ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Εισιτήρια για ΠΑΟΚ και την Κυριακή!



Εισιτήρια για ΠΑΟΚ και την Κυριακή!

1/10/2011
Όσοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θέλουν να δουν από κοντά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήριο και την Κυριακή, καθώς ακόμα δεν υπάρχει «sold out».
Εισιτήρια για ΠΑΟΚ και την Κυριακή!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ανακοινώνεται ότι αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 02/10 συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων, για τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" την ίδια ημέρα και ώρα 20:30.
Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", που βρίσκονται έξω από τις Θύρες 17 & 25, από τις 10:00 το πρωί έως την εξάντλησή τους.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 25 €, 30 €, 35 €, 45 €, 55 € & 125 € (VIP)
Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και κάθε φίλαθλος για να τα προμηθευτεί πρέπει να επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.
Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας, την ημέρα του αγώνα και μετά το άνοιγμα των θυρών του Γηπέδου, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού.

ALEX WEB RADIO/TV

Διάστρεμμα ο Κουζούνης

1/10/11


Διάστρεμμα στο πόδι υπέστη ο Παύλος Κουζούνης στο φιλικό παιχνίδι με τον Φοίνκα και θα μείνει όπως όλα δείχνουν 15 ημέρες εκτός δράσης. Ο βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού είναι πολύ πιθανό να χάσει την πρεμιέρα με την Καλαμαριά.
www.thrylos.gr

Ο Φοίνικας 3-1 τον Ολυμπιακό

Ο Φοίνικας 3-1 τον Ολυμπιακό

1/10/201
Ήττα με 3-1 (20-25, 37-35, 25-22, 25-13) γνώρισε ο Ολυμπιακός από τον Φοίνικα στη Σύρο σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη για φιλανθρωπικό σκοπό. 
Φοίνικας(Νεόφυτος): Ντάγκουνμπιτς 12, Κουρνέτας 2, Θάνος 10, Γκοτς 5, Νικηφορίδης 15, Ντόκιτς 22, Κουρούπης)λ, 61%), Αρβανίτης, Τσέργας, Λάππας 6,
Ολυμπιακός(Καλμαζίδης): Πετρέας 8, Φιλίποφ 6, Νοβότνι 18, Κοκκινάκης 11, Ανδρεάδης 6, Πάουλο 4, Σωτηρίυο(λ, 49%), Κανέλλος 10, Λιβαθηνός.

www.thrylos.gr/

Το πρώτο βήμα η Ελλάδα

Το πρώτο βήμα η Ελλάδα

1/10/2011
Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο ανδρών που θα διεξαχθεί στο Αϊτχόφεν τον Ιανουάριο του 2012 πήρε η Ελλάδα.
Η εθνική μας ομάδα κέρδισε με 13-7 τη Σλοβακία στο πρώτο ματς της φάσης των πλει οφ και θα παίξει χωρίς πίεση στη ρεβάνς της 29ης Οκτωβρίου στο Κόζιτσε. Πολύ καλή εμφάνιση για τους δυο άσους του Ολυμπιακού τον Γιάννη Φουντούλη και τον Βαγγέλη Δελακά.
 Τα οχτάλεπτα: 1-1, 6-2, 3-3, 3-1.
Τα γκολ της Ελλάδος πέτυχαν οι: Δελακάς 2, Φουντούλης 2, Κοκκινάκης 2, Αφρουδάκης Γ. 2, Μιράλης 2, Μυλωνάκης 1, Ντόσκας 1, Θεοδωρόπουλος 1.

www.thrylos.gr/

Στη Mercedes GP οι Άλντο Κόστα και Τζέοφ Γουίλις

Στη Mercedes GP οι Άλντο Κόστα και Τζέοφ Γουίλις

1/102011 
Την πρόσληψη δύο σημαντικών ανθρώπων στο δυναμικό της ανακοίνωσε η Mercedes GP. H γερμανική ομάδα έκανε γνωστές, τις προσλήψεις του Άλντο Κόστα και του Τζέοφ Γουίλις.
1
Τον περασμένο Ιούλιο ο Ιταλός άφησε τη Ferrari, ύστερα από μια μεγάλη αναδιάρθρωση που έκανε η Scuderia μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα της σεζόν.
Στη Mercedes θα συναντήσει τον παλιό του προϊστάμενο στη Ferrari, Ρος Μπρον με τον οποίο θα συνεργαστεί στο πόστο του Διευθυντή Μηχανολογίας, ξεκινώντας από την 1η Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά του ο Γουίλις, αποχώρησε πριν από λίγο καιρό από την HRT και στη Mercedes θα αναλάβει χρέη Τεχνικού Διευθυντή, ξεκινώντας από τις 17 Οκτωβρίου. Πριν από αυτό, εργαζόταν στη Red Bull, τη διετία 2007-2009.
Ο Ρος Μπρον δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι ο Άλντο Κόστα και ο Τζέοφ Γουίλις θα ενταχθούν στην ομάδα μας. Ο Τζέοφ είναι ένας μηχανικός που σέβονται όλοι με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη Formula 1 και ανυπομονούμε για την άφιξή του τον επόμενο μήνα».
Και πρόσθεσε:
«Έχοντας συνεργαστεί στενά με τον Άλντο για πολλά χρόνια, ξέρω ότι θα φέρει αποφασιστικότητα και ικανότητες πρωταθλητισμού στην ομάδα, όταν θα έρθει τον Δεκέμβριο.
Το χτίσιμο μιας ομάδας που θα κερδίζει είναι μια συναρπαστική πρόκληση για όλους μας καθώς εργαζόμαστε για να πιάσουμε τα στάνταρ ανταγωνιστικότητας που ταιριάζουν στην εργοστασιακή ομάδα της Mercedes-Benz. Με μια ισχυρή τεχνική δομή υπό την ηγεσία του Μπομπ Μπελ ερχόμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για να εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας».

www.olympiacos24.gr

Βαλβέρδε: «Θα είναι ένας δυνατός αγώνας, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι»

Βαλβέρδε: «Θα είναι ένας δυνατός αγώνας, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι»

1/10/2011
Στην αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε τονίζοντας την αναγκαιότητα να συμπαρασταθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού στους «ερυθρόλευκους»
Με  δήλωση που έκανε ο Βάσκος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» στο www.olympiacos.org, αναφέρθηκε στον αυριανό αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ., τονίζοντας:
ΒΑΛΒΕΡΔΕ«Το αυριανό παιχνίδι είναι το πρώτο ντέρμπι για εμάς φέτος και αυτό που θέλουμε είναι τα ντέρμπι να τα παρακολουθούμε για το ποδόσφαιρο που έχει παιχτεί σε αυτά και για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος.
Θέλουμε από τους φιλάθλους μας να γεμίσουν το γήπεδο και να μας υποστηρίξουν, γιατί χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως ταυτόχρονα πρέπει να δείξουμε και τον σεβασμό στον αντίπαλό μας, όπως και εμείς θέλουμε να μας σέβονται όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας.
Αυτό που επίσης θέλουμε στον αυριανό αγώνα είναι το παιχνίδι να έχει υψηλό ρυθμό και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να υπάρξουν διακοπές. Όπως είπα και πριν τα ντέρμπι στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι το παράδειγμα για το ποδόσφαιρο και ο κόσμος να διασκεδάζει το θέαμα, αποφεύγοντας παράλληλα και την δημιουργία οποιουδήποτε προβλήματος.»
«Ξέρουμε ότι θα είναι ένας δυνατός αγώνας, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε.»

www.olympiacos24.gr

ΣΟΥΠΕΡ ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (videos)

ΣΟΥΠΕΡ ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (videos)

1/10/2011
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣΑν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε η σεζόν 2011-12, προμηνύεται εξαιρετική για τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο του φιλικό με πλήρες ρόστερ, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρουσίασε καταπληκτικό πρόσωπο, απέναντι στη Φενέρμπαχτσέ, η οποία έχει κατά πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και βεβαίως έχει θέσει ως στόχο την συμμετοχή της στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Το τελικό 88-78 μαρτυρά την ανωτερότητα των Πειραιωτών, οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής (4.30 μ.μ. Novasports 4-live από το olympiacos24.gr) θα αντιμετωπίσουν την Εφές Αναντόλου στη δεύτερη μέρα του τουρνουά «2 nations cup».
«Βέλος» ο Λούκας
Ο Ίβκοβιτς ξεκίνησε στη βασική πεντάδα τον Λούκας, τον Γκετσεβίτσιους, τον Κέσελ, τον Χάουαρντ και τον Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος έπαιρνε συχνά τη μπάλα στο λόου-ποστ για να παίξει με πλάτη, αν και στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Κειλίν Λούκας, ήταν αυτός που πήρε με επιτυχία τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν στο 7ο λεπτό έγινε αλλαγή με τον Σπανούλη το σκορ ήταν 12-8 και είχε σημειώσει οκτώ πόντους με 2/4 βολές και 3/3 δίποντα! Ανάλογα καλός ήταν και ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος πήρε τη θέση του Παπαδόπουλου και πρόλαβε στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου να σημειώσει επτά πόντους. Αντίθετα ο Ματ Χάουαρντ, αν και ξεκίνησε βασικός έδειξε εκτός κλίματος αναγκάζοντας τον «Ντούντα» να τον αντικαταστήσει με τον Πέρο Άντιτς.
Σούπερ Λάζος
Στο 10' το σκορ 'ήταν 23-18 με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, οι οποίες συνεχίστηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με 2/2 τρίποντα από Σλούκα και Άντιτς η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο νούμερο (31-20 στο 12) και έμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι την ανάπαυλα. Βασικός λόγος γι' αυτό ήταν η καταπληκτική παρουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο οποίος έκανε ότι ήθελε τους αντίπαλους ψηλούς μέσα στη ρακέτα. Ο Έλληνας σέντερ σημείωσε 13 πόντους ως το 20' χωρίς να χάσει δίποντο (6/6) και με δύο συνεχή καλάθια του, οι Πειραιώτες πήραν τη μεγαλύτερη τυος διαφορά (40-27) στο 18.
Η σκυτάλη στον Χάινς
Οι Τούρκοι πλησίασαν σε 44-38 στο τέλος του ημιχρόνου και σε 50-46 στο 24'. Κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι δύο Αμερικανοί, ο Λούκας και ο Χάινς με συνέπεια ο Ολυμπιακός να αποδώσει θαυμάσιο μπάσκετ, ανεβάζοντας τη διαφορά του. Ο Χάινς συνέχισε από εκεί που τελείωσε ο Παπαδόπουλος κι έδειξε πως με την ταχύτητα και τη δύναμη του, μπορεί να αναπληρώσει τους… πόντους που του λείπουν. Όταν ο Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του στο 28', ο Αμερικανός σέντερ είχε προλάβει να φορτώσει το Τουρκικό καλάθι με 18 πόντους, μετρώντας 6/6 δίποντα και 6/9 βολές! Στο 28' ο φωτεινός πίνακας έγραφε 69-54 με τους παίκτες του Ίβκοβιτς να είναι θαυμάσιοι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Σπουδαίος ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε γι' αρκετή ώρα σε θέση «3" με τον Χάουαρντ στο «4".
Ψύχραιμος και ουσιαστικός
Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός πιστοποίησε την ανωτερότητα του, μένοντας ψύχραιμος κάθε φορά που οι Τούρκοι φάνηκαν απειλητικοί. Όταν πλησίασαν σε 73-68, ο Χάινς με «γκολ-φάουλ» και ο Σπανούλης με ένα έξοχο ντράιβ έκαναν το 78-68 και όταν με τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς μείωσαν σε 78-73 στο 36' , η απάντηση ήταν άμεση. Με τρίποντο του Γκετσεβιτσιους, κάρφωμα του Χάινς, λέι-απ του Άντιτς και δύο βολές του Λούκας «καθάρισε» το ματς.
ΦΕΝΕΡ (Σπάχια): Τζέρελς 10, Ονάν 5, Έρογλου 2, Βίντμαρ 10, Πεκέρ 2, Γκιστ 10, Μπογκντάνοβιτς 17 (4), πρέλντζιτς 18 (2), Σαβάς 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 24 (6 ριμπ.), Λούκας 15 (1), Σπανούλης 6 (1), Άντιτς 5 (1), Χάουαρντ, Κέσελ, Παπαδοπουλος 13, Γκετσεβίτσιους 8 (2), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σλούκας 3 (1).




www.olympiacos24.gr

Σωτήρχος: «Να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα»

ΣΩΤΗΡΧΟΣ
1/10/11
Για τους στόχους των ομάδων τους στο νέο πρωτάθλημα, την κλήρωση, αλλά και το σύστημα του πρωταθλήματος, μίλησαν οι προπονητές των τεσσάρων επικρατέστερων ομάδων της Α1.
Για την πρεμιέρα με το Μαρκόπουλο μίλησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τέλης Σωτήρχος:
«Ξεκινάμε το πρωτάθλημα με ντέρμπι, απέναντι σε μια ομάδα με στόχο την 4άδα. Η κλήρωση δεν είναι παρά πιθανότητες. Δε συμφωνώ με το σύστημα διεξαγωγής, χρειαζόταν οπωσδήποτε Play off. Σε καμία προηγμένη χώρα που ασχολείται με το βόλεϊ δε λείπουν τα play off. Στόχος του Ολυμπιακού, που βρίσκεται σε περίοδο εξυγίανσης, είναι να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε παντρέψει την εμπειρία με το ταλέντο και έχουμε μέσο όρο ηλικίας των κοριτσιών τα 23 χρόνια».
http://www.olympiacos24.gr

Δεύτερη ήττα για τους έφηβους

nations
1/10/11

Την ήττα για δεύτερη φορά γνώρισαν οι έφηβοι του Ολυμπιακού στα φιλικά παιχνίδια που πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη

Στα πλαίσια του «Two Nations Cup», η ομάδα εφήβων του Ολυμπιακού, ηττήθηκε από τους έφηβους την Φενέρμπαχτσε/ Ούλκερ με 81-64.

Ωστόσο, οι φιλικοί αυτοί αγώνες διεξάγονται για να βγάλουν οι προπονητές χρήσιμα συμπεράσματα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Έφηβοι – Ολυμπιακός: Μπουζούκας, Μάλλιαρης 5, Μονεος 14, Κατσας 4, Κουτσός, Κουλούμπης 4, Σίμος, Μπουντούρογλου 3, Καμάρας, Καρανδρέας 15, Κακλαμανάκης 17.

Έφηβοι – Fenerbahce Ulker: Yurteri 2, Uruglu 5, Candan 11, Atin 7, Birsen 15, Asik, Aygun 5, Guleryz 19, Dagdelen 3, Sanli 12, Aydin 2, Asci।

www.olympiacos24.gr

Πιρές: «Τρομερή ποιότητα ο Ολυμπιακός»

Πιρές: «Τρομερή ποιότητα ο Ολυμπιακός»

1/10/2011 
Ένας Θρύλος της Άρσεναλ, ο Ρομπέρ Πιρες, μίλησε στη free press εφημερίδα «STADIO by METRO», η οποία κυκλοφόρησε σήμερα και θα μοιραστεί αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λονδρέζικη ομάδα ΠΙΡΕΣ ΑΡΣΕΝΑΛΧαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής:

Για το παιχνίδι:
«Είδαμε ένα πολύ ποιοτικό αγώνα ανάμεσα σε δυο εξαιρετικές ομάδες. Η Άρσεναλ βρέθηκε νωρίς νωρίς να προηγείται με δυο γκολ και όλοι πιστέψαμε ότι είχε καθαρίσει τη νίκη αλλά ο Ολυμπιακός μας διέψευσε. Πραγματικά δεν περίμενα να βγάλει μια ελληνική ομάδα τόση ποιότητα σε ένα αγγλικό γήπεδο απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως η Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε φοβερά, πίεσε την Άρσεναλ πολύ ψηλά και την ανάγκασε να κάνει πολλά λάθη. Το 2-1 σαφώς αδικεί τους Έλληνες οι οποίοι βάσει της εικόνας του αγώνα έπρεπε να πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία. Επαναλαμβάνω πως με εξέπληξε πολύ ευχάριστα το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού. Να είστε σίγουροι ότι τέτοια εμφάνιση μέσα στο γήπεδο της Άρσεναλ έχουν κάνει πολύ λίγες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Έδειξε τρομερή ποιότητα και πιστεύω ότι αν παίξει έτσι και στη συνέχεια δεν αποκλείεται να φέρει τα πάνω κάτω στον όμιλο και να πετύχει αυτό που τώρα μοιάζει σχεδόν αδύνατο».

O Αγγελόπουλος στην Πόλη!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
1/10/11

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκε στο «Αμπντί Ιπεχτσί» και παρακολούθησε τον αγώνα με τη Φενέρ, μαζί με τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σκινδήλια, τον γενικό διευθυντή Χρήστο Σταυρόπουλο και τον εμπορικό διευθυντή Νίκο Λεπενιώτη.

Οι ιδιοκτήτες της ομάδας μπορεί να μην εμφανίστηκαν στην παρουσίαση της Δευτέρας, αλλά όπως είπε ο ΊΒκοβιτς είναι δεδομένο ότι βρίσκονται δίπλα στην ομάδα και δεν θα την αφήσουν στα δύσκολα!

www.olympiacos24.gr

Ασταμάτητος «πιστολέρο»! (video)

Ασταμάτητος «πιστολέρο»! (video)

1/10/2011
Από το… χέρι πήρε ο Κώστας Μήτρογλου τον Ατρόμητο και τον οδήγησε σε μια σημαντική νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-1 στο Περιστέρι.

Και τι δεν έκανε πάλι ο επιθετικός του Θρύλου, που έχει παραχωρηθεί δανεικός στους «κυανόλευκους». Βρήκε δίχτυα δύο φορές, ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου στην εστία του Μπλάζιτς ενώ το οριζόντιο δοκάρι του στέρησε το γκολ της χρονιάς.

Δωρεάν εισιτήρια για τη «γαλανόλευκη»

Δωρεάν εισιτήρια για τη «γαλανόλευκη» 

1/10/2011 

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΔύο χιλιάδες δωρεάν εισιτήρια θα δοθούν για τον αγώνα Ελλάδα-Κροατία στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
Τη δωρεάν διάθεση 2.000 εισιτηρίων στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (ηλικίας 18-30 ετών) για τον αγώνα της προκριματικής φάσης του Euro 2012 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κροατία (7 Οκτωβρίου 2011, «Γ. Καραϊσκάκης»), ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Ινστιτούτο Νεολαίας και την χορηγία της ΕΠΟ.
Η διάθεση των εισιτηρίων, θα γίνει από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, από μεθαύριο Δευτέρα και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
Πηγή : www.woop.gr

Όταν το ποδόσφαιρο γίνεται θρησκεία


OTAN TO ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΘΡΗΣΚΕΙΑ

 1/10/2011

Είναι γεγονός, πως το πιο λαοφιλές άθλημα στον κόσμο, το ποδόσφαιρο, λατρεύεται σε πολλές περιπτώσεις ως θρησκεία, με τις ομάδες να αποτελούν τις θεότητες και τους παίκτες τους αγίους. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές όπου θρησκεία και ποδόσφαιρο… ταυτίζονται. Με αφορμή λοιπόν τη κίνηση του γκαλερίστα Τζόνι Κότερ, να παρουσιάσει ως Ιησού Χριστό τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, σας παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπου το ποδόσφαιρο συνάντησε τη θρησκεία, πολλές φορές μάλιστα, αντικαθιστώντας την…

Αγγλία - Ιησούς Μπέκαμ (2011)


Εμφανώς ενοχλημένη παρουσιάστηκε η κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας από την κίνηση του Γκαλερίστα Τζόνι Κότερ, να παρουσιάσει ως άλλον... Ιησού Χριστό τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Μάλιστα, έπειτα από εντολή των αστυνομικών αρχών ο Κότερ συμφώνησε να κατεβάσει την φωτογραφία του Μπέκαμ από την γκαλερί του, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει. «Η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι ενάντια στον Χριστιανισμό ή στην θρησκεία γενικότερα. Αυτό που θέλω να πω και να ρωτήσω είναι το εξής: Άνθρωποι σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι Θεοί ή θνητοί; Διάλεξα τον Μπέκαμ γιατί αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο, τον οποίο γνωρίζει όλος ο κόσμος. Θέλω να εξηγήσω ότι δεν αναφέρομαι στην θρησκεία, αλλά στα χρήματα που αποτελούν αυτοσκοπό για πάρα πολλούς ανθρώπους του πλανήτη», ήταν τα λόγια του Κότερ.










Καλώς τα παιδιά, 3-0!

Καλώς τα παιδιά, 3-0!

1/10/2011
Περίπατο κόντρα στον ΠΑΟΚ έκαναν οι Νέοι του Ολυμπιακού. Το κοντέρ σταμάτησε στα...τρία (3-0) στο Ρέντη  με τους «ερυθρόλευκους» να επιτυγχάνουν το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών της Superleague.

Το σκορ άνοιξε ο Σούκιας στο 26 με σουτ στην κίνηση,  έπειτα από άσχημη απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στο 84 ο Σταμόγιαννος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 ,  ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ιωαννίδης με πλασέ στις καθυστερήσεις.
 
www.thrylos.gr/

Διπλο η Λιβερπουλ (video)

Διπλο η Λιβερπουλ (video)

1/10/2011


Τα γκολ του Αντριου Κάρολ στο 71ο λεπτό και του Λουϊς Σουάρες στο 82ο, έκριναν το παραδοσιακό ντέρμπι του Λίβερπουλ, που έγινε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ, ανάμεσα στην Εβερτον και τους «κόκκινους».

Με αυτήν την νίκη, η Λίβερπουλ έφτασε στους 13 βαθμούς και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης, ενώ οι «εφοπλιστές» βρίσκονται στην μέση της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο 79ο λεπτό, ο Απόστολος Βέλλιος αντικατέστησε τον Τόνι Χίμπερτ στην 11αδα της Εβερτον.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

szólj hozzá: E0-2L

ALEX WEB RADIO/TV

MotoGP: Ασταμάτητος ο Στόνερ

MotoGP: Ασταμάτητος ο Στόνερ

1/10/2011
Τη δέκατη pole position για φέτος κέρδισε στο Motegi της Ιαπωνίας ο Κέισι Στόνερ και οδεύει ολοταχώς για τον τίτλο. Η επιτυχία αυτή του Στόνερ αποτελεί ρεκόρ κατακτήσεων σε μία σεζόν του MotoGP, καθώς μέχρι τώρα ο ίδιος και ο Βαλεντίνο Ρόσι είχαν φτάσει μέχρι τις εννιά. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Χόρχε Λορένθο, τρίτος ήταν ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ενώ ο Ντάνι Πεντρόσα περιορίστηκε στον τέταρτο ταχύτερο χρόνο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

«Μείνε κοντά μας»

«Μείνε κοντά μας»

1/10/2011
Πρώτο προεδικό μήνυμα για νέα ανανέωση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο άνθρωπος που έφερε τον Ισπανό τεχνικό ξανά στην τεχνική ηγεσία του Θρύλου, θέλει να τον κρατήσει στο λιμάνι και μετά το καλοκαίρι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γάτα» στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος και ο προπονητής του Ολυμπιακού στο Λονδίνο πριν λίγες μέρες, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για νέα επέκταση της συνεργασίας, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο διοικητικός ηγέτης του Θρύλου, γωρίζοντας ότι το θέμα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, φρόντισε, ωστόσο να στείλει το μήνυμα ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνεργασία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και είναι επιθυμία του να συνεχίσουν μαζί, εφόσον είναι και ο ίδιος σύμφωνος σε μια τέτοια προοπτική. Ηθελε να δείξει δηλαδή στον Ισπανό για μια ακόμα φορά την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλει και να του δώσει και ένα επιπλέον κίνητρο.

Ο Βαλβέρδε βρέθηκε με το ένα πόδι στο Μπιλμπάο φέτος, αλλά τελικά επέλεξε να μείνει και να συνεχίσει την δουλειά στον Πειραιά. Απάντηση δεν έδωσε στον Μαρινάκη, ωστόσο, στο χέρι του μάλλον είναι να το επιλέξει και φέτος...
 
www.thrylos.gr/

Tεσσαρα η Ντόρτμουντ!

Tεσσαρα η Ντόρτμουντ!


1/10/2011
Με χάτ-τρικ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (30’, 45’ και 78’) και το γκολ του Γκότσε (75’), η Μπορούσια Ντόρτμουντ “ξέσπασε” στην Αουγκσμπούργκ για την ήττα της την Τετάρτη στο “Βελοντρόμ” από τη Μαρσέιγ και έφτασε έτσι τους 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Bundesliga.
ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙΟι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ήταν εντυπωσιακοί κατά διαστήματα, απέναντι σε μία απο τις ασθενέστερες ομάδες της κατηγορίας και διασκέδασαν έτσι τις εντυπώσεις απο την ήττα τους στο Champions League
Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League επεβάλλε πλήρως τον ρυθμό της, εκανε πολλες ευκαιρίες για γκολ και δίκαια έχει το προβάδισμα στον αγώνα που διεξάγεται στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Bundesliga
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βέιντενφέντλερ, Πίσζσεκ, Σαντάνα, Χούμελς, Λοβ, Μπέντερ, Γκούντογκαν (68' Ντα Σίλβα), Κούμπα (62΄Μπάριος), Γκότζε (79' Γκροσκρέουτζ), Πέριστις, Λεβαντόβσκι
Αουγκσμπούργκ: Ζεντσχ, Κάλσεν-Μπράκερ, Μοχρλε, Σανκό, Ντε Γιονγκ (23’ Βέρνερ, Χοσογκάι (81' Ρέινχαρντ), Ντάβιντς, Μπρίνγκμαν, Μπάιερ (71' Λανγκάμπ), Μπελλινγχάουζεν, Μόλντερ


szólj hozzá: Dort 1-0 Aus


szólj hozzá: Dor 2-0 Aus





ALEX WEB RADIO/TV

Χαβίτο: "Δύσκολο ματς"

Χαβίτο: "Δύσκολο ματς"

Ο Φρανθίσκο Χαβίτο μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ (2/10, 20:30, "Γεώργιος Καραϊσκάκης") και αναγνώρισε τις δυσκολίες της αναμέτρησης, τονίζοντας πως θέλει τη νίκη και για τον κόσμο αλλά και για τους ποδοσφαιριστές.
Ο Ισπανός χαφ των Πειραιωτών έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι και υποστήριξε πως το παιχνίδι (2/10, 20:30, "Γεώργιος Καραϊσκάκης") με τον "Δικέφαλο του Βορρά" θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μια δουλεμένη ομάδα.
Παράλληλα ο Χαβίτο τόνισε πως θέλει τη νίκη τόσο για τον κόσμο, όσο και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. "Θα είναι δύσκολος αγώνας, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη, καθώς παίζουμε στην έδρα μας. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μια δουλεμένη ομάδα εδώ και χρόνια, όμως το σημαντικότερο είναι το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Είναι σημαντικό να νικάς, όχι για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, αλλά για την συνέχεια", επεσήμανε αρχικά στην κάμερα της NOVA ο άσος του Ολυμπιακού και συνέχισε:

"Δεν είναι καλό να χάνεις παιχνίδια και να προσπαθείς να ξεπεράσεις αυτά τα αποτελέσματα. Θέλουμε τη νίκη και για τον κόσμο και για εμάς. Θέλουμε πάντα γεμάτο το γήπεδο, με τον κόσμο να μας υποστηρίζει και εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και για τον κόσμο".
 
www.redplanet.gr/

Τοροσίδης: "Το περιβραχιόνιο σημαίνει πολλά"

Τοροσίδης: "Το περιβραχιόνιο σημαίνει πολλά"

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης, παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο match programme του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και το επίσημο σάιτ του Θρύλου την παρουσίασε. Ο 26χρονος παίκτης μίλησε για την τιμή που φέρει το να είσαι αρχηγός του Ολυμπιακού, καθώς και για το ματς με τον "Δικέφαλο του Βορρά".
Συνέντευξη στο match programme του κυριακάτικου (2/10_ αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ παραχώρησε ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων", Βασίλης Τοροσίδης, την οποία και δημοσίευσε το επίσημο σάιτ του συλλόγου.
Ο "Τόρο" τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το να φορά κάποιος το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε μια ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού, ενώ μίλησε και για το παιχνίδι της Κυριακής (2/10).

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τοροσίδη:

Ενδιαφέρον της Νιούκαστλ για Τοροσίδη

Ενδιαφέρον της Νιούκαστλ για Τοροσίδη

Οι κατάσκοποι της Νιούκαστλ που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Emirates" για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, κράτησαν στις σημειώσεις τους το όνομα του Βασίλη Τοροσίδη, καθώς εντυπωσιάστηκαν από την απόδοση του Έλληνα αμυντικού.
Ενδιαφέρον από Αγγλία μεριά, ίσως προκύψει από τον Ιανουάριο για τον Βασίλη Τοροσίδη. Κατάσκοποι, για λογαριασμό της Νιούκαστλ, βρέθηκαν στις εξέδρες του "Emirates" για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό και κράτησαν στις σημειώσεις τους το όνομα του διεθνή Έλληνα αμυντικού, καθώς εντυπωσιάστηκαν με την απόδοση του.
Οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου θα συνεχίσουν να τσεκάρουν τον Τοροσίδη, τόσο στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο και σε αυτά της Ευρώπης (είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με την Εθνική ομάδα) με σκοπό να σχηματίσουν μια πλήρη εικόνα για τις ικανότητες του. Οι "ανθρακωρύχοι" ψάχνουν για έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του "Τόρο" και αν πειστούν για την αξία του παίκτη τότε θα κινηθούν για την απόκτηση του, πιθανότατα από τον Ιανουάριο.

Ο 26χρονος άσος του Ολυμπιακού έχει εκφράσει κατά το παρελθόν την επιθυμία του να αγωνιστεί σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ίσως το όνειρο του γίνει πραγματικότητα στα γήπεδα της Premier League.

www.redplanet.gr/

Στηρίζει Κοστάνσο

Στηρίζει Κοστάνσο

Βασικό στο Κυριακάτικος ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ θα έχει όπως όλα δείχνουν ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον Φράνκο Κοστάνσο. Ο Ερυθρός Κατάσκοπος του RedPlanet.gr έχει το θέμα...
Η αλήθεια είναι ότι ο Βάσκος τεχνικός σκέφτηκε την λύση του Μέγκιερι ενόψει ΠΑΟΚ.
Παρ' όλα αυτά, οι πληροφορίες τον θέλουν να εγκατέλειψε σχεδόν αμέσως την συγκεκριμένη ιδέα.

Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι στο οποίο, προτιμάει την εμπειρία του Αργεντινού και όχι έναν ταλαντούχο γκολκίπερ.

Ο Κοστάνσο μπορεί να μην βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση από αγωνιστικής πλευράς, ωστόσο σε τέτοιους αγώνες είναι ρίσκο να χρησιμοποιήσεις έναν νεαρό, ο οποίος έχει ελάχιστες αγωνιστικές παραστάσεις τα τελευταία δύο χρόνια στον Ολυμπιακό.

Για σκεφτείτε να κάνει καμία γκέλα και ο πρώην πορτιέρο της Φερεντσβάρος και ο Βάσκος να χάσει και τον δεύτερο τερματοφύλακα του από νωρίς.
 
 
www.redplanet.gr

ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΣ?....ΓΚΕΛΑΡΕΣ!!!


ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΣ?....ΓΚΕΛΑΡΕΣ!!!
Καλο μηνα αδερφια να εχουμε εμεις και ο Θρυλος
Το Λονδινο περασε...ο Ολυμπιακος εδειξε καποια δειγματα του ταλεντου των παικτων του στο παιχνιδι αυτο αλλα δεν παρελειψε να δειξει και το επιπολαιο προσωπο του που του κοστισαν με δυο γκολ στο πρωτο εικοσαλεπτο του Α' ημιχρονου.Ο Ερνεστο χρεωνεται την καλη εμφανιση της ομαδας στο Λονδινο οπως χρεωνεται και το γεγονος οτι με την εμφανιση ΑΥΤΗΣ της Αρσεναλ εχασε ενα παιχνιδι δικο του...μονος του.

Αυριο λοιπον εχουμε ενα δυσκολο παιχνιδι με εναν αντιπαλο που ουκ ολιγες φορες εχει δημιουργησει προβλημα στην ομαδα μας με το παιχνιδι του αλλα και με την συμπεριφορα των παικτων της μεσα σε αυτο.Ο Παοκ πλην του Βιερινια δεν υπερτερει σε ποιοτητα του Ολυμπιακου,απλα ειναι μια συμπαγης ομαδα που οι παικτες της γνωριζουν καλα ο ενας τον αλλον αφου δεν υπηρχαν και πολλες προσθηκες στο ροστερ της φετος το καλοκαιρι αλλα και εναν προπονητη που μεχρι στιγμης δειχνει να ξερει πως να περνει αποτελεσματα σε δυσκολες εδρες.(στις ευκολες λιγο στραβωνει)
Δεν θα πρεπει να μας ξεγελαει το γεγονος οτι οι ιδιοι δηλωνουν πως και η ισοπαλια ειναι ενα πολυ καλο αποτελεσμα γιαυτους για δυο λογους

Α.Δεν θα πρεπει να "τσιμπησουμε" και να κατεβουμε χαλαροι στο παιχνιδι με το σκεπτικο οτι αυτοι θα παιξουν στο μισο τους γηπεδο κατενατσιο
Β.Αν ισχυει κατι τετοιο τοτε θα πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας μιας αγωνιστικης καταστασης του Παοκ στο γηπεδο που θα παιζει αντιποδοσφαιρο για να καταστρεψει το δικο μας παιχνιδι εκβιαζοντας ετσι τον βαθμο της ισοπαλιας.

Περα ομως απο τους δυο λογους που προανεφερα ο κοινος παρανομαστης ειναι ενας....και στις δυο περιπτωσεις ο Ολυμπιακος θα πρεπει να παρουσιαστει σοβαρος και συγκεντρωμενος στο αυριανο ματς αν θελει να αξιωσει ενα ακομα τριποντο που θα τον φερει ακομα πιο κοντα στο φετινο πρωταθλημα και θα βοηθησει και ψυχολογικα την ομαδα.Οι παικτες λοιπον θα πρεπει να ποτισουν το χορταρι του ΝΑΟΥ μας με αιμα και ιδρωτα για μια ακομα λεβεντικη νικη απεναντι σε μια ομαδα που ολα της τα στραβα και τα αναποδα τα χρεωνει στο κατεστημενο της Αθηνας και πρωτιστως στον Ολυμπιακο Πειραιως.(?)

Ας καλοσωρισουμε λοιπον αυριο στον Ναο μας την συμπαθη κατα τ'αλλα ομαδα της επαρχιας του Δικεφαλου του κατακοκκινου Βορρα κανοντας ενα γηπεδο ηφαιστειο χωρις ακροτητες αλλα με φωνη και στηριξη σε ολους τους παικτες μας αλλα και στον προπονητη μας και πανω απ'ολα στον Θρυλο μας

Πλανητης Premier League η 7η Αγωνιστικη

Πλανητης Premier League η 7η Αγωνιστικη

1/10/2011
Τοπικά ντέρμπι σε Λίβερπουλ και Λονδίνο και κυρίως προσπάθεια ανασύνταξης στις ομάδες του Μάντσεστερ περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Μακριά από τα προβλήματα συνεχίζει και θέλει να παραμείνει η Τσέλσι.

Τα ντέρμπι Τότεναμ-Άρσεναλ και Έβερτον Λίβερπουλ ξεχωρίζουν στην αγωνιστική ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ. Να ξεχάσει το θέμα Τέβες θέλει η Μαν.Σίτι περνώντας νικηφόρα από την έδρα της Μπλάκμπερν.

Επιστροφή στις νίκες είναι το σύνθημα της Μαν.Γιουνάιτεντ μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Να αλώσει το «Ρίμποκ» θα προσπαθήσει η Τσέλσι κόντρα στην Μπόλτον συνεχίζοντας τη σταθερή της πορεία.


Έβερτον - Λίβερπουλ

Ο Κένι Νταλγκλίς προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους στο εσωτερικό της ομάδας και τονίζει ότι το αποτέλεσμα εξαρτάται από την απόδοση των παικτών του. Οι «κόκκινοι» θα ψάξουν τη νίκη για να μην απομακρυνθούν κι άλλο από την κορυφή, με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις να μην είναι το δυνατό τους σημείο, αφού στα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος, μετρούν -μόλις- 2 "τρίποντα".

Από την πλευρά της η Έβερτον θέλει να πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση με αυτή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αυτή τη φορά ελπίζει ότι θα καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Τα «ζαχαρωτά» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, αφού στο «Γκούντισον Παρκ» έχουν -μόλις- μια ήττα στα τελευταία 14 παιχνίδια για την Πρέμιερ.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθει αν μπορεί να υπολογίζει στον Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ μοναδική απώλεια παραμένει ο Βίκτορ Ανιτσέμπε, ο οποίος είναι τραυματίας εδώ και καιρό.

Ευχάριστα νέα και για τον Κένι Νταλγκλίς, αφού ο Στίβεν Τζέραρντ έχει ήδη αγωνιστεί και πάλι, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος για ολόκληρο 90λεπτο. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ θα μείνει στον πάγκο, όπως το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Γκλεν Τζόνσον, ο οποίος αποθεραπεύτηκε, αλλά επίσης δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Στις προπονήσεις έχει επιστρέψει και ο Ντάνιελ Άγκερ.



Μπλάκμπερν - Μάντσεστερ Σίτι

Να αφήσει πίσω της την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου, για το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει η Σίτι, η οποία επιστρέφει στο πρωτάθλημα που τα καταφέρνει κάτι παραπάνω από καλά. Το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας δεν είναι καθόλου καλό, μετά τα όσα έχουν συμβεί με τον Κάρλος Τέβες και έχουν «βάλει» τον 27χρονο επιθετικό «στο ψυγείο», την ώρα που οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές τάχθηκαν με το μέρος του και κατά του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Στα καθαρά αγωνιστικά, η Σίτι τα πηγαίνει μια χαρά στο πρωτάθλημα και θέλει να κρατήσει την επαφή της με την κορυφή και με αιχμή του δόρατος τους Σέρχιο Αγκουέρο και Έντιν Τζέκο -οι οποίοι έχουν πετύχει 15 από τα 19 γκολ- θα προσπαθήσει για το «διπλό» στο «Ίγουντ Παρκ».

Η Μπλάκμπερν θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πραγματοποιήσει εμφάνιση ανάλογη με αυτή κόντρα στην Άρσεναλ. Ο Στιβ Κιν έχει δει την ομάδα του να κερδίζει μόλις 3 από τους τελευταίους 20 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ οι Ρόβερς δεν έχουν κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν στα τελευταία 9 ματς. Χωρίς τον Μάρτιν Όλσον (τιμωρημένος) θα παρατάξει την ομάδα του ο Στιβ Κιν, ενώ οι Σκοτ Νταν και Μίτσελ Σαλγκάδο είναι αμφίβολοι. Αντίθετα, ο Γκαέλ Ζιβέ τέθηκε στη διάθεση του Κιν.

Ο Κάρλος Τέβες βρίσκεται εκτός ομάδας και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σκέφτεται να παρατάξει τη γνωστή δοκιμασμένη συνταγή με Τζέκο και Αγκουέρο στην επίθεση. Κανονικά υπολογίζεται, πλέον, ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, ενώ ακόμη ένα παιχνίδι αναμένεται να χάσει ο Άνταμ Τζόνσον (πρόβλημα στον αστράγαλο).



Γουλβς-Νιούκαστλ

Χωρίς προβλήματα οι «λύκοι», οι οποίοι παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα δεν έχουν συνεχίσει ανάλογα. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημά τους, εδώ και 9 χρόνια, ενώ στις τελευταίες τους 4 εξορμήσεις παραμένουν αήττητοι.

Ο Άλαν Πάρντιου έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα τραυματισμών και θα προσπαθήσει να παρατάξει το καλύτερο ρόστερ ώστε να σπάσει την πρόσφατη παράδοση που θέλει τη Νιούκαστλ να μετρά μόλις 2 νίκες κόντρα στη Γουλβς, στα τελευταία 6 παιχνίδια.

Από την πλευρά του, ο Μικ ΜακΚάρθι βλέπει τους παίκτες του να μη δίνουν συνέχεια στο καλό ξεκίνημα των 3 πρώτων αγωνιστικών, αφού έχουν γνωρίσει 3 συνεχόμενες ήττες. Ωστόσο, η εμφάνιση των «λύκων» μέσα στο «Άνφιλντ», την περασμένη αγωνιστική, γέμισε αισιοδοξία τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι ελπίζουν σε ανάκαμψη.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ρίτσαρντ Στίρμαν, με τον Ματ Ντόχερτι να είναι ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του και να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ. Ο Στίβεν Φλέτσερ έχει ανακάμψει από τον τραυματισμό του και αναμένεται να καθίσει στον πάγκο. Ο Άλαν Πάρντιου εξακολουθεί να μην έχει στη διάθεσή του τον Σόλα Αμεόμπι, τον Άλαν Σμιθ και τον Μάικ Γουίλιαμσον, ενώ ο Νταβίντε Σαντόν αναρρώνει από τον την επέμβαση στο γόνατο.



Άστον Βίλα – Γουίγκαν

Η Γουίγκαν επισκέπτεται το… αγαπημένο της «Βίλα Παρκ» για την αναμέτρηση με την αήττητη μέχρι στιγμής στη σεζόν, Άστον Βίλα! Οι «λάτικς» στις έξι τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις με τους «χωριάτες» μετρούν τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες και φέτος πετυχαίνουν την ομάδα του ΜακΛις σε περίοδο που… ψάχνεται.

Οι πέντε ισοπαλίες και μια νίκη στις έξι πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ αποτελούν θετικό σερί, αλλά όχι τέτοιο ώστε να επέλθει η ηρεμία στις τάξεις της Άστον Βίλα. Η αγωνιστική εικόνα του συλλόγου δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, το «Βίλα Παρκ» συνεχίζει να έχει ακόμη αρκετές κενές θέσεις στα παιχνίδια και ο ΜακΛις βρίσκεται συνεχώς υπό αμφισβήτηση.

Όλα τα παραπάνω θέλει να εκμεταλλευτεί η Γουίγκαν που για να… θυμηθεί την τελευταία φορά που έφυγε ηττημένη από την έδρα των «χωριατών», θα πρέπει να γυρίσει στο 1994 και τον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ εκείνης της χρονιάς! Στις έξι τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα της Βίλα, οι «λάτικς» έχουν φύγει τρεις φορές νικητές και ισόπαλοι άλλες τρεις. Τα χαρμόσυνα νέα για τους γηπεδούχους έρχονται από την κατάσταση του Ντάρεν Μπεντ, ο οποίος επιστρέφει στις υπηρεσίες του προπονητή του και μαζί τον Εμίλ Χέσκεϊ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο του συνόλου του Άλεξ ΜακΛις.

Στις προπονήσεις των «χωριατών» επέστρεψε και ο Ζερμέιν Τζίνας, ενώ για τη Γουίγκαν, θα απουσιάσουν οι τραυματίες Μπόις, Ρονταγέγκα και Αλκαράζ καθώς επίσης και ο τιμωρημένος Γκόχουρι.



Σάντερλαντ – Γουέστ Μπρομ

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, τόσο για τις «μαυρόγατες», όσο και για τους «baggies» δεν είναι ανάλογο των μεταγραφών που πραγματοποίησαν οι δύο σύλλογοι το καλοκαίρι και των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν από την ενίσχυση του ρόστερ. Μόλις μια νίκη στις έξι πρώτες «στροφές» είναι απολογισμός που ασφαλώς έχει προβληματίσει τους διοικούντες τις δύο ομάδες, με τον Στιβ Μπρους από την πλευρά των γηπεδούχων να παρατηρεί ότι υπάρχει πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών.

Από την άλλη, ο Ρόι Χότζον αναζητάει ακόμη τη συνέπεια που εμφάνισε η ομάδα του στα θετικά αποτελέσματα την περσινή αγωνιστική περίοδο. Η ήττα στα παιχνίδια με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι στο ξεκίνημα της σεζόν ασφαλώς ήταν… εντός προγράμματος. Βέβαια, οι τέσσερις βαθμοί έπειτα από τις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος ξυπνούν μνήμες συνεχούς ανησυχίας στη Γουέστ Μπρομ, που είχε φτάσει στην ίδια αρνητική επίδοση την περίοδο 2004-2005 αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη μεγάλη κατηγορία παρά την παρουσία στον πάτο της βαθμολογίας μέχρι τα Χριστούγεννα.

Στα αγωνιστικά, ο Τάιτους Μπραμπλ έχει απαλλαχτεί από τα καθήκοντά του στη Σάντερλαντ μέχρι την διεξοδική εξέταση της υπόθεσης στην οποία έχει εμπλακεί και των κατηγοριών σεξουαλικής επίθεσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών που τον βαραίνουν. Αμφίβολοι οι Λάρσον και Γουίκαμ με πρόβλημα στο πόδι και την κοιλιακή χώρα αντίστοιχα. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Γκάμπριελ Τόμας τίθεται ξανά στη διάθεση του Χότζον έχοντας εκτίσει την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί, έτοιμος ο Ντόουσον, εκτός οι Γκέρα και Φορτουνέ.



Τότεναμ – Άρσεναλ

Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 2-1 του Ολυμπιακού στο «Έμιρεϊτς» την περασμένη Τετάρτη, με τον Θίο Γουόλκοτ να απουσιάζει και τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να παίρνει ανάσες από τον Αλσατό τεχνικό. Η δε Τότεναμ, πήρε το «τρίποντο» επί της Σάμροκ Ρόβερς για το Γιουρόπα Λιγκ, κατακτώντας τη νίκη με σκορ 3-1 και με πολλές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα. Ο Χάρι Ρέντναπ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε κόντρα στους Ιρλανδούς και πλέον θα παρατάξει ό,τι καλύτερο έχει στα χέρια του για το λονδρέζικο ντέρμπι.

Αν κάποιος πάντως ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιαστούν οι δύο σύλλογοι, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις μια φορά το σκορ έμεινε στο 0-0 στις τελευταίες 31 «κόντρες» τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!

Ο Αρσέν Βενγκέρ δείχνει πως ακόμη δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Άρσεναλ, η οποία εμφανίζει πολλά και σημαντικά κενά στην αμυντική της λειτουργίας, ελέω και των απουσιών των ποδοσφαιριστών της. Ο Θίο Γουόλκοτ που δεν πρόλαβε το ματς με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει, οι Ζερβίνιο, Κοσιελνί και Μπεναγιούν είναι αμφίβολοι, ενώ νοκ – άουτ τέθηκε ο Τζουρού.

Στον έτερο λονδρέζικο σύλλογο, ο Στίφεν Πίεναρ ενδεχομένως να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τότεναμ την τρέχουσα σεζόν, ενώ οι Γκαλάς, Ντόουσον και Χάντλστοουν παραμένουν εκτός. Πρώτη φορά θα τεθεί αντιμέτωπος με την Άρσεναλ με τη φανέλα της νέας του ομάδας, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.



Μπόλτον – Τσέλσι

Η Μπόλτον έχει το ελαφρυντικό πως σε αυτές τις πρώτες έξι «στροφές» της φετινής αγωνιστικής περιόδου είχε το πιο ζόρικο πρόγραμμα, αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει της Άρσεναλ, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και τώρα την Τσέλσι. Οι ήττες δεν ήταν εκτός προγράμματος, ωστόσο, τώρα απέναντι στους «μπλε» του Λονδίνου οι γηπεδούχοι θα αναζητήσουν κάτι θετικό, ώστε στα μετέπειτα παιχνίδια με τις Γουίγκαν, Σάντερλαντ, Σουόνσι και Στόουκ να πάρουν τη νίκη, την οποία και χρειάζονται πάση θυσία έπειτα από το κακό ξεκίνημα.

Το πιο σοβαρό από όλα τα υπόλοιπα, είναι πως από τα τέλη της περσινής περιόδου, η ομάδα του Όουεν Κόιλ δεν έχει καταφέρει να βρει μια σταθερή αγωνιστική ταυτότητα και δείχνει πως έχει μείνει στον διασυρμό από τη Στόουκ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας…

Στην αντίπερα όχθη, ο Αντρέ Βίλας – Μπόας φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός, περνάει όλο και περισσότερα δικά του πράγματα στην αγωνιστική εικόνα της Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι προέρχονται από την ισοπαλία (1-1) με τη Βαλένθια στο Τσάμπιονς Λιγκ και με τον Φρανκ Λάμπαρντ να δείχνει στον προπονητή του πως η εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε περισσότερα παιχνίδια… Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Φερνάντο Τόρες είναι τιμωρημένος για τρεις αγωνιστικές έπειτα από την αποβολή του στο ματς με τη Σουόνσι και τη θέση του ενδέχεται να πάρει ένας εκ των Ανελκά ή Ντρογκμπα. Έτοιμος και ο Ντάνιελ Στάριτζ.

Στη Μπόλτον «πάγωσαν» όταν ενημερώθηκαν για την χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ο Στιούαρτ Χόλντεν στο γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους έξι μήνες. Τιμωρημένοι είναι οι Γουίτερ και Κλάσνιτς, αμφίβολος ο Γιασκελάινεν, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ομάδα στην οποία ανήκει ο Κακουτά.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νόριτς

Να πάρει το «τρίποντο» που θα τη διατηρήσει στην κορυφή θέλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να ζητά προσοχή ενόψει του αγώνα με τη Νόριτς. Επιστρέφει ο Γουέιν Ρούνεϊ για τους πρωταθλητές, για την έκπληξη τα «καναρίνια» που πήραν …θάρρος από το «στραβοπάτημα» των «κόκκινων διαβόλων» κόντρα στη Βασιλεία. Το 3-3 της Γιουνάιτεντ κόντρα στην ελβετική ομάδα κάνει τον Πολ Λάμπερντ να αναθαρρεί και να ελπίζει σε συνέχεια των καλών αποτελεσμάτων, μετά και τη νίκη με τη Σάντερλαντ.

Ωστόσο, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι, αφού η Γιουνάιτεντ θέλει να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα, μετά την ισοπαλία στο πρωτάθλημα κόντρα στην Στόουκ.
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ζητά προσοχή για το παιχνίδι κόντρα στα «καναρίνια» και θέλει να προσθέσει ακόμη μια νίκη απέναντί τους, με τους «κόκκινους διάβολους» να μετρούν 6 στα τελευταία 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, κόντρα στη Νόριτς.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα τεθεί και πάλι στη διάθεση του Φέργκιουσον, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους Χαβιέ Ερνάντες και Τζόνι Έβανς. Αντίθετα, οι Νεμάνια Βίντιτς και Κρις Σμόλινγκ εξακολουθούν να μένουν εκτός, ενώ συνεχίζει να μην προπονείται ο Τομ Κλέβερλι.

Μεγάλος απόντας από την αναμέτρηση του «Ολντ Τράφορντ» θα είναι ο Τζέιμς Βον, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και θα μείνει εκτός για 4 μήνες, ενώ εκτός παραμένουν και οι Ζακ Γουάιτμπρεντ, Έλιοτ Γουάρντ και Ντάνι Αγιάλα. Ο Πολ Λάμπερντ δεν μπορεί να υπολογίζει και στον Ρίτσι ντε Λαέτ.



Φούλαμ - ΚΠΡ

Επιτέλους νίκη για τη Φούλαμ, έστω και στην Ευρώπη στην έδρα της Οντένσε. Οι παίκτες του Μάρτιν Γιολ δεν έχουν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα μετρώντας τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες σε έξι ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και θέλουν να αντιδράσουν άμεσα.

Σε ιδανική κατάσταση ο Άντι Τζόνσον που πέτυχε και τα δύο γκολ της Φούλαμ στο Europa League, ενώ ο Σάιμον Ντέιβις θα είναι και πάλι απών με πρόβλημα στο γόνατο. Η Φούλαμ δεν έχει επικρατήσει σε ντέρμπι Λονδίνου τις εννιά τελευταίες φορές!

Δεν άφησε ικανοποιημένους τους παίκτες της ΚΠΡ ο εντός έδρας βαθμός κόντρα στην Άστον Βίλα και αυτό δείχνει την αυτοπεποίθηση που έχουν πλέον μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Γουλβς με 3-0. Η 7η θέση πάντως στο πρωτάθλημα δείχνει τη δυναμική και το καλό ξεκίνημα του συλλόγου.

Χωρίς τους Κίερον Ντάιερ, Ρομ Χαλς και Τζέιμι Μακί καταστρώνει και πάλι τα πλάνα του ο Νιλ Γουόρνοκ. Στηριζόμενος στο αγωνιστικό ανέβασμα του Τζόι Μπάρτον θέλει να πάρει ρεβάνς από τη Φούλαμ για την ήττα στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι το 2001 στην Τσάμπιονσιπ.



Σουόνσι - Στόουκ

Η Σουόνσι μπορεί στα τελευταία τρία παιχνίδια να έχει δύο ήττες αλλά αυτές είναι κόντρα σε Τσέλσι και Άρσεναλ, οπότε και αναμενόμενες. Ενδιάμεσα μεσολάβησε και η εντός έδρας νίκη επί της Γουέστ Μπρομ που έχει ανεβάσει τη ψυχολογία των «κύκνων». Βαθμολογικά η ομάδα βρίσκεται χαμηλά και θα προσπαθήσει στο γήπεδό της να κάνει την καλύτερη δυνατή συγκομιδή.

Με τους Κόλκερ, Αγκουστίν και Τέιτ τραυματίες, οι Μονκ και Γουίλιαμς είναι οι μόνοι υγιείς κεντρικοί αμυντικοί που μπορεί να υπολογίζει ο Ρότζερς. Αυτός είναι και ο λόγος που ο προπονητής της Σουόνσι προχώρησε στην απόκτηση του Βαγγέλη Μόρα. Εκτός και ο Μπόντε, αλλά επιστρέφει ο Ντάνι Γκράχαμ.

Ποιος ακούει πάλι τον Πιούλις; Η Στόουκ συνεχίζει το τρελό πρόγραμμα σε Ευρώπη και Αγγλία και μόλις 2,5 μέρες μετά την αναμέτρηση με την Μπεσίκτας για το Europa League αντιμετωπίζει Κυριακή απόγευμα τη Σουόνσι εκτός έδρας. Ο προπονητής της Στόουκ μόλις πρόσφατα εξέφρασε τα παράπονά του για την Πρέμιερ Λιγκ και τους ορισμούς των αγώνων.

Μετά από δύο ισοπαλίες με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ επιθυμία είναι η επάνοδος στις νίκες και αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς τους Κένουιν Τζόουνς και Σαλίφ Ντιαό και με αμφίβολο τον Εθέρινγκτον. Επανέρχονται από την άλλη οι Γούντγκεϊτ και Μπέγκοβιτς.

Aναλυτικα λοιπον το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής για το Σαββατοκυριακο

Σάββατο 1/10 (17:00)

Έβερτον-Λίβερπουλ (14:45)
Άστον Βίλα-Γουίγκαν
Μπλάκμπερν Μάντσεστερ Σίτι
Μάν.Γιουνάιτεντ-Νόριτς
Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ
Γουλβς-Νιούκασττλ

Κυριακή 2/10 (17:00)

Μπόλτον-Τσέλσι (15:30)
Φούλαμ - ΚΠΡ
Σουόνσι - Στόουκ
Τότεναμ-Άρσεναλ (18:00)

www.sport-fm.gr