάνοδο του Έλληνα αριστερού μπακ και καλά κάνουν, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζονται ρίσκα.

Ρωτήσαμε τον γιατρό πώς και έπαιξε ο "Ζάρα" στο οικογενειακό δίτερμα της Παρασκευής (6/7) στο Άχενκιρχ, και μας είπε πως είχε συνομιλήσει με το τεχνικό επιτελείο προκειμένου να μην πιεστεί από την πλευρά που αγωνιζόταν ο ποδοσφαιριστής και απλά να συμμετέχει στο παιχνίδι χωρίς να έρθει σε κόντρα με κάποιον συμπαίκτη του.


www.redplanet.gr/

Τετ α τετ Ζαρντίμ με Κάρολ και Μέγκιερι

Τετ α τετ Ζαρντίμ με Κάρολ και Μέγκιερι

Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης του Σαββάτου (7/7), ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε δεκάλεπτο τετ - α - τετ με τους Ρόι Κάρολ και Μπάλας Μέγκιερι.

Η πρωινή προπόνηση του Σαββάτου (7/7) κράτησε δύο ώρες. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ετοίμασε ένα ποιοτικό πρόγραμμα εκγύμνασης και οι παίκτες ήταν πραγματικά σκασμένοι μετά το τέλος του.
 
Άλλωστε, τώρα μπαίνουν οι βάσεις για τη νέα σεζόν και η κούραση είναι δεδομένη. Ο Πορτογάλος προπονητής άρχισε τα τετ α τετ με τους παίκτες, καθώς θέλει να δουλέψει  μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, κάλεσε κοντά του τον Ράφικ Τζεμπούρ μετά το φινάλε μίας άσκησης για τα τελειώματα των φάσεων. Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, μάλιστα, είχε δεκάλεπτη συνομιλία με τους Ρόι Κάρολ και Μπάλας Μέγκιερι.

Ο Ρομπέρτο μετέφραζε και οι δύο τερματοφύλακες άκουγαν με προσοχή τον προπονητή τους. Άλλωστε, η κούρσα για τα "βασικά γάντια" ενόψει της νέας σεζόν είναι πέρα για πέρα ανοιχτή, καθώς ο Ζαρντίμ αξιολογεί από μηδενική βάση όλους τους παίκτες.


 
Ο καλύτερος θα παίζει. Τόσο ο Βορειοϊρλανδός όσο και ο Ούγγρος δουλεύουν σκληρά, όπως και οι άλλοι δύο τερματοφύλακες της ομάδας, οι Ανδρέας Γιαννιώτης και Σήφης Δασκαλάκης. Κάρολ και Μέγκιερι ήταν οι δύο τελευταίοι παίκτες που μπήκαν στο πούλμαν για την επιστροφή της ομάδας στο ξενοδοχείο.

Ο Ζαρντίμ με τους συνεργάτες του και τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς επέστρεψαν στο ξενοδοχείο με τα πόδια. Για την ακρίβεια, τρέχοντας!

Ζαρντίμ και Κοβάτσεβιτς επιστρέφουν στο ξενοδοχείο από sport24tv

www.redplanet.gr/p

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 Διαφορα απο SUPER LEAGUE

7/7/2012

Διπλό ισπανικό «deal»

Διπλό ισπανικό «deal»
Την μεταγραφική της ενίσχυση συνεχίζει η Βέροια εν όψει της νέας περιόδου στη Σούπερ Λίγκα. Η «βασίλισσα του Βορρά» απέκτησε δύο Ισπανούς για τη μεσοεπιθετική γραμμή της και πιο συγκεκριμένα, οι Γκιγιέρμο Μορένο Μέντεζ και Κάρλος Μενέντεζ αποτελούν από το Σάββατο τις νέες προσθήκες του συλλόγου.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές προέρχονται από την Σπόρτινγκ Χιχόν Β, με τον πρώτο να αγωνίζεται στην επιθετική γραμμή, ενώ ο δεύτερος στη μεσαία γραμμή. Ο Γκιγιέρμο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 17 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 4 γκολ. Ο Καρλίνος, από την άλλη είχε μεγαλύτερη συνεισφορά την περασμένη σεζόν, έχοντας συμμετάσχει σε 35 αγώνες του δεύτερου τη τάξει ισπανικού πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βέροια:

"Η ΠΑΕ Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του 25χρονου Ισπανού επιθετικού Γκιγιέρμο Μορένο Μέντεζ που αγωνιζόταν στην Ισπανική Σπόρτιγκ Χιχόν Β΄ και του επίσης 25χρονου Ισπανού μέσου Κάρλος Μενέντεζ (Καρλίνιο) από την ίδια ομάδα". 

«Είναι μεγάλη ευκαιρία…»

«Είναι μεγάλη ευκαιρία…» 
Η καλή χρονιά που έκανε με την Καλλιθέα στην Football League, εξαργυρώθηκε με την μεταγραφή του στον Πανθρακικό… της Σούπερ Λίγκας. Ο λόγος για τον Ηλία Μιχαλόπουλο, ο οποίος μίλησε στο sport-fm.gr για τη νέα πρόκληση της καριέρας του αλλά και για την επιστροφή του στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον νέο του προπονητή, Σάββα Παντελίδη και τη… συγκυρία που τους έφερε στον ίδιο σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο sport-fm.gr:

«Είναι μια νέα σελίδα στην καριέρα μου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτησή μου. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα όσα είδα και άκουσα από τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και από τον τρόπο που με προσέγγισαν. Εγώ ήθελα να αγωνιστώ σε μια ομάδα της Σούπερ Λίγκας και ο Πανθρακικός πληροί όλες τις προϋποθέσεις», τόνισε αρχικά ο Μιχαλόπουλος.

«Με τον κ. Παντελίδη μίλησε από την αρχή και μου είπε πως θέλει να πάω στην ομάδα του. Μάλιστα, είχα και πέρσι πρόταση από την συγκεκριμένη ομάδα, όμως τότε η περίπτωση δεν προχώρησε και πήγα στην Καλλιθέα. Τελικά ήρθαν έτσι τα πράγματα και θα συνεργαστώ με τον κ. Παντελίδη, τον οποίο εκτιμώ», σχολίασε για τον Έλληνα τεχνικό.

Για την χρονιά που ξεκινάει και θα βρει τον Πανθρακικό στην Σούπερ Λίγκα, τόνισε: «Είναι μια δύσκολη χρονιά. Είναι λίγο περίεργη έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην Ελλάδα. Όλες οι ομάδες θα έχουν αποδυναμωθεί, ενώ θα δοθεί και βάρος σε νέα παιδιά σε ηλικία. Εμείς θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε την παραμονή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και από εκεί και πέρα να δούμε αν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι παραπάνω. Όσο για μένα θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα και να προσφέρω αλλά και να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν».

Τέλος, ερωτηθείς για το νέο πρωτάθλημα, είπε: «Θα είναι δύσκολο για όλους. Λόγο των πολλών προβλημάτων με τις αδειοδοτήσεις, θεωρώ πως θα κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία. Σίγουρα, αυτές που μπορούσαν και έκαναν μεταγραφές έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες, όμως είναι και μια ευκαιρία να βγουν νέα παιδιά που αργότερα θα στελεχώσουν είτε τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, είτε και την Εθνική μας ομάδα».

«Μόνο συμπτωματική δεν ήταν η αναστάτωση»

«Μόνο συμπτωματική δεν ήταν η αναστάτωση» 
«Αιχμές» σε άτομα που προσπαθούν αναστατώσουν την ομάδα, αλλά και να διαπομπεύσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χριστοβασίλη, άφησε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ηπειρώτικη ΠΑΕ.

Μάλιστα, σε αυτή διευκρινίζεται πως το θέμα που βγήκε στην «επιφάνεια» δεν είναι τόσο σοβαρό όσο μερικοί το παρουσίασαν και θα τακτοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, πιστεύοντας ότι μόνο συμπτωματική δεν ήταν η σημερινή αναστάτωση, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιοι, με αφορμή την απαίτηση οφειλών της ομάδας προς την επιτροπή σταδίων, δηλώνει τα εξής:

Για την διευθέτηση της οφειλής, που αφορά κυρίως παλαιότερες διοικήσεις της ομάδας, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, όμως η υπόθεση, λόγω αναβολών (η τελευταία στις 3-5-2012 λόγω εκλογών) δεν έχει ακόμη εκδικασθεί, κάτι το οποίο είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Παρ όλα αυτά, «κάποιοι», θεώρησαν σκόπιμο και προφανέστατα για τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων, να προσφύγουν ακόμα και στη μέθοδο της διαπόμπευσης, στο πρόσωπο του προέδρου μας, ώστε να επιτύχουν την «αναγκαστική» τακτοποίηση της όποιας οφειλής. 


«ΑΕΚ είμαστε, διάβολε»!

«ΑΕΚ είμαστε, διάβολε»!
Πεισματικά ασυμβίβαστος με το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μια ΑΕΚ που δεν θα τιμά το όνομα και την ιστορία της παραμένει ο Βαγγέλης Βλάχος!

Ο προπονητής της «Ένωσης» συνεχίζει να δείχνει πεπεισμένος πως -παρά τα τεράστια προβλήματα- θα φτιαχτεί μια ομάδα που θα φτύνεις αίμα για να τη λυγίσεις.

Διότι «ΑΕΚ είμαστε, διάβολε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πριν σκύψει το κεφάλι στην προσφορά του Γεωργέα και εκφράσει την ανυπομονησία για επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Βλάχος στη «Real News»

Για τις δοκιμές νεαρών παικτών: «Σκεφτόμαστε να το καθιερώσουμε αυτό, σε μηνιαία, αλλά και εβδομαδιαία αν γίνεται, βάση. Οι συνεργάτες μου θα διαλέγουν ό,τι καλύτερο βρίσκουν σ' όλη την Ελλάδα και θα τους συγκεντρώνουμε εδώ. Είμαστε χώρα με πολύ ταλέντο και είναι αδιανόητο να κυριαρχούν οι ξένοι στις ομάδες. Όσο θα είμαι εγώ εδώ, θα δίνω ευκαιρίες στα πιτσιρίκια να μου αποδείξουν ότι μπορούν να φορέσουν αυτήν τη φανέλα. Δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω ακόμη και 14χρονα, φτάνει να το λέει η καρδιά τους.

Για να είμαι ξεκάθαρος όμως, οι πάντες θα φτύσουν αίμα μέχρι να φτάσουμε στο ιδανικό. Εδώ είναι ΑΕΚ, θα τους πω. Που θα πει ομάδα σπουδαία, με ιστορία, κύρος, φανέλα, έμβλημα και δυναμική που χάνεται στο βάθος των χρόνων. Και που χρέος μας είναι να την ξανακάνουμε μεγάλη, χαρίζοντάς της τον σεβασμό που της πρέπει. Και την αλλοτινή, μοναδική της ταυτότητα»
.

Για την αποχή της ΑΕΚ από τους τίτλους και το πώς θα επιστρέψει σ’ αυτούς: «Είναι πολλά τα χρόνια χωρίς τίτλο. Και αν εξαιρέσεις το Κύπελλο με τον Χιμένεθ, είναι αδιανόητο η ΑΕΚ να μένει άτιτλη. Να υποσχεθώ θαύματα δεν το θέλω και δεν είναι του χαρακτήρα μου. Όμως στο πίσω μέρος του κεφαλιού όλων μας πρέπει να είναι το πρωτάθλημα, όσο άσχημα κι αν είναι τα οικονομικά. ΑΕΚ είμαστε, διάβολε!

Αυτό που λέω στον κόσμο είναι ότι θα σκύψουμε το κεφάλι και θα φτιάξουμε μια ομάδα που στόχο της θα έχει να κερδίζει παντού τους πάντες, μέσα-έξω. Θέλει δουλειά αυτό, σίγουρα. Μα την δουλειά εκείνος που έχει φιλοδοξίες και φιλότιμο δεν την φοβάται, δεν πρέπει να την φοβάται. Και με πιτσιρίκια γίνεται προκοπή, με ό,τι τελοσπάντων έχω στα χέρια μου. Ξέρω που ήρθα, ξέρω τις δυσκολίες και σου λέω πως ό,τι κι αν γίνει, θα φύγω τελευταίος. Εχω ανεξάντλητες αντοχές»
.

Για την αποχώρηση του Νίκου Γεωργέα: «Πρέπει όλοι να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στον Νικόλα για την προσφορά του. Τον τιμώ και η διοίκηση ξέρει την γνώμη μου γι' αυτόν. Όσα πολλά έδωσε στην ομάδα τόσα χρόνια έχουν αξιολογηθεί και δεν θα τον ξεχάσει κανένας μας. Μα τα χέρια μας είναι δεμένα. Τόσο στις μεταγραφές, όσο και στις ανανεώσεις, λίγα είναι εκείνα που μπορούμε να κάνουμε. Θα πω, πάντως, ότι αν ο Γεωργέας το θελήσει, θα κλείσει εδώ την καριέρα του, ενώ και μελλοντικά θα βοηθήσει από άλλο πόστο. Στο χέρι του είναι να το αποφασίσει».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Μπορεί να περνάμε δύσκολα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πράξουμε ό,τι είναι εφικτό για να δυναμώσουμε. Θέλω οπωσδήποτε έναν κεντρικό αμυντικό, μακάρι και δύο. Σίγουρα έναν στο κέντρο και έναν στην επίθεση. Θέλω να παίζουμε 4-3-3 και 4-2-3-1. Όμως, αν θες την γνώμη μου, οι παίκτες είναι αυτοί που κάνουν το σύστημα, ανάλογα με τα εργαλεία που έχεις πορεύεσαι.

Θέλω 25 παίκτες και 3 τερματοφύλακες, φτάνουν και περισσεύουν νομίζω. Θα είμαστε οικογένεια και αυτό που πρέπει ο καθένας μας να σκέφτεται είναι τα 20 ευρώ που δίνει ο κόσμος μας σε δύσκολη εποχή για να βοηθήσει. Όλοι και πρώτος εγώ. Που ούτε πλούσιος είμαι, ούτε βλέπω αυτή την ομάδα ως μέσο για να βγάλω φράγκα ή να φτιάξω όνομα. Από την στιγμή που με κάλεσε ο Θωμάς, ήμουν προπονητής της. Αυτόματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Ούτε που ρώτησα για συμβόλαια και τέτοια, έχω εμπιστοσύνη»
.

Για την πώληση του Κλωναρίδη: «Υπέρ των πωλήσεων δεν είμαι, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Αν δεν έφευγε ο Κλωναρίδης, δεν θα πληρώναμε, για παράδειγμα, την εφορία. Είναι τραγικό αυτό, μα είναι και η αλήθεια. Κατά κάποιο τρόπο, μας έσωσε με την μεταγραφή του, μας έδωσε ανάσα σε κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Πάντως, όποιος κι αν φεύγει, όποιος κι αν έρχεται, τίποτα και κανένας δεν θα μπαίνει πάνω από την ΑΕΚ. Η επιβίωσή της είναι το παν για όλους μας. Κι ας φάμε σφαλιάρες στην αρχή. Το θέμα είναι να δείξουμε σε όλους πως δεν είμαστε σκορποχώρι και ότι οποιοσδήποτε θα χρειάζεται να χύνει κιλά ιδρώτα μέχρι να μας κάμψει. Αν μας κάμψει».

Για τον ηγέτη της νέας ομάδας: «Ο νέος ηγέτης της ομάδας μπορεί να 'ναι και πιτσιρικάς. Στο γήπεδο φαίνεται ο αρχηγός, όχι στο όνομα και στα χρόνια. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Προκαλώ τον κάθε παίκτη να δείξει στην πράξη πόσο μπορεί να βοηθήσει. Και εγώ θα είμαι στο πλευρό του. Το έχω αποφασίσει, όπως κι αν πάει το πράγμα, θα αφήσω κληρονομιά πίσω μου. Ποδοσφαιριστές που θα αγαπούν την ομάδα, με ταλέντο και ήθος».

Για τη δική του οικονομική συνεισφορά στην ΑΕΚ: «Την AEK την στήριξα με κάθε τρόπο. Ακόμη και χρήματα έχω δώσει, και με τους Supporters και μετά, αλλά δεν μ’ αρέσει η επίδειξη. Φτάνει που το ξέρω εγώ. Και καθημερινά ψήνω φίλους και γνωστούς να αγοράσουν διαρκείας. Μια τελευταία κουβέντα. Μακάρι να γυρίσουμε γρήγορα σπίτι μας. Στην Νέα Φιλαδέλφεια. Τι καλύτερο από ένα γήπεδο-κλουβί; Και τότε θα μπορούμε να μιλάμε διαφορετικά με τους επίδοξους κατακτητές του τίτλου».

Τρέξιμο και πάλι τρέξιμο

Τρέξιμο και πάλι τρέξιμο
Πολλά ήταν τα χιλιόμετρα που έτρεξαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη σημερινή (07/07) προπόνηση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Μάλιστα, ένας ποδοσφαιριστής όταν τελείωσε το πρόγραμμα είπε σε κάποιον συμπαίκτη του «αφού τελειώσαμε με το σημερινό…».

Ο Γιώργος Δώνης έβαλε τους παίκτες του να τρέξουν, ενώ οι τερματοφύλακες είχαν τις δικές τους δυσκολίες με κάποιες ενδιαφέρουσες ασκήσεις.

Το πρωινό πρόγραμμα αφοσιώνεται στη φυσική κατάσταση, ενώ το απόγευμα θα δοθεί έμφαση στην τακτική και το ποδόσφαιρο ή οικογενειακό διπλό.

Όταν τελείωσε η προπόνηση ο Έλληνας τεχνικός μάζεψε τους Αθανασιάδη, Παπάζογλου, Γιάννου και Πέλκα.

Ο τελευταίος πολύ ταλαντούχος έπαιζε ως μεσοεπιθετικός στην Β΄ομάδα, όμως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Δύο ακόμη για την Κέρκυρα

Δύο ακόμη για την Κέρκυρα
Με γρήγορους ρυθμούς - πλέον- η Κέρκυρα καλύπτει τα κενά στο ρόστερ της. Μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του Δημήτρη Κοντοδήμου για δύο χρόνια, οι Φαίακες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ανδρέα Βασιλόγιαννη.

Ο 21χρονος μέσος -πρώην παίκτης του Ολυμπιακού- ταξίδεψε στο νησί του Ιονίου μαζί με τον μάνατζερ του, Ίλια Ίβιτς και υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Ακόμη, τα τυπικά απομένουν για την απόκτηση του Παναγιώτη Σταμόγιαννου, ο οποίος τα έχει βρει σε όλα με την Κέρκυρα.

Στους Φαίακες όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει ο Γιάντσης, ο οποίος σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Λιπάντζη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και ο Ηλίας Ιώαννου.

Ο λόγος της απουσίας Μώραλη

Ο λόγος της απουσίας Μώραλη
Εντύπωση έχει προκαλέσει η απουσία του Γιάννη Μώραλη από την πρώτη του Ολυμπιακού εν όψει της νέας σεζόν αλλά και την παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας. Ο λόγος όμως που ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ δεν έδωσε το «παρών» δεν είναι άλλος από τις ετοιμασίες για την βάφτιση του γιού του που γίνεται σήμερα στην Κρήτη.

Ο Γιάννης Μώραλης μέχρι τώρα ήταν «παρών» σε κάθε εκδήλωση των Πειραιωτών, είτε εντός αγωνιστικών χώρων είτε εκτός. Στις δύο πρώτες όμως φετινές, δηλαδή την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας αλλά και την παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων, δεν εμφανίστηκε.

Ο λόγος όμως είναι οικογενειακός και απλός. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, τις προηγούμενες μέρες είχε ρίξει το βάρος του στις ετοιμασίες για την βάφτιση του γιού του που θα ονομαστεί Πέτρος και θα γίνει σήμερα στην Κρήτη.

Ο… μικρός Μώραλης, λοιπόν, ήταν ο λόγος που το μέλος της διοίκησης των «ερυθρόλευκων» δεν εμφανίστηκε σε καμία από τις εκδηλώσεις της ομάδας ως τώρα. Το δεδομένο είναι ότι στο εξής θα επιστρέψει στην… βάση του και θα σηκώσει ξανά «μανίκια» για δουλειά.

Αθανασιάδης: «Είμαι έτοιμος…»

Αθανασιάδης: «Είμαι έτοιμος…»
Σίγουρος ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από εκείνον μετά τις περσινές του εμφανίσεις εμφανίστηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης, μιλώντας στη SportDay. «Το ξέρω και το περιμένω και είμαι έτοιμος γι' αυτό», τόνισε ο διεθνής επιθετικός. Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η ομάδα θα είναι έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι στο Europa League. «Θα είμαστε έτοιμοι στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το πιστεύω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης στη SportDay

Η σεζόν που πέρασε τι αίσθηση σου άφησε;

«Για εμένα ήταν μία καλή χρονιά, αφού ήταν και η πρώτη όπου είχα τόσες πολλές συμμετοχές. Πιστεύω ότι αντεπεξήλθα σε ό,τι μου ζήτησε ο προπονητής».

Μετά τα όσα πέτυχες πέρυσι, μήπως μεγαλώνουν πλέον και οι ευθύνες σου;

«Σίγουρα θα έχω περισσότερες ευθύνες, από εκεί και πέρα όμως και ο κόσμος θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμένα. Το ξέρω και το περιμένω και είμαι έτοιμος γι' αυτό».

Φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει φέτος ένα διαφορετικό σύστημα, όπως το 4-4-2. Θα προλάβετε να το αφομοιώσετε μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν;

«Θα είμαστε έτοιμοι στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το πιστεύω. Από εκεί και πέρα αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν το ξέρουμε το σύστημα και γι' αυτό θα το δουλέψουμε εδώ αρκετές ημέρες».

Ξέρεις ότι τα διαρκείας δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Σκέφτεσαι ότι φέτος θα παίζεις σε άδειο γήπεδο;

«Οχι. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας αφήσει και δεν θα μας στηρίξει. Σε αυτούς στηρίζεται ο ΠΑΟΚ και αν αυτοί δεν είναι κοντά στην ομάδα, τότε και η ομάδα δεν θα είναι καλά».

Νιώθεις ότι ο ΠΑΟΚ πέρυσι έπαιζε με μεγάλη αφέλεια; Συνολικά ως ομάδα, αλλά και εσείς;

«Αυτό που εγώ θέλω να πω για πέρυσι είναι ότι πολλές φορές μπαίναμε στο γήπεδο και δεν ξέραμε τι θέλαμε από το παιχνίδι. Εγινε πολλές φορές και ήταν πολύ άσχημο για μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Και ο προπονητής και οι παίκτες σαφώς και πρέπει να έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης».

Συμφωνία για Αρκούδα

Συμφωνία για Αρκούδα 
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Χρήστου Αρκούδα φαίνεται ότι βρίσκεται ο Άρης.

Ο Μάκης Κατσαβάκης γνωρίζει τον 22χρονο αμυντικό και οι Θεσσαλονικείς έχουν έρθει ήδη σε καταρχήν συμφωνία με τους ανθρώπους της Καλλιθέας.

Ο νεαρός παίκτης αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και φέτος είχε 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Προέρχεται από τις ακαδημίες της Καλλιθέας, όπου αγωνίζεται σε όλη την καριέρα του, εκτός από ένα χρόνο που έκανε το «αγροτικό» του στη Θήβα. Και ο Αρκούδας αποτελεί εναλλακτική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας.

Την ίδια ώρα, οι «κίτρινοι» εξετάζουν την περίπτωση του Ανδρέα Ηρακλή, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις ως εναλλακτική επιλογή, μια και αγωνίζεται τόσο ως στόπερ όσο και ως αμυντικός μέσος.

Ελευθερόπουλος: «Δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά»

Ελευθερόπουλος: «Δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά» 
Γενναίο χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μιλώντας στη SportDay. «Αν είναι κάτι απλό που δεν το φοβάσαι, πολύ εύκολα το κάνεις. Αν το φοβάσαι και το κάνεις, είσαι γενναίος. Αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή μου», τόνισε για την απόφασή του να ασχοληθεί με την προπονητική και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου. «Ήθελα να δουλέψω κατευθείαν στη Super League και όχι μικρότερη κατηγορία», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη SportDay

Πώς προέκυψε να αναλάβετε προπονητής στον Πανιώνιο;

«Εκεί έκλεισα την ποδοσφαιρική καριέρα μου, οπότε ξεκινάμε από θέματα νοοτροπίας. Στον Πανιώνιο εκτίμησαν αυτό που είμαι σαν άνθρωπος. Ηθελα τα χρόνια που έζησα στην Ιταλία να τους τα μεταφέρω, και από εκεί και πέρα ο καθένας να διαβεί τον δρόμο που νομίζει καλύτερα. Ο δρόμος είναι ένας. Τον έχω κάνει οκτώ χρόνια στον Ολυμπιακό και σχεδόν έξι χρόνια στο Καμπιονάτο. Στην Ιταλία δεν έχει σημασία αν είσαι στη Μίλαν, στη Ρόμα ή στη Σιένα. Οταν είσαι στη Serie A το επίπεδο είναι υψηλότατο».

Ησασταν ο τελευταίος άνθρωπος που περίμενε να ακούσει ο κόσμος του Πανιωνίου...

«Το μοντέλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές ομάδες εμπιστεύονται νέους προπονητές. Η Μπαρτσελόνα αυτό έκανε με τον Πέπε Γκουαρντιόλα, το ίδιο συμβαίνει σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι και αλλού. Προτιμούν οι προπονητές να είναι νέοι, κοντά στον ποδοσφαιριστή, να διαθέτουν νέες αντιλήψεις, χωρίς αυτό να ακυρώνει ή να μειώνει τους παλιότερους συναδέλφους. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και θα αλλάζει σε καθημερινή βάση».

Το ότι καλείστε να κολυμπήσετε απευθείας στα βαθιά δεν σας γεμίζει επιπλέον άγχος;

«Οχι βέβαια. Ισα ίσα που ήθελα κατευθείαν Super League και όχι μικρότερη κατηγορία! Οπως δεν ήθελα να δουλέψω με μικρούς, την U-20. Οι αντιλήψεις που έχω για το ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε για μικρούς ούτε για Football League και Football League 2! Αυτή τη στιγμή...».

Γυμναστής τερματοφυλάκων σας πέρασε από το μυαλό;

«Ποτέ! Δεν θέλω καν να ασχοληθώ με τερματοφύλακες! Λατρεύω το ποδόσφαιρο συνολικά. Νομίζω ότι πολύ γρήγορα βρήκα την απάντηση στο τι θέλω να κάνω. Οπως ήξερα ότι θέλω να γίνω τερματοφύλακας από πάρα πολύ μικρός, έτσι συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω και προπονητής».

Πότε συνέβη αυτό;

«Το είχα χρόνια στο μυαλό μου. Από την Ιταλία και μετέπειτα. Είτε έπαιζα ως βασικός είτε ως αναπληρωματικός. Δεν είχα τέτοια προβλήματα. Συνέχεια ρωτούσα "γιατί αυτό;", "γιατί εκείνο;", έγραφα τις προπονήσεις, τα πάντα».

Φοβάστε μην «καείτε» ως προπονητής;

«Κατ' αρχάς ο φόβος γεννάει τους γενναίους! Τι εννοώ; Αν είναι κάτι απλό που δεν το φοβάσαι, πολύ εύκολα το κάνεις. Αν το φοβάσαι και το κάνεις, είσαι γενναίος. Αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή μου. Δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά. Δηλαδή, αν ο Νίκος Καζαντζάκης ήθελε να γράψουν στον τάφο του "δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος", εμένα για το συγκεκριμένο ισχύει "δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά"».

Πόσες μεταγραφές θα γίνουν ακόμη;

«Αλλη μία, στην παρούσα φάση. Ενας σέντερ φορ για να πλαισιώσει τον Χρήστο Αραβίδη στην επίθεση. Και έτσι θα πορευθούμε μέχρι τα φιλικά του Αυγούστου, και εκεί θα δούμε τι ανάγκες θα προκύψουν».

Μία συν μία…

Μία συν μία…
Λιγοστά κομμάτια απομένουν για να συμπληρωθεί το παζλ του νέου Παναθηναϊκού. Μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών των Πίντο, Βελάσκες (αμυντικοί), Σο (αμυντικό χαφ) και Σισόκο (ακραίος επιθετικός), την ανανέωση του συμβολαίου του Σπυρόπουλου και τις αναπροσαρμογές στις συμφωνίες με Μπουμσόνγκ και Κατσουράνη, οι «πράσινοι» έχουν λιγοστές εκκρεμότητες στο ρόστερ.

Στόχος είναι να αποκτηθεί σίγουρα ένας σέντερ φορ περιοχής (έχει εντοπιστεί μία καλή περίπτωση από το εξωτερικό), ενώ θα γίνει και μία προσθήκη μεσοεπιθετικού εφόσον δεν παραμείνει ο Κουίνσι. Ο Γκανέζος μέσος επρόκειτο χθες αργά το βράδυ να είχε επαφή με τον μάνατζέρ του και η διοίκηση περιμένει την απάντησή του, τη στιγμή που έχει ουσιαστικά εξασφαλιστεί η συγκατάθεση της Αλ Σαντ για νέο δανεισμό του. Στον παίκτη προσφέρεται συμβόλαιο με 500.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς τα μπόνους, ενώ ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί πάγιες αποδοχές 600.000 ευρώ. Το θέμα πιθανώς να κλείσει και σήμερα. Από εκεί και πέρα, αύριο θα γίνει συνάντηση με τον Γιώργο Καραγκούνη και υπάρχει αισιοδοξία πως θα ανανεώσει το συμβόλαιό του για να ολοκληρώσει την καριέρα του στο «τριφύλλι».

Ακομα δεν ηρθε...τραυματιστηκε !


Σοκ με τον Πάπε Σο, ο οποίος πρόλαβε να τραυματιστεί και χάνει την προετοιμασία, αλλά και τα τέσσερα φιλικά του Παναθηναϊκού, ενώ είναι αμφίβολος και για τα προκριματικά ματς του Champions League.
Ο 27χρονος Σενεγαλέζος αμυντικός δεν πρόλαβε καλά – καλά να φορέσει τη φανέλα με το Τριφύλλι και μένει εκτός για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον, ίσως και τρεις.
Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και να χάσει και τα τέσσερα φιλικά της ομάδας, αν και θα βρεθεί στο Σάλτσμπουργκ.
Ωστόσο, επειδή το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού για την γ΄ προκριματική φάση του Champions League υπολογίζεται στις 31/7 ή 1/8, είναι πολύ πιθανό να μην συμπεριληφθεί στα πλάνα του Φερέιρα ως ανέτοιμος...

A.LEX WEB RADIO/TV

Το ξερατε οτι η ΓΓΑ νοικιαζε το ακριβο κτιριο του πρωην υπουργου της πρωην κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ κι νυν φυλακισθεντα Ακη Τζοχατζοπουλου?

 

Το ξερατε ?ΟΧΙ? καλα να παθετε...

7/7/2012


Το ξερατε οτι η ΓΓΑ νοικιαζε το ακριβο κτιριο του πρωην υπουργου της πρωην κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ κι νυν φυλακισθεντα Ακη Τζοχατζοπουλου αλλα και της προηγουμενης ΝΔ κυβερνησης με το σκανδαλο της Μονης Βατοπαιδιου...? ΟΧΙ? χαχαχαχ...ε, ρε διαπλοκη λεμε...αγοραζαν κτιρια με βρωμικο χρημα και τα νοικιαζαν πανακριβα σε φορεις του Δημοσιου...και εβγαινε ο Μπιτσαξης και ο καθενας απο αυτους και μας ελεγε για δικαιοσυνη... αυτα βεβαια δεν τα γνωριζε ουτε ο Μπιτσαξης ουτε ο Πιλαβιος ουτε κανενας εκπροσωπος της Ελληνικης Δικαιοσυνης εεε?

Πως ειναι δυνατον να στεγαζεται και να πληρωνει δημοσιο χρημα στα λαμογια η ΓΓΑ?

Αντε και δεν τοξερε..μολις τομαθε δεν θα επρεπε να το ειχε καταγγειλει? εστω για την προηγουμενη αντιπαλη κυβερνηση της ΝΔ?

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΓΩ? ΛΑΜΟΓΙΑ...

ΓΓΑ: Φεύγει από το ακριβό κτίριο του Άκη και του Βατοπεδίου!

7/7/2012
 
Ο Γιάννης Ιωαννίδης που πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντα του υφυπουργού αθλητισμού έχει πλήρη επίγνωση της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη ΓΓΑ και στον αθλητισμό γενικότερα.
ΓΓΑ: Φεύγει από το ακριβό κτίριο του Άκη και του Βατοπεδίου!
Η ύφεση και η οικονομική κρίση που έχει “χτυπήσει” τη χώρα, δεν ήταν δυνατό να αφήσει ανεπηρέαστο και τον αθλητισμό. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, λοιπόν, έχει δύο στόχους που θέλει να υπηρετήσει μέσω του υπουργείου.
α) Ο πρώτος είναι να δώσει μάχες προκειμένου να φέρει χρήματα στον αθλητισμό από επενδυτές
β) Ο δεύτερος είναι να μειώσει το κόστος λειτουργίας των φορέων του αθλητισμού διότι το 2012 δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο 2007-09 που ο Ιωαννίδης ήταν ξανά υφυπουργός αθλητισμού.
Στο δεύτερο στόχο εντάσσεται η προσπάθεια του Γ. Ιωαννίδη για μειώσει το κόστος της ΓΓΑ και να αλαφρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου.
Ο πρώτος τρόπος που θα γίνει αυτό, είναι η αλλαγή κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία. Οι υπηρεσίες της ΓΓΑ στεγάζονται σε κτήριο της Κηφισίας στον αριθμό 7, το οποίο συμπτωματικά ανήκει στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη Μονή Βατοπεδίου, η οποία έχει εμπλακεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών!
Οι δύο όροφοι ανήκουν στον Άκη Τσοχατζόπουλου και οι άλλοι δύο στη Μονή. Ο βασικός λόγος που ο Ιωαννίδης θέλει να μετακομίσει η ΓΓΑ, δεν είναι το που ανήκει το κτήριο, αλλά το υψηλό κόστος του ενοικίου, το οποίο τα πρώτα χρόνια ήταν στις 300.000 ευρώ και με τις διάφορές προσπάθειες για μειώσεις που είχαν ξεκινήσει επί εποχής του στο υπουργείο αθλητισμού, πλέον έχει φτάσει τις 180.000 ευρώ.
Στόχος του Ιωαννίδη είναι να βρεθεί ένα ακίνητο του δημοσίου, ώστε να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες της ΓΓΑ χωρίς κόστος. Θυμίζουμε δε ότι στην ΓΓΑ θα επιστρέψει ο μαζικός αθλητισμός που είχε περάσει στο υπουργείο υγείας με την προηγούμενη κυβέρνηση.

www.soccerplus.gr/

Ο έλεγχος των ομάδων της Superleague

Ο έλεγχος των ομάδων της Superleague

7/7/2012

Το καλοκαίρι έφτασε οι ομάδες, όσους μπορούν δηλαδή, ξεκίνησαν τις μεταγραφές  ας εξετάσουμε τα ρόστερ και τις ανάγκες των συλλόγων της Superleague.
Ο έλεγχος των ομάδων της Superleague
Είχαμε βαρεθεί να γράφουμε στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, πως αυτή που έρχεται θα είναι μία από τις πιο δύσκολες στον ελληνικό ποδόσφαιρο. Η σεζόν αρχίζει λοιπόν κι ακόμα δεν ξέρουμε με βεβαιότητα ποιες ομάδες θα αγωνίζονται στην Superleague, ποιες θα μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές και ποιες θα υπάρχουν μετά τον Νοέμβριο.
Όπως και να έχει, έστω κουτσά στραβά, οι περισσότερες ομάδες έκαναν κάποιες μεταγραφές, αν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον δεν είναι στο ποιοι παίκτες θα έρθουν, αλλά στο πως θα
Εμείς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνουμε ένα μίνι σκανάρισμα στο ρόστερ των συλλόγων της Superleague, θα εντοπίσουμε τις αδυναμίες και θα κάνουμε τις... προτάσεις μας.
Βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και για πρώτη φορά δεν θα σταθούμε αρκετά σε κάποιες ομάδες, που έχουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με την περσινή σεζόν. Θα καταλάβετε παρακάτω...

Ολυμπιακός: Άνετος και ωραίος

Οι ερυθρόλευκοι είναι ήσυχοι στο οικονομικό κομμάτι οπότε έχουν όλο το χρόνο στη διάθεση τους, έτσι ώστε να κινηθούν έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι. Βέβαια αυτό το "πάρε όποιον παίκτη θες", έχει μετατραπεί σε ανέκδοτο πλέον κυρίως λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα.
Αριθμητικά ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος σε όλες τις θέσεις! Όμως λείπει η ποιότητα στο κέντρο της άμυνας (λόγω του τραυματία Παπαδόπουλου) και ένας δεύτερος παίκτης για να δώσει ανάσες στον Ιμπαγάσα. Τέλος ένας κλασικός αριστεροπόδαρος χαφ-εξτρέμ θα ήταν ότι πρέπει, για να δώσει τη δυνατότητα στον Λεονάρντο Ζαρντίμ να "παίξει" τακτικά από τον πάγκο.

Παναθηναϊκός: Φορτσάρει

Λύση βρέθηκε τελικά και οι πράσινοι έχουν μπει σε μία σειρά. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει... καβάτζα σε περίπτωση που δεν πετύχει, στο βαθμό που περίμεναν, η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Τα κενά στο ρόστερ όμως δεν λείπουν, χρήματα δεν υπάρχουν όπως παλιά, οπότε όλα εξαρτώνται από τις εύστοχες επιλογές.
Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αποκτήσει (με δεδομένη τη συμφωνία για Βελάσκες) δυο αμυντικούς, έναν αμυντικό μέσο και δυο ακραία φορ. Αριθμητικά και οι πράσινοι είναι έτοιμοι, όμως είναι φανερή η έλλειψη ενός μέσου που θα κάνει παιχνίδι (ο Καραγκούνης δεν ήταν ποτέ τέτοιος παίκτης) κι ενός αριστερού μπακ ειδικά αν δεν μείνει ο Σπυρόπουλος, που ούτως ή άλλως δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο.
Το ξεκίνημα πάντως είναι θετικό και ακόμα πιο θετικό είναι η εμπιστοσύνη στον Φερέιρα. Οι μεταγραφές εξάλλου είναι 100% δικές του επιλογές.

ΠΑΟΚ: Προβλήματα...

Η εποχή Δώνη ξεκίνησε και με το καλημέρα όπως και η εφαρμογή του 4-4-2. Το θέμα βέβαια είναι αν υπάρχουν οι παίκτες για να υποστηρίξει αυτό το σύστημα. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ παλεύει με τα οικονομικά προβλήματα, οπότε οι επιλογές είναι ελάχιστες.
Στα χαφ πλέον υπάρχει τεράστιο κενό αφού ο Γκαρσία μεγάλωσε αρκετά (35 πατημένα), ο Φωτάκης πάει στα 31 και ο Λάζαρ μία παίζει, δυο τον ψάχνουμε. Στην επίθεση επίσης, αν φύγει ο Σαλπιγγίδης, δεν μπορεί να βγει η σεζόν με τον Αθανασιάδη. Ο ΠΑΟΚ θέλει οπωσδήποτε 3-4 ποιοτικές προσθήκες για τη βασική ενδεκάδα.

Ατρόμητος: Καθάρισε από νωρίς

Η ομάδα του Περιστερίου έκανε τον προγραμματισμό της από τον... Γενάρη! Έτσι έκλεισε όλες τις τρύπες στο ρόστερ και πλέον ψάχνει έναν δημιουργικό μέσο κι έναν επιθετικό ακόμα που θα κάνει τη διαφορά.
Και φέτος ο Ατρόμητος θα έχει δυο παίκτες σε κάθε θέση, οπότε περιμένουμε να τον δούμε ψηλά στην βαθμολογία. Η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι εγγύηση και δίνει εξτρά κίνητρο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

ΑΕΚ: Άγνωστο το μέλλον

Τα κενά στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι τεράστια και το χειρότερο από όλα πως δεν μπορεί να κάνει ούτε μία μεταγραφή! Η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας βάζει στοπ στις όποιες ορέξεις για ενίσχυση, οπότε πραγματικά για πρώτη φορά δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση του ρόστερ.

Αστέρας Τρίπολης: Γράφει ιστορία!

Η ομάδα της Αρκαδίας για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στην Ευρώπη και στην Τρίπολη ετοιμάζονται για τις αναμετρήσεις με την Μπακού. Οικονομικά προβλήματα δεν υπάρχουν, όμως τα κενά στο ρόστερ δεν έχουν κλείσει.
Ο Αστέρας θέλει οπωσδήποτε δυο επιθετικούς (έφυγαν 3-4), έναν αριστερό χαφ, κι έναν ακόμα αμυντικό. Το καλό είναι πως παρέμειναν οι Ισπανοι που έβγαλαν μάτια την περσινή σεζόν στα χαφ, οπότε δεν αλλάζει η χημεία. Το κενό του Ροτζέριο βέβαια να καλυφθεί για πολλούς λόγους.

Λεβαδειακός: Θέλει ενίσχυση

Η ομάδα της Βοιωτίας σώθηκε άνετα την περσινή σεζόν, όμως έχασε πολλά βασικά στελέχη και θα πρέπει να τα αναπληρώσει. Ειδικά αν αποχωρήσει ο Ναπολεόνι, τότε τουλάχιστον ένα φορ είναι απαραίτητο. Η απόκτηση του Ροτζέριο Μάρτινς δίνει πολλά συν στα χαφ, ενώ δυο ακραία μπακ θεωρούνται απαραίτητα. Τεράστια η μεταγραφή του Γεωργίου από το ΟΦΗ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λίγοι και καλοί

Πολλά τα προβλήματα και το γεγονός πως δεν μπορεί να κάνει πάνω από τρεις μεταγραφές προβληματίζει. Κράτησε μεγάλο μέρος του περσινού κορμού, όμως η απώλεια του Μπεσέρα (έκπληξη αν ανανεώσει) είναι τεράστια και δεν καλύπτεται ειδικά αυτή την εποχή.
Δυο αμυντικοί είναι απαραίτητοι, ενώ θα χρειαστεί κι ένα φορ που θα δώσει γκολ. Τα γκολ φέρνουν την παραμονή εξάλλου...

Άρης: Τραγική κατάσταση

Το ζήτημα για τον Άρη είναι να σταθεροποιηθεί διοικητικά, να βρει χρήματα για το ρόστερ της περσινής σεζόν και μετά να προσπαθήσει να φτιάξει ένα αξιοπρεπές σύνολο για φέτος. Και στον Άρη δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το μέλλον, αφού αν δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές, τότε δεν θα υπάρξει. Τουλάχιστον στην πρώτη κατηγορία.
Παίκτες χρειάζονται πλέον σε όλες τις θέσεις. Τα πράγματα δυσκολεύει η ιστορία με την αδειοδότηση.

ΟΦΗ: Δύσκολα τα πράγματα...

Στον ΟΦΗ τα πράγματα θυμίζουν ΑΕΚ και Άρη. Λεφτά δεν υπάρχουν, οι υποχρεώσεις τρέχουν και το ρόστερ είναι... ανύπαρκτο! Αν δεν βρεθεί άμεσα ζεστό χρήμα, τότε δύσκολα θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Τώρα για το ρόστερ δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Κάποιες προσθήκες έγιναν, αλλά χρειάζονται πολλές ποιοτικές πινελιές. 

Ξάνθη: Χωρίς προβλήματα, αλλά με κενά

Οι Ακρίτες είναι νοικοκυρεμένο μαγαζί και χωρίς προβλήματα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια παίζει με τη φωτιά, οπότε φέτος και ειδικά με τα κενά που υπάρχουν στα χαφ και την επίθεση, θέλει οπωσδήποτε ενίσχυση. Ήδη υπάρχουν γκρίνιες από τον Ουζουνίδη, όμως ο Χρήστος Πανόπουλος περιμένει ευκαιρίες. Κι αυτές θα έρθουν πριν τις αρχές του Αυγούστου από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Πανιώνιος: Τα δικά του παιδιά

Το καλό με τον Πανιώνιο είναι πως από πέρσι αγωνιζόταν με τους δικούς του νεαρούς ποδοσφαιριστές, οπότε δεν αλλάζουν πολλά πράγματα στο ρόστερ. Μεγαλο κενό υπάρχει στην επίθεση, οπότε ίσως δούμε τον Ιστορικό να κάνει τις 2 από τις τρεις κινήσεις εκεί. Στα χαφ είναι έτοιμος, ενώ η τρίτη μεταγραφή ίσως γίνει στην άμυνα.

Κέρκυρα: Παίκτες!

Τουλάχιστον 7-8 βασικοί παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα. Με δεδομένη την τιμωρία από την αδειοδότηση, τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα. Έχουν γίνει 2-3 κινήσεις, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Η Κέρκυρα πρέπει να ξεκινήσει από την άμυνα και να βρει στη συνέχεια έναν φορ που θα δώσει γκολ. Το είπαμε και πριν. Η επίθεση φέρνει την παραμονή.

Βέροια, Πανθρακικός, Πλατανιάς

Από τις τρεις ομάδες η Βέροια δείχνει στην καλύτερη κατάσταση. Έχει ρόστερ έτοιμο από πέρσι, αλλά θέλει ενίσχυση στην επιθετική της γραμμή και στα χαφ. Ο Πανθρακικός κράτησε τον προπονητή και ήδη ξεκίνησε την ενίσχυση. Ο Πλατανιάς από την άλλη είναι ερωτηματικό...

www.sport24.gr/

Πρόβλημα με Μανωλά

Πρόβλημα με Μανωλά 

7/7/2012

Πρόβλημα με Μανωλά
Μία μικρή ενόχληση στο δεξί γόνατο αισθάνθηκε ο Κώστας Μανωλάς κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα σεζόν. Οι Πειραιώτες δεν ανησυχούν για την κατάσταση του νεαρού αμυντικού, ενώ ο Χρήστος Θέος θα τον εξετάσει για να διαπιστώσει το ακριβές πρόβλημά του.

Την ίδια ώρα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Κέβιν Μιραλάς επί ελληνικού εδάφους συνεχίζουν τις φυσιοθεραπείες τους. Ο Βέλγος επιθετικός αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Λεονάρντο Ζαρντίμ σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Στη σημερινή προπόνηση οι νταμπλούχοι Ελλάδας άρχισαν με ελαφρύ τρέξιμο και διατάσεις, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν στη συνέχεια σε ζευγάρια και άρχισαν να δουλεύουν τις πάσες τους. Στη συνέχεια, έκαναν σπριντάκια και εν γένει ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Από την πλευρά τους, οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού, Κάρολ, Μέγιερι, Γιαννιώτης και Δασκαλάκης, βρίσκονταν στο διπλανό γήπεδο και έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, υπό τις οδηγίες του Αλεξούδη και του Πιρές.

Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Οι μεν δούλεψαν στα τελειώματα των φάσεων, αφού πρώτα άλλαζαν γρήγορα την μπάλα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέγιερι και ο Κάρολ. Οι υπόλοιποι, έκαναν ασκήσεις κατοχής της μπάλας, ενώ ατομικά δούλευε, εκείνη την ώρα, ο Γιάννης Ζαραδούκας. Μετά έγινε το αντίθετο.

Ακολούθως, οι παίκτες χωρίστηκαν ξανά σε δύο γκρουπ. Το ένα έπαιξε δίτερμα σε μικρό χώρο, με γρήγορες πάσες και προσπάθεια από τους αμυνόμενους να κλέψουν την μπάλα. Το άλλο γκρουπ δούλεψε πάνω στο τελείωμα των φάσεων, με παράλληλες μπαλιές και σέντρες, από αριστερά και δεξιά. Τα γκρουπ εναλλάχθηκαν στην εκτέλεση των ασκήσεων.

Μετά ακολούθησε οικογενειακό διπλό, σε χώρο λίγο μεγαλύτερο του μισού γηπέδου. Χωρίστηκαν σε «μπλε» και «κόκκινους», με τους δεύτερους να προηγούνται έπειτα από φάουλ-σέντρα του Φουστέρ και κεφαλιά του Σιόβα. Ο Ράφικ Τζιμπούρ με πολύ δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα των «κόκκινων».

Στη μία ομάδα έπαιξαν οι Μέγιερι, Καραγκούνης, Ποτουρίδης, Μανωλάς, Χαβίτο, Γκουλάν, Τάτος, Αμπντούν, Ντιόγκο, Ιμπαγάσα και Πάντελιτς («μπλε») και στην άλλη οι Κάρολ, Φέισα, Ντιελνά, Φουστέρ, Σουμπίνιο, Παπάζογλου, Μοντέστο, Φέισα, Βλαχοδήμος και Τζιμπούρ.

Η επόμενη προπόνηση της ομάδας έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στις 09:30 τοπική ώρα.

www.sport-fm.gr/

Νίκη στο ντέρμπι με τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης για την ομάδα πόλο εφήβων

Νίκη στο ντέρμπι με τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης για την ομάδα πόλο εφήβων

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 10-6 τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Β Ομίλου της τελικής φάσης του πρωταθλήματος πόλο εφήβων.
Οι ερυθρόλευκοι του Δημήτρη Κραβαρίτη μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 4-1 στην έναρξη της δεύτερης περιόδου.
 
Στη συνέχεια η Βουλιαγμένη αντέδρασε και κατάφερε, με τρία "αναπάντητα" γκολ, να ισοφαρίσει σε 4-4. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα των νοτίων προαστίων είχε την ευκαιρία να περάσει και μπροστά στο σκορ αλλά ο τερματοφύλακας της ομάδας μας (Χουχούλης) απέκρουσε πέναλτι. Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός έκανε το 5-4, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Η συνέχεια ήταν παράσταση για έναν ρόλο καθώς οι πολίστες μας έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και εκτόξευσαν το σκορ στο 10-4. Κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά υπέρ του Ολυμπιακού ενώ η Βουλιαγμένη σε συνδυασμό με τη χθεσινή ήττα της από το Π. Φάληρο (7-8) τέθηκε ουσιαστικά νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Στο άλλο παιχνίδι της χθεσινής ημέρας η Χίος συνέτριψε τον Ηρακλή με 14-3 ο οποίος ηττήθηκε και σήμερα το πρωί από το Π. Φάληρο.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 1-0, 4-2.

Ολυμπιακός: Χουχούλης, Τζώρτζης 2, Νίνος, Τουμπακάρης, Πρέκας 3, Μ. Γούρας, Καλογεράκος, Κολλάρος, Σαχπασίδης, Λιαπάκης 1, Πουλιόπουλος, Πέττας, Μαντής 1, Παπαδημητρίου 1, Αργυρόπουλος 2.

Τα γκολ της Βουλιαγμένης σημείωσαν οι Τούλης, Φούρλας, Χαλιάσος, Τόκας, Δερμιτζάκης και Μασμανίδης.

Για να έχει αντίκρισμα η επιβλητική αυτή νίκη, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δείξουν το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο και στα επόμενα παιχνίδια τους.

Οι επόμενοι αγώνες του ομίλου μας θα διεξαχθούν στο κολυμβητήριο Π. Φαλήρου:

3η αγωνιστική Παρασκευή 6 Ιουλίου

20.00 Χίος – Π. Φάληρο
21.30 Ηρακλής – Ολυμπιακός

Σάββατο 7 Ιουλίου

4η αγωνιστική

11.00 Ολυμπιακός – Χίος
12.30 Βουλιαγμένη – Ηρακλής

5η αγωνιστική

18:00 Π.Φάληρο – Ολυμπιακός
19:30 Χίος – Βουλιαγμένη

Κυριακή 8 Ιουλίου

Κολυμβητήριο Ν. Σμύρνης
09.00 1ος Α Ομίλου – 2ος Β Ομίλου
10:00 4ος Α Ομίλου – 4ος Β Ομίλου (7η – 8η θέση)

Κολυμβητήριο Π. Φαλήρου

09:00 1ος Β Ομίλου – 2ος Α Ομίλου
10.30 3ος Α Ομίλου – 3ος Β Ομίλου (5η -6η θέση)
17:30 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (3η – 4η θέση)
19.00 ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (1η – 2η θέση)

www.redplanet.gr/

Δοκιμή στην Δυναμό Δρέσδης ο Γκρμπιτς

Δοκιμή στην Δυναμό Δρέσδης ο Γκρμπιτς

Ο Πέταρ Γκρμπιτς δεν υπολογίζεται στον Ολυμπιακό και ψάχνει για ομάδα. Ο 23χρονος κυνηγός δοκιμάζεται στην Δυναμό Δρέσδης, ομάδα της Τσβάιτελιγκα στην Γερμανία.
Γκρμπιτς και Κατάι είναι δυο ποδοσφαιριστές που προσπαθεί να απαλλαγεί από τα συμβόλαια τους ο Ολυμπιακός και γι' αυτό ψάχνει ομάδες να τους δώσει.
 
Ο πρώτος φαίνεται πως ίσως καταφέρει τελικά να κερδίσει ένα συμβόλαιο στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, με την ομάδα της Δυναμό Δρέσδης.

Στο φιλικό ματς με την Μάουσερβιτς ο 23χρονος άσος αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο με τα χρώματα της Δρέσδης και είχε εξαιρετική παρουσία.

Μάλιστα από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση για το 1-0, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στην Δρέσδη αγωνίζεται και ένας πρώην ερυθρόλευκος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που έκανε το τελικό 4-0.

Οι Γερμανοί μιλούν με κολακευτικά λόγια για τον Γκρμπιτς και αναφέρουν πως μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος, παρότι έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2015.

www.redplanet.gr/

Το παλεύει ο Χαβίτο

Το παλεύει ο Χαβίτο

Ο Ζαρντίμ "ακολούθησε" τον Βαλβέρδε και χρησιμοποίησε τον Χαβίτο σε ρόλο δεξιού μπακ. Το παλεύει ο Ισπανός για να παραμείνει στον Ολυμπιακό.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ζήτησε από τη διοίκηση να δει από κοντά στην προετοιμασία τον Φρανθίσκο Χαβίτο προκειμένου να διαπιστώσει αν ταιριάζει στα πλάνα του.
 
Εκεί, λοιπόν, που ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν έτοιμος για αποχώρηση, πήρε μία δεύτερη ευκαιρία. Και δείχνει, τουλάχιστον, διατεθειμένος να παλέψει για να παραμείνει. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως έχει δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Στο πρώτο οικογενειακό διπλό επί αυστριακού εδάφους ο Ζαρντίμ ακολούθησε τα χνάρια του προκατόχου του, χρησιμοποιώντας τον Χαβίτο σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα.

Μάλιστα, σε μία στιγμή του διτέρματος, ο 28άχρονος Χαβίτο απέσπασε τα μπράβο του βοηθού του Ζαρντίμ, Αντόνιο Βιέιρα, για την αμυντική προσήλωσή του. Βέβαια, ο Ισπανός παίκτης έδωσε την ασίστ και στο δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Μάρκο Πάντελιτς.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να ξεκαθαρίσει οτιδήποτε στην προετοιμασία, αλλά ο Χαβίτο φαίνεται πως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη...

www.redplanet.gr/

Φιλικό με Μάλαγα στις 7 Αυγούστου

Φιλικό με Μάλαγα στις 7 Αυγούστου

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Μάλαγα στις 7 Αυγούστου σε ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Πολλά φιλικά παιχνίδια θα δώσει ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής του προετοιμασίας ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.
 
Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στην Αυστρία την Σπαρτάκ Μόσχας (14/7) και την Αλάνια Βλαδικαφκάζ (16/7).

Στη συνέχεια υπάρχουν τα φιλικά της Πορτογαλίας, όπου ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις Μπελενένσες (24/7), Μπράγκα (26/7) και Νιούκαστλ (27/7), ενώ μπορεί να προκύψει και ένα ακόμη ματς με την Βιτόρια Σετούμπαλ.

Εδώ και μέρες είναι φιξαρισμένο το φιλικό με τη Νάπολι στον "Σαν Πάολο" (19/8, 22:00), ενώ πλέον έγινε γνωστό πως οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα φιλοξενήσουν στις 7 Αυγούστου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την ισπανική Μάλαγα σε μια σπουδαία φιλική αναμέτρηση.

Πρόκειται για ένα πραγματικά δυνατό τεστ για τον Ολυμπιακό καθώς η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι τερμάτισε τέταρτη στην Primera Division και συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League.

www.redplanet.gr/

Εδώ χτίζεται ο Θρύλος!

Εδώ χτίζεται ο Θρύλος!

O Ολυμπιακός πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας στο Αθλητικό Κέντρο του Άχενκιρχ, σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία. Δείτε βίντεο από τα γήπεδα.

Στην Αυστρία βρίσκεται ο Ολυμπιακός και προετοιμάζεται για την καινούργια ποδοσφαιρική σεζόν.
 
Οι ερυθρόλευκοι αντίθετα με τις προηγούμενες χρονιές, το φετινό καλοκαίρι δεν επέλεξαν το Ζέεφελντ, αλλά προτίμησαν να επισκεφθούν το Αθλητικό Κέντρο του Άχενκιρχ.

Εκεί θα παραμείνουν από τις 6 έως και τις 18 Ιουλίου, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να βάζει τα θεμέλια του Ολυμπιακού της περιόδου 2012-13.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας προετοιμάζονται στα δύο γήπεδα (ένα μεγάλο και ένα πιο μικρό, βοηθητικό), τα οποία βρίσκονται δίπλα σε βουνό, σε ένα, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό τοπίο!

Δείτε τα βίντεο:

Το προπονητικό κέντρο του Άχενκιρχ από redplanetgr
Το προπονητικό κέντρο του Άχενκιρχ (2) από redplanetgr
Το προπονητικό κέντρο του Άχενκιρχ (3) από redplanetgr
Το προπονητικό κέντρο του Άχενκιρχ (4) από redplanetgr www.redplanet.gr/

Προτάθηκε και ο Φαν Μπούιτεν

Προτάθηκε και ο Φαν Μπούιτεν

Πρόταση για τον κεντρικό αμυντικό της Μπάγερν Μονάχου, Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν, έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξετάζεται η περίπτωση του.
Ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό προκειμένου να αντικαταστήσει τους Όλοφ Μέλμπεργκ (δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του) και Αβραάμ Παπαδόπουλο (υπέστη ρήξη χιαστών στο Euro 2012 και χάνει το πρώτο μισό της σεζόν).
 
Οι Πειραιώτες απέκτησαν τους Μανωλά, Ντιελνά και Σιόβα, έχουν ήδη τον Παπάζογλου, όμως θέλουν και έναν έμπειρο σέντερ μπακ, που θα βοηθήσει όλους τους νέους παίκτες να αναδειχθούν και να γίνουν καλύτεροι.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι δεν επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιον για πολλά χρόνια, αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα επιστρέψει στα μέσα της χρονιάς και ο δανεισμός ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα "Γάτα", ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αυτό του Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν. Ο Βέλγος σέντερ μπακ δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στην Μπάγερν και προτάθηκε στους Νταμπλούχους Ελλάδας, αφού έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μιραλάς.

Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός έχει τεράστια εμπειρία από μεγάλες ομάδες, αφού αγωνίζεται στους Βαυαρούς από το 2006 και σίγουρα η περίπτωση του, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

www.redplanet.gr/

Στο Σβατς με Σπαρτάκ και Αλάνια

Στο Σβατς με Σπαρτάκ και Αλάνια

Τα δύο φιλικά ματς του Ολυμπιακού με Σπαρτάκ Μόσχας (14/7) και Αλάνια Βλαδικαφκάζ (16/7) θα διεξαχθούν στο Σβατς.
Στο Άχενκιρχ της Αυστρίας βρίσκεται ο Ολυμπιακός, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας (6-18 Ιουλίου) ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Άχενκιρχ, οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν δύο φιλικά κόντρα σε Σπαρτάκ Μόσχας και Αλάνια Βλαδικαφκάζ.

Με την Σπαρτάκ ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί στις 14 Ιουλίου στο γήπεδο Schwaz και ώρα 18:00 Αυστρίας (19:00 Ελλάδας).

Ομοίως οι Πρωταθλητές Ελλάδας, θα αντιμετωπίσουν την Αλάνια στο γήπεδο Schwaz και ώρα 18:00 Αυστρίας (19:00 Ελλάδας).

Τα υπόλοιπα φιλικά παιχνίδια της ομάδας είναι προγραμματισμένα για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στην Πορτογαλία (Μπελενένσες 24/7, Μπράγκα 26/7 και Νιούκαστλ 27/7), ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει επίσης την Μάλαγα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 7 Αυγούστου και την Νάπολι στο "Σαν Πάολο" στις 19 του ίδιου μήνα.

www.redplanet.gr/

Τους... έβγαλε το λάδι ο Ζαρντίμ!

Τους... έβγαλε το λάδι ο Ζαρντίμ!

Δεύτερη προπόνηση στο Άχενκιρχ, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να... βγάζει το λάδι στους παίκτες του επί δύο ώρες. Οικογενειακό δίτερμα 10 εναντίον 10, με τους κόκκινους να κερδίζουν τους μπλε με 2-0 χάρη σε γκολ των Σιόβα και Τζεμπούρ. Δείτε το γκολ του Έλληνα στόπερ.

Οι ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν το πρωί του Σαββάτου (7/7, 10:30 ώρα Ελλάδας). Μία προπόνηση, που κράτησε δύο ώρες, και είχε υψηλή ένταση, με ποικιλία ασκήσεων από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και τους συνεργάτες του.
 
Το κείμενο ανανεώνεται. Ακολουθούν βίντεο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δούλεψαν για περίπου μία ώρα στην ταχυδύναμη υπό τις οδηγίες του Χρήστου Μουρίκη. Πολλά σπριντ, για την "έκρηξη", και πολλές διατατικές ασκήσεις περιελάμβανε το πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Για πρώτη φορά σε έντονη μορφή, καθώς μέχρι σήμερα άφηνε τα ηνία της προπόνησης στους συνεργάτες του και απλά επίβλεπε το πρόγραμμα εκγύμνασης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μάζεψε τους παίκτες του, τους οποίους χώρισε σε δύο γκρουπ, και δούλεψε στα τελειώματα των φάσεων.

Στο οικογενειακό δίτερμα που ακολούθησε στα τρία τέταρτα του γηπέδου, δέκα εναντίον δέκα, οι κόκκινοι νίκησαν τους μπλε με 2-0. Ο Δημήτρης Σιόβας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Φουστέρ, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Ράφικ Τζεμπούρ με δυνατό σουτ.

Δείτε το γκολ του Δημήτρη Σιόβα...


 
Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν σε εντατικό ρυθμό την προετοιμασία τους στο Άχενκιρχ της Αυστρίας.

Δεύτερη ημέρα παρουσίας στο Άχενκιρχ, στην Αυστρία, για την ομάδα μας. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό συνεχίστηκε το Σάββατο, με πρωινή προπόνηση, η οποία άρχισε λίγο πριν τις 9:30 τοπική ώρα.

Αρχίζοντας με ελαφρύ τρέξιμο και διατάσεις, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν στη συνέχεια σε ζευγάρια και άρχισαν να δουλεύουν τις πάσες τους. Ακολούθησαν σπριντάκια και εν γένει ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Την ίδια ώρα, οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού, Κάρολ, Μέγκιερι, Γιαννιώτης και Δασκαλάκης, βρίσκονταν στο διπλανό γήπεδο και έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, υπό τις οδηγίες των Αλεξούδη και Πιρές.

Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Οι μεν δούλεψαν στα τελειώματα των φάσεων, αφού πρώτα άλλαζαν γρήγορα την μπάλα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν οι Μέγιερι και Κάρολ. Οι δε, έκαναν ασκήσεις κατοχής της μπάλας, ενώ ατομικά δούλευε, εκείνη την ώρα, ο Γιάννης Ζαραδούκας. Στη συνέχεια τα γκρουπ άλλαξαν.

Ακολούθως, οι παίκτες χωρίστηκαν ξανά σε δύο γκρουπ. Το ένα έπαιξε δίτερμα σε μικρό χώρο, με γρήγορες πάσες και προσπάθεια από τους αμυνόμενους να κλέψουν την μπάλα. Το άλλο γκρουπ δούλεψε πάνω στο τελείωμα των φάσεων, με παράλληλες μπαλιές και σέντρες, από αριστερά και δεξιά. Τα γκρουπ εναλλάχθηκαν στην εκτέλεση των ασκήσεων.

Στη συνέχεια οι παίκτες μας έπαιξαν δίτερμα, σε χώρο λίγο μεγαλύτερο του μισού γηπέδου. Χωρίστηκαν σε "μπλε" και "κόκκινους", με τους δεύτερους να προηγούνται έπειτα από φάουλ-σέντρα του Φουστέρ και κεφαλιά του Σιόβα. Ο Ράφικ Τζεμπούρ με πολύ δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα των "κόκκινων".

Στη μία ομάδα έπαιξαν οι Μέγκιερι, Καραγκούνης, Ποτουρίδης, Μανωλάς, Χαβίτο, Γκουλάν, Τάτος, Αμπντούν, Ντιόγκο, Ιμπαγάσα και Πάντελιτς ("μπλε") και στην άλλη οι Κάρολ, Φέισα, Ντιελνά, Φουστέρ, Σουμπίνιο, Παπάζογλου, Μοδέστο, Φέισα, Βλαχοδήμος και Τζεμπούρ.

Ο Κώστας Μανωλάς ένιωσε μία μικρή ενόχληση στο δεξί του γόνατο, γεγονός που δεν προκάλεσε ανησυχία στο τεχνικό και ιατρικό επιτελείο. Ο γιατρός της ομάδας μας, κ. Χρήστος Θεός, θα τον εξετάσει για να δει ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα.

Προπόνηση για το απόγευμα δεν έχει προγραμματιστεί και οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν. Θα επανέλθουν στο γήπεδο αύριο το πρωί στις 9:30 (τοπική ώρα) για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους.

Στην Ελλάδα και στις εγκαταστάσεις του Ρέντη συνεχίζουν τις φυσιοθεραπείες οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κέβιν Μιραλάς. Ο χρόνος που θα χρειαστεί ο Βέλγος για να επιστρέψει στην ενεργό δράση είναι, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά, δύο με τρεις εβδομάδες".

www.redplanet.gr/

Διαψεύδει ο Ολυμπιακός για Ίβκοβιτς

Διαψεύδει ο Ολυμπιακός για Ίβκοβιτς

Ο Ολυμπιακός διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια που θέλουν τους αδερφούς Αγγελόπουλους να πλησίασαν εκ νέου τον Ντούσαν Ίβκοβιτς προκειμένου ο τελευταίος να γυρίσει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Τις έντονες φήμες που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ώρες περί επιστροφής του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού διαψεύδει η πειραϊκή ΚΑΕ!
 
Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το πρωί του Σαββάτου (7/7) ήθελαν τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός να έχουν πλησιάσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς προκειμένου να τον πείσουν με νέα πρόταση, να αναλάβει εκ νέου την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι συναντήθηκαν ξανά με τον Σέρβο τεχνικό στην κλήρωση της Ευρωλίγκας για τη νέα σεζόν, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (13:00) της Παρασκευής (6/7) στην Βαρκελώνη.

Όπως όμως ξεκαθάρισαν από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ουδέποτε υπήρξε επαφή των δύο πλευρών με σκοπό μια καινούργια συνεργασία. Οπότε η αναζήτηση του διαδόχου του "Ντούντα" συνεχίζεται, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να είναι το φαβορί για να αναλάβει τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας.

www.redplanet.gr/

Η ρεμουλα παει συνεφο στο πόρισμα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

  Η ρεμουλα παει συνεφο στο πόρισμα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

7/7/2012
Σημεία και τέρατα αποκαλύπτονται από την έκθεση του ορκωτού λογιστή που έλεγξε την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περίοδο 1/7 2007 έως 30/6/2010. Σύμφωνα με το site www.baladoros.com προκύπτουν μεταξύ άλλων τα εξής:
Σημεία και… τέρατα στο πόρισμα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ• Τα μετρητά που πήρε ο Βιολίδης κι έδινε επιταγές που διπλοπληρώθηκαν από την ΠΑΕ (περί τις 425 χιλιάδες...) ή έμειναν απλήρωτες

• Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου χωρίς υπογραφή Βρύζα (όταν ήταν πρόεδρος), ενώ αναφέρεται ότι ήταν Παρών

• Δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε...δάνεια προς την υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αντιγόνη, η οποία δηλώνει ΑΓΝΟΙΑ για το θέμα

• Τρελό φαγοπότι από τους μάνατζερ με διπλά συμβόλαια και απίστευτα ποσοστά

• Ύποπτες καταθέσεις σε λογαριασμούς ασχέτων

• Εξωφρενικά συμβόλαια των παικτών που έφερνε ο Βρύζας, καθώς και τα λοιπά έξοδά τους που ΔΕΝ περιλαμβάνονται στις αρχικές συμφωνίες, όπως τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε έπιπλα που κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται ή τι γίνανε

• Σωρεία φορολογικών παραβάσεων του ΚΒΣ και του ποινικού κώδικα

• Μονογραφές σε αποδείξεις που δε φαίνεται ποιος πήρε τα λεφτά

• Μετρητά σε συναλλαγές που ο νόμος ορίζει να γίνονται μέσω τράπεζας

• Παραλαβή χρημάτων από πρόσωπα χωρίς εξουσιοδότηση

• Χοντρά μεροκάματα για τους πορτιέρηδες, που τώρα είναι στη φυλακή

• Αύξηση στα φύλακτρα σε εταιρεία από 90 σε 200 χιλιάρικα το χρόνο, επίσης 50 χιλιάδες ευρώ για φύλαξη ακόμα και στα ... έργα στη Μεσήμβρια

• Το αθλητικό κέντρο κόστισε ως το τέλος του 2010 στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ (!!!)

• Τιμολόγια για μετακομίσεις... εξπρές από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη μέσα σ΄ ένα μισάωρο

• Αμοιβή φυσιοθεραπευτή σε ένα παιχνίδι... 1.160 ευρώ

• Αμοιβή Ζαγοράκη με 7.000 ευρώ

• Αμοιβές σε πρόσωπα... φαντάσματα, χωρίς όνομα ή ΑΦΜ

• Ενοικιάσεις σπιτιών από τον Ιωσηφίδη και τον προσωπικό ασφαλιστή του Ζαγοράκη με διπλασιασμό του κόστους ενοικίου, είναι κάποια λίγα, ενώ υπάρχουν τόσα και τόσα πολλά άλλα...

• Η αμοιβή του Γκαγκάτση, ήταν 15 χιλιάρικα το μήνα ΚΑΘΑΡΑ συν ΦΠΑ, τα οποία κατατέθηκαν στο λογαριασμού κάποιου... Δενδρινού και χειρόγραφα στην απόδειξη αναφέρεται "Γκαγκάτσης"!!!
Η απάντηση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ
"Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, ανακοινώνει και παράλληλα ενημερώνει τα μέλη του καθώς και τους φιλάθλους του, συγχρόνως δε και όλους αυτούς που τις τελευταίες ημέρες ασχολούνται με το θέμα του πορίσματος του ορκωτού λογιστή, ο οποίος διενήργησε έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατόπιν εντολής της επιτροπής διαφάνειας του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ότι το συγκεκριμένο πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του ΣΔΟΕ κατόπιν εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα από την πρώτη στιγμή.
Στο πλαίσιο δε της εντολής του εισαγγελέα έχουν ήδη καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή του ΣΔΟΕ τόσο τα μέλη της επιτροπής διαφάνειας όσο και μέλη των διοικήσεων του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί από το ΣΔΟΕ το αποτέλεσμα θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε το όψιμο ενδιαφέρον όλων αυτών που επανέφεραν το θέμα να είναι από πραγματική και άδολη αγάπη για τον ΠΑΟΚ και να μην υποκρύπτει υστεροβουλία".

ALEX WEB RADIO/TV

Η Ευρωπη κανει... μεταγραφές

Η Ευρωπη κανει... μεταγραφές 

7/7/2012


Η Νιούκαστλ με 1.500.000 ευρώ απέκτησε από την Κόβεντρι τον 18άχρονο μέσο, Γκαέλ Μπιγκιριναμά, ο οποίος είναι από το Μπουρουντί.
Τον 29άχρονο Γερμανό δεξιό μπακ-χαφ, Σάσα Ρίτερ, απέκτησε με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο η Φούλαμ από την Κολωνία, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε δανεικό στην Μπράιτον τον 31άχρονο, Γουέιν Μπριτζ (πέρσι δανεικός σε Σάντερλαντ), ενώ στην Championship θα παίζει και ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ (32), καθώς επέστρεψε στην Μίντλεσμπρο (είχε μείνει ελεύθερος από Στόουκ).
Γιουνάιτεντ με 4.000.000 ευρώ και τον παρουσίασε μαζί με τους  Καρίμ Ελ Αχμαντί (δεξιά του) και Μπρετ Χόλμαν (αριστερά του)...

 Ποδοσφαιριστές είναι της Ίντερ είναι και επίσημα οι Σαμίρ Χαντάνοβιτς και Ματίας Σιλβέστρε, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος υπέγραψε στην Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε.
Η Γιουβέντους απέκτησε με συνιδιοκτησία από την Προ Βερτσέλι τον 19άχρονο Ιταλό κεντρικό αμυντικό, Αλμπέρτο Μάζι...

Πήρε Τζούνιορ Φερνάντες η Λεβερκούζεν
Με 3.000.000 ευρώ η Λεβερκούζεν απέκτησε τον 23άχρονο Χιλιανό επιθετικό, Τζούνιορ Φερνάντες, από την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.
Η Μάιντς πήρε τον 28άχρονο Κοσταρικό μεσοαμυντικό, Τζούνιορ Ντίας, από την Μπριζ, ενώ η Γκρόιτερ Φιρτ πήρε τον 26άχρονο Σενεγαλέζο τερματοφύλακα, Ισά Ντοΐ, από την Βόλιν Λουτσκ (Ουκρανία).
Μόνο η ανακοίνωση για Βεράτι στην Παρί Σ.Ζ.
Η Παρί Σεν-Ζερμέν έχει συμφωνήσει στα 14.000.000 ευρώ με την Πεσκάρα για την απόκτηση του Μάρκο Βεράτι και μένει η ανακοίνωση για τον ταλαντούχο 19άχρονο Ιταλό μέσο.
Ο αντικαταστάτης του Ολιβιέ Ζιρού στην Μονπελιέ είναι ο 25άχρονος Αργεντινός στράικερ, Εμανουέλ Ερέρα, ο οποίος αποκτήθηκε από την Ουνιόν Εσπανιόλα της Χιλής...

 Πρώτη μεταγραφή για την Μαρσέιγ, η οποία πήρε τον 23άχρονο Γάλλο επιθετικό, Φλοριάν Ρασπεντινό, ο οποίος μόλις πέρσι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ναντ...
Après Nantes, Florian Raspentino poursuivra sa carrière à Marseille. (Maxppp)
Γενικά στοιχεία
Σε αυτό το κομμάτι ενημερώνεστε καθημερινά για κάθε μεταγραφική κίνηση, ενώ έχετε πάντα στην διάθεσή σας αναλυτική λίστα με όλες τις κινήσεις.
Σε αυτήν την λίστα αναφέρονται όλες οι ομάδες από τα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Γαλλίας, όπως και οι σημαντικότερες ομάδες από Πορτογαλία, Ολλανδία, Τουρκία, Βέλγιο, Κύπρο και Σκωτία.
Πέραν από το αρχικό κείμενο στο οποίο θα γίνεται μια γενική αναφορά στην δραστηριότητα της ημέρας, στην αναλυτική λίστα θα ξεχωρίζουν εύκολα οι σημερινές μεταγραφές, καθώς θα έχουν κόκκινο χρώμα.

Αναλυτικά η λίστα με τις μεταγραφές:


ΑΓΓΛΙΑ

    
Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ) [15.000.000€]
Νικ Πάουελ (Κρου)

Άρσεναλ
Ολιβιέ Ζιρού (Μονπελιέ) [16.000.000€]
Λούκας Ποντόλσκι (Κολωνία) [14.000.000€]

Τότεναμ
Γκίλφι Σίγκουρτσον (Χόφενχαϊμ) [9.000.000€] (ήταν δανεικός Σουόνσι)

Νιούκαστλ
Ρομέν Αμαλφιτανό (Ρεμς)
Γκαέλ Μπιγκιριναμά (Κόβεντρι) [1.500.000€]

Τσέλσι
Εντέν Αζάρ (Λιλ) [40.000.000€]
Μάρκο Μαρίν (Βέρντερ) [9.300.000€]
Κέβιν Ντε Μπράινε (Γκενκ) [8.700.000€] (από Ιανουάριο αλλά έμεινε δανεικός)

Έβερτον
Στίβεν Νέισμιθ (Ρέιντζερς)

Λίβερπουλ

Φούλαμ
Μλάντεν Πέτριτς (Αμβούργο)
Τζορτζ Γουίλιαμς (MK Dons)
Σάσα Ρίτερ (Κολωνία)*

Γουέστ Μπρομ
Μπεν Φόστερ (Μπέρμιγχαμ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Σουόνσι

Νόριτς
Στίβεν Γουίτακερ (Ρέιντζερς)
Τζέικομπ Μπάτερφιλντ (Μπάρνσλεϊ)

Σάντερλαντ
Κάρλος Κουέγιαρ (Άστον Βίλα)

Στόουκ
Τζέιμι Νες (Ρέιντζερς)
Μπεν Γκλάσκοου (Άρσεναλ)

Γουΐγκαν

Άστον Βίλα
Μπρετ Χόλμαν (Άλκμααρ)
Καρίμ Ελ Αχμαντί (Φέγενοορντ) [2.500.000€]
Ματ Λόουτον (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) [4.000.000€]

ΚΠΡ
Ράιαν Νέλσεν (Τότεναμ)
Άντριου Τζόνσον (Φούλαμ)
Ρόμπερτ Γκριν (Γουέστ Χαμ)
Φάμπιο ντα Σίλβα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)*
Σαμπά Ντιακιτέ (Νανσί) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρέντινγκ
Παβέλ Πογκρεμπνιάκ (Φούλαμ)
Ντάνι Γκάθρι (Νιούκαστλ)
Γκάραθ ΜακΚλίρι (Νότιγχαμ Φόρεστ)

Σαουθάμπτον
Τζέι Ροντρίγκεθ (Μπέρνλεϊ)

Γουέστ Χαμ
Στίβεν Χέντερσον (Πόρτσμουθ)
Γιούσι Γιαασκελάινεν (Μπόλτον)
Μοαμέντ Ντιαμέ (Γουίγκαν)
Τζορτζ ΜακΚάρτνεϊ (Σάντερλαντ)

*Championship
Λίον Μπεστ (Μπλάκμπερν από Νιούκαστλ) [3.800.000€]
Νούνο Γκόμες (Μπλάκμπερν από Μπράγκα)
Ντάνι Μέρφι (Μπλάκμπερν από Φούλαμ)
Τζόναθαν Γούντγκεϊτ (Μίντλεσμπρο από Στόουκ)
Γουέιν Μπριτζ (Μπράιτον από Μάντσεστερ Σίτι) (ήταν δανεικός Σάντερλαντ)


ΙΤΑΛΙΑ


Γιουβέντους
Λούσιο (Ίντερ)
Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Κουάντουο Ασαμόα (Ουντινέζε) [9.000.000€ / 50%]
Μαουρίσιο Ίσλα (Ουντινέζε) [9.400.000€ / 50%]
Νικόλα Λεάλι (Μπρέσια) [3.800.000€]
Αλμπέρτο Μάζι (Προ Βερτσέλι) (με συνιδιοκτησία)
Εμανουέλε Τζακερίνι (Τσεζένα) (αποκτήθηκε το υπόλοιπο 50%)
Μαρτίν Κάσερες (Σεβίλλη) [8.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Μίλαν
Ρικάρντο Μοντολίβο (Φιορεντίνα)
Μπακάγ Τραορέ (Νανσί)
Γκαμπριέλ (Κρουζέιρο)
Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Τζένοα) (έπαιζε Κιέβο με συνιδιοκτησία)
Κεβίν Κονστάν (Τζένοα)*

Ουντινέζε
Αλάν (Βάσκο ντα Γκάμα) [3.000.000€]
Τομάς Ερτό (Καέν)
Ουίλιανς (Φλαμένγκο)
Κρίστιαν Πασκουάτο (Γιουβέντους) [1.500.000 / 50%]
Βόιτσιεχ Παβλόβσκι (Λέγκια Γκντάνσκ)

Λάτσιο
Έντερσον (Νάπολι)

Νάπολι
Γκόραν Πάντεβ (Ίντερ) [7.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ίντερ
Ροντρίγκο Παλάσιο (Τζένοα) [11.000.000€]
Σαμίρ Χαντάνοβιτς (Ουντινέζε) [11.000.000€]
Ματίας Σιλβέστρε (Παλέρμο)*
Φρέντι Γκουαρίν (Πόρτο) [11.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρόμα
Ντοντό (Κορίνθιανς)
Λεάντρο Καστάν (Κορίνθιανς)
Μάικλ Μπράντλεϊ (Κιέβο)
Τόμας Σβεντκάουσκας (Σουντούβα)
Μαρκίνιο (Φλουμινένσε) [3.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Φάμπιο Μπορίνι (Πάρμα) [4.900.000€] (από συνιδιοκτησία)

Πάρμα
Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός)
Αμαουρί (Φιορεντίνα)
Ισάκ Μπελφοντίλ (Λιόν) [2.500.000€]
Ντόρλαν Παμπόν (Ατλέτικο Νασιονάλ)
Φαμπιάνο Σαντακρότσε (Νάπολι) (με συνιδιοκτησία)
Ζαρντίμ Γκονσάλο Μπραντάο (Σιένα) (με συνιδιοκτησία)
Χάιμε Βαλντές (Σπόρτινγκ) [1.800.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Μπολόνια
Αλεσάντρο Ντιαμάντι (Μπρέσια) [3.360.000€] (από συνιδιοκτησία)
Μαρτί Ριβερόλα (Μπαρτσελόνα)

Κιέβο
Πάβολ Φάρκας (Βασλούι)
Λορέντζο Μαρκιόνι (Άσκολι)

Κατάνια
Αλμπέρτο Φρίζον (Βιτσέντζα) (με συνιδιοκτησία)
Αμιντού Σαλιφού (Φιορεντίνα)*
Τακαγιούκι Μοριμότο (Νοβάρα) (από συνιδιοκτησία)
Μίρκο Αντενούτσι (Τορίνο) (από συνιδιοκτησία)

Αταλάντα
Λούκα Τσιγκαρίνι (Νάπολι)* (ήταν ήδη δανεικός και έμεινε ως δανεικός)

Φιορεντίνα
Φακούντο Ρονκάγλια (Μπόκα Τζούνιορς)
Μουνίρ Ελ Χαμντοαυί (Άγιαξ)
Αχμέντ Χεγκαζί (Ισμαϊλί)
Ματία Κασάνι (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Χουσεϊν Καρζά (Τζένοα) (από συνιδιοκτησία)
Αντρέα Λάτζαρι (Κάλιαρι) (από συνιδιοκτησία)

Σιένα
Πάμπλο Ερνάν Ντελαφιόρε (Πάρμα) (με συνιδιοκτησία)
Φραντσέσκο Μπολτζόνι (Τζένοα) (από συνιδιοκτησία)

Κάλιαρι
Λούκα Ροσετίνι (Σιένα)
Ντανιέλε Ντεσένα (Σαμπντόρια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Μαουρίσιο Πινίγια (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Παλέρμο
Φράνκο Μπριέντζα (Σιένα)
Σαμίρ Ουικάνι (Νοβάρα)
Μίτσελ Μοργκανέλα (Νοβάρα) (από συνιδιοκτησία)
Ματέο Νταρμιάν (Μίλαν) (από συνιδιοκτησία, ήταν δανεικός σε Τορίνο)

Τζένοα
Ντάνιελ Τόζερ (Γκενκ)
Φεντερίκο Ροντρίγκες (Μπολόνια) (με συνιδιοκτησία)

Τορίνο
Ζαν-Φρασουά Ζιλέ (Μπολόνια) [1.700.000€]
Ματέο Νταρμιάν (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε με συνιδιοκτησία)
Ρικάρντο Μετζορίνι (Τζένοα) (ήταν δανεικός σε Νοβάρα)

Πεσκάρα

Σαμπντόρια
Έντερ (Έμπολι) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ρενάν (Κλουζ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Αντρέα Κόστα (Ρετζιάνα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)


ΙΣΠΑΝΙΑ


Ρεάλ

Μπαρτσελόνα
Τζόρντι Άλμπα (Βαλένθια) [14.000.000€]

Βαλένθια
Αντρές Γκουαρδάδο (Ντεπορτίβο)
Ζοάο Περέιρα (Σπόρτινγκ) [3.700.000€]
Χόναταν Βιέρα (Λας Πάλμας) [2.500.000€]

Μάλαγα

Ατλέτικο
Κριστιάν Ροντρίγκες (Πόρτο)
Εμρέ Μπελόζογλου (Φενέρμπαχτσε)
Κάτα Ντίας (Χετάφε) [1.000.000€]
Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι) (ήταν δανεικός και έμεινε δανεικός)

Λεβάντε
Πέδρο Ρίος (Χετάφε)
Μίτσελ (Βαλένθια)
Άνχελ Ροντρίγκεθ (Έλτσε)
Αρουνά Κονέ (Σεβίλλη) (ήταν δανεικός & αποκτήθηκε ελεύθερος)

Οσασούνα
Νάνο (Νουμάνθια)
Σίσι (Βαγιαδολίδ)
Εμιλιάνο Αρμεντέρος (Σεβίλλη)
Αλεχάντρο Αρίμπας (Ράγιο Βαγεκάνο)

Μαγιόρκα
Χάβι Μάρκεθ (Εσπανιόλ) [1.200.000€]
Αντόνιο Λόπεθ (Ατλέτικο)
Χαβιέρ Αριθμέντι (Χετάφε)
Ρουμπέν Μίνιο Περάλτα (Μπαρτσελόνα)

Σεβίλλη
Χένβιχες Μαντούρο (Βαλένθια)
Ντιέγκο Λόπεθ (Βιγιαρεάλ) [3.000.000€]
Μπρίαν Ραμπέγιο (Κόλο-Κόλο)
Χάβι Ερβάς (Κόρντομπα) (από Ιανουάριο, αλλά είχε μείνει δανεικός)

Μπιλμπάο
Αρίτθ Αντούριθ (Βαλένθια)
Ισμαέλ Λόπεθ (Ντεπορτίβο Λούγκο)
Ιάγκο Ερερίν (Ατλέτικο) (δόθηκε δανεικός σε Νουμάνθια)

Χετάφε
Πέδρο Λεόν (Ρεάλ)*
Αλέξις Ρουάνο (Σεβίλλη)*
Νταβίντ Άμπρααμ (Βασιλεία)
Άνχελ Λαφίτα (Σαραγόσα)

Σοθιεδάδ
Γκονσάλο "Τσόρι" Κάστρο (Μαγιόρκα)
Γιούρι Μπερτσίτσε (Ρεάλ Ουνιόν) (δόθηκε δανεικός σε Εϊμπάρ)

Μπέτις
Χοέλ Κάμπελ (Άρσεναλ) (ήταν δανεικός στην Λοριάν)
Ρουμπέν Πέρεθ (Ατλέτικο)*
Χουάν Κάρλος (Μπράγκα)*

Εσπανιόλ
Ντιέγκο Κολότο (Ντεπορτίβο)
Σέρχιο Τεχέρα (Μαγιόρκα)

Ράγιο Βαγεκάνο

Σαραγόσα

Γρανάδα
Τόνιο (Σανταντέρ)
Αντόνιο Φλόρο Φλόρες (Ουντινέζε)
Μπόρχα Γκόμεθ (Καρπάτι Λβιβ)
Ντάνιελ Τόριε (Ουντινέζε)*
Αλάν Νιόμ (Ουντινέζε)*
Ντιέγκο Μάινθ (Ουντινέζε)*
Ντάνι Μπενίτεθ (Ουντινέζε)*

Ντεπορτίβο
Αντρέ Σάντος (Σπόρτινγκ)*
Ντιόγκο Σαλομάο (Σπόρτινγκ)*

Θέλτα
Χάβι Βάρας (Σεβίλλη)*

Βαγιαδολίδ


ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Ντόρτμουντ
Μάρκο Ρόις (Γκλάντμπαχ) [17.500.000€]
Γιούλιαν Σίμπερ (Στουτγκάρδη)
Όλιβερ Κιρχ (Κάιζερσλαουτερν)
Λεονάρντο Μπίτενγκμουρτ (Ένεργκι Κότμπους)

Μπάγερν
Μάριο Μάντζουκιτς (Βόλφσμπουργκ) [13.000.000€]
Τζέρνταν Σατσίρι (Βασιλεία) [13.000.000€]
Ντάντε (Γκλάντμπαχ) [3.000.000€]
Κλαούντιο Πισάρο (Βέρντερ)
Τομ Στάρκε (Χόφενχαϊμ)
Μίτσελ Βάιζερ (Κολωνία)

Σάλκε
Τρανκίλο Μπαρνέτα (Λεβερκούζεν)
Ρόμαν Νόιστεντερ (Γκλάντμπαχ)

Γκλάντμπαχ
Γκρανίτ Τζάκα (Βασιλεία) [8.500.000€]
Άλβαρο Ντομίνγκεθ (Ατλέτικο)
Πενιέλ Μλαπά (Χόφενχαϊμ) [3.000.000€]
Μπράνιμιρ Χργκότα (Γένκεπινκς Σέντρα)

Λεβερκούζεν
Ζούνιορ Φερνάντες (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε) [3.000.000€]
Φίλιπ Βόλσαϊντ (Νυρεμβέργη)

Στουτγκάρδη
Τιμ Χούγκλαντ (Σάλκε)
Τουνάι Τορούν (Χέρτα)
Τζερόμ Κίσεσβετερ (Χέρτα ΙΙ)

Ανόβερο
Φελίπε (Σταντάρ Λιέγης)
Άντριαν Νίκτσι (Ζυρίχη)
Χιρόκι Σακάι (Kashiwa Reysol)

Βόλφσμπουργκ
Ίβιτσα Όλιτς (Μπάγερν)
Μπας Ντοστ (Χέφενφεν) (9.000.000€)
Εμάνουελ Πόγκατετς (Ανόβερο)
Κέβιν Πάνεβιτς (Χάνσα Ρόστοκ)
Βάτσλαβ Πίλαρ (Χράντετς Καρλόβετς) (ήταν δανεικός σε Βικτόρια Πλζεν)

Βέρντερ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε) [4.000.000€]
Τέο Γκέμπρε Σελάσιε (Σλόβαν Λίμπερετς) [2.000.000€]
Νιλς Πέτερσεν (Μπάγερν)*
Γιόχανες Βουρτς (Σααρμπρίκεν)
Ασανί Λουκιμιά-Μουλονγκοτί (Φορτούνα Ντίζελντορφ)
Ρίσαρντ Στράιμπινγκερ (Χέρτα ΙΙ)
Ράφαελ Βολφ (Κάπφενμπεργκ)

Νυρεμβέργη
Τίμο Γκέμπχαρτ (Στουτγκάρδη)
Χιρόσι Κιγιοτάκε (Cesezo Osaka)
Μάρκος Αντόνιο (Ραπίντ Βουκουρεστίου)
Σεμπάστιαν Πόλτερ (Βόλφσμπουργκ)*
Ρουσέλ Νγκανκάμ (Χέρτα ΙΙ)

Χόφενχαϊμ
Ερέν Ντερντιγιόκ (Λεβερκούζεν)
Ματιέ Ντελπιέρ (Στουτγκάρδη)
Τιμ Βίζε (Βέρντερ)
Στέφαν Σρεκ (Γκρόιτερ Φιρτ)
Φίλιπ Μάλμπασιτς (Ραντ)
Τακάσι Ουσάμι (Gamba Osaka)* (ήταν δανεικός στην Μπάγερν)

Φράιμπουργκ
Μαξ Κρούζε (Ζανκτ Πάουλι)
Μάρκο Τερατσίνο (Καρλσρσούη)

Μάιντς
Ζούνιορ Ντίας (Μπριζ)

Άουγκσμπουργκ
Μίλαν Πετρζέλα (Βικτόρια Πλζεν)
Ράγκναρ Κλάβαν (Άλκμααρ)
Αριστίντ Μπανσέ (Αλ-Αχλί)
Γιαν Μοράβεκ (Σάλκε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Νόουλετζ Μουσόνα (Χόφενχαϊμ)*
Ρόνι Φιλπ (Γιαν Ρέγκενσμπουργκ)

Αμβούργο
Ρενέ Άντλερ (Λεβερκούζεν)
Άρτομς Ρούντνεβς (Λεχ Πόζναν)

Γκρόιτερ Φιρτ
Θανάσης Πέτσος (Λεβερκούζεν) (ήταν δανεικός σε Νυρεμβέργη)
Ισά Ντοΐ (Βόλιν Λουτσκ)
Κέβιν Φογκτ (Μπόχουμ)
Μίχαελ Χέφελε (Ούντερχαχινγκ)
Βόλφγκανγκ Χεσλ (Ντινάμο Δρέσδης)
Τόμας Πλεντλ (Μόναχο 1860)
Μπάμπα Ράχμαν (Asante Kotoko F.C.)
Λάσε Σόμπιχ (Ντόρτμουντ)* (ήταν δανεικός σε Ζανκτ Πάουλι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μπάστιαν Οσίπκα (Λεβερκούζεν)
Στέφαν Άιγκνερ (Μόναχο 1860)
Στέφανο Τσελότσι (Στουτγκάρδη)
Κέβιν Τραπ (Κάιζερσλαουτερν)
Μάρτιν Λάνιγκ (Κολωνία)
Ολιβιέ Οσεάν (Γκρόιτερ Φιρτ)
Τακάσι Ινούι (Μπόχουμ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ
Τσα Ντου-Ρι (Σέλτικ)
Νάντο Ραφαέλ (Άουγκσμπουργκ)
Φάμπιαν Γκίφερ (Λεβερκούζεν)
Άξελ Μπέλινχαουζεν (Άουγκσμπουργκ)
Λεόν Μπαλογκάν (Βέρντερ)
Ντάνι Σάχιν (Γκρόιτερ Φιρτ)
Ίβαν Παούρεβιτς (Ντόρτμουντ ΙΙ)
Ρόνι Γκαρμπουσέβσκι (Κέμνιτσερ)
Μπρούνο Σοάρες (Ντούισμπουργκ)
Αντρέ Φόμιτσχοβ (Βόλφσμπουργκ)
Στέφαν Ράιζινγκερ (Φράιμπουργκ)
Σαμουέλ Πιέτ (Μετζ)
Γκέριτ Βέγκαμπ (Όζναμπρικ)

ΓΑΛΛΙΑ


Μονπελιέ
Εμανουέλ Ερέρα (Ουνιόν Εσπανιόλα)
Ντανιέλ Κοργκνέ (Τουλούζ)
Γκαετάν Σαρμπονιέ (Ανζέρ)
Αντονί Μουνιέ (Νις)

Παρί Σεν-Ζερμέν
Εσεκιέλ Λαβέτσι (Νάπολι) [30.000.000€]
Φρανκ Ντουφρέν (Κολμάρ)

Λιλ
Βίκτωρ Ντοριάν Κλωναρίδης (ΑΕΚ) [800.000€]
Μαρβέν Μαρτέν (Σοσό) [10.000.000€]
Στιβ Ελανά (Μπρεστ)

Λιόν

Μπορντό
Κιμ Κιουνγκ-Γιουνγκ (Ολίμπικ Ταλίν)*

Ρεν
Ρομέν Αλεσαντρινί (Κλερμόν)

Σεντ-Ετιέν
Ρενό Κοάντ (Βαλανσιέν)

Τουλούζ
Ολιβιέ Μπλοντέλ (Τρουά)

Εβιάν

Μαρσέιγ
Φλοριάν Ρασπεντινό (Ναντ)

Νανσί
Ρομέν Γκρανζ (Σατορού)
Γιοάν Μογιό (Γρανάδα) [2.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Βαλανσιέν
Λορίς Νερί (Σεντ-Ετιέν)

Νις
Τιμοτί Κολοντζιεσάκ (Λιόν)
Ερίκ Μποτεάκ (Ντιζόν)
Γιορίς Ντελ (Μετζ)

Σοσό
Σεντρίκ Καντέ (Παναθηναϊκός)
Τιερί Ντουμπαΐ (Ουντινέζε)

Μπρεστ
Καμέλ Σαφνί (Οσέρ)
Τσάρλισον Μπένσχοπ (Άλκμααρ)
Μπερνάρ Μεντί (Οντένσε)
Ισμαέλ Τραορέ (Σεντάν)
Ζοφρουά Ντερνίς (Μονπελιέ)

Αζαξιό
Σιγκαμαρί Ντιαρά (Λοριάν)
Μπραντόν Ντεβίν (Άντερλεχτ)

Λοριάν
Ζερεμί Ζανό (Σεντ-Ετιέν)*

Μπαστιά
Σαντιό Ντιαλό (Ρεν) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρεμς
Καμέλ Φατί Ζιλάς (Χαλ)
Φρανκ Σινιορινό (Λαβάλ)
Νικολά Φοβέργκ (Σεντάν)
Μοαμέντ Φοφανά (Τουλούζ)
Γκρέγκορζ Κριχόβιακ (Μπορντό)
Ζουλιάν Τουντίκ (Λανς)*

Τρουά
Γκραντί Ν'Γκοΐ (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Μπενζαμέν Νιβέ (Καέν)
Στεφάν Νταρμπιόν (Ξάνθη)
Ολιβιέ Μπλοντέλ (Τουλούζ)


ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Άγιαξ
Λάσε Σόσε (Νάιμεχεν)

Φέγενοορντ
Λεξ Ίμερς (Ντεν Χάαχ)
Ρουντ Φόρμερ (Ρόντα)
Τζον Χούσενς (Νάιμεχεν)
Ντάριλ Γιάνμαατ (Χέρενφεν)
Μίτσελ τε Φρέντε (Εξέλσιορ)
Ομάρ Αλαμπντελαουΐ (Μάντσεστερ Σίτι)

Αϊντχόφεν
Μαρκ φαν Μπόμελ (Μίλαν)
Ματίας "Ζάνκα" Γιόργκενσεν (Κοπεγχάγη)
Μπόι Βάτερμαν (Άαχεν)

Άλκμααρ
Βίκτορ Ελμ (Χέρενφεν)

Χέρενφεν
Μαρκ Ουτ (Κολωνία)
Γιούκα Ράιταλα (Χόφενχαϊμ)
Μάθιου Αμόα (Μερσίν)
Μάρτιν ντε Ρουν (Σπάρτα Ρότερνταμ)

Τβέντε
Αντρέας Μπιέλαντ (Νόρντζελαντ) [3.000.000€]
Ντούσαν Τάντιτς (Χρόνινχεν) [7.700.000€]
Φελίπε Γκουτιέρες (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα) [2.800.000€]
Ρόμπερτ Σίλντερ (Μπρέντα) [1.500.000€]
Τιμ Μπρέουκερς (Χεράκλες)
Έντβιν Χιάσι (Ντε Χράαφσαπ)


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Πόρτο
Ίγκορ Στεφάνοβιτς (Σάντα Κλαρα)
Σεμπά (Κρουζέιρο)*
Ντιόγκο (Ιντερνασιονάλ)
Φαμπιάνο (Ολιανένσε) (έμεινε Ολιανένσε δανεικός)

Μπενφίκα
Όλα Τζον (Τβέντε) [9.000.000€]
Λουΐζίνιο (Πάσος Φερέιρα)
Μίτσελ (Πάσος Φερέιρα)
Ρικάρντο Βιγιάγκρα (Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε)*

Μπράγκα
Έντερ (Ακαντέμικα)
Αντρέ Πίρες (Μπέιρα-Μαρ)
Ισμαΐλι (Ολιανένσε)
Φλοράν Ανέν (Λεϊσόες)
Μανοέλ (Πεναφιέλ)
Μαξιμίλιαν Χάας (Λεϊρία)
Μπέργκσον (Γκρέμιο)

Σπόρτινγκ
Ζακαριά Λαμπιάντ (Αϊντχόφεν)
Ζέλσον Φερνάντες (Σεντ-Ετιέν) (ήταν δανεικός Ουντινέζε)
Λούκας Πατίνιο (Φλουμινένσε)*
Σούνιλ Τσχέτρι (Μόχουν Μπάγκαν)


ΤΟΥΡΚΙΑ


Γαλατάσαράι
Ουμούτ Μπουλούτ (Τουλούζ)*
Ντανί Νουνκό (Γκαζιάντεπσπορ) [4.400.000€]

Φενέρμπαχτσε
Ντιρκ Κάιτ (Λίβερπουλ)
Μεχμέτ Τοπάλ (Βαλένθια) [4.500.000€]
Εγκεμέν Κορκμάζ (Μπεσικτάς)
Χασάν Αλί Καλντιρίμ (Κάισερισπορ)
Σαλίχ Ουτσάν (Μπούτσασπορ)

Τράμπζονσπορ
Γιασίν Εζτεκίν (Γκεντσλερμπιρλιγί)
Εμρέ Γκιουράλ (Μπούτσασπορ)
Σολ Μπαμπά (Λέστερ)
Σονέρ Αϊντογκντού (Γκεντσλερμπιρλιγί)

Μπεσικτάς
Ουγκούρ Μποράλ (Σάμσουνσπορ)
Ολτσάι Σαχάν (Κάιζερσλαουτερν)
Ογκουζχάν Εζιακούπ (Άρσεναλ)
Μεχμέτ Ακγκιούν (Γκεντσλερμπιρλιγί)
Μπεράτ Τσετινκαγιά (Σακάριασπορ)

*Κλέιτον (Κάισερισπορ από Παναθηναϊκό)
*Μπομπό (Κάισερισπορ από Μπεσικτάς)
*Χαβιέρ Ουμπίδες (Όρντουσπορ από Άρη)
*Τρεζόρ Λομανά ΛουάΛουά (Καράμπιουκσπορ από Μπλάκπουλ)


ΚΥΠΡΟΣ


ΑΕΛ
Μιχάλης Κωνσταντίνου (Ανόρθωση)
Μάικον Αραούζο (Λεϊρία)
Πάουλο Σέρζιο (Γκιμαράες)
Χρίστος Θεοφίλου (Απόλλων Λεμεσού)
Μάρκο Αϊρόζα (Νασιονάλ)*
Έμπο Άντο (Πόρτο)

Ομόνοια
Τζόνι Λεόνι (Ζυρίχη)
Αντονί Σκαραμοζινό (Σατορού)
Σάβο Παβίτσεβιτς (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
Οχάντ Λεβίτα (Χαποέλ Μπιρ Σεβά)
Οζ Ράλι (Μπνέι Γεχούντα)
Μάρκο Σοάρες (Λεϊρία)
Ντανιέλσον (Νασιονάλ)
Νούνο Ασίς (Γκιμαράες)

ΑΠΟΕΛ
Στάθης Αλωνεύτης (Ομόνοια)
Μάριο Μπούντιμιρ (Εργοτέλης)
Φρανσίσκο Ζουέλα (Κούμπαν)
Μάριο Σέρζιο (Μεταλούργκ Ντόνετσκ)
Αρίτθ Μπόρδα (Ουέλβα)
Σελίμ Μπενασούρ (Μαρίτιμο)

Ανόρθωση
Τόνι Κάλβο (Λέφσκι Σόφιας)
Πάουλο Ζόρζε (ΑΠΟΕΛ)
Ουίλιαμ Μποαβεντούρα (ΑΠΟΕΛ)
Σρνταν Μπλάζιτς (Παναιτωλικός)
Δημήτρης Οικονόμου (ΕΝΠ)
Χρίστος Μάστρου (Αναγέννηση Δερύνειας)
Γιώργος Σιέλης (ΑΕΠ)
Ζουλιάνο Σπαντάσιο (Άστρα Πλοϊέστι)
Νταν Αλέξα (Ραπίντ Βουκουρεστίου)
Γιαν Ρέζεκ (Βικτόρια Πλζεν) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)


ΒΕΛΓΙΟ


Άντερλεχτ
Γκοΐ Μπι Σιριάκ (Σταντάρ Λιέγης) [2.000.000€]
Τόμας Καμίνσκι (Λούβεν)
Οσάμα Χαουασάουι (Αλ-Χιλάλ)
Μοαμέντ Αουλάντ (Βρυξέλλες)

Μπριζ
Μοαμέντ Τσιτέ (Σταντάρ Λιέγης)
Ίβαν Τρίτσκοβσκι (ΑΠΟΕΛ) [1.000.000€]
Γέσπερ Γιόργκενσεν (Γάνδη) [1.500.000€]
Μπαρτ Μπούισε (Τβέντε)

Γκενκ
Ζουλιάν Γκοριούς (Μέχελεν)
Στιβέν Ζοσέφ-Μονρόζ (Κόρτραϊκ)
Εντομουόνι Μπράιτ (Βέστερλο)
Καλιντού Κουλιμπαλί (Μετζ)

Γάνδη
Μοαμέντ Μεσουντί (Κόρτραϊκ)
Βάουτερ Κόρστραενς (Βέστερλο)
Ρότζερς Κόλα (Άσντοντ)
Τόμας Φόκετ (Ντίλμπικ)
Κρίστοφ Μάες (Μπίρσχοτ)

Σταντάρ Λιέγης
Μάρβιν Ογκουντζίμι (Μαγιόρκα)*
Φρεντερίκ Μπουλό (Καέν) [1.500.000€]
Ντουντού Μπιτόν (Σαρλερουά)
Ντάνι Φέρμπικ (Ντεν Μποσχ)
Άστριτ Αϊντάρεβιτς (Νόρκεπινγκ)


ΣΚΩΤΙΑ


Σέλτικ
Φρέιζερ Φόρστερ (Νιούκαστλ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρέιντζερς
-

Υπόλοιπο Ευρώπης...


Ιβάν Μαρκάνο (Ρουμπίν από Βιγιαρεάλ) [5.000.000€] (ήταν Ολυμπιακό δανεικός)
Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (ΑΙΚ Στοκχόλμης από Σέλτικ)
Νίκο Κράνιτσαρ (Ντινάμο Κιέβου από Τότεναμ) [8.000.000€]
Τζενάρο Γκατούζο (Σιόν από Μίλαν)
Βέντραν Τσόρλουκα (Λοκομοτίβ Μόσχας από Τότεναμ) [7.000.000€]
Μιγκέλ Βελόζο (Ντινάμο Κιέβου από Τζένοα)
Ρόμουλο (Σπαρτάκ Μόσχας από Βάσκο ντα Γκάμα)
Κωνσταντίνος Μακρίδης (Μεταλούργκ Ντόνετσκ από Ομόνοια)

Άφησαν την Ευρώπη...


Ραούλ (Αλ-Σαντ από Σάλκε)
Ντιέγκο Φορλάν (Ιντερνασιονάλ από Ίντερ)
Κλάρενς Ζέεντορφ (Μποταφόγκο από Μίλαν)
Αλεσάντρο Νέστα (Montreal Impact από Μίλαν)
Μάρκο Ντι Βάιο (Montreal Impact από Μπολόνια)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Shanghai Shenhua από Τσέλσι)
Νέρι Καστίγιο (Πατσούκα από Άρη)
Ραούλ Ταμούδο (Πατσούκα από Ράγιο Βαγεκάνο)
Λουίς Περέα (Κρους Ασούλ από Ατλέτικο)
Χέφερσον Μοντέρο (Μορέλια από Βιγιαρεάλ) [3.000.000€] (ήταν δανεικός σε Μπέτις)
Ενρίκε (Παλμέιρας από Μπαρτσελόνα)
Σισίνιο (Σπορτ Ρεσίφε από Ρόμα)
Λούκας Μπάριος (Guangzhou από Ντόρτμουντ)
Γιακούμπου Αγεγκμπένι (Guangzhou από Μπλάκμπερν)
Σεαρά (Κρουζέιρο από Παρί Σεν-Ζερμέν)
Φρεντερίκ Κανουτέ (Beijing Guoan από Σεβίλλη)
Ασαμόα Γκιάν (Αλ Αΐν από Σάντερλαντ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ντενίλσον (Άρσεναλ από Σάο Πάουλο)* (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

 ALEX WEB RADIO/TV