ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Νεκρός ο Μοροζίνι

Νεκρός ο Μοροζίνι

14/4/2012
Νεκρός ο Μοροζίνι
Πένθος στο ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Πιερμάριο Μοροζίνι υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Πεσκάρα-Λιβόρνο και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο. Συγκλονιστικό βίντεο της κατάρρευσής του. Ακόμη ένα θλιβερό περιστατικό με θύμα έναν νεό άνθρωπο στο χώρο του αθλητισμού. Αναβλήθηκε η αγωνιστική στην Ιταλία.

O 26χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λιβόρνο από τον περασμένο Ιανουάριο με τη μορφή δανεισμού από την Ουντινέζε.

Όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο της Πεσκάρα, όπου μεταφέρθηκε, ο παίκτης ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε εκεί με ασθενοφόρο και οι προσπάθειες επαναφοράς του ήταν δυστυχώς άκαρπες.

Στο 30' του αγώνα, ο Μοροζίνι έπεσε στο έδαφος προδομένος από την καρδιά του, ενώ συγκλονίζει η εικόνα του να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του ξανά. Έντρομοι οι συνάδελφοί του φώναξαν στον διαιτητή προκειμένου να διακόψει το ματς και να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον άτυχο ποδοσφαιριστή. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο μέσος της Λιβόρνο ήταν ήδη νεκρός.

Ο επικεφαλής του τμήματος Καρδιολογίας του νοσοκομείου, Λεονάρντο Παλόσια, δήλωσε: "Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να τον επαναφέρουμε, δυστυχώς όμως, ήταν ήδη πολύ αργά". Οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και μέλη της διοίκησης της Λιβόρνο έσπευσαν στην εντατική και ζήτησαν να "αποχαιρετήσουν" τον Μοροζίνι πριν το σώμα του μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Λίγες μέρες νωρίτερα το ιταλικό ποδόσφαιρο είχε βυθιστεί στο πένθος λόγω του θανάτου μετά από το τροχαίο του 17χρονου Μίρκο Φερσίνι, ενώ τη ζωή του είχε χάσει και ο αθλητής του βόλεϊ Βίγκορ Μποβολέντα.

WWW.SPORT-FM.GR

Kαυτες αληθειες απο τον Κώστα Νεστορίδη

Kαυτες αληθειες απο τον Κώστα Νεστορίδη

14/4/2012

Υποχρεωμένος να βοηθήσει και να βρει λύση για το μέλλον της ΑΕΚ είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης σύμφωνα με τον Κώστα Νεστορίδη.
Υποχρεωμένος να βοηθήσει ο Νικολαϊδης
Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κώστας Νεστορίδης στην «Ώρα των σπορ»
Πώς βλέπετε τη διαφαινόμενη εμπλοκή του Ντέμη Νικολαΐδη στα διοικητικά της ΑΕΚ;
«Μακάρι να βοηθήσει την ΑΕΚ. Έχει υποχρέωση να το κάνει. Ο Ντέμης φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάντια της ΑΕΚ, όλοι το ξέρουν αυτό και το έχει παραδεχθεί, σε έναν βαθμό, και ο ίδιος. Δεν βλέπω να ενδιαφέρεται κανένας άλλος, τουλάχιστον από όσα διαβάζω. Με ενοχλεί μόνο που παρουσιάζεται να κάνει μεγάλα σχέδια και να λέει πολλά και μια μερίδα του Τύπου που τον αποθεώνει. Καθίστε να κάνει κάτι πρώτα ρε παιδιά και μετά μαζί σας! Αλλά μέχρι στιγμής μόνο τα λεφτά από το δάνειο είδαμε».
Αναφερθήκατε σε μια μερίδα του Τύπου που σας έχει ενοχλήσει με τον τρόπο που παρουσιάζει την επιστροφή του Νικολαΐδη στην ΑΕΚ. Θέλετε να μας μιλήσετε πιο συγκεκριμένα;
«Υπάρχουν Μέσα που αποθεώνουν τον Νικολαΐδη πριν καλά-καλά κάνει τίποτα. Δηλαδή ξεχνάμε τα λάθη που έκανε παλιά; Έχει κάνει πολλά λάθη ο Νικολαΐδης, εύχομαι να μην τα επαναλάβει γιατί θα είναι καταστροφικό για την ΑΕΚ. Με ενοχλεί πάρα πολύ το πώς παρουσιάζεται από συγκεκριμένες εφημερίδες. Κάθε μέρα ο Ντέμης το ένα, ο Ντέμης το άλλο, δεν είναι σωστό αυτό. Μακάρι να βοηθήσει, είπαμε άλλωστε πως οφείλει να το κάνει».
Σε ό,τι αφορά το θέμα που «καίει» την ΑΕΚ, αυτό με την αδειοδότηση, είστε αισιόδοξος πως τελικά θα τα καταφέρει η ΑΕΚ και θα παίξει κανονικά στην Ευρώπη;
«Νομίζω πως ναι. Τελικά, έστω και την τελευταία στιγμή, θα τα καταφέρουμε. Ήδη έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις και είμαι αισιόδοξος πως θα βρεθεί η λύση και η ΑΕΚ θα παίξει κανονικά στην Ευρώπη. Απλά είναι κρίμα να φτάσουμε μέχρι αυτό το σημείο, κρίμα για την ιστορία της ομάδας. Βλέπω πως ο Δημητρέλος τρέχει σαν… τρελός! Είναι ειλικρινής άνθρωπος και πονάει την ομάδα, δίνει μεγάλο αγώνα κάθε μέρα και το ξέρω αυτό. Πρέπει να μείνει σε κάποιο πόστο και στην επόμενη διοίκηση της ΑΕΚ. Όποια και αν είναι αυτή. Μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, το απέδειξε αυτό».
ALEX WEB RADIO/TV

Σούπερ βίντεο για τον Θρύλο: Against All Odds

Σούπερ βίντεο για τον Θρύλο: Against All Odds

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο που ετοιμάστηκε για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και διαβάστε λόγια που αναφέρονται. Αν το δουν οι παίκτες ενόψει Final-Four θα "μασήσουν" σίδερα.
Ο "Don 7" ετοίμασε ένα καταπληκτικό βίντεο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στη φετινή ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Δανειζόμενος ηχητικά γνωστό αμερικανό σποτ, το "έδεσε" τηλεοπτικά με ορισμένα στιγμιότυπα από τους αγώνες του ερυθρολεύκων κόντρα στη Σιένα, δημιουργώντας ένα αριστουργηματικό βίντεο, το οποίος σε κάνει να... ανατριχιάσεις. Τα λόγια του σχολιαστή στο εν λόγω βίντεο, είναι σαν τα λέει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στους παίκτες του: "το πάθος, ανατρέπει την λογική". Αν οι καλαθοσφαιριστές των Πειραιωτών το παρακολουθήσουν ενόψει Final-Four, το σίγουρο είναι πως όταν θα μπουν στο παρκέ θα "μασήσουν" σίδερα.

Τι λέει ο σχολιαστής στο βίντεο:

"Heres the thing that makes life so interesting. The theory of evolution claims that only the strong shall survive. Maybe so...maybe so...

But the theory of competition says just because their the strong doesn't mean they cant get their ass's kicked. Thats right.

 See what every long shot, come from behind underdog will tell you is this. The other guy may in fact be the favorite, the odds maybe stacked against you, fair enough. But what the odds don't know is this isn't a math test. This is a completely different kind of test.

One where PASSION has a funny way of trumping logic. So before you step up to the starting line, before the whistle blows, and the clock starts ticking.

Just remember out here the results don't always add up. No matter what the stats may say, and the experts may think, and the commentators may have predicted, when the race is on all bets are off. Don't be surprised if someone decides to flip the script and take a pass on yelling uncle. And then suddenly as the old saying goes, WE GOT OURSELVES A GAME!"

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

Olympiacos BC Euroleague 2012 - Against all Odds από Pireotis7

www.redplanet.gr/

Διαψεύδει ο Ολυμπιακός για το Ελληνικό!

Διαψεύδει ο Ολυμπιακός για το Ελληνικό! 

14/4/2012

Διαψεύδει ο Ολυμπιακός για το Ελληνικό!  
Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Ολυμπιακός, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωταθλητής» της Μεγάλης Παρασκευής (13/4), πως η οικογένεια Αγγελόπουλου προτίθεται να συμμετάσχει σε κοινοπραξία αξιοποίησης του κλειστού του Ελληνικού αλλά και των γύρω χώρων.

Σύμφωνα με την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ όλα όσα έχουν γραφτεί είναι αναληθή και δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Όπως προέκυπτε από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τη Μεγάλη Παρασκευή (13/4), η οικογένεια Αγγελόπουλου φερόταν να είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει σε κοινοπραξία αξιοποίησης του Ελληνικού, προκειμένου στον συγκεκριμένο χώρο να στεγαστεί το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Όμως, μία μέρα αργότερα (14/4) η ΚΑΕ διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο αυτό, υποστηρίζοντας πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

www.sport-fm.gr/

Στατιστικα για...τις σφυρίχτρες της SUPER LEAGUE

Στατιστικα για...τις σφυρίχτρες της SUPER LEAGUE

14/4/2012

Mία πρωτότυπη προσέγγιση στους «22» άρχοντες του πίνακα και καταγράφει τα κατορθώματά τους στον φετινό -περιπετειώδη- μαραθώνιο.

Προσέγγιση από την οποία βγαίνουν ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο Θανάσης Γιάχος για παράδειγμα. Σε σύνολο 28 αγώνων έχει οριστεί στους 23. Σε 14 ως πρώτος και σε 9 ως 4ος και είναι σύμφωνα με τους αριθμούς ο... αγαπητός της ΚΕΔ. Τυχαίο ή όχι, ανήκει στον ίδια ένωση με αυτήν του προέδρου της Επιτροπής Γιώργου Σαρρή, τη Χίο. Ο διεθνής ρέφερι είναι πρώτος και σε άλλες δύο κατηγορίες. Στους αγώνες του έχουν σημειωθεί τα περισσότερα γκολ, ενώ έχει δείξει και τις περισσότερες κίτρινες κάρτες.
Τις περισσότερες κόκκινες κάρτες, στο μεταξύ, έχει βγάλει από το τσεπάκι του ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) και ο Μιχάλης Βοσκάκης.
Φουλ του Παππά!
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Ανδρέα Παππά. Ο Αθηναίος ρέφερι έχει δώσει τα περισσότερα πέναλτι (μαζί με άλλους δύο ρέφερι), είναι δεύτερος στη λίστα με τις περισσότερες κίτρινες και κόκκινες κάρτες, έχει υποδείξει τα περισσότερα φάουλ με διαφορά...περιπάτου από τον δεύτερο που είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου), ενώ είναι δεύτερος στη λίστα με τα περισσότερα παιχνίδια. Παράλληλα, έχει και τα περισσότερα under στο πρωτάθλημα.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία, πρέπει να γίνει αναφορά στον Χάρη Καλογερόπουλο ο οποίος διαιτήτευσε σε οχτώ παιχνίδια και έληξαν όλα under!
  • Τα περισσότερα over έχει ο έμπειρος Τάσος Κάκος και ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος από τα Τρίκαλα.
  • Οι νέοι είναι ωραίοι, αλλά δεν παύουν να είναι νέοι και γι' αυτό στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα παιχνίδια ως 4οι είναι τρεις διαιτητές που φέτος προβιβάστηκαν στην κατηγορία (Κομίνης, Δελφάκης, Ντίτσος).
  • Μπορεί από την ΚΕΔ να μην ανακοινώνονται οι τιμωρίες αλλά με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο διαρρέουν. Στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι τέσσερις ρέφερι με τρεις τιμωρίες έκαστος, οι Βοσκάκης, Δελφάκης, Σελίμος και ο Κωνσταντινέας που πρόσφατα αποχώρησε.
  • Τέλος, η 11η λίστα αφορά τους διαιτητές που επέλεξε η ΚΕΔ για τα ντέρμπι ανάμεσα στις ομάδες του πρώην ΠΟΚ. Οπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, η Επιτροπή «έδωσε» από ένα ντέρμπι σε κάθε διεθνή (πλην των Σιδηρόπουλου, Τριτσώνη) και ένα στον Αθηναίο ρέφερι Ανδρέα Παππά.
Ο πεναλτάκιας
1. Βοσκάκης 5 (10)
2. Τριτσώνης 5 (11)
3. Παππάς 5 (13)
4. Ζαχαριάδης 4 (10)
5. Κουκουλάκης 4 (13)
6. Δελφάκης 3 (10)
7. Κομίνης 3 (11)
(σε παρένθεση οι αγώνες του)
 
Ο οverάκιας
1. Κάκος 7 (12)
2. Αρετόπουλος 7 (13)
3. Γιάχος 6 (14)
4. Δασκαλόπουλος 5 (11)
5. Σπάθας 5 (12)
6. Κουκουλάκης 5 (13)
7. Θάνος 5 (13)
8. Σελίμος 4 (8)
9. Κομίνης 4 (11)
10. Σιδηρόπουλος 4 (11)
11. Τριτσώνης 4 (11)
12. Στυλιαράς 4 (11)
13. Παππάς 4 (13)
(σε παρένθεση οι αγώνες του)
 
O underάκιας
1. Παππάς 9 (13)
2. Καλογερόπουλος 8 (8)
3. Βοσκάκης 8 (10)
4. Ζαχαριάδης 8 (10)
5. Θάνος 8 (13)
6. Κουκουλάκης 8 (13)
7. Γιάχος 8 (14)
8. Δελφάκης 7 (10)
9. Κομίνης 7 (11)
10. Σιδηρόπουλος 7 (11)
11. Τριτσώνης 7 (11)
12. Στυλιαράς 7 (11)
13. Σπάθας 7 (12)
(σε παρένθεση οι αγώνες του)
 
Ο καρτάκιας
1. Γιάχος 91 (14)
2. Παππάς 79 (13)
3. Σπάθας 77 (12)
4. Κουκουλάκης 77 (13)
5. Στυλιαράς 75 (11)
6. Αρετόπουλος 73 (13)
7. Θάνος 71 (13)
8. Τριτσώνης 68 (11)
9. Δελφάκης 67 (10)
10. Κάκος 67 (12)
(σε παρένθεση οι αγώνες του)
 
Ο κοκκινάκιας
1. Βοσκάκης 6 (10)
2. Σπάθας 6 (12)
3. Καλογερόπουλος 5 (8)
4. Δελφάκης 5 (10)
5. Παππάς 5 (13)
6. Γιάχος 5 (14)
7. Κουκουλάκης 4 (13)
8. Κωνσταντινέας 4 (7)
9. Μήτσιος 4 (8)
(σε παρένθεση οι αγώνες του)
 
Ο φαουλάκιας
1. Παππάς 540 (13) 41.54
2. Κουκουλάκης 449 (13) 34.54
3. Θάνος 431 (13) 33.15
4. Γιάχος 430 (14) 30.71
5. Σπάθας 398 (12) 33.17
6. Αρετόπουλος 395 (13) 30.38
7. Στυλιαράς 389 (11) 35.36
8. Κομίνης 383 (11) 34.82
9. Ζαχαριάδης 365 (10) 36.50
10. Κάκος 354 (12) 29.50
(σε παρένθεση οι αγώνες του)
 
Ο ματσάκιας
1. Γιάχος 14
2. Παππάς 13
3. Κουκουλάκης 13
4. Θάνος 13
5. Αρετόπουλος 13
6. Σπάθας 12
7. Κάκος 12
8. Στυλιαράς 11
9. Κομίνης 11
10.Τριτσώνης 11
11. Δασκαλόπουλος 11
12. Σιδηρόπουλος 11
 
Ο 4ος
1. Κομίνης 10
2. Δελφάκης 10
3. Ντίτσος 10
4. Γιάχος 9
5. Στυλιαράς 9
6. Καλογερόπουλος 9
7. Σελίμος 9
8. Σπάθας 8
9. Θάνος 7
10. Αρετόπουλος 7
11. Τριτσώνης 7
12. Ζαχαριάδης 7
13. Μήτσιος 7
 
Ο γκολάκιας
1. Γιάχος 37 (14)
2. Αρετόπουλος 36 (13)
3. Παππάς 30 (13)
4. Κομίνης 29 (11)
5. Κάκος 29 (12)
6. Σπάθας 28 (12)
7. Θάνος 27 (13)
8. Βοσκάκης 26 (10)
9. Κουκουλάκης 26 (13)
10. Δασκαλόπουλος 25 (11)
(σε παρένθεση οι αγώνες του)
 
Ο... αδιάβαστος
1. Κωνσταντινέας 3 (7)
2. Σελίμος 3 (8)
3. Δελφάκης 3 (10)
4. Βοσκάκης 3 (10)
5. Κύρκος 2 (4)
6. Μήτσιος 2 (8)
7. Κομίνης 2 (11)
8. Σιδηρόπουλος 2 (11)
9. Παππάς 2 (13)
(σε παρένθεση οι αγώνες του)
 
O ντερμπάκιας
Κωνσταντινέας 1 ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (6η)
Σπάθας 1 ΠΑΟ - ΑΕΚ (9η)
Γιάχος 1 ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (10η)
Παππάς 1 ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (21η)
Κουκουλάκης 1 ΑΕΚ - ΠΑΟ (24η)
Κάκος 1 ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (25η)

Πηγή: Goal

Τα οκτώ ερωτηματικά για του χρόνου

Τα οκτώ ερωτηματικά για του χρόνου

Ο Ολυμπιακός σύντομα θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για τα οκτώ συμβόλαια που "καίνε". Τέσσερα είναι αυτά που εκπνέουν τον Ιούνη και άλλα τέσσερα αυτά των δανεικών που ολοκληρώνονται. Ποιοι είναι πιο κοντά στην παραμονή.
Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα Ελλάδος, ενώ απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές για να συμπληρωθούν οι 30 της Super League.

Ωστόσο οι Πειραιώτες έχουν ρίξει το βάρος στο Κύπελλο, όπου αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο στον τελικό της διοργάνωσης (Σάββατο 28/4, ΟΑΚΑ) και θέλουν το τρόπαιο προκειμένου να πετύχουν το νταμπλ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, στο Λιμάνι θα έχουν έναν εξίσου μεγάλο πονοκέφαλο που έχει να κάνει με την διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Και εκτός από τον φάκελο "Βαλβέρδε", στον Ολυμπιακό υπάρχουν τέσσερα συμβόλαια που λήγουν και άλλα τόσα δανεικών ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται.

Συνολικά δηλαδή 8 υποθέσεις που "καίνε", με τους ερυθρόλευκους να πρέπει να αποφασίσουν ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα αναζητήσουν αλλού την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη.

Τα συμβόλαια που εκπνέουν...

Ιμπαγάσα: Αναμφισβήτητα ένας τεράστιος σε αξία ποδοσφαιριστής ο Αργεντινός μέσος, δυστυχώς όμως στην δύση της καριέρας του. Σε όσα μεγάλα ματς έδωσε το παρών πρόσθεσε στον Ολυμπιακό ηρεμία και ποιότητα, καθοδηγώντας υποδειγματικά τους συμπαίκτες του. Ωστόσο χτυπήθηκε από αλλεπάλληλους τραυματισμούς και σε κρίσιμα σημεία της σεζόν οι ερυθρόλευκοι στερήθηκαν τις υπηρεσίες του. Είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορεί να βοηθήσει τους Πειραιώτες την επόμενη σεζόν, καθώς μοιάζει πλέον να μην μπορεί να αγωνιστεί σε φουλ ρυθμούς πάνω από 60 λεπτά. Ίσως πλέον ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του...

Μέλμπεργκ: Βαθιά υπόκλιση, χειροκρότημα και αναγνώριση στον απίστευτο Σουηδό. Παρά το γεγονός πως "περπατάει' στο 35ο έτος της ηλικίας του, ο Όλοφ Μέλμπεργκ δείχνει να διατηρείται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και σε... δυσθεώρητα στάνταρ απόδοσης! Ο Ολυμπιακός οφείλει να τον πείσει να μείνει τουλάχιστον και την επόμενη σεζόν στο Λιμάνι, όπου θα πρέπει να έχει και την ανάλογη διαχείριση για να βγάλει άνετα τη χρονιά. Όταν ένας παίκτης στην ηλικία του Όλοφ πάει ακόμη και στα ρεπό του (!) για προπόνηση, τα λόγια περιττεύουν.

Μοδέστο: Βοήθησε κυρίως στο πρώτο μισό της σεζόν και τα ευρωπαϊκά ματς. Ωστόσο σε λίγες περιπτώσεις θύμισε τον παίκτη της πρώτης του χρονιάς στον Πειραιά. Είναι φιλότιμος ο Κορσικανός, βγάζει πάθος στο παιχνίδι του αλλά είναι αμφίβολο αν αυτά είναι αρκετά για να ανανεώσει την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Εξάλλου ο Μοδέστο είναι ήδη στα 34 και επί της ουσίας οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Γιάννη Μανιάτη...

Πάντελιτς: Εδώ τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Ο Σέρβος επιθετικός πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν, σκοράροντας με χαρακτηριστική ευκολία και απίστευτα ποσοστά, αποτελώντας ουσιαστικά το back up του Ράφικ Τζεμπούρ. Τον θεωρητικά αναπληρωματικό κυνηγό σου δεν τον κρατάς ύστερα από τέτοια συνεισφορά; Κανονικά ναι! Όμως ο Μάρκο είχε την ατυχία να χτυπήσει σοβαρά στον αστράγαλο του, όπου χρειάστηκε επέμβαση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Με δεδομένο ότι είναι σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία, θα καταφέρει να επιστρέψει το ίδιος δυνατός όπως πριν; Κανείς δεν ξέρει. Και με τον Κώστα Μήτρογλου να δικαιούται μιας ακόμη ευκαιρίας στον Ολυμπιακό μετά την γεμάτη σεζόν με τον Ατρόμητο, ίσως η παρουσία του Μάρκο να μην είναι αναγκαία για τους ερυθρόλευκους.

...και οι δανεικοί

Μακούν: Σε ορισμένα ματς εντυπωσίασε, σε άλλα ήταν απλά καλός και σε κάποια δεν έπεισε. Πρόκειται σίγουρα για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, με παρουσία σε κορυφαία πρωταθλήματα και σε ιδανική ηλικία. Το μόνο ίσως "μείον", τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Εφόσον ο Ολυμπιακός τα βρει με την Άστον Βίλα σε νορμάλ οικονομικά δεδομένα θα ήταν καλό να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Και βεβαίως να ρίξει και ο ίδιος τις απαιτήσεις του.

Ορμπάιθ: Για την αξία του, ούτε λόγος. Προφανώς ο Βάσκος μέσος δεν θα έβαζε ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού αν ήταν 7-8 χρόνια νεότερος ή αν ο Μπιέλσα δεν τον ήθελε στην Μπιλμπάο. Έδωσε πολλά τη φετινή σεζόν, ωστόσο είχε και αυτός τα θεματάκια του με τραυματισμούς, ενώ διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του. Μοιάζει δύσκολο να μπορεί του χρόνου να αγωνίζεται βασικός σε συνεχόμενα ματς. Η παραμονή του θα σήμανε μια καλή βοηθητική λύση για τον άξονα της ερυθρόλευκης μεσαίας γραμμής, με την προϋπόθεση να υπήρχε μπροστά από αυτόν κάποιος εφάμιλλης αξίας για την βασική ενδεκάδα.

Μαρκάνο: Του πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Ολυμπιακού και οι αρχικές του εμφανίσεις ήταν κακές. Η βελτίωση του μετά τον Γενάρη ήταν εντυπωσιακή και έδωσε λύσεις στην άμυνα, σκοράροντας παράλληλα κρίσιμα γκολ. Ωστόσο η τιμή του είναι αρκετά αλμυρή (η Βιγιαρεάλ απέρριψε τον Ιανουάριο προσφορά της Ρουμπίν Καζάν, ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ!) και δύσκολα θα παραμείνει στο Λιμάνι μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του.

Καζίμ-Ρίτσαρντς: Ήρθε σε μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός είχε πολλά ανοικτά μέτωπα και κρίσιμα ματς, γεγονός που δεν επέτρεψε στον Βαλβέρδε να τον χρησιμοποιήσει σε πολλά παιχνίδια. Σε όσα αγωνίστηκε έδειξε ορισμένα θετικά στοιχεία, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει. Περισσότερο δημιουργικός και λιγότερο "εκτελεστής" και μπουκαδόρος, ο Κόλιν δύσκολα θα βρει θέση στον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς, καθώς συν τοις άλλοις είναι "τσουχτερό" το οικονομικό deal (θέλει 1,5 εκ. ευρώ η Γαλατάσαραϊ, με τον ίδιο τον παίκτη να αμείβεται περίπου με άλλα τόσα ετησίως...) για την μετακίνηση του με κανονική μεταγραφή στον Πειραιά.

www.redplanet.gr/

Χουέρτας: "Τι να πεις για τον Σπανούλη..."

Χουέρτας: "Τι να πεις για τον Σπανούλη..."

O Bραζιλιάνος πλέι-μέικερ της Μπαρτσελόνα, Μαρσελίνιο Χουέρτας, μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως είναι πλήρης, ενώ ξεχώρισε τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Ντόρσεϊ, Χάινς και Λο.
Ο Ολυμπιακός την 11η Μαϊου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στον δεύτερο ημιτελικό του Final-Four της Κωνσταντινούπολης. Ο Βραζιλιάνος πλέι-μέικερ των Καταλανών, και "εγκέφαλος" της ομάδας, Μαρσελίνιο Χουέρτας, αναφέρθηκε στο παιχνίδι, τονίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν μία πλήρης ομάδας, ξεχωρίζοντας τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Ντόρσεϊ και Λο. Παράλληλα, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που θα λάβει μέρος στην τελική φάση της Euroleague και κάνει όνειρα για την κατάκτηση του τροπαίου.
Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας αρχικά σχολίασε: "Ο Ολυμπιακός είναι ένας αντίπαλος που δεν υπολόγιζαν πολλοί, αλλά έφτασε στο Final 4, κάτι που δεν είναι εύκολο, και θα πάει στην Πόλη για να παλέψει.

Είναι μια ομάδα με παίκτες που δεν είναι τόσο γνωστοί, αλλά παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως ο Χάινς και ο Λο.

Ο Πρίντεζης δεν έπιασε στη Μάλαγα, αλλά στον Ολυμπιακό κάνει εξαιρετική σεζόν.

Ο Ντόρσεϊ δεν είχε μεγάλο ρόλο στην Κάχα Λαμποράλ, αλλά ο Ολυμπιακός στηρίζεται πολύ πάνω του. Και τι να πούμε για τον Σπανούλη! Είναι μια πλήρης ομάδα, την οποία θα πρέπει να σεβαστούμε.

Θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για να κερδίσουμε".

Για την πρώτη του συμμετοχή σε Final - Four ανέφερε: "Είναι η ευκαιρία για μένα να πραγματοποιήσω ένα όνειρό μου. Κάθε παίκτης ονειρεύεται να λάβει μέρος σε ένα Final 4, αλλά το μεγάλο όνειρο για όλους είναι να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα. Δεν θέλουμε απλώς να το απολαύσουμε, αλλά και να κερδίσουμε".

Ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της Μπαρτσελόνα είναι ο Μαρσελίνιο, με μοναδικό αγκάθι την απώλεια του Κυπέλλου: "Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα κι έχουμε προκριθεί στο Final 4. Παραμένει βέβαια το απωθημένο για την απώλεια του Κυπέλλου, αλλά αυτά συμβαίνουν και πρέπει να ξέρεις να χάνεις. Γενικά η ομάδα παίζει καλά, είμαστε στο σωστό δρόμο και ελπίζω να φτάσουμε μέχρι το τέλος κατακτώντας τους εναπομείναντες τίτλους".

Όσο για εκείνους που θεωρούν πως η Μπαρτσελόνα δεν παίζει τόσο ελκυστικό μπάσκετ φέτος, δίνοντας έμφαση στην άμυνά της, δήλωσε: "Αμυντικά πιστεύω πως είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο, ενώ επιθετικά έχουμε καλή λειτουργία, αλλά κάποιες φορές δεν έχουμε υψηλά ποσοστά. Όντως, δεν είμαστε το ίδιο παραγωγικοί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτό που μετρά είναι η νίκη". 

www.redplanet.gr/

Καλμαζίδης: "Αυτή η ομάδα είχε... balls"

Καλμαζίδης: "Αυτή η ομάδα είχε... balls"

Ο Γιάννης Καλμαζίδης, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, μίλησε για τα όσα συνέβησαν στον Ολυμπιακό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τι είπε για τους Κρίστιανσον, Μίλκοβιτς, Γκουλινέλι, Τζούριτς, Ντεσπέιν, για την ομάδα που είχε "balls", για την φετινή κακή σεζόν, αλλά και για τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια.
Ο Γιάννης Καλμαζίδης, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΦΩΣ" και στον Στέφανο Λεμονίδη, μίλησε για τα όσα συνέβησαν στον Ολυμπιακό τα τελευταία τέσσερα χρόνια παραμονής του στον Πειραιά. Τι είπε ο Έλληνας τεχνικός των τίτλων για τους Κρίστιανσον, Μίλκοβιτς, Γκουλινέλι, Ντεσπέιν, για την ομάδα που είχε "balls", για για τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, ενώ αναφέρθηκε στις χαρές και τις λύπες που έζησε στο μεγάλο λιμάνι.

Για το ότι έφυγε από τον Ηρακλή και ήρθε στον Ολυμπιακό με τον Άντερσον: "Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Κράβαρικ που είχε προαναγγείλει πως θα είναι πρόεδρος-προπονητής-παίκτης και καταλάβαμε ότι τελείωσε για εμάς το κεφάλαιο Ηρακλής. Μετά ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό και δεν σκεφτήκανε ούτε στιγμή".

Οι διαφορές Ηρακλή-Ολυμπιακού: "Δουλεύουν διαφορετικά. Στον Ολυμπιακό υπάρχει περισσότερος επαγγελματισμός, υπάχει κάτα κάποιο τρόπο σχέση εργοδότη-εργαζόμενου, ενώ στον Ηρακλή κυριαχρχούν περισσότερο οι προσωπικές σχέσεις, είναι φιλαράκια. Η χρυσή τομή βρίσκεται κάπου στη μέση".

Για την μεταγραφή του Μίλκοβιτς, την προσωπικότητα του, αλλά και την αξία του, δήλωσε: Ο προυπολογισμός ήταν μικρότερος, θέλαμε για διαγώνιο τον Τεχέδα, αλλά μετά προέκυψε ο Μίλκοβιτς και ποιος προπονητής θα αρνιόταν τον ερχομό ενός τέτοιου παίκτη; Είχε τις ιδιοτροπίες ενός σταρ, αλλά στις προπονήσεις έδινε το 100% των δυνατοτήτων του και τραβούσε τους άλλους. Και το λέω αυτό διότι υπάρχουν και παίκτες έχουν ιδιοτροπίες χωρίς να βοηθούν την ομάδα. Ο Μίλκοβιτς βοηθούσε τόσο την ομάδα, όσο και τους συμπαίκτες του.

Για την αποχώρηση του στενού του συνεργάτη (και πρώτου προπονητή), Άντερς Κρίστιανσον, σχολίασε: "Ο Άντερς πιέστηκε πολύ σαν ξένος, σε ξένη πόλη. Είχε μάθει από το Μασέικ και τον ρακλή να πηγαίνει μετά τις προπονήσεις με τους παράγοντες για μία μπίρα, για φαγητό, να συζητά μαζί τους, να κάνει παρέα, και εδώ δεν τα είχε αυτά, αφού επικρατεί επαγγελματισμός. Δεν έχει οικογένεια, ήταν μόνος και δεν ένιωθε καλά. Και αυτό συμβαίνει στον Ολυμπιακό με όλους τους ξένους και ιδιαίτερα με αυτούς που δεν είναι εύκολοι στο να κάνοιυν παρέες και φίλους, όπως ο Χιμένες που ήταν σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Την δεύτερη σεζόν του στον Πειραιά, ο Κρίστιανσον έχασε τον έλεγχο. Υπήρχε πρόβλημα ανάμεσα σε Μίλκοβιτς-Τίσερ και οι σχέσεις του με τον Μίλκοβιτς ήταν "κρύες". Δεν ήταν η ήττα από τον ΠΑΟΚ που τον οδήγησε στην παραίτηση. Ήταν ψυχολογικά άσχημα, δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει και έφυγε. Μου έλεγε "δεν αντέχω, δεν μπορώ" και αποχώρησε".

Για το πρώτο του ματς ως πρώτος προπονητής και τη νίκη επί της Καζάν, τόνισε: "Με βοήθησε αυτό το αποτέλεσμα. Εκείνη η ομάδα εξάλλου ήταν από τις καλύτερες όπως των εποχών. Μου συμπαραστάθηκε και ο Μίλκοβιτς που ένιωθε και υπεύθυνος για την αποχώρηση του Κρίστιανσον. Ένιωθε κομμάτι του προβλήματος. Ο Ιβάν με βοήθησε τα μέγιστα, μαζί με τους Τίσερ, Καλντέιρα, βέβαια, που ήταν μεγάλες προσωπικότητες.

Για την απώλεια του Κυπέλλου το 2010, επεσήμανε: "Δεν μου χρέωσαν την ήττα για αυτόν τον τελικό. Ήταν η εποχή που ο Μίλκοβιτς έπαιζε κακοδιάθετα. Με φώναξαν οι Κούβαρης-Ταρνατώρος και ένας εκπρόσωπος των φιλάθλων, ένας ψηλός που το όνομά του τελείωσε σε -όπουλος, και μου είπαν να διώξουμε τον Μίλκοβιτς. Τους απάντησα ότι αυτό δεν γίνεται και στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό".

Για την πρόσληψη-σοκ του Γκουλινέκι, αν και ήταν πρωταθλητής, είπε: "Δεν κατηγορώ την διοίκηση για αυτή την απόφαση. Ήταν λογικό να θέλουν έναν έμπειρο προπονητή και να μη με εμπισευόντονται στο τιμόνι του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας. Ο Γκουλινέλι στη συνέχεια αποχώρησε γιατί δεν ήταν καλά τα πράγματα στην ομάδα. Και ήταν λάθος του που έβαζε μπροστά τους παίκτες, αντί να ασχοληθεί εκείνος με το οικονομικό πρόβλημα που υπήρχε. Για αυτό και μάζεψα τους νεαρούς Έλληνες, τον Φιλίποβ, τον Κοκκινάκη, τον Φράγκο, τον Τζούριτς και τους είπα να κοιτάζουν την δουλειά τους και την προπόνηση. Αντέδρασα γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να ξεκινήσουν λανθασμένα την καριέρα τους, με αποχές και συγκρούσεις με την διοίκηση. Μαζί με τον Γκουλινέλι έφυγαν και οι Κραλ, Ζέκοφ, κάτι που ήταν δίκοπο μαχαίρι. Ναι μεν αποδυναμώθηκε η ομάδα, αλλά απελευθερωθήκαμε από το άγχος. Και τέταρτοι να ερχόμασταν δεν θα μας έλεγαν τίποτα".

Για τον Ντεσπέιν, σχολίασε: "Περίεργο παιδί, αλλά βρήκα το κουμπί του. Δεν έπαιξε σε ένα ντέρμπιμε τον Παναθηναϊκό στην Γλυφάδα, επειδή δεν είχε πληρωθεί, αλλά το αντιμετω΄πίσαμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δερν έκανε προπονήσεις γιατί ήταν κουρασμένος ή πονούσε η μέση του. Δύσκολος χαρακτήρας, αλλά έβρισκα τον τρόπο και τον ξεξεγελούσα, με την καλή έννοια, και έπαιρνα το καλύτερο δυνατό γι ατην ομάδα. Υπήρχε όμως και ο Τζούριτς που ήταν και αυτός δύσκολος, αλλά είχε τεράστια θέληση και μεγάλο αθλητικό εγωισμό. Και ο Φράγκος και ο Παπάζογλου. Εκείνη η ομάδα είχε ηγέτες, σε αντίθεση με την εφετινή. Είχε παίκτες με "balls", που δεν έκαναν φλότινγκ σέρβις στο τέλος του αγώνα".

Για το ότι στα ματς με αντίπαλο τον ΠΑΟ ο Ολυμπιακός έχανε πάντα στην αρχή με 0-2 και στη συνέχεια κέρδιζε με 3-2, απάντησε: "Γνωρίζαμε πως είμαστε πολύ καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν είχε καθόλου καλό σερβίς. Εμείς ήμασταν πολύ καλοί σε σερβίς και μπλοκ. Το ματς κλειδιί αυτών των αγώνων ήταν του Κυπέλλου. Εκεί που πήγε στο τέλος ο Ντεσπέιν και με δύο άσσους γύρισε το ματς. Και φυσικά το παιχνίδι που έβαλα κεντρικό τον Τζούριτς και διαγώνιο τον Ντεσπέιν.

Για την φετινή αποτυχημένη σεζόν, τόνισε: "Έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Κομβικό σημείο ήταν πως αργήσαμε να συμφωνήσουμε με την διοίκηση. Ζήτησα να αποκτηθεί ένας εκ των Στεφάνου-Παπαδημητρίου κααι να μην ανανεώσει ένας παλιός παίκτης, αλλά δεν έγινε. Πήραμε τον Χιμένες και ήταν ένα ρίσκο. Τον "πετάξαμε" σε ένα ξενοδοχείο και δεν τον αγκαλιάσαμε όσο θα έπρεπε, για να αισθανθεί μία "ζεστασιά". Ο Νοβότνι ήταν μία καλή επιλογή, σπουδαίος επιθετικός, αλλά έπρεπε να υποστηριχθεί από το λίμπερο και τον άλλο ακραίο στην υποδοχή. Ο Πίντο εξάλλου μπορούσε να μας βοηθήσει με την καλή υποδοχή και την εμπειρία του, αλλά ήρθε απροπόνητος. χωρίς καλή φυσική κατάσταση. Οι παίκτες αυτής της ηλικίας δεν πρέπει να θέλουν να παίζουν σε τόσο καλό επίπεδο. Το διαπίστωσα όταν ήρθε, του το επεσήμανα, μου ζήτησε συγνώμη, αλλά... τι να την έκανα την συγνώμη του. Ίσως όμως βιαστήκαμε να τον διώξουμε. Θα μπορούσε να μας βοηθήσει, αν γυμναζόταν. Έπαιξε πέντε μας, άρχισε η πίεση "τι να το κάνουμε αυτό το παλτό, τι τον κρατάμε", και του δεν του δώσαμε ευκαιρία".

Για τον Φιγκερόα, είπε: "Δεν είχε καλή υποδοχή και αυτοπεποίθηση. και αφήσαμε τον Κοκκινάκη απροστάτευτο. Ο μικρός έκανε τεράστια άλματα, αλλά δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος του Ολυμπιακού. Σε κάποια μας έπρεπε να μείνει έξω.

Για τον έλεγχο των ερυθρόλευκων αποδυτηρίων που χάθηκε: "Ομολογώ πως έχασαν τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Οι σχέσεις Κουζούνη-Πετρέα δεν ήταν οι καλύτερες. Και δεν ήταν θένα να γίνω αυστηρός. Το έκανα, μιλούσα σε όλους τους παίκτες κατ' ιδίαν και έφερα κοντά τον έναν με τον άλλον, αλλά, μερικά πράγματα είναι και θέμα χαρακτήρων. Κάποιος που μιλάει συνεχώς και έχει άποψη για όλα, δεν μπορείς να τον αλλάξεις. Και υπήρχε τέτοιος παίκτης στον Ολυμπιακό. Πιστεύω με μία-δύο κινήσεις, ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να βρεθεί ξανά στην κορυφή. Αυτά τα είπα στον πρόεδρο. Τα γνωρίζει, πρέπει η ομάδα να αναπνεύσει".

www.redplanet.gr/

'Εμερι: "Ξέρω για τον Θρύλο"

'Εμερι: "Ξέρω για τον Θρύλο"

Ο εκ των υποψήφιων αντικαταστατών του Ερνέστο Βαλβέρδε, αν φύγει, Ουνάι Έμερι, σε δηλώσεις του παραδέχτηκε πως γνωρίζει για τον Ολυμπιακό και τόνισε πως είναι ανοιχτός σε κάθε κουβέντα.
Ο νυν 41χρονος τεχνικός της Βαλνένθια, Ουνάι Έμερι, μίλησε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" για το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Πειραιωτών για συνεργασία μαζί του. Ο Ισπανός προπονητής παραδέχτηκε πως γνωρίζει τα όσα λέγονται και γράφονται για τον Ολυμπιακό και τόνισε πως είναι ανοιχτός σε κάθε κουβέντα.

Ο Ουνάι Έμερι, σχολίασε: "Αυτή τη στιγμή όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με την Βαλένθια.

Ξέρω τι λέγεται και γράφεται στην Ελλάδα, αφού περίπου τα ίδια λέγονται και γράφονται και εδώ. Έως ότου τελειώσουν οι υποχρεώσεις μου με την Βαλένθια δεν είναι σωστό να μιλήσω για οτιδήποτε άλλο. Δεν θα ήταν σωστό απέναντι στην ομάδα που εργάζομαι".

Για το αν θα δεχόταν να αναλάβει τον Ολυμπιακό, επεσήμανε: "Επαναλαμβάνω, ξέρω τι λέγεται για μένα και τον Ολυμπιακό. Είμαι ανοιχτός σε κάθε κουβέντα, αλλά εφόσον... ξεμπερδέψω με τις υποχρεώσεις μου στη Βαλένθια. Έχουμε αγώνες ακόμα και στην Ισπανία και στο Europa League".

www.redplanet.gr/

Τζεμπούρ: «Παράδεισος ο Ολυμπιακός»

Τζεμπούρ: «Παράδεισος ο Ολυμπιακός» 

14/4/2012

Τζεμπούρ: «Παράδεισος ο Ολυμπιακός»
Για την «κόλαση του ψέματος» που έζησε στην ΑΕΚ και τον «παράδεισο της αλήθειας» που βρήκε στον Ολυμπιακό μίλησε ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Επίσης, ο Αλγερινός επιθετικός αναφέρθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τη σχέση του με τον Κέβιν Μιραλάς και τα μεταγραφικά σενάρια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραφίκ Τζεμπούρ στη Real Sports

Για την συνάντησή του με τον Μαρινάκη

«Εχω πολύ καλό αίσθημα μετά από αυτή τη συνάντηση. Είναι πάντα θετικό να συναντώ τον πρόεδρο. Είναι καλό. Βέβαια καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να πω περισσότερα. Ο,τι είπαμε μένει μόνο μεταξύ μας. Σίγουρα ήταν μια πολύ θετική συνάντηση».

Για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού

«Είναι πολύ… γεμάτη προσωπικότητα. Είναι από αυτούς που κρατούν τον λόγο τους. Είναι άντρας»

Για τα σενάρια μεταγραφής στη Λιλ

«Ειλικρινά, δεν θέλω να αναφέρω κάτι. Όταν κάνεις καλές εμφανίσεις και ειδικά στην Ευρώπη, είναι λογικό να έχεις προτάσεις. Αυτό θα συνεχιστεί. Δεν θέλω να πω όμως κάτι παραπάνω»

Για το μέλλον του

«Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο και θα δούμε»

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

«Ηταν ένας Παράδεισος για μένα ο Ολυμπιακός. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έλεγαν ψέματα για μένα πριν έρθω. Τελικά, μπορείς να πεις ότι ήμουν σε μια κόλαση ψέματος πριν και ήρθα στον Παράδεισο της αλήθειας»

Για τα γκολ που δεν ήρθαν στο δεύτερο γύρο

«Προσέχω περισσότερο τον πόνο μου (σ.σ. στο γόνατο). Ο αληθινός Τζιμπούρ θα επιστρέψει, να είσαι σίγουρος»

Για την ήττα από την Κέρκυρα

«Λυπάμαι και ντρέπομαι λίγο. Στενοχωρήσαμε τον κόσμο. Ηταν η δική τους μέρα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και εκπλήξεις»

Για το αν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να έχει καλύτερη πορεία στην Ευρώπη

«Μπορούσαμε να πάμε πιο μακριά. Το σίγουρο είναι πως φαινόταν ότι υπάρχει προοπτική. Κρίμα»

Για το αν λένε αλήθεια οι βαθμοί διαφοράς με τον Παναθηναϊκό

«Όχι βέβαια, είναι λιγότεροι από όσο θα έπρεπε. Θα είχαν φάει την… σκόνη μας πιο νωρίς, αν είχαν Ευρώπη»

Για το αν φοβήθηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό

«Όχι, ήμουν όμως σοκαρισμένος. Θα μπορούσε κάποιος από αυτούς να αφαιρέσει μια ζωή από προπονητή, παίκτη, διαιτητή ή κάποιον άλλο. Αν είναι γραφτό μου να πεθάνω σε ένα γήπεδο έτσι, θα πεθάνω»

Για το αν φταίει η κρίση για τα επεισόδια

«Δεν μπορείς να φέρεις βία στο ποδόσφαιρο επειδή έχεις προβλήματα στη ζωή σου. Νομίζω πως δεν έχει καμία σχέση»

Για τη φιλοσοφία ζωής του

«Είναι προτιμότερο να ζεις δέκα χρόνια σαν λιοντάρι, παρά μια ζωή σαν πρόβατο»

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι

«Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν μετανιώνω για κάτι. Ηταν λάθος που έφυγα μικρός από την Οσέρ»

Για το αν έχει πρόβλημα με τον Μιραλάς

«Δεν θέλω να μιλήσω. Είναι απλά βλακείες. Λόγια χαμηλού επιπέδου»

Για το αν θέλει να δουλέψει με τον Βαλβέρδε και του χρόνου

«Ναι, έμαθα πολλά μαζί του. Όμως δεν ξέρω την φιλοδοξία του, τι θέλει να κάνει. Είναι δικό του θέμα και της ομάδας. Δεν μπορώ να πω τι πρέπει να γίνει και τι όχι»

www.sport-fm.gr/

EΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ....

 EΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ....

14/4/2012

Επειδη λοιπον καποιοι εγραψαν για πιθανη μεταγραφη του Σκοκο στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  εχω να τους θυμησω το εξης...

Κανεις δεν αμφισβητει τις ποδοσφαιρικες ικανοτητες του Σκοκο βεβαια αλλα αυτα για να φορεσει την τιμημενη ερυθρολευκη δεν φτανουν..Ο ALEX WEB RADIO/TV ειχε ασχοληθει με τις τοτε δηλωσεις του για τον Τζεμπουρ...και σας το υπενθυμιζει...η αποψη μου? ουτε εξω απο το Καραισκακη να μην περαση...

 

Nacho Scocco: ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΤΖΕΜΠΟΥΡ-ΟALEX WEB RADIO/TV ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ...

Nacho Scocco: «Θα έφευγα από την ΑΕΚ μόνο για να παίξω στην Ισπανία»


nacho scocco sunenteuxiO Nacho Scocco έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Sportday» μιλώντας για την πορεία της ΑΕΚ, τονίζοντας ότι ο μόνος λόγος για να αποχωρήσει είναι για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δηλαδή να παίξεις την Ισπανία.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Αργεντίνου:

Για την «τεσσάρα» από τον Ολυμπιακό Βόλου: «Οι φίλαθλοι είναι πικραμένοι όπως κι εμείς. Ήταν ένα πολύ ισχυρό χαστούκι και πολύ βαρύ σκορ. Το Σάββατο δεν μας έβγαινε τίποτα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά και αυτό έβγαινε στα τελευταία παιχνίδια», ενώ για τη νίκη στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Πήραμε αυτό που θέλαμε, αλλά μας μένουν άλλα 90 λεπτά. Τώρα έχουμε ένα μικρό προβάδισμα. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε,  θα παλέψουμε στη ρεβάνς».
Σε ερώτηση σχετικά με το αν μπορεί να υποσχεθεί τον τίτλο στον κόσμο: «Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Το ξέρω ότι θα δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο, αλλά και σε εμάς. Θα ματώσουμε τη φανέλα και θα καταθέσουμε την ψυχή μας για να τα καταφέρουμε».
Η γνώμη του για το Manolo Jimenez: «Έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, η AEK παίζει σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη, μας εμπιστεύεται και μας βοηθάει να αποδίδουμε καλύτερα. Αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο».
Σχετικά με τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ, τον Iglesias: «Όλοι τον γνωρίζουμε. Είναι μεγάλος παίκτης. Θα ήταν πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα. Τον ξέρω 15 χρόνια, ζούσαμε στην ίδια περιοχή και έχουμε τον ίδιο μάνατζερ. Από όσα μου λέει δεν αισθάνεται καλά στη Λάρισα και στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα.»
Για το πώς βλέπει την παραμονή του Blanco στην ΑΕΚ: «Δεν μιλάει πολύ, και δεν ξέρω αν θα μείνει. Από την πλευρά του δείχνει ότι θέλει να μείνει και έχει διάθεση να ανανεώσει. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Το έχει δείξει άλλωστε με τα πολλά γκολ που έχει βάλει αυτά τα χρόνια που είναι στην AEK. Είναι παίκτης μεγάλης κλάσης».
Η γνώμη του για τον προηγούμενο προπονητή Dusan Bajevic: «Σέβομαι τον πρώην προπονητή μου, αλλά είχαμε αρκετές διαφωνίες και δεν αισθανόμουν καλά. Δεν ξέρω αν θα ανανέωνα αν έμενε ο Μπάγιεβιτς».
Για το παιδί του, το οποίο θα έρθει στον κόσμο σε λίγες μέρες: «Μέσα στη βδομάδα θα γεννηθεί ο Lautaro. Η πρώτη φωτογραφία που θα τον βγάλω θα είναι στο γήπεδο με τη φανέλα της AEK. Αν θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής δεν θα τον πιέσω, αλλά όλοι στην οικογένειά μου και της γυναίκας μου αγαπάμε το ποδόσφαιρο».
Για τις σχέσεις του με τον Rafik Djibbour: «Δεν θα έκανα ότι ο Djibbour. Είναι μεγάλος παίκτης και το έχει δείξει. Τα αποδυτήρια χωρίς αυτόν είναι το ίδιο με πριν. Ήταν σημαντικός παίκτης για μας και μέσα στον αγωνιστικό χώρο  συνεργαζόμασταν με τον καλύτερο τρόπο. Το μεταξύ μας επεισόδιο το έχω ξεχάσει».
Για το αν θα μεταπηδούσε στον Ολυμπιακό, όπως ο Αλγερινός: «Δεν θέλω να το σχολιάσω. Αυτά είναι εξωαγωνιστικές αποφάσεις. Τώρα δεν είναι συμπαίκτης μου, είναι αντίπαλος. Δεν θα είναι μάχη Scocco-Djibbour. Εμένα με νοιάζει η ομάδα μου και θα μπω στο γήπεδο να κερδίσουμε ξανά τον Ολυμπιακό. Το έχω ξαναπεί ότι αν έφευγα ποτέ από την AEK θα ήταν μόνο για να εκπληρώσω το όνειρό μου. Να παίξω στην Ισπανία».
O ALEX WEB RADIO/TV ΘΥΜΑΤΑΙ.....
Χαλασες το στοματακι σου gioko tsoko.....και ξεχνας πως πριναπο λιγο καιρο εκανες σαν τρελος και εκμεταλευομενος το οτι σε ηθελε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταφερεςνα σταθεις ξανα στο αεκακι γιατι σε ειχαν για...σπρωξιμο!!!! ελπιζω να εχεις καταλαβει οτι με την δηλωση σου αυτη εχεις τελειωσε για τον κοσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και αν θυμασαι και καλα δεν σε γουσταρε και ουτε σε ηθελε στο λιμανι γιατι σε θεωρουσε ....ΛΙΓΟ!!!
Με τον Τζιμπουρ οπως ειδες δεν ακουστηκε τιποτε το ασχημο ενω με σενα ο αντιδρασεις ηταν εντονες...και οπως αντιλαμβανεσαι...ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΛΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ....ΛΕΦΤΑ....αλλα για πες μου και κατι αλλο ρε γιοκο τσοκο....ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΤΖΕΜΠΟΥΡ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ??????
 
ALEX WEB RADIO/TV

«Πολύ καλή ομάδα»

«Πολύ καλή ομάδα»

Η συνέντευξη του αμυντικού του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Δελακά, στον «ΓΑΥΡΟ» της Μεγάλης Παρασκευής και τον συντάκτη του, Λευτέρη Ελευθερίου.

«Αν εξαιρεθεί το «στίγμα» του ματς της Βάρης, ο Βαγγέλης Δελακάς τα έχει καταφέρει πολύ καλά τη φετινή σεζόν. Τελευταίο «χιτ» του διεθνούς αμυντικού, που «οφείλω τη θέση μου στον Βαγγέλη Πάτερο και παρακαλώ πολύ να την κρατήσω», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ήταν η πρόκριση της εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο τραυματισμός του στον δεξιό αγκώνα ήταν επώδυνος, τον άφησε δύο μήνες εκτός νυμφώνος, αλλά επέστρεψε, βοήθησε τον Ολυμπιακό και πλέον κοιτάζει με το γνήσιο χαμόγελό του το μέλλον, που ανατέλλει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η φετινή για σένα είναι μία πολύ περίεργη σεζόν, υπό την έννοια ότι πριν καν ξεκινήσει είχες ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος σε κράτησε δύο μήνες εκτός δράσης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκείνοι οι δύο μήνες ήταν από τους χειρότερους που έχω περάσει. Είχα πολύ μεγάλο άγχος, για το αν θα προλάβω την εθνική ομάδα και για τον Ολυμπιακό. Ηθελα πάρα πολύ να είμαι εκεί για την ομάδα μου, γιατί ήταν ένα καλοκαίρι που είχαν φύγει πολλοί παίκτες από την ομάδα και ένιωθα ότι με χρειάζεται. Σωματικά πονούσα πάρα πολύ και ψυχολογικά ήταν ο πόνος πέντε φορές χειρότερος.
Ε: Επί της ουσίας, όμως, δεν είχες χασούρα. Ηταν για σένα κάτι δύσκολο, παρ’ όλα αυτά και την Εθνική πρόλαβες και έδωσες το «παρών» στα δύσκολα για τον Ολυμπιακό.
Α: Με βοήθησε πολύ ο Λευτέρης Παυλίδης. Εχασα μεν 10 παιχνίδια, αλλά πρόλαβα να παίξω.
Ε: Πήγαν ιδανικά τα πράγματα για σένα, τηρουμένων των αναλογιών.
Α: Πήγαν ιδανικά γιατί πρόλαβα να παίξω σε δύο δύσκολα ματς, αλλά και την προετοιμασία της Εθνικής. Ηταν εντάξει.
Ε: Η επιστροφή σου στον Ολυμπιακό μετά το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, συνδυάστηκε με τρία δύσκολα ματς μέσα σε 32 μέρες. Στα παιχνίδια με την Μπούντβα και τον ΝΟ Χίου κυριαρχήσατε, αλλά η ήττα στη Βάρη με τη Βουλιαγμένη ήταν καταδικαστική, αφού σας άφησε εκτός Champions League. Τι έγινε σε εκείνο το ματς;
Α: Για να ξεκινήσουμε από το αγωνιστικό, παίξαμε κακή άμυνα σε αυτό το ματς. Ηταν ένα παιχνίδι ρουλέτας με τη Βουλιαγμένη, δεχόμασταν γκολ και προσπαθούσαμε να βάλουμε γκολ. Νομίζω ότι μας έφυγε το παιχνίδι στη συγκέντρωση, τη χάσαμε, αν και βρεθήκαμε να προηγούμαστε με δύο γκολ. Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά, καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό σε αυτό το ματς. Ηταν πολύ κακός ο Ολυμπιακός.
Ε: Πάντως, αν εξαιρεθεί το τακτικό κομμάτι, φαινόταν ότι είχατε επιθυμία για τη νίκη. Δείχνατε, δηλαδή, πάθος στις μονομαχίες.
Α: Είχαμε πάθος. Δεν ξέρω, νομίζω ότι έπαιξε τον ρόλο του, πώς μας επηρέασε το γεγονός ότι σκεφτόμασταν ότι στο άλλο παιχνίδι η Πριμόριε Ριέκα θα νικήσει σίγουρα την Μπούντβα. Δεν το είχαμε πει αυτό. Δεν πήγαμε για να χάσουμε με ένα γκολ, για τη νίκη παίξαμε, αλλά νομίζω ότι το είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.
Ε: Όταν πληροφορήθηκε ότι ήρθε 11-10 τι ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες;
Α: Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η ήττα μας από τη Βουλιαγμένη. Αυτό. Ηταν στο χέρι μας να περάσουμε, χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα γίνει με την Μπούντβα και την Πριμόριε.
Ε: Δεν είχατε προετοιμαστεί σωστά ψυχολογικά για αυτό το ματς; Λέγατε όλη την εβδομάδα μεταξύ σας ότι θα πάτε για τη νίκη; Ή απλώς μπερδευτήκατε πολύ;
Α: Νομίζω ότι το μπέρδεμα έγινε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εκεί ήταν, στο ότι ακόμα και εγώ ρωτούσα τι γίνεται στο άλλο παιχνίδι. Αυτό ήταν λάθος. Το θέμα, όμως, ήταν ότι το ματς δεν μας πήγε αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε εννιά γκολ σε ένα ημίχρονο, ενώ έχει αποδείξει ότι δεν δέχεται ποτέ τόσα. Αυτό ήταν ένα σήμα ότι το παιχνίδι δεν κυλάει σωστά για τον Ολυμπιακό.
Ε: Μείνατε από δυνάμεις στο τέταρτο οκτάλεπτο; Διότι φαινόταν ότι με το σκορ στο 11-11 και το ματς στο όριο, δεν ήσαστε αποφασισμένοι να βάλετε το γκολ της νίκης, αυτό που θα σας λυτρώσει. Οι επιθέσεις σας ήταν λίγο άρρυθμες στα τελευταία λεπτά του ματς.
Α: Δεν μας βγήκε το παιχνίδι από την αρχή. Χάσαμε τη συγκέντρωση και δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τις καταστάσεις ώστε να κάνουμε ένα σύστημα και να πετύχουμε ένα γκολ που θα μας έδινε τη νίκη. Μας δόθηκαν ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω, αν βάζαμε μία επίθεση τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Ε: Την έχασε όλη η ομάδα τη συγκέντρωση.
Α: Ναι, νομίζω πως ναι.
Ε: Το έχεις ξαναδεί το παιχνίδι;
Α: Το έχω ξαναδεί.
Ε: Είσαι ήρεμο παιδί. Πώς παρεκτράπηκες;
Α: Είναι η πρώτη φορά που μιλάω σε διαιτητή.
Ε: Πρώτη φορά στην καριέρα σου;
Α: Ναι, η πρώτη. Ηταν συνέπεια πολλών ενεργειών, ένα φάουλ που δε μου έδωσε πριν. Αλλά ήταν λάθος η αντίδρασή μου, διότι δεν πήγα να του μιλήσω, απλώς σήκωσα το χέρι μου απωθητικά. Και μετά γύρισα από την άλλη μεριά και άρχισα να κολυμπάω. Μετά κατάλαβα ότι έχω κάνει βλακεία. Ακόμα και όταν κολυμπούσα προς τα έξω, για να παίξει παραπάνω η Βουλιαγμένη, δεν ήξερα ότι θα με βγάλει οριστικά. Ηταν μεγάλο λάθος, άφησα την ομάδα με μείον ένα παίκτη και το παράκανα. Προσπαθούσαμε να κερδίσουμε τη συγκέντρωσή μας, έκανα και αυτό και το κακό απογίνηκε.
Ε: Σου κόστισε πολύ;
Α: Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Και για το παιχνίδι και για αυτό. Ηθελα πάρα πολύ να περάσουμε στους «8», ήταν πολύ μεγάλη ευκαιρία και μου κόστισε γιατί ήταν στο χέρι μας. Το ξαναλέω, ήταν στο χέρι μας. Δεν είχε καμία σημασία τι θα έκανε η Μπούντβα, ήταν στο χέρι μας να περάσουμε.
Ε: Πάντως, το να συζητάμε για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους προημιτελικούς το φανταζόσουν στην αρχή της σεζόν, όταν έφευγαν οι παίκτες της περυσινής ομάδας; Δεν είναι λίγο υπερβολή;
Α: Με τίποτα, αλλά η κλήρωση ήταν καλή για τα δεδομένα του Ολυμπιακού. Ηταν ομάδες που ήταν δυνατές, αλλά δεν ήταν ανώτερες από εμάς, όπως η Μπούντβα και η Βουλιαγμένη. Ακόμα και με τη Ριέκα, που έχει τόσους σπουδαίους παίκτες και είναι ένα επίπεδο πάνω από εμάς, νομίζω ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι.
Ε: Στη Ριέκα παίξατε πολύ καλά.
Α: Ναι, εκεί ήμασταν εντάξει από της τακτικής άποψης. Αλλά εδώ μέσα φάγαμε πολλά γκολ (σ.σ. 12). Οποτε ο Ολυμπιακός τρώει τόσα, η κατάσταση γίνεται ρουλέτα, 50-50.
Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Ο Δελακάς έζησε φέτος την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό μετά από έξι χρόνια, αφού ο Θοδωρής Βλάχος αντικατέστησε τον Βαγγέλη Πάτερο. Βγάζει και στους δύο το καπέλο του, θεωρώντας τους εξαιρετικούς προπονητές, ενώ τόνισε ότι οι πολίστες έχουν απορροφήσει ένα μεγάλο ποσοστό συστημάτων που τους έχει δείξει ο προπονητής τους. Συν τοις άλλοις, και αυτό για τον ίδιο αποτελεί ένα όνειρο ζωής, θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μια και η εθνική ομάδα προκρίθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Έντμοντον.
Ε: Ο Ολυμπιακός παίζει στο επίπεδο που έχεις φανταστεί ή είναι ακόμα καλύτερος;
Α: Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε καλύτερα από αυτό που περίμενε και η διοίκηση και οι παίκτες. Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και θα πίεζε για να περάσει στους «8». Είναι νέα ομάδα.
Ε: Μετά από έξι χρόνια άλλαξε προπονητή ο Ολυμπιακός και το βάρος μπορεί να είναι μεγάλο. Τι έφερε ο Βλάχος, τι διαφορετικό κάνει η ομάδα σε σχέση με την εποχή του Πάτερου;
Α: Εφερε μία πολύ διαφορετική προπόνηση, στα συστήματα, στον τρόπο δουλειάς. Για μένα είναι πάρα πολύ καλοί προπονητές. Τον Θοδωρή τον είχα και όταν ήταν βοηθός προπονητής του Τζούχο. Είναι ένας προπονητής που εκτός από το γεγονός ότι καταλαβαίνει τους αθλητές, αν δεν έχουν όρεξη για προπόνηση, αν έχουν πρόβλημα σε θέμα υγείας, ξέρει και πόλο. Κάναμε πολλά συστήματα στις προπονήσεις, ώστε αν δεν μας βγει το ένα, να παίξουμε το άλλο. Στην άμυνα λειτουργούμε πάρα πολύ καλά και έχει φανεί αυτό.
Ε: Τα απορροφήσατε αυτά τα συστήματα; Μπορείτε πλέον να είστε άνετοι;
Α: Χρειαστήκαμε χρόνο. Για αυτό ξεκινήσαμε στις 22 Αυγούστου. Πολύ χρόνο. Αλλά νομίζω ότι αντεπεξήλθαμε σε αυτό.
Ε: Στα μάτια των αντίπαλων βλέπεις αυτό που είχαν παλιότερα, εκείνο που έδειχνε ότι ο Ολυμπιακός εύκολα ή δύσκολα θα νικήσει; Οι διακοπές τον επηρεάζουν;
Α: Στην αρχή δεν το έβλεπα. Αλλά μετά από τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει νομίζω ότι έχουν καταλάβει όλοι ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα. Εχουμε ρυθμό.
Ε: Είναι φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα;
Α: Δεν μπορώ να πω ότι είναι φαβορί, με τρεις μήνες να απομένουν και τα πλέι οφ. Αν με ρωτούσες τον Σεπτέμβρη, θα σου έλεγα ότι σίγουρα δεν είναι. Τώρα θα σου πω ότι έχουμε όλα τα φόντα για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και το Κύπελλο.
Ε: Το οποίο γίνεται στην πατρίδα σου, την Κεφαλονιά.
Α: Ναι, είναι ο πατέρας μου από εκεί. Πολύ θέλω να νικήσω μέσα στην Κεφαλονιά, όπως ήθελα να νικήσουμε και στο ματς με το Αργοστόλι.
Ε: Εσύ στον Ολυμπιακό ήρθες το 2004 και περίμενες χρόνια για να πάρεις χαρτάκι προτεραιότητας. Οντως είναι τόσο δύσκολος σύλλογος για έναν αθλητή;
Α: Πήγα από τον Ποσειδώνα Ιλισίων στον Ολυμπιακό, οπότε για άλλους συλλόγους δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά έχει τρομερό επίπεδο δυσκολίας. Όταν κάνεις προπόνηση με 13 παίκτες που είναι για εθνική ομάδα, τόσα χρόνια, είναι αυτονόητο το επίπεδο δυσκολίας. Δεν ήθελα να φύγω για να πάω δανεικός κάπου αλλού. Ενιωθα ότι ακόμα και η προπόνηση μόνο με έκανε καλύτερο παίκτη. Αυτό μου βγήκε σε καλό, γιατί μετά ξεκίνησα να παίζω.
Ε: Θέλεις να κλείσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;
Α: Φυσικά και θέλω. Αν είμαι στο επίπεδο που πρέπει όσο παίζω πόλο, τότε θα ήταν όμορφο να μείνω στην ομάδα.
Ε: Δεν ήσουν αμυντικός από την αρχή.
Α: Ο Βαγγέλης ο Πάτερος με έκανε αμυντικό. Ηταν διακοπή, είχαμε κάποια παιχνίδια με τη Γλυφάδα και με έβαλε να παίξω για να δει πώς θα είμαι. Προφανώς του άρεσε. Και εμένα μου αρέσει, αν και μπορώ να παίξω και δεξιά. Νομίζω ότι η θέση μου είναι αμυντικός.
Ε: Και έτσι αναδείχθηκες και στην Εθνική.
Α: Ναι, αυτό είναι αλήθεια.
Ε: Και τώρα είσαι έτοιμος για να λάβεις μέρος στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας σου. Απ’ ό,τι ξέρω, είχες μεγάλη επιθυμία για να τα καταφέρεις.
Α: Δεν ήταν μόνο δική μου, αλλά κάθε αθλητή. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για τη γενιά μας, δηλαδή τους νεότερους πολίστες.
Ε: Η προσθήκη των Δεληγιάννη και Χατζηθεοδώρου στην ομάδα πόσο ρόλο έπαιξε σε αυτό;
Α: Το έχω ξαναπεί και δεν αλλάζει η γνώμη μου, ειδικά τώρα, μετά από αυτά τα παιχνίδια στο Έντμοντον. Και οι δύο έφεραν ποιότητα και σιγουριά που τη χρειαζόμασταν, σε μεγάλο βαθμό. Για μένα η κλήση τους ήταν πολύ καλή κίνηση, ειδικά από τη στιγμή που μπορούσαν να βοηθήσουν με τον τρόπο που το έκαναν.
Ε: Νικήσατε τη Γερμανία, που την είχες άχτι.
Α: Είχα θυμώσει πραγματικά μετά την ήττα στο ματς του Αϊντχόφεν. Το ξέραμε και τότε ότι ήταν βρώμικη ομάδα, που έπαιζε αντιαθλητικά, το ξέραμε και τώρα, απλώς ήμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι.

www.gavros.gr/

Φιλικά στην Κύπρο

Φιλικά στην Κύπρο 

13/4/2012 

Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να μεταβεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κύπρο για φιλικούς αγώνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την επόμενη σεζόν.

Στη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας φέρονται να έχουν δεχθεί κρούση ανεπίσημου χαρακτήρα από κυπριακές ομάδες ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συμμετάσχει τον περασμένο Μάιο στο τουρνουά που είχε διοργανώσει ο Απόλλων Λεμεσσού , με την συμμετοχή και της ΑΕΚ Λάρνακας. Έτσι, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο ο Ολυμπιακός να βρεθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην όμορφη Κύπρο.

www.thrylos.gr

Προωθείται ο Κάρολ!

Προωθείται ο Κάρολ! 

14/4/2012

Ο Βαλβέρδε θέλει να κρατήσει
Αλλαγές φέρεται να ετοιμάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην αναμέτρηση με τον Πας Γιάννενα.
Μια απο αυτές πιθανόν να είναι και ο Ρόι Κάρολ. Ο Βορειοιρλανδός πορτιέρο θα πάρει θέση κάτω απο τα γκολπόστ ενώ αναμένεται να είναι βασικός και στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.
Ο Κάρολ, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ξεκινήσει και στον τελικό του κυπέλλου με τους περιστεριώτες. Άλλωστε ο Βαλβέρδε τον χρησιμοποίησε στα ματς του κυπέλλου και κατά την πάγια τακτική του, θα του δώσει φανέλα βασικού και σε αυτό.
Γι αυτό και τον θέλει "ζεστό" για το συγκεκριμένο ματς, οπότε θα τον χρησιμοποιήσει, αντί του Μέγερι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, που απομένουν. 
 
www.olympiacos24.gr/

H τελευταία ευκαιρία του Κέσελ

H τελευταία ευκαιρία του Κέσελ

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενεργοποίησε και πάλι τον Μάρκο Κέσελ. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του ώστε να αναδείξει το ταλέντο του, αλλά και αποδείξει πως έχει θέση στον Ολυμπιακό του μέλλοντος.
Είναι μυστήριο πράγμα αυτό που συμβαίνει με τον Μάρκο Κέσελ. Πραγματοποιεί, κάθε καλοκαίρι, καταπληκτικές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της Σερβίας, αλλά με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να πιάσει την ίδια απόδοση. Και να πεις πως είναι θέμα προπονητή; Με τον ίδιο τεχνικό δουλεύει και στις δύο ομάδες: Ντούσαν Ίβκοβιτς. Για το θέμα αυτό, μάλιστα, ο "Ντούντα" έχει ερωτηθεί αρκετές φορές από δημοσιογράφους. "Κόουτς, γιατί αυτή ή αντίθεση, τι συμβαίνει;". Ακόμη και ο "σοφός", όμως, δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση. Έχει τονίσει, βέβαια, πως στον Πειραιά ο 24χρονος φόργουορντ, τις τελευταίες δύο σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί με τραυματισμούς, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Έχει να κάνει τόσο με την νοοτροπία, όσο και με την εργατικότητα του Μάρκο Κέσελ. Δεν δουλεύει όσο πρέπει ο Σέρβος σμολ-φόργουορντ, με αποτέλεσμα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς να τον τιμωρεί συχνά, αφήνοντας τον σε αρκετά ματς ακόμη και εκτός αποστολής. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως πριν μερικούς μήνες τέθηκε ακόμη και θέμα παραχώρησης του σε άλλον σύλλογο ως δανεικός, καθώς διοίκηση και προπονητής είχαν απογοητευτεί από την προσφορά του στην ομάδα. Και με όλα αυτά, βέβαια, ο παίκτης έχασε την αυτοπεποίθηση του και στη συνέχεια "χάλασε" η ψυχολογία του. Από την στιγμή, όμως, που έμεινε στον Πειραιά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έπρεπε να τον αξιοποιήσει και το προσπάθησε. Στην πρώτη φάση της Euroleague, στην τρέχουσα σεζόν, του έδωσε ευκαιρίες και παιχνίδια στα πόδια του, αλλά, δεν... έπεισε. Εξαιρέσεις: οι καλές εμφανίσεις του στην Ιταλία απέναντι στην Καντού (11π, 3/4τρ, 4ρ), και στην Ισπανία κόντρα στην Κάχα (10π, 2/3τρ).

Στα υπόλοιπα ματς, όμως, ήταν άνευρος, άστοχος στην επίθεση και αρνητικός στην άμυνα. Όχι, δεν περιμένουμε σε κάθε παιχνίδι από τον Μάρκο Κέσελ να σημειώνει 5-6 τρίποντα, αλλά, το δυνατό του σημείο, που είναι το αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, να το δουλέψει, να το βελτιώσει και να το σταθεροποιήσει σε υψηλό επίπεδο. Να δείξει μεγαλύτερη θέληση και προσήλωση στα ανασταλτικά του καθήκοντα, να βρει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα, να λειτουργεί περισσότερο μυαλωμένα μέσα στο παρκέ, να μην είναι αφηρημένος και να βγάλει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του.

Επίσης, ναι μεν στην καριέρα του έχει αποδείξει πως -κατά περιόδους- είναι ικανότατος τριποντέρ, αλλά δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στο σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα. Χρειάζεται να εμπλουτίσει το ρεπερτόριο του στην επίθεση και να προσπαθήσει να γίνει καλύτερος και στο "inside game" κοντά στο καλάθι. Να δουλέψει το σουτ από μέση απόσταση, αλλά και το να διεισδύει μέσα στην ρακέτα, κάτι στο οποίο αρέσκεται, καθώς τον έχουμε απολαύσει αρκετές φορές να τελειώνει φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα από την "αδύναμη" πλευρά, εκμεταλλευόμενος το άλμα του. Και είναι χαρακτηριστικό πως στην Euroleague φέτος, μέχρι στιγμής, μετράει 11/16 δίποντα (68.8%) και 9/33 τρίποντα (27.3%).

Κατά την διάρκεια του TOP-16, από τις έξι αναμετρήσεις που έδωσε ο Ολυμπιακός, αγωνίστηκε, μόλις, σε ένα ματς, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς είτε να τον αφήνει εκτός αποστολής, είτε να τον κρατάει στον πάγκο ανενεργό για 40 λεπτά. Και αυτό γιατί ο "Ντούντα" ήταν δυσαρεστημένος με την αγωνιστική εικόνα του συμπατριώτη του, τόσο στις προπονήσεις, όσο και κατά την διάρκεια των αγώνων. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, λοιπόν, τον άφησε στην... κατάψυξη, ώστε ο παίκτης του να μάθει, να λογικευτεί, αλλά και να πεισμώσει, για να δουλέψει περισσότερο και να βελτιωθεί. Στη συνέχεια ο Μάρκο Κέσελ, όντως, παρουσίασε ορισμένα σημεία ανάκαμψης και ο "σοφός" αμέσως τον ενεργοποίησε ξανά στην 12άδα των Πειραιωτών στα playoffs κόντρα στη Σιένα.

Με την παρουσία του απέναντι στους Σιενέζους δεν εντυπωσίασε, αλλά, έδειξε πως ανεβάζει σιγά-σιγά την απόδοση του, παίζοντας με διάθεση και κάνοντας προσπάθεια ώστε να φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, βέβαια, σαφώς και περιμένουν πολλά περισσότερα από εκείνον. Στο χέρι του, όμως, είναι, να δικαιώσει διοίκηση-προπονητές που τον εμπιστεύθηκαν, αλλά και εκείνους που ακόμη πιστεύουν στο ταλέντο, στις ικανότητες και στην αξία του. Πάνω απ' όλα, όμως, να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και  να "σώσει" την τελευταία ευκαιρία που του δόθηκε: να αποδείξει πως έχει θέση στον Ολυμπιακού του μέλλοντος.

Τα στατιστικά του Μάρκο Κέσλ στην Euroleague:

Ο Μάρκο Κέσελ κόντρα στην Καντού εν δράσει:


 www.redplanet.gr/

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Μοράτι: «Δεν περίμενα τη Γιουβέντους»

Μοράτι: «Δεν περίμενα τη Γιουβέντους»


13/4/2012
Μοράτι: «Δεν περίμενα τη Γιουβέντους» (Εντυπωσιασμένος από τη φετινή πορεία της Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα δήλωσε ο Μάσιμο Μοράτι. Ο πρόεδρος της Ίντερ τόνισε ότι κανείς δεν περίμενε φέτος η «Γηραιά Κυρία» να βρίσκεται στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τη Μίλαν που είναι δεύτερη.

«Έχω εντυπωσιαστεί από τη Γιουβέντους. Τα πηγαίνει πολύ καλά, παίζει πολύ και το ποδόσφαιρο της είναι αποτελεσματικό. Είναι σίγουρα κάτι καινούργιο, κάτι που δεν περιμένει να συμβεί τη φετινή σεζόν και τελικά έγινε. Όσον αφορά τη Μίλαν, παραμένει δυνατή. Ωστόσο, προτιμώ την Νάπολι…», ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας των «νερατζούρι» και στη συνέχεια τόνισε πως στόχος της δικής του ομάδας είναι να τερματίσει στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν:

«Πάντα στεναχωριόμαστε με κάθε βαθμό που χάνουμε. Για παράδειγμα, έπρεπε να κερδίσουμε την Κάλιαρι στην Τεργέστη και θα ήμασταν κοντά στην τρίτη θέση, η οποία θα μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε το πόσο προσεκτικοί έπρεπε να είμαστε. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και οι αντίπαλοί μας έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς. Εμείς το θέλουμε και νομίζω ότι έχουμε έναν καινούργιο λόγο να ελπίζουμε».
www.sport-fm.gr

«Ο Κόντε μας έκανε ομάδα»

«Ο Κόντε μας έκανε ομάδα»

13/4/2012
«Ο Κόντε μας έκανε ομάδα»

Το εγκώμιο του προπονητή του έπλεξε ο Κλαούντιο Μαρκίσιο σε δηλώσεις του. Ο μέσος της Γιουβέντους μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντόνιο Κόντε στεκούμενος στην συμπεριφορά που επέδειξε η ομάδα όταν βρέθηκε πίσω στην βαθμολογία αλλά και στο παιχνίδι με τη Λάτσιο.

«Άλλη ομάδα θα τα είχε χάσει, θα τα είχε παρατήσει. Εμείς όμως δεν απογοητευτήκαμε», τόνισε ο Μαρκίσιο και συνέχισε:

«Τα συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν στον Κόντε. Φρόντισε να μας αυξήσει την ψυχολογία μας και την πίστη που είχαμε στις δυνατότητές μας. Ο χαρακτήρας του και η αφοσίωσή του σε εμάς, στην ομάδα έπαιξε ρόλο και μας βοήθησε να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε σαν ομάδα», είπε και κατέληξε:

«Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τη Λάτσιο. Όταν μέχρι και το τελευταίο λεπτό προσπαθούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Κάθε άλλη ομάδα θα είχε σταματήσει την προσπάθεια».

www.sport-fm.gr

«Ζανέτι ο μύθος»

«Ζανέτι ο μύθος»

13/4/2012
«Ζανέτι ο μύθος»
Το εγκώμιο του αρχηγού του στην Ίντερ, Χαβιέρ Ζανέτι, έπλεξε ο Ρικάρντο Αλβάρες, μιλώντας με άκρως κολακευτικά λόγια για τον τρίτο σε συμμετοχές ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Serie A.

«Ο αρχηγός μας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα έχω ζήσει ως τώρα. Κανείς δεν μπορεί να τον συναγωνιστεί, δημιουργεί ιστορία μόνος του, είναι ζωντανός μύθος», είπε αρχικά ο 24χρονος μέσος στην επίσημη ιστοσελίδα των «νερατζούρι», που πήρε μεταγραφή στην Ίντερ το περασμένο καλοκαίρι.

«Εάν δεν τον γνωρίζεις, θεωρείς ότι είναι απίθανος επαγγελματίας και παράλληλα σοβαρός σαν άνθρωπος. Μόλις σου δοθεί η ευκαιρία και τον μάθεις καλύτερα, αντιλαμβάνεσαι πόσο σπουδαίος επαγγελματίας είναι, όσο και αστείος έξω από τα γήπεδα, που είναι πολύ δύσκολο να το συναντήσεις σε έναν παίκτη παγκοσμίου επιπέδου», είπε στο τέλος ο Αργεντινός διεθνής.
www.sport-fm.gr

Οι δύο επιλογές του Ντελ Πιέρο

Οι δύο επιλογές του Ντελ Πιέρο

13/4/2012
Οι δύο επιλογές του Ντελ Πιέρο
Δύο είναι τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Το συμβόλαιο του 37χρονου επιθετικού με τη Γιουβέντους λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και από τον περασμένο Οκτώβριο έχει γίνει γνωστό ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Ωστόσο, μετά τα γκολ που πέτυχε στους κρίσιμους αγώνες με τη Μίλαν, την Ίντερ και τη Λάτσιο, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να ανατραπεί η μέχρι τώρα κατάσταση.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Corriere dello Sport», η Γιουβέντους ετοιμάζεται να καταθέσει μονοετές συμβόλαιο στον Ιταλό φορ.

Από την πλευρά τους, η «Gazzetta» και η «Tuttosport» παρουσιάζουν μία διαφορετική εκδοχή: να φύγει ο Ντελ Πιέρο για τις ΗΠΑ και να επιστρέψει ως δανεικός στο Τορίνο τον χειμώνα. Κάτι ανάλογο, άλλωστε, έχουν κάνει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Τιερί Ανρί, οι οποίοι αγωνίστηκαν ως δανεικοί στη Μίλαν και την Άρσεναλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της «Γηραιάς Κυρίας» έχει πετύχει 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και έχει πετύχει κάποια σπουδαία γκολ.
www.sport-fm.gr

Λεονάρντο: «Δεν επιστρέφω στην Ίντερ»

Λεονάρντο: «Δεν επιστρέφω στην Ίντερ»

13/4/2012
Λεονάρντο: «Δεν επιστρέφω στην Ίντερ»
Τις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στην Ιταλία το ερχόμενο καλοκαίρι διέψευσε ο Λεονάρντο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «RMC». Συγκεκριμένα, δημοσίευμα στην Γαλλία υποστήριζε ότι ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν «ψάχνεται» στην Ιταλία και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την Ίντερ.

«Είμαι χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Ποτέ δεν έχω αφήσει μία χώρα για προσωπικούς λόγους. Αποφάσισα να δεχτώ την πρόκληση στο Παρίσι και θα ήθελα να συνεχίσω με αυτό που ασχολούμαι», ανέφερε αρχικά ο Βραζιλιάνος και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά αυτά που ακούγονται για την Ίντερ, είμαι σε επαφή με πολλούς συλλόγους, ειδικά εκείνους που έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Έχω άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο, Μάσιμο Μοράτι, αλλά δεν έχω μιλήσει για πιθανή επιστροφή».
www.sport-fm.gr

«Δεν θα χειρουργηθεί ο Μαϊκόν»

«Δεν θα χειρουργηθεί ο Μαϊκόν»

13/4/2012
«Δεν θα χειρουργηθεί ο Μαϊκόν»
Δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ο Ντάγκλας Μαϊκόν στο τέλος της σεζόν, όπως δήλωσε ο Ρομπέρτο Καλέντα στην ιστοσελίδα «Inter Live».

Το τελευταίο 24ωρο έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ χρειάζεται να περάσει για ακόμη μία φορά την πόρτα του χειρουργείου για το γόνατό του.

Ωστόσο, ο μάνατζέρ του τόνισε ότι οι εξετάσεις του δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεών του δεν δείχνουν ότι απαιτείται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Έχει έναν τραυματισμό, ο οποίος χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να αποθεραπευτεί. Όπως πάντα, ο Μαϊκόν θα επιστρέψει καλύτερο από ποτέ», ανέφερε αρχικά ο ατζέντης του Βραζιλιάνου και μίλησε για το μέλλον του πελάτη του:

«Θα υπάρξει μία συνάντηση με τη διοίκηση της Ίντερ τον Ιούνιο και θα συζητήσουμε τα πάντα».
www.sport-fm.gr

Μένει ο Κόντε, δύσκολα ο Ντελ Πιέρο

Μένει ο Κόντε, δύσκολα ο Ντελ Πιέρο

13/4/2012
Μένει ο Κόντε, δύσκολα ο Ντελ Πιέρο
Eκ διαμέτρου αντίθετο φαίνεται πως θα είναι το μέλλον του Αντόνιο Κόντε και του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στην Γιουβέντους, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των «μπιανκονέρι», Μπέπε Μαρότα.

«Η ανανέωση του Κόντε πρέπει να θεωρείται σχεδόν αυτόματη. Έχει μια σχέση φιλίας και σεβασμού με τον πρόεδρο της ομάδας, Αντρέα Ανιέλι. Πιστεύω πως η συμφωνία θα έρθει γρήγορα», τόνισε ο Μαρότα για το μέλλον του Κόντε.

Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για ό,τι, έχει προσφέρει ο «Μεγαλέξανδρος» στην ομάδα του Τορίνο, ωστόσο για το μέλλον του παίκτη δεν φάνηκε το ίδιο… θερμός :«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω το τι έχει προσφέρει στον σύλλογο. Πρωταθλητές σαν τον Ντελ Πιέρο είναι σπάνιο και σχεδόν αδύνατον να βρεθούν τόσο σύντομα. Είναι δύσκολο να γίνεις πρωταθλητής» είπε αρχικά, ενώ συμπλήρωσε:

« Ένα καινούργιο συμβόλαιο; Αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε το μέλλον, αλλά μόνο το παρόν».

Όλα στο χέρι της Παρί

Όλα στο χέρι της Παρί

13/4/2012
Όλα στο χέρι της Παρί
Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την Μονπελιέ στον πίνακα του Σαμπιονά, ωστόσο ο Μάξουελ θεωρεί ότι τα πάντα εξαρτώνται από την δική του ομάδα όσον αφορά την υπόθεση τίτλος. Οι Παριζιάνοι αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική την Οσέρ στην Βουργουνδία και θέλουν τη νίκη, ώστε να μεταφέρουν την πίεση στους πρωτοπόρους.

«Τα πάντα θα κριθούν μεταξύ της ομάδας μου και της Μονπελιέ. Βρισκόμαστε πίσω με τρεις βαθμούς, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε την κατάσταση. Κάθε παιχνίδι για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα βαθμό», τόνισε ο Βραζιλιάνος αμυντικός.

Παράλληλα ο Μάξουελ δεν θέλησε να σχολιάσει την αναμέτρηση της Μαρσέιγ και της Μονπελιέ, δηλώνοντας πως δεν είδε το ματς, αλλά θεωρεί ότι από την στιγμή που επικράτησε η ομάδα του Ρενέ Γκιράρ, ήταν και αυτή που άξιζε τη νίκη.

«Πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Οι οπαδοί μας το θέλουν πάρα πολύ. Θα είναι μεγάλη απογοήτευση αν στο τέλος δεν είμαστε πρωταθλητές», συμπλήρωσε ο 30χρονος αριστερός μπακ.
www.sport-fm.gr

«Κακώς έφυγε ο Λούτσο»

«Κακώς έφυγε ο Λούτσο»

13/4/2012
«Κακώς έφυγε ο Λούτσο»
Λάθος απόφαση ήταν η αποχώρηση του Λούτσο Γκονζάλες από την Μαρσέιγ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον αμυντικό των Μαρσεγέζων, Σέζαρ Αθπλικουέτα. Τη φυγή του Αργεντινού επιθετικού θεωρεί αιτία των αγωνιστικών προβλημάτων της ομάδας, ο 22χρονος Ισπανός.

Ο Λούτσο Γκονζάλες έφυγε κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου από την Γαλλία για την Πορτογαλία και την Πόρτο, λόγω των κακών του εμφανίσεων στο «Βελοντρόμ».

«Από όταν αποχώρησε, έχουμε κάνει μόλις μια νίκη εντός έδρας με την Ίντερ. Ήταν πολύ σημαντικός για όλους μας στην ομάδα και ας μην θέλουν να το καταλάβουν», ανέφερε αρχικά ο Αθπλικουέτα στο «RMC» και συμπλήρωσε για το λάθος της διοίκησης να τον απομακρύνει:

«Ακόμα και αν δεν ήταν σε τοπ επίπεδο στο γήπεδο, έδινε τα πάντα όταν αγωνιζόταν και παρέμενε επαγγελματίας. Ποτέ δεν είπε μια κακή κουβέντα για κανένα μέσα στο σύλλογο και σίγουρα έκανε κακό η αποχώρηση του. Θα μπορούσε να είναι σύμπτωση, ωστόσο οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι».
www.sport-fm.gr

Τέλος ο Σολμπάκεν από την Κολωνία

Τέλος ο Σολμπάκεν από την Κολωνία

13/4/2012
Τέλος ο Σολμπάκεν από την Κολωνία

Απολύθηκε από την Κολωνία ο Στάλε Σολμπάκεν. Ο 42χρονος Νορβηγός προπονητής κρίθηκε υπεύθυνος για την κακή πορεία των «τράγων», που μετά τη συντριβή με 4-0 από τη Μάιντς και τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, είναι στη 16η θέση, που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας.

Χρέη υπηρεσιακού προπονητή αναλαμβάνει, όπως είχε πράξει και στο παρελθόν, ο Φρανκ Σέφερ. Ο 48χρονος προπονητής, που ήταν συνεργάτης του απολυθέντος τεχνικού, είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση (υπηρεσιακού) και κατά το παρελθόν. Ντεμπούτο θα κάνει την ερχόμενη Κυριακή στη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ.

www.sport-fm.gr

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ...ΤΟ ΠΑΣΧΑ

 H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ...ΤΟ ΠΑΣΧΑ
13/4/2012



Οι ημιτελικοί του "Γουέμπλεϊ", Λίβερπουλ - Έβερτον και Τότεναμ - Τσέλσι, ξεχωρίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ η Ντόρτμουντ έχει νέο ντέρμπι με Σάλκε.
Οι ημιτελικοί του FA Cup στο "Γουέμπλεϊ", ξεχωρίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην αγωνιστική δράση της Ευρώπης.
Το Μεγάλο Σάββατο διεξάγεται το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, Λίβερπουλ - Έβερτον και την Κυριακή του Πάσχα, αυτό του Λονδίνου, Τότεναμ - Τσέλσι.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στις αγωνιστικές των πρωταθλημάτων, ξεχωρίζει το νέο ντέρμπι της Ντόρτμουντ, η οποία μετά τον θρίαμβο επί της Μπάγερν, αντιμετωπίζει την Σάλκε στο Γκέλζενκιρχεν.
Ρεάλ και Μπαρτσελόνα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αναζητούν νίκη κόντρα σε Χιχόν και Λεβάντε αντίστοιχα, έτσι ώστε να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα δεδομένα στο μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας.
Ημιτελικά FA Cup διεξάγονται και στην Σκωτία, ενώ στην Γαλλία διεξάγεται ο τελικός του κυπέλλου μεταξύ Λιόν και Μαρσέιγ και στην Πορτογαλία ο τελικός του Λιγκ Καπ μεταξύ Μπενφίκα και Ζιλ Βισέντε.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

FA Cup - Ημιτελικά


Μ. Σάββατο
Λίβερπουλ - Έβερτον (14:30)
Κυριακή του Πάσχα
Τότεναμ - Τσέλσι (20:00)


Premier League - 34η αγωνιστική


Μ. Σάββατο
Νόριτς - Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Σάντερλαντ - Γουλβς (17:00)
Σουόνσι - Μπλάκμπερν
Γουέστ Μπρομ - ΚΠΡ
Κυριακή του Πάσχα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα (18:00)
Δευτέρα του Πάσχα
Άρσεναλ - Γουΐγκαν (22:00)
01/05
Λίβερπουλ - Φούλαμ (21:45)
Στόουκ - Έβερτον
02/05
Τσέλσι - Νιούκαστλ (21:45)
Μπόλτον - Τότεναμ (22:00)


Serie A - 33η αγωνιστική


Μ. Σάββατο
Μίλαν - Τζένοα (19:00)
Ουντινέζε - Ίντερ (21:45)
Κυριακή του Πάσχα
Νοβάρα - Λάτσιο (13:30)
Σιένα - Μπολόνια (16:00)
Αταλάντα - Κιέβο
Τσεζένα - Γιουβέντους
Λέτσε - Νάπολι
Παλέρμο - Πάρμα
Ρόμα - Φιορεντίνα (21:45)
Δευτέρα του Πάσχα
Κάλιαρι - Κατάνια (21:45)


Primera Division - 34η αγωνιστική


Μ. Σάββατο
Ρεάλ - Χιχόν (21:00)
Λεβάντε - Μπαρτσελόνα (23:00)
Κυριακή του Πάσχα
Εσπανιόλ - Βαλένθια (13:00)
Σαραγόσα - Γρανάδα (17:00)
Μπέτις - Οσασούνα
Μάλαγα - Σοθιεδάδ
Βιγιαρεάλ - Σανταντέρ
Μπιλμπάο - Μαγιόρκα (19:00)
Ράγιο Βαγεκάνο - Ατλέτικο (22:30)
Δευτέρα του Πάσχα
Χετάφε - Σεβίλλη (22:00)


Bundesliga - 31η αγωνιστική


Μ. Παρασκευή
Στουτγκάρδη - Βέρντερ (21:30)
Μ. Σάββατο
Σάλκε - Ντόρτμουντ (16:30)
Αμβούργο - Ανόβερο
Κάιζερσλαουτερν - Νυρεμβέργη
Βόλφσμπουργκ - Άουγκσμπουργκ
Λεβερκούζεν - Χέρτα
Μπάγερν - Μάιντς (19:30)
Κυριακή του Πάσχα
Γκλάντμπαχ - Κολωνία (16:30)
Φράιμπουργκ - Χόφενχαϊμ (18:30)


Coupe de la Ligue - Τελικός


Μ. Σάββατο
Λιόν - Μαρσέιγ (22:00)


Ligue 1 - 32η αγωνιστική


Κυριακή του Πάσχα
Λιλ - Αζαξιό (18:00)
Λοριάν - Μονπελιέ
Νανσί - Μπορντό
Σεντ-Ετιέν - Μπρεστ
Σοσό - Ντιζόν
Βαλανσιέν - Εβιάν
Οσέρ - Παρί Σεν-Ζερμέν (22:00)
Δευτέρα του Πάσχα
Ρεν - Νις (22:00)
Τετάρτη
Μαρσέιγ - Καέν (19:30)
Τουλούζ - Λιόν


Eredivisie - 30ή αγωνιστική


Μ. Σάββατο
Αϊντχόφεν - Άλκμααρ (19:45)
Νάιμεχεν - Χέρενφεν (20:45)
Φέγενοορντ - Εξέλσιορ
Τβέντε - Μπρέντα (21:45)
Κυριακή του Πάσχα
Χρόνινχεν - Ρόντα (13:30)
Ουτρέχτη - Φένλο (15:30)
Φιτέσε - Ντεν Χάαχ
Άγιαξ  - Ντε Χράαφσχααπ
Χεράκλες - Βάαλβαϊκ (17:30)


Taça da Liga - Τελικός


Μ. Σάββατο
Μπενφίκα - Ζιλ Βισέντε (22:45)


SüperLig - 35η αγωνιστική (1η των play-offs)


Μ. Σάββατο
Μπεσικτάς - Γαλατάσαράι (19:00)
Κυριακή του Πάσχα
Φενέρμπαχτσε - Τράμπζονσπορ (19:00)

*αναφέρεται μόνο το group τίτλου (πρώτη 4άδα)


Jupiler League - 34η αγωνιστική (4η των play-offs)


Μ. Σάββατο
Άντερλεχτ - Γκενκ (21:00)
Κυριακή του Πάσχα
Μπριζ - Γάνδη (19:00)
Κόρτραϊκ - Σταντάρ Λιέγης (21:30)

*αναφέρεται μόνο το group τίτλου (πρώτη 6άδα)


Scottish FA Cup - Ημιτελικά


Μ. Σάββατο
Αμπερντίν - Χιμπέρνιαν (14:15)
Κυριακή του Πάσχα
Σέλτικ - Χαρτς (14:45)

ALEX WEB RADIO/TV