ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Euroleague:Ολα τα αποτελεσματα (videos)


Euroleague:Ολα τα  αποτελεσματα  (videos)

25/01/2014 

Εξαιρετική εμφάνιση και επιστροφή στις νίκες για Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς υπέστη την πρώτη του ήττα. Αήττητη η Μπαρτσελόνα, έχασε η Ρεάλ στη Μόσχα

Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο ελληνικός απολογισμός των "αιώνιων" αντιπάλων για την 4η αγωνιστική του TOP-16.
Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός υπέστη την πρώτη του ήττα καθώς ηττήθηκε σε ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες.
Η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση (77-72) του Παναθηναϊκού στις λεπτομέρειες, με τον Λίνας Κλέιζα να βάζει καθοριστικούς πόντους στο τέλος αλλά και τους "πράσινους" να έχουν βάσιμα παράπονα για τη διαιτησία που έτυχαν.


Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε

Με αντεπίθεση διαρκείας στο β' ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πάλεψε σκληρά για το "διπλό" στην Τουρκία, αλλά ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς με 77-72. Πρώτη ήττα στο TOP-16
Αν μη τι άλλο με αυτή την εμφάνιση του β' ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως το 3-0 με το οποίο πήγε στην Τουρκία κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν.
Ωστόσο, τα μεγάλα σουτ των Μπράμου, Διαμαντίδη και Φώτση δεν ήταν αρκετά για να γείρουν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των "πράσινων" και στο τέλος η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 77-72.

Πρώτη νίκη για την τουρκική ομάδα στο TOP-16 και πρώτη ήττα από τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με αντεπίθεση διαρκείας στο β' ημίχρονο να γυρίσει το παιχνίδι και τα κατάφερε, καθώς πέρασε μπροστά με 67-64 μετά από τρίποντο του Φώτση. Ωστόσο, στα μεγάλα σουτ των παικτών του Παναθηναϊκού (Μπράμος, Διαμαντίδης), απάντησε ο Κλέιζα ο οποίος με πέντε δικούς του πόντους έκανε το 73-69 στα 38''.
Το παιχνίδι έγειρε οριστικά υπέρ της Φενέρ με το κάρφωμα του Ζόριτς στα 21'', με το οποίο έγραψε το 75-69, καθώς το νέο εύστοχο σουτ του Μπράμου άργησε (1''). Στο 1.23'' για το τέλος του αγώνα δεν δόθηκε καλάθι και φάουλ στον Διαμαντίδη που θα έκανε το σκορ 68-70, ενώ αντ΄αυτού η μπάλα δόθηκε απ' έξω, σε μία φάση που θα συζητηθεί.
Οι "πράσινοι" γύρισαν από το -14 (49-35) στο 25', με τον Αργύρη Πεδουλάκη να βάζει τον Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ και να αλλάζει τη ροή του αγώνα. Πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Κάρι με 14 πόντους, ενώ πολύ καλό ματς έκανε ο Μαυροκεφαλίδης με 11, ενώ από 9 είχαν οι Μπράμος, Διαμαντίδης.
O αγώνας:
Με τη γνωστή του πεντάδα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Πεδουλάκης (Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε), ενώ ο Ομπράντοβιτς πέρασε στο παρκέ τους Μπογκντάνοβιτς, ΜακΚάλεμπ, Μπιέλιτσα, Πρέλντζιτς και Ζόριτς. Ο Γκιστ έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με βολές (2-1), ωστόσο έκτοτε οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά και προηγήθηκαν με 12-6 με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου.
Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ νευρικός στην επίθεση του, με τους Τούρκους να κλείνουν καλά τον Διαμαντίδη στο πικ εν ρολ και βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγά στο σκορ όντας πολύ άστοχος (0/7 τρίποντα). Στην αντίπερα όχθη ο Μπο ΜακΚάλεμπ ήταν εξαιρετικός τόσο οργανωτικά όσο και επιθετικά, τελειώνοντας μάλιστα το α' δεκάλεπτο με 8 πόντους. Με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Παναθηναϊκού, από τον Διαμαντίδη, μείωσε σε 19-11 στο 8', αλλά η Φενέρ με σερί 4-0 έκλεισε το δεκάλεπτο στο +12 (23-11).
Νευρικός και πολύ άστοχος
Η συνέχεια δεν ήταν καλύτερη για τον Παναθηναϊκό που πήρε ένα τρίποντο από τον Κάρι (23-14), αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Τούρκων. Από τη στιγμή που δεν είχε καλή κυκλοφορία,  ήταν απελπιστικά άστοχος (4/22) και όχι ιδιαίτερα προσεκτικός (8 λάθη), η ομάδα του Πεδουλάκη δεν μπορούσε να μειώσει κάτω από τους 10, ενώ ο Κλέιζα με εντυπωσιακό τρόπο έγραψε το 32-19 στο 16'.
Ο Μάικ Μπατίστ έδωσε σημαντικές ανάσες στον Παναθηναϊκό μέσα στη ρακέτα, ενώ ο Κάρι μείωσε σε 34-26 στο 1.30'' για το τέλος του ημιχρόνου, υποχρεώνοντας τον Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ωστόσο, η "πράσινη" αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια και οι Τούρκοι έγραψαν με τον Μπογκντάνοβιτς το 39-28 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Η διαφορά στα ριμπάουντ δεν ήταν μεγάλη (17-14), αρκούσε όμως για τους Τούρκους να πάρουν τα επιθετικά και να σκοράρουν, ενώ τα 4/17 τρίποντα του Παναθηναϊκού ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς έβγαιναν ελεύθερα σουτ που πάντως δεν έβρισκαν στόχο.
Ματ με Μαυροκεφαλίδη
Με τη διαφορά να έχει εδραιωθεί πάνω από τους 10 πόντους, η Φενέρμπαχτσε, ο Πεδουλάκης πέρασε τον Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ με την ελπίδα να βοηθήσει στην αντίδραση του Παναθηναϊκού. Παρ' ότι ο Μπογκντάνοβιτς συνέχιζε το βιολί του φτάνοντας τους 14 πόντους (49-35), η κίνηση του Έλληνα προπονητή του βγήκε.
Με 9 συνεχόμενους πόντους από τον Μαυροκεφαλίδη, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 49-44 τρέχοντας ένα σερί 9-0, εξοργίζοντας τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Φενέρ. Οι Τούρκοι απάντησαν με σερί 4-0 για το 53-44, ωστόσο οι "πράσινοι" είχαν ξαναμπεί για τα καλά στο παιχνίδι. Ο Μαυροκεφαλίδης έφτασε τους 11 πόντους, μειώνοντας σε 55-50 κι αν δεν έκανε το λάθος στην επόμενη φάση θα μπορούσε να έχει πλησιάσει κι άλλο η ομάδα του. Τελικά, ο Μπογκντάνοβιτς με 1/2 βολές έγραψε το 56-50 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.
Πέτυχε μεγάλα σουτ, αλλά η Φενέρ απάντησε
Με την αφύπνιση του Διαμαντίδη ο οποίος μέχρι το γ' δεκάλεπτο, ήταν καλά κλεισμένος με 3 πόντους και 5 ασίστ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε όχι μόνο να πλησιάσει, αλλά και να ισοφαρίσει. Οι "πράσινοι" ισοφάρισαν σε 58-58 με δύο εύστοχα τρίποντα του αρχηγού τους στα 5.34'' για το τέλος του αγώνα. Η ψυχολογία είχε πια γυρίσει και τα σουτ έμπαιναν...
Στο τετράλεπτο πριν το τέλος, ο Μπράμος με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά το 2-1 του ξεκινήματος, γράφοντας το 62-61. Ο Φώτσης σκόραρε για το 67-64, ευστοχώντας στο 4ο διαδοχικό εύστοχο τρίποντο της ελληνικής ομάδας, όμως η Φενέρ απάντησε με ένα επίσης μεγάλο σουτ από τον Ονάν (67-67). Στο 1.38'' για το τέλος του αγώνα ο Λάσμε αποβλήθηκε με 5ο φάουλ και ο Κλέιζα με τρίποντο έστειλε τη Φενέρ στο +4 (71-67) στο 39'. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός πάλεψε και πάλι, αλλά δεν τα κατάφερε και υπέστη την πρώτη του ήττα στο TOP-16.
Τα δεκάλεπτα: 23-11, 39-28, 56-50, 77-72.


Highlights: Fenerbahce Ulker Istanbul... από Euroleague_Basketball

Σπουδαία σε σημασία νίκη για τον Ολυμπιακό ο οποίος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με 89-70 της Λαμποράλ μέσα στην Βιτόρια. Εξαιρετική εμφάνιση από τους Σπανούλη και Λοτζέσκι.

Στη χώρα των τριπόντων

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες στην Euroleague, καθώς επιβλήθηκε της Λαμποράλ στη Βιτόρια με 89-70.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα στη Βιτόρια με 89-70 για την τέταρτη αγωνιστική του Top-16 της Euroleague.

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασε το ρεκόρ της στο 2-2, καθώς είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Φενέρμπαχτσε και ακολούθησαν δύο ήττες από τη Μιλάνο και την Μπαρτσελόνα. Οι Πειραιώτες επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τον ρυθμό τους και δεν δυσκολεύτκαν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο.
Από τους νικητές ο Ματ Λοτζέσκι τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον είχε 14 πόντους. Σε διψήφιο αριθμό έφτασε και ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος είχε 11. Για την Λαμποράλ Κούτσα που μετά το πρώτο πεντάλεπτο δεν κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ ο Ερτέλ είχε 12 πόντους, όσους και ο Γιέλινεκ. Ο Νοτσιόνι τελείωσε με 11 και ο Ντιόπ πρόσθεσε 10.
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός από τη γραμμή των 6μ.75, καθώς είχε 9/13 τρίποντο ποσοστό που άγγιξε το 69%, ενώ στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, ο Περπέρογλου με τρίποντο ανέβασε το ποσοστό στο 71% (10/14)! Επόμενο παιχνίδι πλέον για τον Ολυμπιακό είναι απέναντι στην Μάλαγα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου οι "ερυθρόλευκοι" θα προσπαθήσουν να σημειώσουν την τρίτη τους νίκη στο Top-16.
Ο αγώνας:
Ο Αντρές Νοτσιόνι στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 3-0 για τους Βάσκους, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου μείωσε σε 3-2 για τον Ολυμπιακό. Ο Μίρζα Μπέγκιτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (3-4). Ο Νοτσιόνι και πάλι, αυτή την φορά με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή πέτυχε το 6-4 στο δεύτερο λεπτό του αγώνα, προτού αστοχήσει ο Γιώργος Πρίντεζης σε σουτ δύο πόντων. Ο Ερτέλ έκανε το 8-4 και ο Τίμπορ Πλάις ανέβασε την διαφορά σε 10-4 στο τέταρτο λεπτό του ματς.
Ο Βασίλης Σπανούλης μείωσε σε 10-6 , ενώ στη συνέχεια ο Ερτέλ αστόχησε σε προσπάθεια δύο πόντων. Ο Γιώργος Πρίντεζης έριξε την διαφορά στο καλάθι (10-8). Ο Ντέιβιντ Γιέλινεκ με δυο εύστοχες βολές πέτυχε το 12-8 στο πέμπτο λεπτό του αγώνα, με τον Τίμπορ Πλάις να αστοχεί στη συνέχεια. Ο Νοτσιόνι χρεώθηκε με τεχνική ποινή, καθώς οι διαιτητές είπαν πως έπεσε επίτηδες στο παρκέ για να κερδίσει φάουλ και οι Σπανούλης, Λοτζέσκι ισοφάρισαν σε 12-12 στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Σπανούλης με 1/2 βολές έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια ο Κοζέρ έκανε το 14-13. Ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή έκανε το 14-16 για τους "ερυθρόλευκους" κι έπειτα οι Βάσκοι έκαναν φάουλ. Ο Ματ Λοτζέσκι στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης έκανε το 19-14 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και ο Σπανούλης με ακόμα ένα τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους οκτώ πόντους (14-22). Ο Μπράιαντ Ντάνστον πέτυχε το 14-24 στο 9ο λεπτό, με τον Χάμιλτον έπειτα από 1/2 βολές να μειώνει σε 15-24.
Ο Ντάνστον ανέβασε την διαφορά στους 11 πόντους (15-26), ενώ στη συνέχεια ο Χάμιλτον αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Παρόλα αυτά, οι Βάσκοι ανανέωσαν την επίθεση τους, με τον Μαϊνόλντι να σημειώνει καλάθι, χωρίς όμως να μετράει τελικά, καθώς είχε τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο.
Πάτησαν... γκάζι οι "ερυθρόλευκοι"!
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Βασίλης Σπανούλης με εύστοχο σουτ τριών πόντων ανέβασε την διαφορά στους 14 πόντους (15-29), ανεβάζοντας τα τρίποντα του σε 2/4 στο 11ο λεπτό του αγώνα. Ο Βάλτερ Χοτζ με τέσσερις διαδοχικούς πόντους μείωσε στους 11 πόντους (18-29), με τον Λοτζέσκι στη συνέχεια να αστοχεί σε τρίποντο στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μαϊνόλντι αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, όμως ο Πλάις, ο οποίος πήρε τη μπάλα δεν κατάφερε να π[ετύχει καλάθι. Ο Κόλινς στη συνέχεια αστόχησε για τον Ολυμπιακό, με τον Κόλινς να πετυχαίνει το 18-31 για τους "ερυθρόλευκους".
Ο Μίρζα Μπέγκιτς έκανε το 18-33, ενώ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με εύστοχο σουτ τριών πόντων πέτυχε το 18-36. Ο Χοτζ με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 20-36 στο 13ο λεπτό του ματς, έπειτα από φάουλ του Μίρζα Μπέγκιτς, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι με καλάθι δύο πόντων σημείωσε το 20-38. Ο Πλάις μείωσε σε 22-38 για την Λαμποράλ Κούτσα. Ο Λοτζέσκι και πάλι με δύο εύστοχες βολές έκανε το 22-40 και ο Αντρές Νοτσιόνι μείωσε σε 24-40 στο 14ο λεπτό του αγώνα. Ο Σίμονς δεν θα καταφέρει να πετύχει καλάθι και ο Ερτέλ έκανε το 26-40 στο 15ο λεπτό.
Ο Γιώργος Πρίντεζης με εύστοχο σουτ τριών πόντων ανέβασε την διαφορά στους 17 πόντους (26-43) και ο Ερτέλ έκανε το 28-43. Ο Ματ Λοτζέσκι με ακόμα ένα εύστοχο τρίποντο έκανε το 28-46 για να μειώσει ξανά ο Ερτέλ σε 30-46 στο 16ο λεπτό του αγώνα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ.
Στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός θα κάνει λάθος με τον Κώστα Σλούκα, ενώ ο Πρίντεζης έκλεψε τη μπάλα από τον Αντρές Νοτσιόνι. Ο Λοτζέσκι με 1/2 βολές έκανε το 30-47 και στη συνέχεια ο Νοτσιόνι μείωσε σε 33-47, στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Κώστας Σλούκας με εύστοχο σουτ τριών πόντων πέτυχε το 33-50 και ο Πρίντεζης έκανε το 33-52 για τους Πειραιώτες. Ο Γιέλινεκ αστόχησε σε προσπάθεια δύο πόντων με τον Κατσίβελη να αυξάνει την διαφορά στους 22 πόντους (33-55)! Ο Ερτέλ κέρδισε φάουλ από τον Κώστα Σλούκα και με δύο εύστοχες βολές έκανε το 35-55. Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε το 35-57, 1:18'' πριν το ημίχρονο, με τον Γιέλινεκ να πετυχαίνει το 36-57. Ο Ντιόπ με κάρφωμα σημείωσε το 38-57 και ο Σλούκας έκανε το 38-59 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Μαϊνόλντι αστόχησε σε τρίποντο για να πάνε τελικά οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με +21 (38-59).
Το 69% στα τρίποντα του Ολυμπιακού
Το ποσοστό των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στα σουτ τριών πόντων ήταν εξωπραγματικό, καθώς ο Ολυμπιακός είχε 9/13 τρίποντο, ποσοστό που φτάνει το 69%! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε 13/20 δίποντα και 6/8 βολές. Οι Βάσκοι από την πλευρά τους, είχαν 12/15 βολές, 10/25 δίποντα και 2/10 τρίποντα (20%). Ο Ματ Λοτζέσκι είχε 16 πόντους, με τον Βασίλη Σπανούλη να προσθέτει 13. Για την Λαμποράλ Κούτσα, ο Αντρές Νοτσιόνι σε 13 λεπτά είχε 11 πόντους.

Διατήρησε χωρίς δυσκολίες το προβάδισμα
Στην τρίτη περίοδο, ο Γιέλινεκ με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 40-59, ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον πέτυχε το 40-61 για τους Πειραιώτες. Ο Περπέρογλου με σουτ τριών πόντων πέτυχε το 40-64, ενώ ο ίδιος παίκτης ανέβασε την διαφορά στους 26 πόντους για τους "ερυθρόλευκους" (40-66). Οι Βάσκοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού, με τον Μπράιαντ Ντάνστον, έπειτα από κάρφωμα να πετυχαίνει το 40-68 στο 23ο λεπτό του παιχνιδιού.
Ο Χάμιλτον στη συνέχεια αστόχησε σε σουτ τριών πόντων για να κερδίσει ο Βασίλης Σπανούλης φάουλ από τον Κοζέρ. Ο Ντάνστον με ακόμα ένα κάρφωμα έκανε το 40-70 για τον Ολυμπιακό στο 24ο λεπτό του ματς. Ο Ντιόπ έκανε το 42-70 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Σπανούλης. Η Λαμποράλ δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι, όμως η μπάλα έφτασε στα χέρια του Ερτέλ. Ο Γιέλινεκ με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 44-70, με τον Λοτζέσκι στη συνέχεια να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων. Ο Ντιόπ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, αλλά και πάλι ο Περπέρογλου δεν θα καταφέρει να σημειώσει καλάθι.
Ο Μπράιαντ Ντάνστον με σουτ δύο πόντων πέτυχε το 44-72, με τον Μάντζαρη στη συνέχεια να κάνει φάουλ στον Χοτζ, 3:50'' πριν το τέλος της περιόδου. Ο Λοτζέσκι με 1/2 βολές έκανε το 44-73, με τον Ερτέλ να αστοχεί σε σουτ δύο πόντων. Ο Περπέρογλου αστόχησε με τη σειρά του και ο Ντέιβιντ Γιέλινεκ με σουτ τριών πόντων μείωσε σε 47-73. Ο Ερτέλ μείωσε σε 49-73 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Ντιόπ σε δύο βολές. Οι Πέτγουεϊ, Λοτζέσκι αστοχησαν για να κάνει φάουλ ο Σλούκας.
Ο Χοτζ με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 51-73 και ο Κόλινς με εύστοχο σουτ τριών πόντων ανέβασε την διαφορά στους 25 πόντους για τον Ολυμπιακό (51-76). Ο Γιέλινεκ μείωσε σε 53-76 και ο Κώστας Σλούκας με δύο εύστοχες βολές έκανε το 53-78, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.
Στο +27 ο Ολυμπιακός
Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ο Μάρντι Κόλινς ανέβασε την διαφορά στους 27 πόντους (53-80) για τον Ολυμπιακό στο 32ο λεπτό του ματς και ο Ποέτα με τρίποντο μείωσε σε 56-80. Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε το 82-56, ενώ ο Ντιόπ σημείωσε το 58-82 στο 33ο λεπτό του αγώνα. Ο Κόλινς αστοχησε σε σουτ δύο πόντων, με τον Ντιόπ να κάνει φάουλ στον Ντάνστον στην αμέσως επόμενη φάση του αγώνα.
Ο Κώστας Σλούκας αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και στη συνέχεια ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έκανε φάουλ τον Βαν Όστρουμ. Ο παίκτης της Λαμποράλ με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 60-82, με τον Βασίλη Σπανούλη να παιρνάει στη θέση του Κώστα Σλούκα. Ο Σπανούλης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Περπέρογλου να κάνει φάουλ στον Κοζέρ. Ο Ντιόπ μείωσε σε 62-82 στο 34ο λεπτό, με τον Δημήτρη Κατσίβελη να μην καταφέρνει να πετύχει καλάθι.
Ο Ποέτα έριξε την διαφορά κάτω από τους 20 πόντους μετά από αρκετή ώρα (64-82), ο Βασίλης Σπανούλης έχασε την μπάλα από τον παίκτη των Βάσκων, ο οποίος με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 66-82. Ο Στράτος Περπέρογλου με δύο εύστοχες βολές έκανε το 66-84, ενώ στην επόμενη φάση ο Πρίντεζης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Ο Ντιόπ μείωσε σε 68-84, ο Σέντρικ Σϊμονς έκανε λάθος, όμως οι Βάσκοι δεν κατάφεραν να ρίξουν ακόμα περισσότερο την διαφορά. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 1/2 βολές έκανε το 68-85 και ο Στράτος Περπέρογλου έκανε το 68-87. Οι Βάσκοι μείωσαν σε 70-87 με τον Βαν Όστρουμ, ενώ το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 89-70 για τον Ολυμπιακό.

Highlights: Laboral Kutxa Vitoria-Olympiacos... από Euroleague_Basketball
Την 4η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Μπαρτσελόνα η οποία επιβλήθηκε με 83-79 της Μάλαγα, στον ισπανικό εμφύλιο, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά την τετράδα των Ναβάρο, Παπανικολάου, Χουέρτας και Νάχμπαρ.

Μπαρτσελόνα - Ουνικάχα Μάλαγα 83-79

Η Μπαρτσελόνα έκανε το 4 στα 4 κερδίζοντας με 83-79 την Μάλαγα στο ισπανικό ντέρμπι. Η επιθετική πολυφωνία το κλειδί της νίκης
Μετά τις Εφές, Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακό ήρθε η σειρά της Μάλαγα να καταλάβει από... πρώτο χέρι την αγωνιστική άνοδο της Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" κέρδισαν με 83-79 και διατήρησαν το αήττητο στην φάση του ΤΟΡ 16. Η τετράδα των Χουέρτας, Ναβάρο, Παπανικολάου και Νάχμπαρ έδωσε ακόμα ένα ροζ φύλλο στους Καταλανούς.

Ο αγώνας
Η Μπαρτσελόνα είχε στοχεύσει για τα καλά αυτό το παιχνίδι προκειμένου να ξεκινήσει με ρεκόρ 4-0 στο ΤΟΡ 16. Αυτή η πρόθεση των Καταλανών δεν έμεινε στα λόγια αλλά φάνηκε και εντός παρκέ στα πρώτα λεπτά. Με τους Παπανικολάου, Λόρμπεκ και Τόμιτς να δείχνουν "καυτοί" ο αγώνας ξεκίνησε με ένα επιμέρους 11-2 (στο 3'). Ο Κουζμίνσκας ανέλαβε να απαντήσει για λογαριασμό της Μάλαγα και με 7 προσωπικούς πόντους μείωσε σε 11-7. Η εμφάνιση του Λιθουανού ήταν αρκετή να αφυπνίσει και τον Κάνερ Μέντλεϊ κάτι που κράτησε τους παίκτες του Πλάθα κοντά στο παιχνίδι (23-19 στο 8'). Οι "μπλαουγκράνα" πλήρωσαν τα 4 λάθη έναντι 0 των αντιπάλων τους κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει στο 25-24. Οι γηπεδούχοι είχαν πιο πληθωρική παρουσία, όμως δεν κατάφεραν να το μετουσιώσουν σε διαφορά.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα πρόσεξε τα λάθη, όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει στα ίδια υψηλά επίπεδα τον ενθουσιασμό και την πυγμή που έβγαζε στην πρώτη περίοδο (28-28 στο 11'). Η ομάδα της Ανδαλουσίας έχοντας φέρει εις πέρας την επίθεση μπόρεσε στην πορεία να ισορροπήσει φτάνοντας δια χειρός Βιντάλ ακόμα και να περάσει μπροστά με 36-38 (στο 27'). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς το 44-42 (στο 20') δεν μπορούσε να δώσει προβάδισμα σε κανέναν.
Η επιστροφή από τα αποδυτήρια δεν έφερε σημαντική αλλαγή στις ισορροπίες, καθώς οι δύο ομάδες έμεναν συνεχώς κοντά στο σκορ (46-47 στο 21', 56-57 στο 25'). Η άνοδος του Τζέισον Γκρέιντζερ βοήθησε την Μάλαγα να ξεφύγει με 6 (60-66 στο 28'), όμως Ντόρσεϊ και Όλεσον κατάφεραν να μειώσουν βοηθώντας την ομάδα τους να κλείσει το δεκάλεπτο υπολειπόμενη με 2 (66-68 στο 30').
Η τέταρτη περίοδο ήταν για σκληρούς λύτες και είχε έρθει η ώρα να μιλήσουν οι μεγάλοι παίκτες. Ένα κάρφωμα του Ντόρσεϊ και οχτώ συνεχόμενοι πόντοι του Ναβάρο βοήθησαν την Μπαρτσελόνα να βρεθεί μπροστά με 76-70 (στο 33'). Η Μάλαγα είχε αρχίσει πλέον να νιώθει την πίεση του "Παλαού Μπλαουγκράνα" και το τρίποντο του Νάχμπαρ αύξησε την διαφορά (79-70 στο 34'). Εκεί που οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι ήρθαν τα τρίποντα των Βιντάλ και Σουάρεθ να δώσουν θάρρος στους φιλοξενούμενους (83-79 στο 38'). Στο τελευταίο λεπτό Νάχμπαρ, Σουάρεθ και Λόρμπεκ αστόχησαν σε προσπάθειες έξω από τα 6,75μ. Στα 11 δευτερόλεπτα με το σκορ στο 83-79 η μπάλα πήγε στα χέρια του Χουέρτας, ο οποίος έχασε τη μπάλα από τον Χετσμάιερ, όμως ο χρόνος είχε ολοκληρωθεί.

Highlights: FC Barcelona-Unicaja Malaga από Euroleague_Basketball Χρειάστηκε ένα εκπληκτικό buzzer beater από τον Ζόραν Πλάνινιτς για να πανηγυρίσει ο Βαγγέλης Αγγέλου την πρώτη του νίκη στο TOP-16 με την Εφές. Οι Τούρκοι επιβλήθηκαν με 61-60 της Αρμάνι Μιλάνο με απίστευτο καλάθι.

Με ΒΟΜΒΑ Πλάνινιτς!

Με καλάθι από την άλλη πλευρά του γηπέδου από τον Πλάνινιτς η Εφές κέρδισε με 61-60 την Αρμάνι και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο ΤΟΡ 16

Δραματική νίκη πέτυχε η Εφές που με καλάθι του Ζόραν Πλάνινιτς από τη μία μπασκέτα στην άλλη κέρδισε με 61-60 την Αρμάνι Μιλάνο. Αυτό το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τρίποντο του Κροάτη γκαρντ ήταν σημαδιακό, καθώς εκτός από τη νίκη που έδωσε στην ομάδα του, ήταν και το 100ο προσωπικό του στην Euroleague.
Εκτός του Πλάνινιτς το συγκεκριμένο παιχνίδι θα θυμάται για πολύ καιρό και ο Κερέμ Γκονλούμ, καθώς με τα 14 ριμπάουντ που κατέβασε κατάφερε να ξεπεράσει τα 1000 στην καριέρα του στην Euroleague. Ο Τούρκος πλέον έχει 1006 ριμπάουντ. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Ιταλός προπονητής της Γαλατάσαραϊ στο ποδόσφαιρο, Ρομπέρτο Μαντσίνι.
Ο αγώνας

Όντας με την πλάτη στον τοίχο η Εφές δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει δυναμικά το ματς, όμως η Αρμάνι περίμενε μία τέτοια εξέλιξη και είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά και αγωνιστικά (9-8 στο 4'). Οι Ιταλοί έψαχναν να χτυπήσουν κοντά στο καλάθι εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Σεμίχ Ερντέν. Κάτι τέτοιο αρχικά δεν απέδωσε καρπούς, καθώς οι Τούρκοι είχαν πλάνο αντιμετώπισης, όμως δοκίμασε αρκετά τις αντοχές τους (14-17 στο 10').
Στο δεύτερο δεκάλεπτο χρειάστηκε να περάσουν περίπου 2,5 λεπτά μέχρι κάποια από τις δύο ομάδες να πετύχει πόντο. Ο Κέρτις Τζέρελς με δύο τρίποντα έδωσε συνέχεια σε ένα σερί 10-0 που έτρεξαν οι φιλοξενούμενοι από την πρώτη περίοδο (μετέτρεψαν το 14-13 που ήταν στο 8' σε 14-23 στο 12'). Ο Αμερικανός έπειτα από 5 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε πετύχει και τους 8 πόντους της ομάδας του, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει σε απόσταση την Εφές που προσπάθησε να απαντήσει δια χειρός Γκονλούμ και Βασιλειάδη (22-25 στο 15'). Το ημίχρονο τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 30-34 αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν χάσει το ρυθμό τους, ενώ και ο εκνευρισμός οδηγούσε πολλές φορές σε λάθη. Οι Μιλανέζοι εκμεταλλευόμενοι την επιθετική τους πολυφωνία κατάφερναν να μένουν συνεχώς μπροστά στο σκορ, ενώ οι γηπεδούχοι αναζητούσαν μία αξιόπιστη και συνεπή λύση για να απειλούν το αντίπαλο καλάθι (34-41 στο 25'). Αυτό που έψαχνε ο Βαγγέλης Αγγέλου το βρήκε στο πρόσωπο του Ντούσκο Σαβάνοβιτς, ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθεια των Τούρκων να μειώσουν το -9 (34-43 στο 25') σε -2 (43-45 στο 30') στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου.
Ό,τι δεν κατάφερε η Εφές στα πρώτα 30 λεπτά το κατάφερε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν και με καλάθια των Μπαλμπάι, Μπιέλιτσα και Σαβάνοβιτς κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 49-45 (στο 32'). Ο αγώνας είχε γίνει πλέον ντέρμπι με τους γηπεδούχους να διατηρούνται μπροστά στο σκορ, χωρίς όμως να μπορούν να χτίσουν μία διαφορά ασφαλείας (53-50 στο 35'). Η ψυχολογία είχε πλέον αλλάξει στρατόπεδο, όμως οι Ιταλοί δεν ήταν έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα. Στο τελευταίο λεπτό το σκορ ήταν στο 56-55 με τον Χάκετ, όμως, στα 27 δευτερόλεπτα να πετυχαίνει τρίποντο (56-58). Στα 14 δευτερόλεπτα ο Βασιλειάδης απέτυχε να απαντήσει από τα 6,75μ., όμως ο Γκονλούμ ήταν εκεί και με εύστοχο φόλοου ισοφάρισε σε 58-58. Με το χρονόμετρο να δείχνει ότι υπολείπονται 12 δεύτερα η Εφές επέλεξε να κάνει φάουλ πάνω στον Χάκετ, με τον Αμερικανό να ευστοχεί σε μία από τις δύο (58-59, 11'' για τέλος). Η Αρμάνι επέλεξε να μην κάνει φάουλ και δικαιώθηκε, καθώς το σουτ που έκανε ο Σαβάνοβιτς στα 5 δευτερόλεπτα δεν βρήκε στόχο. Ο Λάνγκφορντ πήγε στη γραμμή των βολών βάζοντας την πρώτη και χάνοντας τη δεύτερη. Στα 3 δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Πλάνιντς πήρε το ριμπάουντ και από την άλλη πλευρά του γηπέδου (στο ύψος του τριπόντου) πέταξε τη μπάλα, η οποία κατέληξε στο καλάθι της Μιλάνο δίνοντας τη νίκη με 61-60 στην Εφές. Με αυτό το τρίποντο ο Κροάτης έφτασε τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague!

Highlights: Anadolu Efes Istanbul-EA7 Emporio... από Euroleague_Basketball
Στον Ε' όμιλο ξεχώρισε η νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στη Ρεάλ με 85-71 στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους Μαδριλένους σε όλες τις διοργανώσεις, μετά τις 31 σερί νίκες, εκ των οποίων οι 13 για την Euroleague.


Η ΤΣΣΚΑ προσγείωσε τη Ρεάλ!

Μετά από 13 σερί νίκες στη φετινή Euroleague (και 31 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις), η Ρεάλ γνώρισε στη Μόσχα την πρώτη φετινή της ήττα (85-71) από την παθιασμένη ΤΣΣΚΑ.
Μέχρι στιγμής δεν είχε δώσει κάποιο πραγματικά δύσκολο ματς. Είχε 13/13, έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, αλλά δεν είχε δοκιμαστεί απέναντι σε σκληρούς αντιπάλους. Ολα αυτά άλλαξαν για τη Ρεάλ στη Μόσχα.
Οι Μαδριλένοι έκαναν το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι στο ματς που όλος ο κόσμος είχε στρέψει την προσοχή του. Ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν απογοητευτικός, ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Γιάννης Μπουρούσης το ίδιο και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε μείνει να παλεύει μόνος εναντίον όλων, με τον Σέρχιο Γιουλ να του δίνει ανά διαστήματα βοήθειες.\
Οι Μοσχοβίτες, από την πλευρά τους, είχαν τον Νέναντ Κρστιτς σε μεγάλη βραδιά, οι Βοροντσέβιτς - Μίτσοβ - Χριάπα ακολούθησαν σε απόδοση και όλοι μαζί κάλυψαν τις απουσίες των τραυματιών Χάινς - Ουίμς στο πιο μεγάλο ματς της φετινής σεζόν. Είχαν τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν δίκαια τη νίκη, μαζί με μια καλή διαφορά που ενδεχομένως να παίξει τον ρόλο της στη συνέχεια.
Το ντέρμπι της Μόσχας είχε βέβαια και αρκετή ένταση στο τέλος, με τον Μπουρούση να έχει φιλονικία με τον Κρστιτς, τον Ροντρίγκεθ να αποχωρεί με ντισκαλιφιέ έπειτα από ένα μικροεπεισόδιο με τον Τεόντοσιτς και τους Μαδριλένους να δείχνουν εκνευρισμένοι από τον συνδυασμό ήττας-μέτριας εμφάνισης-σκληρής αντιμετώπισης από τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ. Συμβαίνουν, πάντως, αυτά σε αγώνες αυτής της κρισιμότητας.
Ο αγώνας
Μπορεί οι άμυνες να είχαν τον πρώτο λόγο στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως όλα άλλαξαν όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό μέσα από τα άστοχα σουτ των αντιπάλων τους. Ο Βορόντσεβιτς και ο Φριτζόν πέτυχαν σουτ από την περιφέρεια για το 14-6, ο Τεόντοσιτς μοίραζε παιχνίδι, η διαφορά έφτασε στους 15 (23-8) με τρίποντο στον αιφνιδιασμό (!) από τον Μίτσοβ και η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 23-10 με τους Ρώσους να διαλύουν τη Ρεάλ.
Ο Μεσίνα ίσως περίμενε αυτή την εμφάνιση. Ο κόσμος, πάντως, είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα, ειδικά όταν οι Βοροντσέβιτς - Τζάκσον πέτυχαν από ένα τρίποντο για το 33-18 και οι Πάργκο - Κρστιτς από ένα καλάθι για το 37-18. Κι εκεί που όλα έδειχναν να πηγαίνουν ανάποδα για τη Ρεάλ, ο Ροντρίγκεθ σήκωσε την ομάδα στις πλάτες του. Πέτυχε διαδοχικά σουτ από τα 6μ.75 για να δώσει ανάσες, πριν ο Μίροτιτς γράψει το 40-30 του ημιχρόνου.
Το ξέσπασμα που όλοι περίμεναν από τους Μαδριλένους, ήρθε στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν έτρεξαν ένα μικρό σερί 0-7 για το 40-37. Παρόλα αυτά, η παίκτες της ΤΣΣΚΑ δεν τρόμαξαν. Απάντησαν με ένα δικό τους καλό διάστημα και με τον Κρστιτς να "φορτώνει" το αντίπαλο καλάθι με διαδοχικά εύστοχα σουτ, "έχτισαν" και πάλι ένα προβάδισμα 10 πόντων (56-46), το οποίο έκλεισε στο τέλος της τρίτης περιόδου (59-55).
Το σκορ άφηνε υποσχέσεις για "θρίλερ", όμως η ΤΣΣΚΑ δεν είχε διάθεση για... άγριες καταστάσεις. Ο Ροντρίγκεθ προσπάθησε να κάνει τα πάντα, αλλά δεν είχε στηρίγματα δίπλα του, ο Λάσο επέμεινε στον κακό Ρέγιες και το πλήρωσε. Ο Μίτσοβ έβαλε δυο διαδοχικά τρίποντα για το 72-61 στο 35' και κάπου εκεί όλα κρίθηκαν, καθώς οι παίκτες της Ρεάλ εκνευρίστηκαν και έχασαν οριστικά τις ελπίδες τους για ανατροπή.
* Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Μιχαήλ Προχόροφ. Ο Ρώσος μεγιστάνας ήταν επί σειρά ετών βασικός χρηματοδότης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πριν αγοράσει τους Brooklyn Nets και μπει στην αμερικανική αγορά.

Highlights: CSKA Moscow-Real Madrid από Euroleague_Basketball

Την 2η νίκη της πανηγύρισε η Λοκομοτίβ με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, καθώς επικράτησε με σκορ 80-75 μέσα στο Κουμπάν.


Λοκομοτίβ - Ζαλγκίρις 80-75

Η Ζαλγκίρις είχε το προβάδισμα σε όλο τον αγώνα όμως η Λοκομοτίβ βρήκε λύσεις πίσω από τα 6μ.75 και πανηγύρισε τη νίκη με 80-75, κάνοντας το 2-2 στο TOP-16!
Ο Κρούνοσλαβ Σιμόν (21π., 8ασ., 6ρ.) πήρε από το... χέρι την Λοκομοτίβ και την οδήγησε στη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας με 80-75. Η ''Λόκο'' ήταν πίσω στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα όμως εκμεταλλεύτηκε το μπλακ-άουτ της Ζαλγκίρις και σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο TOP-16.

Το ένστικτο της επιβίωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Basket Hall του Κράσνονταρ, αφού ενδεχόμενη νέα ήττα από τη Λοκομοτίβ άφηνε τη Ζαλγκίρις χωρίς νίκη στο TOP-16 της Euroleague. Οι Λιθουανοί του Σαούλιους Στομπέργκας είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στα playoffs και το επιβεβαίωσαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη ''Λόκο''!
Ο Τζάστιν Ντέντμον (15π., 8ασ. στο α' ημίχρονο) έδινε τον ρυθμό στη Ζαλγκίρις και οι συμπαίκτες του ακολουθούσαν! Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην έδρα της ''Λόκο'' και προηγήθηκαν 11-15 στο 5'33'' με τον Ντέντμον να μετράει 9 πόντους με 3/3 τρίποντα σε αυτό το διάστημα. Ο Κούπσας έστειλε τη διαφορά στο +9 (15-24) για τη Ζαλγκίρις στο 1'27'' για τη λήξη της πρώτης περιόδου ενώ ο Ντέντμον διαμόρφωσε το 16-29 στο 10'.
Οι Λιθουανοί συνέχισαν το ίδιο εντυπωσιακά και στη συνέχεια, με τον Γιαβτόκας να διαμορφώνει το 21-37 στο 13'27''. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις πίσω από τα 6μ.75 με τους Σίμον, Γιασάιτις (31-39, στο 16'05'') ωστόσο ο Ευγκένι Πασούτιν είδε τον Μπράουν να φορτώνεται με τρίτο φάουλ στον Γιαβτόκας. Ο Μάριτς μείωσε σε 39-48 όμως ο Ντίμσα έκανε το 39-51 του ημιχρόνου για τη Ζαλγκίρις.
Στην επανάληψη ο Πασούτιν έριξε στον παρκέ τον Μάρκους Γουίλιαμς που είδε όλο το πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο όμως ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας κρατούσε τη Ζαλγκίρις σε απόσταση ασφαλείας (42-55, στο 23'01''). Ο Καλνιέτις με δύο εύστοχα τρίποντα μείωσε σε 58-65 για τη Λοκομοτίβ ενώ ο Γιασάιτις έκανε το 60-65 στο 31'01''.
Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν το επιθετικό μπλακ άουτ της Ζαλγκίρις, ο Καλνιέτις διαμόρφωσε το 63-68 πίσω από τα 6μ.75 όμως ο Σιζάουσκας απάντησε με τον ίδιο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, κάνοντας το 63-71 στα 6'32'' για τη λήξη. Το νέο τρίποντο του Σιμόν και το γκολ-φάουλ του Μπίκοφ έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι αφού η ''Λόκο'' ισοφάρισε σε 75-75 στο 37'51''!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τη Ζαλγκίρις, ο Βαλερί Λικχοντέι ολοκλήρωσε την ολική επαναφορά της Λοκομοτίβ με νέο τρίποντο, κάνοντας το 78-75!  Η ''Λόκο'' έκανε το 2-2 στο TOP-16 με το υπέρ της 80-75 ενώ η Ζαλγκίρις παραμένει χωρίς νίκη στη β' φάση της Euroleague, με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Highlights: Lokomotiv Kuban Krasnodar-Zalgiris... από Euroleague_Basketball
Το αήττητο της διατήρησε και η Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία επικράτησε με 88-67 της Παρτίζαν που για μία ακόμα φορά δεν είχε τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς στον πάγκο της.
 

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παρτίζαν 88-67

Η Μακάμπι μοιάζει με ασταμάτητη καθώς κέρδισε με 88-67 την Παρτίζαν και έμεινε αήττητη στο ΤΟΡ 16, όγδοη συνεχόμενη ευρωπαϊκή νίκη των ισραηλινών
Με το καλημέρα η Μακάμπι έδειξε τις διαθέσεις της και δεν άφησε περιθώρια στην Παρτίζαν να αμφισβητήσει ποιος είναι το αφεντικό. Οι Ισραηλινοί ισοπέδωσαν με 88-67 παίρνοντας την όγδοη συνεχόμενη ευρωπαϊκή νίκη τους και τέταρτη στη φάση του ΤΟΡ 16. Κορυφαίος για την ομάδα του Μπλατ ήταν ο Άλεξ Τάιους που έκανε πράγματα και θαύματα σταματώντας στους 16 πόντους με απόλυτη ευστοχία στα δίποντα και μαζεύοντας 9 ριμπάουντ!

Ο αγώνας
Ως συνήθως καταθέτοντας μεγάλη ενέργεια στο παρκέ ξεκίνησε τον αγώνα η Παρτίζαν που άντεξε στην πίεση της Μακάμπι (6-6 στο 5'). Καλές άμυνες, αστοχία και λάθη στοίχισαν επιθετικά στις δύο ομάδες που έμειναν σε χαμηλό σκορ (10-9 στο 7'). Χτυπώντας στον αιφνιδιασμό οι Ισραηλινοί έτρεξαν ένα επιμέρους 10-2 κλείνοντας το δεκάλεπτο όντας μπροστά με 20-11 (10').
Οι παίκτες του Μπλατ έβρισκαν ρυθμό και με επιθετικό πλουραλισμό και αλτρουισμό (8 ασίστ έναντι 1) που συνδυάστηκε με δίλεπτη αφλογιστία των Σέρβων η περίοδος ξεκίνησε με σερί 7-0 (27-11 στο 12'). Ο Κίνσεϊ και ο Λοβέρν έδωσαν τέλος στο νεκρό επιθετικά διάστημα της ομάδας τους, όμως η Μακάμπι είχε βρει την κερκόπορτα και με μπροστάρηδες τους Ράις, Χίκμαν και Τάιους δεν σκόπευε να δώσει ελπίδες (36-15 στο 16'). Η άμυνα των Σέρβων είχε σοβαρό πρόβλημα, ενώ και η επίθεση δεν πήγαινε πίσω οπότε το 47-19 του ημιχρόνου δεν μπορούσε να προκαλέσει έκπληξη. Η Μακάμπι μέσα σε ένα δεκάλεπτο σημείωσε 27 πόντους και δέχτηκε μόλις 8!
Η διαφορά είχε εδραιωθεί πάνω από τους 20 και η Μακάμπι δεν σκόπευε να δώσει ελπίδες στους φιλοξενούμενους. Με τον Άλεξ Τάιους να πετυχαίνει όλους τους πόντους των ισραηλινών και τον Μπογκντάνοβιτς να προσπαθεί να απαντήσει οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 53-30 (στο 23'). Το 68-47 που ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος δεν άφηνε πολλά περιθώρια για να αμφισβητηθεί ο τελικός νικητής.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μακάμπι ήταν σοβαρή έκανε ό,τι έπρεπε για να μην κινδυνεύσει ούτε το ροζ φύλλο αλλά ούτε και η διαφορά. Ο φωτεινός πίνακας έδειξε τελικά 88-67.


Highlights: Maccabi Electra Tel Aviv-Partizan... από Euroleague_Basketball
 
Διπλό της Γαλατάσαραϊ μέσα στη Γερμανία, η οποία επικράτησε με 72-66 της Μπάγερν, έχοντας σε μεγάλο βράδυ τους Έρτσεγκ, Αρόγιο και Μάτσβαν.

Μπάγερν - Γαλατασαράι 66-72

Την πρώτη της νίκη στο Top-16 πανηγύρισε η Γαλατασαράι και μάλιστα με επικό τρόπο, καθώς πέρασε (66-72) από το Μόναχο. "Μαγική" η τριάδα Ερτσεγκ - Αρόγιο - Μάτσβαν.
Ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά έμεινε η Γαλατασαράι, η οποία στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά την εντός έδρας ήττα από την Λοκομοτίβ και πήρε τεράστιας σημασίας νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ζόραν Ερτσεγκ συνέχισε τις σπουδαίες εμφανίσεις, παίζοντας στα 37 από τα 40 λεπτά του αγώνα, ο Κάρλος Αρόγιο ήταν... "killer", ο Μίλαν Μάτσβαν έδωσε τρομερή ώθηση ερχόμενος από τον πάγκο και ο Σινάν Γκιουλέρ έβαλε δυο κρίσιμες βολές, βάζοντας το λιθαράκι του στα έξι λεπτά που έμεινε στο παρκέ.
Η Μπάγερν, από την άλλη, έκανε κακή εμφάνιση τη χειρότερη στιγμή. Είδε το γήπεδό της να γεμίζει από Τούρκους υποστηρικτές της Γαλατά, τον Γιασίν Ιντμπίχι να κάνει ό,τι μπορεί, αλλά τον ηγέτη της, τον Μάλκολμ Ντιλέινι να μένει στα... πολύ ρηχά. Οι Γερμανοί "πόνεσαν" από αυτή τη "γκέλα" και πλέον πρέπει να ψάξουν μια εκτός έδρας νίκη για να ρεφάρουν. Αν και η ψυχολογία τους φαίνεται πως δεν βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο.
Ο αγώνας
Με το κοινό να της δίνει τρομερή ώθηση, η Γαλατασαράι έκανε φανταστικό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Ο Ερτσεγκ εκτελούσε από την περιφέρεια, ο Χέρστον έδινε ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση, ο Αρόγιο δεν έχανε σουτ και το 16-28 στο όγδοο λεπτό έδειχνε πόσο καλή ήταν η βραδιά για τους Τούρκους.
Το +12 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (18-30), με τους Γερμανούς να προσπαθούν στο ξεκίνημα της δεύτερης να μαζέψουν το σκορ (29-35), αλλά να δέχονται ένα μικρό σερί 0-6 και να βρίσκονται ξανά πίσω με 12 (29-41) χάρη στους "παγκίτες" Αρσλάν - Μάτσβαν που κράτησαν την ομάδα τους μπροστά με μικρό μεν,"καθαρό" δε προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου (36-42). Οι 15 πόντοι του Ερτσεγκ (6/8 σουτ!) και οι 12 του Αρόγιο (όλοι στο πρώτο δεκάλεπτο), έκαναν την διαφορά υπέρ της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.
Από την πρώτη στιγμή της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι έδειξαν έτοιμοι να ισορροπήσουν το ματς. Το έκαναν με ένα επί μέρους 9-1 (45-43) σε κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά, όμως ακολούθησαν δυο φόλοου του Ερτσεγκ, ο οποίος συνέχισε να κάνει ζημιά (49-52). Οταν μάλιστα οι Αρόγιο - Μάτσβαν πέτυχαν από δυο βολές και ο Αρσλάν τρίποντο, η διαφορά εκτινάχθηκε στους 10 (51-61) για την Γαλατά, στο τέλος του δεκαλέπτου.
Ενα τρίποντο του Ντιλέινι στην έναρξη της τέταρτης περιόδου (56-61) έβαλε φωτιά στο παιχνίδι, όμως ο Σχαφάρτζικ έχασε στη συνέχεια δυο ευκαιρίες και μαζί τη δυνατότητα να τρομάξει περισσότερο την Γαλατασαράι. Ο Ντιλέινι, πάντως, κράτησε όρθια την ομάδα του με νέο μακρινό σουτ για το 61-64, ο Ιντμπίχι μείωσε στον πόντο (63-64) μετά από επιθετικό ριμπάουντ και το ματς ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή για να κριθούν όλα στο τελευταίο δίλεπτο.
Ο Μπένζινγκ αστόχησε σε τρίποντο υπό καλές προϋποθέσεις, ο Αρόγιο έβαλε στην επόμενη φάση πολύ δύσκολο σουτ από μέση απόσταση (63-66) και ο Ιντμπίχι απάντησε με βολές (65-66), αλλά και πάλι ο Μάτσβαν έδωσε τη λύση στην Γαλατά (65-69). Ο Ντιλέινι κόπηκε σε διείσδυση, ο Αρόγιο βρήκε σίδερο από τα 6μ.75 και ο Ντιλέινι μείωσε στο καλάθι με βολές στα 25.9" (66-68). Ο Γκιουλέρ έκανε το ίδιο για το 66-70 και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, με τον κόσμο των φιλοξενούμενων να στήνει μια μικρή γιορτή.

Highlights: Bayern Munich-Galatasaray Liv... από Euroleague_Basketball
Η βαθμολογία του Ε' ομίλου
1. Μπαρτσελόνα 4-0
2. Παναθηναϊκός 3-1
3. Αρμάνι Μιλάνο 2-
4. Μάλαγα 2-2
5. Ολυμπιακός 2-2
6. Λαμποράλ 1-3
7. Φενέρμπαχτσε 1-3
8. Εφές 1-3

Η βαθμολογία του Στ' ομίλου
1. Μακάμπι 4-0
2. ΤΣΣΚΑ 3-1
3. Ρεάλ 3-1
4. Μπάγερν 2-2
5. Λοκομοτίβ 2-2
6. Γαλατάσαραϊ 1-3
7. Παρτίζαν 1-3
8. Ζαλγκίρις 0-4


ALEX WEB RADIO/TV

Τα highlights του "ερυθρόλευκου" θριάμβου (video)

Τα highlights του "ερυθρόλευκου" θριάμβου (video)

25/01/2014


Τα highlights του




























Ο Ολυμπιακός έδειξε στη χώρα των Βάσκων ότι οι κακές εμφανίσεις του προηγούμενου διαστήματος μαζί με τα αρνητικά αποτελέσματα ανήκουν στο παρελθόν και πως γύρισε σελίδα!

Μια άκρως πειστική εμφάνιση από τον Θρύλο μέσα στην Ισπανία για την 4η αγωνιστική του ΤΟΡ-16, η οποία τον ξαναβάζει για τα καλά στο… κόλπο της πρώτης δυάδας στον όμιλο.

Δηλαδή των θέσεων που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στην οκτάδα, στο δρόμο για το Φάιναλ-4 που θα γίνει φέτος στο Μιλάνο.


Δείτε ξανά πως οι πρωταθλητές Ευρώπης «άλωσαν» την «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» το βράδυ της Παρασκευής.


Mike7Sotiropoulos
Για τον ALEX WEB RADIO/TV

Super League:Το προγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Super League:Το προγραμμα της 21ης αγωνιστικής

25/01/2014
 «Μάχες» σε πολλά… μέτωπα
Με τρεις αγώνες με πολύ ενδιαφέρον ανοίγει η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ανακατατάξεις μπορεί να υπάρξουν μετά το τέλος της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, η οποία ανοίγει αυλαία σήμερα με τρεις σημαντικότατους αγώνες.

Το πρόγραμμα αρχίζει (στις 15:00) με τον αγώνα της Καλλονής με τον Απόλλωνα, με τις δύο ομάδες να θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Το απόγευμα (17:15) ο Ατρόμητος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Περιστεριώτες να έχουν ως στόχο τη διεύρυνση του αήττητου σερί τους και τους Γιαννιώτες να επιθυμούν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις μετά την αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη από τον πάγκο της ομάδας.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός - που βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Πανιώνιο, θέλει να παραμένει σε τροχιά πλέι οφ, ευελπιστώντας να βρίσκεται εκείνος το βράδυ στην Τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014


ΚΑΛΛΟΝΗ – ΑΠΟΛΛΩΝ (15:00 NS2)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (17:15 NS1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (19:30 NS2)

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ (15:00 NS2)
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Ο.Φ.Η. (17:15 NS7)
Π.Α.Ο.Κ. – ΒΕΡΟΙΑ (17:15 NS2)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:15 NS4)
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:30 NS1)

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (17:15 NS1)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ15:00 NS1
ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ17:15 NS1
Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ19:30 NS2

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (15:00 NS2)
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (17:15 NS2)
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17:15 NS4)
ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (17:15 NS7)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (17:15 NS3)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - Π.Α.Ο.Κ. (19:30 NS1)

ALEX WEB RADIO/TV

O καιρος στα Ελληνικα γηπεδα

O καιρος στα Ελληνικα γηπεδα
 
25/01/2014
Ενημερωθειτε για τις καιρικες συνθηκες που θα επικρατουν στα Ελληνικα γηπεδα για την 21ηαγωνιστικη της Super League
 
Γενικη προγνωση

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αναμένουμε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενίσουν και έως τα ξημερώματα της Κυριακής θα έχουν περιοριστεί στην Κρήτη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -1 έως 15 στη βόρεια Ελλάδα, 3 έως 13 στη δυτική Ελλάδα, 5 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 9 έως και 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε από την Κυριακή και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από τα δυτικά – νοτιοδυτικά με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ στα βόρεια τμήματα και έως 8 μποφόρ στα νότια, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί 6 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ και από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς έως 8 μποφόρ.

Γηπεδα
















 ALEX WEB RADIO/TV

Κατά της Χ.Α. οι Βάσκοι

Κατά της Χ.Α. οι Βάσκοι

Πανό κατά της Χρυσής Αυγής, γραμμένο στα ελληνικά, σήκωσαν οι οπαδοί της Λαμποράλ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό
Ενήμεροι για την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι οι Βάσκοι, οι οποίοι γνωρίζοντας πως το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι ανεβασμένο, σήκωσαν πανό για να διαμαρτυρηθούν.
Μάλιστα, το πανό ήταν γραμμένο στα ελληνικά και έγραφε "Χρυσή Αυγή, πολύ μαλ...ες".


ALEX WEB RADIO/TV

Κυπελλο Ελλάδος:Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Κυπελλο Ελλάδος:Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Δείτε τις ημέρες και τις ώρες που θα γίνουν τα ματς.
Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την Παρασκευή (24/1) το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αγωνιστούν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ενώ ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη (29/1)
ΟΦΗ-Πανιώνιος (16.00)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (18.00)
Ολυμπιακός-Ατρόμητος (20.00)
Πέμπτη (30/1)
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης (20.00)


ALEX WEB RADIO/TV

Αφαίρεση τριών βαθμών για την ΑΕΚ

Αφαίρεση τριών βαθμών για την ΑΕΚκαι κεκλεισμένων των θυρών

επεισόδια
Σκληρή τιμωρία για την ΑΕΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Τιμωρία αφαίρεσης βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών.
Τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση του Αιγάλεω με την ΑΕΚ είχαν ως αποτέλεσμα την βαριά τιμωρία της Ένωσης, που θα στερήσει εκτός από βαθμούς και την παρουσία του κόσμου της.
Συγκεκριμένα η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησαν την ΑΕΚ με αφαίρεση τριών βαθμών και δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως η διοίκησης της Ένωσης θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με σκοπό να μειωθεί η ποινή.

Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής:
"Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά το μέρος της που αφορά στα εκτός του γηπέδου εκτεταμένα επεισόδια των φιλάθλων του Σωματείου Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ. Κηρύσσει, κατά τα λοιπά, πειθαρχικά ελεγκτέα τα ως άνω σωματεία. Επιβάλλει στο Σωματείο ΑΕΚ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ ΕΠΟ και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 περ γ,ε και ζ του Π.Κ/ΕΠΟ και συνολική χρηματική ποινή δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ. Επιβάλλει στο σωματείο Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ΕΠΟ. Αφαιρεί από καθένα από τα ως άνω σωματεία ΑΕΚ και Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014".  
Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΑΕΚ δεν κινδυνεύει όσον αφορά την πρωτιά στον όμιλο της, αφού είναι ήδη δέκα βαθμούς (7 πλέον) μπροστά από τον δεύτερο Ηρόδοτο.
Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες η ΑΕΚ δεν θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής.
Αναλυτικά η βαθμολογία

* Αφαιρέστε τρεις βαθμούς τόσο από την ΑΕΚ όσο και από το Αιγάλεω που τιμωρήθηκε ακριβώς όπως και η Ένωση.


ALEX WEB RADIO/TV

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική στα προκριματικά του Euro 2016

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική στα προκριματικά του Euro 2016

25/01/2014

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης του Φεβρουαρίου για τα προκριματικά του Euro 2016, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία, τοποθετήθηκε από την UEFA η Εθνική Ελλάδας. Από κάθε όμιλο θα προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες και η τρίτη καλύτερη, ενώ άλλες οκτώ θα παίξουν μπαράζ.
Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Φεβρουαρίου, από όπου και θα προκύψουν οι προκριματικοί όμιλοι του Euro 2016, γνωστοποίησε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η Εθνική μας τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και αποφεύγει τις Βοσνία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία και Ισπανία.

Οι προαναφερθείσες ομάδες θα τεθούν ως επικεφαλής ομίλου, από τον οποίο θα προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτοι, όπως και η τρίτη καλύτερη. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τις οκτώ ομάδες, που θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσω των μπαράζ.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά σε προκριματικά θα λάβει μέρος το Γιβραλτάρ, ενώ η οικοδέσποινα Γαλλία θα πάρει κανονικά μέρος στα προκριματικά, αλλά τα αποτελέσματά της δεν θα έχουν σημασία. Ουσιαστικά τα παιχνίδια της θα είναι φιλικού χαρακτήρα. 

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας, όπως επικυρώθηκαν από την UEFA:

Γκρουπ 1: Βοσνία, Αγγλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία.
Γκρουπ 2: Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία.
Γκρουπ 3: Αυστρία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία.
Γκρουπ 4: Αρμενία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Πολωνία, Σκωτία, Ουαλία.
Γκρουπ 5: Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Γεωργία, Ισλανδία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Βόρειος Ιρλανδία.
Γκρουπ 6: Ανδόρα, Νησιά Φερόε, Γιβραλτάρ, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Σαν Μαρίνο.

Οι ημερομηνίες προκριματικών

Σεπτέμβριος 7-9, 2014
Οκτώβριος 9-11, 2014
Οκτώβριος 12-14, 2014
Νοέμβριος 14-16, 2014
Μάρτιος 27-29, 2015
Ιούνιος 12-14, 2015
Σεπτέμβριος 3-5, 2015
Σεπτέμβριος 6-8, 2015
Οκτωβρίου 8-10, 2015
Οκτωβρίου 11-13, 2015

ALEX WEB RADIO/TV

Προπονήθηκαν Ολαϊτάν και Τόρες

Προπονήθηκαν Ολαϊτάν και Τόρες

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παιχνίδι Πρωταθλήματος με την Ξάνθη, την οποία και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (26/1). Προπονήθηκαν οι Ολαϊάν και Τόρες.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παιχνίδι Πρωταθλήματος με την Ξάνθη εκτός έδρας, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή (26/1, 19:30, Novasports 1) για την 21η αγωνιστική της Super League. Οι Πειραιώτες έδωσαν βαρύτητα στην τακτική τους, ενώ προπονήθηκαν κανονικά τόσο ο Μάικλ Ολαϊτάν, όσο και ο Μιγκέλ Τόρες.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Προτελευταία προπόνηση ενόψει Ξάνθης αυτή της Παρασκευής, για την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα της Κυριακής με την ακριτική ομάδα, ενώ ο ρυθμός εκγύμνασης ολοένα και αυξάνεται.

Σήμερα το πρόγραμμα περιελάμβανε ξανά πολλή δουλειά με την μπάλα, αλλά και χωρίς αυτή. Αρχικά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ασκήσεις δύναμης και ταχύτητας, ενώ στη συνέχεια έπαιξαν με την κατοχή και την σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Στο διπλό που ακολούθησε δούλεψαν την αμυντική και επιθετική λειτουργία τους, ενώ έκαναν δουλειά επάνω και στην τακτική.

Κανονικά γυμνάστηκαν ο Μάικλ Ολαϊτάν και ο Μιγκέλ Τόρες. Οι δύο ποδοσφαιριστές συμμετείχαν σε όλο το πρόγραμμα, ενώ έκαναν και έξτρα ατομικό. Σε στάδιο ανάρρωσης από τον τραυματισμό του παραμένει ο Δημήτρης Σιόβας. Σημερα Σάββατο η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:00".

ALEX WEB RADIO/TV

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την επιστροφή του Ιβάν Μαρκάνο στον Ολυμπιακό…

 Τα τυπικά έχουν απομείνει για την επιστροφή του Ιβάν Μαρκάνο στον Ολυμπιακό…

25/01/2014
 Τα τυπικά έχουν απομείνει για την επιστροφή του Ιβάν Μαρκάνο στον Ολυμπιακό, αφού εντός της ημέρας θα υπάρξουν συζητήσεις των δύο πλευρών επί αθηναϊκού εδάφους.

Μόνο οι υπογραφές…
Εντός της ημέρας είναι πιθανό να οριστικοποιηθεί ο δανεισμός του Ιβάν Μαρκάνο στον Ολυμπιακό, ο οποίος επιστρέψει στον Λιμάνι μετά από 1,5 χρόνο από την αποχώρησή του.

Οι Πειραιώτες έχουν συμφωνήσει σε όλα με την Ρούμπιν Καζάν, στην οποία ανήκει ο Ισπανός αμυντικός, και υπάρχει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι που ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στη Ρωσία, την ίδια ώρα, έκαναν λόγο για 5 εκατ. ευρώ, όμως το ποσό θεωρείται υπερβολικό.

Ο 26χρονος παίκτης αναμένεται να έρθει σήμερα στην Αθήνα για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του δανεισμού του και οι «ερυθρόλευκοι» καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο το κενό που άφησε με τον τραυματισμό του ο Δημήτρης Σιόβας.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας φέρονται να έχουν προβλέψει στη συμφωνία τους με τον Μαρκάνο και το δικό του συμβόλαιο αν αποκτηθεί το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, πάρει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ, αν παραμείνει στην ομάδα και μετά το τέλος της σεζόν, με τριετές συμβόλαιο, που θα τον «δένει» μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του Μαρκάνο, δήλωσε στη SportDay: «Ο Ιβάν ήθελε πολύ να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Ξέρει την πόλη, την ομάδα, τον προπονητή, όλα είναι καλά. Είναι και το Τσάμπιονς Λιγκ, διότι είναι ένας παίκτης που κάθε χρόνο έπαιζε στην Ευρώπη. Οχι μόνον με τον Ολυμπιακό και τη Ρούμπιν, αλλά και τη Βιγιαρεάλ και τη Χετάφε, ακόμη και με τη Σανταντέρ».

ALEX WEB RADIO/TV

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Τα εισιτήρια με Ηλυσιακό και Μαλαγα


ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Τα εισιτήρια με Ηλυσιακό και Μαλαγα

25/01/2014

Τα εισιτήρια για Ηλυσιακό

Η Διεύθυνση Εισιτηρίων της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα Ελληνικού Πρωταθλήματος με τον ΗΛΥΣΙΑΚΟ Α.Ο. , ο οποίος θα διεξαχθεί την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 με ώρα έναρξης 19:15 θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

•    Μέσω του  INTERNET από το www.olympiacosbc.gr από την Παρασκευή 24/01/2014.
•    Από το Επίσημο Κατάστημα της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καραολή κ’ Δημητρίου 8, ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ) από την Παρασκευή 24/01/2014 (ώρες λειτουργίας καταστήματος: Καθημερινές 09:00-21:00 Σάββατο 09:00-18:00, Κυριακή 10:00-15:00)
•    Από τα εκδοτήρια του Σ.Ε.Φ. την Δευτέρα 27/01/2014 και ώρες 10:00 έως και την έναρξη του αγώνα.
•    Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου στο τηλέφωνο 210 8938007
•    Από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα αγοράς μέχρι δύο (2) εισιτηρίων με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 5,10,15,20,30 ευρώ.

Για εισιτήρια ακριβότερων κατηγοριών και VIP, παρακαλούμε απευθυνθείτε στα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στο τηλέφωνο 210 4527600

Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα αγοράς και εκτύπωσης του εισιτηρίου “Print at home”. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε φίλαθλος μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς καμία άλλη διαδικασία, προσκομίζοντας απλά στη θύρα το εισιτήριο που θα έχει τυπώσει ο ίδιος. Έτσι θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία της παραλαβής των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια, ο συνωστισμός της τελευταίας στιγμής και θα διευκολύνεται η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΕΑ (άτομα μόνο με κινητικά προβλήματα)

Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τον αγώνα με τον ΗΛΥΣΙΑΚΟ Α.Ο. της 27/1/2014 ενημερώνει τους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα τα ακόλουθα:
Καλεί τους φιλάθλους να επικοινωνήσουν με την Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μέχρι και την Παρασκευή 24/01/ 2014, ώστε να παραλάβουν από τη θύρα 3 το DAY PASS. Όσοι δεν επικοινωνήσουν έγκαιρα, δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο.
•    Προβλέπεται δωρεάν είσοδος για τους ίδιους και για τον ένα συνοδό τους
•    Η είσοδος των συγκεκριμένων ατόμων θα γίνει μόνο από τη θύρα 3.

Τα εισιτήρια για Μάλαγα

Η Διεύθυνση Εισιτηρίων της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα TOP-16 της Euroleague, OLYMPIACOS - UNICAJA MALAGA, ο οποίος θα διεξαχθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 με ώρα έναρξης 21:00 θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

•    Μέσω του  INTERNET από το www.olympiacosbc.gr από την Παρασκευή 24/01/2014.
•    Από το Επίσημο Κατάστημα της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καραολή κ’ Δημητρίου 8, ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ) από την Παρασκευή 24/01/2014  (ώρες λειτουργίας καταστήματος: Καθημερινές 09:00-21:00 Σάββατο 09:00-16:00, Κυριακή 10:00-15:00)
•    Από τα εκδοτήρια του Σ.Ε.Φ. την Τετάρτη 29/01/2014 και ώρες 10:00-18:00 και την Πέμπτη 30/1/2014 από τις 10:00 έως και την έναρξη του αγώνα.
•    Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου στο τηλέφωνο 210 8938007
•    Από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα αγοράς μέχρι δύο (2) εισιτηρίων με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10, 15, 20, 25 και 30 ευρώ.

Για εισιτήρια ακριβότερων κατηγοριών και VIP, παρακαλούμε απευθυνθείτε στα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στο τηλέφωνο 210 4527600.

Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα αγοράς και εκτύπωσης του εισιτηρίου “Print at home”. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε φίλαθλος μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς καμία άλλη διαδικασία, προσκομίζοντας απλά στη θύρα το εισιτήριο που θα έχει τυπώσει ο ίδιος. Έτσι θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία της παραλαβής των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια, ο συνωστισμός της τελευταίας στιγμής και θα διευκολύνεται η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΕΑ (άτομα μόνο με κινητικά προβλήματα)

Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τον αγώνα με την UNICAJA MALAGA της 30/1/2014 ενημερώνει τους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα τα ακόλουθα:

Καλεί τους φιλάθλους να επικοινωνήσουν με την Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μέχρι και την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, ώστε να παραλάβουν από τη θύρα 8 το DAY PASS. Όσοι δεν επικοινωνήσουν έγκαιρα, δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο.
•    Προβλέπεται δωρεάν είσοδος για τους ίδιους και για τον ένα συνοδό τους
•    Η είσοδος των συγκεκριμένων ατόμων θα γίνει μόνο από τη θύρα 8


 ALEX WEB RADIO/TV

Η επανεκινηση του Πρωταθλητή Ευρωπης (pics+videos)

Η επανεκινηση του Πρωταθλητή Ευρωπης (pics+videos)

  25/01/2014
 Όχι απλά αντέδρασε, αλλά ο Ολυμπιακός… ξεσπάθωσε για τις προηγούμενες ήττες στήνοντας το δικό του πάρτι στη Βιτόρια με 89-70 απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα. Απίθανη εμφάνιση με κορυφαίο τον Λοτζέσκι.

Ο βρυχηθμός του πρωταθλητή
Ο Ολυμπιακός έψαχνε μια μεγάλη νίκη για να συνέλθει. Και την πέτυχε με την πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς «σάρωσε» τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια με 89-70 και έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ και όποιος βιάστηκε να τον ξεγράψει καλύτερα να αναθεωρήσει.
Καταπληκτική εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση από τους «ερυθρόλευκους», που μετά από ένα κακό πρώτο τρίλεπτο επέβαλαν το νόμο τους με τον Σπανούλη να δίνει τον τόνο και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, φτάνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο μέχρι το +30! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε 13 πόντους και 7 ασίστ, ενώ 17 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε ο Ματ Λοτζέσκι, δίχως να υστερήσει κανένας από όσους χρησιμοποιήθηκαν.


Μετά το τρίλεπτο… σάρωσε

Εκπλήξεις είχε η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού, καθώς πέραν των συνήθων Μάντζαρη, Σπανούλη και Πρίντεζη, επελέγησαν ο Περπέρογλου αντί του Λοτζέσκι και ο Μπέγκιτς αντί Ντάνστον ή Σίμονς.


Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν νωρίς προβάδισμα (3-4), η Λαμποράλ Κούτσα με αιχμή τον Νοτσιόνι προηγήθηκε με 10-4 αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ στο τρίλεπτο. Αυτό λειτούργησε ευεργετικά, καθώς οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν αμυντικά, ο Νοτσιόνι χρεώθηκε με τεχνική ποινή και πήγε με δύο φάουλ στον πάγκο, ενώ Σπανούλης και Λοτζέσκι πήραν μπρος οδηγώντας την ομάδα τους στο +8 (14-22). Οι οδηγίες του πελαγωμένου Σκαριόλο δεν οδήγησαν πουθενά και ο Ολυμπιακός με δύο καλάθια του Ντάνστον έκλεισε το δεκάλεπτο με διαφορά έντεκα πόντων +11 (15-26).

Απλά… ασταμάτητος


Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι. Με σταθερά καλή παρουσία στην άμυνα μετά το χαλαρό τους ξεκίνημα, ώριμες επιθέσεις και υψηλά ποσοστά ευστοχίας έφτασαν σε διπλό σκορ, 18-36, με τρίποντο του Πέτγουεϊ. Ο Σκαριόλο εγκατέλειψε τη ζώνη, η ομάδα του βρήκε λύσεις στην επίθεση, αλλά ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Πρίντεζη με ταμπλό (!) και «καυτό» τον Λοτζέσκι διατηρείτο σε απόσταση ασφαλείας (28-46). Ο τελειομανής Μπαρτζώκας είχε παράπονα από την αμυντική χαλάρωση της ομάδας του και το τάιμ άουτ που κάλεσε διόρθωσε τα πράγματα. Σλούκας και Κατσίβελης «χτύπησαν» πίσω από τα 6,75μ. ανεβάζοντας το ποσοστό στα 9/13 (!) και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 22 πόντους (33-55). Ο Ολυμπιακός τελικά έκλεισε το ημίχρονο στο +21 (38-59) πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση στις δύο πλευρές του παρκέ.

Πήγε και στους 30

Η Λαμποράλ Κούτσα πέτυχε δια χειρός Γέλινεκ τους δύο πρώτους πόντους του δευτέρου μέρους, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να προκαλέσει την οργή του Ολυμπιακού, που απάντησε με σερί 10-0 και έφτασε στο +30 (40-70) στο πρώτο τετράλεπτο της περιόδου. Οι γηπεδούχοι έδειχναν σημάδια διάλυσης, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κανένα τέτοιο χαλάρωσης, με τον κόσμο στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» να αρχίζει να αποχωρεί πρόωρα από τις κερκίδες. Εκμεταλλευόμενη κάποιες ευκαιρίες να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, η Λαμποράλ Κούτσα μείωσε στους 22 με ένα σερί 7-0 (51-73), αλλά η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους σε απόσταση ασφαλείας (53-78).
Ο Θρύλος – αυτονομιστής είναι ΕΔΩ!
Άντε πιάστε τον…

Με τέτοια… προίκα ο Ολυμπιακός ήταν αδύνατο πλέον να χάσει. Η φυσιολογική χαλάρωση των παικτών του Μπαρτζώκα, που έδωσε χρόνο σε παίκτες όπως ο θετικός Κόλινς, βοήθησε τους γηπεδούχους, παρότι ο Σκαριόλο πετώντας νωρίς λευκή πετσέτα απέσυρε τους βασικούς του, να μειώσουν στους 16 (66-82) στα τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. Πάντως οι Βάσκοι δεν το πίστεψαν ποτέ και ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε σε καμία στιγμή φτάνοντας σε μία άνετη νίκη.

Δεκάλεπτα: 15-26, 38-59, 53-78, 70-89.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 11, Ποέτα 7, Βαν Όστρουμ 4, Χάμιλτον 1, Ντιόπ 10, Χοτζ 7, Μαρτίνεθ, Πλάις 4, Ερτέλ 12, Γέλινεκ 12, Κοζέρ 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 14, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 11, Σλούκας 9, Κόλινς 5, Σίμονς, Μπέγκιτς 4, Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 3, Λοτζέσκι 17.


Αναλυτικά τα στατιστικά της Λαμποράλ Κούτσα

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού


Tα highlights της αναμέτρησης

 


Highlights: Laboral Kutxa Vitoria-Olympiacos... από Euroleague_Basketball

 Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση



Μπαρτζώκας: "Το ευχαριστήθηκα"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως το ευχαριστήθηκε να βλέπει τους παίκτες του να παίζουν καλό μπάσκετ στη Βιτόρια για 30 λεπτά. "Σημαντικός παίκτης για εμάς ο Πέτγουεϊ", τόνισε.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία. Στις δηλώσεις του σχολίασε πως ευχαριστήθηκε να βλέπει τους παίκτες του να παίζουν καλό μπάσκετ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου: "Κάναμε μια μοναδική εμφάνιση για 30 λεπτά αγώνα. Ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα που έβλεπα τους παίκτες μου να παίζουν τόσο καλό και ομαδικό μπάσκετ. Αμυντικά και επιθετικά είχαμε σωστό διάβασμα για 30 λεπτά και ήταν σημαντικό ότι αυτή η εμφάνιση έγινε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Λαμποράλ Κούτσα.

Η αλήθεια είναι πως ήμασταν βιαστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτό έως ένα σημείο ήταν λογικό. Το γκρουπ μας είναι πάρα πολύ δύσκολο και η συνέχεια θα είναι φοβερά δύσκολη, το γνωρίζουμε. Πρέπει λοιπόν να έχουμε πνευματική ηρεμία. Ανεξάρτητα εάν προερχόμαστε από ήττες ή νίκες. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά έως το τέλος του TOP-16.

Το TOP-16 είναι ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών και μπορείτε να τα δείτε όλα. Πρέπει να τα περιμένετε όλα. Είδατε τι έγινε στην Πόλη στο ματς της Αναντολού Εφές με την Αρμάνι και τι καλάθι μπήκε στο τέλος, είδατε πόσο πάλεψε η Μάλαγα χθες στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, είδατε πως πέρασε η Γαλατάσαραϊ από το Μόναχο, αλλά και την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Παρτιζάν την προηγούμενη αγωνιστική.

Στο TOP-16 όλα μπορεί να συμβούν. Η Λαμποράλ Κούτσα δεν έπαιξε καλά σήμερα, αλλά το ΤΟP-16 είναι πολύ μεγάλο. Μπορείτε να δείτε τραυματισμούς που θα αλλάξουν ισορροπίες, να υπάρχει κακός τρόπος σκέψης και προσέγγισης ενός ματς, μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα σε ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών.

Ο Πέτγουεϊ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, κρίσιμος θα έλεγα, όπως και για τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς και είμαι χαρούμενος που επέστρεψε, εύχομαι να έχει υγεία, επέστρεψε και μας βοήθησε πάρα πολύ.

Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια και το γεγονός πως για αρκετές εβδομάδες δεν θα έχουμε ταξίδι, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Αυτή είναι η ζωή μας, παίζουμε παντού και θέλουμε να το διασκεδάζουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική σήμερα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Λαμποράλ Κούτσα και καλή τύχη στο παιχνίδι με τη Φουενλαμπράδα που ξέρω πως είναι αρκετά κρίσιμο".

Λοτζέσκι: «Αυτοί που πρέπει και θέλουμε να είμαστε»

Πλήρως ικανοποιημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού στο παρκέ στη νίκη του κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι στον Nova ΣΠΟΡ FM 94.6.

Λοτζέσκι: «Αυτοί που πρέπει και θέλουμε να είμαστε»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια για την 4η αγωνιστική του Top 16 δείχνοντας στο παρκέ την εικόνα που πρέπει και που θέλουν οι παίκτες της ομάδας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ματ Λοτζέσκι μιλώντας στον Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Νίκο Ζέρβα.

«Απόψε ήμασταν αυτοί που έπρεπε και που θέλουμε να είμαστε. Στα προηγούμενα ματς δεν κάναμε αυτά που θέλαμε. Δεν τρέχαμε. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ απόψε και ανέβασε την ψυχολογία μας. Μας βοήθησαν να πάρουμε μπροστά», είπε ο Βέλγος και πρόσθεσε για την προσωπική του απόδοση:

«Πέρασα ένα μικρό ντεφορμάρισμα αλλά επιστρέφω σιγά-σιγά».

Όσο για τη συνέχεια; «Έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια στη συνέχεια με Μάλαγα και Εφές και πρέπει να τα κερδίσουμε. Θα επιδιώξουμε όσες περισσότερες νίκες μέχρι το τέλος».

Περπέρογλου: «Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς»

Η νίκη ήρθε... εύκολα για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Λαμποράλ αφού οι παίκτες της ομάδας είχαν μόνο αυτό το αποτέλεσμα στο μυαλό τους, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Στράτος Περπέρογλου.

Περπέρογλου: «Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς»
Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 89-70 απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα και ο Στράτος Περπέρογλου μετά το ματς τόνισε ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό του ίδιου και των συμπαικτών του.

Ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» συμπλήρωσε ότι το αποτέλεσμα αυτό τους βοηθάει και για την συνέχεια του Top 16.

«Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Είχαμε ένα πολύ κακό μηνά και έπρεπε να μπούμε μέσα να κερδίσουμε το παιχνίδι και το καταφέραμε», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ.

«Σίγουρα βοηθάει. Πολλές φορές το προβλήτα είναι στο μυαλό. Δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη να αλλάξουν όλα. Το χρειαζόμασταν αυτό το αποτέλεσμα και κάναμε την δεύτερη νίκη στο Top 16 και προχωράμε για την συνέχεια», ολοκλήρωσε ο παίκτης των «ερυθρόλευκων».

Μαρμαρινός: «Θέμα σεβασμού η νίκη»

Η αμφισβήτηση που δέχθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα μετέτρεψε σε θέμα… σεβασμού τη νίκη κόντρα στην Λαμποράλ, όπως δήλωσε ο Χρήστος Μαρμαρινός στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Μαρμαρινός: «Θέμα σεβασμού η νίκη»

Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού είχαν θέσει σε… αμφισβήτηση την προσπάθεια των παικτών της ομάδας για αυτό και η νίκη κόντρα στην Λαμποράλ αποτελούσε για τους «ερυθρόλευκους» θέμα σεβασμού, ανέφερε μεταξύ άλλων στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, Χρήστος Μαρμαρινός μετά την επικράτηση στη Βιτόρια.

«Δεν ήρθε τόσο εύκολα η αποψινή νίκη, όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ήρθαμε στη Βιτόρια πολύ καλά προετοιμασμένοι. Θέλαμε τη νίκη λόγω των τελευταίων αποτελεσμάτων και καταφέραμε να την πάρουμε», είπε αρχικά ο βοηθός προπονητή των Πειραιωτών και συνέχισε:

«Η νίκη αποτελούσε απόψε θέμα σεβασμού στην προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά από την αρχή της σεζόν καθώς αυτή αμφισβητήθηκε το τελευταίο διάστημα και αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Ξεκινά μια νέα αρχή. Αυτή η… επίθεση στο συγκεκριμένο ματς πέτυχε. Τώρα πρέπει να επιτεθούμε στη Μάλαγα. Βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και πορευόμαστε».

Σκαριόλο: «Έπαιξε σαν πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού μετά την επιβλητική του νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα.

Σκαριόλο: «Έπαιξε σαν πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός»

Σαν ιππότης ο Σέρτζιο Σκαριόλο αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και ρεαλιστική παραδέχτηκε πως η Λαμποράλ Κούτσα δεν μπορεί να κοιτάξει μια ομάδα τέτοιου επιπέδου στα μάτια.

«Συγχαίρω τον Ολυμπιακό για το καταπληκτικό παιχνίδι που έκανε. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης κι έπαιξε σαν τέτοιος. Είχε καταπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα, ο Σπανούλης και ο Λοτζέσκι ήταν ασταμάτητοι και είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Εμείς αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την επιθετική άμυνα των αντιπάλων μας. Αρχίσαμε καλά, αλλά δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

«Το επίπεδό μας δεν είναι για να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, αλλά θέλουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να εξελιχθούν κάποιοι από τους παίκτες μας. Στο τέλος προτιμήσαμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες μας για το πρωτάθλημα, αφού η νίκη είχε χαθεί», πρόσθεσε.

Νοτσιόνι: «Έπαιξε καταπληκτικά ο Ολυμπιακός»

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχτηκε ο Αντρές Νοτσιόνι μετά τη βαριά ήττα της Λαμποράλ Κούτσα.

Νοτσιόνι: «Έπαιξε καταπληκτικά ο Ολυμπιακός»
Με ωμό ρεαλισμό αντιμετώπισε την ήττα της Λαμποράλ Κούτσα από τον Ολυμπιακό ο Αντρές Νοτσιόνι παραδεχόμενος την υπεροχή των Πειραιωτών.

«Δεν είχαμε τύχη σε αυτό το ματς, από την αρχή του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα έρθει να παίξει δυνατά και το έκανε. Έπαιξαν καταπληκτικά από το ξεκίνημα. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το κοιτάξουμε μπροστά. Εξακολουθώ να πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά. Διαθέτουμε μια καλή ομάδα, η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που πάει κι έρχεται», ανέφερε ο Αργεντινός φόργουορντ.
Το γουρικο δωρο του Βαλδερδε στον Σπανούλη
 
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε μια ευχάριστη έκπληξη στον Βασίλη Σπανούλη δείχνοντας ότι και από τη χώρα των Βάσκων δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό.

Το δώρο του Βαλβέρδε στον Σπανούλη (video)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να εργάζεται πλέον στην πατρίδα του και την Μπιλμπάο, αλλά δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό. Ο άλλοτε προπονητής των Πειραιωτών επί τη ευκαιρία της επίσκεψης της ομάδας μπάσκετ των «ερυθρολεύκων» στη γειτονική Βιτόρια για τον αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα, έστειλε στον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, σαν δώρο μία εμφάνιση της Μπιλμπάο.

inner

Τη φανέλα παρέδωσε στον Λαρισαίο γκαρντ ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της μπασκετικής Μπιλμπάο. Ο «Kill Bill» υποδέχτηκε με χαμόγελο την έκπληξη του «Τσινγκούρι» και μετέφερε τις ευχαριστίες του. Μάλιστα, ανταπέδωσε την κίνηση του Βαλβέρδε, στέλνωντας και αυτός μία δική του φανέλα ως δώρο.


ALEX WEB RADIO/TV