ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Οι"μπουγάτσες" δεν επιπλεουν....

Οι"μπουγάτσες" δεν επιπλεουν....

16/02/2013

Βούλιαξαν τις
Ακόμα τρώει γκολ ο ΜΠΑΟΚ στο Παπαστράτειο που κατάφερε μετά βίας να πετύχει 6 ενώ δέχτηκε ...25!!!
Στο πρώτο οκτάλεπτο μπήκαν λίγο μουδιασμένα οι δύο ομάδες και χάθηκαν αρκετές επιθέσεις και από τις δυο μεριές. Πρώτος ο Ολυμπιακός με τον Δελακά στην κόντρα άνοιξε το σκορ, και ο Μάλιαρακ αμέσως μετά διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Ο Σολανάκης μείωσε για τον ΠΑΟΚ όμως ο Φουντούλης στον παίκτη παραπάνω έκανε το 3-1. Ο Σολανάκης και ο Σαρισάββας με δύο αναπάντητα γκολ ισοφάρισαν το ματς, όμως ο Ντόσκας με δύο δικά του γκολ, ένα στον παίκτη παραπάνω και ένα στην κόντρα διαμόρφωσε το σκορ περιόδου σε 5-3.
Στη δεύτερη περίοδο και πάλι πήρε το σπριντ ο ΠΑΟΚ αλλά οι πρώτες επιθέσεις ήταν και πάλι χαμένες. Ο Μάλιαρακ όμως ξεκίνησε και πάλι τον χορό των «ερυθρόλευκων» γκολ και τον ακολούθησε ο Φουντούλης. Στη συνέχει ο Ισπανός άσος του Θρύλου πέτυχε άλλα δύο γκολ, και το τελευταίο γκολ του Ολυμπιακού στην περίοδο πέτυχε ο Μπλάνης. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε πριν βγει το ημίχρονο ήταν να μειώσει με τον Χρυσοσπάθη και να διαμορφώσει το σκορ περιόδου σε 5-1 και ημιχρόνου σε 10-4.
Η Τρίτη περίοδος ήταν εξολοκλήρου ερυθρόλευκη καθώς οι Πειραιώτες πέτυχαν 8 γκολ και δέχτηκαν μόνο ένα και αυτό στον παίκτη λιγότερο. Ο Φουντούλης πέτυχε 3 γκολ , ο Κολόμβος 2 και από ένα Δερβίσης, Σχίζας και Μάλιαρακ. Ο ΠΑΟΚ στην τελευταία επίθεση της περιόδου κατάφερε με τον Αλιχανίδη να βάλει ένα γκολ για να κάνει το 8-1.
Τα οκτάλεπτα: 5-3, 5-1, 8-1, 7-1

ALEX WEB RADIO/TV

Μπαγεστέρος: "Θα έχουμε μεγάλη πίεση"

Μπαγεστέρος: "Θα έχουμε μεγάλη πίεση"

Ο Σέρχιο Μπαγεστέρος φρόντισε να προσγειώσει άπαντες στο στρατόπεδο της Λεβάντε, τονίζοντας πως ακόμη η πρόκριση δεν έχει τελειώσει καθώς ο Ολυμπιακός θα πιέσει πολύ την ισπανική ομάδα στον επαναληπτικό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Ο αρχηγός των "granotas" δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας στην αναμέτρηση του "Ciutat de Valencia" και το 3-0 της Λεβάντε κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο αναμένεται αν δώσει κανονικά το παρών στο παιχνίδι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", εκεί όπου ο Μπαγεστέρος πιστεύει πως η ομάδα του θα δεχθεί μεγάλη πίεση από τους ερυθρόλευκους.
"Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά για όλους μας αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτή. Η χαρά μας δεν πρέπει να μας τυφλώσει και να μην κοιτάμε τον επαναληπτικό. Θα μας πιέσουν πολύ στην Αθήνα και θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αφού "σφραγίσουμε" την πρόκριση θα ασχοληθούμε με τον επόμενο αντίπαλό μας και θα δούμε αν αυτός θα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης ή η Ρούμπιν Καζάν", τόνισε σε ισπανικά ΜΜΕ ο αρχηγός της Λεβάντε.

www.redplanet.gr/

Μπόατενγκ: "Έχω μάθει να σέβομαι όσους μου δίνουν δουλειά"

Μπόατενγκ: "Έχω μάθει να σέβομαι όσους μου δίνουν δουλειά"

Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ τόνισε πως βλέπει τον Ολυμπιακό σαν μια νέα ευκαιρία στην καριέρα του, υποστήριξε πως στη ζωή του έχει μάθει να σέβεται όσους τον εμπιστεύονται και του δίνουν δουλειά και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Μίτσελ.
Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον Ντέρεκ Μπόατενγκ και αυτό που απομένει είναι να κερδίσει ο Γκανέζος διεθνής μέσος την ελευθερία του από την Ντνιέπρ προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στους ερυθρόλευκους. Σε συνέντευξη του στην "Εφημερίδα των συντακτών", ο 30χρονος κεντρικός μέσος τόνισε πως βλέπει τον Ολυμπιακό σαν μια νέα ευκαιρία στην καριέρα του, υποστήριξε πως στη ζωή του έχει μάθει να σέβεται όσους τον εμπιστεύονται και του δίνουν δουλειά και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Μίτσελ.
Διαβάστε όσα είπε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ο Ντέρεκ Μπόατενγκ:

Για τον Μίτσελ: "Έχω την ανάγκη να πω στους νέους Έλληνες φίλους μου, τους οπαδούς του Ολυμπιακού, πως έχουν στον πάγκο της ομάδας τους μια ισχυρή προσωπικότητα που γνωρίζει το ποδόσφαιρο σε βάθος. Μη βιαστούν κι ας περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα της δουλειάς του Μίτσελ".

Για το πώς βλέπει την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: "Αυτή είναι μια νέα, μεγάλη ευκαιρία για μένα να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Έτσι βλέπω τον Ολυμπιακό. Και είμαι γεννημένος σε χώρα, σε γη, που με έχει μάθει να σέβομαι όσους με εμπιστεύονται και και μου δίνουν δουλειά-ευκαιρία! Είμαι περήφανος γιατί αυτό μου δίδαξε η καθημερινότητα στην πατρίδα μου".

Για το που του αρέσει να αγωνίζεται: "Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ή και στα άκρα. Έχω παίξει παντού από την εποχή που είχα ξαναβρεθεί στην Ελλάδα. Ο κύριος Μίτσελ ξέρει καλύτερα τις δυνάμεις μου. Τότε στη Χετάφε μου έδειχνε εμπιστοσύνη και γέμιζα με αυτοπεποίθηση".

Για την κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: "Το μίσος των οπαδών δεν με αφορά. Οι Αφρικανοί αγαπάμε τη ζωή, ανακαλύπτουμε παντού την αγάπη. Έτσι και στο γήπεδο. Πιο σημαντικό είναι να είσαι καλός άνθρωπος και σωστός επαγγελματίας, σε χώρα που σε φιλοξενούν. Αυτό με νοιάζει. Γνωρίζω και σέβομαι τη δυσκολία που έχει στην εποχή μας η ζωή πολλών Ελλήνων. Ήρθα πάλι εδώ και μακάρι όλοι να δουν το ποδόσφαιρο ως απάντηση στη δύσκολη καθημερινότητα". 


www.redplanet.gr/

Δημοσιοποίησε τη λίστα η ΚΑΕ Ολυμπιακός!

Δημοσιοποίησε τη λίστα η ΚΑΕ Ολυμπιακός!

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, δημοσιοποίησε τη λίστα με τα ονόματα των προσώπων που διατέθηκαν οι διαπιστεύσεις στον τελικό του Κυπέλλου! Οι... δάγκες θα κάνουν το ίδιο;
Τα όσα απίστευτα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή (10/2) στο κλειστό του Ελληνικού είναι δύσκολο να ξεχαστούν, καθώς οι φορείς έκλεισαν για ακόμη μια φορά τα μάτια στις μεθόδους του Παναθηναϊκού, που πέραν του γεγονότος ότι οι οπαδοί του βρέθηκαν στο γήπεδο με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να προκαλέσουν τη βία, πέτυχε και το Κύπελλο να πάρει αλλά και η τιμωρία του να μην είναι μεγαλύτερη από του Ολυμπιακού!
Είναι γνωστό πως εκτός των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ που βρέθηκαν στο πέταλο, υπήρξαν διαπιστευμένοι ή με πρόσκληση χούλιγκαν και στον χώρο όπου υποτίθεται πως θα κάθονταν οι επίσημοι του "τριφυλλιού'!

Μέσω βίντεο αποδεικνύεται το γεγονός πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού τραυμάτισαν με φωτοβολίδα τον Χάινς, μέσω βίντεο φαίνεται και ξεκάθαρα ο οπαδός των πρασίνων που υπό το... άγριο βλέμμα της αστυνομίας φτάνει άνετα μέχρι τους οπαδούς του Ολυμπιακού, χτυπάει έναν εξ αυτών, φεύγει σαν κύριος (!) και η αστυνομία επιτίθεται στους ερυθρόλευκους! Κλασικά η ΕΟΚ έκανε πως δεν συνέβη τίποτα, ενώ ατιμώρητες έχουν περάσει οι προκλήσεις της οικογένειας Γιαννακόπουλου προς τους διαιτητές αλλά και τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο αθλητικός δικαστής τα είδε όλα ίδια και τιμώρησε από τέσσερις αγωνιστικές τις δύο ομάδες.

Από την πλευρά της η ΚΑΕ Ολυμπιακός, σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, δημοσιοποίησε τη λίστα με τα ονόματα των προσώπων που διατέθηκαν οι διαπιστεύσεις στον τελικό του Κυπέλλου! Οι... δάγκες θα κάνουν το ίδιο;

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

Στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος όλοι μας είδαμε τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα. Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις η ΚΑΕ Ολυμπιακός δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των προσώπων, στα οποία διατέθηκαν οι διαπιστεύσεις που δικαιούταν και αναμένει το ίδιο να πράξει η ΕΟΚ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΩΝ ΟΜΑΔΑΣ

Ονοματεπώνυμο                                 Ιδιότητα
                               
1    ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                      ΑΘΛΗΤΗΣ
2    ΠΡΙΝΕΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                       ΑΘΛΗΤΗΣ
3    ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                 ΑΘΛΗΤΗΣ
4    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ     ΑΘΛΗΤΗΣ
5    ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ            ΑΘΛΗΤΗΣ
6    ΣΛΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                ΑΘΛΗΤΗΣ
7    ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                 ΑΘΛΗΤΗΣ
8    ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                ΑΘΛΗΤΗΣ
9    ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                     ΑΘΛΗΤΗΣ
10  HINES KYLE                                      ΑΘΛΗΤΗΣ
11  LAW IV ACIE                                     ΑΘΛΗΤΗΣ
12  POWELL JOSHUA DOMINIQUE RAJAE    ΑΘΛΗΤΗΣ
13  ANTIC PERO                                    ΑΘΛΗΤΗΣ
14  GECEVICIUS MARTYNAS                  ΑΘΛΗΤΗΣ
15  SHERMADINI GIORGI                       ΑΘΛΗΤΗΣ
16  ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
17  ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                         Β. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
18  ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ         Β. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
19  ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                 Β. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
20  TOMIC MILAN                                TEAM MANAGER – Β. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
21  ΝΤΑΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                          Β. TEAM MANAGER
22  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΙΑΤΡΟΣ
23  ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΙΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ    ΙΑΤΡΟΣ
24  ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ ΑΝΔΕΑΣ                       ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
25  ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ ΜΑΡΙΟΣ                     ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
26  ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ               ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
27  ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ
28  ΤΑΜΠΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                   ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ
29  ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ           ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
30  ΜΠΑΦΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                       ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
31  ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ                     ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
32  ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ             OPERATIONS MANAGER
33  ΧΡΥΣΟΝΙΔΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ                ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
34  ΛΙΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ                      ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΕ
35  ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ             ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΕ


ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΩΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΕΠΩΝΥΜΟ    ΟΝΟΜΑ                 ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ – ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

1    GECEVICIENE   RITA               GECEVICIUS
2    POWELL  LAUREN                   POWELL
3    ΝΤΟΣΚΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ               POWELL
4    REGINALD  TYLER                   HINES
5    BUESCHER  ERIN                    ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
6    ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
7    ΓΚΟΥΝΤΡΙΔΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ       ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
8    ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ        ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
9    ΣΜΥΡΛΗ   ΑΝΝΑ                       ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
10  ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ   ΙΩΣΗΦ                ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
11  ΤΣΙΑΜΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                 ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
12  ΤΣΙΑΜΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ               ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
13  ΣΙΚΟΥΤΡΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ       ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
14  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ     ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
15  ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ   ΑΘΑΝΑΣΙΑ        ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
16  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ    ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
17  ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ  ΣΠΥΡΟΣ                ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
18  ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
19  ΚΑΝΑΓΚΙΝΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                ΝΤΑΗΣ
20  ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ                ΝΤΑΗΣ
21  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ     ΚΑΡΑΤΖΑΣ
22  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ  ΤΑΣΟΣ            ΚΑΡΑΤΖΑΣ
23  ΓΚΟΤΣΗΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ                   ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
24  ΠΙΤΣΙΡΕΛΟΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ           ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
25  ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ               ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
26  ΠΑΡΑΣΙΔΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ                 ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
27  ΔΑΡΔΑΒΙΛΑΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ          ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
28  ΜΠΟΥΖΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
29  SETTLE  TIFFANY                         LAW
30  DWIGHT  THORNE                      LAW
31  ΨΑΡΑΚΗ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ                    ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
32  ΤΣΙΑΛΤΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ              ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
33  ΝΙΑΚΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                    ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
34  ΤΣΙΛΙΚΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ                     ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
35  ΓΟΥΛΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ                      ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
36  ΜΟΥΡΛΟΥΚΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ            ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
37  ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΣΛΟΥΚΑΣ
38  ΓΑΤΣΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΗΣ                     ΣΛΟΥΚΑΣ
39  ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ   ΣΛΟΥΚΑΣ
40  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ    ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
41  ΓΑΡΔΕΡΗΣ  ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ                ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
42  ΜΠΟΖΙΚΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ                       ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
43  ΛΙΩΝΗΣ  ΑΝΕΣΤΗΣ                          ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ
44  ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ                 ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ
45  ΑΡΑΠΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ                           ΠΑΠΠΑΣ
46  ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΣ        ΠΑΠΠΑΣ
47  ΤΣΟΥΚΑΡΕΛΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΡΑΣ
48  ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ            ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΡΑΣ
49  ΧΟΨΟΝΙΔΟΥ  ΟΛΥΜΠΙΑ                 ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
50  ΒΕΡΓΙΩΤΗΣ  ΜΑΡΙΟΣ                      ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Στο βίντεο ο διαπιστευμένος οπαδός του ΠΑΟ που ξεκίνησε τα επεισόδια στα επίσημα:

Ο οπαδός του ΠΑΟ που ξεκίνησε τα επεισόδια στα... από Pireotis7


www.redplanet.gr/

Παπάζογλου: «Πάει, πέρασε…»

Παπάζογλου: «Πάει, πέρασε…»

16/02/2013
 To ματς με την Λεβάντε αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό που σύμφωνα με τον Τάσο Παπάζογλου πρέπει να συγκεντρωθεί στην Ξάνθη και να πάρει τη νίκη.

Παπάζογλου: «Πάει, πέρασε…»
Μήνυμα ανασύνταξης και δια στόματος Τάσου Παπάζογλου στον Ολυμπιακό. «Το ματς με τη Λεβάντε πέρασε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά», δήλωσε ο αμυντικός των «ερυθρολεύκων» που αναφέρθηκε και στην έλευση του Μίτσελ, τα ρεκόρ που κυνηγάει η ομάδα του Πειραιά αλλά και τον κόσμο της που ακολουθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπάζογλου στη NOVA:

Τάσο, ο προπονητής σου στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στην Τρίπολη, εμπιστεύθηκε εσένα, τον Φετφατζίδη, τον Βλαχοδήμο, τον Φέισα. Θέλει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές. Ειδικά εσένα σε χρησιμοποίησε στο δεξί άκρο της άμυνας. Είναι μία θέση απ' την οποία μπορείς να προσφέρεις στην ομάδα;

«Κατ' αρχήν είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με την έλευση του καινούργιου προπονητή, ο οποίος άρχισε να με εμπιστεύεται απ' την πρώτη στιγμή. Όπως είπατε, με έβαλε στη θέση του δεξιού μπακ. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα και πιστεύω ότι μπορώ ν' αγωνιστώ και εκεί εξίσου καλά, όπως στη θέση του στόπερ».


Πόσο δύσκολο είναι να ανακάμψει η ομάδα μετά το παιχνίδι στην Ισπανία, καθώς ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό ματς με την Ξάνθη στα «Πηγάδια»;

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το ματς με την Λεβάντε. Έχει περάσει. Δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα για εμάς. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πάμε στην Ξάνθη για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πάμε για τη νίκη. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο ματς με την Ξάνθη».

Σας προβληματίζει ή όχι αυτό το υπερφορτωμένο πρόγραμμα με αγώνες κάθε τρεις-τέσσερις μέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη -σε δύο διοργανώσεις στην Ελλάδα καθώς υπάρχει και το κύπελλο;

«Το καλό στην ομάδα είναι πως υπάρχουν πολλοί καλοί και ισάξιοι παίκτες. Το ρόστερ είναι μεγάλο. Πιστεύω ότι γίνεται καλή δουλειά και μοιράζονται τα παιχνίδια σε όλους τους παίκτες».

Για την Ξάνθη τι εικόνα έχεις; Τον τελευταίο καιρό έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες.

«Παρόλο που δεν ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, βλέπουμε ότι στα τελευταία παιχνίδια έχει ανακάμψει. Έχει κάνει εκτός έδρας δύο διπλά επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Είναι στα πάνω της. Αλλά εμείς είμαστε Ολυμπιακός και πάμε για τη νίκη».

Η παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας παιχνίδι, πόση δύναμη σας δίνει; Στην Ξάνθη θα είναι σημαντικός αριθμός οπαδών σας.

«Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τον κόσμο σου όταν πηγαίνεις για να δώσεις έναν εκτός έδρας αγώνα. Σου δίνει περισσότερη δύναμη. Αυτό το είδαμε και στην Τρίπολη, όπου είχαμε τουλάχιστον δύο χιλιάδες οπαδούς. Σου δίνει το κάτι παραπάνω για να κερδίσεις. Σου δίνει έξτρα δύναμη. Φάνηκε στην Τρίπολη όπου πήραμε τη νίκη στα τελευταία λεπτά».

Σας απασχολούν οι αριθμοί, τα ρεκόρ; Το ρωτάω γιατί έχετε μία σημαντική διαφορά στη βαθμολογία απ' τις ομάδες που σας ακολουθούν. Και ένα απ' τα ρεκόρ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα με μία διαφορά απ' τον δεύτερο που θα ξεπερνάει του 16 βαθμούς. Τέτοια θέματα σας απασχολούν;

«Δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με αυτά. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Να πηγαίνουμε να το κερδίζουμε. Να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Και στο τέλος θα δούμε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά. Ότι καλύτερο θα είναι καλοδεχούμενο».

www.sport-fm.gr/

Χωρίς Χολέμπας και Φετφατζίδη

Χωρίς Χολέμπας και Φετφατζίδη

16/02/2013
 Οι απουσίες των Χολέμπας και Φετφατζίδη, παρότι δεν έχουν κάποιον τραυματισμό, είναι οι εκπλήξεις στην αποστολή του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη (17:15) στα Πηγάδια.

Χωρίς Χολέμπας και Φετφατζίδη
Όσο αναμενόμενη ήταν η απουσία του τραυματία Φουστέρ και των ανέτοιμων (μιας και μόλις χθες επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης) Πίνο, Ντιακιτέ και Πάντελιτς, τόση έκπληξη προκάλεσαν δύο άλλα «κοψίματα» που έκανε ο Μίτσελ μετά τη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού εν όψει του ματς της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να αφήσει στην Αθήνα τον Χοσέ Χολέμπας και τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο πρώτος δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του απέναντι στη Λεβάντε, ενώ ο δεύτερος είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή (στο 75’ αντί του Μασάντο) και δεν βοήθησε να αλλάξει η ροή του αγώνα.

Δεδομένης της απουσίας του Χολέμπας, πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί ο Λυκογιάννης καθώς δεν υπάρχει άλλος κλασικός αριστεροπόδαρος μπακ.

Την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ξάνθη απαρτίζουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Μέγιερι, Κάρολ, Αμπντούν, Παπαδόπουλος, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Φέισα, Παπάζογλου, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Λυκογιάννης, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Σιόβας, Βλαχοδήμος.

www.sport-fm.gr/

Tι λες ρε π@π@ρ@ Καυμενεεεε?

 Tι λες ρε π@π@ρ@ Καυμενεεεε?

16/02/2013

 

Εσυ μας ελειπες τωρα ρε Καυμενακη...δεν μας εφταναν ολα τα media του βαζελα εντυπα και ηλεκτρονικα δεν μας εφταναν οι τηλε-κριτικοι διαιτητες και κολοτουμπες δημοσιογραφοι δεν μας εφταναν μεγαλοι οι αντιπαλοι (τροπος του λεγειν) τωρα εχουμε κιαι τον Αστερα Τριπολης που εγινε μεγαλη ομαδα και τον σαλιαρη προεδρο τους να βγαζει το αντι-Ολυμπιακο μενος του...για δες που εγινε προεδρος και ο Καυμενακης και ο Αστερας μεγαλη ομαδα ...εκανε η μυιγα κολο και εχεσε τον κοσμο ολο... ελεγε η γιαγια μου...ετσι και συ...βγηκε να σχολιασει για Ευρωπη  και ο αγνωστος Καυμενακης, ...για δες...που θα μας κανει και ο Καυμενακης μαθηματα για αδικιες στην Ευρωπη και Καυμενακης...κανε μας την χαρη και πηγαινε να μαζεψεις κανα βλητο ρε Καυμενακη...οταν αδικουνταν η ομαδουλα σου απο την βαζελα εκανες την κουνελα ε? τωρα σου φταιει ο Ολυμπιακος ε? δεν εχει ξανααδικηθει ο Ολυμπιακος απο Γερμανους διαιτητες ε? να σου θυμισω μερικα ονοματα? Γκρουγκ-Μερκ και τωρα ο Γκεφρε...εισαι πολυ μικρος για να μιλησεις για την ενδοξοτερη ομαδα σε Ελλαδα και Ευρωπη...οταν βγηκε Ευρωπη πρωτη φορα ο Ολυμπιακος  η ομαδουλα σου επαιζε τοπικο και ισως να μην υπηρχε κιολας...γιαυτο κανε μας την χαρη...

 ιδου τι ειπε ο Καυμενακης

«Στην Ελλάδα οι μεγάλοι έχουν ασυλία»

16/02/2013
 Τη διαιτησία του Γκρέφε στον αγώνα του Ολυμπιακού με Λεβάντε σχολίασε ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιάννης Καϋμενάκης λίγες μέρες το μεταξύ τους ματς και τα παράπονα των Αρκάδων για τις αποφάσεις του Σπάθα

«Στην Ελλάδα οι μεγάλοι έχουν ασυλία»
Τη διαιτησία του Γκρέφε στον αγώνα του Ολυμπιακού με Λεβάντε σχολίασε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης λίγες μέρες τον μεταξύ τους αγώνα και την δυσαρέσκεια των Αρκάδων για τις αποφάσεις του διαιτητή Σπάθα.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιάννης Καϋμενάκης στο arcadiasports.gr:

«Η Ευρώπη δεν είναι Ελλάδα. Καμιά φορά, όμως, είναι καλό ο ισχυρός να νοιώθει και την οργή αυτού που αδικείται. Ο διαιτητής ήταν όντως "εφευρέτης", μόνο που στην Ελλάδα διαθέτουμε πολλούς με αυτή την ίδια ιδιότητα. Όλα εδώ πληρώνονται. Η UEFA έχει δει το ματς και θα λάβει μέτρα. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι μεγάλοι έχουν ασυλία. Εμείς δεν κλαψουρίζουμε. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Τους πάντες. Δεν τους φταίει κανείς αν πέσουν σε ανυποληψία. Γραφικοί δεν θα γίνουμε. Αν όμως αδικήθηκαν, ας ζητήσουν να τους διαιτητεύει κάποιος από όσους σφυρίζουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετοί».

Το σχόλιο του όσον αφορά τη καταγγελία του Ολυμπιακού στην UEFA για την διαιτησία ήταν: «Είναι να γελάει κανείς».

Και αν θες κανενα παραδειγμα αδικιας στην Ευρωπη να σου μαθουμε κυριε Καυμενακη γιατι εσυ μονο τουριστας ισως να εχεις παει...

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ολυμπιακός - Ευρώπη - αδικία! (videos)



Ο Ολυμπιακός φωνάζει δικαίως για την διαιτησία των Γερμανών στο ματς με τη Λεβάντε. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Aς θυμίθουμε τις ευρωπαϊκές του «σφαγές»!

Έχει γίνει συνήθεια πλέον ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίζει το μένος των διαιτητών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχει. Το βράδυ της Πέμπτης, ένας ανεκδιήγητος Γκρέφε μαζί με τους βοηθούς του, στέρησαν από τους κακούς «ερυθρόλευκους» το δικαίωμα να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης», μετά από το 3-0 στην Ισπανία.

Στο παρελθόν ο Ολυμπιακός έχει συναντήσει εχθρικές διαιτησίες μακριά από την έδρα του, κυρίως στο Champions League. Το gazzetta.gr σας θυμίζει τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις, όταν η διαιτησία στέρησε από τον Ολυμπιακό, νίκες, προκρίσεις, θετικά αποτελέσματα...

Η... απόκρουση του Ρομπέρτο Κάρλος

Πάντως, το χέρι του αμυντικού της γερμανικής ομάδας είναι πταίσμα μπροστά στο χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος τη σεζόν 1999-2000! Ο αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον τερματοφύλακα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», μια και ο Ίκερ Κασίγιας είχε εξουδετερωθεί. Ο Σίνισα Γκόγκιτς πλάσαρε προς την εστία, αλλά ο Βραζιλιάνος αμυντικός με μπλονζόν έδιωξε με το αριστερό χέρι. Αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει κόρνερ και κίτρινη κάρτα (!) στον Δημήτρη Μαυρογενίδη για διαμαρτυρία. Από τα αξιοσημείωτα της υπόθεσης, είναι πως αργότερα ο Ρομπέρτο Κάρλος διαφήμισε γάντια για τερματοφύλακα.

«Κάψιμο» και στο «Ντραγκάο»

Ο Ολυμπιακός είχε ως αντίπαλο πολλές φορές την Πόρτο, αλλά σε μία, την ίδια σεζόν που ήταν στον όμιλο με τη Ρεάλ, έχει πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Οι πρωταθλητές Ελλάδος πήγαν στο «Ντραγκάο» και κατάφεραν να σκοράρουν με τον Γεωργάτο χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Όμως το φάουλ προήλθε ενώ ο Ίλια Ιβιτς έβγαινε τετ α τετ και ο τελευταίος παίκτης που τον ανέτρεψε δέχτηκε κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη! Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 2-1 από τους «δράκους».

Η σφαγή του «Ζερλάν»

Από τις μεγαλύτερες «σφαγές» του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας ματς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν αναμφισβήτητα με τη Λιόν στο «Ζερλάν». Στις 7 Νοεμβρίου του 2000, οι Γάλλοι προηγήθηκαν μόλις στο δεύτερο λεπτό και διατήρησαν τη νίκη χάρη στον διαιτητή και τον επόπτη. Η πρώτη φάση όπου οι Πειραιώτες φωνάζουν για τη διαιτησία, ήταν όταν ο Ζιοβάνι ισοφάρισε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ παρότι ο Βραζιλιάνος φορ καλυπτόταν από δύο παίκτες της Λιόν (δείτε το video στο 1:10).

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή καθώς στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γκάμπριελ Άλβες ανατράπηκε καθαρά από τον Εντμίλσον (δείτε το video στο 2:20), αλλά ο Αυστριακός ρέφερι έδειξε... άουτ! Ο Ουρουγουανός φορ του Ολυμπιακού ζήτησε και δεύτερο πέναλτι αργότερα, αλλά είδε την κίτρινα κάρτα για θέατρο, ενώ ο προπονητής Γιάννης Μαντζουράκης αποβλήθηκε για διαμαρτυρία.

Το πέναλτι... εφεύρεση!

Από τις πλέον ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική ήταν το 2002 κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν στην Κύπρο με 3-0 των Πειραιωτών, αλλά άνοιξαν το σκορ με πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητή. Στο 26', ο Ανατολάκης ήταν ένα μέτρο μακριά από τον Μπαντίρ, όμως η βουτιά του παίκτη της Μακάμπι, ο ρέφερι την είδε ως αντιαθλητικό μαρκάρισμα και έδειξε την άσπρη βούλα! Ο Ολυμπιακός στο 2-0 διαμαρτυρήθηκε και δικαιολογημένα για πέναλτι που έγινε πάνω στον Αλέκο Αλεξανδρή, αλλά ο διαιτητής Ντε Σάντις αυτή τη φορά δεν είδε τίποτα.

Το επιθετικό φάουλ που ήταν... πέναλτι!

Τη σεζόν 2002-03, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά στον όμιλο αφού επικράτησε της Λεβερκούζεν με 6-2. Στο ματς στη Γερμανία, ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για το πέναλτι με το οποίο η Μπάγερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Σε μια σέντρα προς τη μικρή περιοχή, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ βρέθηκε στο έδαφος μαζί με τον Εντού Ντρασένα (δείτε το video στο 3:45). Όλοι αρχικά νόμιζαν πως ο Ιταλός διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Βούλγαρου φορ στον Βραζιλιάνο αμυντικό, αλλά τελικά είχε δείξει πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Ντρασένα!

Το τέρμα που δεν μέτρησε!

Ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε βαθμό στη Γαλλία κόντρα στη Μονακό στις 2ο Οκτωβρίου του 2004, αν ο διαιτητής κατακύρωνε το κανονικό γκολ του Γιαννάκη Οκκά. Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν από την ομάδα του Πριγκιπάτου 2-1, όμως στο 88' ο Κύπριος φορ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μέσα από τη γραμμή του τέρματος, αλλά το γκολ ποτέ δεν μέτρησε.

Γκολ από άουτ!

Βέβαια, ο Ολυμπιακός είχε αδικηθεί και στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο, αλλά εκεί πήρε το «διπλό»! Οι Λατσιάλι προηγήθηκαν με γκολ του Γκόραν Πάντεφ, όμως στην πάσα του Ρόκι η μπάλα είχε περάσει σχεδόν ένα μέτρο τη γραμμή του άουτ!


Lazio - Olympiakos 1-2 από Zamponakos
Ανύπαρκτο φάουλ και γκολ

Στις 17 Μαρτίου του 2010, ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε στη Γαλλία από την Μπορντό και ηττήθηκε 2-1, όμως το πρώτο γκολ που δέχτηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν... υπήρχε! Ο Βασίλης Τοροσίδης ακολουθούσε τον παίκτη της Μπορντό και ξαφνικά αυτός έπεσε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να υποδείξει το φάουλ από το οποίο μετέπειτα η μπάλα βρέθηκε στα δίχτυα του Αντώνη Νικοπολίδη.


Bordeaux 2-1 Olympiakos Piraeus Highlights... από Zamponakos
Όταν ο Χούμελς έγινε τερματοφύλακας!

Ο Ολυμπιακός είδε σε ακόμα μια ευρωπαϊκή βραδιά σε εκτός έδρας ματς να μην μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα λόγω και του ρέφερι. Αυτή τη φορά η σφυρίχτρα ήταν ρωσική, στην αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία τη σεζόν 2011/12, με τον Χούμελς να διώχνει με το χέρι την μπάλα μπροστά στα μάτια του διαιτητή, αλλά αυτός δεν είδε τίποτα.


Goals & Highlights Borussia Dortmund 1-0... από VIVAGoals
Γερμανικό ΔΝΤ στη Βαλένθια

Δεν είναι μόνο το Champions League στο οποίο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζεται εχθρικά από τους διαιτητές. Στο Europa League και στην αναμέτρηση της Ισπανίας απέναντι στη Λεβάντε για τη φάση των «32», οι πρωταθλητές Ελλάδας, βίωσαν μία από τις μεγαλύτερες αδικίες. Δύο ανύπαρκτα πέναλτι και μία αποβολή εις βάρος των «ερυθρολεύκων», καθώς και άρνηση δεύτερης κίτρινης κάρτας στο Ντιόπ, στέλνουν τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με την πλάτη στον τοίχο.

ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΟΦΟ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΡΗΤΟ...

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΙ...


ALEX WEB RADIO/TV

Η μεγάλη ευκαιρία του Μπόατενγκ

Η μεγάλη ευκαιρία του Μπόατενγκ

16/02/2013
 Ως μια μεγάλη ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο βλέπει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ο Ντέρεκ Μπόατενγκ. Επίσης, ζήτησε από τους οπαδούς να μην βιαστούν να κρίνουν τον Μίτσελ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Μπόατενγκ
Ο Ντέρεκ Μπόατεγκ αναμένεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού κάτι που επιθυμεί διακαώς να γίνει. Άλλωστε για εκείνον αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επανέλθει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.

Ο Γκανέζος χαφ μίλησε και για τον Μίτσελ, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στη Χετάφε.

Διαβάστε όσα είπε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Ντέρεκ Μπόατενγκ:

Για τον Μίτσελ: «Έχω την ανάγκη να πω στους νέους Έλληνες φίλους μου, τους οπαδούς του Ολυμπιακού, πως έχουν στον πάγκο της ομάδας τους μια ισχυρή προσωπικότητα που γνωρίζει το ποδόσφαιρο σε βάθος. Μη βιαστούν κι ας περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα της δουλειάς του Μίτσελ».

Για το πώς βλέπει την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Αυτή είναι μια νέα, μεγάλη ευκαιρία για μένα να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Έτσι βλέπω τον Ολυμπιακό. Και είμαι γεννημένος σε χώρα, σε γη, που με έχει μάθει να σέβομαι όσους με εμπιστεύονται και και μου δίνουν δουλειά-ευκαιρία! Είμαι περήφανος γιατί αυτό μου δίδαξε η καθημερινότητα στην πατρίδα μου».

Για το που του αρέσει να αγωνίζεται: «Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ή και στα άκρα. Έχω παίξει παντού από την εποχή που είχα ξαναβρεθεί στην Ελλάδα. Ο κύριος Μίτσελ ξέρει καλύτερα τις δυνάμεις μου. Τότε στη Χετάφε μου έδειχνε εμπιστοσύνη και γέμιζα με αυτοπεποίθηση».

Για την κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: «Το μίσος των οπαδών δεν με αφορά. Οι Αφρικανοί αγαπάμε τη ζωή, ανακαλύπτουμε παντού την αγάπη. Έτσι και στο γήπεδο. Πιο σημαντικό είναι να είσαι καλός άνθρωπος και σωστός επαγγελματίας, σε χώρα που σε φιλοξενούν. Αυτό με νοιάζει. Γνωρίζω και σέβομαι τη δυσκολία που έχει στην εποχή μας η ζωή πολλών Ελλήνων. Ήρθα πάλι εδώ και μακάρι όλοι να δουν το ποδόσφαιρο ως απάντηση στη δύσκολη καθημερινότητα».

www.sport-fm.gr/

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου

15/02/2013
 Την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου
Το παιχνίδι του Πλατανιά με τον Αστέρα Τρίπολης στα Χανιά, θα είναι αυτό που θα ανοίξει την αυλαία της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 27 Φεβρουαρίου στις 16:00 ενώ θα ακολουθήσει στις 18:00 το ματς της Βέροιας με τον Πανθρακικό. Το μενού της… πρώτης μέρας θα ολοκληρώσει ο αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό στις 20:00 στο στάδιο Ζωσιμάδων.

Τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης θα ολοκληρώσει το ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός στην Τούμπα, στις 28 Φεβρουαρίου, στις 20:00.

Όσο για τους επαναληπτικούς; Για τις 6 Μαρτίου στις 18:00 ορίστηκε το Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ, για τις 7 Μαρτίου στις 18:00 το Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα ενώ στις 13 Μαρτίου στις 18:00 θα διεξαχθεί το Πανθρακικός-Βέροια και στις 14 Μαρτίου το Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς (18:00).

Ο νικητής του Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης θα τεθεί αντιμέτωπος στους «4» με τον νικητή του ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός, ενώ ο νικητής του ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός με τον νικητή του Βέροια-Πανθρακικός.

ALEX WEB RADIO/TV

Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις...

Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις...

Η σφαλιάρα από τη Λεβάντε δεν πρέπει να προξενεί εντύπωση, καθώς όταν προκαλείς το άθλημα, τότε αυτό θα σε εκδικηθεί. Ο ερασιτεχνικός τρόπος που λειτουργεί ο Ολυμπιακός σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, η πραγματική ευθύνη του Μαρινάκη, η ανυπαρξία αθλητικής παιδείας και το "λαχείο" με τον Στορκ.
Η τελευταία επικοινωνία μας ήταν λίγο πριν αποτελέσει παρελθόν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ από τον Ολυμπιακό. Ο τίτλος του κειμένου ήταν "Φεύγει ο Ζαρντίμ και σωθήκαμε! Ή μήπως όχι;", εκεί όπου υποστήριζα πως δεν γίνεται επί μια 25ετία και βάλε (όσο θυμάμαι εγώ τον Ολυμπιακό τουλάχιστον) να φταίει πάντα και για όλα ο προπονητής. Το αποτέλεσμα με τη Λεβάντε, λίγη εντύπωση μου προκαλεί. Γιατί; Γιατί το ποδόσφαιρο εκδικείται! Γιατί ο Ολυμπιακός λειτουργεί σε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ πρότυπα όσον αφορά τα υψηλά στάνταρ ενός ευρωπαϊκού προφίλ που θέλει (;) να έχει ένας σύλλογος σαν τους Πειραιώτες. Και πιστέψτε με, η άποψη μου δεν θα αλλάξει ούτε αν ο Μίτσελ και οι παίκτες του πετύχουν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα την επόμενη Πέμπτη (21/2) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"...
Με σχεδόν αδιάκοπη παρουσία τα τελευταία 16-17 χρόνια στο Champions League, φαντάζει αδιανόητο στα μάτια μου το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε... μισό βήμα εμπρός, όσον αφορά το πρόσωπο που παρουσιάζει στην Ευρώπη.

Ναι, υπήρξαν κάποια παιχνίδια και 2-3 χρονιές που έμοιαζε αρκετά υπολογίσιμος, ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν ήταν παρά κάτι πρόσκαιρο...

Το βαρύ 3-0 στο "Ciutat de Valencia", δεν συνέβη γιατί οι ερυθρόλευκοι έτυχαν σε μια κακή βραδιά ούτε υπόκειται στις περιπτώσεις του "αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο". Η συντριβή (όχι τόσο βάσει του σκορ, αλλά βάσει της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων στο ματς) στην Ισπανία ήρθε διότι ο Ολυμπιακός δεν σέβεται το άθλημα και τους κανόνες του.

Παίρνοντας σαν δεδομένο τα ποδοσφαιρικά εγκλήματα που συντελούνται στο Λιμάνι από το περασμένο καλοκαίρι, το αποτέλεσμα κόντρα στην Λεβάντε μοιάζει απολύτως φυσιολογικό!

Οι γηπεδούχοι είναι μια ομάδα με πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Είναι όμως και μια ομάδα που είχε σαφές αγωνιστικό πλάνο και συγκεκριμένη φιλοσοφία από το ξεκίνημα της σεζόν, την οποία χάραξαν διοίκηση και προπονητής! Ο Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ λοιπόν είδε ποιους παίκτες είχε στη διάθεση του και εκτίμησε με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια τι ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν. Πάνω σε αυτό ζήτησε από την διοίκηση την απόκτηση ποδοσφαιριστών που "κούμπωναν" σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Προσέξτε. Δεν ζήτησε παίκτες εκτός οικονομικών δυνατοτήτων της Λεβάντε, αλλά παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν αυτό που θα τους ζητούσε. Έχοντας λοιπόν ξεκαθαρίσει την φιλοσοφία που θα ακολουθούσε η ομάδα του μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, κατάφερε με ονόματα σχεδόν άγνωστα στο ευρύ κοινό να παρουσιάσει ένα σύνολο αξιόμαχο, στιβαρό, με ξεκάθαρους ρόλους που κάνει τον αντίπαλο να υποφέρει. Δίχως υπερβολές στο μπάτζετ, δίχως αλόγιστη απόκτηση παικτών, καλύπτοντας όποιες "τρύπες" υπήρξαν στο ρόστερ με παίκτες όχι μεγάλης αξίας μεν, αλλά συμβατούς με το σύστημα της ομάδας! Με λίγα λόγια, έχοντας σωστή οργάνωση.

Και τώρα αναρωτηθείτε. Τι από αυτά τα απλά έκανε ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι; Και σε πολλά άλλα καλοκαίρια στο παρελθόν; Ποια είναι η αγωνιστική ή και γενικότερη φιλοσοφία του συλλόγου; Θέλει να γίνει ανταγωνιστικός στην Ευρώπη; Τότε μάλλον δεν μπορεί, κρίνοντας από τα όσα έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια! Θέλει αλλά δεν ξέρει πως; Τότε υπάρχουν άνθρωποι στο τμήμα που προφανώς δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και θα πρέπει να μας αδειάσουν τη γωνιά. Μπορεί αλλά δεν θέλει; Τότε υπάρχει πραγματικό πρόβλημα! Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως όταν μια ομάδα λειτουργεί με τον ερασιτεχνικό τρόπο που κάνει ο Ολυμπιακός, η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη μόλις βγαίνει εκτός συνόρων.

Θα πω ξανά εν συντομία, γιατί ειλικρινά έχω ξενερώσει και σκυλοβαρεθεί, πως το περασμένο καλοκαίρι έφυγε ο Βαλβέρδε και ήρθε ο Ζαρντίμ, που υποτίθεται πως θα συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο. Ο Πορτογάλος ουδεμία σχέση είχε με τον προκάτοχο του, όσον αφορά τη φιλοσοφία του παιχνιδιού, δίχως να με νοιάζει ποιανού είναι καλύτερη διότι αυτό είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που έχει σημασία. Το θέμα είναι πως ο Ζαρντίμ άλλη ομάδα είχε δει, άλλη του παρέδωσαν, με ρόστερ που είχε υποστεί σημαντικές απώλειες όσον αφορά την ποιότητα αλλά και την ισχυρή προσωπικότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών. Οι αναγκαίες μεταγραφές έγιναν τραγικά αργά και με λάθος κριτήρια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μασάντο που πλασαρίστηκε ως αντί - Ιμπαγάσα, προκαλώντας γέλιο ακόμη και σε παιδάκια του Δημοτικού. Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Ζαρντίμ έφυγε τον Γενάρη αήττητος στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας στο Europa League και έχοντας προηγουμένως πραγματοποιήσει από υποφερτές έως αξιοπρεπείς εμφανίσεις στο Champions League.

Μην προτρέχετε! Δεν με απασχολεί που έφυγε ο Πορτογάλος σαν πρόσωπο, αλλά σαν μια ακόμη λανθασμένη απόφαση της διοίκησης τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και ξέρετε γιατί; Γιατί με την αποπομπή του Ζαρντίμ ουσιαστικά έμειναν στο απυρόβλητο όσοι είχαν εξ' αρχής πολύ μεγαλύτερες ευθύνες από τον 38χρονο πρώην τεχνικό των ερυθρολεύκων! Ήρθε ο Μίτσελ και αμέσως έπιασε ένα άγχος τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να παρουσιάσουν τον Ισπανό τεχνικό ως τον άνθρωπο που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα στην ομάδα! Ο Μίτσελ από την πλευρά του, παίζοντας ένα εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο, θέλησε από την πρώτη ημέρα να το περάσει στους παίκτες, που αλλιώς είχαν συνηθίσει 7-8 μήνες και αλλιώς καλούνταν να παίξουν τώρα. Το αποτέλεσμα; Αυτό που είδαμε όλοι... Μερίδιο ευθύνης σαφέστατα έχει και ο 50χρονος Ισπανός τεχνικός που χωρίς καλά - καλά να έχει αξιολογήσει πλήρως τις δυνατότητες του ρόστερ, επιχείρησε από πολύ νωρίς να αλλάξει αρκετά πράγματα στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Τώρα αν στα παραπάνω υπάρχει έστω και μια δόση ποδοσφαιρικής λογικής, τότε εγώ είναι ο πρώτος υποψήφιος να διαδεχθώ τον Πάπα στον θρόνο του Βατικανού...

Κι επειδή το ανέφερα ξανά την τελευταία φορά και ίσως δεν έγινα κατανοητός. Το λάθος του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν είναι πως δεν κάνει μεταγραφές εκατομμυρίων. Ούτε πως ίσως να έκανε λάθος στην πρόσληψη προπονητή το καλοκαίρι και τον καταρτισμό του ρόστερ. Αν νομίζετε πως ένας επιχειρηματίας τέτοιου βεληνεκούς μπορεί να ασχολείται επί 24ώρου βάσεως με τον Ολυμπιακό ή θα πουλάει τα καράβια του για να πάρει παίκτες, δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή είστε υπερβολικά ρομαντικοί ή εκτός πραγματικότητας. Η αληθινή ΕΥΘΥΝΗ του προέδρου είναι πως ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να βρει τους κατάλληλους συνεργάτες που θα "τρέχουν" καθημερινά την ομάδα!

Η ανυπαρξία αθλητικής παιδείας οπαδών και δημοσιογράφων και το παράδειγμα που έχει ο Ολυμπιακός μπροστά στα μάτια του

Σε αυτό τον κυκεώνα των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων, πάντα πίστευα πως το βάζουν το χεράκι τους τόσο οι οπαδοί της ομάδας, όσο και μια μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων. Οι πρώτοι από την υπερβολική τους αγάπη και την αγαπημένη συνήθεια του Έλληνα "εγώ τα ξέρω όλα, πάντα οι άλλοι είναι οι ηλίθιοι", οι δεύτεροι για πολλούς και διάφορους λόγους... Υπάρχει όμως μια κοινή συνισταμένη για όλους. Ποια είναι αυτή; Στην χώρα μας είναι εντελώς άγνωστη η έννοια "αθλητική παιδεία"! Εντελώς όμως. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τους στοιχειώδεις κανόνες (τους παικτικούς, όχι του παιχνιδιού) του αθλήματος και τον τρόπο που αυτό εξελίσσεται κάθε χρόνο. Πολλοί νομίζουν πως μια πολυδάπανη μεταγραφή ισούται με παίκτη που θα κάνει πάταγο και μόλις ακούν "Τουρέ" ή "Ορμπάιθ" ή ξέρω γω τι, ξεκινάνε τα γνωστά "τι μας κουβαλήσατε πάλι, παίκτη των 500.000 ευρώ, κάνα παλτό θα είναι ή σακάτης" και ούτω καθεξής...

Και καλά, αυτό από τον απλό φίλαθλο, καταπίνεται. Όταν όμως γράφουν ό,τι τους κατέβει άνθρωποι που έχουν βήμα σε εφημερίδες, ιστοσελίδες κτλ., τότε είναι να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Παίκτες όπως π.χ. ο Ζέτερμπεργκ που είχαν βαφτιστεί "παλτά" τον πρώτο καιρό, στη συνέχεια έγιναν υπερπαίκτες. Και παίκτες που ήταν "εργαλεία" (π.χ. Ορμπάιθ) δεν είχαν την ανάλογη προβολή με πιο φαντεζί συμπαίκτες τους διότι δεν έκαναν "ποδιές" και τακουνάκια ή βαφτίζονταν "σακάτες". Σε γενικές γραμμές, το εκνευριστικότερο της υπόθεσης είναι πως η κρίση μας για έναν παίκτη ή προπονητή εξαρτάται από το αν μας αρέσει η μούρη του, οι αλλαγές που κάνει, αν βάζει γκολ, αν μπορεί να περάσει πέντε παίκτες με μισή ντρίμπλα και άλλα πολλά... ποδοσφαιρικά. Το αν ένας προπονητής προσπαθεί να χτίσει κάτι και να δώσει μια φιλοσοφία σε βάθος χρόνου, ή αν οι παίκτες που έχουμε είναι αυτοί που ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας (αλλά δεν είναι "ζογκλέρ"...) λίγη σημασία έχει... Ε, βέβαια, το συζητάτε;

Πάντως ο Ολυμπιακός έχει τη λύση μπροστά του και μάλιστα την έχει ήδη εφαρμόσει! Που; Στις Ακαδημίες του! Στο πρόσωπο του Μπερντ Στορκ, οι ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει τον πρώτο αριθμό του λαχείου. Σαφώς και δεν υπονοώ να βάλουν τον άνθρωπο στην πρώτη ομάδα, απλά θέλω να σας ενημερώσω πως πλέον τα τμήματα υποδομής δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν, όσον αφορά τη λειτουργία τους. Άψογος γνώστης του ποδοσφαίρου (υπάρχουν συνάδελφοι ακόμη και από αντίπαλα στρατόπεδα που στάζουν μέλι για τον Στορκ), σε θέματα οργάνωσης και προπονητικής, έχει αλλάξει ριζικά την εικόνα τόσο της ομάδας Κ-20, όσο και των πιο μικρών τμημάτων πάντα σε συνεργασία και συμβουλεύοντας τους υπόλοιπους προπονητές. Ο Γερμανός αποδεικνύεται και ντόμπρος σε θέματα... περίεργων πατεράδων και μάνατζερ, καθώς δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και δεν επηρεάζεται από τίποτα! Μετά το 1-0 κόντρα στην Άρσεναλ για το NextGen Series, ο Στορκ σε ερώτηση κλασικού Έλληνα ρεπόρτερ... "μεγάλη εμφάνιση, ποιος είναι έτοιμος για την πρώτη ομάδα;", αφοπλιστικά και κοφτά απάντησε: "κανείς! η διαφορά της Κ-20 με την πρώτη ομάδα είναι χαοτική. Δεν κάναμε τίποτα ακόμη μας περιμένει πολλή δουλειά. Στο μέλλον βλέπουμε". Αυτό για να καταλαβαίνουμε τη διαφορά της ελληνικής νοοτροπίας σε σχέση με τους ξένους...

ΥΓ1: Φαγώθηκαν πολλοί με τον Βλαχοδήμο. Ο 22χρονος εξτρέμ πρέπει να προβληματιστεί πολύ με το γεγονός πως τον έκανε "άλογο" ένας 37χρονος μπακ που ήταν η χαρά όλων των δεξιών εξτρέμ όταν έπαιζε στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ... Εντάξει πιο έμπειρος ο Χουανφράν, αλλά να μην του κάνεις μισή ντρίπλα, να σε "παίρνει" στη δύναμη και να σου βγαίνει και με όβερλαπ στην επίθεση, ε πάει πολύ. Ο Παναγιώτης είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, με καλές προοπτικές αλλά προς το παρόν μέχρι εκεί. Θέλει αρκετή δουλειά έως ότου χαρακτηριστεί απαραίτητη μονάδα για τον Ολυμπιακό.

ΥΓ2: Πάντα φιλότιμος και μαχητής στο γήπεδο, αλλά ο Φρανσουά Μοδέστο δεν μπορεί πλέον να ακολουθήσει το τέμπο ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια δυστυχώς.

ΥΓ3: Σκέφτομαι να γράψω ένα μυθιστόρημα με τίτλο "Όταν ο σακάτης και η μίζα άλωσαν το Βιθέντε Καλντερόν". Ο δράκος ποιος θα είναι δεν ξέρω...

ΥΓ4: Το έχω χιλιοπεί. Ο Χολέμπας είναι ένας κατά συνθήκην μπακ με καθαρά επιθετικά ένστικτα στο παιχνίδι του και αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα με παίκτες που κινούνται όχι κατά μέτωπο αλλά στην πλάτη του. Το είχα ξαναγράψει και μετά το ματς με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ που τον είχε κάνει γιο γιο ο Μαυρίας. Τώρα ειδήμονες και μέγα γνώστες της μπάλας, καταλάβατε γιατί έπαιζε ο Μαρκάνο αριστερό μπακ στα ευρωπαϊκά ματς ή ακόμη; Ε; Τελικά ο γεροσακάτης Ορμπάιθ το έχει ακόμη ή μου φαίνεται; Πάντως από αυτούς που έχουμε τώρα, θέλει καμιά δεκαριά για πρωινό...

ΥΓ5: Ακόμη και για την σφαγή από τον Γκρέφε, ο Ολυμπιακός φταίει. Πρώτον διότι με την απόδοση του στο γήπεδο έδωσε στο Γερμανό ρέφερι το δικαίωμα να τον "γλεντήσει" και δεύτερον γιατί όταν μια ομάδα παίζει χρόνια ολόκληρα στο Champions League και οι διεθνείς της σχέσεις είναι ανύπαρκτες, τότε αυτά παθαίνει. Απλά και κατανοητά.

ΥΓ6: Και έτσι τα χρόνια θα περνάνε και ο Ολυμπιακός θα αναρωτιέται πως γίνεται μια Μπάτε Μπορίσοφ να βάζει τρία γκολ στη Μπάγερν, κάποια Βικτόρια Πλζεν να κάνει πλάκα στη Νάπολι και μια Μπράγκα να φτάνει ως τον τελικό του Europa League...

Γιώργος Περπερίδης

www.redplanet.gr/

Το πρόγραμμα των ομάδων πόλο ανδρών και γυναικών

Το πρόγραμμα των ομάδων πόλο ανδρών και γυναικών

Εντός έδρας παίζουν το Σάββατο (16/2) και οι δύο ομάδες του Ολυμπιακού στο πόλο.
Στις 17:00 η ομάδα πόλο ανδρών ξεκινά τις υποχρεώσεις της στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν έως τώρα 11 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές της διοργάνωσης και έχουν αποσπαστεί 5 βαθμούς από τη δεύτερη Βουλιαγμένη.
Δύο ώρες αργότερα (19:00) η ομάδα πόλο γυναικών, που επίσης είναι αήττητη και πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Α1 πόλο γυναικών, θα υποδεχτεί τον Τρίτων Αμαρουσίου με στόχο την 6η συνεχόμενη νίκη στη διοργάνωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων πόλο:

Α1 ανδρών, 12η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ, 16/2

Κολ. Εθν. Πειραιά       17.00   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ  (Παϊρακταρίδης, Κουρτίδης)

Κολ. Νέας Σμύρνης    17.00   ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ  (Σκαλοχωρίτης, Δαμιανάκης)

Κολ. Φαλήρου           19.00   Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Μπουδραμής, Πολυχρονόπουλος)
                                              
Κολ. "Αντ. Πεπανός"  19.30   ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μοίραλης, Κουρέτας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/2

Κολ. Αργοστολίου    13.30   ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – ΝΟ ΒΟΥΛ/ΝΗΣ (Σταυρόπουλος, Μοίραλης)

Ο αγώνας ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου (κολ. Ηλιούπολης 21.30, Σταυρίδης – Κατσαρός).

Α1 γυναικών, 6η αγωνιστική

Κολ. Χανίων (25μ.)  12.30   ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡ. (Σταυρίδης, Χατζηαναστασίου)

Κολ. Χαλανδρίου     15.30   ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ. – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Κατσώνης, Ποσποτίκης)

Κολ. Λάκκωμα         16.00   ΗΡΑΚΛΗΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μονιούδης, Κλώτσικας)                                        

Κολ. Εθν. Πειραιά    19.00   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡ. (Μπιράκης, Στεφανάκης)

www.redplanet.gr/

Εισιτήρια για Λεβάντε και το Σάββατο

Εισιτήρια για Λεβάντε και το Σάββατο

15/02/2013

Εισιτήρια για Λεβάντε και το Σάββατο
Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων του Ολυμπιακού, η ΠΑΕ αποφάσισε να διαθέσει εισιτήρια για τον επαναληπτικό με τη Λεβάντε και το Σάββατο.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να διαθέσει εισιτήρια για τον επαναληπτικό με τη Λεβάντε και το Σάββατο, στα εκδοτήρια του γηπέδου που βρίσκονται έξω από τη θύρα 25, με ώρες διάθεσης 10:00 – 15:00.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, για αυτό το Σάββατο 16/02 θα συνεχιστεί η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΕ, η οποία θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» την Πέμπτη 21/2/2013 και ώρα 22:05.
Τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου που βρίσκονται έξω από τη θύρα 25, με ώρες διάθεσης 10:00 – 15:00.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 20 €, 25 €, 30 €, 35 €, 40 €, 50 € & 125 € (VIP).
Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και κάθε φίλαθλος για να τα προμηθευτεί πρέπει να επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.
Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού».

www.olympiacos24.gr/

Tα εισητηρια με Ξανθη

 Tα εισητηρια με Ξανθη

15/02/2013

H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για τον αγώνα της 22ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των ομάδων SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που θα διεξαχθεί στο ” SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA” την Κυριακή, 17/02/2013 και ώρα 17:15, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:
Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα γραφεία Διαχείρισης Εισιτηρίων της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τα οποία βρίσκονται στο γήπεδο “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” (είσοδος VIP),την Παρασκευή 15/02 από τις 10:00-18:00.
Κάθε φίλαθλος για να προμηθευτεί εισιτήρια πρέπει να επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.
Η Τιμή των εισιτηρίων είναι 25€.
Τηλ. Επικοινωνίας :  210 48 00 901

ALEX WEB RADIO/TV 

Καταγγελει την διαιτησία ο Ολυμπιακός

Καταγγελει την διαιτησία ο Ολυμπιακός

16/02/2013
 Σε έγγραφη καταγγελία προς την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία (UEFA) για την διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι με τη Λεβάντε προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επανήλθαν Πάντελιτς, Ντιακιτέ, Πίνο.

Κατήγγειλε την διαιτησία ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τη Λεβάντε, κυρίως τον κακό του εαυτό, με συνέπεια να ηττηθεί από την ισπανική ομάδα με σκορ 3-0.

Αποτέλεσμα που καθιστά σχεδόν απίθανη την ανατροπή στη ρεβάνς και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Αποτέλεσμα όμως που καθορίστηκε και σε μεγάλο βαθμό από δύο καίριες λανθασμένες υποδείξεις του διαιτητή της αναμέτρησης, Μανουέλ Γκρέφε.

Ο Γερμανός διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και απέβαλε τον Αμπντούν στο 1-0, ενώ έδωσε και δεύτερο πέναλτι στη Λεβάντε, αλλά η παράβαση του Χολέμπας ήταν -έστω και οριακά- εκτός περιοχής.

Την επομένη του αγώνα, η πειραϊκή ΠΑΕ αντέδρασε με έγγραφη καταγγελία προς την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία (UEFA).

Τρεις επιστροφές

Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά για την λανθασμένη διαχείριση της πρώτης αναμέτρησης με τη Λεβάντε.

Και κακά τα ψέματα τα περιθώρια ανατροπής μοιάζουν (και είναι) μικρά. Για την ώρα πάντως στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού επικεντρώνονται στη συνέχεια των υποχρεώσεών τους και το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη (17/2) στα «Πηγάδια».

Εκτός των παικτών που αγωνίστηκαν απέναντι στη Λεβάντε, όλοι οι άλλοι προπονήθηκαν κανονικά, με τους Πίνο, Ντιακιτέ και Πάντελιτς να τίθενται στην διάθεση του Μίτσελ.

Η σημερινη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30.

ALEX WEB RADIO/TV

«Να ξυπνήσει το τέρας μέσα μας»


«Να ξυπνήσει το τέρας μέσα μας»

15/02/2013
 Την ελπίδα η ήττα (3-0) του Ολυμπιακού από τη Λεβάντε να ξυπνήσει τον εγωισμό των παικτών των «ερυθρολεύκων», εν όψει της ρεβάνς με την ισπανική ομάδα, εξέφρασε ο Μίτσελ.

«Να ξυπνήσει το τέρας μέσα μας»
«Μακάρι να ξύπνησε το τέρας μέσα μας. Μακάρι να συμβαίνει αυτό και να το χρησιμοποιήσουμε αυτό. Διότι δεν μπορούμε να σταθούμε στο γεγονός ότι στην Ελλάδα είμαστε οι πρωταθλητές και η καλύτερη ομάδα.Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, πρέπει στην Ευρώπη να δείξουμε πολλά περισσότερα πράγματα», σχολίασε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Μίτσελ αναφέρθηκε στην ανάγκη να καταλάβει η ομάδα και ο ίδιος τα λάθη που έκαναν και να μάθουν από αυτά εν όψει της συνέχειας αλλά και να δείξουν οι "ερυθρόλευκοι" πολλά περισσότερα πράγματα ώστε να πάνε μπροστά σε ευρωπαϊκά επίπεδα.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Πόσο δύσκολο είναι το έργο σας να ανασυντάξετε την ομάδα, μετά από όλα όσα διαδραματίστηκαν στο ματς με την Λεβάντε;
«Δεν έχουμε άλλο περιθώριο, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Αν θέλουμε να είμαστε μία μεγάλη ομάδα, δεν πρέπει να στεκόμαστε ούτε σε μία νίκη, ούτε σε μία μεγάλη ήττα. Αν θέλουμε να προχωράμε μπροστά».

Πιο δύσκολη είναι η ψυχολογική στήριξη των ποδοσφαιριστών σας, ή η διόρθωση αγωνιστικών λαθών που εντοπίσατε στην Ισπανία;
«Το πιο δύσκολο είναι να δεχθούμε το λάθος που κάναμε και να μάθουμε από αυτό, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για να μην μας συμβεί ξανά το ίδιο, αν θέλουμε να παίζουμε σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Στην Ελλάδα είμαστε η πρωταθλήτρια ομάδα. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και τα πράγματα είναι πιο εύκολα για εμάς. Όταν, όμως, παίζουμε στην Ευρώπη είμαστε μία ακόμη ομάδα. Πρέπει να παλεύουμε πάντα για το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει αντίστοιχη φράση στην Ισπανία, αλλά στην Ελλάδα λέμε πως το «πληγωμένο θηρίο» -στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός- είναι πιο επικίνδυνο για τον αντίπαλο. Ποια είναι η άποψή σας;
«Μακάρι να ξύπνησε το τέρας μέσα μας. Μακάρι να συμβαίνει αυτό και να το χρησιμοποιήσουμε αυτό. Διότι δεν μπορούμε να σταθούμε στο γεγονός ότι στην Ελλάδα είμαστε οι πρωταθλητές και η καλύτερη ομάδα. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, πρέπει στην Ευρώπη να δείξουμε πολλά περισσότερα πράγματα».

Προηγείται ο αγώνας της Ξάνθης, αλλά ο κόσμος έχει στο μυαλό του και τη ρεβάνς με την Λεβάντε. Πιστεύετε στα ποδοσφαιρικά θαύματα;
«Πιστεύω στα θαύματα. Όμως πρώτα πρέπει να παίξουμε στην Ξάνθη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το παιχνίδι. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο για εμάς να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε ως προετοιμασία μας πριν απ' το παιχνίδι με την Λεβάντε».

Για την Ξάνθη τι εικόνα έχετε; Προέρχεται από θετικά αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες.
Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει πολύ καλή θέση στη βαθμολογία. Έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Όντως, έχει πάρει πολύ καλά αποτελέσματα. Θα γίνει ένα ματς σε έναν ωραίο αγωνιστικό χώρο. Ο αντίπαλος έχει επικίνδυνους παίκτες στην επίθεση, όπως ο Μαρίν ή ο Σμιθ, αλλά και στα άκρα. Πιστεύω πως θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι».

Θα ήθελα και ένα σχόλιο για τον κόσμο του Ολυμπιακού που ήταν στην Ισπανία και παρά την εικόνα της ομάδας την ενίσχυσε έως το τέλος. Μάλιστα και στην Ξάνθη θα είναι σημαντική η παρουσία των φίλων του Ολυμπιακού.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας. Ήταν απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο υποστήριξε την ομάδα στην Ισπανία, παρόλο που δεν έπαιζε καλά. Στήριξε την ομάδα και την ενθάρρυνε για 90 ολόκληρα λεπτά. Έδωσε ένα καλό μάθημα σε εμένα και στους ποδοσφαιριστές, γιατί ο κόσμος μας έδειξε ότι δεν πρέπει να σταματάμε ποτέ και να προσπαθούμε έως το τέλος. Είναι φίλαθλοι οι οποίοι μας δίνουν ένα καλό μάθημα. Πρέπει να τους ακολουθήσουμε και εμείς. Με την καλή έννοια, είναι επαναστάτες».

Και μία διευκρίνιση αναφορικά με τους τραυματίες. Πότε θα είναι στη διάθεσή σας οι Φουστέρ, Πίνο και Ντιακιτέ;
«Ελπίζω να γίνουν σύντομα όλοι καλά. Επίσης, είναι και ο Πάντελιτς εκτός. Θα προτιμούσα να είχα το αντίθετο πρόβλημα. Να μην ήξερα ποιον να διαλέξω για να αφήσω εκτός. Πιστεύω ότι ο Φουστέρ θα χρειαστεί δέκα ημέρες ακόμη. Ελπίζω να γίνει το συντομότερο καλά για να τον έχουμε για το παιχνίδι του κυπέλλου».

www.sport-fm.gr/

Στέλνουν Ταχτσίδη στον Ολυμπιακό

Στέλνουν Ταχτσίδη στον Ολυμπιακό

16/02/2013
 Τον Παναγιώτη Ταχτσίδη στέλνουν στον Ολυμπιακό τα ιταλικά μέσα. Τώρα που άλλαξε ο προπονητής στη Ρόμα η θέση του Έλληνα χαφ δεν είναι τόσο ασφαλής και τίθεται θέμα για το μέλλον του.

Στέλνουν Ταχτσίδη στον Ολυμπιακό
Τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια ενόψει καλοκαιριού που εμπλέκουν τον Ολυμπιακό ήδη κυκλοφορούν. Στην Ιταλία γράφουν πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται να κάνει δικό του τον Παναγιώτη Ταχτσίδη.

Η υπόθεση έχει ως εξής. Η Ρόμα άλλαξε προπονητή, ο Ζντένεκ Ζέμαν, ο οποίος στήριζε τον Ταχτσίδη αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο και ο νέος τεχνικός Αουρέλιο Αντρεατσόλι δεν δείχνει να πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Έλληνα χαφ. Κάπου εκεί εμπλέκεται ο Ολυμπιακός.

Η «Gazzetta dello Sport» αποκάλυψε μάλιστα πως οι «ερυθρόλευκοι» ήδη βρίσκοντα σε συζητήσεις με τη διοίκηση των «τζιαλορόσι». Από τον Ολυμπιακό δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι αλλά σίγουρα θα εξέταζαν την περίπτωση του αφού και στη θέση που παίζει ο Ταχτσίδης θέλουν παίκτη για το καλοκαίρι και το γεγονός πως πρόκειται για Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι εκείνο που ελκύει τους Πειραιώτες να κάνουν τη μεταγραφή αυτή.

Ο Μίτσελ μπορεί να βρίσκεται λίγες ημέρες στον «ερυθρόλευκο» πάγκο αλλά ήδη έχει κάνει τον έλεγχο του ρόστερ και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ενόψει καλοκαιριού ο Ολυμπιακό ψάχνει δεξί μπακ, αμυντικό χαφ, επιθετικό (αφού θα φύγει ο Πάντελιτς) και ακραίο επιθετικό (έναν αντι-Μιραλάς).

www.sport-fm.gr/

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

16/02/2013



 Το προγραμμα της 22ης αγωνιστικης και η βαθμολογια

 

ΠΑΟ και «μνηστήρες» για Φουέντες

15/02/2013
 Όλο και δυσκολεύει η περίπτωση του Χουάν Ραφαέλ Φουέντες για τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός έχει προταθεί στο «τριφύλλι» αλλά αρχίζουν και ενδιαφέρονται για εκείνον αρκετές ομάδες.

ΠΑΟ και «μνηστήρες» για Φουέντες
Ο Χουάν Ραφαέλ Φουέντες έχει προταθεί εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό και η περίπτωση του εξετάζεται σοβαρά. Το συμβόλαιο του Φουέντες με την Κόρντομπα τελειώνει το καλοκαίρι και είναι όλος… αυτιά για να ακούει προτάσεις.

Για τον αριστερό μπακ δείχνει να ενδιαφέρεται η Μάλαγα σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα. Μετά τις Θέλτα και Σαραγόσα, η Μάλαγα είναι ακόμα μία ισπανική ομάδα που θέλει να τον αποκτήσει ενώ έχουν ακουστεί παλαιότερα οι δύο ομάδες της Σεβίλλης, η Μπέτις και η ομώνυμη ομάδα αλλά και αγγλικοί σύλλογοι.

Γιαννιώτας: «Νοιώθω οπαδός του Άρη»

15/02/2013
 Οπαδό του Άρη χαρακτήρισε εαυτόν ο Γιάννης Γιαννιώτας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Top Scorer».

Γιαννιώτας: «Νοιώθω οπαδός του Άρη»
Μπορεί ο Άρης να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας και να απομένουν μόλις εννιά αγωνιστικές μέχρι το τέλος, ωστόσο, κανέναν δεν αγγίζει το σενάριο του υποβιβασμού, όπως δήλωσε ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο νεαρός άσος χαρακτήρισε τιμή που φοράει τη φανέλα των «κίτρινων» και αποκάλυψε ότι όνειρό του είναι να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό ενός αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης, να δώσει τη νίκη στην ομάδα του και να ευχαριστήσει με αυτό τον τρόπο τον κόσμο για την στήριξη προς το πρόσωπό του.

Απόσπασμα της συνέντευξης:

Ο Πρόμπιερζ δεν έκατσε πολύ στον Άρη αλλά ήταν αυτός που σε καθιέρωσε. Να υποθέσουμε ότι θα τον έχεις για πάντα στην καρδιά σου;

«Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον Σάκη Τσιώλη που μου έδωσε το δικαίωμα στο όνειρο, τον Νίκο Πασιαλή που είπε καλά λόγια για μένα και τον Μίχαλ Πρόμπιερζ που με καθιέρωσε».

Ο Άρης φέτος δεν κάνει καλή χρονιά. Έχεις στο μυαλό σου το σενάριο υποβιβασμού;

«Όσο περνούσε ο καιρός αποκτούσαμε αυτοπεποίθηση, παίζαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν παίρναμε αποτελέσματα. Η μπάλα είναι βαριά αφού παίζουμε σε τεράστια ομάδα αλλά δε μας αγγίζει το σενάριο υποβιβασμού».

Για ποιους λόγους δεν μπορεί να ξεφύγει ο Άρης από την επικίνδυνη ζώνη;

«Η ομάδα είναι νέα και της λείπει η εμπειρία. Αν δείξουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα και καταλάβουμε ότι παίζουμε σε μεγάλη ομάδα που δεν της αξίζει να βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις, θα κάνουμε comeback».

Μήπως σας λύγισε η πίεση από τον κόσμο του Άρη;

«Ο κόσμος έχει κάνει τόση υπομονή που δεν υπήρχε περίπτωση να τη δείξουν οπαδοί άλλης ομάδας. Και μιλάω ακόμα και για ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και βλέπουμε ότι τα γήπεδά τους δε γεμίζουν όπως το δικό μας».

Τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα του Άρη;

«Είναι τιμή που παίζω στον Άρη και ένα όνειρο που είχα από πιτσιρικάς και έγινε πραγματικότητα!».

Έχεις σχεδιάσει συγκεκριμένο πανηγυρισμό ή αφιέρωση σε περίπτωση που σκοράρεις κόντρα σε συγκεκριμένη ομάδα ή έδρα;

«Θέλω να σκοράρω στο Κλ. Βικελίδης στο 90' και να νικήσουμε 1-0 για να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη. Νιώθω ένας από τους οπαδούς του Άρη και θέλω να τους δικαιώσω!».

Γεωργιάδης: «Περνάω δύσκολες στιγμές»

15/02/2013
 Το βραβείο του πιο άτυχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ παίρνει ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν έχει καταφέρει να παίξει πολλά ματς φέτος εξαιτίας των τραυματισμών.

Γεωργιάδης: «Περνάω δύσκολες στιγμές»
Για την ατυχία που τον κυνηγά μίλησε ο Γιώργος Γεωργιάδης. Οι τραυματισμοί τον ακολουθούν ο ένας πίσω από τον άλλον και δεν αφήνει τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ να πιάσει αγωνιστικό ρυθμό και να του δοθεί η ευκαιρία να κερδίσει θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Διαβάστε όσα είπε στα «Σπορ του Βορρά» ο Γιώργος Γεωργιάδης:

«Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι περνώ δύσκολες στιγμές. Το πρόβλημα τραυματισμού στο πέλμα του ποδιού μου έχει παρουσιαστεί όχι μία και δύο, αλλά τρεις φορές από την έναρξη της φετινής σεζόν. Το χειρότερο από όλα ήταν ότι εξαιτίας επιπλοκών, είχα πόνους και στον αστράγαλο, και για σχεδόν ένα μήνα δυσκολευόμουν ακόμη και να πατήσω το πόδι μου. Στεναχωριέμαι για τον επιπλέον λόγο ότι φέτος ήθελα να δώσω το κάτι παραπάνω στην ομάδα, αλλά αυτός ο τραυματισμός με έχει φέρει πολύ πίσω.

Από την άλλη, σκέφτομαι ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει μόνο χαρές, αλλά και λύπες και κακοτυχίες. Μετά από όλα όσα έχω περάσει, είμαι πεπεισμένος πως θα είναι καλύτερο να καθυστερήσει και άλλο η επιστροφή μου στο κανονικό πρόγραμμα μέχρι να αισθανθώ 100% καλά, παρά να επιστρέψω εσπευσμένα, χωρίς να έχω ξεπεράσει απόλυτα τις ενοχλήσεις μου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και μετά να μένει και πάλι μακριά από τη δράση. Αυτό συνέβη και με μένα μετά τον αγώνα στην Τούμπα με τον Ατρόμητο, αφού στη συνέχεια οι πόνοι έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους. Τι να πω. Ελπίζω ότι μέσα από αυτή την ταλαιπωρία να βγω πιο δυνατός».

«Μαζεύτηκε» ο Λόρενς

15/02/2013
 Τα… νυχτοπερπατήματα έκοψε ο Λίαμ Λόρενς και με το που το έκανε τα αποτελέσματα ήταν άμεσα!

«Μαζεύτηκε» ο Λόρενς
Ο Λίαμ Λόρενς ήταν fan της εξόδου και η Θεσσαλονίκη είναι η καλύτερη πόλη για ξεσάλωμα. Ο Ιρλανδός το έκανε και μάλιστα υπέρ του δέοντως αλλά δεν άργησαν να φτάσουν οι… κουτσουκέλες στα αυτιά του Γιώργου Δώνη, ο οποίος ανέλαβε δράση.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έκανε κατήχηση στον Λόρενς και εκείνος στρώθηκε στη δουλειά, σύμφωνα με τον «Τρελό του χωριού» της Sportday. Ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» βελτιώθηκε αρκετά, ανέβασε την απόδοση του στους αγώνες και με εκείνον ανέβηκε και ο ΠΑΟΚ και αυτό το πέτυχε περιορίζοντας τις εξόδους του στη ξελογιάστρα Θεσσαλονίκη.

Φτάνουν ένας-ένας στη Βέροια

15/02/2013
 Ντομπρασίνοβιτς και Μπερτίν είναι ήδη στη Βέροια, ενώ σήμερα αναμένονται οι Ρεάνο και Ίσραελ.

Φτάνουν ένας-ένας στη Βέροια
Όσο η Βέροια προετοιμάζεται για την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην πόλη καταφθάνουν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της.

Ήδη οι Ντομπρασίνοβιτς και Μπερτίν είναι στην Βέροια «μαζί» με τα δελτία τους, τα οποία είναι έτοιμα, ενώ σήμερα (Παρασκευή, 15/2) αναμένεται να φτάσουν οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές με τους οποίους η «Βασίλισσα του Βορρά» ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της, Νταβίδ Ρεάνο και Ίσραελ.

Τα δελτία των δύο τελευταίων παικτών αναμένεται να είναι έτοιμα και να φτάσουν στη Βέροια τη Δευτέρα.

Στα αγωνιστικά, αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γεωργέα, Καλί και Μπαργκάν.

Κόστλι: «Η Βέροια μπορεί να σωθεί»

15/02/2013
 Αισιόδοξος ότι η Βέροια μπορεί να σωθεί παρουσιάστηκε ο Κάρλος Κόστλι.

Κόστλι: «Η Βέροια μπορεί να σωθεί»
Την αισιοδοξία ότι η Βέροια μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία εξέφρασε ο Κάρλος Κόστλι.

Ο επιθετικός της «Βασίλισσας του Βορρά» αναφέρθηκε στην πολύ καλή δουλειά που κάνει η διοίκηση της ομάδας, όπως και στον τεχνικό της, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, τονίζοντας πως έχει βοηθήσει τους παίκτες με τη φιλοσοφία και τις γνώσεις του.

Ακόμη, ο Κόστλι δήλωσε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία της Βέροιας στο Κύπελλο, ενώ επισήμανε πως στόχος τους είναι να φτάσουν στον τελικό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Goal»:

Για τη Βέροια και τον προπονητή:
«Στη Βέροια με έφεραν το βιογραφικό μου και η όρεξη μου να παίξω ποδόσφαιρο. Πιστεύω στις ικανότητες μου και σε αυτές της ομάδας. Μπορούμε να σωθούμε. Είναι πολύ θετικά τα όσα γίνονται από την πλευρά της διοίκησης. Για αυτό άλλωστε, μας έφεραν εδώ, αλλά μας έχει βοηθήσει και πολύ ο προπονητής Δημήτρης Καλαϊτζίδης με τις γνώσεις του και τη φιλοσοφία του».

Για το κύπελλο:
«Πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα, ελπίζω να φτάσουμε στον τελικό».

Για την Ονδούρα και τη νίκη της επί των ΗΠΑ:
«Ο καθένας μας έβαλε και από ένα λιθαράκι για να χτιστεί η νίκη. Ήταν μία ιστορική επιτυχία και είμαι πολύ περήφανος γιατί η Ονδούρα έχει πιθανότητες να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Την «έψαξε» για Λάζαρο ο Ατρόμητος

15/02/2013
 Την περίπτωση απόκτησης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου εξέτασε ο Ατρόμητος την μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε.

Την «έψαξε» για Λάζαρο ο Ατρόμητος
Μια ανάσα από την απόκτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Ατρόμητος, σύμφωνα με το Goal. Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή και συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο του Χριστοδουλόπουλου διαρρέεται πως ήταν έτοιμος να «κλείσει» στους Περιστεριώτες αλλά τελικά συμφώνησε με την Μπολόνια. Αν δεν υπήρχε η πρόταση της ιταλικής ομάδας τότε θα ήταν σίγουρο πως θα φορούσε τη φανέλα του Ατρομήτου.

Ναπολεόνι: «Διαφορετικό παιχνίδι»

15/02/2013
 Αντιμέτωπος με την προηγούμενη ομάδα του θα βρεθεί ο Στέφανο Ναπολεόνι στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Διαφορετικό χαρακτήρισε το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ναπολεόνι: «Διαφορετικό παιχνίδι»
Διαφορετικό από τα υπόλοιπα χαρακτήρισε ο Στέφανο Ναπολεόνι την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Λεβεδειακό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (17/2, 15:00).

Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας του Περιστερίου θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του με την οποία πέρασε τέσσερα χρόνια, τα οποία χαρακτήρισε πολύ ωραία και στα οποία δημιούργησε καλές φιλίες.

Ωστόσο, ο Ναπολεόνι τόνισε πως είναι επαγγελματίας και κάθε φορά δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να κερδίζει η ομάδα στην οποία αγωνίζεται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Goal»:

Για τον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό:
«Το ματς με τον Λεβαδειακό δεν είναι όπως τα άλλα παιχνίδια. Πέρασα τέσσερα ωραία χρόνια και έκανα πολλούς φίλους. Τώρα όμως είμαι στον Ατρόμητο. Είμαι επαγγελματίας και σκέφτομαι τη φανέλα που φοράω τώρα και θέλω να τα δώσω όλα για να κατακτήσουμε τη νίκη. Το ίδιο έκανα και όταν έπαιζα στον Λεβαδειακό».

Για το πώς θα τον υποδεχτεί ο κόσμος:
«Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα με υποδεχθεί ο κόσμος. Πιστεύω ότι όσο ήμουν στον Λεβαδειακό, πάντοτε προσπαθούσα και τα έδινα όλα. Ελπίζω πάντως να θυμούνται τα τέσσερα χρόνια προσφοράς μου. Ωστόσο, ξέρω ότι πολλές φορές ο κόσμος αλλάζει γνώμη για έναν παίκτη όταν πηγαίνει να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα».

Για το αν θα πανηγυρίσει αν σκοράρει:
«Δεν ξέρω, θα δω εκείνη τη στιγμή. Όπως μου βγει. Δεν το έχω σκεφτεί τι θα κάνω, αλλά όπως ξέρω τον εαυτό μου, δεν πιστεύω ότι θα πανηγυρίσω».

Μελισσανίδης σε Δημητρέλο: «Κακώς ανακατεύθηκε το όνομά μου»

15/02/2013
 Καμία πρόθεση να ηγηθεί προσπάθειας για την εξυγίανση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν υπάρχει από τον Δημήτρη Μελισσανίδη όπως αποκάλυψε ο Ανδρέας Δημητρέλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Μελισσανίδης σε Δημητρέλο: «Κακώς ανακατεύθηκε το όνομά μου»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, μιλώντας στους 94.6 αποκάλυψε ότι είχε 40λεπτη συνομιλία με τον κ.Μελισσανίδη…

«Μιλήσαμε τηλεφωνικά 40 λεπτά με τον κ.Μελισσανίδη και μου είπε: ‘’Κακώς ανακατεύθηκε το όνομά μου’’», τόνισε ο κ. Δημητρέλος και συνέχισε αναφερόμενος στα λόγια του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ:

«Μου είπε: Εγώ θα είμαι παρών αν έρθουν νέοι ή οι παλιοί μέτοχοι και θέλουν μια βοήθεια. Ουδέποτε είπα ότι θα ηγηθώ καμίας προσπάθειας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ήρθε η ώρα του Μάντζιου!

15/02/2013
 Η… πολυπόθητη μπλε κάρτα του Βαγγέλη Μάντζιου έφτασε στα γραφεία του Ατρόμητου 35 ημέρες μετά την ανακοίνωση του παίκτη από την ομάδα.

Ήρθε η ώρα του Μάντζιου!
Μετά από 35 ημέρες ο Βαγγέλης Μάντζιος είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Ατρoμήτου, αφού ήρθε η μπλε κάρτα από το Αζερμπαϊτζαν και την Ίντερ Μπακού, ύστερα από πολλές διαβουλεύσεις και την προσφυγή του παίκτη στη FIFA.

Συνεπώς, μετά το αίσιο τέλος με την υπόθεση της μπλε κάρτας ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, Νίκος Αναστόπουλος θα έχει στη διάθεσή του τον Μάντζιο, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στην αναμέτρηση του Ατρόμητου κόντρα στον Λεβαδειακό (17/2, 15:00).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ενημερώθηκε σήμερα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι έφθασε στα γραφεία της το Διεθνές Πιστοποιητικό (μπλε κάρτα) του Βαγγέλη Μάντζιου και ως εκ τούτου θα προχωρήσει στην έκδοση του δελτίου του.

Ο παίκτης απέκτησε πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο ματς της ερχόμενης Κυριακής με αντίπαλο τον Λεβαδειακό».

Χαμός στην ΑΕΚ

«Πόλεμος» στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ανδρέας Δημητρέλος και Αντώνης Ηλιόπουλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αιτία την ταμειακή διευκόλυνση.

Χαμός στην ΑΕΚ
Τελευταία ενημέρωση 15/02/2013, 12:31
Με αιτία την ταμειακή διευκόλυνση ύψους 300.000 ευρώ από άγνωστο επενδυτή, Ανδρέας Δημητρέλος και Αντώνης Ηλιόπουλος είχαν έντονο διάλογο στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Σε συνέχεια του σίριαλ που ξεκίνησε από χθες, με το έκτακτο Δ.Σ. που δεν ολοκληρώθηκε, την παραίτηση του Αντώνη Ηλιόπουλου από το Διοικητικό Συμβούλιο παράλληλα με τις αιχμές που άφησε προς τον πρόεδρο της ΑΕΚ και την απάντηση του Ανδρέα Δημητρέλου, οι δύο άνδρες δεν βρήκαν λύση και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Ακούστε το ηχητικό:



Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ αποκάλυψε ότι είχε 40λεπτη συνομιλία με τον κ.Μελισσανίδη…

«Μιλήσαμε τηλεφωνικά 40 λεπτά με τον κ.Μελισσανίδη και μου είπε: ‘’Κακώς ανακατεύθηκε το όνομά μου’’. Μου είπε χαρακτηριστικά: Εγώ θα είμαι παρών αν έρθουν νέοι ή οι παλιοί μέτοχοι και θέλουν μια βοήθεια. Ουδέποτε είπα ότι θα ηγηθώ καμίας προσπάθειας».

Αναλυτικά όσα έγιναν στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Ξεκινώντας ο Αντώνης Ηλιόπουλος είπε

«Δεν με ειδοποίησε κανείς για το πότε θα γίνει Δ.Σ.. Μου είπαν πως το συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή θα γινόταν την Πέμπτη αλλά κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου. Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Βρήκα 20 κλήσεις στο κινητό μου χθες και πήρα πίσω και ρώτησα γιατί τόση βιασύνη να γίνει Πέμπτη το Δ.Σ. και μου είπαν για το δάνειο. Όλα αυτά όμως μου τα είπαν από το τηλέφωνο και δεν υπήρχε τίποτα επίσημο.

Επίσης, μου είπαν πως για να πάρει η ΑΕΚ το δάνειο όρος θα ήταν να παραμείνει στην προεδρία της ΑΕΚ ο Ανδρέας Δημητρέλος. Μου ζήτησαν την έγκριση για ένα δάνειο για το οποίο δεν γνώριζα τους όρους. Εμένα με έβαλαν στο Δ.Σ. οι οργανωμένοι για να υπάρχιε διαφάνεια και νομιμότητα. Όταν μου λένε πως θα σου αποκρύψουμε ποιος δίνει τα χρήματα, δεν πιστεύω να είναι διαφανείς διεργασίες αυτές. Που ξέρω εγώ από μπορεί να προέρχονται αυτά τα χρήματα; Μπορεί από ναρκωτικά ή από ξέπλυμα! Αυτά δεν γίνονται ούτε από ομάδες της συνοικίας.

Αν δεν μου πουν από πού έρχεται αυτό το δάνειο δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να συμφωνήσω. Σύμφωνα με το καταστατικό όμως δεν χρειάζονται την δική μου έγκριση. Ο μόνος που μπορεί να το εγκρίνει είναι ο Ανδρέας Δημητρέλος. Γιατί ήθελαν την δική μου έγκριση; Εγώ τους είπα ότι αρνούμαι να εγκρίνω κάτι για το οποίο δεν γνωρίζω τίποτα.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα άτομα που διοικούν την ΑΕΚ».

Εκείνη την ώρα παρενέβη ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος

«Όσα λέει ο κ. Ηλιόπουλος δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Να μας πει ποιος του είπε πως θα πρέπει να μείνω στην προεδρία της ΑΕΚ για να πάρει η ομάδα το δάνειο;»

Ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε «Μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωση, από την ΠΑΕ και από δημοσιογράφους. Αφού μπορούσατε να το εγκρίνατε μόνος σας γιατί δεν το κάνατε;».

Ανδρέας Δημητρέλος: «Ο κύριος που θέλει να δώσει τα χρήματα στην ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όπως έγινε και πέρυσι στην περίπτωση του δανείου από τον κ. Οικονόμοπουλο. Αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει να αναμειχθεί το όνομα του. Ούτε εγώ τον ξέρω. Μιλάω με τον εκπρόσωπο του και εκείνος μου είπε πως θέλει την έγκριση του Δ.Σ. για να πάει το δάνειο στην ΑΕΚ. Από την στιγμή που μπαίνουν οι 300.000 ευρώ και η κατάθεση θα γίνει από τράπεζα σε τράπεζα τότε δεν υπάρχει θέμα να προέρχονται τα χρήματα από ξέπλυμα ή από οτιδήποτε άλλο».

Ο Ανδρέας Δημητρέλος συνέχισε,

«Δεν έχει δεσμευτεί κάποιο έσοδο για την επόμενη χρονιά. Το δάνειο του Οικονομόπουλου που δόθηκε στην ΑΕΚ τον Μάρτιο έχει εξοφληθεί με τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.


Ο Ανδρέας Δημητρέλος κατέληξε λέγοντας,

«Με πρωτοβουλία της Original γίνεται η προσπάθεια να συναντηθούν πρώην μέτοχοι με τον Δημήτρη Βιντιάδη. Προτεραιότητα για την ΑΕΚ αυτή την στιγμή είναι να βρεθούν χρήματα. Υπάρχει κίνδυνος αν γίνει έλεγχος από το ΣΔΟΕ να επιβληθεί κάποιο επιπλέον πρόστιμο, δηλαδή επιπλέον προβλήματα. Αν γίνει έτσι όμως ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου για όλες τις ΠΑΕ».

«Πρέπει και μπορούμε να κερδίσουμε»

15/02/2013
 Το σύνθημα νίκης έδωσε ο Γιάννης Μιχαλήτσος ενόψει της αναμέτρησης του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό (17/2, 19:30).

«Πρέπει και μπορούμε να κερδίσουμε»
Την πεποίθηση ότι για ακόμη μία φορά ο Άρης θα δώσει έναν… τελικό εξέφρασε ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» τόνισε πως στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό- στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας- πρέπει και μπορούν να πάρουν τη νίκη.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο κλίμα της ομάδας, επισημαίνοντας πως υπάρχει απογοήτευση, αλλά θα πρέπει να συμπεριφερθούν ως επαγγελματίες και να το ξεπεράσουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό:
«Σίγουρα είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι όλα τα τελευταία. Βέβαια, δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ, αλλά δυστυχώς φτάσαμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να κερδίσουμε και έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Τα πολλά λόγια δεν νομίζω ότι βοηθούν σε κάτι άλλο. Απλά πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να υπερβάλλουν οι ποδοσφαιριστές για να κερδίσουμε».

Για το αν είναι το ματς της χρονιάς:
«Κάθε παιχνίδι για εμάς, είναι το ματς της χρονιάς! Βαρεθήκαμε να λέμε για ''ματς της χρονιάς''. Σημασία έχει να κερδίζεις. Εδώ που φτάσαμε, κάθε παιχνίδι για τον Άρη, είναι ματς της χρονιάς. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να το επαναλαμβάνουμε, το αντιλαμβάνονται όλοι. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε».

Για το κλίμα στην ομάδα:
«Κοιτάξτε, υπάρχει απογοήτευση, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε. Αν θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να ξέρεις τι γίνεται, πρέπει γρήγορα να ξεπερνάς τα γεγονότα. Πρέπει, λοιπόν, να αφοσιωθούμε στο παιχνίδι που έρχεται».

Για την υποστήριξη του κόσμου:
«Πάντα ο κόσμος είναι ένα συν το οποίο παίζει τον δικό του ρόλο. Σημασία όμως έχει το τι κάνεις μέσα στο γήπεδο».

Διπλό μες στο ΟΑΚΑ…

15/02/2013
 Σύνθημα νίκης του ΠΑΟΚ στο αυριανό (16/02) ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έδωσε ο Λίαμ Λόρενς, στο περιθώριο της βράβευσής του για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 21ης αγωνιστικής.

Διπλό μες στο ΟΑΚΑ…
Χαρούμενος που μπορεί να βοηθάει και πάλι τον ΠΑΟΚ, έχοντας αφήσει πίσω τους πρόσφατους τραυματισμούς του, δήλωσε ο Λίαμ Λόρενς, που παρέλαβε το βραβείο ως πολυτιμότερος παίκτης της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Ιρλανδός επιθετικός μίλησε τόσο για το νικηφόρο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά και τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να φύγει με τους τρεις βαθμούς στο προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αναλυτικά ο Λίαμ Λόρενς, μίλησε για:

-Το βραβείο και την εμφάνιση του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Πρέπει να πω ότι με τιμάει και είναι πολύ σημαντικό το βραβείο. Επίσης είναι πολύ σημαντικό που ήρθε σε ένα παιχνίδι που επιστρέψαμε στις νίκες».

-Το αν έχει επιστρέψει στη φόρμα του και παίζει στη θέση που του αρέσει: «Είναι καλό για μένα να παίζω πίσω ή δίπλα στον επιθετικό. Μου αρέσει να βοηθάω την ομάδα και να είναι δημιουργική. Είμαι σε περίοδο που είμαι απελευθερωμένος από τραυματισμούς και μπορώ να βοηθήσω ξανά την ομάδα».

-Το αν το αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψει σε ένα καλό σερί η ομάδα: «Μία νίκη δεν είναι αρκετή. Χρειαζόμαστε και αύριο ένα αποτέλεσμα και πάμε στην Αθήνα για να πάρουμε βαθμούς»

-Τον τρόπο που θα έρθει το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ: «Να παίξουμε καλά! Είναι τόσο απλό…»

-Την απουσία του Αθανασιάδη και τη δική του ευθύνη: «Πάντα αισθάνομαι την ευθύνη να σκοράρω, να παίξω καλά… Δεν έχει σημασία με το ποιον θα αγωνιστώ. Ο Κλάους θα μας λείψει έτσι και αλλιώς γιατί είναι μόνιμος σκόρερ και μία διαρκής απειλή για τον αντίπαλο».

-Το αν αποτελεί κίνητρο για τον ΠΑΟΚ ένα γεμάτο γήπεδο: «Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι σε καλή κατάσταση, όπως και ότι ανυπομονούν και οι δικοί της παίκτες για αυτό το παιχνίδι. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, σε ένα μεγάλο γήπεδο, στο οποίο θα παίξω και εγώ για πρώτη φορά και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη».

Παναγόπουλος: «Πάμε για τη νίκη»

15/02/2013
 Αισιόδοξος ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος, θα καταφέρει να πάρει τη νίκη στην Κέρκυρα, εμφανίστηκε ο συνεργάτης του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Παναγόπουλος: «Πάμε για τη νίκη»
Τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος είναι πολλά, ωστόσο, όπως δήλωσε στο novasports ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, οι «κυανέρυθροι» έχουν μάθει από την αρχή της σεζόν να ζουν με τα προβλήματα.

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ελευθερόπουλου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Κέρκυρα και χαρακτήρισε «κλειδί» για τη νίκη το πάθος και την θέληση που θα δείξουν οι παίκτες.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παναγόπουλος στο novasports:

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Νομίζω πως δεν αξίζαμε να φύγουμε με την ήττα από το γήπεδο. Αξίζαμε πολλά περισσότερα. Το κλίμα δεν είναι ότι καλύτερο μετά από μια ήττα. Το μόνο θετικό είναι ότι για μία ακόμα φορά "παλέψαμε", δημιουργήσαμε, προσπαθήσαμε να κερδίσουμε πράγματα. Κοιτάμε πλέον μόνο το παιχνίδι του Σαββάτου με την Κέρκυρα».

Για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα: «Έχουμε μάθει να ζούμε με το πρόβλημα από την αρχή της περιόδου. Μπορεί για κάποιους να μην φαινόταν, αλλά εμείς το βιώναμε, ζούσαμε με το πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε να παρατάξουμε όσο το δυνατόν την καλύτερη ενδεκάδα. Στόχος μας είναι η νίκη και αυτό θα επιδιώξουμε. Θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε κάποια πρόσωπα και από εκεί και πέρα αν καταφέρουμε και βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που μπορούμε νομίζω ότι πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα, πάμε για τη νίκη».

Για το αν νιώθουν πίεση σχετικά με την παραμονή στην κατηγορία: «Πρόβλημα δεν νομίζω ότι υπάρχει. Απλά μια ανάγνωση του βαθμολογικού πίνακα μπορεί να προσδιορίσει ένα πρόβλημα. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και θέλουμε η ομάδα μας να σωθεί και μαθηματικά. Βλέπουμε ότι αρχίζει και κλείνει η "ψαλίδα", εμείς έχουμε 25 βαθμούς οι οποίοι όμως δεν είναι αρκετοί. Μέχρι το τέλος θα γίνει μια μάχη με πολλές ομάδες και θέλω να πιστεύω ότι εμείς δεν θα μπλέξουμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μαζεύοντας τους απαραίτητους βαθμούς θα είναι κάτι αισιόδοξο για εμάς μελλοντικά».

Για τον αγώνα με την Κέρκυρα: «Δύσκολο παιχνίδι. Η Κέρκυρα, μετά και την ήττα από την ΑΕΚ, ίσως παίζει το τελευταίο της χαρτί. Έχουμε την ατυχία ότι όπου έχουμε πάει κι αγωνιστεί όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε, τα παιχνίδια τα δικά μας τα βλέπουν σαν τελικούς. Σίγουρα θα παίξει ρόλο ο αγωνιστικός χώρος, ο οποίος δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω της συνεχής βροχόπτωσης όλη αυτή την εβδομάδα. Θα είναι ένας βαρύς αγωνιστικός χώρος. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στο πάθος και στη θέληση».

Για το πως περιμένει την Κέρκυρα: «Δεν περιμένω τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είδαμε και από αυτό που έχει δείξει η Κέρκυρα τις προηγούμενες αγωνιστικές. Όποιος θέλει περισσότερο το παιχνίδι θα το κατακτήσει».

Χωρίς τον Χρήστου στα Γιάννινα

15/02/2013
 Τις υπηρεσίες του Χρήστου θα στερηθεί ο Παύλος Δερμιτζάκης στην αναμέτρηση του Πανθρακικού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Χωρίς τον Χρήστου στα Γιάννινα
Με την πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Πανθρακικού για την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (16/2, 17:15), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής, Παύλος Δερμιτζάκης, δεν υπολογίζει στον τραυματία Χρίστου, με τον Ντιόγκο να παίρνει τη θέση του.

Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα διατηρήσει ο Βρονταράς, δεδομένου ότι ο Κουτσόπουλος ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Οι 18 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού: Βρονταράς, Αθανασιάδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Ντιόγκο, Μπαικαρά, Μουνάφο, Λαδάκης, Λουσέρο, Βαχίρουα, Τζάνης, Παπαδόπουλος, Μελίσσης, Κάσελαν, Κοντογουλίδης, Γωνιάδης, Μίνγκας, Μακρυδημήτρης.

Με Φεγκρους στην αποστολή

15/02/2013
 Στη διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου τέθηκε ο Καρίμ Φεγκρούς ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανθρακικό.

Με Φεγκρους στην αποστολή
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αναμέτρησης της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανθρακικό (16/2, 17:15).

Στη διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου τέθηκε ο Καρίμ Φεγκρούς, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα στον θώρακα. Ωστόσο, ο Μαροκινός τερματοφύλακας έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και ο Έλληνας τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Μοναδική απουσία για τον Άγιαξ της Ηπείρου αποτελεί ο Τζημόπουλος, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Αναλυτικά οι 18 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού: Φεγκρούς, Ταμπάσης, Ίλιτς, Βίλα, Γιάκος, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Νικλητσιώτης, Λίλα, Κεϊτά, Πάντος, Ντάσιος, Οικονόμου, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ.

«Ποτέ στη ζωή μου τόσα ψέματα»

15/02/2013
 Ο Φάμπρι μιλάει για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις σχέσεις του με τους παίκτες, κάνει λόγο για ψέματα και αναλύει τους στόχους του Παναθηναϊκού.

«Ποτέ στη ζωή μου τόσα ψέματα»
Ο προπονητής του «τριφυλλιού» μίλησε στο Novasports.gr, διέψευσε τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν σχετικά με λεκτικό επεισόδιο με κάποιους παίκτες και τόνισε ότι ποτέ στη ζωή του δεν έχει δει τόσα ψέματα.

Γράφτηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τις σχέσεις σας με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και για ένα περιστατικό που φέρεται να έγινε σε προπόνηση της ομάδας. Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο;
Καταρχήν θέλω να πω ότι οι σχέσεις στην ομάδα είναι σωστές. Εγώ κοιτάζω πάντοτε την δουλειά μου, προσπαθώ να βρω λύσεις και προσπαθούμε να δουλέψουμε, ώστε αυτή η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Με λυπεί πολύ το γεγονός, όταν εμφανίζονται πράγματα τα οποία είναι αναληθή και ειδικά όταν δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι σε επαγγελματίες. Και ιδιαιτέρως θα πω ότι ποτέ στην ζωή μου, δεν είδα να γράφονται τόσα πολλά ψέματα.
Φανταστείτε, ότι έγραψαν και για παίκτες που ήταν απόντες από την προπόνηση. Αποτελεί πραγματική θλίψη και πραγματική απογοήτευση το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συνέβη και ότι μίλησαν για αυτά τα πράγματα για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός.

Φαίνεστε στεναχωρημένος με όλα αυτά που γράφτηκαν. Θεωρείτε ότι αυτή η ιστορία έκανε κακό στην ομάδα;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για θέματα που ζημιώνουν άμεσα την ομάδα. Και ακριβώς αυτό που προσπαθούν, είναι να πλήξουν την ισορροπία της ομάδας. Και θα με ενδιέφερε να μάθω ποιοι παίκτες από αυτούς που έκαναν προπόνηση εκείνη την ημέρα, αλλά και ποιοι ήταν αυτοί που βρισκόντουσαν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, ενδιαφέρονται να πλήξουν με αυτόν τον τρόπο μια ομάδα. Γιατί; Πρέπει να πω, ως επαγγελματίας, ότι πρέπει να αφοσιωθώ στην δουλειά μου, να ξεπεράσω όλων αυτών των ειδών τα θέματα, να επικεντρωθούμε, να κάνουμε όλα αυτά που χρειάζονται στην ομάδα και από εκεί και πέρα να κλείσουμε τα αυτιά μας.

Είστε ένας αρκετά συναισθηματικός χαρακτήρας και αρκετά εκδηλωτικός, κάτι που φαίνεται και από τις αντιδράσεις σας στους αγώνες. Θεωρείτε ότι ενδεχομένως - και εξαιτίας του ταμπεραμέντου σας- να ξεφεύγετε κάποιες στιγμές από τα όρια;
Καταλαβαίνω απολύτως την ερώτηση σας. Και όπως είπα, είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βρει πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Και μπορώ να πω ότι για παράδειγμα σε κάποια οικογένεια ή σε κάποια ομάδα εργασίας ή σε πολλές προπονήσεις- και σε άλλες ομάδες αν θέλετε- πάντοτε συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις. Δηλαδή ένας παίκτης ενδεχομένως να τσαντιστεί με κάποιον άλλον. Όμως όλα αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν. Αυτό που δεν πρέπει να συμβεί, είναι όλα αυτά να αρχίσουν λεπτομέρεια με λεπτομέρεια να δημιουργήσουν ένα σύνολο, κάτι που δεν έχει κανέναν λόγο να συμβεί. Διότι και αυτά τα θέματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, είναι μέρος της ζωής μας. Αυτό είναι ένα θέμα. Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί είναι να λέγονται ψέματα και ορισμένοι άνθρωποι να φαντάζονται πράγματα και να τα δημοσιοποιούν. Και το κακό σε αυτό και εκεί που υπάρχει η κακή πρόθεση, είναι ότι δίνονται ονόματα παικτών, οι οποίοι δεν ήταν καν στην προπόνηση εκείνη την ημέρα. Ως που θα φτάσουν τα ψέματα;

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός έχει μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή κόντρα στον Άρη, που δίνει την δική του μάχη και θέλει την νίκη. Πόσο διαφορετική μπορεί να παρουσιαστεί η ομάδα σε μια πολύ δύσκολη έδρα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Ξάνθη;
Θα έλεγα ότι η ομάδα βρισκόταν σε μια ανοδική πορεία, αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού, την ψυχή και το πνεύμα της ομάδας. Και η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα στραβοπάτημα, το αναγνωρίζω. Είναι σαν να κάναμε ένα βήμα πίσω. Άρα αυτό που ελπίζω είναι την Κυριακή στον αγώνα με τον Άρη να βρούμε και πάλι αυτά τα πατήματα, να ακολουθήσουμε ξανά αυτή την ανοδική πορεία που προανέφερα. Πάνω σε αυτό δουλέψαμε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και αυτό ελπίζω να συμβεί. Ξέρουμε ότι πάμε σε μια δύσκολη έδρα, για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία επίσης βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να ξέρουμε να εκμεταλλευτούμε στο ψυχολογικό επίπεδο, όλα αυτά τα προβλήματα.

Αυτό είναι και το κλειδί για το παιχνίδι; Το ψυχολογικό κομμάτι;
Πιστεύω ότι ο ψυχολογικός τομέας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Θέλουμε να ξέρουμε πως να παίξουμε αυτό το παιχνίδι και να το πάμε εκεί που συμφέρει τον Παναθηναϊκό. Και πάντοτε με σεβασμό σε όλους, να μπορέσουμε να πετύχουμε μια νίκη, η οποία θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στον σωστό δρόμο.

Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να συμμετάσχει στα πλέι οφ;
Πρέπει να πολεμήσουμε γι' αυτό. Πρέπει να πολεμήσουμε ανοικτά και με όλη μας την προσήλωση προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος.

Στο τακτικό επίπεδο φαίνεται πως υπάρχει βελτίωση. Κάτι όμως λείπει από το παιχνίδι της ομάδας... Το έχετε εντοπίσει;
Ενδεχομένως να υπάρχει βελτίωση, αν και δεν την είδαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Ίσως πρέπει σε μερικές φάσεις να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες για γκολ που έχουμε. Πιστεύω ότι απέναντι στην Ξάνθη, χωρίς να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα, αλλά ένα μέτριο παιχνίδι, η ομάδα μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Δεν το πετύχαμε, μας έλειψε και ο Τοτσέ, παίξαμε χωρίς πραγματικό φορ, άρα ίσως στο τελευταίο τρίτο της χρονιάς να μας λείπει λίγο αυτή η δημιουργικότητα.

«Αγκάθι» ο Άρης στη ρύθμιση

15/02/2013
 Εγκρίθηκε από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας η συμφωνία με τον ΠΣΑΠ για την ρύθμιση των οφειλών των ΠΑΕ προς τους παίκτες. «Όχι» από τον Άρη που έχει προσφύγει για να υπαχθεί στο άρθρο 99.

«Αγκάθι» ο Άρης στη ρύθμιση
Το βασικό θέμα συζήτησης που υπήρχε στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας ήταν η έγκριση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στην διοργανώτρια αρχή και τον ΠΣΑΠ για το θέμα των οφειλών των ΠΑΕ προς τους παίκτες.

Αυτή πράγματι εγκρίθηκε όπως έγινε και με τον όρο που έθετε η ΕΠΟ σύμφωνα με τον οποίον όποιος υπαχθεί στην ρύθμιση αυτή (η οποία σημειωτέον είναι μέχρι 45 δόσεις για μεγάλα ποσά) δεν μπορεί παράλληλα να επιδιώκει και την υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Εδώ ακριβώς «κολλάει» η περίπτωση του Άρη που έχει προσφύγει και επανέλαβε και σήμερα ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις 45 δόσεις και δεν συμφωνεί. Επιπλέον, οι «κίτρινοι» επιμένουν ότι θα ήθελαν 60 δόσεις για να μπορούν να είναι συνεπείς. Έτσι, η ΠΑΕ Άρης εξέφρασε την αντίθεσή της με την συμφωνία και αποχώρησε χωρίς φυσικά να συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Οι υπόλοιπες 15 ΠΑΕ ενέκριναν την συμφωνία αλλά ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Σεβόμαστε τον Άρη και την ιστορία του αλλά και το πρόβλημά του. Θα κοιτάξουμε μήπως καταφέρουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Γι αυτό θα κάνουμε μία συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα με την συμμετοχή της Σούπερ Λίγκας, της ΕΠΟ, του ΠΣΑΠ αλλά και της ΠΑΕ Άρης μήπως έστω και κατ εξαίρεση μπορεί να βρεθεί λύση».

Τονίζεται ότι στόχος της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκα είναι να αποσυρθεί ο Άρης από την προσφυγή για την υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση μη τήρησης της ρύθμισης μέχρι και 48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, δεν θα ορίζεται το ματς της ομάδας που φάνηκε ασυνεπής κάτι που θα επιφέρει πολύ βαριές κυρώσεις.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Οπως αποδεχτεί την εισήγηση της ΕΠΟ περι μη δυνατότητας επίκλησης των διατάξεων της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ Super League και ΠΣΑΠ από ΠΑΕ που έχουν υπαχθεί ή έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις άρθρων 99 επ. πτωχευτικού κώδικα (Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Από την ψηφοφορία απείχε η ΠΑΕ Άρης).

2. Όπως συσταθεί μόνιμη πενταμελής επιτροπή για την υποβολή προτάσεων αναφορικά με τους Κανονισμούς και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο.

Νοκ-άουτ για ένα μήνα ο Βελλίδης!

15/02/2013
 Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των ανθρώπων του Άρη, για τον τραυματισμό του Μάρκου Βελλίδη, ο οποίος θα μείνει ένα μήνα εκτός δράσης. Παίζει με Παναθηναϊκό ο Τάτος.

Νοκ-άουτ για ένα μήνα ο Βελλίδης!
Μετά από επαναληπτικές εξετάσεις στον Μάρκο Βελλίδη από τον γιατρό του Άρη, Βαγγέλη Πανταζή, φάνηκε πως ο τερματοφύλακας των "κίτρινων" αντιμετωπίζει σοβαρότερο πρόβλημα (κάταγμα στον χόνδρο) στο γόνατο από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά κι έτσι όχι μόνο θα λείψει από την επικείμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (τη θέση του θα πάρει ο Σωκράτης Διούδης), αλλά για τις επόμενες τέσσερις τουλάχιστον εβδομάδες. Σήμερα (15/2) του έγινε ένεση και το επόμενο διάστημα θα περιοριστεί σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και φυσικοθεραπείες.

Στη διάθεση του Γιάννη Μιχαλήτσου (που έχει τη στήριξη της παρούσας διοίκησης) βρίσκεται ο Ρούμπεν Πουλίδο (εξέτισε την ποινή του) και ο Ανδρέας Τάτος, καθώς και σήμερα ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Εξάλλου, εκτός πλάνων του Έλληνα τεχνικού είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας (αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά). Μετά το τέλος της αυριανής απογευματινής προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου θα ανακοινωθεί η αποστολή του Άρη εν όψει Παναθηναϊκού (17/2, «Κλεάνθης Βικελίδης»).

«Μην αρχίσουμε να… ονειρευόμαστε»

15/02/2013
 Μπορεί τα τελευταία αποτελέσματα της ΑΕΚ να είναι άκρως θετικά, ωστόσο ο Έβαλντ Λίνεν δεν ξεχνά τον πραγματικό στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

«Μην αρχίσουμε να… ονειρευόμαστε»
Το σερί νικών της ΑΕΚ έχει ανοίξει… την όρεξη στους φίλους της ομάδας, ακόμα και για το «τρένο» των πλέι οφ.

Ωστόσο, ο Έβαλντ Λίνεν παραμένει προσγειωμένος, δεν ξεχνά τις δυσκολίες που πέρασε η «Ένωση» το προηγούμενο διάστημα και συνιστεί να μην ξεκινήσουν… όνειρα για πιο ψηλά.

«Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος», ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός για το προσεχές ντέρμπι των «Δικεφάλων».

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Όταν ήρθα στην ομάδα δεν είχε πολλούς βαθμούς και έπρεπε να παίξουμε κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες. Τώρα έχουμε περισσότερους βαθμούς, αλλά η κατάσταση είναι εξίσου επικίνδυνη, επειδή πρέπει να βγάλουμε εις πέρας αυτό το πρόγραμμα και επειδή πρέπει να προσπαθήσουμε για να είμαστε καλοί και σ' αυτά τα ματς", ήταν το πρώτο σχόλιο του Λίνεν, ο οποίος στη συνέχεια θέλησε να επαναφέρει στην πραγματικότητα όσους πιστεύουν ότι η ΑΕΚ έχει διαφοροποιήσει τους στόχους της», τόνισε αρχικά ο Λίνεν και συνέχισε:

«Ξέρω τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Για μένα είναι μεγάλο λάθος, αν μετά από κάποιες κρίσιμες νίκες για την επιβίωσή μας, με το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας, να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε για κάτι περισσότερο. Το όνειρο θα είναι να πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι, με οτιδήποτε έχουμε για να παίρνουμε νίκες. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, επειδή τώρα σε κάθε παιχνίδι μας λείπουν παίκτες, έχουμε αλλαγές λόγω καρτών και επίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις πιο ιστορικές ομάδες. Γι' αυτό μια καλή συμβουλή για όλους, για τους παίκτες, για όλους μας, για τον κόσμο, είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και να μην αρχίζουμε να ονειρευόμαστε. Δεν είναι αυτό το θέμα τώρα. Οι άλλες ομάδες έχουν πέντε με έξι βαθμούς λιγότερους, άρα γιατί έχουμε ξεφύγει απ' αυτό που λέμε τόσο καιρό; "Μαχόμαστε" για την επιβίωση μας και αυτό θα γίνεται μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αν πριν από ένα ματς αρχίζεις να σκέφτεσαι, αν νικήσω πόσους βαθμούς θα έχω, αν νικήσω τι θα συμβεί, τότε δε νικάς. Γιατί αν θες να νικήσεις πρέπει να είσαι 150% συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, να σέβεσαι τον αντίπαλό σου, να προετοιμάζεις τον εαυτό σου πολύ καλά και τότε θα είσαι έτοιμος για να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι για το τι μπορεί να συμβεί μετά από έναν αγώνα, προετοιμάζεσαι με λάθος τρόπο".

Για το προσεχές ματς με τον ΠΑΟΚ: «Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας και γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ενδεχομένως να έχουν κι αυτοί απουσίες, το γνωρίζουμε, αλλά έχουμε κι εμείς λόγω καρτών. Γνωρίζουμε ότι είναι απ' τις καλύτερες ομάδες και πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι πως θα σκοράρεις κόντρα σ' αυτούς, πρέπει πρώτα να πάρεις τη μπάλα. Γι' αυτό ο πρώτος μας στόχος είναι να τους σταματήσουμε, το οποίο είναι πολύ δύσκολο».

Πολλά… θέματα για «Ελέ»

15/02/2013
 Για ακόμα μια αγωνιστική, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος καλείται να κάνει αλχημείες, καθώς ο Πανιώνιος κατεβαίνει στην Κέρκυρα με πολλές απουσίες βασικών παικτών του.

Πολλά… θέματα για «Ελέ»
Τείνει να συνηθίσει τις πολλές απουσίες παικτών του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει Κέρκυρας, ανακοινώνοντας τους 19 «εκλεκτούς», έχοντας ακόμη μια φορά να διαχειριστεί αρκετούς τραυματισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός έμειναν οι τραυματίες Κουλουχέρης, Αραβίδης, Ανδράλας, Κούρος, Περιστερίδης, ενώ εξίσου εκτός από το ματς με τους Φαίακες είναι και ο Καμπάνταης, καθώς είχε αποβληθεί την περασμένη Κυριακή απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από την άλλη, «μέσα» είναι ο Ρόκας, ο οποίος μετά την δίκαιωσή του, επανέρχεται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του «Ιστορικού».

Αναλυτικά, η αποστολή: Γιαννακόπουλος, Ανέστης, Κούρντι, Γιαννούλης, Τόσκας, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κοντοχρήστος, Γανωτής, Παναγιωτούδης, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Σάμαρης, Κολοβός, Ντούνης, Οκόγιε, Μπεγλεκτσής, Καρτσαμπάς, Ρόκας.

Τραπέζωμα πριν το ντέρμπι

15/02/2013
 Την ευκαιρία να χαλαρώσουν πριν το ντέρμπι με τον Πλατανιά είχαν οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΟΦΗ, οι οποίοι την Πέμπτη (14/2) δείπνησαν σε ταβέρνα του Ηρακλείου.

Τραπέζωμα πριν το ντέρμπι
Το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια του ΟΦΗ τη φετινή σεζόν είναι γνωστό.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και εκτός των τεσσάρων γραμμών και συγκεκριμένα σε γνωστή ταβέρνα του Ηρακλείου, όπου όλα τα μέλη του αθλητικού τμήματος της ομάδας έδωσαν το «παρών».

Βέβαια, το κύριο θέμα συζήτησης σε όλα τα τραπέζια ήταν το επερχόμενο κρητικό ντέρμπι απέναντι στον Πλατανιά και το πόσο σημαντικό είναι για την συνέχεια του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα.

Οι μικρομέτοχοι της ΑΕΚ διευκρινίζουν…

15/02/2013
 Την δική τους θέση για τα όσα έχουν ακούστεί σχετικά με την επίσκεψή τους στον Γιάννη Ιωαννίδη και τον έλεγχο που ζήτησαν να γίνει στην ΑΕΚ, έκαναν γνωστή με ανακοίνωση οι μικρομέτοχοι.

Οι μικρομέτοχοι της ΑΕΚ διευκρινίζουν…
Ανακοίνωση με την οποία προσπάθησαν να ξεκαθαρίσουν την θέση του σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψή του στον Γιάννη Ιωαννίδη και το αίτημά τους για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ, εξέδωσαν οι μικρομέτοχοι της ΑΕΚ.

Σε αυτήν τονίζουν ότι ουδέποτε ζήτησαν να γίνει φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ αλλά διαχειριστικό προκειμένου να ελεγχθεί αν νόμιμα δαπανήθηκαν τα λεπτά του κόσμου της ομάδας. «Αυτό ζητάμε και αν διαπιστωθεί και φορολογική παράβαση, τότε ας πάει το θέμα στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την αναφερόμενη στο σημερινό τύπο παραπομπή του ελέγχου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στο ΣΔΟΕ γνωρίζουμε, υπεύθυνα, στους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας τα εξής:

Εμείς οι μικρομέτοχοι της Π.Α.Ε., η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ., οι παλαίμαχοι και τα μέλη της καταλήψεως των Σπάτων με αίτησή μας προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη, ζητήσαμε, σύμφωνα με τον νόμο, τον διαχειριστικό έλεγχο της Π.Α.Ε από το 2004 μέχρι σήμερα, από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας (τα άλλα είναι ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο Επικρατείας), αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία, την Δικαστική και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το ΣΔΟΕ ή με το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ. 1 του Συντάγματος: 'Στην αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανήκουν, ιδίως: α) Ο έλεγχος των δαπανών του Κράτους, καθώς και των Ο.Τ.Α ή άλλων νομικών προσώπων που υπάγονται με ειδική διάταξη νόμου στο καθεστώς αυτό…'.

Ειδική διάταξη υπαγωγής του ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελεί η παρ. 4 του άρθρου 75 του αθλητικού νόμου 2725/1999, όπως ισχύει σήμερα, σύμφωνα με την οποία 'Ο Υπουργός Πολιτισμού δύναται να δώσει εντολή για διενέργεια ελέγχου των δαπανών και των εν γένει λογαριασμών Α.Α.Ε. από το Ελεγκτικό Συνέδριο του άρθρου 98 του Συντάγματος'.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι, σύμφωνα με τις πιο πάνω διατάξεις, το αρμόδιο αλλά και το πλέον αξιόπιστο Δημόσιο Ελεγκτικό Όργανο, επανδρωμένο με πεπειραμένο για ελέγχους προσωπικό και κατάλληλο για τον έλεγχο που ζητάμε και αποτελεί και αίτημα όλου του κόσμου που θέλει να μάθει τι έγιναν τα χρήματά του αλλά και χρήματα που διέθεσε στην Π.Α.Ε. και η Πολιτεία με διαφόρους τρόπους, που είναι πολλά εκατομμύρια. Υπενθυμίζουμε πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, σύμφωνα με τα οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο ασχολήθηκε και διαπίστωσε παραβάσεις του νόμου για πούρα κάποιου Υπουργού ή για τα έξοδα κηδείας κάποιου δημάρχου ποσών 5 -30.000 ευρώ. Δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί με τον έλεγχο δαπανών πλέον των 240.000.000 ευρώ που όλος ο φίλαθλος και μη κόσμος διερωτάται που πήγαν;

Αυτό ήταν το αίτημά μας προς τον κ. Υφυπουργό, ο οποίος, ως εκ της θέσεώς του, θα έπρεπε να γνωρίζει, τουλάχιστον, τον αθλητικό νόμο και το Σύνταγμα και τις πιο πάνω διατάξεις και αν δεν ήξερε ας ρωτούσε.

Σε κάθε όμως περίπτωση η Πολιτεία θα έπρεπε να είχε επιληφθεί αυτεπάγγελτα του ελέγχου της Π.Α.Ε., τουλάχιστον από το 2011 όταν δημοσιεύθηκε η έκθεση ελέγχου της BDO, όπως ακριβώς έπραξε και η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράϊκου, μετά τη δημοσιοποίηση της εκθέσεως (21/1/2011) αλλά και μεταγενέστερα μετά την υποβολή μηνυτήριων αναφορών (π.χ. Κιντή) και όχι να περιμένει εμάς να το ζητήσουμε.

Δυστυχώς όμως ο κ. Υφυπουργός παρέπεμψε την υπόθεση, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, όπως προβάλουν ορισμένοι κύκλοι, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία απαρτίζεται μεν από εξαίρετα στελέχη (ανωτάτους δικαστικούς καθηγητές Πανεπιστημίου, διακεκριμένους νομικούς κ.λ.) αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει ασχοληθεί με διαχειριστικό έλεγχο.

Όπως, άλλωστε, δήλωσε σε ιστοσελίδα και το μέλος της Ε.Ε.Α. κ. Μπίκος: "Επειδή δεν διαθέτουμε τον προϋπολογισμό ώστε ως επιτροπή να προσλάβουμε εταιρία ορκωτών λογιστών για να κάνουμε έλεγχο, διαβιβάσαμε το αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών και στο ΣΔΟΕ, από τον οποίο ζητάμε να πραγματοποιήσει οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην ΑΕΚ". . Όπως όμως είναι γνωστό το ΣΔΟΕ δεν κάνει διαχειριστικό έλεγχο αλλά μόνο φορολογικό, παρεμπιπτόντως δε μπορεί να ασχοληθεί με θέματα διαχειρίσεως.

Εμείς (Ερασιτεχνική, παλαίμαχοι, οργανωμένοι, μικρομέτοχοι) όμως κ.κ. αρμόδιοι της Πολιτείας, δε ζητήσαμε φορολογικό έλεγχο, για τον οποίο είναι αρμόδιο το ΣΔΟΕ και τον οποίο δικαιούται να διενεργήσει ανά πάσα στιγμή για την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου. Εμείς ζητήσαμε διαχειριστικό έλεγχο για να ελεγχθεί αν νόμιμα δαπανήθηκαν τα λεπτά του κόσμου της Α.Ε.Κ. Αυτό ζητάμε και αν διαπιστωθεί και φορολογική παράβαση, τότε ας πάει το θέμα στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.

Προτάθηκε, από αρμοδίους και μη και το εξής τραγελαφικό: Γιατί δεν μαζεύετε χρήματα για να αναθέσετε σε ελεγκτική εταιρεία τον έλεγχο που θα γίνει και σύντομα; Εμείς οι μικρομέτοχοι και η Ερασιτεχνική είμαστε μειοψηφία στην Π.Α.Ε. Εντολή ελέγχου όμως Α.Ε. μπορεί να δοθεί μόνο από τη διοικούσα πλειοψηφία και από κανένα άλλο. Η μειοψηφία έχει δικαίωμα ή να προσφύγει στο Δικαστήριο για να διατάξει αυτό τον έλεγχο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ή να προσφύγει στην εποπτεύουσα την εταιρεία αρχή για να πραγματοποιήσει τον έλεγχο. Αυτό κάναμε και εμείς με την αίτησή μας στον κ. Υφυπουργό.

Ως προς την απειλή των συνεπειών του ελέγχου από τον ΣΔΟΕ και τον καταλογισμό ευθυνών σε βάρος όλων όσων προέβησαν στο αίτημα ελέγχου, τους πληροφορούμε ότι, η Έκθεση της BDO έχει σταλεί στον ΣΔΟΕ από τις 21/1/2011, όπως ανεγράφη στον τύπο, από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράϊκου. Το ίδιο έγινε , πρόσφατα, με την αναφορά Κιντή. Μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε την τύχη τους.

Εμείς ούτε ζητήσαμε, ούτε επιδιώξαμε την ανάμιξη του ΣΔΟΕ. Εμείς ζητήσαμε έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μόνο, συναισθανόμενοι τον κίνδυνο από την ανάμιξη του Σ.Δ.Ο.Ε.

Υπενθυμίζουμε ότι εμείς οι μικρομέτοχοι, έχουμε υποβάλει αίτημα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ζητάμε, στον προσεχή φορολογικό νόμο ή στον νόμο αναμόρφωση των διατάξεων του αθλητικού νόμου να συμπεριληφθεί η εξής διάταξη που θα καλύπτει τις αθλητικές ομάδες έναντι της παραβατικής συμπεριφοράς αυτών που τις διοικούν:

"Σε περίπτωση εκδόσεως ή λήψεως πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων τα οποία φέρονται ότι εκδόθηκαν ή ελήφθησαν από Α.Α.Ε. ή Αθλητικό Σωματείο, αλλά εκδόθηκαν για την κάλυψη παραβατικής συμπεριφοράς φυσικών προσώπων που έχουν αρμοδιότητα και εξουσία διοικήσεως και διαχειρίσεως των εν λόγω νομικών προσώπων, οι αναλογούντες φόροι , εισφορές, πρόστιμα και λοιπές διοικητικές κυρώσεις να επιβάλλονται και η ποινική δίωξη να ασκείται , αποκλειστικά κατά των πραγματικών υπόχρεων που υποκρύπτονται και όχι κατά των φερομένων ως εκδοτών ή ληπτών νομικών προσώπων Α.Ε.Ε. και Α.Σ.".

Γι' αυτό παρακαλούμε τον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εξέφρασε φόβους διαλύσεως της ομάδας μας από την ανάμιξη του ΣΔΟΕ, να προωθήσει την πιο πάνω τροπολογία η οποία, βέβαια, δεν αφορά μόνο την Α.Ε.Κ.

Αθήνα 14 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.".

Τους περιμένει μέχρι τέλους

15/02/2013
 Στην προπόνηση του Σαββάτου (16/2) που θα είναι και η τελευταία πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα ξεκαθαρίσει αν οι Πρίττας και Φλίσκας θα δώσουν το «παρών» στο ματς με τους «ερυθόλευκους».

Τους περιμένει μέχρι τέλους
Στην προπόνηση του Σαββάτου (16/2) θα γίνει γνωστό αν ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, θα μπορεί να υπολογίζει στους Σάκη Πρίττα και Κώστα Φλίσκα ενόψει του παιχνιδιού κόντρα στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές τις τελευταίες μέρες έχουν μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, όμως το προηγούμενο χρονικό διάστημα που ήταν τραυματίες είχαν χάσει αρκετές, με αποτέλεσμα η συμμετοχή τους στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» να είναι αμφίβολη.

Το καλό για τον Ουζουνίδη είναι πως στα πλάνα του θα συμπεριλάβει πάλι τον Αντώνη Ράνο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής (15/2) ο Ουζουνίδης έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν αρχικά προθέρμανση και στη συνέχεια ασκήσεις για την σωστή κυκλοφορία της μπάλας.

Θετικός και ο Βιντιάδης

15/02/2013
 Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας οργανωμένων φίλων της ΑΕΚ με τον Δημήτρη Βιντιάδη, παρουσία του Πέτρου Παππά. Θετικοί για επαφή και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Θετικός και ο Βιντιάδης
Έτοιμος να συναντήσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη ώστε να βρεθεί μια λύση για την ΑΕΚ φέρεται να είναι μετά τον Πέτρο Παππά και ο Δημήτρης Βιντιάδης, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία οπαδών της ομάδας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει το περιβόητο ραντεβού με τον «Τίγρη».

Στη σημερινή συνάντηση ο Δημήτρης Βιντιάδης ενημέρωσε για την πορεία των δικών του κινήσεων και στη συνέχεια δήλωσε θετικός στο ενδεχόμενο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους (σε πρώτη φάση τους Παππά, Μελισσανίδη).

Για την ώρα πάντως, εκκρεμεί η απάντηση του Γκίκα Γκούμα, ο οποίος πάντως έχει ήδη κάνει μια πρώτη επαφή με τους οργανωμένους οπαδούς.

Πέταξε για Αθήνα ο «Δικέφαλος του Βορρά»

15/02/2013
 Δίχως απρόοπτα και σε καλό κλίμα έγινε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ πριν πετάξει για Αθήνα εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Με δέκα απουσίες ο «Δικέφαλος του Βορρά». Οι σκέψεις 11άδας.

Πέταξε για Αθήνα ο «Δικέφαλος του Βορρά»
Ούτε λίγο, ούτε πολλοί ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει δέκα απουσίες εν όψει ΑΕΚ (16/2, ΟΑΚΑ), καθώς εκτός πλάνων του Γιώργου Δώνη βρίσκονται οι Αθανασιάδης, Κατσικάς (τιμωρημένοι), Γκαρσία, Βούκιτς (ανέτοιμοι), Γεωργιάδης, Κίτσιου, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Χακόμπο και Ολίσε (τραυματίες).

Ως είθισται παραμονή παιχνιδιών, το πρόγραμμα ήταν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς -δίχως πάντως απρόοπτα- και μετά την ολοκλήρωσή του, η αποστολή του "Δικέφαλου του Βορρά" πέταξε για Αθήνα στις 17:20.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις σκέψεις του Γιώργου Δώνη για την ενδεκάδα, ο Έλληνας τεχνικός προσανατολίζεται σε σχήμα με: τερματοφύλακα τον Ιτάνζ, αριστερά στην άμυνα τον Λίνο, δεξιά τον Αποστολόπουλο, στόπερ τους Σίλντενφελντ, Κατσουράνη, κεντρικούς χαφ τους Κάτσε, Λάζαρ, ακραίους χαφ δυο εκ των Καμαρά, Ρομπέρ και Κωνσταντινίδη και τον Λόρενς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Σαλπιγγίδη.

Καζιγιάμα ή Ζέκα;

15/02/2013
 Όπως σας ενημέρωσε το sport-fm.gr από την Πέμπτη, μία… εκκρεμότητα έχει ο Φάμπρι αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο ματς με τον Άρη. Κι αυτή, είναι αν θα ξεκινήσει τον Ζέκα ή τον Καζιγιάμα

Καζιγιάμα ή Ζέκα;
Το σκέφτεται ακόμη ο Φάμπρι, σχετικά με ποιους θα ξεκινήσει στο παιχνίδι με τον Άρη. Ο Ισπανός έχει καταλήξει στους δέκα από τους έντεκα βασικούς, στους οποίους συγκαταλέγονται οι νεοαποκτηθέντες Κάιπερ και Εσπάρθα.

Μοναδική… εκκρεμότητα, όπως σας είχε ενημερώσει από την Πέμπτη το sport-fm.gr, είναι μία θέση στο κέντρο. Και συγκεκριμένα, για το αν θα βάλει τον Ζέκα για να βοηθήσει στα τρεξίματα των κεντρικών παικτών του Άρη ή τον Καζιγιάμα που στέκεται πιο μπροστά…

Πιο συγκεκριμένα, ο Καρνέζης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια και οι Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο και Κάιπερ θα αγωνιστούν από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο, ο Βιτόλο θα είναι με τον Σο θα είναι οι κόφτες και οι Σισοκο, Εσπάρθα και ένας εκ των Ζέκα-Καζιγιάμα στην τριάδα των μεσοεπιθετικών. Στην επίθεση, επιστρέφει ο Τοτσέ.

Η τελευταία προπόνηση, αυτή της Παρασκευής είχε πολύ βιντεοθεραπεία με αγώνες του Άρη με τον Φάμπρι να εφιστά την προσοχή των παικτών του κυρίως στις κινήσεις που κάνει με ή χωρίς τη μπάλα ο Αγκάνθο.

«Πάμε στο ΟΑΚΑ για κάτι θετικό»

15/02/2013
 Σίγουρος πως αν αυτός και οι συμπαίκτες του παίξουν ως συνήθως, τότε θα πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Κοστίν Λάζαρ.

«Πάμε στο ΟΑΚΑ για κάτι θετικό»
Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή του «δικέφαλου του Βορρά», Κοστίν Λαζάρ.

Ο Ρουμάνος μέσος μίλησε και για το «τρίποντο» της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον ΟΦΗ και πόσο βοήθησε ψυχολογικά αυτή η νίκη τους ποδοσφαιριστές του «δικέφαλου του Βορρά», ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κοστίν Λάζαρ στην κάμερα της Nova:


Για την νίκη κόντρα στον ΟΦΗ:

«Γενικά το ηθικό της ομάδας είναι σε πολύ καλό σημείο και νιώθω πολύ καλά με τις εμφανίσεις μου τον τελευταίο καιρό. Παρόλο που η νίκη αυτή με τον ΟΦΗ ήταν μετά από ένα παιχνίδι που είχαν προηγηθεί τα ματς των εθνικών ομάδων και υπήρχε πολύ μεγάλη κούραση, όμως πιστεύω αυτό δε φάνηκε όπου παίξαμε αρκετά καλά και πήραμε επιτέλους μια νίκη».

Για το που αποδίδει το γεγονός πως η απόδοσή του το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι καλύτερη:

«Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Δε θα έλεγα ότι δεν το βλέπω έτσι όπως παίζω τώρα καλύτερα. Εντάξει εκνευρίζομαι πολύ όταν κάνω κάποιο λάθος και προσπαθώ στην επόμενη φάση να είμαι πολύ καλύτερος κι αυτό ισχύει και σε κάθε παιχνίδι. Σε κάθε παιχνίδι θέλω να είμαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα».

Για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ μέσα στον Ιανουάριο δεν τα πήγε τόσο καλά:

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ εγώ να εκφράσω μια άποψη τεκμηριωμένη γιατί δεν είμαι κι ο προπονητής της ομάδας. Αλλά, εντάξει από αυτό που βλέπω πιστεύω είχαμε «κολλήσει» ψυχολογικά. Παρόλα αυτά αυτό το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν πολύ σημαντικό, γιατί πήραμε τα πάνω μας και τώρα πιστεύω θα πάμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό καλύτερο με την ΑΕΚ».

Για τους πολλούς τραυματισμούς που έχει φέτος η ομάδα:


«Σίγουρα δεν είμαι ο αρμόδιος για να σας πω αλλά, πιστεύω πως δεν είμαστε μια ομάδα η οποία στηρίζεται στη φυσική δύναμη για να κάνει το παιχνίδι της. Είμαστε μια ομάδα η οποία στηρίζεται κυρίως στην τεχνική και στο ταλέντο, οπότε όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες οι οποίες - κι οι περισσότερες είναι έτσι στο ελληνικό πρωτάθλημα - πηγαίνουν και προσπαθούν να πάνε το παιχνίδι στη φυσική δύναμη για να κερδίσουν κάτι από εκεί είναι φυσικό να υπάρχουν τραυματισμοί».


Για το αν πιστεύει πως με τις προσθήκες που έγιναν ο «δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να τα πάει καλύτερα:

«Αρχικά θα ήθελα να πω ότι και πριν έρθουν αυτοί οι παίκτες είχαμε μια ομάδα με πολύ καλό επίπεδο αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που έχει βελτιωθεί πάρα πολύ είναι ο ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα γιατί έχουν έρθει επίσης εξαιρετικοί παίκτες. Αυτό θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και πιστεύω ότι θα μείνουμε μέσα στους στόχους μας και θα τους “κυνηγήσουμε” μέχρι τέλους».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ:

«Αν παίξουμε αυτό που ξέρουμε κι αυτό που μας λέει ο προπονητής μας να παίξουμε πιστεύω ότι δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα, θα πάρουμε τη νίκη. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας όπως είχε γίνει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το ματς».

Τα «διπλά» του ΠΑΟΚ

15/02/2013
 Επτά φορές έχει φύγει με το «διπλό» από την έδρα της ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ. Πιο πρόσφατα στην περσινή «επίσκεψή» του στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο η παράδοση δεν είναι με το μέρος του.

Τα «διπλά» του ΠΑΟΚ
Ακόμα και στον πρώτο γύρο, που η ΑΕΚ ήταν μια εξ ολοκλήρου νέα ομάδα που έψαχνε τα πατήματά της, δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ που πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 στην Τούμπα. Σειρά για το ματς του δεύτερου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Παραδοσιακά ο «Δικέφαλος του Βορρά» τα βρίσκει σκούρα στην έδρα της «Ένωσης», καθώς σε σύνολο 57 αναμετρήσεων, μετρά 7 νίκες, 42 φορές έχει γνωρίσει την ήττα, ενώ 8 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Αναλυτικά, τι έγινε στις επτά εκτός έδρας νίκες του "Δικεφάλου του Βορρά", όπως καταγράφεται στο paokfc.gr:

15.04.1973, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός πήγαιναν «χέρι χέρι» στην κορυφή της βαθμολογίας και έδιναν τη δική τους μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 1972-’73. Για την 27η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ του Les Shannon , που εκείνο το διάστημα έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα κατά γενική ομολογία όλων, πέτυχε μια μεγάλη νίκη με 2-0 μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά από Σαράφη (48’) και Αποστολίδη (51’) ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα και μετά από 27 αγωνιστικές ισοβαθμούσε με 74 βαθμούς στην 1η θέση με τον Ολυμπιακό, που την ίδια αγωνιστική κέρδισε με 2-0 την Παναχαϊκή αν και για 75 λεπτά οι δύο ομάδες ήταν στο 0-0.

01.05.1983, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-3
Στο ουδέτερο γήπεδο της Κορίνθου η ΑΕΚ προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Φιλώτα Πέλλιου, αλλά στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ σημείωσε τρία γκολ! Στο 59’ ισοφάρισε ο Βασίλης Βασιλάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 80’ ο Γιώργος Κούδας έκανε το 1-2 και στο 89’ ο Βασιλάκος ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή.

06.12.1986, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ-1-2
Μέσα στα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο όλα είχαν τελειώσει… Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας δύο γκολ στα πρώτα τέσσερα λεπτά (!) με τους Αλεξανδρίδη και Μαλιούφα. Η ΑΕΚ μείωσε στο 8’ με τον Πατίκα, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την λήξη του αγώνα.

04.05.1997, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2
Για τον ΠΑΟΚ η αναμέτρηση τρεις στροφές πριν από το φινάλε της περιόδου ήταν καθοριστική, καθώς κυνηγούσε την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό του, λόγω των επεισοδίων στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Μαζί του στις κερκίδες του «Νίκος Γκούμας» ο ΠΑΟΚ είχε περίπου 3.500 φίλους του και το πολύτιμο «διπλό» ήρθε με δύο γκολ από τους Ζουμπούλη (24’΄) και Βρύζα (59’), ενώ μείωσε για την ΑΕΚ στο 90’ ο Κωστής.

01.12.2002, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-4
Ισως, το πιο συγκλονιστικό σε εξέλιξη ντέρμπι των δύο «Δικεφάλων», σίγουρα ένα από τα πιο χορταστικά σε θέαμα και γκολ ματς των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια και μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον ΠΑΟΚ το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2002. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε 3-0 στα πρώτα 28 λεπτά με τα γκολ των Φρούσου (2’), Οκκά (18’) και Νάστου (28’). Η ΑΕΚ απάντησε με δύο γκολ, ένα εκ των οποίων σημείωσε ο Κώστας Κατσουράνης που σήμερα ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ, αλλά ο Οκκάς στο 59’ έκανε το 2-4 για την ομάδα μας. Ένας άλλος ποδοσφαιριστής, ο Βασίλης Μπορμπόκης, οποίος πέρασε κι από τις δύο ομάδες, διαμόρφωσε το τελικό 3-4.

29.01.2012, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2
Εννιά χρόνια μετά την τελευταία του νίκη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 στην αναμέτρηση της περσινής σεζόν. Ο Γιώργος Γεωργιάδης με ένα πανέμορφο σε έμπνευση και εκτέλεση γκολ στο 16ο λεπτό έβαλε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ στο και ο εκτός έδρας θρίαμβος ολοκληρώθηκε στο 66’ με το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη.

Δύο εβδομάδες άδεια ο Κουίνσι!

15/02/2013
 Δεκαπέντε μέρες άδεια προκειμένου να… ηρεμήσει και –προφανώς- να σκεφτεί το μέλλον του μακριά από τον Παναθηναϊκό, πήρε ο Κουίνσι. Δυσβάσταχτο για την ΠΑΕ το υψηλό συμβόλαιό του.

Δύο εβδομάδες άδεια ο Κουίνσι!
Στο εξωτερικό βρίσκεται ο Κουίνσι, μετά από σχετική άδεια που πήρε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Αφρικανός συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Γιάννη Αλαφούζο και ζήτησε άδεια για… ψυχολογικούς λόγους. Το αφεντικό του Παναθηναϊκού του την έδωσε αλλά είναι δεδομένο πως οι δύο πλευρές ψάχνουν τρόπο για να χωρίσουν.

Αφού το συμβόλαιο του Κουίνσι είναι υψηλό και όπως έχει φανεί την φετινή χρονιά, τα μεγάλα συμβόλαια δεν είναι συνυφασμένα με την… ζωή του «τριφυλλιού» για το έτος 2012-13. Και από την στιγμή που ο Αφρικανός δεν προσφέρει και τα αναμενόμενα, είναι σχεδόν σίγουρο πως από την ΠΑΕ θα ήθελαν να… ξεφορτωθούν τον Γκανέζο.

Επίσης, η άδεια δόθηκε μιας και ο Κουίνσι είναι τραυματίας στην Ελλάδα θα έκανε αποθεραπεία, πράγμα που μπορεί να κάνει και στο εξωτερικό.

Γελάνε και τα… μουστάκια του

15/02/2013
 Μετά από πολύ καιρό ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης, είδε σε προπόνηση της ομάδας του να μην υπάρχουν απόντες, κάτι που, όπως είναι φυσικό, τον ικανοποιεί πριν το ντέρμπι με τον Πλατανιά.

Γελάνε και τα… μουστάκια του
«Λευκό» έμεινε το απουσιολόγιο του προπονητή του ΟΦΗ, Γιάννη Πετράκη, στην προπόνηση της Παρασκευής (15/2).

Ο 53χρονος τεχνικός είδε όλους τους ποδοσφαιριστές του να δίνουν το «παρών» και να βγάζουν χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της ημέρας που περιελάμβανε ασκήσεις ταχυδύναμης, τακτικής και στημένες φάσεις.

Αυτό, όπως είναι φυσικό, χαροποιεί τον Πετράκη που θα έχει να αντιμετωπίσει ευχάριστο «πονοκέφαλο», ενόψει του κρητικού ντέρμπι κόντρα στον Πλατανιά στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα, νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής αντιπροσωπεία παικτών του ΟΦΗ που αποτελούταν από τους Χρήστο Μπούρμπο, Γιώργο Μακρή, Μανώλη Ζαχαράκη και Παναγιώτη Ζορμπά και συνοδευόταν από τον γενικό αρχηγό του συλλόγου, Πέτρο Μαρινάκη, έδωσε το «παρών» Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή».

Εκεί μοίρασαν πολλά αναμνηστικά και μπάλες που ήταν ευγενική προσφορά των φιλάθλων της ομάδας στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Σούπερ Λίγκας «Mία μπάλα για τα παιδιά».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μέλη του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ.

Πρόβλημα με Ολαϊτάν

15/02/2013
 Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στη Βέροια με τον Μάικλ Ολαϊτάν ο οποίος ένιωσε ένα τράβηγμα και αποχώρησε από την προπόνηση. «Πρώτη» για Νταβίντ Ρεάνο.

Πρόβλημα με Ολαϊτάν
Δεν έλειψαν τα προβλήματα από την τελευταία προπόνηση της Βέροιας. Συγκεκριμένα, τραυματίας αποχώρησε ο Μάικλ Ολαϊτάν, με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για τράβηγμα.

Ο ποδοσφαιριστής πάντως μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

Αντίθετα, ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Αλέξη Βεργώνη, ο οποίος ξεκίνησε ελαφρύ τρέξιμο και δείχνει σιγά-σιγά να ξεπερνά τον τραυματισμό του.

Την πρώτη του προπόνηση με τη «βασίλισσα του Βορρά» πραγματοποίησε και ο 28χρονος Αργεντινός αριστερός μπακ, Νταβίντ Ρεάνο.

Μπουγαΐδης; Παρών!

15/02/2013
 Με τον Μπουγαΐδη να φωνάζει «παρών», παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε θα παραταχθεί η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και χωρίς τους γνωστούς απόντες. Δείτε τους «εκλεκτούς» και τα πλάνα του Έβαλντ Λίνεν.

Μπουγαΐδης; Παρών!
Μπορεί την Πέμπτη να ανησύχησαν στην ΑΕΚ με την κατάσταση του Μαυρουδή Μπουγαΐδη, ωστόσο ο διεθνής αμυντικός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και βρίσκεται κανονικά στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Έβαλντ Λίνεν.

Κατά τα άλλα, δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, με τον Γερμανό να καταστρώνει τα πλάνα του όλη την εβδομάδα χωρίς να υπολογίζει τρεις βασικούς. Κι αυτό γιατί -όπως αναμενόταν- εκτός έμειναν ο Κατίδης λόγω συμπλήρωσης καρτών, ο Κορδέρο που είχε αποβληθεί κόντρα στην Κέρκυρα, όπως επίσης και ο Ρίκκα που είναι τραυματίας.

Ο Λίνεν φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στο σχήμα και τους παίκτες που θα ξεκινήσει ως βασικούς. Ο Κωνσταντόπουλος θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τον Βλάχο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Τσουμάγκα αριστερά. Δίδυμο στα στόπερ, θα βρίσκονται οι Μπουγαΐδης και Κουτρουμπής. Ο Μητρόπουλος διατηρεί τη θέση του ως αμυντικό χαφ, παρά το γεγονός πως δεν προπονήθηκε την Παρασκευή, για προληπτικούς λόγους. Ο Φέτσης θα είναι δεξιά, ο Αναστασόπουλος αριστερά, με τον Γερμανό να του δίνει φανέλα βασικού, μετά και την απουσία του Κορδέρο, ενώ ο Γκερέιρο θα είναι ο επιτελικός χαφ. Φούντας και Πετρόπουλος οι δύο της επίθεσης.

Αναλυτικά, η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής. Φέτσης, Φούντας, Τσουμάγκας, Μπουγαίδης, Παυλής, Γκερέιρο, Πετρόπουλος, Καραλής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Ανάκογλου, Φουρτάδο, Τσούπρος, Κουτρουμπής, Αναστασόπουλος, Β. Βλάχος.

«Με νίκη αλλάζουμε επίπεδο»

15/02/2013
 Πιθανή νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Πανθρακικό στο επερχόμενο μεταξύ τους ματς θα αλλάξει επίπεδο τον «Άγιαξ της Ηπείρου», σύμφωνα με τον βοηθό του Γιάννη Χριστόπουλου, Γιάννη Θωμαΐδη.

«Με νίκη αλλάζουμε επίπεδο»
Ομάδα με ποιότητα από το κέντρο και μπροστά είναι ο Πανθρακικός, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο βοηθός του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Θωμαΐδης.

Μάλιστα, ο συνεργάτης του Γιάννη Χριστόπουλου υπογράμμισε πως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» εφόσον νικήσει τον σύλλογο της Κομοτηνής, τότε θα αλλάξει επίπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Νοva ο Γιάννης Θωμαΐδης:

Για το επερχόμενο ματς με τον Πανθρακικό:

«Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και γνωρίζουμε πως θα είναι δύσκολο. Είναι μία ομάδα με ισορροπία, με δυνατό σημείο τη μεσοεπιθετική γραμμή αλλά και στην επίθεση ο Παπαδόπουλος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς για εμάς»
.

Για την παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με την ομάδα της Κομοτηνής:


«Ελπίζουμε να μας στηρίξει ο κόσμος που είναι ο 12ος παίκτης μας και να μας σπρώξει στη νίκη. Σαν ομάδα έχουμε δείξει ότι δίνουμε την ίδια βαρύτητα και στην αμυντική και στην επιθετική γραμμή και έχουμε αποδείξει ότι με δύσκολους αντιπάλους τα παιδιά έχουν ανταπεξέλθει πλήρως. Σχεδόν μαθηματικά έχουμε πετύχει το βασικό μας στόχο και με μία ενδεχόμενη νίκη η ομάδα αλλάζει επίπεδο».

Όλοι ετοιμοπόλεμοι στον Ατρόμητο

15/02/2013
 Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση του Ατρομήτου.

Όλοι ετοιμοπόλεμοι στον Ατρόμητο
Καλά ήταν τα νέα που επεφύλαξε η τελευταία προπόνηση του Ατρομήτου, καθώς ο Νίκος Αναστόπουλος είδε όλους τους ποδοσφαιριστές του να συμμετέχουν κανονικά σε αυτήν δίχως προβλήματα.

Κατά συνέπεια ο Έλληνας τεχνικός θα μπορεί να υπολογίζει στους πάντες πλην του τιμωρημένου, Γιάννη Σκόνδρα, για το προσεχές παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Η προετοιμασία για τον αγώνα με τους Βοιωτούς θα ολοκληρωθεί με μία ακόμη προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και μετά το πέρας αυτής ο κ. Αναστόπουλος θα ανακοινώσει και την αποστολή για το ματς.

Στην τελική ευθεία

15/02/2013
 Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο τους έχουν μπει οι παίκτες του Λεβαδειακού.

Στην τελική ευθεία
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προπόνηση του Λεβαδειακού που έγινε την Παρασκευή στο γήπεδο της Χαιρώνειας.

Το καλό για τον προπονητή της ομάδας της Βοιωτίας, Γιώργο Παράσχο, είναι πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και έτσι θα μπορεί να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τώρα όσον αφορά στην προπόνηση της Παρασκευής ο Παράσχος είδε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ασκήσεις τακτικής και τελειώματα φάσεων.

«Σκέφτομαι μόνο το ματς με τον ΠΑΟΚ»

15/02/2013
 Στο μυαλό του παίκτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Αναστασόπουλου, είναι μόνο το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, όπως τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

«Σκέφτομαι μόνο το ματς με τον ΠΑΟΚ»
Τον καλύτερό τους εαυτό θα δώσουν στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ οι παίκτες ΑΕΚ, προκειμένου να πάρουν το «τρίποντο», όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο ποδοσφαιριστής της «Ένωσης», Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Ο νεαρός μέρος μίλησε και για τους στόχους που πλέον πρέπει να έχει η ΑΕΚ, αλλά και για την μεταγραφή του σε αυτήν.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο Δημήτρης Αναστασόπουλος:

Για το αν είναι έτοιμος να βοηθήσει την ΑΕΚ:

«Φυσικά και είμαι έτοιμος. Όταν ήρθα στην ομάδα είχα ένα πρόβλημα που “κουβαλούσα” από την προηγούμενη ομάδα μου. Δουλέψαμε όμως πολύ με τον κ. Πανταζή, το ξεπέρασα και έχω φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω»
.

Για την μεταγραφή του στην «Ένωση»:

«Είμαι ενθουσιασμένος απ' τη μετεγγραφή. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπήκα στην οικογένεια της ΑΕΚ. Είναι όμως μια πρόκληση για όλους μας. Αν μπορέσουμε και ανταποκριθούμε, θα βοηθήσουμε την ομάδα, αλλά θα βοηθηθούμε κι εμείς. Είναι μια πρόκληση για να δούμε τι δυνατότητες έχει ο καθένας και αν αντέχει την πίεση μιας μεγάλης ομάδας. Τις δυνατότητές μου τις ξέρω. Δεν έχω να αποδείξω κάτι. Αυτό που θέλω είναι βοηθήσω την ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της και να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ. Μόνο αυτό σκέφτομαι».


Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να έχει ως στόχο μία θέση στα πλέι οφ:


«Όταν εγώ έμαθα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, δε νομίζω ότι ήμασταν σε θέση να σκεφτούμε ότι η ΑΕΚ "κοιτάει" τα πλέϊ οφ. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά, κάθε πράγμα στον καιρό του, έτσι ώστε να σώσουμε την κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται για να παίξουμε στη συνέχεια πιο ελεύθερα».

Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ υποστήριξε:


«Είμαστε σε μια κατάσταση που δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Όλα είναι πολύ σημαντικά και ειδικά με τον ΠΑΟΚ που είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση».

Το τελευταίος της… χαρτί

15/02/2013
 «Τελικό» δίνει η Κέρκυρα κόντρα στον Πανιώνιο και αν θέλει να διατηρήσει ελπίδες παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, καλείται να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Το τελευταίος της… χαρτί
Τα πράγματα έχουν ζορίσει πάρα πολύ. Και αν στην Κέρκυρα θέλουν να παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα, οφείλουν ένα παιχνίδι, όπως αυτό εντός έδρας με την Κέρκυρα να το «χτυπήσουν» στα ίσα, ούτως ώστε να έρθει το τρίποντο και να ανασάνει η ομάδα.

Ο τεχνικός, Γιάννης Παπακώστας ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία δεν βρίσκονται οι τραυματίες Αγρίτης και Τσουμάνης, λόγω προβλημάτων στην γάμπα και τον δικέφαλο αντίστοιχα. Εξίσου εκτός έμεινε και ο νεαρός Αθανασίου, που αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση της Πέμπτης.

Αναλυτικά, η αποστολή: Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Λεόν, Έντερ, Ηλιάδης, Γιάντσης, Γκέσιος, Ζουμπουλάκης, Σταμογιάννος, Πετρούσης, Κρητικός, Τσοκάνης, Βασιλόγιαννης, Σίμωσης, Κυβελίδης, Αρμένης, Ντινιωτάκης, Ανδρεόπουλος.

Τα πλάνα ενδεκάδας εν όψει ΠΑΟ

15/02/2013
 Ο Γιάννης Μιχαλήτσος κατέληξε στην ενδεκάδα με την οποία θα αγωνιστεί ο Άρης κόντρα στον Παναθηναϊκός (Κυριακή, 17/2 - «Κλεάνθης Βικελίδης»).

Τα πλάνα ενδεκάδας εν όψει ΠΑΟ
Στη σημερινή (15/2) προπόνηση του Άρη ο Γιάννης Μιχαλήτσος έκανε «πρόβα» ενδεκάδας. Στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού βρίσκεται ο Ανδρέας Τάτος, σε αντίθεση με τους Μάρκο Βελλίδη (τραυματίας) και Γιάννη Γιαννιώτα (τιμωρημένος).

Σύμφωνα λοιπόν με τις δοκιμές του, οι «κίτρινοι» θα παραταχθούν με τερματοφύλακα τον Διούδη, αριστερά στην άμυνα τον Ζαραδούκα, δεξιά τον Ψυχογιό και στόπερ τους Παπαζαχαρία, Πουλίδο (επιστρέφει). Μπροστά τους θα ξεκινήσουν οι Παπαστεριανός, Κοέλιο, στα άκρα οι Καζναφέρης, Διαμαντάκος και ο Τάτος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αγκάνθο.

Ακατάλληλοι οι Ζωσιμάδες!

15/02/2013
 Μεγάλη αποκάλυψη από τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε πως οι Ζωσιμάδες κρίθηκαν ακατάλληλοι από τη Σούπερ Λίγκα ενόψει της νέας σεζόν.

Ακατάλληλοι οι Ζωσιμάδες!
Σε μπελάδες για το «σπίτι» του την επόμενη σεζόν έχει μπει ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ, Γιώργος Χριστοβασίλης στο περιθώριο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου τόνισε πως η Σούπερ Λίγκα έχει κρίνει ακατάλληλους τους Ζωσιμάδες, για το επόμενο πρωτάθλημα.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης του «Άγιαξ της Ηπείρου» έκανε έκκληση για βοήθεια από τις τοπικές αρχές, ούτως ώστε να βρεθεί λύση στο γηπεδικό.

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ για να τιμήσουμε την ομάδα μας. Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε της σεζόν με νέους στόχους και προγραμματισμούς και μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Αυτό οφείλεται στους αποκλειστικά στους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Θα δώσουμε βάρος στα νεαρά παιδιά όχι μόνο από τα Γιάννενα αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Είναι σημαντικό για εμάς που σήμερα βρίσκονται κοντά μας άνθρωποι από τις τοπικές αρχές. Το μεγάλο πρόβλημά μας είναι το γηπεδικό. Το Ζωσιμάδες κρίθηκε ακατάλληλο για την νέα σεζόν. Ευχαριστούμε τις ομάδες της περιοχής που ας βοηθάνε. Στο φινάλε εύχομαι να βρεθούμε πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα», ήταν τα λόγια του κ. Χριστοβασίλη.

"Παρών" στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος της πόλης, κ. Φίλιος, ο οποίος με την σειρά του ανέφερε: «Η ομάδα πάει καλά. Δε το λέω εγώ. Είναι διαπίστωση των φιλάθλων που αγαπάνε τον ΠΑΣ, και είναι πάρα πολλοί. Και αύριο κόσμος πρέπει να πάει στο γήπεδο. Το έχουμε ανάγκη όλοι να πάει καλά ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η καλή πορεία οφείλεται στην συλλογική δουλειά. Είναι ευκαιρία για ευρωπαϊκή πορεία. Έχουμε πρόβλημα στο γήπεδο. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι υπάρχει θέληση, μαζί με το Δ.Σ., τον πρόεδρο, τον περιφερειάρχη και όλους τους αρμοδίους, να βρεθεί λύση».

Preview: ΠΑΣ-Πανθρακικός (17:15, Novasports2)

16/02/2013
 Τον Πανθρακικό υποδέχεται ο ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr.

Preview: ΠΑΣ-Πανθρακικός (17:15, Novasports2)
Ο μεν πάει φουλ για πλέι οφ, ο δε για να ηρεμήσει όσο γρηγορότερα γίνεται με τον στόχο της παραμονής.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον πάντα επικίνδυνο Πανθρακικό, με τις δύο ομάδες να προέρχονται εξίσου από νίκες στο πρωτάθλημα.

ΠΑΣ Γιάννινα
Έχει ανέβει στην Πέμπτη θέση της βαθμολογίας και δείχνει πανέτοιμος να διεκδικήσει την είσοδό του στα πλέι οφ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το διπλό στην Νέα Σμύρνη, θέλει να πάρει ακόμα τρεις βαθμούς και να γίνει φαβορί για την πεντάδα.

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του «Άγιαξ της Ηπείρου». Ο Γιάννης Χριστόπουλος έχει στην διάθεσή του και τον Καρίμ Φεγκρούς, καθώς ο Μαροκινός γκολκίπερ ξεπέρασε το οστικό οίδημα στον θώρακα και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Τζημόπουλος, καθώς θα εκτίσει την ποινή μιας αγωνιστικής απέναντι στον Πανθρακικό.

Αναλυτικά, η αποστολή του Πανθρακικού: Φεγκρούς, Ταμπάσης, Ίλιτς, Βίλα, Γιάκος, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Νικλητσιώτης, Λίλα, Κεϊτά, Πάντος, Ντάσιος, Οικονόμου, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ

Πανθρακικός
Μετά το εμφατικό 3-0 κόντρα στον Λεβαδειακό, ο Πανθρακικός καλείται να δείξει τα δόντια του κι εκτός έδρας.

Οι Θρακιώτες έχουν αποσπαστεί έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και δεδομένα νιώθουν μια ασφάλεια, όσον αφορά την υπόθεση της παραμονής.

Στα αγωνιστικά, ο Παύλος Δερμιτζάκης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία Χρίστου, με τον Ντιόγκο να παίρνει λογικά τη θέση του στην άμυνα. Εξίσου εκτός αποστολής για το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» έμεινε κι ο Κουτσόπουλος, αφού ο Έλληνας γκολκίπερ ταλαιπωρείται από τραυματισμό, με τον Βρονταρά να τον αντικαθιστά κάτω από την εστία.

Αναλυτικά, η αποστολή του Πανθρακικού: Βρονταράς, Αθανασιάδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Ντιόγκο, Μπαικαρά, Μουνάφο, Λαδάκης, Λουσέρο, Βαχίρουα, Τζάνης, Παπαδόπουλος, Μελίσσης, Κάσελαν, Κοντογουλίδης, Γωνιάδης, Μίνγκας, Μακρυδημήτρης.

Preview: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports1)

16/02/2013
 Ντέρμπι «Δικεφάλων»! Η ΑΕΚ που έχει ανασάνει βαθμολογικά υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον δεύτερο ΠΑΟΚ για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη του ματς στο sport-fm.gr

Preview: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports1)
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου.

Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ –που χτυπάει ακόμα και πλέι οφ με εμφανίσεις και νίκες ανάλογες του τελευταίου διαστήματος-, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με την σειρά του επανήλθε στα τρίποντα και στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ
Ναι μεν στην ΑΕΚ σκέφτονται μόνο την παραμονή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα, όμως η φόρα που έχει στα τελευταία παιχνίδια δεν περνά απαρατήρητη. Η «Ένωση» θέλει να συνεχίσει την ανοδική πορεία, έχοντας μπροστά της ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν θα έχει στη διάθεσή του, τρεις παίκτες. Πρόκεται για τους τιμωρημένους Κορδέρο και Κατίδη, καθώς και για τον τραυματία Ρίκκα. Από την άλλη, στην αποστολή κανονικά συμπεριλήφθη ο Μπουγαΐδης, που ξεπεράσε πλήρως τις μικροενοχλήσεις που αισθανόταν.

Ο Γερμανός τεχνικός φαίνεται να έχει καταστάλλαξει και στους βασικούς «11». Ο Κωνσταντόπουλος θα είναι κάτω από την εστία, με τους Βλάχο (δεξιά), Τσουμάγκα (αριστερά), Μπουγαΐδη και Κουτρουμπή στην άμυνα. Ο εξαιρετικός Μητρόπουλος διατηρεί τη θέση του σαν «κόφτης», με τους Φέτση και Αναστασόπουλο ως εσωτερικούς μέσους. Ουσιαστικά ο δεύτερος παίρνει τη θέση του Κορδέρο και κερδίζει τη μάχη με τον Ανάκογλου. Ρόλο επιτελικού θα έχει ο Γκερέιρο, ενώ το δίδυμο στην επίθεση δεν αλλάζει, με τους Φούντα και Πετρόπουλο.

Αναλυτικά, η αποστολή της ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής. Φέτσης, Φούντας, Τσουμάγκας, Μπουγαίδης, Παυλής, Γκερέιρο, Πετρόπουλος, Καραλής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Ανάκογλου, Φουρτάδο, Τσούπρος, Κουτρουμπής, Αναστασόπουλος, Β. Βλάχος.

ΠΑΟΚ
Μετά τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, επανήλθε και η ηρεμία στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα ανέβηκε εκ νέου στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο «Δικέφαλος του βορρά» κατεβαίνει στην Αθήνα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Βέβαια, ο Γιώργος Δώνης έχει να αντιμετωπίσει τις πολλές απουσίες. Πιο συγκεκριμένα, στην Θεσσαλονίκη έμειναν οι Αθανασιάδης και Κατσικάς, λόγω τιμωρίας, οι Γκαρσία και Βούκιτς, που κρίθηκαν ανέτοιμοι να προσφέρουν και οι Γεωργιάδης, Κίτσιου, Σταφυλόδης, Φωτάκης, Χακόμπο, Ολίσε, που είναι τραυματίες.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει στις προπονήσεις ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, κάτω από την εστία θα ξεκινήσει ο Ιτάνζ. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Αποστολόπουλος, με τον Λίνο αριστερά και τους Κατσουράνη, Σίλντεφελντ ως στόπερ. Κάτσε και Λάζαρ θα είναι οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Καμαρά αριστερά και τους Κωνσταντινίδη, Ρομπέρ να διεκδικούν μια θέση ως δεξί εξτρέμ. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης, με τον Λόρενς να κινείται πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

Αναλυτικά, η αποστολή του ΠΑΟΚ: Αποστολόπουλος, Γιακουμής, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος, Πέλκας, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Καμαρά, Έτο, Ιτάνζ, Κάτσε, Λάζαρ, Λόρενς, Ρομπέρ, Σίλντενφελντ, Κουμάλο.

Αποφασίζουν στον Άρη

16/02/2013
 Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο συγκάλεσε για σήμερα στις 12:00, η ΠΑΕ Άρης με αφορμή τις εξελίξεις στη Super League σχετικά με τη συμφωνία των ομάδων για τη ρύθμιση των χρεών προς τους ποδοσφαιριστές.

Αποφασίζουν στον Άρη
Η διοίκηση του Άρη θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις και τη στάση που θα ακολουθήσει σχετικά με τη συμφωνία των συλλόγων στο συμβούλιο της Λίγκας στο θέμα της ρύθμισης των χρεών προς τους παίκτες σε 45 δόσεις.

Οι «κίτρινοι» που έχουν προτείνει τις 60 δόσεις εδώ και καιρό, διατήρησαν την ίδια στάση στο συμβούλιο της Super League, όμως ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιάννης Μώραλης επιφυλάχτηκε να απαντήσει την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνει μία εξαίρεση στην περίπτωση του Άρη.

Στο μεταξύ, οι διοικούντες τον Άρη κατέληξαν σε συμφωνία με τέσσερις ποδοσφαιριστές της ομάδας για την καταβολή μέρους των περσινών δεδουλευμένων. Ο λόγος για τους «παλιούς», Παπαζαχαρία, Βελλίδη, Καζναφέρη και Παπαστεριανό), οι οποίοι θα λάβουν χρήματα μέσω της εκχώρησης μέρος των εσόδων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Να σημειωθεί ότι τον προσεχή Μάιο, ο Μάρκος Βελλίδης θα έχει πληρωθεί σχεδόν όλο το ποσό που του αναλογεί από την περσινή χρονιά, ενώ στους άλλους τρεις θα οφείλεται συνολικά ένα ποσό περίπου 100.000 ευρώ.

Φάμπρι: «Είστε καλύτεροι. Δείξτε το!»

16/02/2013
 Ενέσεις ηθικού από τον Φάμπρι στους παίκτες του Παναθηναϊκού εν όψει Άρη. Ζέκα αντί Καζιγιάμα ετοιμάζει ο Ισπανός. Ψάχνει ομάδα ο Κουίνσι. Νέες πληρωμές από την ΠΑΕ.

Φάμπρι: «Είστε καλύτεροι. Δείξτε το!»
Να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του έσπευσε ο Φάμπρι εν όψει της αυριανής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Ισπανός τεχνικός είπε στους παίκτες του «… είστε καλύτερη ομάδα και πρέπει να το δείξετε. Από εμάς εξαρτάται το αποτέλεσμα. Ο Άρης δεν έχει την ποιότητά μας και θα πάει το παιχνίδι στη δύναμη. Θα νικήσουμε, αρκεί να παίξουμε κι εμείς δυνατά και με συγκέντρωση».

Ο Φάμπρι καταλήγει στη χρησιμοποίηση του Ζέκα αντί του Καζιγιάμα πίσω από τον Τοτσέ. Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις, τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα: Καρνέζης στο τέρμα, Σεϊταρίδης και Κάιπερ στα άκρα της άμυνας με τους Μπουμσόνγκ και Πίντο σαν στόπερ, Βιτόλο και Σο κεντρικά χαφ, Σισοκό και Χοκίν οι ακραίοι και ο Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με πρωινή προπόνηση κι αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα «πετάξει» για Θεσσαλονίκη.

Ψάχνει ομάδα ο Κουίνσι

Ο Κουίνσι ζήτησε να φύγει επικαλούμενος την κακή ψυχολογική του κατάσταση και αναφέροντας παράπονα για τη συμπεριφορά του Φάμπρι απέναντί του. Ο Γκανέζος εξτρέμ εξασφάλισε άδεια δύο εβδομάδας, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί από ειδικό γιατρό στο Μπέρμιγχαμ για το πρόβλημα που έχει σε αστράγαλο και προσαγωγούς, ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως ήδη ψάχνει την επόμενη ομάδα του. Δεν αποκλείεται, δε, εφόσον βρει ομάδα στη Ρωσία να φύγει άμεσα από τον Παναθηναϊκό κι όχι το καλοκαίρι.

Ξαναπληρώνει

Μετά τους χαμηλόμισθους και κάποιους ξένους παίκτες της ομάδας που έλαβαν κάποια από τα οφειλόμενα, το ίδιο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και με ποδοσφαιριστές που έχουν μεγαλύτερα συμβόλαια. Ο Γιάννης Αλαφούζος εξασφάλισε 1,5 εκατ. ευρώ μέσω δανείου και την επόμενη εβδομάδα θα εξασφαλίσει άλλα τόσα, που θα δαπανηθούν τόσο για τις πληρωμές των παικτών, όσο και για τα έργα που είναι απαραίτητα για να επιστρέψει η ομάδα στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Και ντέρμπι έχουμε…

16/02/2013
 Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά και οι δύσκολες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Ξάνθη και του Παναθηναϊκού με τον Άρη, ξεχωρίζουν στην 22η αγωνιστική.

Και ντέρμπι έχουμε…
Πολλά και ενδιαφέροντα έχει η 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ξεχωρίζει το ντέρμπι «δικεφάλων» ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά και δύσκολες αποστολές για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Η Ένωση εν μέσω αρκετών διοικητικών εκκρεμοτήτων και διαφωνιών, φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον «δικέφαλο του Βορρά» που επέστρεψε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι μετά από ένα σερί καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, θέλουν να πάρουν έστω έναν βαθμό από το συγκεκριμένο ματς ώστε να ανέβουν ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός μετά την βαριά ήττα με σκορ 3-0 στο Λεβάντε για το Γιουρόπα Λιγκ, είναι υποχρεωμένος να στρέψει την προσοχή του στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη. Οι «ερυθρόλευκοι» εντός συνόρων, προέρχονται από τη νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα και θέλουν να πετύχουν μία ακόμα νίκη κόντρα στην Ακρίτες που την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησαν στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» μετά από μία επεισοδιακή εβδομάδα με πρωταγωνιστή τον Φάμπρι (έστω και αν όλα διαψεύστηκαν από την ΠΑΕ) δεν έχουν άλλα περιθώρια. Απέναντι στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» θέλουν μόνο νίκη την ώρα που οι θεσσαλονικείς «καίγονται» για βαθμούς.

Μεγάλη «μάχη» προβλέπεται και στους αγώνες των ομάδων που βρίσκονται χαμηλά στον πίνακα με την Κέρκυρα να υποδέχεται τον Πανιώνιο, η Βέροια τον Αστέρα και ο ΟΦΗ τον Πλατανιά στο ντέρμπι της Κρήτης.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική:

Σάββατο, 16/2
Κέρκυρα-Πανιώνιος 17:15 (ΝS 3)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 17:15 (NS 2)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 19:30 (NS 1)

Κυριακή, 17/2

Λεβαδειακός-Ατρόμητος 15:00 (ΝS 1)
Ξάνθη-Ολυμπιακός 17:15 (NS 1)
Βέροια-Αστ. Τρίπολης 17:15 (NS 2)
Άρης-Παναθηναϊκός 19:30 (NS 1)

Δευτέρα, 18/2

ΟΦΗ-Πλατανιάς 19:30 (NS 2)

Επόμενη αγωνιστική (23η)
Ξάνθη-Βέροια
ΠΑΟΚ-Κέρκυρα
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ
Αστ. Τρίπολης-Λεβαδειακός
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Πανιώνιος-Πανθρακικός
Πλατανιάς-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Άρης

ΑΕΚ… από τα παλιά

16/02/2013
 Στιγμές του ένδοξου παρελθόντος θέλει να ζήσει απόψε η ΑΕΚ υποδεχόμενη τον ΠΑΟΚ με τον κόσμο στο πλευρό της. Τα πλάνα του Λίνεν. Πότε θα γίνει η συνάντηση Μελισσανίδη με Παππά και Βιντιάδη.

ΑΕΚ… από τα παλιά
Ομάδα που πείθει και γήπεδο με τόσο κόσμο έχουν καιρό να δουν οι φίλοι της ΑΕΚ. Τέτοιο θα είναι το σκηνικό στην αποψινή (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι», αήττητοι και με τέσσερις νίκες στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές θέλουν να πιστοποιήσουν πως η προοπτική της πεντάδας είναι πιο ορατή από τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Σύμμαχός τους θα είναι ο κόσμος, που-καιρού επιτρέποντος-θα δώσει δυναμικό «παρών» (εκτιμήσεις γίνονται για 25.000 και πλέον φιλάθλους), τόσο για να ωθήσει την ομάδα σε μία ακόμη νίκη, όσο και για να βάλει τον οβολό του στις πληρωμές των παικτών, καθώς υπάρχει σχετική δέσμευση από τη διοίκηση πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε αυτούς.

Ντεμπούτο στην ενδεκάδα

Χωρίς τους τιμωρημένους Κορδέρο και Κατίδη, τον τραυματία Ρίκκα και τον ανέτοιμο Γιάγκο θα παραταχθεί η ΑΕΚ. Ο Έβαλντ Λίνεν προορίζει τον Δημήτρη Αναστασόπουλο, που θα κάνει ντεμπούτο, για τη θέση του Ισπανού μέσου. Ο Μπουγαΐδης, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, θα είναι στο βασικό σχήμα δίπλα στον Κουτρουμπή στο κέντρο άμυνας. Ο Κωνσταντόπουλος θα είναι στο τέρμα, οι Βλάχος και Τσουμάγκας στα άκρα της άμυνας, ο Μητρόπουλος αμυντικό χαφ με τους Φέτση και Αναστασόπουλο δίπλα του, ο Γκερέιρο θα είναι επιτελικό χαφ, ενώ ο Φούντας θα πλαισιώνει τον Πετρόπουλο στην επίθεση. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Τσούπρος, Τσουκαλάς, Παυλής, Ανάκογλου, Καραλής και Φουρτάδο.

Θετικός οιωνός

Αισιόδοξα μηνύματα έστειλε η συμφωνία των Πέτρου Παππά και Δημήτρη Βιντιάδη να συναντηθούν με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ αναμένεται η απάντηση του Γκίκα Γκούμα. Ο νεαρός εφοπλιστής έχει την ενημέρωση πως θα υπάρξει ρύθμιση των χρεών προς το κράτος σε 48 ή 60 δόσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο ίσως χρειαστεί και δύο μήνες για να επικυρωθεί και στην ΑΕΚ δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Η συνάντηση των τριών θα γίνει το νωρίτερο στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, καθώς Μελισσανίδης και Βιντιάδης θα απουσιάζουν για επαγγελματικές υποθέσεις στο εξωτερικό.



ALEX WEB RADIO/TV